Ponosni Osijekom

Međuljudski odnosi - Razgovori ugodni

Ponosni Osijekom

Ciljano stavih naslov nekako zalkoppovski.

U biti, opet sam ojađen ovim gradom. Ljudima koji u njemu žive, ljudima koji ga financiraju, ljudima koje on stvara i ljudima koje on uništava.

Osijek i ja nikako da nađemo zajednički jezik. Grad nikad zapravo nije imao previše ljubavi. Ako ju je imao, pružao ju je sam sebi... U hvalospjevima angažiranih estradnjaka ili dežurnih dušebrižnika.

Ja mu evo, već 17 godina pružam priliku da mi otvori svoje srce. A on mi se još jednom posrao na glavu.

Shvatio sam zašto ga najviše vole oni koji u njemu ne žive, ne zarađuju i ne troše.

Danas nas mediji bombardiraju porukama o pojeftinjenju prijevoza za učenike i studente, što je najbičnija laž.

Prvo, prijevoz je ostao isti.

Kako? E pa, građani više neće novce morati vaditi iz šlajbuka, već će to umjesto njih odraditi gradska administracija, koja se hvali kako su "isposlovali" kod naše maćehe Sanadera više sredstava. Pa će oni, u skladu s povećanim priljevom sredstava, lijepo krknuti lovu u GPP.

Psi laju, mačke mijauču, inteligencija njače - a karavane prolaze.

Studenti su prijevoz plaćali 110,00 HRK za moju zonu. Prije 2 g., MZT tj. današnji MZOŠ (a valjda se mijenjati više neće), daje gradu Osijeku subvenciju za prijevoz studenta u visini 30% njegove mjesečne karte. I tada mi je prijevoz došao na 84,00 HRK.
Danas je kao, sve pojeftinilo (a pojeftinilo je na goreopisani način), ali samo za učenike. Studentima je kao ranije pojeftinjeno. Čudno je kako je u GLASU, STVu i, što je najžalosnije, ostalim gradskim medijima i ovaj potez prikazan i pripisan zaslugama trenutog kartela na vlasti. Moš' si mislit. Dakle studentima figa.

I onda mi grad priča, kako su učinili sve da zadrže onu šačicu bijednika koji imaju soli u glavi. Ma odlepršajte svi. Bolje da svi pametni napuste grad, nego da u ovoj učmaloj i primitivnoj sredini gdje se točno zna tko pije, a tko gladuje - propadne i vaš život.

Ako mislite da nema nikakvih nepravilnosti u poslovanju GPPa, te je Grad Osijek nesebičan i posebno osjetljiv na socijalu - kažite mi zašto onda studenti i učenici iz udaljenijih mjesta nemaju subvenciju? Zna li Đapić koliko djeca iz Erduta, Dalja ili plaćaju prijevoz?

Uvijek sam se nastojao ponositi i u najblistavijem svijetlu predstavljati grad u kojem sam odrastao i zavičaj kojem sam dao lijepu komadinu života, ali ja stvarno nemam namjeru raditi isti posao za upola manju plaću nego moj kolega u Pazinu i nemam namjeru pasti s livade na kojoj je kao trava jeftina, a u Zagrebu, koji inače spada u red izuzetno skupih gradova učenik i student imaju pravo NA BESPLATAN PRIJEVOZ.

Pa neka Bubalo spominje društvo znanja, održivi razvoj i gospodarski rast svojim naivnim, ponosnim Osječanima.

Sad kad sam vam rekao što mi na srcu leži: možemo i zapjevati jednu:

INA-TI
SE-SLA
VO-NI
JO-LJE
PO-TA...
Šta misliš kako je u Zagrebu besplatan prijevoz?Tko to plaća?Kako bi ti to riješio?Ovako makar znam da je dio naše love otišao na nešto što će biti korisno!
drugo je pitanje tko će se od toga okoristiti.
Da li je Erdut dio Osijeka?Nemam ništa protiv njih, ali što oni imaju sa nama da bi im grad morao subvencionirati prijevoz.To treba njihova općina napraviti.
Što se tiće studenata slažemo se!
...prijevoz učenika u Zg subvencionira Grad Zagreb...jednako kao i školske knjige za te iste učenike...
...znači - nije besplatan, već ga pune oni koji plaćaju porez...
Zagreb moze sto hoce kada se sav porez i dva dobit od svih krajeva slijeva kod njih...Ako se ostigne regionalizacije bit ce bolje, do tada se ne mozemo mjeriti sa Zagrebom koji ima novaca koliko god treba, gdje je prosjecna placa 2000 veca nego u Osijeku.

Do tada ne mozemo nista...

A ti 8, ima li bilo koja stvar u tvom tako jadnom jadnom zivotu ( dojam o njemu sam dobio iz tvojih postova ) ili bilo sto da ti ne smeta. Od svih tvojih postove koje sam procitao ne znam da li je koji bio bez neke depresive i pljuvanja po necemu.

Ako u 17 godina jos nisi zavolio ovaj grad i ne pruza ti zadovoljstvo, bolje odi.
Ni ja nisam sretan sa neki mstvarima, posebno sa vlasti, ali niti jedan park na svijetu ne bih mijenjao za nase parkove, niti jedno setaliste ne bih mijenjao za promenadu, nema mi drazeg mosta od naseg viseceg, uvijek cu podrzavati osjecke sportase, osjecke bendove, Osijek je tu uvijek, ostaje, mi se mijenjamo, dolazimo i odlazimo, ovdje smo da budemo sretni sto zivimo u njemu sto imamo priliku biti blizu toga svega, kome se to ne svidja i ne pruza zadovoljstvo ja mu preporucujem da srecu potrazi negdje drugdje...
tomo

Evil Poodingh

Zagreb moze sto hoce kada se sav porez i dva dobit od svih krajeva slijeva kod njih...Ako se ostigne regionalizacije bit ce bolje, do tada se ne mozemo mjeriti sa Zagrebom koji ima novaca koliko god treba, gdje je prosjecna placa 2000 veca nego u Osijeku.

A ti 8, ima li bilo koja stvar u tvom tako jadnom jadnom zivotu ( dojam o njemu sam dobio iz tvojih postova ) ili bilo sto da ti ne smeta. Od svih tvojih postove koje sam procitao ne znam da li je koji bio bez neke depresive i pljuvanja po necemu.

Ako u 17 godina jos nisi zavolio ovaj grad i ne pruza ti zadovoljstvo, bolje odi.
Ni ja nisam sretan sa neki mstvarima, posebno sa vlasti, ali niti jedan park na svijetu ne bih mijenjao za nase parkove, niti jedno setaliste ne bih mijenjao za promenadu, nema mi drazeg mosta od naseg viseceg, uvijek cu podrzavati osjecke sportase, osjecke bendove, Osijek je tu uvijek, ostaje, mi se mijenjamo, dolazimo i odlazimo, ovdje smo da budemo sretni sto zivimo u njemu sto imamo priliku biti blizu toga svega, kome se to ne svidja i ne pruza zadovoljstvo ja mu preporucujem da srecu potrazi negdje drugdje...

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

E ovakvih i sličnih komentara sam se naslušao. Jebiga, ja znam nositi uvredu.
Što će biti s Osijekom i hoće li njegov prosječni građanin ikad postati dio rješenja vlastitih problema - ne zanima me.

Kad god sam ukazivao na išta što je drukčije, pročitao bih nešto slično. ALi nema veze. Osijek je grad u kojem su prije 20 smetali Bosanci, par godina nakon toga odjednom omrznuše Srbi, a danas ni okupljanja nekih drugih etničkih skupina ne prolaze bez seljačenja i dobacivanja.

Prije godinu dana bila je poplava kukastih križeva i 27. slova abecede, a sad je inflacija HDSBBovih grafint industrije, dok su opet neki stari motivi tipa general Gotovina, odavno prežaljeni.

Grad je prekrasno svijetao i okićen, ali već ima podosta kako se ulicama ne odjekuje dječji hihot, i već je mnoga tintara osijedila a da se stvari ne kreću nikamo.

Samo eto, ja imam smisla za kritiku, a ti imaš smisla za proslavu zelene trave, parkova i mostova. To ne znač i da je ijedan od nas dvojice jadan, pa ti je ona uvreda s početka izlaganja diskvalifikacija u startu.

Reći ću ti samo da je moj svijet odavno prestao biti "cvjetna sva i nevina", i imam pravo misliti suprotno većini. Ali ja sam uvijek u boljoj poziciji, kritičari najbolje prime kritiku.
....svatko ima pravo na kritiku.....al ne vjerujem da se smo kritiziranjem može nešto postici.....vec treba napraviti nešto što ce biti opipljivo rukama......i onda reći......ja sam napravio ovo za ovaj moj grad........
Evil Poodingh

...ovo se zove biti dio grada...politika ne čini jedan grad, iako grad bez politike ne može funkcionirati...jedino za čim ja u životu žalim jest što sam morala otići iz Osijeka...postoji nešto što se zove ljubav prema rodnom gradu, pogotovo ako je Osijek u pitanju...a to što su političari napravili, napravili su...žalosno je to da je ljubavi prema Osijeku bilo više za vrijeme rata, nego sada...razlog je u tome što je u njemu najmanje Osječana...
Nekako tvrdim da je ljubavi sve manje, a ni prije je nije bilo previše.

Vidio sam mnoge gradove, i nijednim tako suvereno ne drmaju ispodprosječno inteligentni trolovi koje Osijek može izvoziti.

Ali eto, moji komentatori udariše u stare gusle... Pravi lokalpatrioti. Nema greške. Da trebam učvrstiti vlast u ovm gradu, vas bi prve tapšao i sponzorski tupkao po glavi. Volim takve. Kao Vera Svoboda. Kićo Slabinac. Miroslav Škoro.

Vidite, u životu kulturan čovjek treba više od slavne povijesti, junačkih pobjeda našijeh didova ili olimpijskih rekorda planetarno glasovitih atleta.
Lijepo je što jedan Vukovar ima nobelovca, a Vinkovci tolike banove, cijela bivša Jugoslavija zna za Matiju Ljubeka i njegov zaveslaj ljevicom, ali od toga se ne živi.

Živi se od novaca, a vi ste se uzkočoperili jer ja pišem o tome kako se oni i danas mažnjavaju dok vi meni guslite o zelenoj livadi i prelijepim parkovima, u kojima, ruku na srce, nije onakvo stanje iz sredine '80.

I za kraj, budući na ovakve komentare ne odgovaram više (sva sreća pa je posjeta puno više od komentara), evo vam nešto za naprezanje moždanih vijuga:

A hotel in Miami is called Hawaii. There is also motel in Hawaii called Miami. The place that seems romantic and special is always somewhere else.

Ja isto moram otići, i otići ću sigurno, a najmanje što želim je nedostajati. Tada ću ja i iz svojih papuča sa 700 milja, četverostrukom plaćom i stranom putovnicom slaviti ljepote svoga zavičaja i oplakivati minule dane... Ja, ja, schoene Kroatien...

Sagradite most bez kraja, most do moga zavičaja...
Mislim da kontam što želiš reći....... kolega @8.

Nikada se nisam osjećala Slavonkom. Samo Osječankom, da nije bilo rata, za većinu sela ne bih nikada čula niti znala razmjestiti u prostoru, a i to sada pada u zaborav.

Volim grad u kojem sam rođena i odrasla i smatram se Osječankom. Ali ovaj grad sve manje jeste grad mog djetinjstva i mladosti.

Ne mogu svi otići. Netko mora i ostati.

p.s.
zal koppovi tekstovi su za mene prepatetični. ne mogu to čitati.
8

Osijek je grad u kojem su prije 20 smetali Bosanci, par godina nakon toga odjednom omrznuše Srbi, a danas ni okupljanja nekih drugih etničkih skupina ne prolaze bez seljačenja i dobacivanja.

Baš onako iznenada, bez ikakvog razloga.
DanicaV

p.s.
zal koppovi tekstovi su za mene prepatetični. ne mogu to čitati.

Da se razumijemo, jedino što ja želim da bude na razglednicama, u monografijama i po memoarima s osječkih pločnika, klupa i pijanih staza i jest upravo idila.

Ali oni koji sad žive moraju vidjeti da grad propada kao kita kroz trule gaće.

Jeff Murdock

8

Osijek je grad u kojem su prije 20 smetali Bosanci, par godina nakon toga odjednom omrznuše Srbi, a danas ni okupljanja nekih drugih etničkih skupina ne prolaze bez seljačenja i dobacivanja.

Kako naizgled pametni ljudi pokažu pravo lice. Znači ipak imamo pravo barem krajičkom oka nadzirati Bosance, Srbe...? Hajde...

Eto, od sutra kad ustanem u 6 ujutro, cijeli dan sam Srbin iz Bosne, zovem se Duško Katran i iz Banje Luke sam. Nosim crvenu jaknu i plavi šešir.
pa ne...tvoja je primjedba bila stvarno smijesna...zato sto svi znaju zasto ljudi ne vole srbe...

Ne da se svakome dokazati da se ljude gleda prema karakteru a ne po narodnosti, rasi ili boji ociju...

Nitko nije rekao da bilo tko od nas to podrzava...
8

Jeff Murdock

8

Kako naizgled pametni ljudi pokažu pravo lice. Znači ipak imamo pravo barem krajičkom oka nadzirati Bosance, Srbe...? Hajde...

Znaš li ti sam o čemu pišeš? Jasno je vidljivo iz tvoga posta da se radi o početku devedesetih i ja sam u tom kontekstu odgovorio. Ja nisam u životu nikoga mrzio, puno je ljudi koje nisam volio, ali nikoga nisam mrzio. No u potpunosti razumijem mržnju prema Srbima s početka devedesetih. A koliko je smiješna tvoja izjava pokazat ću ti na sljedećem primjeru:

"...par godina nakon toga Židovi odjednom zamrziše Naciste..."
Jeff Murdock

E ti imaš gadnih problema s poviješću. Vidi, nacizam je zločin u ideji. Nisu Židovi napisali tone i tone knjiga kako su Nijemci debeli, smrdljivi kobasičari koji piju i prde, ne peru se i mrze njihovog Boga.

Nego obrnuto. No dobro.

Ovo je otišlu u kurac. Ako hoćeš da ti na primjeru Njemačke kažem ono što govorim o Osijeku:

1957., dakle uz isto razdoblje odmaka od rata kao i Osijek, Njemačka je Konrada Adenauera, imala je težake s ovih terena, i Poljake i Turke koji su odlazili u pečalbu graditi tu srušenu i razvaljenu zemlju, a uspjeli su 1955. ući u NATO i osnovati EEC.

Što se Osijeka tiče, problema nema, Srbima ih najlakše bocnuti.

Mi smo jednom na Karašici u upecali smrznutog Tručina. Naložili smo vatru i ispekli ga. Smrdilo je kao da gori Osječanin.

Ipak, drugovi katolici, mislim da je nabolje da ih sve našom složnom mržnjom iskorijenimo. Razloga će uvijek biti.
8

Jeff Murdock

E ti imaš gadnih problema s poviješću. Vidi, nacizam je zločin u ideji.

A srpska agresija na Hrvatsku to nije?
8

Nisu Židovi napisali tone i tone knjiga kako su Nijemci debeli, smrdljivi kobasičari koji piju i prde, ne peru se i mrze njihovog Boga.

Niti je Hrvatska izvršila agresiju na Srbiju.
8

Nego obrnuto. No dobro.

Upravo tako!

8

Ovo je otišlu u kurac. Ako hoćeš da ti na primjeru Njemačke kažem ono što govorim o Osijeku:

1957., dakle uz isto razdoblje odmaka od rata kao i Osijek, Njemačka je Konrada Adenauera, imala je težake s ovih terena, i Poljake i Turke koji su odlazili u pečalbu graditi tu srušenu i razvaljenu zemlju, a uspjeli su 1955. ući u NATO i osnovati EEC.

Znaš koja je razlika između hrvatskog i njemačkog naroda?
Njemci rade, a Hrvati samo kukaju.
Upravo ovako kao ti. I upravo zbog takvih ljudi će Osijek i Hrvatska uvijek ostati ono što su sada.

EOD

Re: Ponosni Osijekom

8, ne samo da se konstantno pravis najpametniji, nego sada pokazujes da nemas ni smisla za humor...

nego da se vratimo, ja ih ne mrzim niti sam ikada ikoga mrzio, ali uz ovo sto slijedi dalje u mom postu donekle shvacam ljude koji ih mrze...

mogao sam staviti i puno eksplicitnije slike, ali tome nije mjesto na ovom forumu...
Ono što je 8 napisao to je njegovo mišljenje o ovom gradu, i smatram da ne treba se nikog zvati jadnikom i drugim nepotrebnim riječima.... I ja mislim da u ovom gradu nema neke blistave budučnosti, volim ovaj grad, sviđa mi se, ali teško je u njemu zaradit za kruh.....
8 nisi mi odgovorio što bi ti konkretno napravio po pitanju recimo besplatnih ili jeftinijih karata za učenike? Ali bez patetike i rata i ostalih fora.KONKRETNO!Ili neki drugi primjer, ali bez okolišanja.I drago mi je da su ljudi napokon skužili da si ti samo jedan nepopravljivi pesimista i da ti je jedina misija kako i druge učiniti takvima.
...predlažem da se onda svi koji kukaju da je Osijek grad bez budućnosti odsele nekamo gdje će im biti bolje...ovako samo peglate živce onima koji se trude da Osijek vrati stari sjaj...tako će se bar Osijek isprazniti, pa će ono malo Osječana u njemu moći doći do izražaja...
Jeff Murdock

I za kraj, grad to su ljudi.
Kada vrijeđaš Osijek, vrijeđaš ljude koji u njemu žive.
Odakle ti pravo i za to?

S ovim se slažem, grad nisu samo zgrade i kuće, nego i ljudi koji u njima žive, te se zgrade nisu same napravile, nego je neko vlastitim rukama i znojem gradio sve ono što Osijek ima, istina je da u Osijeku nije ni malo lagan život, ali mi tu ne možemo ništa promijenit, ili se prilagodit takvom životu ili otići iz grada
Ne bi se složio da ne možemo promjeniti. To je najgore što možemo misliti!
Tema jeste malo teška, ali koliko god se ne slagali s Osmicom, čovjek ima pravo na svoje mišljenje i dosljedan je u tome (ne podnosim konvertite, osobito one iz koristi).
Poznato je da u našem društvu nije lako biti u manjini. Demokratsko društvo je ono koje manjinama (ne samo nacionalnim, već osobama različitim po mnogim drugim životnim pitanjima) daje zapravo veća prava, jer su manjina........

Obožavam ovaj grad, mnogi ljudi koji me znaju ne mogu se načuditi što nisam otišla na neko "perspektivnije" mjesto, državu, kontinent...... ali se ne ponosim baš ovim gradom kakav jeste sada.
Nitko njemu ne osporava pravo na mišljenje, ali je ljudima dosta njegovog pesimizma.
Evil Poodingh

Ima primitivaca slazem se...Ali brate ima ih svuda...Ponavljam jos jednom, kod nas previse sto je je, ali ljudi su lakovjerni, ovdje je bio veliki val rata, do prije koju godinu 5 od 7 izlaza iz grada je bilo okupirano, ljude je bilo lako okrenuti na neku prodesnicarsku politiku i to je takodjer prolbem koji treba rijesiti...

15 godina (petnaest godina). Toliko je prošlo od kraja (kakvog - takvog) rata. To je bilo cca u doba dok si još srao u pelene. Ukoliko se ljudi u 15 godina sa ultra jadnog krivi_su_srbi_i_francuzi_i_englezi_i_masoni_i_svi_a_mi_smo_jadni_iako_smo_najbolji stava ne mogu okrenuti prema nečem produktivnijem, jebeš ih. Nije mi drago što ovim gradom drmaju figure ala Glavaš, što se debilima plješće i kliče, a reketaše gleda kao bogove. Ali možda je upravo to živad na ovim prostorima i zaslužila?
bazooka_joe

15 godina (petnaest godina). Toliko je prošlo od kraja (kakvog - takvog) rata. To je bilo cca u doba dok si još srao u pelene. Ukoliko se ljudi u 15 godina sa ultra jadnog krivi_su_srbi_i_francuzi_i_englezi_i_masoni_i_svi_a_mi_smo_jadni_iako_smo_najbolji stava ne mogu okrenuti prema nečem produktivnijem, jebeš ih. Nije mi drago što ovim gradom drmaju figure ala Glavaš, što se debilima plješće i kliče, a reketaše gleda kao bogove. Ali možda je upravo to živad na ovim prostorima i zaslužila?

Isto tako si mogao napisati:
"15 godina je prošlo od pretvorbe, odj****e više od toga!".

Vidiš, neke stvari je malo teže zaboraviti. Neke rane nikada ne zacijele.

A sa ovim "živad" si jasno dao do znanja što misliš o Osijeku i ljudima koji u njemu žive.
Jeff Murdock

A sa ovim "živad" si jasno dao do znanja što misliš o Osijeku i ljudima koji u njemu žive.

Treba pušit maricu. Na ljutu ranu - ljutu travu, pa da vidiš kako zacijele. Nemoj srat!

Pogrešno... 'Živad' se odnosi na nižu perad, kao i na ostale vrste koje intelektualno dosežu istu razinu. Osijek se ne može okarakterizirati kao živo biće, osim u Koppovim ganutljivim pričicama, ali to je kvazi proza i nije tema ove rasprave.
bazooka_joe

Jeff Murdock

Treba pušit maricu. Na ljutu ranu - ljutu travu, pa da vidiš kako zacijele. Nemoj srat!

Pogrešno... 'Živad' se odnosi na nižu perad, kao i na ostale vrste koje intelektualno dosežu istu razinu. Osijek se ne može okarakterizirati kao živo biće, osim u Koppovim ganutljivim pričicama, ali to je kvazi proza i nije tema ove rasprave.

Još jedan isfrustrirani pljuvač kojemu je krajnji domet argumentirane rasprave "Nemoj srat!" :shock:
Osijek su ljudi koji u njemu žive, dakle itekako je "živo biće". No ti i nisi spominjao Osijek već "živad na ovim prostorima".
Samo se ti zavali u svoju fotelju, puši maricu, čekaj da netko drugi nešto napravi za tebe i onda kukaj kako je sve u banani. Možeš si pozvati i osmicu da ti pravi društvo.
Jebote svi ste puni pesimizma......
Ja sam ovu temu počeo s pričom kako će netko ove godine u vatru baciti 22 milijuna kuna.

A vi ste, redom optimisti i vizionari, lijepili prizore ratnih bespuća, pravdali svoje govnare, naglašavali svoju viktimiziranost i slično.

Drago mi je što sam vidio da je i prvi koji se sa mnom složio - prošao kao ja.

To nešto govori. Kad bih se ja ravnao prema onima koji me pokušavaju staviti u red i učiti mene bontonu, onda bi veća sramota bilo reći nepismenome da je nepismen, nego stvarno biti nepismen. Danas moda biti umjeren, uravnotežen i "što jednakiji"... Ako malo stršiš, najebo si.

Ako su neki od motiva izlaska iz Jugoslavije bili ljudska prava, sloboda građana, sloboda tiska, sloboda javnog djelovanja i okupljanja - onda je Osijek još uvijek u Jugoslaviji, ali ne u osadesetima nego u pedesetima.

Ne znam tko je jadnik koji me spakirao u PM, ali svaka ti čast.
Kad bi ti ja naravno leđa na sljedećem sastanku pred jedno deset ljudi, onda bih ja bio seljak... Ali eto. Vrijeđaj mene, a roditelje mi možeš ostaviti po strani.

Ovu temu i završavam s tim kako će GPP pojesti 22 mil kuna, a GLUPI LJUDI će to slaviti kao pobjedu ove vlasti.
Neka ovaj grad predstavlja jedan polu-leš koji od bježi od suda i jedan lažni magistar koji titule stječe u maniri konjokradice - ali mene neće.

Usput, nemojte se više slati u PM.
Jeff Murdock

Još jedan isfrustrirani pljuvač kojemu je krajnji domet argumentirane rasprave "Nemoj srat!" :shock:

Moj je odgovor bio kratak i jasan - upravo onakav kakav i možeš očekivati na takva patetična 'neke rane teže zacjeljuju nja-nja' sranja.
Bit moga (prvoga u ovom topicu) posta bio je: zašto se ljudi ovdje uvijek iznova okreću svojim mračnim prošlostima? Kada bi uistinu bilo onako kako ti kažeš, značilo bi da u osijeku neće biti bolje idućih pedeset godina; dokle god su živi oni sa 'ranama koje ne zacjeljuju', nama može biti samo gore. Jer, jao nama ako slučajno za proslavu nove godine na trg dovedemo Stublića, a čovjek počne pjevati 'E, moj druže Beogradski'... Ovi sa 'ranama' će odmah početi vaditi ručne granate, kalašnjikove i zolje... Jer, brate, rane su to.
Bolje pijan ko' zemlja sjedit u birtiji i s duplom šljivom u ruci besjediti o dušama slavonskih boraca, mati, ranama, tvornicama, svilanama, kožarama nego se okrenuti budućnosti. To želiš reći, da takav Osijek voliš?
Ah, ali ti si ionako si u ZG-u, trenutno, jelte?
daniel-202

S ovim se slažem, grad nisu samo zgrade i kuće, nego i ljudi koji u njima žive, te se zgrade nisu same napravile, nego je neko vlastitim rukama i znojem gradio sve ono što Osijek ima, istina je da u Osijeku nije ni malo lagan život, ali mi tu ne možemo ništa promijenit, ili se prilagodit takvom životu ili otići iz grada

Evo, hvala što braniš moje pravo da izjavim svoje mišljenje, ali tvoje je nekako reprezentativno.

Grad neće biti bolji ako se iz njega bude odlazilo i ja to znam, ali ako taj grad i ljudi u njemu na svaku reformu reagiraju otporom - onda propadamo, kao kita kroz trule gaće.

Znaš zašto močvara smrdi, a rijeka ne? Rijeka teče, ima svoj izvor, ima svoje korito, ima ušće... Kad Osijek promatraš procesno i sustavno-analitički, shvatiš da je on bara.

Rekao sam samo da je pojeftinjene prijevoza fake, i zaradio sam sljedeće titule: jadnik, izdajica, bolesnik, Srbin od ljudi koji bi trebali biti nešto rafiniraniji od ostatka.

Vremena za objašnjavanje nemam, a u ostalom, nitko nije lud natezati se s budalama koje te vrijeđaju čim govoriš kako im nije drago. Jel' tako, Jeff "bolan".

Zubaru se ide ne zato da bi te boljelo brušenje, nego da bi kasnije bio zdrav.
Osijek je veliko dijete koje dugo, dugo nije bilo kod zubara jer se boji brušenja.
8

Nemoj me spominjati više, nisi fer. Ja nikoga vrijeđao nisam.

Ova zadnja rečenica baš i nije točna, no dobro. Nećemo više.

bazooka_joe

Jeff Murdock

Moj je odgovor bio kratak i jasan - upravo onakav kakav i možeš očekivati na takva patetična 'neke rane teže zacjeljuju nja-nja' sranja.
Bit moga (prvoga u ovom topicu) posta bio je: zašto se ljudi ovdje uvijek iznova okreću svojim mračnim prošlostima? Kada bi uistinu bilo onako kako ti kažeš, značilo bi da u osijeku neće biti bolje idućih pedeset godina; dokle god su živi oni sa 'ranama koje ne zacjeljuju', nama može biti samo gore.

Nije potrebno zaboraviti prošlost da bi se krenulo u bolju budućnost. Upravo suprotno, iz prošlosti treba učiti.

bazooka_joe

Bolje pijan ko' zemlja sjedit u birtiji i s duplom šljivom u ruci besjediti o dušama slavonskih boraca, mati, ranama, tvornicama, svilanama, kožarama nego se okrenuti budućnosti. To želiš reći, da takav Osijek voliš?

Ne, upravo suprotno. Par postova ranije si mogao vidjeti da mi je dosta vas koji radite samo ovo što si napisao.
bazooka_joe

Ah, ali ti si ionako si u ZG-u, trenutno, jelte?

I na ovo sam već odgovorio.

I za kraj, vas dvojica ste prvi uvukli rat i Srbe u ovu temu.
Zašto? Valjda vi znate...
8

Vremena za objašnjavanje nemam, a u ostalom, nitko nije lud natezati se s budalama koje te vrijeđaju čim govoriš kako im nije drago. Jel' tako, Jeff "bolan".

Jedino što sam ja napisao o tebi je bolesna isfrustriranost. Koja je vidljiva u svakom postu.
Sve ostalo je netočno.
A sad malo pogledaj što si ti pisao meni i ostalim ljudima.

A ako ovo bolan smatraš uvredom, to više govori o tebi nego o meni.
Ti si se uhvatio moje lokacije, ja sam odgovorio na tvoju. Ako se ne varam, u Brčkom je "bolan" sasvim normalna pojava u svakodnevnom govoru.
bazooka_joe

Nope, puding je bio prvi sa jadnim opravdanjem trenutnog stanja osijeka na račun rata. Ja samo pokušavam reći kako to nije opravdanje. Očito sam nekome zarovao po 'rani'.

Meni je super ovaj topic i pokidao sam se od smijeha na retoriku i na slabo čitanje gradiva. Dječaci moji, da polažete ispit iz ljubavi prema gradu, popadali biste kao kruške. Gosn 8 vam ukaže na nešto, a vi tepete budalaštine po svome.

Zabavno je gledati kako Zli Puding u svojoj mladosti ne vidi čime smo okruženi i kako hrpa oportunista ovaj grad naziva nekakvim ponosom bla bla... a trebalo nam je da nam dođe lik iz južnih brdovitih krajeva da nam objasni kako smo mi to, eto, Slavonci... a mi to do sada nismo nikako skužili :) Ili kada nam lik koji nema pojma gdje je prednja strana računala Osijek naziva gradom znanja. Strava ;)

Ovaj se grad pretvorio u noćnu moru svakoga tko ga voli, a pretvorili su ga ljudi koji ga ne vole i onima koji ga vole mažu oči praznim naklapanjima i deklarativnim lokalpatriotizmom.

Ima toga još... a ima li tko živaca čitati i pisati? Igi?
bez obzira na sve u što se ovaj grad pretvorio, ja ga jako volim i ne bi išla iz njega osim ako je pitanje preživljavanja...znam da ne nudi puno i da su ljudi ogorčeni i nezadovoljni, ali ja imam zasad ovdje sve što trebam i sve mi odgovara...

e zluš...nešto mi šteka icq, ali kad proradi pošaljem ti :)
zeko

bez obzira na sve u što se ovaj grad pretvorio, ja ga jako volim i ne bi išla iz njega osim ako je pitanje preživljavanja...znam da ne nudi puno i da su ljudi ogorčeni i nezadovoljni, ali ja imam zasad ovdje sve što trebam i sve mi odgovara...

Ja sam i pitanje preživljavanja prebrodio i nisam se mrdnuo odavde. A imao sam prilike nekoliko puta... jednom čak i u drugu državu. Khm, pod drugu državu ne mislim na Zagreb iako bi se tako moglo u ovim bremenitim vremenima pomisliti ;)
zeko

e zluš...nešto mi šteka icq, ali kad proradi pošaljem ti :)

Može bejbe... moj bed.... :)
zlusch

Ovaj se grad pretvorio u noćnu moru svakoga tko ga voli, a pretvorili su ga ljudi koji ga ne vole i onima koji ga vole mažu oči praznim naklapanjima i deklarativnim lokalpatriotizmom.

Noćna mora je prava riječ........

reći ću samo da je ovo moj grad, da se ne stidim nego ponosim njime :D

i kad je o ponosu riječ...grad čine ljudi, građani, rođeni ovdje ili drugdje ali im je ista poveznica...Osijek.

i ja ga volim, ma kakav bio. :lol:
zlusch

Misliš na tandem Glavaš-Kramarić?
Oni su drmali gradom kada se to sve događalo.
Ma, mene zanima tko je Osijekom upravljao dok je najindustrijaliziraniji (neki s kojima ovdje raspravljamo ovo ne umiju ni sricati) grad u Jugoslaviji.

Pa da nađemo ljude, kažemo da smo se samo šalili i vratimo ih u njihove fotelje.
8

Ma, mene zanima tko je Osijekom upravljao dok je najindustrijaliziraniji (neki s kojima ovdje raspravljamo ovo ne umiju ni sricati) grad u Jugoslaviji.

Pa da nađemo ljude, kažemo da smo se samo šalili i vratimo ih u njihove fotelje.

Ako baš hoćeš znati jedan od posljednjih predratnih gradonačelnika bio je moj očuh. Ozbiljno, ne šalim se.
I ja bih volio da Osijek ima stari sjaj, sjaj jednog od bisera čarobnog trokuta Novi Sad-Osijek-Tuzla.

No bojim se da ga ti ljudi ne bi znali vratiti, jer danas više nema onih dolara. Dolara koje i danas vraćamo...
zlusch

Zabavno je gledati kako Zli Puding u svojoj mladosti ne vidi čime smo okruženi i kako hrpa oportunista ovaj grad naziva nekakvim ponosom bla bla... a trebalo nam je da nam dođe lik iz južnih brdovitih krajeva da nam objasni kako smo mi to, eto, Slavonci... a mi to do sada nismo nikako skužili :) Ili kada nam lik koji nema pojma gdje je prednja strana računala Osijek naziva gradom znanja. Strava ;)

Vidim, ali sam nepopravljivi optimist, i volim ovaj grad...Nadam se boljem...Iako sve vodi k tome da cu od 7. mjeseca i ja biti u Zg, ali ja ovdje kod ljubavi prema gradu govorim u svom doživljaju...
Lijepo je meni u Zagrebu, Šibeniku, Zadru, Splitu, bilo gdje vani, ali vec nakon tjedan dana zaželim se šetnje promenadom, piva u Kestenu, nogometa na srednjici, vožnje biciklom kroz parkove. Nekako sam emotivno vezan i zato sam nepopravljivi optimist da se gamad moze maknuti sa vlasti i da se ljudima moze promijeniti razmisljanje...

gazda777

reći ću samo da je ovo moj grad, da se ne stidim nego ponosim njime :D

nitko ne kaže da mi ne volimo svoj grad. baš zato želimo da bude bolji, ljepši, kulturniji, "gradskiji" nego što jeste.
8

Jeff Murdock

Ako baš hoćeš znati jedan od posljednjih predratnih gradonačelnika bio je moj očuh. Ozbiljno, ne šalim se.
I ja bih volio da Osijek ima stari sjaj, sjaj jednog od bisera čarobnog trokuta Novi Sad-Osijek-Tuzla.

No bojim se da ga ti ljudi ne bi znali vratiti, jer danas više nema onih dolara. Dolara koje i danas vraćamo...

Now you speak my language... Kako je završila njegova karijera? Kojih dolara?
Gazda kaže da ti je očuh u Srbiji...

Nismo baš u najboljim odnosima, ali znam da nije u Srbiji.
Naprotiv, fino se preobratio iz komunista u privatnog poduzetnika (politikom se prestao baviti raspadom SFRJ) i sada tuče lijepu paru. A o bratu mu da i ne govorimo...

A odgovor na drugo pitanje - Titovih dolara.

Dragi moji,

evo procitah tekst, pa i nekoliko komentara jer za dalje nisam imao zeluca. Prvo da se iskreno predstavimo. Ja sam iz Osijeka odselio 11. kolovoza prosle godine. Jednostavno nisam mogao vise izdrzati sranja na poslu. Nekog idijota koji se lazima probio do mjesta nekakvog sefica i od toga dana uz svesrdnu pomoc direktora koji ga je tamo i postavio, nas sve jebe u glavu i zagorcava nam ionako gorku situaciju. Rodjen sam, i zivio sam u Osijeku skoro 32 godine i stvarno mogu reci da volim Osijek. No nikako na zelenu granu sa osobnim probitkom i afinitetima. Mislim da sam se trudio mozda cak i duplo vise dok sam bio tamo nego sto to cinim sada, ali rezultata niodkuda. Potjeran godinama i svojim nekakvim planom krenuh raditi isti posao u Zagreb i gle, ljudi te cijene zbog znanja, ili zbog straha, nije niti bitno ali vidi se neki pomak. Cesto ja gledam osijek031 ili druge stranice sa sadrzajem iz Osijeka jer sve je jos presvjeze u sjecanju i nedostaju prijatelji i stare rutine poput St. Patricksa - no zivot ide dalje. Na kraju bas bih htio reci neki razlog zbog kojega bi vam preporucio ostanak u vasem i mom prelijepom gradu ali ne znam. Znam da to mozda zvuci prepotentno ili umisljeno, ali stvarno ne znam. Ako imate zeludac i mozete preboljeti prekinuta prijateljstva i izdrzati borbe sa novim ljudima i okolinom
idite ljudi i snadjite se negdje dalje. Mislim da ce vam biti lakse, barem mislim, a onda kada posijedim puno vise no sto sam to sada, jedna od mojih zelja je, barem za sada, da mirno starim ponovno u Osijeku. No ono sto sada moram ostvariti i uciniti, moram nazalost negdje drugdje.

Ja ti vjerujem kad kažeš da nisi mogao napredovati, ali to ne znači da je u svim tvrtkama tako i da bi trebali organizirat masovni zbjeg u Zagreb.
Jeff Murdock

Rekao sam da ja će se povijest ovih terena učiti nanovo, a što je još mučnije za ionako loše učenike - morat će pronaći modalitete neutralnosti kad se nalaze između dva ognja (kao Austrija ili Finska), jer nesvrstanost osim poslovnih kontakata danas nema smisla.

Što se dolara tiče, nema ni Tita, nema ni hladnoga rata. Možda su se sva sranja u Jugoslaviji i dogodila zato jer nikada nitko ni u njoj ni izvan nje nije bio siguran je li ona istok ili zapad.

Nesvrstana Jugoslavija bi još gore prošla, (scenario analiza) da su Rusi imali love za bacanje u vatru kao i Veliki Brat. Situacija je eskalirala, i možda bi baš ovdje bilo bojno polje, jer je kota strateški važna, lako osvojiva s dviju strana, a deklaratorno ne pripada nikomu.

Neki od nas moraju jasno vidjeti što žele i kamo žele ići, a onda to uvrtiti u glavu onima koji, kao što zlusch gore napisa, glagoljaju o društvu znanja, a ne znaju koja je prednja strana računala.

lufus

Ja ti vjerujem kad kažeš da nisi mogao napredovati, ali to ne znači da je u svim tvrtkama tako i da bi trebali organizirat masovni zbjeg u Zagreb.

I ja vjerujem i tebi i njemu, ali ono što ima, a ti ne, je svijest da ima samo jedan par ruku, nogu, uha i očiju te jednu nakupinu sivih stanica i vijek trajanja od 3/4 stoljeća - pa se u skladu s tim i ponaša. Slijedi koncentraciju prilika, kapitala, poslovnih konjunktura...

Mislim, direktor neke velike firme nikada ne bi odlazio iz Osijeka, ali ako je za većinu nepovoljno, onda nema smisla seruckati o ljepoti parkova, jer ljudi ne pasu zelenu travicu i ne glodaju daske u Drvenparku.
8

Jeff Murdock

Rekao sam da ja će se povijest ovih terena učiti nanovo, a što je još mučnije za ionako loše učenike - morat će pronaći modalitete neutralnosti kad se nalaze između dva ognja (kao Austrija ili Finska), jer nesvrstanost osim poslovnih kontakata danas nema smisla.

Što se dolara tiče, nema ni Tita, nema ni hladnoga rata. Možda su se sva sranja u Jugoslaviji i dogodila zato jer nikada nitko ni u njoj ni izvan nje nije bio siguran je li ona istok ili zapad.

Nesvrstana Jugoslavija bi još gore prošla, (scenario analiza) da su Rusi imali love za bacanje u vatru kao i Veliki Brat. Situacija je eskalirala, i možda bi baš ovdje bilo bojno polje, jer je kota strateški važna, lako osvojiva s dviju strana, a deklaratorno ne pripada nikomu.

Neki od nas moraju jasno vidjeti što žele i kamo žele ići, a onda to uvrtiti u glavu onima koji, kao što zlusch gore napisa, glagoljaju o društvu znanja, a ne znaju koja je prednja strana računala.

Ne kažem ja da su ti dolari bili loši. Naprotiv jako se lijepo živjelo od njih. Da nije bilo njih, vjerojatno bi doživjeli sudbinu Mađarske ili Poljske. No probemi su na ovim prostorima počeli upravo kad je nestalo tih dolara.
Jeff Murdock

Da nije bilo njih, vjerojatno bi doživjeli sudbinu Mađarske ili Poljske. No probemi su na ovim prostorima počeli upravo kad je nestalo tih dolara.

Mađarska... Poljska...! Kako to gordo zvuči. One su danas ipak razvojnu stepenicu ispred nas. Bolji standard održava inercija nekih davnih, davnih razvojnih trendova.

Ipak, pogreške naših djedova i praotaca ne daju nama pravo da i mi zajebemo, usporastimo milijune sudbina, izazivamo nove ratove, ili okrenemo evolucijski kotač urikverc.

Da se razumijemo, da nije bilo Jugoslavije, dakle da Drug Tito nije bio diktator... dakle da nije zaradi mira u kući, "otekućio" Andriju Hebranga (dakle komunista koji je zagovarao labavije veze s ostalim republikama i hrvatsku državnost) putovali bi povijesnim stazama slično kao Finci.

I njih su vječito trgali, malo Šveđani, malo Rusi, ali eto... bili su pametniji i oteli su se, čuvali su akumuliranu tehnologiju i kapital.
Rusi su 1956. odlazili iz Austrije. Što iz Beča nisu odnijeli, to su pobacali broz prozore.
Citam malo postove pa me zanima cemu tolika vatra??Mi svi moramo biti svjesni da zivimo u zemlji koja ima nesređen odnos u većini stvari....Da se mene pita....ja bi kompletnu stranačku ekipu jednostvano isključio iz opsega djelovanja i doveo 30 Shvaba (fino ih platio) da ovu zemlju probaju "zalaufat" kao recimo što je to napravila Irska jer nasi celni ljudi izgleda neznaju kako bi ljudima poboljsali standard zivljenja(bogati su jos bogatiji - sirmasniji jos vise siromasniji) Ja sam laik da se razumijemo...ali neke stvari nije teško shvatit...Mislim da je Osijek predivan grad za živjet...ali samo ako čovijek od tog življenja ima nekakvu korist ,a ne da grca i spaja kraj sa krajem...Mislim da je naša jedina šansa završiti neki fakultet....i nastajat da ono što mi možemo napravit da to i ostvarimo.Zelim gosponu 8-ici rec da razumijem njegov bijes na cjelokupnu situaciju i td ,ali isto tako mi tu nemozemo nista...mi smo male ribe u moru.Mi moramo skontat kako cemo probat nas zivot ucinit boljim i po cjenu odlaska negdje u Zg ili cak i van....Jer ja gledam svoje frendove koji rade za 2000 kn i ono dobro im je...ali sve dok budu kod staraca...Gledam npr. koliko se moji starci grče da kupe stan...Vec su neznam kakve sve bozje kredite otplatili i td ...i naravno za pet godina osla i cjena kvadrata gore....pa se ja pitam oce sad dizat drugi kredit i tako stalno....A sve zato da meni bude bolje u zivotu...i da ja ako napravim jednog malog bebeća mogu negdje s njim i ženom prespavat.I sa kojim kurcem ce moji legosi platit od 2000 kn režije...stan i hranu???Ponosan sam na Osijek što je jedan divan grad....što su ljudi dobri i što sam ostavio cjeli ovaj dio svog života u njemu...ali ću otić ako mi on nepruži ono što je meni dovoljno da preživim....Bože daj da se nešto promjeni...da se zavrte novci i da ljudi počnu bolje živjet..Onda će roditelji u ovom predivnom gradu šetat djecu po parkovima...trošit novce na poneku finu klopu...moć kupit sebi auto , i otić negdje na izlet ili put...i td. i td .i td; i uživat u svom životu kako su i zamislisli....
darkmark

Mislim da je Osijek predivan grad za živjet...ali samo ako čovijek od tog življenja ima nekakvu korist ,a ne da grca i spaja kraj sa krajem...Mislim da je naša jedina šansa završiti neki fakultet....i nastajat da ono što mi možemo napravit da to i ostvarimo.Zelim gosponu 8-ici rec da razumijem njegov bijes na cjelokupnu situaciju i td ,ali isto tako mi tu nemozemo nista...mi smo male ribe u moru.Mi moramo skontat kako cemo probat nas zivot ucinit boljim i po cjenu odlaska negdje u Zg ili cak i van....Jer ja gledam svoje frendove koji rade za 2000 kn i ono dobro im je...ali sve dok budu kod staraca...Gledam npr. koliko se moji starci grče da kupe stan...Vec su neznam kakve sve bozje kredite otplatili i td.

Namjerno sam citirao ovoliko teksta... Razumijem te sasvim. Da nije ovakvih razmišljanja, vjerojatno ništa i ne bih pisao. Situacija je teška, teža nego drugdje.
To što pišem kreativno, ne znači da sam bijesan ili gnjevan... ali raspizdi mi se samo količina gluposti koje pročitam od ljudi koji misle da su pametni.
Prosječan čovjek je onaj zbog kojeg nešto napišem, jer je on spremniji za suradnju i razumijevanje, nego netko tko je uvjeren da je automatski od početka u pravu.
To s kupovinom stana, to se zove dužničko ropstvo 20. stoljeća.

Grad nisu zgrade, parkovi ni cjelokupan javni prostor (a kad smo kod ljepota, jeste primjetili da naš trgi nije baš mjesto susreta i okupljanja kao prije?) nego životi ljudi.
Kvalitetu života si jako dobro opisao gore, s tim da ti o tome sanjaš, a ja to zahtijevam kao elementarno ljudsko pravo i dostojanstvo.
U nekim, Hrvatskoj sličnim, zemljama Ustav jamči pravo na dom. Znači ako ga nemaš, država ti napravi garsonijeru. Tako je u Sloveniji. Samo, kod nas neki ljudi uspijevaju kupiti i po 3 socijalna stana za preprodaju. Bojim se da je kod nas i s te, moralne strane, društvo dobrano nazadno i nakaradno - a drštuštvo i država su organizmi koji se sastoje od ljudi. Ako je nešto ne štima gore, znači da smo i mi sjebani.

Irska je uspjela jer je drastično srezala poreze u trenutku kad je došlo do IT booma. I eto, upalilo im je. Nije im palo s neba.

Uvijek treba pokušati poboljšavati stvari, a ako ne ide, uvijek si možeš racionalno objasniti zašto nisi uspio.
Ako kažeš da se tu ništa ne može, osuđen si unaprijed.

Ja tvrdim da gomila problema leži u upravljanju gradom i županijom, dakle našim novcem, a još me nitko nije pokušao demantirati.
darkmark

Citam malo postove pa me zanima cemu tolika vatra??Mi svi moramo biti svjesni da zivimo u zemlji koja ima nesređen odnos u većini stvari....Da se mene pita....ja bi kompletnu stranačku ekipu jednostvano isključio iz opsega djelovanja i doveo 30 Shvaba (fino ih platio) da ovu zemlju probaju "zalaufat" kao recimo što je to napravila Irska jer nasi celni ljudi izgleda neznaju kako bi ljudima poboljsali standard zivljenja(bogati su jos bogatiji - sirmasniji jos vise siromasniji) Ja sam laik da se razumijemo...ali neke stvari nije teško shvatit...Mislim da je Osijek predivan grad za živjet...ali samo ako čovijek od tog življenja ima nekakvu korist ,a ne da grca i spaja kraj sa krajem...Mislim da je naša jedina šansa završiti neki fakultet....i nastajat da ono što mi možemo napravit da to i ostvarimo.Zelim gosponu 8-ici rec da razumijem njegov bijes na cjelokupnu situaciju i td ,ali isto tako mi tu nemozemo nista...mi smo male ribe u moru.Mi moramo skontat kako cemo probat nas zivot ucinit boljim i po cjenu odlaska negdje u Zg ili cak i van....Jer ja gledam svoje frendove koji rade za 2000 kn i ono dobro im je...ali sve dok budu kod staraca...Gledam npr. koliko se moji starci grče da kupe stan...Vec su neznam kakve sve bozje kredite otplatili i td ...i naravno za pet godina osla i cjena kvadrata gore....pa se ja pitam oce sad dizat drugi kredit i tako stalno....A sve zato da meni bude bolje u zivotu...i da ja ako napravim jednog malog bebeća mogu negdje s njim i ženom prespavat.I sa kojim kurcem ce moji legosi platit od 2000 kn režije...stan i hranu???Ponosan sam na Osijek što je jedan divan grad....što su ljudi dobri i što sam ostavio cjeli ovaj dio svog života u njemu...ali ću otić ako mi on nepruži ono što je meni dovoljno da preživim....Bože daj da se nešto promjeni...da se zavrte novci i da ljudi počnu bolje živjet..Onda će roditelji u ovom predivnom gradu šetat djecu po parkovima...trošit novce na poneku finu klopu...moć kupit sebi auto , i otić negdje na izlet ili put...i td. i td .i td; i uživat u svom životu kako su i zamislisli....

potpisujem sve od prve do zadnje riječi.Mislim da je i naslov pogrešan, bit ću ponosna na svoj grad i voljeti ga u bilo kom slučaju,a sretnija ako u njemu budu bolji uvjeti za život itd...da ne nabrajam jer je u postovim već sve otprilike spomanuto.
8

Ja tvrdim da gomila problema leži u upravljanju gradom i županijom, dakle našim novcem, a još me nitko nije pokušao demantirati.

netočno.

to nitko (barem je moje mišljenje) ne negira.

ali ti to (namjerno) previđaš.
:wink:
Vratio se danas s poslovnog izleta u metropolu. I što sam vidio? Grad koji živi.

Neki su ovdje govorili kako Zagreb nikad nije bio kozmopolitski grad, ali vjerujte da se tamo nalaze najrazličitiji ljudi i svi nešto rade. U svakom tramvaju ima ljudi, u svakoj slastičarnici netko sjedi. Najbolje bureke i najbolje ćevape pojeo sam u ZG. A jeo sam ih u svakom važnijem gradu na Balkanu.
Svi kupuju na tržnicama. Ima ih milijardu. Kod nas je "pija" samo prepreka u komunikacijskom koridoru... tamo kupuju samo oni slabije platežne moći. Još jedna ružna Osječka navika došla je do izražaja u vlaku... ustrajnost u istjerivanju maka na konac, čak i kad nisi u pravu. Pola ljudi u nagibni je ušlo bez rezervacija. Kao: "nismo znali". Pao je sustav HŽu, pa su se rezervacije mogle kupovati jedino telefonski. Nekoliko drčnih baba i adolescenata se drsko prepiralo s kondukterom koji ionako samo radi svoj posao.

Tommy Emanuel, Vaya con dios, Laibach... a nekoga sam zaboravio... eto, sve to u sljedećih mjesec dana u Zagrebu.
A nama bio - Bryan. Za deset godina dolazi tko? Jamie Oliver na fišijadu?

Zagreb je 7,5 puta populacijski veće od Osijeka, ali po potrošnji je sigurno 30 puta.
najbolji ćevapi sigurno nisu u Zagrebu........

ostalo je o.k. što si napisao.
uf, Tommy Emanuel............
mislim da sam pogriješila temu....pomislila sam da ci procitati nesto lijepo o Osijeku... a ono nista
kobac

mislim da sam pogriješila temu....pomislila sam da ci procitati nesto lijepo o Osijeku... a ono nista

Savijest mi ne da pisati lijepo o gradu u kojem se mafija napucava nedjeljom u centru, a dječaci koji idu s nogometa dobiju metak u čelo!
kobac

Kad masa ljudi sa ovog foruma živi život preko tv-a,novina,interneta...ni ne znaju koliko bi im se grad svidio da samo jednostavno prošeću njime... :D :D :D

Voli Vas sve grad Osijek... 8) 8) 8) ...iako Vi ne volite njega... :cry: :cry: :cry:
8

DanicaV

ajde, distrikt Brčko, nemoj ništa protiv Bosne :wink:
moja mama pravi najbolje ćevape :P

Za koga tvoja mater radi? Tko nju plaća? Tko je nju postavio? To ona samo onako, je li? Svi ste vi sumnjvi. Svi civili su sumnjivi...

Care el ti uzivas u nacinu na koji opterecujes svoj mozak sa neprestanim razmisljanjem o politici i td???Ajde mi pojasni smisao svojeg križarskog pohoda da preko ovog foruma promjeniš grad.Politika je kurva to cu ti odma rec...a sve sto ti pokusavas nama objasnit je tako jasno da to vec i ptice na granama pjevaju...Nisi napisao koliko se samo sranja desi u Zg za jednu vecer....Vjeruj mi meni nije svejedno hodat Zagrebom navecer pogotovo u kasne sate...Ti od Osijeka pravis grad idiota i neznalica neshvacajuci da ti ama bas nitko na ovom forumu nije kriv za tvoje zelje da taj grad u tvojim ocima bude bolji.I u drugim gradovima je tako...Nemozes usporedjivat Osijek sa Zgrebom...Trebat ce jos jako puno vremena dok se sve kocikce posloze, a ja i ti cemo do onda mozda bit stari prdonje koji se nece moc ustat iz kreveta...Ja sam jedno vrijeme pratio te famozne poteze i oporbe i vladajuce koalicije pa mi se smucilo...ko im jebe mater....pa necu ja sa 23 godine dobit shizofreniju od nase politike i td.Vjeruj mi ni ti ni ja necemo promjenit ni njih ni stanje u drzavi...pa ja nekontam kako ti funkcioniras ako te stalno "peru" nekakva razocarenja i bedovi sto ovaj grad i politicari nerade kako bi ti volio...Zanima me da li bi i dalje toliko pljuvao po Osijeku da se zaposlis u nekoj jakoj firmi i da te curi para??Pa bolio bi tebe kurac za Ivu, Ivicu, Maricu u hr parlamentu i njihovim odlukama.Kako ces si napravit da si zadovoljan....zavrsi fakultet...magistiraraj i onda ces lagano nac posao i td.Vec sam rekao prije da je to jedino sto mi mozemo ucinit da nam je bolje.A ako ti se ide negdje idi.Pa tko kaze da se oko Osijeka vrti svijet???tko kaze da na deset drugih mjesta nije bolje???Vidim da rasploazes sa hrpom informacija pa zasto onda to svoje znanje neusmjeris u nesto korisnije.U ovom gradu ima i poštenih ljudi ,ali i govana ...to ces svuda nac....Ono rekao sam da razumijem tvoj bijes(al sto je previse previse je)...Zanima me da li bi bio uporan u svojim nastojanjima da si recimo novinar tj. da li bi tako pljuvao u svojim kolumnama??Ajde otvori negdje topic "prestajem razmisljat o politici" i ja cu ti prvi dat sve "kikije"(ma da ih nemam puno)...Jebes politiku...od toga nitko nije uzivao...
Nekako mi se u cijelu tu priču o savršenom Zagrebu ne uklapa statistika o ubojstvima, oružanim pljačkama...
lufus

Nekako mi se u cijelu tu priču o savršenom Zagrebu ne uklapa statistika o ubojstvima, oružanim pljačkama...

U Zagrebu su bolji i kriminalci, oni ne ubiju dijete na cesti.
...a ha...sta nekazes da ti se "to" dogodilo u obitelji i da si zato razocaran...

narode, ja volim osijek, volim se setati njime i uzivati u njegovim ljepotama...
kobac

narode, ja volim osijek, volim se setati njime i uzivati u njegovim ljepotama...

Ti neki pisac??????
kobac

Ako se šetaš njegovim ljepotama, nečeš se baš onda puno našetat......
darkmark

Care el ti uzivas u nacinu na koji opterecujes svoj mozak sa neprestanim razmisljanjem o politici i td???

Naprotiv, to nije opterećenje. Za nekoga je vrhunac kvalitete življenja posjet kladionici, kozemtičarci, a vrhunac IT znanja predstavlja nadoplata računa USSD kodom.

darkmark

Ajde mi pojasni smisao svojeg križarskog pohoda da preko ovog foruma promjeniš grad.Politika je kurva to cu ti odma rec...a sve sto ti pokusavas nama objasnit je tako jasno da to vec i ptice na granama pjevaju...

To što ja pričam, može biti prisutno u medijima, ali definitivno nije prisutno u svijesti i ljudi o tome ne pričaju.
Stvari neće krenuti ni milimetar naprijed dok se svijest ljudi ne promijeni.
Nikome ne želim zlo, ali bit će zanimljivo gledati koliko će još vremena trebati ovoj ekipi.

"Mene, ako se sete na dan državne bezbednosti, sete se, ako ne,
najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put."

darkmark

I u drugim gradovima je tako...

E, tu si se zajebo. Svijet nije crno bijel, negdje je crnji, negdje je bjelji.

darkmark

Zanima me da li bi bio uporan u svojim nastojanjima da si recimo novinar tj. da li bi tako pljuvao u svojim kolumnama??Ajde otvori negdje topic "prestajem razmisljat o politici"

To što ja pišem nema veze s politikom kako ju ljudi vide, samo sa socijalom, demografijom, ekonomijom... Dakle stvarima zbog kojih sam išao na neke fakulitete.

P.S. Nekad pročitaj Jovana Dragišića na Index.hr. On je Osječanin, a sve što je o Osijeku napisao bilo je da je grad piva. Moš' mislit. Prosudi sam koliko je Osijek interesantan drugima... Ali to nije važno.

Jadno je da Osijek, kao životna sredina od koje se nešto očekuje i u kojoj ljudi ostave svoje godine, nije interesantan Osječanima.
Ako je grad zelena trava, most i klupa - grad može s dva stolara i jednim vrtlarom sutra niknuti bilo gdje.
8

Tommy Emanuel, Vaya con dios, Laibach.../quote]

podsjetnik: Leibach u Vegi na UFO, Tommy Emanuel u HNK... jesi li bio na tim koncertima?

8

Svi kupuju na tržnicama. Ima ih milijardu. Kod nas je "pija" samo prepreka u komunikacijskom koridoru... tamo kupuju samo oni slabije platežne moći.

na osnovu čega si došao do tog zaključka? predrasuda!

8

U svakom tramvaju ima ljudi, u svakoj slastičarnici netko sjedi.

da to možda nisu oni beskućnici što spavaju po tramvajima ili nezaposleni što po cijele dane sjede u birtijama? ili tamo takvih nema?

8

Najbolje bureke i najbolje ćevape pojeo sam u ZG.

o ukusima se ne raspravlja, valjani se zaključci ne donose na osnovu subjektivnih doživljaja

8

U Zagrebu su bolji i kriminalci, oni ne ubiju dijete na cesti.

a što je kriminalac moralno bolji ako ubije djete unutar četiri zida???

zar ne znaš da je u susjedovom dvorištu trava uvijek zelenija???

JA se svaki dan grizem što ce me od jeseni sudba vjerojatno odvesti put Zagreba, i sto necu moci ostati tu, barem neko vrijeme, a netko kao 8 razmislja ovako...Eh, da se mozemo zamijeniti...
daniel-202

kobac

Ako se šetaš njegovim ljepotama, nečeš se baš onda puno našetat......

ako tako misliš, onda baš ne znaš o čemu pričaš. ja se šetam satima svaki dan i svaki dan se ponovno iznenađujem koliko predivnih mjesta u gradu ima.
"beauty is in the eye of the beholder." rekao bi netko.
meni je žao što premalo vremena provodim u šetnjama svojim gradom...tu sam čitav život ali sam siguran da još postoje ljepote koje nisam vidio...

Iako nažalost više ne živim u Osijeku namjeravam se vratiti čim to budem mogla.Trenutno sam u Splitu,koji se može sakriti iza Osijeka.
Ja ne shvaćam kako nekom može taj grad biti lijep.
Po gradu svugdje ima smeća,pločnici su klizavi i puni rupa.Nema parka nigdje,nikakve prirode .... same zgrade.U prometu nema nikakvih pravila,semafori kao da ne postoje,zebra im ne predstavlja ništa,možeš stojati 5 min da ti nitko ne stane.A ljudi ,mogu biti sretna ako me netko u dućanu pozdravi i ponudi kad uđem.Osim toga imaju neka glupa razmišljanja npr. žena je manje vrijedna od muškarca.Ženina uloga je da se brzo uda(čitaj normalno 16-19 god. ; maximalno do 25 god .... poslije toga je već stara)i brine za svog muža i djecu.

Naravno uvijek ima iznimaka ali ovo je nešto što ''krasi'' većinu.
Nisam sad došla tu da pljujem po Splitu ,nego samo da navedem razliku između njega i Osijeka.Isto tako i Zagreb mi je uvijek bio ružan grad i za mene nema do Osijeka.
Nisam ni znala koliko je Osijek lijep dok nisam otišla.
Možete govoriti šta hoćete ali ja sam ponosna na svoj grad,zato što su ulice čiste,ima prekrasnu prirodu i predivne ljude koji su uvijek spremni pomoći a to je najbolje od svega. :D :D
Ketty

Možete govoriti šta hoćete ali ja sam ponosna na svoj grad,zato što su ulice čiste,ima prekrasnu prirodu i predivne ljude koji su uvijek spremni pomoći a to je najbolje od svega.

Nije potrebno nista dodavati...
Ketty

Iako nažalost više ne živim u Osijeku namjeravam se vratiti čim to budem mogla.Trenutno sam u Splitu,koji se može sakriti iza Osijeka.
Po gradu svugdje ima smeća,pločnici su klizavi i puni rupa.Nema parka nigdje,nikakve prirode .... same zgrade.U prometu nema nikakvih pravila,semafori kao da ne postoje,zebra im ne predstavlja ništa,možeš stojati 5 min da ti nitko ne stane.A ljudi ,mogu biti sretna ako me netko u dućanu pozdravi i ponudi kad uđem.Osim toga imaju neka glupa razmišljanja npr. žena je manje vrijedna od muškarca.Ženina uloga je da se brzo uda(čitaj normalno 16-19 god. ; maximalno do 25 god .... poslije toga je već stara)i brine za svog muža i djecu.

Nisam sad došla tu da pljujem po Splitu ,nego samo da navedem razliku između njega i Osijeka.Isto tako i Zagreb mi je uvijek bio ružan grad i za mene nema do Osijeka.
Možete govoriti šta hoćete ali ja sam ponosna na svoj grad,zato što su ulice čiste,ima prekrasnu prirodu i predivne ljude koji su uvijek spremni pomoći a to je najbolje od svega. :D :D

Ne mozes tako procjenjivati ljepote svoga i nekog drugog grada, posto je normalno da je svakome njegov grad najljepsi ( naravno postoji iznimki )...

Po meni isto nema ljepseg grada od Osijeka... za mene je to najljepsi i najbolji grad na svijetu... a to sto je politika takva kakva je to je vec druga prica... ja se isto ponosim osijekom i ne nmjeravam se nikada odseliti iz nepokorenog grada....

Ketty

Možete govoriti šta hoćete ali ja sam ponosna na svoj grad,zato što su ulice čiste,ima prekrasnu prirodu i predivne ljude koji su uvijek spremni pomoći a to je najbolje od svega.

:worship:
Evil Poodingh

JA se svaki dan grizem što ce me od jeseni sudba vjerojatno odvesti put Zagreba, i sto necu moci ostati tu, barem neko vrijeme, a netko kao 8 razmislja ovako...Eh, da se mozemo zamijeniti...

jao tužno... ali koliko sam vidjela, to nije tema. lik je pisao o lopovluku, sprezi kriminala i vlasti, razbacivanju novaca na račun jadnika koji plaćaju poreze, a vi ste počeli o zelenoj travici...
interesantno je kako onaj tko misli drukčije i kritikuje uvijek najebe... nema život, jadan, frustriran...

da ne šetate zelenim livadama i ljepotama ovoga grada, nego počnete među ljudima... vidjeli biste da je osijek siv i crn, a ne ružičast.

također je interesantno da su najveći zaljubljenici u osijek oni koji su najdalje stigli, u zemljopisnom smislu.
LucijaX

....sprezi kriminala i vlasti, razbacivanju novaca na račun jadnika koji plaćaju poreze, a vi ste počeli o zelenoj travici...interesantno je kako onaj tko misli drukčije i kritikuje uvijek najebe... nema život, jadan, frustriran...

Pametno receno... covjeka su razapeli samo zato jer je rekao nesto sto netko ne zeli cuti/vidjeti.

također je interesantno da su najveći zaljubljenici u osijek oni koji su najdalje stigli, u zemljopisnom smislu.

Ok, ovo je donekle i razumljivo i nije za okrivljavati...nostalgija potice emocije, a emocije idealiziranje...

Netko je u raspravi lijepo primjetio - vecina nas podjednako voli Osijek, samo sto neki nose ruzicaste naocale...

Mislim da je dobro da postoje i oni koji se ne boje reci da moze biti i bolje, koji ce uprijeti prstom i rovariti po rani dok ne isceprkaju tane...

@LucijaX, pa i svima ostalima

A gdje se to živi kao u bajci, gdje nema korupcije, lopovluka i sprege kriminala i vlasti?

Ja sam živio ukupno 3 godine (godinu u komadu, ostalo po par mjeseci) u Parizu.
I mogu ti reći da Pariz nisu blještava svjetla Eiffelovog tornja, Elizejska polja, Louvre i Notre Damme. Pariz je par kilometara dalje od tog glamura.
Pariz su prenapućeni derutni stanovi u kojima ni napušteni psi ne bi trebali živjeti. Pariz su zapaljeni automobili, ubijeni mladići bez perspektive stradali u kriminalnim obračunima.
Posao u državnoj službi ni tamo nikada neće dobiti ljudi s ulice. I tamo itekako vrijedi zakon "baba i stričeva".
Samo oni najugroženiji imaju besplatno zdravstvo i socijalnu pomoć od koje mogu preživjeti. Ali samo to, preživjeti. Kao i kod nas, uz pivo ispred trgovine i u parkovima.
A o tisućama skitnica i klošara po metroima i pod mostovima neću ni govoriti.
A ostali?
Moj otac radi na dobrom poslu u jednoj osiugravateljskoj kući.
Ima plaću 1400 Eura, 800 ode na stanarinu i režije.
Svaki posjet doktoru opće prakse plaća 20 Eura. Samo posjet. Sve ostalo, pa i najobičnije mjerenje tlaka plaća se dodatno. Ja sam jedno vađenje krvi platio 170 Eura. Naravno svaki, ali baš svaki, lijek se plaća. I to puna cijena.
I to plaćaju apsolutno svi. Samo nezaposleni (pod uvjetom da uopće imaju zdravstveno) i oni s malim plaćama ili mirovinama (moj otac tu ne spada) imaju na kraju mjeseca pravo na povrat dijela tog novca. Ovisno o primanjima.
Bratić, koji je tamo rođen i završio je ekonomsku školu prije 7 godina, ima 3 godine radnog staža. I to sve preko agencija za privremeno zapošljavanje. Ostalo je radio na crno.
Baka, koja je odradila puni radni vijek kao odgajateljica u vrtiću (dio u Jugi, dio u Francuskoj) sa diplomom filozofskog fakulteta ima mirovinu od koje može jedva preživjeti. I dan danas, sa svojih 74 godine pegla i sprema po kućama i čuva djecu.
Imam još jaku puno takvih primjera.
Jedini koji žive prilično dobro su stirc i strina.
Strina radi kao odgajateljica, a stric kao dostavljač u jednoj firmi. Radi od 5 do 13h, dođe kući, malo odmori, pa na bauštelu. Do kasnih večernjih sati. I vikendom. Ima novaca, ali nema ga kada potrošiti. I već mu je zdravlje dosta narušeno zbog tog tempa tako da neće moći još dugo tako raditi.

No tamo ljudi ne kukaju, već grebu na sve načine.
I ne sjede po cijele dane po kafićima, ne nose skupe marke, ne voze nove aute.

A kod nas?
Pričao mi je jedan čovjek, tražio je drvosječe na par mjeseci. Nudio je plaću od 5000 kuna. Bezuspješno! Na kraju je morao dovesti radnike iz Srbije. Jer "Pa to je izrazito težak posao, radi se cijeli dan, itd.".
Naravno, lakše je ležati kod kuće i kukati.
Ili tipkati po forumu.
Leteci mungos

LucijaX

....sprezi kriminala i vlasti, razbacivanju novaca na račun jadnika koji plaćaju poreze, a vi ste počeli o zelenoj travici...interesantno je kako onaj tko misli drukčije i kritikuje uvijek najebe... nema život, jadan, frustriran...

Pametno receno... covjeka su razapeli samo zato jer je rekao nesto sto netko ne zeli cuti/vidjeti.

Nitko njega ne razapinje zbog njegovog mišljenja, pogledaj malo rasprave u kojima je sudjelovao, upravo je on taj koji je izvrijeđao sve koji se nisu slagali s njim.
...ovdije smo svi da bi razmijenjivali mišljenja...ali, ako ču ja reči svoje mišljenje, a druga strana me izvrijeđžati radi toga - gdje je tu normalna komunikacija...
...a da je jadan i isfrustriran, i da poćinje silovati svojim postovima - to jest...
...pa, nek krenu uvrijede, I'm ready...
Sale car

Ketty

Ne mozes tako procjenjivati ljepote svoga i nekog drugog grada, posto je normalno da je svakome njegov grad najljepsi ( naravno postoji iznimki )...

Po meni isto nema ljepseg grada od Osijeka... za mene je to najljepsi i najbolji grad na svijetu... a to sto je politika takva kakva je to je vec druga prica... ja se isto ponosim osijekom i ne nmjeravam se nikada odseliti iz nepokorenog grada....

Iskreno ja sam bila dosta objektivna,navela sam neke činjenice koje se meni ne sviđaju u Splitu i ne bi mi se sviđale nigdje drugdje.

Politika je sjebana u svakom gradu pa tako i u Osijeku.
Za Osijek ljudi govore da je pun mafije,za Split da ima najviše droge,a za Zagreb govore da je jako korumpiran.Nije to tako samo u Hrvatskoj to je tako svugdje i bit će tako dok je svijeta,samo hoće li biti u većoj ili manjoj mjeri .... to ovisi o nama.

Ali je Osijek za razliku od drugih gradova,po meni,jedini koji ima dušu ...... slavonci su ljudi široka srca!!!!
Ketty

Ali je Osijek za razliku od drugih gradova,po meni,jedini koji ima dušu ...... slavonci su ljudi široka srca!!!!

ha-ha (blagi osmijeh) , ti si slavonka i misliš da su slavonci široka srca...... a neki zagorac misli da su zagorci široka srca i dalmatinac misli da su dalmatinci široka srca...... baš se pitam ko ima pravo????? :-D
Ketty

Sale car

Ketty

ovaj komentar mi je uljepšao dan... :P

Ja svake godine u sestom mjesecu kada prestanem raditi odem na more i ostajem do devetog kada moram biti na poslu uvijek u isti grad vec dvadeset godina,sve znam i svi me znaju e....sada cete reci krasno cijelo ljeto na moru u neku ruku da,ali kada govorimo o osjecajima prema nasem gradu osjecaj povratka u njega je fantastican!!! Nema tog grada na moru,a pogotovo negdje dalje koji moze zamjeniti Osijek!!! Kakav god on bio nas je!Svaki grad ima svoje probleme ne zelim zivjeti u tudjem gradu sa tudjim problemima imam svoj grad i svoje probleme tu gdje mi je korjenje!Netko ovo nece shvatiti bas me briga vazniji su mi oni koji hoce!!!
meduza_

Ja svake godine u sestom mjesecu kada prestanem raditi odem na more i ostajem do devetog kada moram biti na poslu uvijek u isti grad vec dvadeset godina,sve znam i svi me znaju e....sada cete reci krasno cijelo ljeto na moru u neku ruku da,ali kada govorimo o osjecajima prema nasem gradu osjecaj povratka u njega je fantastican!!! Nema tog grada na moru,a pogotovo negdje dalje koji moze zamjeniti Osijek!!! Kakav god on bio nas je!Svaki grad ima svoje probleme ne zelim zivjeti u tudjem gradu sa tudjim problemima imam svoj grad i svoje probleme tu gdje mi je korjenje!Netko ovo nece shvatiti bas me briga vazniji su mi oni koji hoce!!!

skidam kapu :) :) :)
daniel-202

Ketty

ha-ha (blagi osmijeh) , ti si slavonka i misliš da su slavonci široka srca...... a neki zagorac misli da su zagorci široka srca i dalmatinac misli da su dalmatinci široka srca...... baš se pitam ko ima pravo????? :-D

Za tvoju informaciju ja sam rođena u Dubrovniku!
I dalje tvrdim da su slavonci ljudi široka srca !!!!
I nisam ja jedina koja je to rekla a nije iz Slavonije.
daniel-202

Ketty

Ti definitivno nemaš.
...Osijek je oduvijek bio široke duše i gostoljubiv prema svima...rijetki su oni koji su recimo došli u Osijek i otišli iz njega nezadovoljni...jest da je to turistički dolazak, ali svejedno govori dosta...
...a u svakom gradu ima problema, loših političara na vlasti, neimaštine, kokoši po ulicama, kretena, kriminalaca, mafijaša.....
...većini ljudi koji žive u Zgb smeta gužva, prevelik prirez, preskupa voda, odvoz smeća, parkiranje, gužva na cesti...Bandić kao takav, ogromni trgovački centri, načelnik moje općine je seljačina, dijete mi ide u tri smjene u školu zbog prevelikog broja đaka i tako dalje...
tyler_durden

daniel-202

Ketty

Ti definitivno nemaš.

ne sjecam se da sam negdje spomenio "jel ja imam pravo?" joj što ne volim ljude kojima dva puta treba isto objašnjavat , tebe treba uvrstit u temu "da li su plavuše glupe ili je to samo stereotip" mislim da si ti plav/plavuša

zaista sam vidio dosta gradova...ali je malo njih za koje se može reći da ima dušu :P

a Osijek je svakako takav... :lol:
daniel-202

tyler_durden

daniel-202

Ketty

Ti definitivno nemaš.

ne sjecam se da sam negdje spomenio "jel ja imam pravo?" joj što ne volim ljude kojima dva puta treba isto objašnjavat , tebe treba uvrstit u temu "da li su plavuše glupe ili je to samo stereotip" mislim da si ti plav/plavuša

Kako ono kažu : 'Misliti je drek znati.'
@jeff - ne znam. nikad nisam bila u francuskoj pa ne znam.
istina je da su se ljudi odavde u potrazi za boljom budućnošću odseljavali, a nitko nije doselio, osim onih koji su zbog rata i s tim povezanih problema došli iz vojvodine, bosne...
u toj istoj francuskoj, koja je valjda 2. privreda europe imaš najjača radnička prava i najveći broj poroda po ženi u razvijenom svijetu, tri puta veći nego u hrvatskoj.
faks sam završila u finskoj, i znam da i tamo ima mafije... samo se ne ubijaju po cesti što je onaj pisao. nego ga bace ribama, napiju ga i ostave blizu rukse granice... i eto. "seljačka" mafija, as we know it, se pojavila s valom kriminalaca koji su se doselili iz bosne i srbije, mahom koristeći hrvatske putovnice...

u osijeku neke stvari moraju biti bolje, zato jer mogu.
ništa ja nisam rekla, da osijek nije lijep ili nešto...
Ketty

Naravno, većinom zato što im je srce obloženo slojem masti :D
bazooka_joe

Ketty

Naravno, većinom zato što im je srce obloženo slojem masti :D

žalosno ali istinito

Tagovi