Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Povratak u '91. - tenk na ulicama Osijeka!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
bazooka_joe

Ukupno postova: 3237
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.06.2011. 9:36 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Trebali su dati klincima brdo boje da ga ofarbaju sareno... Very Happy

"We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
muvifrik

Ukupno postova: 878
Post Postano: 21.06.2011. 9:37 
Naslov:  

zeros je napisao/la:
Jel bio problem ako se već želi podizat neki spomenik crvenom fići, jednostavno postaviti samo crvenog fiću? ...bez jebenog tenka?!

Upravo to.

W.M. Felt je napisao/la:
Doseg? Postaviti slike iz V. Britanije i Nizozemske. Odjednom su nam te zemlje uzori. To je dobra vijest, nadam se da će te podići glave iz regionalnog blata i pogledati kako se ponašaju u tim zemljama i kad homoseksualci paradiraju ulicama.

U sridu.

W.M. Felt je napisao/la:
Još je važnije da su takve stvari u V. Britaniji i Nizozemskoj, pa i svim ostalim civiliziranim zemljama, radili prije 50 godina.

Gradska vlast nam je zaostala u razvoju 50-ak godina.

Ako ne i više.

Mrky007
Ukupno postova: 490
Upozorenja : 1
Post Postano: 21.06.2011. 10:05 
Naslov:  

U Europi i u zapadnom svijetu se prosvjeduje zbog svakakvih gluposti.
Nije mi jasno kad vas već ima 106 ( slovima: STOTINU I ŠEST) zašto se ne organizirate i stanete pred taj tenk na dan otkrivanja i pokažete tu masu.

Zamislit će se mnogi kad vas vide tako brojne i jake..vjerovatno i bradate..

Shvatite da smo mi dobili ovaj rat. Vama sada Europa i naša izdajnička vlast pomaže da se krivnja izjednači. Vratili su vam stanove i kuće i sad opet kenjate i dižete neke barikade. Mi sada nismo goloruki pa je možda ipak sigurnije pisakrati na forumu nego izaći sa transparentima protiv tog tenka Wink

spremačica

Ukupno postova: 100
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 21.06.2011. 10:11 
Naslov:  

Ma spomenik je zakon! Nadam se da će Jura otpjevati Bili Cvitak, tu pjesmu je Branko jako volio...

slk
Ukupno postova: 62
Post Postano: 21.06.2011. 10:21 
Naslov:  

još kad na jugu naprave trg gdje će se 0-24 projicirati slike iz rata uz pjesmu u boj u boj... kakva propaganda, kakvo mrtvo ispiranje mozga, glavi svaka čast na uspjehu, frajer nas je iskidao u svakom pogledu i izgleda da će uspjeti iscijediti zadnje trunke svega pozitivnoga iz ovoga grada, svinje su odavno zavladale...

paperje

Ukupno postova: 794
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 21.06.2011. 10:25 
Naslov:  

EV MALO UMJETNOSTI I ZA DEBILE Smile
kapa dolje autoru - nešto ovako prozirno... čestitke! Smile

Ukupno postova: 300
Post Postano: 21.06.2011. 10:26 
Naslov:  

W.M. Felt je napisao/la :
Sjatila se tu na temu sva sila Hdssb-ovskih ulizica, kao po komandi, a našlo se i par izgubljenih Hsp-ovaca da ih pohvale.

Doseg? Postaviti slike iz V. Britanije i Nizozemske. Odjednom su nam te zemlje uzori. To je dobra vijest, nadam se da će te podići glave iz regionalnog blata i pogledati kako se ponašaju u tim zemljama i kad homoseksualci paradiraju ulicama.

No, ispodprosječno obrazovanje populacije koja se u 2011. godini divi tenku i fići kako jašu jedan drugoga, mora rezultirati podbačajima i kad misle da su nešto argumentirali.

Forumaš Vilenjak je to sjajno izveo - slike koje je postavio jedan od Hdssb-ovaca slike su muzejskih primjeraka i antifašističkih spomenika. Još je važnije da su takve stvari u V. Britaniji i Nizozemskoj, pa i svim ostalim civiliziranim zemljama, radili prije 50 godina. Danas je, ako to u Hdssb-u ne znaju, 2011. godina, nije ni 45', ni 91'. Civilizirana vlast bi to znala.

Gradska vlast nam je zaostala u razvoju 50-ak godina. To je upravo pravo značenje sintagme "spomenici su odraz vremena". Ovaj je spomenik odraz zaostalosti gradske vlasti, i povlaštenih umirovljenika/poduzetnika koji su toj vlasti uz nogu. Zaostalost, retardacija, baš poput bivše vlasti, koja je također spomenik odabrala u skladu sa svojom naobrazbom i svjetonazorom, jednako zaostalim.

Nije toliko strašno čitati kako se neki ovdje bezrezervno dive ovom infantilnom ruglu iz pretpotopnih vremena. Strašno je samo da se, eto već druga vlast zaredom, usuđuje prepustiti neobrazovanim zaostalim zaslužnicima da biraju spomenike, ili uređuju grad na bilo koji drgui način.

Ovaj post zaslužuje citiranje.

Upravo je nevjerojatno kako svaka nova vlast ima potrebu nagrditi grad - radijatori, reper i silovani tenk, što će reći da komunisti tijekom 45 godina vladavine, isti oni komunisti koji su međunarodno poznati po sumnjivom ukusu i još sumnjivijim spomenicima, nisu nagrdili grad kao tri fantastične strukture vlasti.

Svaki je od ovih spomenika - spomenik intelektualnoj i moralnoj bijedi vladajućih. Ne znamo što ćemo - idemo novi spomenikom podilaziti braniteljima (radijatori), nacionalistima (reper), lokal-nacionalistima (silovani tenk).

A svaki je spomenik, u biti, želja vladajućih struktura da zabilježe svoju bijednu egzistenciju, ovjekovječivši je, po mogućnosti, hrđavim željezom, da ne bi slučajno zaboravili kakvi su subinteligentni stvorovi ovdje vladali.

Stoga su i ovi spomenici samo i isključivo - siovanje grada od strane mrzitelja Osijeka, koji umjesto da se sažive s gradom, žele grad svesti na mjeru svog neukusa i neciviliziranosti. I dobro im ide, očito.

PreacheR

Ukupno postova: 1076
Spol: Muško Muško
Post Postano: 21.06.2011. 10:51 
Naslov:  

Najviše volim maloumne komentare tipa 'samo se jogokomunističkobradatasrbočetnička banda protivi postavljanju spomenika' ili 'đe ste bili '91' i tako dalje...
Nije civilizirano uskratiti nekome pravo na mišljenje ma koliko nam se ono možda i ne sviđalo.
Ja osobno podržavam inicijativu da se taj povijesni događaj obilježi kakvim spomen obilježjem i uistinu me čudi što to nije učinjeno mnogo ranije, ali se nikako ne mogu složiti s ovom nakaradnom nadrealističkom instalacijom. Fićo gazi tenk! Dajte ljudi nemojte me zajebavati. Takve megalomanske i anakrone spomeničke koncepte su napustili čak i u Turkmenistanu, doduše tek poslije smrti Saparmurata Nijazova.
Uostalom, onaj tko prvi puta dođe u Osijek i vidi taj spomenik, prvo što će pomisliti je da se neki pijani imbecil zabio sa smiješnim malim crvenim autom u spomenik nekakvom tenku. Šta drugo...?

Silni su mi svi ovi licemjerni sljedbenici selotejp stranke koji su za primjer uploadali fotke tenkova iz antifašističkih muzeja diljem Europe da bi nam kao otvorili oči jer, eto i na zapadu ima takvih spomen obilježja. Tragikomično je to što je upravo njihov dragi vođa svojevremeno naredio uklanjanje svih antifašističkih spomenika u Osijeku.
Što se tiče generalisimusa, koliko vidim sele ga iz Zenice u Mostar. Jbg, sada će moroni morati voziti skoro 200 km dalje da bi otišli po mišljenje.

Ukupno postova: 38
Post Postano: 21.06.2011. 11:04 
Naslov:  

Kad ja tamo a ono medjutim...

Ingo

Ukupno postova: 3470
Post Postano: 21.06.2011. 11:08 
Naslov:  

PreacheR je napisao/la :

Što se tiče generalisimusa, koliko vidim sele ga iz Zenice u Mostar. Jbg, sada će moroni morati voziti skoro 200 km dalje da bi otišli po mišljenje.

znaci ... novo poskupljenje komunalnih usluga, grobne naknade, prijevoza .... Sad

avantgarde
Ukupno postova: 818
Post Postano: 21.06.2011. 11:38 
Naslov:  

Da bismo se u 91. vratili, od nje bismo se bar na kratko morali odmaknuti. Naslov nema smisla. Very Happy

Spomenik je užas nad užasima.

Post Postano: 21.06.2011. 11:47 
Naslov:  

Ma jel se to na fejsu napravila grupa za prosvjed protiv spomenika?

DrugsBunny

Ukupno postova: 91
Post Postano: 21.06.2011. 11:52 
Naslov:  

Mrky007 je napisao/la :
Nije mi jasno kad vas već ima 106 ( slovima: STOTINU I ŠEST) zašto se ne organizirate i stanete pred taj tenk na dan otkrivanja i pokažete tu masu.

Dosadan si ko 3 mrtva proljeva sa stalnim spominjanjem navedene ankete i neargumentiranim komentarima. Ljudima se ne sviđa tenk i šta sad.

Mrky007
Post Postano: 21.06.2011. 11:56 
Naslov:  

DrugsBunny je napisao/la:
Mrky007 je napisao/la :

Dosadan si ko 3 mrtva proljeva sa stalnim spominjanjem navedene ankete i neargumentiranim komentarima. Ljudima se ne sviđa tenk i šta sad.

kako ne?
vidi fejs lajkove:

186 people like this

186 je veće od 106

al opet bilo bi napet okad bi bio prosvjed

Jack Fate
Ukupno postova: 81
Post Postano: 21.06.2011. 12:08 
Naslov:  

Mrky007 je napisao/la :
kako ne?
vidi fejs lajkove:

186 people like this

186 je veće od 106

al opet bilo bi napet okad bi bio prosvjed

Ja nisam na fejsu, a i da jesam ne bih mogao dislajkati jer nema te opcije. Pa onda po toj logici, svi koji nisu kliknuli lajk su protiv "spomenika", a zamisli koliko ljudi je na fejsu Shocked

Skoči u forum: