Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

OKS: Izbor folk hita godine

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
game

Ukupno postova: 474
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.02.2007. 22:15 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

mzzi je napisao/la:
Slusaj Danijele..Malo si kontradiktoran.

tu ću se morati složiti
al, na stranu to...

ajd evo netko od vas koji slušate tu "glazbu", može pitanje?
zašto se vi vrijeđete kada netko kaže da su narodnjaci smeće i da nemaju nikakvu vrijednost?
čekaj malo!
znate li išta o teoriji glazbe? i možete li povezati (ako znate!) koja je umjetnička vrijednost tog novokomponiranog otrova?
naravno isto se odnosi na književnost i umjetničku vrijednost riječi koje idu uz tu glazbu...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
game

Post Postano: 01.02.2007. 22:16 
Naslov:  

Evil Poodingh je napisao/la:
kada si vec spomenuo moderni R'N'B odakle im pravo da to uopce zovu R'N'B...imam neki filing da 96,4 % ljudi koji sluša to ustvarti niti ne zna sto je pravi R'N'B iliti Rhytm n' Blues
Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo

Svebor

Ukupno postova: 1672
Spol: Muško Muško
Post Postano: 02.02.2007. 8:52 
Naslov:  

game je napisao/la:
mzzi je napisao/la:

tu ću se morati složiti
al, na stranu to...

ajd evo netko od vas koji slušate tu "glazbu", može pitanje?
zašto se vi vrijeđete kada netko kaže da su narodnjaci smeće i da nemaju nikakvu vrijednost?
čekaj malo!
znate li išta o teoriji glazbe? i možete li povezati (ako znate!) koja je umjetnička vrijednost tog novokomponiranog otrova?
naravno isto se odnosi na književnost i umjetničku vrijednost riječi koje idu uz tu glazbu...

tko si može uzeti za pravo suditi što je umjetnost a što ne?!

p.s.
ne slušam cajke niti pohađam mjesta s takvom glazbom samo i ja imam jedno pitanje...
svi oni koji su čuli za ZAMP ili su upućeniji u namjeru HDS-ovog haračkog pokušaja stvaranja nameta će razumjeti ovo pitanje Very Happy

Post Postano: 02.02.2007. 8:55 
Naslov: Complicity Re: OKS: Izbor folk hita godine

legica_os je napisao/la :
U OKS-u (podrum STUC-a) se 2. veljače 2007. održava Izbor za folk hit godine.

to se u nedjelju četvrtog održava...

euchrid

Ukupno postova: 511
Post Postano: 02.02.2007. 12:28 
Naslov:  

Svebor je napisao/la:

oni koji su se školovali za to...

a i oni koji barem imalo imaju znanja o estetici, teoriji glazbe, teoriji književnosti... sve u svemu svi oni koji su u školi nešto slušali, a ne samo sjedili na ušima

legica_os

Ukupno postova: 4562
Spol: Žensko Žensko
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 02.02.2007. 12:30 
Naslov:  

euchrid je napisao/la:
Svebor je napisao/la:

a i oni koji barem imalo imaju znanja o estetici, teoriji glazbe, teoriji književnosti... sve u svemu svi oni koji su u školi nešto slušali, a ne samo sjedili na ušima

osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile

lufus
Ukupno postova: 2044
Post Postano: 02.02.2007. 12:42 
Naslov:  

Svebor je napisao/la :

p.s.
ne slušam cajke niti pohađam mjesta s takvom glazbom samo i ja imam jedno pitanje...
svi oni koji su čuli za ZAMP ili su upućeniji u namjeru HDS-ovog haračkog pokušaja stvaranja nameta će razumjeti ovo pitanje Very Happy

nije više pokušaj, uspjeli su. a što se tiče procjene umjetničke vrijednosti neke glazbe to ti je slično kao i prenemaganje viktora drage i inih samoproglašenih modnih stručnjaka. izgleda da ljudi ovdje subotom idu van samo da bi se kulturno uzdizali. Very Happy

Svebor

Post Postano: 02.02.2007. 16:00 
Naslov:  

euchrid je napisao/la :

možeš ih imovati? živo me zanima njihov glas i mišljenje o tamburici, eagelsima cetinskom, jusiću, pistolsima, dediću, eminemu itd Smile

daniel-202

Ukupno postova: 1030
Post Postano: 02.02.2007. 19:00 
Naslov:  

game je napisao/la:
mzzi je napisao/la:

tu ću se morati složiti
al, na stranu to...

I ja se slažem Very Happy

euchrid

Post Postano: 02.02.2007. 19:40 
Naslov:  

Svebor je napisao/la:
možeš ih imovati? živo me zanima njihov glas i mišljenje o tamburici, eagelsima cetinskom, jusiću, pistolsima, dediću, eminemu itd Smile

sigurno ne bi na osnovu toga sviđa im se ili ne sviđa neka glazba govorili o kvaliteti te glazbe (kao što to radi većina ovdje)...

ali to uopće nije bilo to što sam htio reći: mislio sam kako bi svi oni koji imaju barem osnovnoškolsko znanje iz glazbenog i književnosti trebali shvaćati da to, odnosno turbo folk, nije kvalitetan umjetnički proizvod... svi koji tvrde suprotno neka se vrate u oš i utvrde gradivo...

ali to ne znači da im se cajke ne sviđaju... može se tebi nešto sviđati, a i da znaš da nije kvalitetno (koliko je samo ljubitelja trash-kulture - vidi www.trash.hr - samo što to u 99% slučajeva nije slučaj s cajkarošima)

kad sam se već raspisao: recimo da postoje tri vrste ljudi:
1. oni koji slušaju cajke i tvrde da je to dobra glazba
2. oni koji slušaju cajke i znaju da to nije dobra glazba
3. oni koji ne slušaju cajke i znaju da to nije dobra glazba
pretpostavlja se i slučaj da netko ne sluša cajke, a misli da je to dobra glazba - ali mislim da takvih ne postoji
dobra = kvalitetna

Svebor

Post Postano: 02.02.2007. 19:59 
Naslov:  

ok i dalje mi nisi odgovorio na pitanje.

puno toga se trpa pod umjetnost... to je ono što sam ja rekao.

Post Postano: 02.02.2007. 20:50 
Naslov:  

pretpostavljam da misliš na imena?

1. naravno da ne mogu imenovati jer ne pratim glazbenu kritiku, a i da pratim ne bi pamtio imena jer ne stvaram mišljenje na osnovu autoriteta
2. naravno da postoji više mišljenja o tamburici, eagelsima cetinskom, jusiću, pistolsima, dediću i eminemu; u tome i je fora da ih treba pročitati što više različitih i onda doći do zaključka (indukcija)...
3. onaj tko pročita samo jedno mišljenje i odmah ga usvoji i pokazuje kao svoje vrijedan je sažaljevanja
Svebor je napisao/la:
puno toga se trpa pod umjetnost... to je ono što sam ja rekao.

4. naravno da se puno toga trpa pod umjetnost... ali za to nisu krivi umjetnici i kvaziumjetnici ni kritičari i kvazikritičari, već samo i isključivo publika; i to upravo zbog neznanja... puno je jednostavnije popljuvat neko djelo i nazvat ga preseravanjem, izmišljanjem, glupošću... nego reći da nešto ne razumiješ; ili još gore: hvaliti neko djelo zato što si čuo da ga netko drugi hvali; ili još gore: praviti se da razumiješ nešto i onda to na sva usta hvaliti samo da bi ispao pametan i da bi stvorio neku lažnu sliku o sebi (uvijek nova klasa bogataša (pa tako i ovi naši novi tajkuni) kupuju sve i svašta pod nazivom umjetnost... ne zato što im to stvara neko zadovoljstvo, već da bi ispali pametniji i obrazovaniji i priključili se brže tzv. 'elitnom' društvu); tu uskaču snalažljivi ljudi koji to shvaćaju i onda upravo takvima podvaljuju sve i svašta samo da bi zaradili (dobar marketing čini čuda, pa i u umjetnosti); i zarađuju... i zbog toga se svašta trpa pod umjetnost... ali , kao što sam rekao, za to nisu krivi umjetnici (ni pravi ni lažni) već samo oni koji tu umjetnost konzumiraju...

zabrazdih duboko u oftopik....

e, a kako to da je bobaš ove godine odustao od zrinjevca???? zar čeka da bude gotova dvorana za rukomet???

Svebor

Post Postano: 03.02.2007. 0:53 
Naslov:  

haha... a neka. ajde... ako mi nisi znao odgovoriti na pitanje barem si se potrudio Smile

što se borbaša tiče... čini se kako to ima neke veze politikom itd... veli momak da dogodine će potražiti neki veći smještaj, vjerojatno iza osijeka... a vjerujem da ima dosta zainteresiranih za ovaj hepening... mada se mnogi zgražaju nad svime time cajke ipak okreću pare i mišljenja sam da ako osijek ne iskoristi priliku.. zagreb hoće. netko drugi sigurno hoće.

+ toga... kako ne mogu sve one našminkane pevaljkice iz srbije ili bosne, koje su za vrijeme rata bile djeca od svojih 3 - 5 godina, u zrinjevcu nastupiti tresti guzama i sisama, a neki omatorjeli bajaga može?! isti onaj koji je pred oluju i bljesak pevao po kninu...

Post Postano: 03.02.2007. 12:25 
Naslov:  

euchrid je napisao/la:
Svebor je napisao/la:

euchrid je napisao/la:
sigurno ne bi na osnovu toga sviđa im se ili ne sviđa neka glazba govorili o kvaliteti te glazbe (kao što to radi većina ovdje)...

ali to uopće nije bilo to što sam htio reći: mislio sam kako bi svi oni koji imaju barem osnovnoškolsko znanje iz glazbenog i književnosti trebali shvaćati da to, odnosno turbo folk, nije kvalitetan umjetnički proizvod... svi koji tvrde suprotno neka se vrate u oš i utvrde gradivo...

ali to ne znači da im se cajke ne sviđaju... može se tebi nešto sviđati, a i da znaš da nije kvalitetno

Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo

Svebor je napisao/la :

cajke = umjetnost?????????????????
Molitva

euchrid

Post Postano: 03.02.2007. 14:20 
Naslov:  

Svebor je napisao/la:
haha... a neka. ajde... ako mi nisi znao odgovoriti na pitanje barem si se potrudio Smile

pročitaj ponovno... ja sam ti odgovorio onoliko koliko sam znao... a o onome o čemu ne znam dovoljno ne pričam... (kad bi se samo svi toga držali i puno manje mlatili praznu slamu!)

ali, dobro, dosta sada više o tome...

u subotu sam čuo zanimljivu i ispravnu opasku o narodnjacima i njihovoj popularnosti: sjetite se 90-ih godina i cvjetanja dance glazbe (sve one kasandre, veline, sene i što.ti.ja.znam tko još....); to je onda bio par godina hit i netragom je nastalo... e, isto tako kako su u devedesetima 'vladali' takvi pjesmuljci tako sada 'vladaju' cajke; ali i njima se piše ista sudbina - kratak rok trajanja i brza propast u carstvo zaborava... zato je najbolje jednostavno ih ignorirati

Skoči u forum: