Ponosni Osijekom
U biti, opet sam ojađen ovim gradom. Ljudima koji u njemu žive, ljudima koji ga financiraju, ljudima koje on stvara i ljudima koje on uništava.
Osijek i ja nikako da nađemo zajednički jezik. Grad nikad zapravo nije imao previše ljubavi. Ako ju je imao, pružao ju je sam sebi... U hvalospjevima angažiranih estradnjaka ili dežurnih dušebrižnika.
Ja mu evo, već 17 godina pružam priliku da mi otvori svoje srce. A on mi se još jednom posrao na glavu.
Shvatio sam zašto ga najviše vole oni koji u njemu ne žive, ne zarađuju i ne troše.
Danas nas mediji bombardiraju porukama o pojeftinjenju prijevoza za učenike i studente, što je najbičnija laž.
Prvo, prijevoz je ostao isti.
Kako? E pa, građani više neće novce morati vaditi iz šlajbuka, već će to umjesto njih odraditi gradska administracija, koja se hvali kako su "isposlovali" kod naše maćehe Sanadera više sredstava. Pa će oni, u skladu s povećanim priljevom sredstava, lijepo krknuti lovu u GPP.
Psi laju, mačke mijauču, inteligencija njače - a karavane prolaze.
Studenti su prijevoz plaćali 110,00 HRK za moju zonu. Prije 2 g., MZT tj. današnji MZOŠ (a valjda se mijenjati više neće), daje gradu Osijeku subvenciju za prijevoz studenta u visini 30% njegove mjesečne karte. I tada mi je prijevoz došao na 84,00 HRK.
Danas je kao, sve pojeftinilo (a pojeftinilo je na goreopisani način), ali samo za učenike. Studentima je kao ranije pojeftinjeno. Čudno je kako je u GLASU, STVu i, što je najžalosnije, ostalim gradskim medijima i ovaj potez prikazan i pripisan zaslugama trenutog kartela na vlasti. Moš' si mislit. Dakle studentima figa.
I onda mi grad priča, kako su učinili sve da zadrže onu šačicu bijednika koji imaju soli u glavi. Ma odlepršajte svi. Bolje da svi pametni napuste grad, nego da u ovoj učmaloj i primitivnoj sredini gdje se točno zna tko pije, a tko gladuje - propadne i vaš život.
Ako mislite da nema nikakvih nepravilnosti u poslovanju GPPa, te je Grad Osijek nesebičan i posebno osjetljiv na socijalu - kažite mi zašto onda studenti i učenici iz udaljenijih mjesta nemaju subvenciju? Zna li Đapić koliko djeca iz Erduta, Dalja ili plaćaju prijevoz?
Uvijek sam se nastojao ponositi i u najblistavijem svijetlu predstavljati grad u kojem sam odrastao i zavičaj kojem sam dao lijepu komadinu života, ali ja stvarno nemam namjeru raditi isti posao za upola manju plaću nego moj kolega u Pazinu i nemam namjeru pasti s livade na kojoj je kao trava jeftina, a u Zagrebu, koji inače spada u red izuzetno skupih gradova učenik i student imaju pravo NA BESPLATAN PRIJEVOZ.
Pa neka Bubalo spominje društvo znanja, održivi razvoj i gospodarski rast svojim naivnim, ponosnim Osječanima.
Sad kad sam vam rekao što mi na srcu leži: možemo i zapjevati jednu:
INA-TI
SE-SLA
VO-NI
JO-LJE
PO-TA...