Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

SDP zbog presude Glavašu izlazi iz koalicije s HDSSB-om u županiji

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
W.M. Felt
Ukupno postova: 2158
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.09.2010. 10:26 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Angelium je napisao/la:
Glavaš po meni treba odgovarati za krađe i propuste u pretvorbi i privatizaciji

Znaš i sam da je HSP bio prvi koji je sudjelovao u prosvjedu na trgu Ante Starčevića kada je optužnica podignuta

Možemo li, dakle, zaključiti da je stav Hsp-a slijedeći: treba odgovarati za krađu novaca, ali ne i za naređivanje ubijanja i mučenja civila. Krasan stav.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
centurion
Ukupno postova: 938
Spol: Muško Muško
Post Postano: 17.09.2010. 10:33 
Naslov:  

W.M. Felt je napisao/la:
Angelium je napisao/la:

Znaš i sam da je HSP bio prvi koji je sudjelovao u prosvjedu na trgu Ante Starčevića kada je optužnica podignuta

Možemo li, dakle, zaključiti da je stav Hsp-a slijedeći: treba odgovarati za krađu novaca, ali ne i za naređivanje ubijanja i mučenja civila. Krasan stav.

Naravno da treba odgovarat onaj koji je ubio ili naredio ubijanje civila.
ali svako normalan bi nekome ko je kriv za to dao 20godina zatovra a ne 8 ili manje kolko su ostali dobili.
a jedini koji je priznao da je ubio je slobodan i radi u MUP-u ?????? jel to normalno? jel tu nesto smrdi???

Ukupno postova: 3470
Upozorenja : 1
Post Postano: 17.09.2010. 10:36 
Naslov:  

PreacheR je napisao/la :
Naprosto obožavam komentare tipa 'današnji HDSSB-ovci su izašli iz HDZ-a zbog nemarnosti prema Slavoniji'. Da nije smiješno bilo bi žalosno. Zar netko doista može biti do te mjere naivan da bi povjerovao ovoj tezi, ili se jednostavno, samo pravi blesav.
Nije se Slavoniju počelo zapostavljati 2004 i 2005, Slavonija je sustavno zapostavljana još od 90-e, i to je notorna činjenica. Zbog čega su onda Glavaš i njegovi trabanti toliko dugo čekali da istupe iz HDZ-a? Zar im je trebalo čak 15 godina da dožive političko-moralnu katarzu i da shvate da su oni zapravo regionalisti? S druge strane upravo je Glavaš sve vrijeme žučno kritizirao IDS-ov regionalizam i optuživao ih za autonomaštvo i razbijanje Hrvatske.
Neka mi netko navede što je taj Glavaš u 15 godina hadezeovanja, pa i kasnije za vrijeme HDSSB-a, dobroga napravio za Osijek i Slavoniju. Istovremeno je uspio upropastiti gotovo cijelo osječko gospodarstvo, a te posljedice ćemo osjećati zauvijek.
Glavašu pak skidam kapu zbog činjenice da je nakon degradacije od strane Sanadera i kasnije 'noge u guzicu' u HDZ-u, vrlo vješto uspio odgodiiti vlastitu političku marginalizaciju oponiranjem središnjoj vlasti kroz nekakvu kvaziregionalističku retoriku i djelovanje.

Na kraju svega poraženi će opet ostati Osijek i Slavonija.

sve sto si napisao stoji ... samo si zaboravio jednu 'sitnicu'

Glavas je jedan od osnivaca HDZa i kreatora politike HDZa. On nije bio neki marginalac u toj stranci, nego vrlo vazna i uticajna osoba.

Ali ... ljudi su ovce i imaju memoriju zlatne ribice.

centurion
Post Postano: 17.09.2010. 10:40 
Naslov:  

Vinković i Hdssb i dalje u koaliciji.

Ukupno postova: 874
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 17.09.2010. 10:47 
Naslov:  

W.M. Felt je napisao/la :
Angelium je napisao/la:

Krivo si zaključio. Za HSP vrijedi da se treba odgovarati za svaki zločin nevažno kakv je on. Ali isto tako nema se što dirati generale dok god nam Stanimirović, Leskovac i takva ekipa slobodno šeće državom.

W.M. Felt
Post Postano: 17.09.2010. 11:05 
Naslov:  

Angelium je napisao/la:
Angelium je napisao/la:

Krivo si zaključio. Za HSP vrijedi da se treba odgovarati za svaki zločin nevažno kakv je on. Ali isto tako nema se što dirati generale dok god nam Stanimirović, Leskovac i takva ekipa slobodno šeće državom.

Dakle stav je slijedeći: 1. uvijek treba odgovarati za sve zločine
2. general Glavaš ne treba odgovarati za zločine ubijanja i mučenja dok su na slobodi Stanimirović, Leskovac i ekipa
3. general Glavaš treba odgovarati za zločine pljačke i otimačine, te uništenja osječkog gospodarstva neovisno o Stanimiroviću, Leskovcu i ekipi
4. general Glavaš bi trebao biti u zatvoru, ali to nama u Hsp-u nikad nije smetalo, jer smo ga mi instalirali na vlast

Angeliume, vi zaista morate ozbiljno poraditi na stavovima unutar stranke. Naime, stav br. 1 u suprotnosti je sa stavom br. 2. i 4..

Također, spominjanje Leskovca i Stanimirovića implicira da ti nešto znaš o njihovim eventualnim zločinima. Čudno kako onda Hsp ili ti osobno niste njih dvojicu, i ostalu ekipu prijavili. Tko ih štiti? Zar se bojite?

No, logika da prvo treba zatvoriti jednog čovjeka, da bi se moglo zatvoriti drugog, u stvari je srž vaše politike.

Moj stav je slijedeći: sve dok lažni magistar Đapić slobodno hoda Hrvatskom i BiH, general Glavaš ne bi trebao odgovarati za zločine pljačke i otimačine.

SubCommandante
Ukupno postova: 1
Post Postano: 17.09.2010. 11:12 
Naslov:  

Glavaš nikada nije trebao biti nikakav general, pa tako ni "hrvatski". Pojedinci mu pripisuju zasluge za obranu Osijeka - osim likvidacije desetaka navodnih petokolonaša i snajperista po samo njemu znanim kriterijima ne vidim što je on napravio. Jedan Vukovar je imao daleko bolje organiziranu obranu i to sa puno većim postotkom srpskog pučanstva a nekoliko puta manji grad. Kod nas Boro Konj gotovo neometano bježi iz samog grada a meni JNA ekipa tenkom tuče zgradu sa 50 m udaljenosti. Pa nije moguće da nitko zolju imao nije. Da su stvari bile organizirane nitko od njih se živ iz kasarne ne bi izvukao. Jedna visokopozicionirana osoba u štabu obrane mi je potvrdila svojedobno da smo poslije pada VU bili spremni za pad. Da ne govorimo o akciji u Baranji, smrti Kira i Šabana i ostalim gafovima.

Frapira činjenica da se jedan sekretar narodne obrane, tj. birokrat i sitni činovnik snašao u takvim okolnostima da postane gospodar života i smrti, kontrolira (tj. uništava) gospodarstvo, zapovijeda obranom ( živa je sreća što nije pokrenut nijedan ozbiljniji koordinirani tenkovsko-pješački napad na Osijek nakon pada VU ) i nitko mu ništa ne može.

Glavaš - čovjek koji je direktno kriv za smrt mnogih, što navodnih petokolonaša, što ljudi koji su bespotrebno izlagali glavu na putu na posao na kojemu nisu imali šta raditi zahvaljujući genijalnim direktivama, što naših vojnika koji su izginuli u Baranji..doveo je grad u stanje da je spreman za pad, koji je uništio gospodarstvo, koji dva desetljeća zajebava sve oko sebe po receptu "DOŠLI DIVLJI I OTJERALI PITOME"...

Valjda su se ljudi tijekom desetljeća komunizma navikli na pasivnost pa se takav scenarij mogao dogoditi - dođe neki nobody sekretar narodne obrane i počne izdavati komande i svi slušaju. Fenomen koji vrijedi izučavati.

Angelium

Ukupno postova: 874
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 17.09.2010. 11:24 
Naslov:  

Angelium je napisao/la:
Angelium je napisao/la:

Dakle stav je slijedeći: 1. uvijek treba odgovarati za sve zločine
2. general Glavaš ne treba odgovarati za zločine ubijanja i mučenja dok su na slobodi Stanimirović, Leskovac i ekipa
3. general Glavaš treba odgovarati za zločine pljačke i otimačine, te uništenja osječkog gospodarstva neovisno o Stanimiroviću, Leskovcu i ekipi
4. general Glavaš bi trebao biti u zatvoru, ali to nama u Hsp-u nikad nije smetalo, jer smo ga mi instalirali na vlast

Angeliume, vi zaista morate ozbiljno poraditi na stavovima unutar stranke. Naime, stav br. 1 u suprotnosti je sa stavom br. 2. i 4..

Također, spominjanje Leskovca i Stanimirovića implicira da ti nešto znaš o njihovim eventualnim zločinima. Čudno kako onda Hsp ili ti osobno niste njih dvojicu, i ostalu ekipu prijavili. Tko ih štiti? Zar se bojite?

No, logika da prvo treba zatvoriti jednog čovjeka, da bi se moglo zatvoriti drugog, u stvari je srž vaše politike.

Moj stav je slijedeći: sve dok lažni magistar Đapić slobodno hoda Hrvatskom i BiH, general Glavaš ne bi trebao odgovarati za zločine pljačke i otimačine.

Ne nije problem ni najmanje u mojim stavovima nego u tvojim shvaćanjima istih Very Happy - ali dobro ni ne očekujem od nekoga tko se ovdje bavi isključivo pljuvačinom po ali baš svima da nešto i shvati Very Happy -Pravo je svakog čovjeka imati svoj mišljenje pa tako i tvoje da misliš i shvatiš kako god želiš ono što drugi kažu.

centurion
Post Postano: 17.09.2010. 11:38 
Naslov:  

Angelium je napisao/la:

Ne nije problem ni najmanje u mojim stavovima nego u tvojim shvaćanjima istih Very Happy - ali dobro ni ne očekujem od nekoga tko se ovdje bavi isključivo pljuvačinom po ali baš svima da nešto i shvati Very Happy -Pravo je svakog čovjeka imati svoj mišljenje pa tako i tvoje da misliš i shvatiš kako god želiš ono što drugi kažu.

osijek031.com smile

Post Postano: 17.09.2010. 11:57 
Naslov:  

Citat:
http://www.radio-djakovo.hr/show/clanak/6113/naslov--Đakovački_SDP_ostaje_vjeran_koalicijskom_sporazumu_s_HDSSB-om/

Đakovački SDP ostaje vjeran koalicijskom sporazumu s HDSSB-om

Predsjedništvo đakvoačkog SDP-a odlučilo je da će ta stranka ostati vjerna koalicijskom sporazumu i da neće prekidati suradnju s HDSSB-om, objavio je na konferenciji za novinare predsjednik Josip Matkov. „Naš motiv je poštovati volju građana i koalicijski sporazum s HDSSB-om i HNS-om ostaje na snazi“, dodao je Matkov istaknuvši da nikakvih dramatičnih događaja, niti potresa neće biti, te da građani mogu biti mirni.
Ocijenivši dosadašnje funkcioniranje žjupanisjke vlasti dobrim, SDP-ov saborski zastupnik Zoran Vinković kazao je da odlukom Županijskog odbora o prekidu suradnje s HDSSB-om SDP neće izazvati preslagivanje vlasti niti prijevremene izbore, te da će ta stranka nastaviti podupirati dobre projekte. Do političkih promjene, rekao je, neće doći ni u Đakovu jer bi to značilo prevaru birača.
Vinković je najavio svoju kandidaturu za predsjednika Županijske organizacije SDP-a uz obrazloženje da stranku trebaju voditi izborni pobjednici, a ne gubitnici.

sve mi se vise cini da je ovo planirano... no vrijeme ce pokazati.
sad na kraju mislim da ce ovdje jedino popusit hdz i mozda Biljana.
Lokani SDP i HNs ostaju u hdssb zbog dosadasnjeg dobrog rada sto je i jedino bitno na lokalnoj razini a hdssb tu kupi glasove na "desnici" jer dobro rade

Sdp se kao odrekao hdssb i tu dobija mmozda koji glas za parlamentarne izbore a lokalni sdpovci i hnsovci pokazali da je na lokalnoj razni bitan rad i da ako nema potrebe ne razvrgavaju koaliciju zbog principa.
Vriejme ce pokazati..

Ukupno postova: 9
Post Postano: 17.09.2010. 11:59 
Naslov:  Re: SDP zbog presude Glavašu izlazi iz koalicije s HDSSB-om u županiji

Gledam silne komentare na izlazak SDP-a iz županijske koalicije i komentare svih pa ne mogu vjerovati da mi nismo u stanju odjeliti lokalnu od državne politike .... slažem se da moraju postojati ideali u svakoj stranci .... ali lokalni izbori su ustvari komunalni izbori gdje nema veze jeli Glavaš osuđen ili nije, jel prevarant Vrdoljak mudro šuti i čeka pravi trenutak prije liste za Sabor da napusti koaliciju, jel Matković opet reketari i traži još koju tvrtku da bi mogao osobno sebe financirati .... pa koliko sam vidio HDSSB je u županijskoj skupštiti dobro funkcionirao s SDP-om i sad odjednom idemo van, mislim da je to vrlo podmuklo .... ovu situaciju najbolje koristi Matković koji će opet tražiti još novaca i tvrtki kako bi se još mogao napuniti jer Doležal se bori da ne završi u pritvoru jer Ukop baš i nije neki izvor financiranja, jer Pandžić više nije na poziciji gdje može uzimati za obojicu .... mislim da Biljana i društvo vuku krivi potez i na taj način čine uslugu HDZ-u i prvenstvenu onoj financijskoj hijeni Matkoviću koji već najavljuje reviziju suradnje s HDSSB-om .... nećemo mi još dugo uspjeti skupiti ljudske glave i sjesti zajedno i vidjeti šta je u interesu županije i grada pa da naše odluke idu u tom smjeru .....

W.M. Felt
Post Postano: 17.09.2010. 12:46 
Naslov:  

Angelium je napisao/la:

Ako sam nešto krivo shvatio, molim te mi ukaži što. Tko zna, možda doživim prosvijetljenje, i počnem cijeniti Đapića i Glavaša. Barem ja ne osporavam nikome pravo na mišljenje, što ne znači da nečije mišljenje ne treba popljuvati.

Također, ja se ne bavim pljuvačinom "po ali baš svima", nego samo po: 1. Hsp-u i Hdssb-u generalno, jer ih smatram sramotom Osijeka, ali i Hrvatske,
2.čelnicima Sdp-a Biljani Borzan i Hdz-a Draganu Kovačeviću, jer su svojim neznanjem i nesposobnošću omogućili vladavinu Hsp-a i Hdssb-a,
3. Hdz-u na državnoj razini, jer je unakazi ovu zemlju.
Osim ovog što sam nabrojao, često se bavim i pljuvačinom primitivizma, zadrtosti, neobrazovanosti, predrasuda, šovinizma, ksenofobije, kvazi-nacionalizma, ustaštva i neoustaštva, četništva i neočetništva, fašizma i neofašizma...

Prilike u Hrvatskoj i okolici uvjetuju da se u temama koje se dotiču nabrojanoga često moram negativno izraziti.

No da se vratimo na ovu temu, eto, Sdp izlazi, Hns ne, neki Sdp-ovci će se prodati, neki ne, Hns se kocka, sve u svemu, ratni zločinci će i dalje odlučivati o sudbini Osijeka, no barem nećemo imati nove izbore (što je u neku ruku jedina dobra stvar u moru loših, naime, da sada padne Hdssb, što je uvijek dobro, ostali bi Hdssb-ovi gradonačelnik i župan, pa bi imali situaciju iz Zagreba, a to bi bilo loše). Osječani će valjda progutati još malo govana ovih slijedećih par godina do redovnih izbora, ako se svi obrazovani i pošteni građani dodat ne odsele - selidba je još uvijek u tijeku. Možda je to cilj svega ovoga - da u Osijeku ostanu Glavaš i Đapić, njihova svita, i par tisuća umirovljenika.

junfer&ca
Ukupno postova: 125
Post Postano: 18.09.2010. 14:52 
Naslov:  

E, vidjela sam neki dan malog Maksu. Ljut je ko mali ris
Baš se konačno domogo stolice sa visokim nogarima koja mu itekako paše, kad njegovi Crvei u Zagrebu dogovorili da mali mora odstupiti.
Jedva čekam da ga zubata odreže

tempus031

Ukupno postova: 234
Post Postano: 18.09.2010. 17:54 
Naslov:  

junfer&ca je napisao/la :
E, vidjela sam neki dan malog Maksu. Ljut je ko mali ris
Baš se konačno domogo stolice sa visokim nogarima koja mu itekako paše, kad njegovi Crvei u Zagrebu dogovorili da mali mora odstupiti.
Jedva čekam da ga zubata odreže

Siguran sam da će Maks postupiti ispravno kao i Vinković u Đakovu. Zašto bi rušio nešto kada je u ovih godinu i pol sve dobro funkcioniralo i nisi imao zamjerki. Zoki si umislio da je Sanader pa počeo kadrovirati po Slavoniji. Samo budale mogu izazvati političku krizu ni iz čega i još k tomu dizati krila oponentima u HDZ-u. Sjeti se situacije u Osijeku prije izbora, kome je onakva situacija odgovarala?

Ukupno postova: 6329
Post Postano: 18.09.2010. 22:42 
Naslov:  Re: SDP zbog presude Glavašu izlazi iz koalicije s HDSSB-om u županiji

Po čemu su danas drugačije okolnosti, nego prije godinu dana? Već onda se znalo da će Glavaš biti osuđen. Jebeni politički licemjeri. Daj fotelju pošto/poto osijek031.com smile .

Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?

Skoči u forum: