Zemlja bez granica 2013.: Jubilarna "Zemlja bez granica" se neće održati!

Osijek

Zemlja bez granica 2013.: Jubilarna "Zemlja bez granica" se neće održati!

Udruga Breza: "Patuljci dolaze ovdje"
Dokkica: novinarska radionica "Brzograd press"

[08.07.2013.]Ove godine se neće održati, jubilarno, deseta po redu manifestacija "Zemlja bez granica". O razlozima neodržavanja organizatori su se izjasnili u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.

"Draga djeco i roditelji,
Posljednih devet godina dali smo svoj doprinos u promicanju kreativnosti i stvaralaštva djece grada Osijeka kroz najveći dječji festival u kontinentalnoj Hrvatskoj - Zemlja bez granica.
Okupljali smo na tisuće djece i njihovih roditelja, umjetnika, voditelja kako bismo omogućili djeci oživjeti svoje snove.
U organizaciji festivala iznimno je važno održati kvalitetu i standard koji je njegovan i postavljen svih proteklih godina. S obzirom da nismo u mogućnosti realizirati ovogodišnji jubilarni festival na kvalitetan, primjeren i dostojanstven način, odlučili smo da se ove godine Zemlja bez granica ne održi.

Suzana Vargović,
Udruga za rad s mladima Breza"

[31.05.2013.]Breza poziva volontere na uključivanje u jubilarnu "Zemlju bez granica"

Postanite dio maštovite "Zemlje".

Udruga za rad s mladima Breza ove godina obilježava desetu obljetnicu najvećega kontinentalnoga festivala za djecu i mlade - "Zemlja bez granica". Kao i svake godine, kao pomoćnici u različitim aktivnostima sudjeluje i volonteri i to u velikom broju. Festival će se ove godine održavati od 27. do 30. kolovoza.

Kako bi uspješno pripremili i organizirali festival, potrebna im je pomoć 40-ak volontera koji bi se uključili u sljedeće aktivnosti:

- tijekom srpnja i kolovoza sudjelovali bi u pripremnim aktivnostima: administrativni poslovi, telefonski kontakti, dijeljenje promotivnih materijala i slično od 27. do 30. kolovoza:
- Info pult – informiranje javnosti
- asistent u radionici – pomoć voditelju radionice, priprema i održavanje prostora
- asistent u večernjim događanjima – priprema i održavanje prostora, podjela promotivnoga materijala
- pomoć u završnom pospremanju i čišćenju prostora

Od volontera se očekuje komunikativnost, snalažljivost, samostalnost u radu, fleksibilnost, a poželjno je i aktivno znanje engleskog jezika.

Više informacija o manifestaciji na: zemljabezgranica.com

Svi zainteresirani mogu svoj životopis i motivacijsko pismo poslati e-mailom na zemljabezgranica[at]gmail[dot]com, i to najkasnije do 21. lipnja. Za sve dodatne informacije možete se javiti na 031 272 583.

Udruga za rad s mladima "Breza" poziva umjetnike, pedagoške djelatnike, studente, udruge, klubove, organizacije, ustanove, tvrtke i sve druge kreativce Osijeka na uključivanje u jubilarnu desetu Zemlju bez granica koja će se održavati od 27. - 30. kolovoza 2013. godine, u osječkoj Tvrđi.

Tema je ovogodišnje manifestacije Ovdje u Osijeku kroz prošlost, sadašnjost, budućnost i bezvremenost, a u istu se može uključiti kao voditelj radionice za djecu i/ili prezentator na završnici, samostalno ili u grupi.

Potrebno je osmisliti neko svoje vrijeme ovdje i to na što neobičniji način. Primjerice, kako ste nekada jeli, radili, koga ste voljeli, što ste oblačili, koju ste glazbu slušali, kakve šešire nosili ili kakve ćete cipele i prijevozna sredstva imati za 341 godinu...što ćete čitati i što vam je važno sada, a zaboravljate.

Ako vas potakne istraživački duh i htjeli biste stvarati zajedno s djecom našega grada, to je znak da je Ovdje, u Zemlji bez granica, mjesto za Vas. Svi zainteresirani svoje prijave mogu dostaviti na e-mail: zemljabegranica[at]gmail[dot]com , telefonski na 272 583 i to do 15. lipnja. Više o projektu na: Zemljabezgranica.com, Breza.hr
Iskreno mi je baš žao, uvijek smo se radovali ovom prelijepom događaju.
No, razumijem i organizatore, i nekako sam između njihovih vrlo biranih riječi, naslutila da se tu radi o nekim puno dubljim razlozima, odnosno o nerazumijevanju na razini na kojoj se ono podrazumijevalo...
U svakom slučaju velika šteta za sve nas konzumente, no organizatori, ako je to način da se izborite za bolji status, imate moju podršku.
Nadam se da nije stvar u novoj vlasti...

Udruga Breza je bila veliki mezimac HDSSBa, te se bojim da su im, iako su kao Udruga radili super stvari i nisu oni krivi što su ih ovi voljeli, baš zato odlučili zatvoriti pipu...

Nadam se da nije tako, jer ta Udruga zaslužuje pomoć i mjesto za izražavanje svoje kreativnosti...

Re: Zemlja bez granica 2013.: Jubilarna "Zemlja bez granica" se neće održati!

Evil Poodingh

Nadam se da nije stvar u novoj vlasti...

Udruga Breza je bila veliki mezimac HDSSBa, te se bojim da su im, iako su kao Udruga radili super stvari i nisu oni krivi što su ih ovi voljeli, baš zato odlučili zatvoriti pipu...

Nadam se da nije tako, jer ta Udruga zaslužuje pomoć i mjesto za izražavanje svoje kreativnosti...

Mislim da novi gradonačelnik nikad nije čuo za "Zemlju bez granica" jer to nije u njegovom području interesa. :(
upravo rekla svojim klincima tužnu vijest... ogromno razočaranje i neshvaćanje na malim licima :(
godinama idemo na razne radionice "Zemlje bez granica" i uvijek nas je to jako veselilo!

malo je reči da je šteta, ovo je nedopustivo!
kad smo već toliko bučni po svim bitnim i nebitnim pitanjima u ovom gradu, ajmo onda reagirati i pokazati nezadovoljstvo i koliko je ovo zaista važno našoj djeci!
a mogli su sve to prebaciti u trgovački centar i onda bi bilo love :D
Teško je išta komentirati bez svih informacija...ako netko zna točne informacije neka kaže pa da se onda svi aktiviramo i da pomognemo! Ovo je jedina manifestacija posvećena isključivo djeci i znam pouzdano da ju djeca jako vole.

*rodaroda - jel znaš sigurno da je gradonačelnikova krivica što se neće održati? Ili samo pretpostavljaš...

Vjerujem da je organizacijski sada kasno pokrenuti cijelu priči iznova, ali bi im bilo dobro pomoći kako god, pa da se slijedeće godine opet održi.

Jesmo za?
Prizma

Teško je išta komentirati bez svih informacija...ako netko zna točne informacije neka kaže pa da se onda svi aktiviramo i da pomognemo! Ovo je jedina manifestacija posvećena isključivo djeci i znam pouzdano da ju djeca jako vole.

*rodaroda - jel znaš sigurno da je gradonačelnikova krivica što se neće održati? Ili samo pretpostavljaš...

Vjerujem da je organizacijski sada kasno pokrenuti cijelu priči iznova, ali bi im bilo dobro pomoći kako god, pa da se slijedeće godine opet održi.

Jesmo za?

...da, naravno da je gradonačelnikova krivica, jer svih ovih 9 godina je Brezi dobar dio novaca davao Grad, uz ostale sponzore.....e, pa - dragi gradonačelnik, zajedno sa svojim timom na čelu s Magistrom, ove je godine izgleda smatrao da je pametnije spiz**ti pare na proslavu ulaska u EU, nego za zabavu djece, pogotovo ovog ljeta kada je Osijek pun djece koja nisu nikuda otputovala....
...ovo je veeeelika pljuska građanima i sad mi se još više gadi cijeli ovaj osječki ćušpajz......
Samo kažem da možda nisu financije u pitanju...prije nego napucamo forum sa 50 stranica komentara o političkim opcijama i izvrijeđati trenutne i sve prošle gradonačelnike, bolje saznati prave razloge pa vidjeti može li se što poduzeti...
osijek-online je objavio isto priopćenje ali su prethodno naveli razloge neodržavanja...

"Sramotno - nema se novca za organizaciju Zemlje bez granica

Najbolji i najpopularniji festival za djecu i mlade u regiji Zemlja bez granica ove godine neće se održati.

Nakon devet izvrsno organiziranih i rado posjećenih festivala jubilarna deseta Zemlja bez granica trebala se održati u kolovozu u osječkoj Tvrđi.

Da Udruge Breza, organizator festivala, neće uspjeti prikupiti dovoljna financijska sredstva potiho se priča već nekoliko dana u Osijeku. S obzirom na to da je riječ o udruzi koja nema vlastitih financijskih izvora nego festival financira uz pomoć grada i pokrovitelja nisu uspjeli zatvoriti financijsku kontrukciju.

U priopćenju koje je poslano svim medijima, koje potpisuje Suzna Vargović, kao razlog ne spominje se nedostatak financijskih sredstava nego nemogućnost organiziranja festivala "na kvalitetan, primjeren i dostojanstven način".

No jasno je da je razlog otkazivanja Zemlje bez granica upravo nedostatak novca. Nevjerojatno zvuči činjenica da nije bilo dovoljno onih koji bi financijski podržali ovaj festival. Festival koji je prvenstveno usmjeren ka djeci, radionicama, zabavi, stvaralaštvu, kreativnosti i obrazovanju. Sramota za Grad na Dravi.

Priopćenje Udruge Breza

Draga djeco i roditelji,

..."
Da su svi roditelji, čija djeca sudjeluju i kojima je stalo do toga, dali po 50 kn, moglo se skupiti. Također i posjetitelji da su se organizirali i skupili donacije, možda bi se moglo organizirati...znam da nije najbolji način, ali što se mene tiče to je minimalno što možemo napraviti da se jedna tako lijepa manifestacija održi...

Mada, valja napomenuti i osječki mentalitet: sve da je besplatno!!! Samo da je besplatnih koncerata, da je besplatnih manifestacija, itd...LJUDI MOJI NIŠTA NIJE BESPLATNO!!! Na ovaj ili onaj način vi ste to platili...pa onda neka Breza stavi ulaznice po 20kn i dođe 5000 posjetitelja, pa da vidiš kako će se lijepo organizirati, a ne ovako da se mjesec dana prije najveće dječije manifestacije u regiji, ona otkazuje...

Hoćete otići na Slamu za vikend i platiti ulaznicu? Ili vam je i to bezveze što nije besplatno? Razmislite malo što znači nešto tako organizirati i probajte samo nabrojati što sve treba, pa da vam se u glavi zavrti...a vjerujte mi, tko nije orgnizirao, nemože se ni sjetiti što sve treba...
Ne znamo niti ne možemo znati koja ja prava istina dok Breza ne napiše neko objašnjenje gdje se ne mora pokušavati dešifrirati između redaka, i dok se ne izjasni grad...

Ja još uvijek vjerujem da oni mogu doći do nekog rješenja
Pa i ja...zato sam tako sada i pomalo frustriran...ako nam je stalo do projekta, neka uvedu naplatu ulaznice, a mi ćemo platiti pa da se pokriju...
Pa grad je dao ove godine kao i prethodnih 70 000 kn. Proracun se donosio krajem prosle godine a ne sada, zasto tek sada reagiraju?

Cini mi se da u Brezi vlada politika
Festival je odlican ali brate oni traze sada novac, tehniku, logistiku i jos novca. Cemu onda udruga, neka grad preuzme organizaciju ako ocekuju sve od njih.
ako se financiranje bilo kakvog projekta bazira na donacijama politicke stranke...onda moraš biti svjestan cinjenice..da ce ta ljubav kad tad završiti.....

cudi me da ovako uspješan projekt do sad nije osigurao malo bolju zaleđinu što se tice financiranja....
pa onda u slucaju da netko i odustane...zbog tog jednog pojedinca...bio on grad, politika ili firma...ne propadne cijeli projekt.....
...meni ide na živce što su se dale ogromne pare da bi se slavio ulazak u EU, a dva tjedna poslije propada jedno ovakvo jedinstveno događanje, i to namijenjeno DJECI u ljetno doba.....ma, dajte - ne postoji normalan razlog zašto je to tako napravljeno, ne postoji!!!!!!!.....
a jeste dosadni, pa kak vam svima nije jasno da je lova u igri?
Davno sam ja rekao, u Osijeku se sve treba naplaćivati i gotovo. I tako izbjegneš bagru koja je navikla sve za dž, imaš manje posjetitelja ali kvaliteta će prevladati...
mapatil

Festival je odlican ali brate oni traze sada novac, tehniku, logistiku i jos novca. Cemu onda udruga, neka grad preuzme organizaciju ako ocekuju sve od njih.

Fotelja organizotor molim te šuti...pojma nemaš...bolje se nemoj dalje ni upuštati u polemiku jer 70 000 kn nije dosta ni za materijal za sve radionice...pa to je čovječe 7 dana festival!!! Završni dan je samo prezentacije svega i to i nije najbitniji događaj već sam proces stvaranja i kreiranja...ma, šta ti ja uopće objašnjavam, očito si neki warcraft kilnac koji nema pojma šta govori...
70000kn nije dosta? Hm, za malo više od 70000kn se može organizirati jedan veliki trodnevni glazbeni festival sa vrhunskom produkcijom...

To je 10000kn po danu? I to nije dosta za materijal za sve radionice? Jedino ako žene koje tamo rade nisu volonterke, nego primaju svoj honorar za to što rade... U to nisam upućen...

ako su stvarno dobili 70000, i ako su toliko dobivali uvijek, onda ne vidim u čemu je problem, tj. vjerojatno nije u novcima
70000 kn, veliki trodnevni glazbeni festival i vrhunska produkcija ni u jednom svemiru ne mogu ići zajedno u jednoj rečenici! NE MERE!
Ma nije dosta za ozbiljan festival :) pa de ljudi...ali ajd, sada sam se sjetio zašto nisam 2 godine bio na forumu...meni je stalo do svih zdravih društvenih aktivnosti u gradu (zdravo se dakle ne odnosi na bolesne striptize sa moto susreta s kojih se slike još uvijek vrte po galeriji foruma) i htio bi da sve to uspije...pa zašto nebi 4-5 radnika Breze moglo sebi isplatiti plaću za taj mjesec od toga projekta? Pogledaj slike malo pa ćeš vidjeti da to nije kolaž i drvene bojice već je tu puno više materijala...a sada da ne pričam i fotkanje/video, bina sa razglasom, redari, hrana i smještaj volontora koji su izvan Osijeka, energenti, itd, itd...
Nisam nikad volio warcraft :) a jos manje sam klinac :D
Ajmo ti i ja organizirat festival panonskih gusara. Sve cemo osmislit, 8 mjeseci prije pocetka prijavit cemo se za proracun, dobit cemo novce, necemo 8 mjeseci nac jos novaca pa cemo 2 tjedna pred pocetak vikat kriva je politika... I to naravno ona koja nije nasa.

Sorry ali ako su organizatori dopustili da dodje do ovoga nisu sposobni organizirat tako sto. Ima puno dogadanja koja kostaju ali si organizatori ne dopuste ovisit o javnom novcu nego se snadu.
mapatil

Pa grad je dao ove godine kao i prethodnih 70 000 kn. Proracun se donosio krajem prosle godine a ne sada, zasto tek sada reagiraju?

iako sam prva rekla da se trebamo pobuniti kako bi se ovogodišnja "zemlja bez granica" održala, ovaj gornji navod mi budi sumnje i sad se pitam o čemu se zapravo ovdje radi?!?

ako su sredstva koja se izdvajaju svake godine u već unaprijed dogovorenom i očekivanom iznosu osigurana, o čemu se onda ovdje zapravo radi? znači li to da su pored javno prikazanih sredstava koja se daju u tu svrhu od strane grada, istoj udruzi davalo još sredstava za koja javnost nije znala a novi gradonačelink ne želi davati sa strane još?! ili??
ne optužujem samo ne razumijem... trebalo bi da se i gradonačelnik i udruga jasno i glasno očituju u čemu je zapravo problem!
mapatil

Ajmo ti i ja organizirat festival panonskih gusara. Sve cemo osmislit, 8 mjeseci prije pocetka prijavit cemo se za proracun, dobit cemo novce, necemo 8 mjeseci nac jos novaca pa cemo 2 tjedna pred pocetak vikat kriva je politika... I to naravno ona koja nije nasa.

Ma sorry...iznervozi me to sve...ali zvučao si kao foteljasti vorkrafter koji sjedi i trkelja :)

No sa idejom o Panonskim gusarima si me razoružao :D :D :D

Što se tiče Breze...dok ne znamo 100% informaciju gdje je zapelo, nema smisla ikoga prozivati...niti politiku niti Brezu...
A mislim da se radilo po sistemu dobijes novac redovno i onda koliko usfali grad jos placa. Nemam nista protiv toga, ali imam protiv kukanja ako se svjesno ide nacinom ako nema dovoljno napast cemo nekoga...
...koliko vidim nitko nije napadnut...službeno stoji da otkazuju festival jer se nemože organizirati na adekvatnom nivou...što je u redu. Nema se para za full (nebitan izvor), nećemo ni polovično...
Evil Poodingh

70000kn nije dosta? Hm, za malo više od 70000kn se može organizirati jedan veliki trodnevni glazbeni festival sa vrhunskom produkcijom...

To je 10000kn po danu? I to nije dosta za materijal za sve radionice? Jedino ako žene koje tamo rade nisu volonterke, nego primaju svoj honorar za to što rade... U to nisam upućen...

ako su stvarno dobili 70000, i ako su toliko dobivali uvijek, onda ne vidim u čemu je problem, tj. vjerojatno nije u novcima

Iz nekih izvora sam čuo podatak koji me frapirao da je proslava ulaska u EU u Osijeku koštala 600.000 kn. Šestomilja kuna za jednu večer i ako je to istina a ti vidi što ćeš s 70 000 kn u tjedan dana napraviti. Navodno je INA donirala određeni iznos.
a.vidi.me.sad

Iz nekih izvora sam čuo podatak koji me frapirao da je proslava ulaska u EU u Osijeku koštala 600.000 kn. Šestomilja kuna za jednu večer...

:shock: šesto milja kunaaaaa :zid: kakva rasipnost u doba krize :shock:

(iskopaj negdje specifikaciju - dajem 100 kikirikija za njenu objavu ;) )
i evo ga jasan i glasan odgovor izašao danas u Glasu Slavonije... kako ne smijem staviti link na druge osječke portale jer se isti vrlo brzo nakon izbriše u komentaru, evo copy/paste reportaže...

Vargović: Zemlja bez granica otkazana zbog nedostatka potpore Grada

... priopćenje... Drugim riječima, nema dostatno novca i pomoći u organizaciji. Potvrđuje to i Suzana Vargović, ističući kako iz gradskog proračuna mogu dobiti samo planiranih 70 tisuća kuna, što i ne bi bio nepremostiv problem da iz Grada, prema njezinim riječima, nije izostala podrška u smislu pomoći pri organizaciji te u poticanju gradskih poduzeća da, kao u proteklih devet godina, participiraju u Zemlji bez granica ne u smislu financiranja, nego u svakoj drugoj vrsti pomoći, kako kaže Vargović, u naturi.
“Razumijem da je grad Osijek dobio novu vlast, zbog čega smo i bili strpljivi neko vrijeme. No, kako je sve ostalo samo na riječima, a ne na djelima, nije nam preostalo ništa drugo nego otkazati manifestaciju. Nismo naišli ni na odaziv sponzora, što je dodatno otežalo naš položaj. Nije nam pomogao ni ministar Vrdoljak, iako nam je to obećao,” ne skriva ogorčenje Vargović.
Iz Breze ističu kako im se za ovogodišnju Zemlju bez granica prijavilo čak 57 voditelja radionica - volontera, no s novcem koji bi dobili od Grada mogli bi primjereno organizirati samo njih šest-sedam. “Kako bismo mogli odbiti neko dijete? Kad znamo da je u lanjskoj manifestaciji sudjelovalo gotovo dvije i pol tisuće djece, onda je jasno o čemu govorim! Zemlja bez granica postala je osječki brand zahvaljući visokoj razini organizacije i provedbe, a sada bismo bili prisiljeni svesti je na priredbicu za ograničen broj djece. To ne želimo nakon svega što smo postigli svih prethodnih godina. Da nam je netko u Gradu na vrijeme rekao da nam neće moći pomoći na adekavatan način, učinili bismo sve da nađemo pomoć na drugoj strani. No, sad je kasno da bismo to učinili. Ne želimo lakrdiju, nego manifestaciju dostojnu europskog grada koji brine o svojoj djeci”, ogorčena je Suzana Vargović.
U Brezi naglašavaju kako je raditi s djecom iznimno odgovoran posao, koji ne podnosi bilo kakvu improvizaciju. “Naš se Snovograd, na žalost, srušio pred gradskom realnošću. A valja istaknuti kako najveći problem uopće nije novac, nego odsutnost istinske volje da se pomogne na svaki drugi način. Zanima me je li gradu Osijeku doista stalo do njegove djece?” pita se Suzana Vargović.

VLADIMIR HAM,
ZAMJENIK GRADONAČELNIKA:
Otvoreni smo za daljnje razgovore s Brezom
“Predstavnici Udruge za rad s mladima Breza bili su kod mene vezano uz organizaciju Zemlje bez granica. Rekao sam im kako se proračunska stavka od 70 tisuća kuna ne može mijenjati, ali da smo spremni razgovarati o pomoći gradskih tvrtki i drugome. Otvoreni smo za daljnje razgovore s predstavnicima Breze i bilo bi mi drago da ipak nađemo odgovarajuće rješenje, jer je riječ o hvalevrijednoj manifestaciji. No, ako na kraju ipak ne postignemo dogovor i ako ne bude vremena za kvalitetnu organizaciju manifestacije, onda smo svi žrtve recesije,” kaže Vladimir Ham, zamjenik osječkog gradonačelnika, ističući kako bi mu bilo iskreno žao ako se Zemlja bez granica ne održi.
Žalosno da se ovakvim vrijednim događajima pokušava manipulirati i svaliti sve na novu vlast.

O čemu vi pričate? Grad daje ono što je obećano - 70 tisuća kuna! Taj iznos je predviđen u proračunu za 2013. Zašto prošla gradska vlast nije predvidjela više?

Na stranici ZBG se lijepo vidi da su pokrovitelji Predsjednik Josipović, Ministarstvo kulture i Grad Osijek, sponzore neću nabrajati, jer ih je previše, i to nisu gradske tvrtke.

Vargović: "...nema dostatno novca..."
Vargović: "A valja istaknuti kako najveći problem uopće nije novac, nego odsutnost istinske volje da se pomogne na svaki drugi način".

Što je ovdje istina? U jednom članku dvije oprečne izjave!

Zar ovoliko volontera, koji su se prijavili nisu dovoljna pomoć

Sada ćemo odgovornost prebaciti na one koji nisu ni izglasali taj proračun?!

Jadan i bijedan pokušaj opstrukcije!
Prizma

mapatil

Ma sorry...iznervozi me to sve...ali zvučao si kao foteljasti vorkrafter koji sjedi i trkelja :)

No sa idejom o Panonskim gusarima si me razoružao :D :D :D

Panonski gusari su kul, ja sam za!
borisk1

Žalosno da se ovakvim vrijednim događajima pokušava manipulirati i svaliti sve na novu vlast.

O čemu vi pričate? Grad daje ono što je obećano - 70 tisuća kuna! Taj iznos je predviđen u proračunu za 2013. Zašto prošla gradska vlast nije predvidjela više?

Na stranici ZBG se lijepo vidi da su pokrovitelji Predsjednik Josipović, Ministarstvo kulture i Grad Osijek, sponzore neću nabrajati, jer ih je previše, i to nisu gradske tvrtke.

Vargović: "...nema dostatno novca..."
Vargović: "A valja istaknuti kako najveći problem uopće nije novac, nego odsutnost istinske volje da se pomogne na svaki drugi način".

Što je ovdje istina? U jednom članku dvije oprečne izjave!

Zar ovoliko volontera, koji su se prijavili nisu dovoljna pomoć

Sada ćemo odgovornost prebaciti na one koji nisu ni izglasali taj proračun?!

Jadan i bijedan pokušaj opstrukcije!

potpisujem!!
I sa 70 000kn se mogu napraviti čuda s kojima će djeca biti sretna...

Posebno uz toliku silu volontera...
isprani mozgovi u akciji..nisam ni sumnjao da će se javit na ovoj temi..njihov nikad prežaljeni bivši gradonačelnik i njegova "ekipa" odredili su 70 000kn za "Zemlju" al neeeeeee...njima je kriv Vrkić i nova vlast..i još bezobrazno i licemjerno spominju proslavu ulaska u EU a ne spominju koliko je njihova ljubljena politička opcija trošila na samoreklamiranje po njihovim medijima...stotine tisuća kuna godišnje..da ne idem dalje...toliko ste jadni i bijedni sa svojim pokvarenim i zlobnim upisima da je to strašno..
Evil Poodingh

I sa 70 000kn se mogu napraviti čuda s kojima će djeca biti sretna...

Posebno uz toliku silu volontera...

Slažem se s tvojim komentarom, može se i mora prilagođavati sredstvima koja se imaju, očito da su sponzori zakazali
ZEMLJA BEZ GRANICA je preventivni odgojni i obrazovni program u kojem sudjeluje više od 2000 djece koja u raznim kreativnim radionicama (najmanje 30-40 raznih radionica) koju vode umjetnici iz 30 zemalja, a koji borave u Osijeku i rade s djecom tjedan dana. Upravo ta djeca uz pomoć svojih voditelja umjetnika (visokoobrazovanih i eminentnih umjetnika iz raznih područja umjetnosti) STVARAJU svoju imaginarnu Zemlju bez granica koju posjetitelji vide samo jednu večer u Tvrđi. Dakle, Zemlja bez granica nije pivski ili neki drugi festival u kojem se nešto prodaje ili predstavlja. Zemlja bez granica su djeca i mladi koje potičemo stvarati, razvijati svoju maštu i učiti razne vještine i razvijati vlastite potencijale. Radnici odnosno radnice u BREZI nisu plaćene za taj posao, ali ga jednako godinama rade s puno motivacije i entuzijazma kao da i jesu, jednako kao i volonteri... Troškove smještaja i dolaska umjetnika (koji ne traže honorar), materijala za radionice, troškove osiguranja, prijevoda, prijevoza, prehrana volontera, pozornica i sl. nitko ne želi pokrivati, odnosno nema fonda (čak ni EU) koji je namijenjen za takvu vrstu velike manifestacije... ZATO je bolje odustati, a ne "tezgariti", moljakati ili uvjeravati nekoga zašto je važna ova manifestacija ili koliko je važno nastaviti razvijati ovakvu direktnu podršku djeci našega grada... ove desete godine... Za sve one koji se čude ili pitaju o troškovima Zemlje bez granice, pozivamo srdačno da nas slobodno posjete i direktno komunicirate pitanja i kritike... srdačno, BREZA
...pozdrav Brezi, žao mi je zbog neodržavanja, jer smo zadnjih 3 godine uživali u radionicama svih vrsta.......i još ne mogu ne reći da mi se sviđa stav o otkazivanju, umjesto o ofrlje izvedenom festivalu čiji su glavni korisnici djeca.....
...a gospodinu iznad koji spominje proslavu ulaska u EU želim postaviti pitanje: koja je bila svrha davanja gomile para za Cetinskog i vatromet??????? nešto konkretno???? dobili smo možda neki bolji pogled na EU??????...ne kužim kako to može biti prioritetnije od jednotjedne zabave za djecu kojih je ovo ljeto pun grad, jer im starci nemaju para za more, pa molim objašnjenje.....
Cetinskog je platila INA
600.000 kn košta OLJK, a ne proslava ulaska u EU

naprosto je odratan odnos organizatora i politike, i to im se na kraju obilo o glavu ...

manifestacija je super, i više nego super, ali je trenutno kao takva neodrživa. Iz tog razloga treba ljestvicu spustit malo niže, pozvat možda ne toliko jaka imena i napravit manji program. A ne cvilit kako grad logistički ne će pomoći. Glupost.

e da, pitanje za brezu: koliko sredstava ste dobili od OBŽ? njih nitko nigdje ne spominje. od Ministarstva?
MJESTO ZA MENE

ZEMLJA BEZ GRANICA je preventivni odgojni i obrazovni program u kojem sudjeluje više od 2000 djece koja u raznim kreativnim radionicama
... srdačno, BREZA

i koliko ste dobili od Ministarstva obrazovanja za ovaj program????

zašto oni nisu dali logistiku?
Osječko-baranjska županija podržala je Zemlju bez granica prošle godine s iznosom od 4.000 kn i to uz uporno moljakanje. Ove godine nismo htjeli moljakati.
Sredstva ministarstava udruge mogu koristiti javljanjem na natječaje. Natječaji ministarstava raspisuju se prema prioritetima koje ministarstvo raspisuje i prema određenoj korisničkoj skupini/skupinama, kao što vjerojanto većina od vas ipak zna. Dakle, prema prioritetima i programskim područjima raspisanih natječaja nije bilo mogućnosti prijaviti i zatražiti sredstva za održavanje Zemlje bez granica. Srdačno, BREZA
I svejedno, djeca su na prvom mjestu i mislim da ste dužni napraviti nešto za njih, pa makar i sa 70 000kn... Ne morate dovoditi umjetnike izvana, ima u Osijeku dovoljno umjetnika, glazbenika, kreativaca i sl. koji bi rado sudjelovali i pomogli u izvedbi ovoga svega...
Slažemo se s Vama! Djeca nama JESU na prvom mjestu!!! Vlastitim sredstvima i snagama unazad godinu dana osmišljamo i razvijamo aktivnosti koje će biti predstavljenje i najavljene uskoro, a realizirane u kolovozu i to upravo uz pomoć i u suradnji s umjetnicima i profesionalcima iz Osijeka. Srdačno, BREZA
wilko

70000 kn, veliki trodnevni glazbeni festival i vrhunska produkcija ni u jednom svemiru ne mogu ići zajedno u jednoj rečenici! NE MERE!

Koliko takvih manifestacija si ti organizirao da znaš?!
Da ne ispadne da se ZBG muči samo ove godine:

S. Vargović: "godinama tezgarimo povlačeći ljude za rukav, za boje, lakove, papire trake,ghume, platna........kuhamo u Dokkici da prehranimo umjetnike....tezgarimo za nešto tako vrijedno što pokreće ....i svejedno i to nije bilo dovoljno da uspijemo zatvoiti ovu godinu........djeca nisu obećanje...i kod djece nema lažnih govora...oni ne ostaju dobrovoljno nigdje gdje ne žele."

Namjerno su ostavljenje sve pravopisne pogreške, da se ne bi reklo da je bilo ispravljanja originalnog komentara na FB profilu.
čista politička manipulacija djecom i roditeljima s ciljem da se degradira nova vlast i gradonačelnik pokušavajući uvjeriti javnost kako su eto Gargameli koje nije briga za dječiji osmijeh..ogledan primjer kako će opcija koja je izgubila izbore na sve načine "podmetati klipove" novoj vlasti..i uopće ih nije briga što zbog njihovih političkih igrica i jeftinih/sramotnih skupljanja poena ispaštaju djeca..ovo je tek početak..
Jesu ljudi jasno rekli da vec godinama zicaju i tezgare i s punim pravom im je vjerojatno puna kapa. Pogotovo sto je deseta jubilarna ZBG.
Da je grad odavno prepoznao i valorizirao ZBG kao brend grada onda se ne moze dogoditi da izostane podrska u financijskom, logistickom i operativnom smislu nego bi to moralo bez obzira na politicku opciju u gradu ici po uhodanoj proceduri, kao sto u mnogim gradovima to funkcionira s organizacijom "brend" dogadjanja.
Isto se naravno odnosi i na Pannonian, Ufo, OLJK itd.
Žalosti nas situacija da je pojedincima lakše diskutirati na razini politike i političira (kojeg volimo, a kojeg ne volimo), ove ili one političke opcije... Ali, BREZA ne ovisi o političarima, gradu i županiji. Osim što je apolitična kao udruga građana, BREZA svoj rad i razvoj osigurava prvenstveno inozemnim sredstvima, prodajući socijalnu uslugu u Švicarskoj, te putem EU fondova. Do sada smo svim lokalnim vlastima jednako (i bivšoj i sadašnjoj političkoj opciji) predlagali strategiju razvoja preventivnih programa za djecu i mlade, a Zemlja bez granica i Dokkica su samo modeli takvih programa koji mogu i/ili ne trebaju biti dijelom te razvojne strategije našeg grada, županije, regije... Radovalo bi nas strateško planiranje da Grad ili čak Županija preuzme dobre projekte koje smo postavili i razvija ih dalje kao svoje vlastite... Upravo je Zemlja bez granica primjer projekta na kojem mi radimo tijekom cijele godine, a ne zadnjih mjesec dana. Nismo amnestirani od sjećanja da niti jedna od političkih opcija na čelu Grada (Kramarić, Matković, Đapić, Bubalo...) nisu prepoznale potencijale kvalitete ZBG i razvojnu strategiju iako smo unazad 9 godina uporno poziva svaku od njih na suradnju. Novi gradonačelnik je pozvan da ZAJEDNO s nama otkaže ovogodišnju Zemlju bez granica, ali odgovor nikada nismo dobili, pa smo ZATO morali SAMI otkazati manifestaciju. Zašto djeca OPET nisu stavljena u prvi plan, već se ponovo diskutira na razini političara, to neka se pita svaki odgovorni pojedinac ovog grada... i svaki onaj koji nosi glavu na ramenu... Srdačno, BREZA
MJESTO ZA MENE

Žalosti nas situacija da je pojedincima lakše diskutirati na razini politike i političira (kojeg volimo, a kojeg ne volimo), ove ili one političke opcije... Ali, BREZA ne ovisi o političarima, gradu i županiji. Osim što je apolitična kao udruga građana, BREZA svoj rad i razvoj osigurava prvenstveno inozemnim sredstvima, prodajući socijalnu uslugu u Švicarskoj, te putem EU fondova. Do sada smo svim lokalnim vlastima jednako (i bivšoj i sadašnjoj političkoj opciji) predlagali strategiju razvoja preventivnih programa za djecu i mlade, a Zemlja bez granica i Dokkica su samo modeli takvih programa koji mogu i/ili ne trebaju biti dijelom te razvojne strategije našeg grada, županije, regije... Radovalo bi nas strateško planiranje da Grad ili čak Županija preuzme dobre projekte koje smo postavili i razvija ih dalje kao svoje vlastite... Upravo je Zemlja bez granica primjer projekta na kojem mi radimo tijekom cijele godine, a ne zadnjih mjesec dana. Nismo amnestirani od sjećanja da niti jedna od političkih opcija na čelu Grada (Kramarić, Matković, Đapić, Bubalo...) nisu prepoznale potencijale kvalitete ZBG i razvojnu strategiju iako smo unazad 9 godina uporno poziva svaku od njih na suradnju. Novi gradonačelnik je pozvan da ZAJEDNO s nama otkaže ovogodišnju Zemlju bez granica, ali odgovor nikada nismo dobili, pa smo ZATO morali SAMI otkazati manifestaciju. Zašto djeca OPET nisu stavljena u prvi plan, već se ponovo diskutira na razini političara, to neka se pita svaki odgovorni pojedinac ovog grada... i svaki onaj koji nosi glavu na ramenu... Srdačno, BREZA

Pročitali smo izjavu g. Hama; ne bi li se mogli ipak dogovoriti. On kaže da je otvoren za razgovore. Baš zbog djece, morali bi pokušati!
Ima prijedloga da se ulaznice naplaćuju, da svi pokušamo donirati pokoju kunu, ne vjerujem da, ako ima dobre volje sa puno strana, ne želite bar nekakav dogovor.
Ako su vas sponzori izigrali, skinite ih sa stranice - oni to, očito, nisu!
MJESTO ZA MENE

Ali, BREZA ne ovisi o političarima, gradu i županiji.

- nemate sponzora
- nemate vlastitih sredstava
- ne podržava vas županija
- ne podržava vas ministarstvo

i sad bi htjeli uvalit gradu projekt. Pa nije grad taj koji provodi projekte, već civilno društvo, a na gradu je da ih prepozna i sufinancira (70.000,00 kn).

A o vašoj apolitičnosti dovoljno govore ove slike:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=166678193486398&set=t.1838176173&type=1&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=119852548115312&set=t.1838176173&type=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1247317745675&set=t.1838176173&type=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151483674707267&set=a.10150706967382267.395155.706822266&type=1&theater

pa Ham, Alerić ... sutra neko novi ...
Na linkovima vidim tada vodeće ljude Grada i Županije.
Što smeta ako su bili tamo?? A da nisu bili - bacali biste drvlje i kamenje kako su protiv ZBG.
Kako samo koristite istu stvar u različitim prilikama ZA i PROTIV nekoga ili nečega. :roll:
I jučer smo bili na razgovoru kod g. Hama kako bismo ponovo pokazali da se ne radi o ljutnji, voljenju ili nevoljenju već situaciji da se ovako veliki projekt kao što jest Zemlja bez granica (i to jubilarna) ne može planirati zadnjih mjesec dana iako su nam nuđena puno veća sredstva. Baš zato i naglašavamo da se velik i smislen projekt koji se i ovih dana dokazao od interesa za našu lokalnu zajednicu, ne može nastaviti bez sustavne i partnerske podrške svih relevantnih dionika (a priori lokalne samouprave). Dakle, mi ćemo svojim snagama i sredstvima planirati nekakva događanja za djecu i mlade, ali ne i Zemlju bez granica.
Što se tiče fotografija, svaki političar na vlasti koji nosi odgovornost za budućnost naše djece i mladih pozvan je i rado se odaziva na poziv u kojem sudjeluju djeca, posebice u predizbornim kampanjama. Svakome od njih na dušu neka budu obećanja i ispunjenja koja izgovaraju i ispunjavanju prema djeci i mladima s kojima se rado slikaju. Jednako kao što je i na dušu njima kada mijenjaju svoje političke opcije i na taj način manipuliraju svojim biračima. Nažalost, i ta situacija je dio naše svakidašnjice. Djeca i mladi TREBALA BI biti briga i važnost SVAKOG političara, vršitelja dužnosti i odgovorne osobe za razvijanje kvalitete života naše zajednice. Bilo bi nam drago vidjeti baš svakog političara na našim slikama, ali još više da ispunjavaju svoja obećanja i da pokažu istinsku brigu za ovaj grad i buduće generacije. Jer podsjetimo se da su upravo djeca najosjetlivija kada im nešto obećamo, a ne održimo obećanje. Hajmo zajedno vjerovati da će i ova javna rasprava doprinijeti kvalitetnijem razvoju strategije za djecu, mlade i buduće naraštaje koje mi u BREZI odgajamo na svakodnevnoj razini. Srdačno, BREZA
Ma nije bitno koliko je novca potrebno, nije bitno tko je na vlasti, tko je s kim dobar i tko koga podržava, sve to nije bitno!!!!

Nakon ovakvog priopćenja, umjesto da se nekako organiziramo i nešto napravimo opet raspravljamo o politici.
Boli me dupe za politiku, djecu uopće nije briga za politiku, djeca žele sudjelovati i ove godine u ZBG.
Ako je istina da se za OLJK dalo 600000KN
molim lijepo da se po tom principu i ZBG postavi kao osječki brand i isto tako sufinancira od opet boli me dupe koga!
Najvažnije je da se ZBG održi! Nije samo dužnost Breze da se poduzmu svi koraci nego svih nas građana jer radi se o našoj djeci!

Nakon cijele ove zavrzlame po medijima i detaljnog pračenja svih reportaža i objava, zaključujem kako je Brezi zapravo DOSTA, svih ovih godina moljakaju i vuku za rukave kao što rade i ostale udruge za svoje projekte ALI ovaj projekt nije ni po čemu isti kao i drugi, ovaj projekt se nakon devet godina dokazao i pokazao kao izuzetno važan i vrijedan projekt za djecu, tko je prisustvovao zna o čemu govorim. Samim time ZBG treba biti usvojena kao brand grada i sredstva se trebaju u potpunosti osigurati svake godine kako bi se isti održao, baš poput OLJK.

Molim da netko organizira okupljanje zajedno s našom djecom pred vratima grada i da tako poduzmemo da se ZBG usvoji kao naš brand koji se redovno održava svake godine u našem gradu a sve to za djecu grada Osijeka!!
..ja sam za....
Može li Udruga Breza napraviti event, recimo prvo na FB u kojem stoji poziv na ovo sve gore navedeno, pa onda nakon, to sve naravno i medijski popratiti?!?
Sigurna sam da će se hrpa roditelja s djecom pojaviti!!
Možda nisam realna ali nešto se mora poduzeti!!
Mjesto za mene, u vašem glasu se ne može izbjeći određena doza perfidnosti oko ovog slučaja.

Kažete da ste bili na sastanku kako biste eto dokazali da nema ljutnje, a onda u sljedećoj rečeinici da je to dugoročan proces. Zar je trebalo biti ljutnje? Zar vam je nov vlast nešto učinila? Jel' nova vlast izglasala samo 70 000 kuna?

Kako su oni, koji su na vlasti mjesec dana, mogli dugoročno utjecati?

Zašto onda ne kažete da prošla gradska vlast očito nije imala sluha za dugoročnost i umjesto toga pokušavate prikazati da je za probleme odgovorna nova gradska vlast?!

Ne manipulirate izravno, nego baš perfidno, onako, znalački pokvareno. Znate da ne možete novima izravno prišiti to što je Bubalo za ZGB planirao samo 70 000 kuna, pa im sada podmećete ovako ispod pojasa.

ZGB je super stvar i ja sam mislila da tu stvarno nema politike, ali tek sada kad ste se javno počeli izjašnjavati, vidi se kome držite stranu. Bolje da sam ostala živjeti u neznanju, imala bih bolje mišljenje o vama.

Imala sam stvarno super mišljenje o vama i bila ponosna i na vas i na ZGB. Sad mi je muka u stomaku.

Najgre od svega je što će zbog vašeg politiziranja cijelog slučaja na kraju ispaštati djeca.
Draga Čarobnice,

kako biste uistinu čuli moj ili naš glas, pozivamo Vas da dođete od nas u Jaegerovu 12, pa da izravno iskomuniciramo ono što Vas brine ili zbog čega Vam se muči u stomaku. Otvorena pitanja prilika su za pojašnjavanje onoga što netko stvarno misli i kako to netko drugi čuje. Srdačan pozdrav, BREZA
...eto, utaman sam pročitala da je mister gradonačelnik zgrožen bahatošću bivše gradske uprave, te da će organizirati aukciju u humanitarne svrhe.....pa, ono - moglo bi se, jel' te - to namijeniti za itekakav događaj i za pun grad djece koja preko ljeta baš i nemaju neku zabavu...
MJESTO ZA MENE

I jučer smo bili na razgovoru kod g. Hama kako bismo ponovo pokazali da se ne radi o ljutnji, voljenju ili nevoljenju već situaciji da se ovako veliki projekt kao što jest Zemlja bez granica (i to jubilarna) ne može planirati zadnjih mjesec dana iako su nam nuđena puno veća sredstva. Baš zato i naglašavamo da se velik i smislen projekt koji se i ovih dana dokazao od interesa za našu lokalnu zajednicu, ne može nastaviti bez sustavne i partnerske podrške svih relevantnih dionika (a priori lokalne samouprave). Dakle, mi ćemo svojim snagama i sredstvima planirati nekakva događanja za djecu i mlade, ali ne i Zemlju bez granica.
Što se tiče fotografija, svaki političar na vlasti koji nosi odgovornost za budućnost naše djece i mladih pozvan je i rado se odaziva na poziv u kojem sudjeluju djeca, posebice u predizbornim kampanjama. Svakome od njih na dušu neka budu obećanja i ispunjenja koja izgovaraju i ispunjavanju prema djeci i mladima s kojima se rado slikaju. Jednako kao što je i na dušu njima kada mijenjaju svoje političke opcije i na taj način manipuliraju svojim biračima. Nažalost, i ta situacija je dio naše svakidašnjice. Djeca i mladi TREBALA BI biti briga i važnost SVAKOG političara, vršitelja dužnosti i odgovorne osobe za razvijanje kvalitete života naše zajednice. Bilo bi nam drago vidjeti baš svakog političara na našim slikama, ali još više da ispunjavaju svoja obećanja i da pokažu istinsku brigu za ovaj grad i buduće generacije. Jer podsjetimo se da su upravo djeca najosjetlivija kada im nešto obećamo, a ne održimo obećanje. Hajmo zajedno vjerovati da će i ova javna rasprava doprinijeti kvalitetnijem razvoju strategije za djecu, mlade i buduće naraštaje koje mi u BREZI odgajamo na svakodnevnoj razini. Srdačno, BREZA

Tko vam je nudio sredstva, a nije održao obećanje? Zaslužili smo to znati!
Zašto ste čekali početak srpnja kad ste znali da trebate više vremena?
Zašto se bojite javno progovoriti?
Ako vas je prošla gradska vlast podržavala u svemu i davala više od obećanog, zašto se niste sustavno pripremali, jer je bilo jako teško (gotovo nemoguće) predvidjeti da će se vlast promijeniti?!
Imam još tisuću pitanja, ali nema smisla...
pandora

Ma nije bitno koliko je novca potrebno, nije bitno tko je na vlasti, tko je s kim dobar i tko koga podržava, sve to nije bitno!!!!

Nakon ovakvog priopćenja, umjesto da se nekako organiziramo i nešto napravimo opet raspravljamo o politici.
Boli me dupe za politiku, djecu uopće nije briga za politiku, djeca žele sudjelovati i ove godine u ZBG.
molim lijepo da se po tom principu i ZBG postavi kao osječki brand i isto tako sufinancira od opet boli me dupe koga!
Najvažnije je da se ZBG održi! Nije samo dužnost Breze da se poduzmu svi koraci nego svih nas građana jer radi se o našoj djeci!

Nakon cijele ove zavrzlame po medijima i detaljnog pračenja svih reportaža i objava, zaključujem kako je Brezi zapravo DOSTA, svih ovih godina moljakaju i vuku za rukave kao što rade i ostale udruge za svoje projekte ALI ovaj projekt nije ni po čemu isti kao i drugi, ovaj projekt se nakon devet godina dokazao i pokazao kao izuzetno važan i vrijedan projekt za djecu, tko je prisustvovao zna o čemu govorim. Samim time ZBG treba biti usvojena kao brand grada i sredstva se trebaju u potpunosti osigurati svake godine kako bi se isti održao, baš poput OLJK.

Molim da netko organizira okupljanje zajedno s našom djecom pred vratima grada i da tako poduzmemo da se ZBG usvoji kao naš brand koji se redovno održava svake godine u našem gradu a sve to za djecu grada Osijeka!!

Zamisao vam nije loša, ali za ovu godinu je prekasno.

Očito je nečija namjera ustrajati na tome da se ZBG ne održi!

Mjesto za mene je rekla da se ne može sve organizirati u mjesec dana; a što su čekali do sada?
Znali su koliko novca su dobili proračunom, netko im je u predizbornoj kampanji obećavao (i nije ispunio obećano). Vjerujem da je u pitanju netko iz nove gradske vlasti, da bi to vrlo rado objavio, pohvalio se nadom u skoru suradnju, slikao se s djecom...

Ovako mi ostaje samo jedan zaključak... Mislim da ga ne treba niti napisati.
uvukli ste politiku među djecu...na kraju sad ta djeca placaju zbog te politike....

no dobro...budimo realni...ipak živimo na brdovitom balkanu...u dolini panjeva
MJESTO ZA MENE

Draga Čarobnice,
kako biste uistinu čuli moj ili naš glas, pozivamo Vas da dođete od nas u Jaegerovu 12, pa da izravno iskomuniciramo ono što Vas brine ili zbog čega Vam se muči u stomaku. Otvorena pitanja prilika su za pojašnjavanje onoga što netko stvarno misli i kako to netko drugi čuje. Srdačan pozdrav, BREZA

Nema potrebe za mojim dolaskom. Na moja pitanja možete odgovoriti i ovdje, kao što odgovaraju i drugi političari i javne osobe.

Mislim da nisam bila nepristojna, iznijela sam svoje mišljenje i nekoliko pitanja koja mi se motaju po glavi. A vi odgovorite ukoliko imate odgovore. Ili izbjegavajte. Vaš izbor.

ovdje se iznosi toliko nebuloza a bogami i laži od strane "Mjesto za mene" da je to žalosno...a još žalosnije je da se te sitne i pokvarene političke igrice i manipulacije prelamaju preko djece..
MJESTO ZA MENE je jedan od naših projekata o kojem možete čitati na našoj web stranici. Svaka od nas iz BREZE, uglavnom smo majke i odgojiteljice, čija imena i prezimena te životopise opet imate vidljive na našoj web stranici, ne skrivamo se iza sinonima. Jedini "dug" koji smo imali bio je odgovoriti na upite roditelja i djece gdje je lista radionica na koje se mogu prijaviti za Zemlju bez granica. ZATO smo izašli javno u medije, ZATO smo se logirali na ovaj blog, ZATO smo pojašnjavali punih sat vremena na Osječkoj televiziji Karte na stol. Ako pojedinci kojima je ova tema uistinu važna i pratili su sve što smo do sada rekli javno, još uvijek ovaj naš javni razgovor doživljavanju kao političko prepucavanje ili priklanjanje jednoj od političkih opcija, onda je to ipak njihova stvar i izbor. Nama je samo žao. Razlog zbog kojeg vas pozivamo k nama u BREZU je prilika da i mi vas upoznamo imenom i prezimenom, čujemo vaša radna iskustva te da sve nejasnoće koje nisu dovoljno pojašnjene ili niste pratili, a vama su iskreno važne, razjasnimo i ponovimo. Mi NISMO ni političari, ni javne osobe!!! Mi smo udruga građana, uglavnom žene i majke, koja Zemlju bez granica organizira već godinama uz podršku svojih muževa, rodbine, susjeda i prekrasnih mladih volontera i volonterki (bez obzira na profesiju) kojima je jasno o čemu mi govorimo jer su dane (i ponekad noći) uložili svog truda u organizaciju. Vama koji spominjete interes djece, dakle vama kojima je doista stalo do njih, pozivamo da dođete k nama i pridružite nam se u organiziranju aktivnosti koje planiramo provesti idući mjesec, kao što smo već javno najavili. Vidimo se! Srdačan pozdrav, BREZA
pa nije ZBG jedina aktivnost u ovom gradu koja brine o djeci.

Niste se ove godine uspjeli uvuć u guzicu nikom političaru i ništa od vašeg projekta.

Ići će djeca u GISKO i ćao ... ;)
bavaria

pa nije ZBG jedina aktivnost u ovom gradu koja brine o djeci.

Niste se ove godine uspjeli uvuć u guzicu nikom političaru i ništa od vašeg projekta.

Ići će djeca u GISKO i ćao ... ;)

Nakon ovako poticajnih stavova i čvrstih argumenata čini se da rasprava poprima neku novu dimenziju u kojoj i nema više smisla. Jel to ono što zovu tipični hrvatski jal?
Ma BRAVO bavaria!!
nije jal. to je realnost ... pogledaj im stranicu. pljuju po vrdoljaku. pa u glasu po gradonačelniku ...

moje mišljenje je da nisu dobro odradile niti traženje love, niti ovo priopćenje ... i to je to ...
Vjerojatno si i u pravu da nisu dobro odradile kako ti sirovo kažeš "traženje love". Slažem se čak i da je priopćenje trebalo biti spretnije.
S druge strane možda bi bilo sasvim normalno da Grad Osijek s počasnim nazivom "Grad prijatelj djece" čija i ploča stoji na prilazu grada, nakon deset godina ove manifestacije ne čeka "traženje love" nego da bude partner, pokrovitelj, suorganizator... (nazovi to kako hoćeš) manifestacije za koju sami govore da je brend grada. Da Grad ima onu ulogu koju ima u organizaciji OLJK, naprimjer.
Nisam uspio naći gdje pljuju po Vrdoljaku i gradonačelniku, ali ako je to istina bojim se da ZBG neće vidjeti svoje deseto izdanje. To su i zaslužili! Mi roditelji i naša djeca će to shvatiti, oni znaju da nije lijepo pljuvati po drugima. Ma ništa zato. "Ići će djeca u GISKO i ćao..."
koliko ovdje ima sitnih dusa, malogradjana, licemjera i ostalog sljama na ovom portalu

pojedinci ste poludili s politikom, sve je urota, cak kad se radi i o djecjem projektu - muka mi vas je

zato i jesmo grad slucaj, jer ste vi gradjani slucaj, sve sljam do sljam - cast izuzecima

nadam se da ce Breza nastavit uspjesno raditi
a.vidi.me.sad

Vjerojatno si i u pravu da nisu dobro odradile kako ti sirovo kažeš "traženje love". Slažem se čak i da je priopćenje trebalo biti spretnije.
S druge strane možda bi bilo sasvim normalno da Grad Osijek s počasnim nazivom "Grad prijatelj djece" čija i ploča stoji na prilazu grada, nakon deset godina ove manifestacije ne čeka "traženje love" nego da bude partner, pokrovitelj, suorganizator... (nazovi to kako hoćeš) manifestacije za koju sami govore da je brend grada. Da Grad ima onu ulogu koju ima u organizaciji OLJK, naprimjer.
Nisam uspio naći gdje pljuju po Vrdoljaku i gradonačelniku, ali ako je to istina bojim se da ZBG neće vidjeti svoje deseto izdanje. To su i zaslužili! Mi roditelji i naša djeca će to shvatiti, oni znaju da nije lijepo pljuvati po drugima. Ma ništa zato. "Ići će djeca u GISKO i ćao..."

¸

Kažete da Grad treba imati ulogu kao u OLJK, Grad je to odrađivao tjednima i prije izbora, nije se čekalo; zato što je to Grad organizirao svake godine.

Gđa kaže da su oni udruga, jesu, ali udruga u kojoj ljudi imaju plaće, dakle, zaposleni su. Iako vjerojatno ne moraju raditi ZBG, svake godine su na vrijeme krenuli s pripremama. Ove godine je otvoren poziv volonterima tek 27. 05., to znači da su i s tim prekasno krenuli, a kamoli s ostalim.
Prozivaju oni sve koji su se rado slikali s njima, a sada su izbjegli ono što su obećali, osim onih 70.000.
Ne treba uvlačiti politiku u sve, ali oni su prvi započeli s tim, govoreći da nemaju dovoljno novca, pa u sljedećoj rečenici da novac nije upitan, pa razgovor s Hamom, iz kojeg objašnjenja nisam skužio tko im je obećao puno više novaca, Ham ili netko drugi, a gđa ne želi odgovoriti.
Žalosno da ovakav događaj očito služi u dnevno-političke svrhe.
Iako sam nemam male djece, mislim da su djeca zaslužila da se učini nešto za niih, a ne ovako, bez pravog razloga, izbjegavati odgovore. Budući da su svake godine morali moljakati novce, sami kuhati za umjetnike i sl, vjerojatno im je dosadilo raditi nešto što sponzori i pokrovitelji ne cijene.
Ima prijedloga da se naplaćuju ulaznice, da svi doniramo koliko tko može, ali nitko ne odgovara na te prijedloge.
Očito je odluka donesena - ZBG se ne smije održati.
:(
borisk1

pandora

Zamisao vam nije loša, ali za ovu godinu je prekasno.

Očito je nečija namjera ustrajati na tome da se ZBG ne održi!

Mjesto za mene je rekla da se ne može sve organizirati u mjesec dana; a što su čekali do sada?
Znali su koliko novca su dobili proračunom, netko im je u predizbornoj kampanji obećavao (i nije ispunio obećano). Vjerujem da je u pitanju netko iz nove gradske vlasti, da bi to vrlo rado objavio, pohvalio se nadom u skoru suradnju, slikao se s djecom...

Ovako mi ostaje samo jedan zaključak... Mislim da ga ne treba niti napisati.

čudi me što Breza ovdje na forumu odgovara samo na prozivke i provokacije a na prijedloge i ideje kako ipak održati ZBG nema baš nikakvog odgovora. zaista sam mislila da ukoliko Breza naiđe na podršku građana da će se ipak pronaći nekakvo rješenje i ipak nešto napraviti... sad' se već i meni čini kako je to zapravo gotova stvar i da se ZBG definitivno neče održati a sve ovo što sada izlazi u javnost je samo prebacivanje odgovornosti... jako žalosno :(
maddox_rumble

koliko ovdje ima sitnih dusa, malogradjana, licemjera i ostalog sljama na ovom portalu

pojedinci ste poludili s politikom, sve je urota, cak kad se radi i o djecjem projektu - muka mi vas je

zato i jesmo grad slucaj, jer ste vi gradjani slucaj, sve sljam do sljam - cast izuzecima

...s ovim dijelom posta potpuno se slažem...je***la vas politika više.... :roll:
maddox_rumble

Svakakvih nas ovdje ima, ali ima i onih koji su nešto predložili, žele pomoći i žele taj projekt održati u ovom gradu!

Naravno da Breza mora nastaviti s radom - najmanje četiri osobe sa njihove stranice primaju plaću za svoj rad; nisu svi volonteri.

Volonterima svaka čast, mislim da se oni niti ne javljaju na ovom portalu.

Hvala Bogu na internetu i googlu.
Prvo, gospođa Vargović je nedvosmisleno napala grad i gradonačelnika Vrkića optuživši ih da su krivi što se ZBG ove godine neće održati. Naravno, u cijenjenom Glasu Slavonije koji je u opremu teksta dodao SRAMOTNO, pa naslov, pa izjava gospođe Vargović. Dapače, "MJESTO ZA MENE" piše kako su pozvali gradonačelnika da zajedno s njima OTKAŽE ZBG. Onako posprdno. I onda se tu prave nevješti, kakva politika, ma kakvi, mi smo samo obična udruga građana, otkazivanje nema veze što je došla nova vlast.

A za potpunu istinu, vratimo se malo godinu dana ranije. Gospođa Vargović u jednom intervjuu mao prije zadnje ZBG kaže kako im je financijski pomogao samo grad i to sa 104 000kn kao i godinu dana ranije sa istim iznosom. Dalje priča kako će ovogodišnja ZBG biti i posljednja jer se sa 100 000kn ne može organizirati.
Dakle, za ovu godinu prošla gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom ne da ne povećava iznos za ZBG nego ga smanjuje na 70 000kn!!!

Gdje se to gospođa Vargović javno bunila, protestirala?????? Nigdje naravno. Znači, sve do prije mjesec dana dok se nije promijenila vlast uredno su radili na organizaciji ZBG iako su znali da im je Bubalo iz proračuna namijenio 70 000kn!! Nigdje A nisu rekli a godinu prije gospođa Vargović izjavljuje da sa 100 000kn ne mogu organizirati ZBG i da je 10. po redu 2013. zadnja.
Odjednom se promijenila vlast na iznenađenje svih i odjednoms e ZBG više ne može organizirati a kriv je Vrkić i nova vlast koji eto nemaju sluha za ZBG. I onda poslije "Mjesto za mene" izjavljuje da su se sastali sa Hamom, da su im ponuđena veće sredstva ali oni i dalje ustraju na tome da se to ne može organizirati ni sa većim sredstvima a do ZBG ima više od mjesec i pol dana.

LAŽI,LAŽI,LAŽI....
I te priče kako se gradska vlast i gradonačelnik nisu potrudili da i gradske firme pomognu u organizaciji. A prošle godine gospođa Vargović nabraja firme koje su im pomogle osim grada Osijeka(u materijalu i drugim uslugama). Vodovod, pa onda Saponia, Meggle, Niveta, Ford, Toyota..ne znam samo gdje su te silne gradske firme nabrojane među ovima...

Pa onda priča kako sa 70 000kn mogu organizirati "samo" 6-7 radionica. A prošle godine su sa samo 30 000kn više organizirali 42!!!!! LAŽI,LAŽI I LAŽI.

"Mjesto za mene" ovdje priča kako ne postoji novac iz EU fondova za ovakve manifestacije a Bubalo prije zadnje ZBG izjavljuje kako je grad osigurao 104 000kn a jedan dio tog novca je iz EU fonda.

Pa priča "Mjesto za mene" kako sve gradske vlasti nisu imale sluha za ZBG od Đapića do Bubala a u intervjuima u prošlim godinama zahvaljuje se Bubalu i gradu Osijeku što su prepoznali značaj ZBG i što ih novčano pomažu.

Kao što reče Čarobnica, muka mi je od čitanja svega ovoga i ne znam koji me vrag tjerao da pogledam o čemu se radi. Sramota, ništa više!
I da ne bude zabudne pa sad ispadne da imam nešto protiv ZBG. Naprotiv! Ja bi vam dao iz gradskog proračuna koliko god vam je potrebno da se ZBG održi. Mislim da je to jedan od rijetkih projekata s kojim se grad Osijek može ponositi i žalosno je da tako završava. S jedne strane siguran sam da je Vrkić i grad mogao bolje reagirati ali s druge strane razumijem i cijelu situaciju u gradu gdje još štošta nije posloženo i gdje je svakome tko se javi Vrkiću njegova briga i njegov problem najveći. Da je mirna i uhodana situacija u gradu, ne sumnjam da bi sve bilo bolje i ne bi bilo ovih događanja i prepucavanja..
a.vidi.me.sad

tko se mača lača ... ostade bez gača ...

vezali su se za politiku. politika svake 4 godine ima svojih problema, a to su izbori

breza nije imala s kim razgovarat u predizborno vrijeme ili jednostavno nije znala kapitalizirati tu činjenicu da idu izbori ...

pretpostavljam da su sa svime čekali upravo zbog toga ... i zato ne pušim te njihove fore ... patetična priopćenja za javnost ...

skrivanje iza djece je bezvezno. djeca ovog grada imaju puno projekata i stvari s kojim se mogu zabavit ... ovaj više ne ide ... i to je to ...

Tagovi