Ultimatum Dinamu: Platit ćete masno ili doviđenja! & Kohorta Osijek: Priopćenje za medije

Osijek

Ultimatum Dinamu: Platit ćete masno ili doviđenja! & Kohorta Osijek: Priopćenje za medije

Domagoj Vida je jedini igrač iz hrvatske lige prema kojem je Zdravko Mamić pokazao prstom i izjavio da bi ga volio vidjeti u svom dvorištu. Pogotovo sad nakon što je dogovoren prelazak Dejana Lovrena u francuski Lyon.

"Znam da me Dinamo želi, no prioritet je inozemstvo", prvotno je govorio Vida, no ipak kako se nagađa ne bi ostao 'gluh' na poziv iz Maksimira. Međutim, tu se ispriječio njegov klub, Osijek, koji za svog igrača traži više od 1,5 milijuna eura koliko su Modri spremni platiti.

- Mislim da smo sve rekli za Vidu u posljednje vrijeme i ne bih dalje ponavljao. Cijenim Dinamo, cijenim Zdravka Mamića, ali ako Lovren vrijedi 8,5 ili 10 milijuna eura, ne može Vida biti 1,5 milijun eura. Ma nemojte! To u Dinamu dobro znaju, ustvrdio je sportski direktor NK Osijek Dragan Vukoja, ne želeći otkriti koja je to cijena koju klub traži za mladog braniča.

Ipak, nije do kraja zatvorio vrata hrvatskom prvaku, odgađajući pregovore do ljeta ili očekivanje 'masnije' ponude za mladog hrvatskog reprezentativca.

- Ne znam hoćemo li uspijeti išta dogovoriti. Mislim da će se ionako tek na ljeto ozbiljno razgovarati. Velim, neću reći iznos, mora biti više nego što se priča o milijun i pol, zaključio je Vukoja za Jutarnji.

Šuška se kad bi sjela ponuda od oko 2,5 milijuna eura, Vida bi prema Zagrebu poletio - odmah! Na potezu su sada, lica iz Maksimira...

Net.hr

Priopćenje za medije – Domagoj Vida

Poštovani novinari, klupski dužnosnici i svi oni koji se osjećate odgovornima...

U posljednjih nekoliko mjeseci novinske stupce i internetske portale pune tekstovi kojima se Domagoja Vidu, kapetana NK Osijeka, na najsiroviji mogući način želi „preseliti“ u redove zagrebačkog Dinama. Ne samo da se na taj način žele minirati nastojanja Osječana da stvore stabilan, kvalitetan, a ponajprije konkurentan klub, već se odašilje jedna potpuno iskrivljena i, po našem mišljenju, pogrešna slika u hrvatsku javnost. Pitate se zašto pogrešna? Zadnjih godina je u Hrvatskoj postala opće prihvaćena teza da uspjeti mogu jedino igrači koji svoj kruh zarađuju u Zagrebu, odnosno Splitu. Otišlo se toliko daleko da se u zadnjim novinskim uradcima, autori kojih su vođeni nama upitnim motivima, praktički uvjetuje nastupanje za reprezentaciju i inozemni transfer dolaskom u Dinamo. Ti tekstovi, ne samo da s moralnog aspekta udaraju nisko ispod pojasa, nego omalovažavaju, kako NK Osijek i njegove navijače, tako i ostale nogometne sredine. Mislimo da ne treba posebno napominjati da Hrvatsku nogometnu ligu ne čine dva nego, trenutno, 16 klubova i da bi svi oni u medijima trebali imati barem približno jednaku startnu poziciju. Na ovaj način vršite pritisak na upravu NK Osijeka, ali što je još gore, i na samog Domagoja Vidu koji je u nekoliko prilika već decidirano naglasio želju za ostankom u trenutnom klubu, a potom za inozemnim transferom. Šteta koju na ovaj način činite hrvatskom nogometu, ali i sebi, je nemjerljiva, jer polazište svih europskih klupskih uspjeha ponajprije leži u zdravoj konkurenciji na domaćim terenima. Na ovaj način pljujete u lice Osijeku, Vinkovcima, Šibeniku, Karlovcu, Rijeci, Koprivnici i općenito svim sredinama koje traže nogometno ozdravljenje i izlazak iz prosječnosti. Ne moramo Vas posebno podsjećati ni da su u novijoj povijesti po hrvatskim nogometnim terenima trčali igrači West Hama, Anderlechta, Aston Ville, CSKA-a, Galatasaraya, AEK-a, Arisa, Rapida i još mnogi drugi, a gle čuda, to se nije dogodilo na Maksimiru ili Poljudu. Kako si volite pridavati epitete najkatoličkijeg i najhrvatskijeg kluba, molimo da se u skladu s tim počnete ponašati i Vi, ali i novinari koji gaje neskrivene simpatije prema Vašem klubu. Upravi NK Osijeka želimo poručiti da ne pristanu na podmetanja i ucjene od strane bilo kojeg kluba jer bi na taj način učinili nepopravljivu štetu našem klubu i njegovim vjernim navijačima.

Za kraj želimo dodati da mi navijači NK Osijeka želimo samo napredak našeg kluba i da nas ništa drugo neće i ne može zadovoljiti te nećemo dozvoliti uništavanje našeg kluba radi bilo čije koristi, a naročito na korist nekog drugog kluba ili osobe.

S poštovanjem,
Udruga građana Kohorta Osijek i svi istinski ljubitelji NK Osijeka

Pročitajte i...
[07.12.2009.] Domagoj Vida ostaje u Osijeku do ljeta 2010.

Pogledajte i...
[03.12.2009.] Ekskluzivno: Intervju 031 - Vedran Jugović i Domagoj Vida!
Dajete molim Vas, pa taj mali Lovren ne vrijedi više od Vide, nema šanse. Ako je Vida bolji igrač od njega, a ja mislim da je(žalosno bi bilo da u NK Osijkeku misle drugačije) onda neka traže 12 M eura jerbo Lovren vrijedi 8,5- 10 M. Pa nek izvole. Prodali bi svoj škart i u pola cijene dobili boljeg igrača!?
Pa nema šanse da to bude tako. Dat će oni Dinamu na kraju i za 2 milijuna, jer dok god nam mainjo ima bratske odnose sa Drinovcima biti će kako nam hercegovački sai baba odluči. A već smo navikli da on nikada ne odluči za dobrobit svojih ljudi...
istina, žalosno bi bilo da je to "masno" tek četvrtina lovrenove odštete, a njih su dvojica barem podjednako kvalitetni! neka onda u osijeku pričekaju još malo, pa ga za barem 5-6 prodaju negdje van, a ne za siću mamiću, koji će ga godinu dana kasnije prodati za 10-12 mil.
Ajd' Ćivo ne serendaj, na kraju ćete ga prodati Mamiću za 2 milijuna!
jebote, masne pare to ti je kad je na selu imam kokoši, a neki pero u proda svoju nesilicu za 100 kn, i onda oće od mene kupit moju jednako dobru na selu i nudi mi 20 kn, a ja kažem: "Masno ćeš platit 25kn".

Pero se nasmije i kaže u al si me zajebo, al' sam ovaj put, može i daš mi još 2 mlade koke zakapari za te pare, a ja sretan jer sam uspio nešt prodat i imam za kruh ideući dan i za nahranit piliće :-)
strašno... ne treba prodavati niti jednog igraća iz sadašnje postave osijeka barem do kraja iduće sezoe ni za kakve pare... ako osijek ovako nastavi igrati i drugu polovicu sezone, velika je mogućnost da će iduće godine napokon zaigrati nakon dugo vremena u europi, a tamo bi mogao "promovirati" igrače i dobiti masnije pare od dinama što će dobiti, a i znati će se da je igrač otišao u dobre ruke, a ne kod onog degenerika mamića... u biti, usporedbe radi, kada bi bilo ovako da ne prodaju do kraja iduće sezone, a dobro igraju u europi ista sudbina bi bila kao što je i bila sa hrvatskim reprezentativcima na euru predprošle godine... cijena bi im skočila i to poprilično dobro... eto mojeg mišljenja... :D
Poštovani novinari, klupski dužnosnici i svi oni koji se osjećate odgovornima...

U posljednjih nekoliko mjeseci novinske stupce i internetske portale pune tekstovi kojima se Domagoja Vidu, kapetana NK Osijeka, na najsiroviji mogući način želi „preseliti“ u redove zagrebačkog Dinama. Ne samo da se na taj način žele minirati nastojanja Osječana da stvore stabilan, kvalitetan, a ponajprije konkurentan klub, već se odašilje jedna potpuno iskrivljena i, po našem mišljenju, pogrešna slika u hrvatsku javnost. Pitate se zašto pogrešna? Zadnjih godina je u Hrvatskoj postala opće prihvaćena teza da uspjeti mogu jedino igrači koji svoj kruh zarađuju u Zagrebu, odnosno Splitu. Otišlo se toliko daleko da se u zadnjim novinskim uradcima, autori kojih su vođeni nama upitnim motivima, praktički uvjetuje nastupanje za reprezentaciju i inozemni transfer dolaskom u Dinamo. Ti tekstovi, ne samo da s moralnog aspekta udaraju nisko ispod pojasa, nego omalovažavaju, kako NK Osijek i njegove navijače, tako i ostale nogometne sredine. Mislimo da ne treba posebno napominjati da Hrvatsku nogometnu ligu ne čine dva nego, trenutno, 16 klubova i da bi svi oni u medijima trebali imati barem približno jednaku startnu poziciju. Na ovaj način vršite pritisak na upravu NK Osijeka, ali što je još gore, i na samog Domagoja Vidu koji je u nekoliko prilika već decidirano naglasio želju za ostankom u trenutnom klubu, a potom za inozemnim transferom. Šteta koju na ovaj način činite hrvatskom nogometu, ali i sebi, je nemjerljiva, jer polazište svih europskih klupskih uspjeha ponajprije leži u zdravoj konkurenciji na domaćim terenima. Na ovaj način pljujete u lice Osijeku, Vinkovcima, Šibeniku, Karlovcu, Rijeci, Koprivnici i općenito svim sredinama koje traže nogometno ozdravljenje i izlazak iz prosječnosti. Ne moramo Vas posebno podsjećati ni da su u novijoj povijesti po hrvatskim nogometnim terenima trčali igrači West Hama, Anderlechta, Aston Ville, CSKA-a, Galatasaraya, AEK-a, Arisa, Rapida i još mnogi drugi, a gle čuda, to se nije dogodilo na Maksimiru ili Poljudu. Kako si volite pridavati epitete najkatoličkijeg i najhrvatskijeg kluba, molimo da se u skladu s tim počnete ponašati i Vi, ali i novinari koji gaje neskrivene simpatije prema Vašem klubu. Upravi NK Osijeka želimo poručiti da ne pristanu na podmetanja i ucjene od strane bilo kojeg kluba jer bi na taj način učinili nepopravljivu štetu našem klubu i njegovim vjernim navijačima.
Za kraj želimo dodati da mi navijači NK Osijeka želimo samo napredak našeg kluba i da nas ništa drugo neće i ne može zadovoljiti te nećemo dozvoliti uništavanje našeg kluba radi bilo čije koristi, a naročito na korist nekog drugog kluba ili osobe.

S poštovanjem,
Udruga građana Kohorta Osijek i svi istinski ljubitelji NK Osijeka
to je to, daju naše igrače besplatno i onda oni u dinamu zabiju preko 450 golova a ti se Osječe jebi, fuj u tri pm
ajmo na prosvjede uslučaju prodaje vide dinamu... ;)

btw. sviđa mi se post @centuriona... odlično srečeno... evo kikachi.... :D
@centurion, sve to stoji i u potpunosti se slažem sa svim navedenim al mislim da je red prvenstveno na Vidi da kaže medijima nakon svih ovih nagađanja, spekulacija i mamićevih izdrkavanja "NE!!! Ja ne idem nikud iz Osijeka za nikakve pare" i da na kraju krajeva NK Osijek kaže "NE ide nikud za manje od 4mil" jer ako su prodali Lovrena za 8-10 mogu izdvojit bar pola za Vidu koji je iskreno daleko bolji.
pola je malo, ako je duplo bolji onda duplo, vrijeme je da neko mamićima kaže kako stoje stvari. nije bitno odakle igrač dolazi. Nek zaljepe cifru od 12-15M pa da vidimo ko voli nek izvoli, a taj dečko Vida je i sam reko da neželi nigdej osim Van i to tek na ljeto.

Novinari su postali najniži šljam u državi, kreiraju sliku javnosti po želji "raznih Mamića"...fuj drskosti, da tekvog jednog prebiju onda bi se žalili na slobodu medija, a di je sloboda običnog čovjeka??

P.S. ne želim pozivati na linč ili govoriti da treba prebit novinare, niti želim opravdavati gnjusan čin premlačivanja Dušana Miljuša, samo žalim da se novinari, a i svi mi zapitamo gdje je sloboda pojedinca?? Utopila se u novinarskoj slobodi izražavanja.
svi znamo da je dinamo najljigaviji klub u RH i iskreno osim dinamovaca niko ga ne voli ni pod možda. ovo je po meni klasični primjer bullyinga i pushinga. da je osijek ozbiljan klub danas bi već bila presica u kojem objavljuju da vida ne ide nikud i da prestanu sa spekulacijama ili će bit tuženi. kraj priče. živimo u usranom kapitalizmu i može se tužit svakoga za sve.
AKO LOVREN VRIJEDI OD 8.5 DO 10 .5 M OVISI KOLKO ĆE DOBITI ONDA VIDA VRIJEDI MINIMALNO 15 DO 20 JER JE DUPLO BOLJI OD DEJANA!!
problem je puno dublji nego sto smo ovdje iznjeli.
kolko god sam volio SLavena Bilica kad se malo bolje pogleda i on ima vjerovatno svoje prste u ovome svemu. pa on je pomogao mamicu da zaradi sve te silne novce stavljajuci svakog dinamovog potencijala odmah u repku i time im digao cijenu za bar duplo.
sjetimo se Sharbinija,igrao je kao zmaj za rijeku,uvjerljivo najbolji igrac lige i nema ga u repki. dva dana nakon potpisa za hajduk dobio je poziv! Bilicu,Bilicu sramota te bilo
bilić je poseban. neoj u offtopic
gdje je kraj HNS mafiji ?
pa jasna stvar. u RH ne nogomet ne može ostati pošteđen od kojekakvih ljigavosti. od davno je poznato da maltene nitko ne ide u repku ako nema staža u najvećim i najboljim na svijetu klubovima u RH naj sve naj bolji od svih dinamo i ajduk. govna licemjerna. taj vida je nešto najbolje što je osijek iznjedrio u zadnjih 10 godina. najžalije će biti da im i to proklizi kroz gramzive prste. kao što sam rekao. NK osijek treba pokazati zube. sasvim je jasno što navijači žele i ne samo navijači osijeka nego i građani osijeka koji koliko toliko prate nogomet, a to je stara slava osjeka. želimo dane kada je osijek igrao po europi, a sa mladom osječkom postavom to i mogu. e sad je pitanje koliko će netko biti halapljiv.
Potpuno se slažem sa Udrugom građana Kohorta Osijek, i mislim da bi prvo Vida trebao dobro razmisliti i ne srljati, jer njegovo vrijeme tek dolazi. Zatim uprava NK Osijeka neka još bolje razmisli, ako imalo misli za dobrobit kluba, a ne svoj osobni interes, onda trebaju stati na loptu i nikako trgovati sa onim nečovjekom iz Dinama odnosno Dinamom kao klubom. Kao što sam već jednom rekao, sve što je loše u hrvatskom nogometu dolazi od Dinama i u manjoj mjeri od Hajduka. Neka oni odgajaju svoje igrače i neka ih prodaju kome hoće. Treba se sjetiti samo zadnja dva slučaja sa Dinamom odnosno Ljubojevićem i Tadićem, sada ih nigdje nema, gotovo propali igraći, a bili su talenti. Pa ni Smoje nije napravio posao sa Hajdukom, uopće ne igra, da je ostao u Osijeku sada bi bili još koje mjesto više, a on bi se bolje prodao. Da ne duljim, moja poruka igraćima i vodstvu NK Osijek, više strpljenja, ući ove godine u Evropu i onda će se sve naplatiti, a prljavi Dinamo izbjegavati na svaki mogući naćin, isti su kao njihov gradonačelnik, samo gledaju kako bi se okoristili pod bilo koju cijenu, a druge gurnuti u blato, kako bi oni bili prvi. Gdje su u Evropi ?
Apsolutno stoji da su mediji fokusirani samo na Dinamo i Hajduk (nije teško skužiti zašto). Apsolutno stoji i to da forsiraju (navijaju) za Vidin dolazak u Dinamo.
Ali recite vi meni što je to Mamić kriv ako uspijeva Lovrena prodati za 8 milijuna eura? Što je on kriv što je prije uspio uvaliti šepavog Pokrivača, osrednjeg Vukojevića za silne milijune, za Modrića i Eduarda dobiti najveće novce u povijesti HNL-a...
Što je on kriv ako mamlazi i plaćenici iz Uprave NK Osijeka ne plaćaju vlastitim igračima skoro pa ništa? Što im plaće kasne po nekoliko mjeseci? Što nema sponzora?
Što je on kriv što će na kraju biti i sretni ako dobiju 2 milijuna za Vidu i spase proračun?

Svu ljutnju treba usmjeriti na Upravu NK Osijeka, a ne na neke tamo novinarčiće ili Mamića (kojeg ni ja ne volim, ali mu svejedno objektivno odajem priznanje da je vrstan menadžer).
mamić je svjecko smeće od čovjeka ali kao menađer i poso kojim se bavi je jedan od najboljih i kada bi imali više takvih poduzetnika u rvackoj to bi bilo odlično. od svih ovih gore jedino je vukojević prodan za realnu cijenu
budimo realni...vida i da je bolji od lovrena (a mislim da je) ne može se prodat za više od 3 mil evra iz osijeka...da je lovren kojim slučajem igrao za osijek,lyon ne bi sigurno ponudio osijeku 10 mil evra...već isto 3 max...jbg...tako to ide u nogometu...dovedeš c ronalda za 15-ak miliona iz malog kluba sportinga...i prodaš ga za 97...a bi kurac dobio sporting 97 mil. evra za ronalda...dovedeš džeku iz teplica za pola milijuna evra...a sad mu je cijena 30 mil evra i više...a po čem je on bolji od onog janka iz salzburga koji ima prosjek više od 1 gola po utakmici...a na njemu se može zaraditi MOŽDA 10 miliona...samo zato što igra u salzburgu...

Re: Ultimatum Dinamu: Platit ćete masno ili doviđenja! & Kohorta Osijek: Priopćenje za medije

@Brick top

Koga boli ona stvar za koliko je mamić prodao Lovrena(za tvoju informaciju za 9,5 mil. eura)
Stvar je u tome što taj ljigavac priča kako Vida ne vrijedi više od milion eura a za Lovrena traži 10. I nije samo to što priča nego što preko svoje dupelizačke gamadi koja sebe zove novinarima svaki tjedan seli Vidu u Dinamu iako mu je već 10 puta iz NK Osijeka rečeno da Vida nije na prodaju a pogotovo za taj smiješan iznos koji nudi ljigavac.
Pa zamislite da Vidu prodaju za 1,5 mil. eura. Pa to nije dosta da se preživi iduća sezona. Bez pojačanja, samo da se preživi! I sad bi NK Osijek trebao prodati Vidu za tako male novce da ne može preživjeti jednu običnu sezonu sa odštetom( 2mil. eura košta sezona) a takvog igrača čekaš 10 godina da se pojavi. Pa ako ga netko stvarno preda Mamiću tj. Dinamu, onda mu preporučam psihijatrijsko liječenje! :?
svaka čast na priopćenju za medije koje je došlo od Kohorte! Istina je da novinari opećnito, a nažalost pogotovo u sportu, sebi uzimaju za pravo da daleko previše subjektivno kroje javno mjenje.
evo bas danas i na indexu zamiljiv tekst:

"Pakt" Zdravka Mamića i Slavena Bilića već dugo vremena bilježi velike uspjehe, jer Bilić je pomogao da se prodaju mnoge modre vedete; Ćorluka, Modrić, Čale...

http://www.index.hr/sport/clanak/jos-jedan-uspjesan-posao-mamica-i-bilica-lovren-otputovao-za-lyon/469706.aspx

Re: Ultimatum Dinamu: Platit ćete masno ili doviđenja! & Kohorta Osijek: Priopćenje za medije

Osječanin

@Brick top
Koga boli ona stvar za koliko je mamić prodao Lovrena(za tvoju informaciju za 9,5 mil. eura)

Pa očito je i tebe zabolila ona stvar kad znaš točnu cifru i mene ispravljaš.
Osječanin

Stvar je u tome što taj ljigavac priča kako Vida ne vrijedi više od milion eura a za Lovrena traži 10. I nije samo to što priča nego što preko svoje dupelizačke gamadi koja sebe zove novinarima svaki tjedan seli Vidu u Dinamu iako mu je već 10 puta iz NK Osijeka rečeno da Vida nije na prodaju a pogotovo za taj smiješan iznos koji nudi ljigavac.

Pa to je njegovo pravo da priča. Isto tako je i Lyonu napričao sve i svašta za Lovrena (karikiram malo) i eto ti tih 9.5 milijuna. Isto tako priča da Vida vrijedi 1.5 (bez obzira na našu subjektivnost i realne Vidine kvalitete, on zaista i ne vrijedi na tržištu nešto značajno više od toga trenutno).
I opet se vraćamo na Upravu NK Osijeka - da su oni zauzeli odlučan stav "Ne damo Vidu", a i da je sam Vida to isto tako odlučno rekao i ponovio nekoliko puta, Mamić može svirati kurcu sa svojim izjavama i novinarima. Ali događa se da Vida posjećuje sa svojim menadžerom Zagreb u zadnje vrijeme, događa se da klub koketira s Mamićem i to ti je to. Gdje ima dima, ima i vatre. Zašto Mamić ne bi profitirao ako već ima posla s mlakonjama i sebi nedoraslima u menadžerskom poslu? Koji su plus toga u, blago je reći, sjebanoj financijskoj situaciji? Svašta.
(sad još ispada da sam mu odvjetnik ovdje :-D )
sad ovako kad citam tvoje ispada da se nasi ponasaju kao mamic. mozda je i on platio novinare da pisu da je chelsea zainteresiran za lovrena pa mu time jos digao cijenu kod lyona. mozda ovo sve dize cijenu Vidi za neki strani klub??
centurion

mozda je i on platio novinare da pisu da je chelsea zainteresiran za lovrena pa mu time jos digao cijenu kod lyona.

Pa ispada jedino ako vjeruješ da piskarala iz SN-a i Jutarnjeg imaju ikakav utjecaj na Lyonove menadžere.
svaka cast deckima iz udruge na ovom
FFUUUJJJJJ!!!D-FUJ!
VESP

FFUUUJJJJJ!!!D-FUJ!

Vesp, kao i uvijek imaš nadahnute komentare! :P
Brick Top

Apsolutno stoji da su mediji fokusirani samo na Dinamo i Hajduk (nije teško skužiti zašto). Apsolutno stoji i to da forsiraju (navijaju) za Vidin dolazak u Dinamo.
Ali recite vi meni što je to Mamić kriv ako uspijeva Lovrena prodati za 8 milijuna eura? Što je on kriv što je prije uspio uvaliti šepavog Pokrivača, osrednjeg Vukojevića za silne milijune, za Modrića i Eduarda dobiti najveće novce u povijesti HNL-a...

Mamić je maher za uvalit igrača, ali činjenica je i da mu Bilić i određeni novinari svesrdno pomažu. Normalno da je lakše uvalit mladog igrača o kojem "hrvatski mediji" bruje svaki dan i koji već ima nekoliko nastupa u seniorskoj reprezentaciji nego igrača kojeg tu i tamo nahvali Glas Slavonije i nije pozvan ni na prijateljsku s Lichtensteinom gdje je pozvan i Shildenfeld! Sjetite se samo Skendera kad je bio u vrhunskoj formi, jedva su ga pozvali za trećeg vratara, a Subašić je upao u kombinacije čim je došao u Hajduk. Pa Anas Sharbini, čovjek je doslovno nosio Rijeku, ali teški ignore kao zbog "starih problema" iz mlade repke i onda ode u ajduka i istog trena stiže poziv. Kako je ono Petar Krpan prodan? Ako je to sve slučajnost, e onda stvarno...Što je najgore to se više ni ne skriva, a i to je vrlo jak adut kad želite privolit igrača na transfer, a naravno da će se lakše prodat ako ima koji nastup za repku..
Monstrum

pa jasna stvar. u RH ne nogomet ne može ostati pošteđen od kojekakvih ljigavosti. od davno je poznato da maltene nitko ne ide u repku ako nema staža u najvećim i najboljim na svijetu klubovima u RH naj sve naj bolji od svih dinamo i ajduk. govna licemjerna. taj vida je nešto najbolje što je osijek iznjedrio u zadnjih 10 godina. najžalije će biti da im i to proklizi kroz gramzive prste. kao što sam rekao. NK osijek treba pokazati zube. sasvim je jasno što navijači žele i ne samo navijači osijeka nego i građani osijeka koji koliko toliko prate nogomet, a to je stara slava osjeka. želimo dane kada je osijek igrao po europi, a sa mladom osječkom postavom to i mogu. e sad je pitanje koliko će netko biti halapljiv.

sve si odlično rekao, ali najveći je problem što ljudi koji vode nk osijek (usudio bih se reći oduvijek!) ne misle jednako kao navijači i građani. očigledno da mi uvijek moramo biti nečija filijala (zvezdina, dinamova).. trebamo pokazati zube, ali nažalost kao i uvijek zube će pokazivati forumaši i navijači na tribinama, a uprava dijeliti najveće talente za siću...
yux031

Monstrum

sve si odlično rekao, ali najveći je problem što ljudi koji vode nk osijek (usudio bih se reći oduvijek!) ne misle jednako kao navijači i građani. očigledno da mi uvijek moramo biti nečija filijala (zvezdina, dinamova).. trebamo pokazati zube, ali nažalost kao i uvijek zube će pokazivati forumaši i navijači na tribinama, a uprava dijeliti najveće talente za siću...

Osijek nikada nije bio zvezdina filijala. Ne pričaj gluposti :shock:
A postoji i opcija da se Vida proda za 2 miliona i da se uzme od slijedećeg transfera još 40-50%... Po meni bi to bila najbolja opcija za Osijek ako već žele prodati kapetana.
cane

A postoji i opcija da se Vida proda za 2 miliona i da se uzme od slijedećeg transfera još 40-50%... Po meni bi to bila najbolja opcija za Osijek ako već žele prodati kapetana.

cane tvoja logika je ispravna. 40-50% od idućeg transfera je bar jedno 4-5 milijuna eura ako ne i više.

ali više bi volio da vida ostane u osijeku. nadam se da je vida iskren kad govori da ne želi ići u dinamo, a i vjerujem da bi u nekom stranom klubu mogao više napredovati nego u smrdljivom dinamu.

btw. priča se da je rudika vatreni navijač dinama i da bi želja vidjeti domagoja u plavom dresu jer on nije mogao zaigrati za dinamo
Osječanin

nikad, lega, nikad...
zato je i odlazilo pola stadiona nakon 60min kad bi zvezda redovito povela..
zato su se igrači osijeka hvatali za glavu kad bi slučajno izjednačili protiv zvezde pa odmah trčali igrati "junačku" obranu, kao cibalija nedavno protiv dinama..

pitaj stariju ekipu ak se ne sjećaš.. pitaj starog, ak je pratio nogomet..
daniel2001

. btw. priča se da je rudika vatreni navijač dinama i da bi želja vidjeti domagoja u plavom dresu jer on nije mogao zaigrati za dinamo

Rekao bih da je to istina, s tim da je i Vida od malih nogu navijač Dinama. Što opet ne znači da trenutno ne igra svim srcem za Osijek.

Uglavnom, stvar je jednostavna. Ako netko ponudi više od Dinama, nek Vida ode tamo. Ako ga vrsni osječki čelnici kluba uspiju prodati nekome za više novaca, neka ode tamo. Ali iskreno, ne vjerujem da netko trenutno nudi više love za Vidu od Mamića (što ne znači da se takav netko neće pojaviti u budućnosti).
Opet napominjem, treba vršiti pritisak isključivo na Upravu NK Osijeka jer su po meni oni najbitniji u cijeloj priči, a ne neki tamo novinar Židak (il kako već) koji Vidu vidi u Dinamu... :roll:
yux031

Osječanin

nikad, lega, nikad...
zato su se igrači osijeka hvatali za glavu kad bi slučajno izjednačili protiv zvezde pa odmah trčali igrati "junačku" obranu, kao cibalija nedavno protiv dinama..

Lega,Osječanin zasigurno zna više o NK Osijeku nego cijeli ovaj forum zajedno. :idea:
I ne mora on pitat ništa stariju ekipu,on je starija ekipa,zanemari ovaj broj godina koji je naveo u profilu. :wink:
Brick Top

daniel2001

. btw. priča se da je rudika vatreni navijač dinama i da bi želja vidjeti domagoja u plavom dresu jer on nije mogao zaigrati za dinamo

Rekao bih da je to istina, s tim da je i Vida od malih nogu navijač Dinama. Što opet ne znači da trenutno ne igra svim srcem za Osijek.

Uglavnom, stvar je jednostavna. Ako netko ponudi više od Dinama, nek Vida ode tamo. Ako ga vrsni osječki čelnici kluba uspiju prodati nekome za više novaca, neka ode tamo. Ali iskreno, ne vjerujem da netko trenutno nudi više love za Vidu od Mamića (što ne znači da se takav netko neće pojaviti u budućnosti).
Opet napominjem, treba vršiti pritisak isključivo na Upravu NK Osijeka jer su po meni oni najbitniji u cijeloj priči, a ne neki tamo novinar Židak (il kako već) koji Vidu vidi u Dinamu... :roll:

vida navijač dinama? odakle ti to molim te? il ideš po onoj da svi u hrvatskoj navijaju za hajduk ili dinamo pa je on eto za dinamo. stvarno svašta
Mladjo

vida navijač dinama? odakle ti to molim te?

Poznanik sam Vide još od kada je na školskim betonskim igralištima natjeravao loptu, eto odakle mi to.
Ali kako rekoh, uopće ne sumnjam da je za Osijek uvijek davao 100%.
ovao vida je bio na cibalia - dinamo s boysima na tribini... to sam siguran 10101010%...i šta je to sad problem kad je za osijek uvijek davao 101% od sebe ? ne vidim veliku stvar u tome :S
eo...izašao zanimljiv članak o usporedbi lovrena i vide...i po ocjenama su jednaki
Povijesni medij
yux031

Osječanin

nikad, lega, nikad...

Već je bila rasprava o toj temi tak da mi se ne da dalje objašnjavati. Slavonjara ti je dosta objasnio a ostalo potraži po internetu ako te zanima. Uglavnom pišeš o jednoj jedinoj utakmici Osijeka i Zvezde i iz toga izvlačiš cijelu priču. Ne samo ti, dosta ljudi koji zapravo nemaju pojma što pričaju. Imaš i na bijelo-plavima nešto o toj temi ali potkrijepljeno činjenicama a ne mitovima i legendama, pa se informiraj ako te baš zanima 8)

Vida treba ostat u Osijeku do kraja ove sezone,a potom preselit u inozemstvo..
HNL nije za njega,već bundesliga ili neka od ostalih liga petice.
A to da je Domagoj bolji od Lovrena znaju svi,a pogotovo to dobro zna i sam Mamić!
KOHORTA V.N.O :!: :!:
Cudo nevidjeno, misljenje Kohorte se poklapa s Glavasevim... kaze Glavas, nije bas upoznat sa svim pojedinostima...

Povijesni medij

Teško da se poklapa jer sumnjam da je to njegov pravi stav. Ja sam skloniji vjerovanju da bi on Vidu "poklonio" Mamiću.
lufus

Teško da se poklapa jer sumnjam da je to njegov pravi stav. Ja sam skloniji vjerovanju da bi on Vidu "poklonio" Mamiću.

Ja sam skloniji vjerovanju da je on mislio Vidu "pokloniti" Mamicu, ali Mamic (koji je eto, naisao sasvim slucajno u Drinovce) nije ponudio dovoljno (kome?). Zar netko doista vjeruje da bi u NK Osijek zavrsile te pare? Buhahaha... je, k'o sto je onomad Novalic sve dobivene pare dao u blagajnu kluba...

Mamić je ovdje kod mene bio prijateljski. Prijatelji smo već 15 godina. Pomogao mi je u gradnji kuće, a Vida nije bio tema.

Otud i hajka protiv toga da Vida zavrsi u Dinamu...

Klasika...sve ostalo su price za raju...
Ako će u ugovoru stojati da od slijedećeg transfera Vidinog Osijek dobija minimalno 40% neka ide. Ne znači da treba ići u Dinamo, pogotovo ako svi znamo da ako i ode u Dinamo te klauzule u ugovoru NEĆE biti... Kao što nije bilo ni za hrpu drugih naših igrača koji su tamo otišli. A bolje bi bilo našoj upravi da iziđe barem jednom u svojem djelovanju sa jasnim stavom pa kakav god on bio, nego da malo pa malo izlaze sa pričama koje se uvijek za nijansu razlikuju od prethodne. Samo zbog toga mislim da će Vida i završiti u Dinamu za sitniš. Dao Bog da se varam...
A evo vidim da nam drugi hrvatski klubovi, kvalitetom ispod NK Osijeka uzimaju naše igače koji su slobodni, uprava umjesto da prestane više kukati bolje bi bilo da počnu tražiti koga se može bespla dovesti, jer ako može Zagreb dva izvrsna igrača za Hrvatske uvjete dovesti, znači da ih ima. E sad ili oni koji se bave transferima u Osijeku su nesposobni, ili, a to ne želim ni pomisliti, nekome nije u interesu da se Osijek ojača...

Ajmo malo o činjenicama, a ne teorijama zavjere. Glavaš je postavio Petrovića i Dumančića za čelne ljude u klubu. Kohorta se dugo vremena na razne načine borila protiv te odluke zbog očite nesposobnosti tog dvojca, jedan je smijenjen, a nadam se da ni drugi neće još dugo. Petrovića je zamijenio Vukoja, i njemu je ovo veliki test kod navijača. Ako i dalješ vjeruješ da je ovo velika zavjera Glavaša i Kohorte onda ću ti samo reći da je glavni autor ovog priopćenja vrlo aktivan i na ovom forumu i mislim da bi bilo posla ako bi se tražio ijedan njegov post u kojem je napisao nešto pozitivno o Glavašu.
yux031

Osječanin

nikad, lega, nikad...

Ja ne bih rekao da smo bili baš zvezdina filijala, ali smo imali crnih momenata u srazovima s njima. Tu mislim na ovu tekmu što ste spomenuli kada su se neki igrači Osijeka hvatali za glavu kada je Janković dao gol za Osijek, zatim na tekmu iz prvenstva 89/90 kada je zvezda pobijedila u Osijeku 0:5! Da, i sezonu ranije kada je Zvezda dobila u Gradskom vrtu 1:3, a Osijek vodio na poluvremenu 1:0 (zabio Šuker glavom Davidoviću). Drugo poluvrijeme su se naši elegantno šetali, a Piksi, Đurović i ekipa radili šta su htjeli. No važno je naglasiti da je Osijek u zadnjih 13 sezona Yu-lige (jednu je doduše igrao u 2. ligi) imao bolji skor kod kuće sa Crvenom zvezdom nego sa Dinamom u svih ovih 18 sezina HNL-a!
Angelium

A evo vidim da nam drugi hrvatski klubovi, kvalitetom ispod NK Osijeka uzimaju naše igače koji su slobodni, uprava umjesto da prestane više kukati bolje bi bilo da počnu tražiti koga se može bespla dovesti, jer ako može Zagreb dva izvrsna igrača za Hrvatske uvjete dovesti, znači da ih ima. E sad ili oni koji se bave transferima u Osijeku su nesposobni, ili, a to ne želim ni pomisliti, nekome nije u interesu da se Osijek ojača...

Koga su to uzeli drugi klubovi besplatno? pa jel znas kolke su place ponudili njima?
Ajde iskreno jer nam treba Goran Ljubojevic sada kad imamo sigurno par boljih i jeftinijih napadača koji ce se prodat za vecu lovu nego on?
a ovo oko glavasa je izaslo tek poslej naseg priopcenja..mozda je on shvatio da bi mu to bio gadan minus u gradu da ga proda dinamu. mozda je kohorta ovim potezeom spasila milijon..vidit cemo
nažalost niti ove godine nema se para... bojim se da će na kraju popustiti kao i dosada uopće nisam optimističan, volio bi ako već ide da ode van onda
Eto, doživjeli smo da naši najveći nogometni talenti, uzdanice, grade kuću Glavašu u Drinovcima.

Pa fuj! Dokle više tog Glavaša i bande....
centurion

Angelium

Koga su to uzeli drugi klubovi besplatno? pa jel znas kolke su place ponudili njima?
Ajde iskreno jer nam treba Goran Ljubojevic sada kad imamo sigurno par boljih i jeftinijih napadača koji ce se prodat za vecu lovu nego on?
a ovo oko glavasa je izaslo tek poslej naseg priopcenja..mozda je on shvatio da bi mu to bio gadan minus u gradu da ga proda dinamu. mozda je kohorta ovim potezeom spasila milijon..vidit cemo

Zagreb nam je uzeo Skendera i Ljubojevića (iako ovog zadnjeg nisam ni najmanje fan :D ali je neupitno da može pomoći Osijeku) Vojnović je otišao i vratio se isto tako bez lipe. Skender sada ima manji ugovor nego u Osijeku, za Ljubojevića ne znam. moguće da ti ćeš prije iskopati taj podatak nego ja :D - ali i Zagreb grca u dogovima, možda ne kao Osijek, ali grca, dakle nisu mu ni oni mogli ponuditi neki bajni ugovor. Vojnović vjerojatno ima više nego što je imao u Osijeku, ali s obzirom da je iz Osijeka otišao kao talent a sad je već ipak pokazao da je igrač za Hrvatske uvjete, nie ni čudno.
Ne znam točno ali mislim da se i Jukić vratio bez lipe, pa i Bubalo... Svi iz Osijeka potekli, a dopustilo se da odu dalje.
Ali s obzirom da se išlo u egzibicije sa jednim Cvitanovićem ne mogu vjerovati da se nema novaca za ugovor ponuditi jednom Skenderu ili Ljubojeviću. Dobro Skender je htio otići van, nije uspio, pa moglo ga se probati vratiti.
Istina naša škola nogometa je fantastična za HNL, ali mladost sama bez pokojeg pravog iskusnog igrača ne može. A Skendera, barem ja, ne mogu prežaliti... šmrc :cry: Već godinama nije doveden nitko tko bi mogao pomoći Osijeku, a isto tako samo izbacujemo u prvu momčad naše juniore, što je fantastično, ali ti juniori nemaju nikakve ugovore i igraju za crkavicu dakle to sigurno nije stavka koja može ne znam koliko opteretiti proračun. Dakle sve sve svodi opet na isto. Gdje su novci? Od Dinjara, od Lopeza, od Jukića? Tada je najavljivano da s tim novcem proračun će izdržati do sredine 2009. godine... A svi znamo da nije.

Inače mislim da je u biti najveći problem kod vraćanja naših igrača što očekujemo da svaki povratnik bude veličina Nenada Bjelice, što je , naravno, nemoguće..
ma slazem se da su smoje,skender i babic najveci promasaji. cak po meni najveci ove uprave. takva 3 igraca morali su donjeti bar 1 mil eura u klub. a osli su za 0kn.
bunili smo se.nesto smo postigli. mislim i nadam se da ide na bolje.a iako sam zadnjih dana bio totalno lud sad polako vjerujem da nece moci zbog ovog bunta navijaca prodati vidu u dinamo pa ajde do kraja iskreno ako ga vec daju da ce to biti najmanje 2,5mil eura i neki postotak od daljne prodaje.
iako sam naravno protiv svake prodaje dinamu ali nekad moram biti realan
jaka regija i gospodarstvo- više ulaganja u sport, nažalost to se nama još ne događa, management kluba bi morao biti mudar i sada u ovakvim trenutcima recesije ne popustiti pritiscima, dinamo se hvali da ima 60 mil. eura na računu, onda neka plate 3 mil eura za Vidu za manje ga ne treba njima prodati, iako najbolje i za njega i za sve da ode u neki klub vani ali u jaku ligu da bude pod okom izbornika
Osječanin

Već je bila rasprava o toj temi tak da mi se ne da dalje objašnjavati. Slavonjara ti je dosta objasnio a ostalo potraži po internetu ako te zanima. Uglavnom pišeš o jednoj jedinoj utakmici Osijeka i Zvezde i iz toga izvlačiš cijelu priču. Ne samo ti, dosta ljudi koji zapravo nemaju pojma što pričaju. Imaš i na bijelo-plavima nešto o toj temi ali potkrijepljeno činjenicama a ne mitovima i legendama, pa se informiraj ako te baš zanima 8)

ma, brate, poštujem ja tvoje godine i znanje, sve pet.
moj se komentar odnosio na uprave (tadašnje i sadašnje) kluba, ne na igrače ili bože-sačuvaj navijače.. :D

Normalno da Mamić i njegovi plaćenici novinari stišču na sve moguće načine. I ja bi na njihovom mjestu kad je Vida u pitanju. Koliko znam stav uprave je da ga se neće prodavati ove jeseni, a također i Vida je par puta ponovio isto.
Priopćenje je više upozorenje nego reakcija na neka događanja.
Pa s obzirom da nam klub kao i Grad vode manje više isti ljudi, a kod njih smo u ovih 6 mjeseci doživjeli sve samo ne ono što su obečali, ja sam sklon tome da ne vjerujemo upravi... Čim dođe prilika da i oni nešto zarade osobno ode Vida pa i u đeletovce ako treba... Zato trebaju tu navijači odraditi največi posao. Žalosno je ali je istinito...
aj ne uvlaci glavasa i politiku u svaki jebeni topic.
naporan si previse.al stvarno.
nekad te je zanimljivo citati al ovo prerasta u bolest.
sta ces ti navijacima govorit sta trebaju napravit. kad nas neko jebe mi napravimo nesto bez tvog dopustenja kolka god ti bio njuska ;)
hedl jesi to ti? :)
Ne možete vi navijači ama baš ništa tu. Ako Vidu Glavaš želi prodati kao protuuslugu Mamiću za pomaganje gradnje kuće u Drinovcima, on će ga i prodati.
I da, Glavaš ti se sam uvlači u sve teme. Ne uvlače ga forumaši. A ti skandiraj njegovo ime na tekmama onda.
ocu. ko i do sada :)
ak ga glavas odluci prodati nebi sve ovo dosad bilo po novinama nego bi ga odmah prodao a ne ovako razvlacio i na kraju sebi zabio autogol
centurion

sta ces ti navijacima govorit sta trebaju napravit. kad nas neko jebe mi napravimo nesto bez tvog dopustenja kolka god ti bio njuska ;)

Čekaj jel ti to nas zaje...š ili što? Pa tko će na kraju odlučiti o SVIM transferima u tom klubu? Ti, ja ili Glavaš? Jel klub vode zaljubljenici u taj sport ili političari koji samo žele zaraditi? Nije tu u pitanju samo ova uprava kluba nego i ona prije nje, samo ona prije nje je bila više mafijaška ali su barem imali nekakve rezultate a ova nema ništa.
S obzirom da su u klubu političari koji slijepo slijede Glavaša i njegove naredbe nije mi jasno kako da se ne uvlači politika i u ovo? Pa skoro 4 godine je bila sve psrisutna i u Kohorti. Možeš se ljutiti na tu činjenicu, ali to je zaista i činjenica. I ne možeš očekivat da samo zato što je otišao Šatvar će ljudi odjednom zaboraviti to sve i nastaviti kao da toga nikada ni nije bilo. Mogu ja i jesam 8) al nemoš to od svakoga očekivati. I mislim da bi i Kohorta dobila na snazi kada bi sjeli i vidjeli tko je sve iz kohorte otišao zbog Šatvara i pokušali ih vratiti. E onda bi se napravio posao. To je, naravno, samo moj prijedlog.
Osječanin

astec

centurion

Čekaj jel ti to nas zaje...š ili što? Pa tko će na kraju odlučiti o SVIM transferima u tom klubu? Ti, ja ili Glavaš? Jel klub vode zaljubljenici u taj sport ili političari koji samo žele zaraditi? Nije tu u pitanju samo ova uprava kluba nego i ona prije nje, samo ona prije nje je bila više mafijaška ali su barem imali nekakve rezultate a ova nema ništa.
S obzirom da su u klubu političari koji slijepo slijede Glavaša i njegove naredbe nije mi jasno kako da se ne uvlači politika i u ovo? Pa skoro 4 godine je bila sve psrisutna i u Kohorti. Možeš se ljutiti na tu činjenicu, ali to je zaista i činjenica. I ne možeš očekivat da samo zato što je otišao Šatvar će ljudi odjednom zaboraviti to sve i nastaviti kao da toga nikada ni nije bilo. Mogu ja i jesam 8) al nemoš to od svakoga očekivati. I mislim da bi i Kohorta dobila na snazi kada bi sjeli i vidjeli tko je sve iz kohorte otišao zbog Šatvara i pokušali ih vratiti. E onda bi se napravio posao. To je, naravno, samo moj prijedlog.

Jel tebe Šatvar politički davio u Kohorti? Jel ti držao politička predavanja? Možda govorio za koga trebaš glasati? Jel ti naredio da na tribini moraš skandirati Glavašu?
Ne kužim. :shock:

pa i astec je bio u hdssb pa je morao vikat ako ga satvar slucajno pogleda a ovaj suti bilo je pendrecenja u stranci.
zapravo kolko se ja sjecam otkad je satvar predsjenik nismo nista vikali za glavasa a ni nikakava koreografija nije bila. to je sve bilo u mandatu prijasnjeg predsjednika.
a kako i osjecanin kaze svi smo mi odrasli ljudi i tko nas moze natjerati da nesto vicemo. osim mozda vas par stranackih ljudi ovdje sto serete a vi ste bili takvi dok ste bili sa njima :))
joj što kenjate, skandirao sam Glavašu kad su ga optužiali za ratne zločine i skandirao bi mu opet kad je to u pitanju! Ništa se u Kohorti što se toga tiče nije promjenilo u zadnjih 4-5 godina, niti neće!
Bio u pitanju Glavaš, Gotovina, Bobetko il tko već.
Al da ću ga podržati što se tiče politike i takvih stvari što sad radi i radio je poslje rata, nema šanse! Dosadni ste više s time. Jebala vas politika i hddssb i hdz i sdp i hns i hsp i tko sve ne.

SAMO OSIJEK!!!
Tko amenuje prodaju Vide (u Dinamo )? Jebga, kuća je kuća i još kada se dobije za "đeparac"... :truba:

'Mislim da je sve oko njegove prodaje medijski prenapuhano. To šteti i njemu i klubu. Nisu realni iznosi koji se spominju i još su manje pokazatelj objektivnih vrijednosti. I Osijek, koliko god se opirao medijskom pritisku o Vidinom transferu i koliko god se tvrdilo da ga nećemo prodati, bojim se da ukoliko ne odlučimo drukčije, nećemo mu omogućiti daljnje napredovanje', rekao je Glavaš za Sportske novosti te nastavio:

'Ako mu ne omogućimo sazrijevanje u velikom klubu u Hrvatskoj ili inozemstvu, bojim se da ćemo mu učiniti medvjeđu uslugu, ali i sebi i klubovima koji ga žele angažirati. Olako izbacivanje brojki od nekoliko milijuna eura koje bi netko trebao dati nije realno.'
centurion

Evo, za centuriona i ekipu, koja misli da se Glavaša, jadnog i nedužnog, uvlači u svaki topic.

Dakle, imamo situaciju gdje ce Vida mozda zavrsiti u Dinamu, a NK Osijek ce dobiti manje novaca nego se neki nadaju.

Pitanje je - je li Vida zaista manje vrijedan od onoga sto se pretpostavlja, ili ce dio novca ici drugim putem i zaobici klupsku blagajnu?!

Misljenja?
Leteci mungos

Dakle, imamo situaciju gdje ce Vida mozda zavrsiti u Dinamu, a NK Osijek ce dobiti manje novaca nego se neki nadaju.

Pitanje je - je li Vida zaista manje vrijedan od onoga sto se pretpostavlja, ili ce dio novca ici drugim putem i zaobici klupsku blagajnu?!

Misljenja?

nažalost nije preteško odgovoriti na tvoje pitanje :roll:
Baš se eto i ja zainteresirao za nogometni sport, pa mogu reći da ovaj Glavaš u stvari nije rekao ništa što ne stoji - ako hoćete da dečko napreduje mora otići u nk Dinamo ili veći europski klub, jer inače neće nikad igrati u reprezentaciji, a samo to je nužni dio napredovanja. Piše u nekim novinama - kuhinja Mamić-Bilić, a dodaje se evo i Glavaš.

Zapravo hoću reći da me čudi idealizam nogometnih navijača, koji se u ovom mulju sitnih kriminalaca, mafijaša, olinjalih političara, kvazi-zvijezda i kvazi-talenata, pljačkaša po raznim savezima, potkupljenih novinara, potkupljenih trenera, sudaca pripadnika obavještajnog i mafijaškog podzemlja - a sve je to danas nogomet u Hrvatskoj - nadaju nekakvom napretku i uspješnom sportskom natjecanju gradskog nam nogometnog kluba.

I sve to uz činjenicu da se ta mafijaška nogometna struktura održava isključivo zahvaljujući 50-milijunskim donacijama grada Zagreba, bez kojih bi se kula urušila kao da je od karata. Naivnost i nerealna očekivanja navijača samo podržavaju taj mulj, umjesto da se s njim raščisti.

Ako već pišete nekakva priopćenja, onda je krajnje vrijeme da se imenuju glave - dakle, samo priopćenja u kojima se navode odgovorni (a ima ih podosta) imaju smisla.
oće kohorta sad i dalje lizat šupak glavašu ko i prije ili je sad kraj lizanja šupka glavašu ?

najbolje da mu se opet prilagodite iako će otjerat najboljeg igrača unazad nekoliko godina iz osijeka, pa opet na utakmicama vičite branimir glavaš i budite sretni.. nažalost sjebala vas je politika, šteta :(
Leteci mungos

Misljenja?

Mala analiza cijele priče

Od prvog pojavljivanja na sceni prve lige Vida je pokazao da je predodređen za velike stvari. Nije odigrao pošteno ni dvadeset utakmica za NK Osijek već je stigla ponuda od Zdravka Mamića i Dinama od milion eura. NK Osijek je glatko odbio jer su u klubu znali da će Vida vrijediti puno više od milion eura.
Iduće dvije godine Vida se polako prometnuo u vođu ekipe, predvodnika mlade generacije NK Osijeka, igrača koji je i u mladoj reprezentaciji dokazao da vrijedi pa je i Bilić nesklon igračima koji nisu iz HajDina najavio uvrštenje Vide u krug A reprezentativaca. Cijelo to vrijeme mamić ga je pokušavao ukrasti NK Osijeku.
dolazi sezona 2009./2010. kada je Vida eksplodirao. Uzbuna u Dinamu! Uzbuna kod Mamića i njegovih slugu. Ako ga ne ugrabe ove zime teško da će ga dobiti na ljeto kada počinje prava kupovina na europskom tržištu. Mamić preko svojih dupelizaca iz zg tiskovina polako pušta probne balone sa ponudom od milion eura. NK Osijek nije zainteresiran a ni Vida. Želi ostati do ljeta.
Mamića baš i ne brine takav stav i lukavo odlazi kod Glavaša. Zna gdje su ključevi dovođenja Vide.
Iz NK Osijeka govore kako ih nitko nije ni kontaktirao u vezi Vide. Naravno kada mamić zna koji putevi vode do transfera Vide u Dinamo. Sigurno ne oni preko Wilsonove bb!!!!!
Glavaš se javlja prije nekoliko dana i demantira da je uopće razgovarao sa Mamićem oko prodaje Vide Dinamu. Oni su samo prijatelji a Mamić mu je pomogao oko gradnje kuće u Drinovcima.
Odjednom (gle čuda!) Glavaš izlazi sa novim izjavama u javnost gdje govori upravo suprotno od onoga što je rekao 3-4 dana prije. Danas priča kako su nerealni iznosi odštete NK Osijeku koji se spominju u javnosti, kako se koči napredak Vidi, kako je najbolje za Vidu i NK Osijek da ga se proda u neki veliki hrvatski klub (ili inozemstvo ).
Cijelo to vrijeme mamić se pravi blesav, on i nije nešto posebno zainteresiran za Vidu, imaju oni takvih igrača u Dinamu, pa izjavljuje da je Vida poluigrač i sl.
Prodajom Lovrena kreće u napad i očito da uspijeva jer Glavaš okreće priču a zna se koga se pita iako on to demantira.
Vidin menadžer Cvjetković šuti iako ne sumnjam da će se uskoro javiti kako bi potvrdio priče kako za Vidu nitko nije zainteresiran osim Dinama. To me nimalo ne čudi jer je Cvjetkoviću u interesu da Vida ode u Dinamo. Ne sumnjam da bi ga gazda mamić bogato nagradio plus što bi dobio lijepu lovicu kada bi Vida iz Dinama odlazio van. I ne samo to. Cvjetković je kuhan i pečen sa Mamićem, njegovi igrači su u i oko Dinama i svakako mu je u interesu da ne naljuti Zdravka Mamića transferom Vide u inozemstvo jer bi mu mamić mogao zagorčati menadžerski život i suradnju sa Dinamom. Iako je Cvjetković prije mjesec dana tvrdio da se desetak jakih europskih klubova zanima za Vidu, prate ga, uskoro će pričati kako za Vidu nema ponuda i da je najbolje za sve tri strane da ove zime preseli u Dinamo.
Za kraj, primjetno je kako su iz kluba ušutjeli oko pompozne priče da samo što nisu sa Vidom produžili ugovor. Odjednom muk iz kluba! Pa onda jedan dan prodaju Kneževića u Rusiju, drugi dan ništa od toga. Naravno da posao propada jer kako onda objasniti navijačima da se Vida prodao u Dinamo zbog besparice u klubu a u isto vrijeme klub uzeo nekoliko stotina tisuća eura na ime odštete za Kneževića. I ne samo to. Klb ide na pripreme u Tursku gdje će igrati pripremne utakmice a zna se da su se zadnji transferi upravo odigrali poslije priprema u Turskoj. Zato traje ova kampanja da se Vida što prije proda Dinamu jer bi NK Osijek mogao doći do novaca od transfera drugih igrača a onda propada najveći i najjači argument prodaje Vide, besparica u klubu...
Još nešto. Mamić nudi za Vidu milion eura. Svjestan je kao i cijela javnost da je Vida bolji igrač od Lovrena. U očima lopova računica je jasna. Ako je Lovrena prodao za 8+1,5 miliona eura u doba recesije, Vidu će za dvije godine prodati za 10 miliona eura. Osijeku platio milion eura, Vidi dao pola miliona a sebi u đep stavio 8 miliona eura.
Provokator

oće kohorta sad i dalje lizat šupak glavašu ko i prije ili je sad kraj lizanja šupka glavašu ?

najbolje da mu se opet prilagodite iako će otjerat najboljeg igrača unazad nekoliko godina iz osijeka, pa opet na utakmicama vičite branimir glavaš i budite sretni.. nažalost sjebala vas je politika, šteta :(

lizat ćemo mu šupak i dalje..

joj što volim ovaj forum :lol:
Osječanin

Još nešto. Mamić nudi za Vidu milion eura. Svjestan je kao i cijela javnost da je Vida bolji igrač od Lovrena. U očima lopova računica je jasna. Ako je Lovrena prodao za 8+1,5 miliona eura u doba recesije, Vidu će za dvije godine prodati za 10 miliona eura. Osijeku platio milion eura, Vidi dao pola miliona a sebi u đep stavio 8 miliona eura.

A koliko je u džep stavio Glavašu?
noob

Provokator

pa da , mi smo smi ludi i čoravi jer smo svi bili na stadionu kad je kohorta vikala branimir glavaš i ulizivala se dotičnom u guzicu, a on za uzvrat plaćao vlakove itd.. al ne, skandiralo mu se kao i drugim hrvatskim generalima, ne lažite sad sami sebe... a uostalom, eo vam sad vaš uzvišeni branimir pošteni čovjek osječanin kohortaš glavaš
Brick Top

Osječanin

A koliko je u džep stavio Glavašu?

Pitaj Branimira!
(a možda odgovor na tvoje pitanje leži i u mojoj računici? :lol: )
Ne brini ti za Kohortu.
Provokator

noob

Provokator

pa da , mi smo smi ludi i čoravi jer smo svi bili na stadionu kad je kohorta vikala branimir glavaš i ulizivala se dotičnom u guzicu, a on za uzvrat plaćao vlakove itd.. al ne, skandiralo mu se kao i drugim hrvatskim generalima, ne lažite sad sami sebe... a uostalom, eo vam sad vaš uzvišeni branimir pošteni čovjek osječanin kohortaš glavaš

pa da, a Boysima je plaćo avione za euro gostovanaj jer su mu skandirali. Tornadu, Armadi, Torcidi također. Svi su mu lizali pakšu.
A ne ko Gotovina, dignemo mu koreografiju, nije mogo ni jedan bus platiti, pih.
noob

Ne brini ti za Kohortu.

Provokator

noob

Provokator

pa da, a Boysima je plaćo avione za euro gostovanaj jer su mu skandirali. Tornadu, Armadi, Torcidi također. Svi su mu lizali pakšu.

lagat sam sebe je najgore, uživaj dok možeš, uskoro će doć novi glavaš pa ćete i njemu skandirat ;)
Provokator

noob

Ne brini ti za Kohortu.

Provokator

noob

Provokator

lagat sam sebe je najgore, uživaj dok možeš, uskoro će doć novi glavaš pa ćete i njemu skandirat ;)

:withstupid:
Osječanin

Leteci mungos

Misljenja?

Mala analiza cijele priče

Od prvog pojavljivanja na sceni prve lige Vida je pokazao da je predodređen za velike stvari. Nije odigrao pošteno ni dvadeset utakmica za NK Osijek već je stigla ponuda od Zdravka Mamića i Dinama od milion eura. NK Osijek je glatko odbio jer su u klubu znali da će Vida vrijediti puno više od milion eura.
Iduće dvije godine Vida se polako prometnuo u vođu ekipe, predvodnika mlade generacije NK Osijeka, igrača koji je i u mladoj reprezentaciji dokazao da vrijedi pa je i Bilić nesklon igračima koji nisu iz HajDina najavio uvrštenje Vide u krug A reprezentativaca. Cijelo to vrijeme mamić ga je pokušavao ukrasti NK Osijeku.
dolazi sezona 2009./2010. kada je Vida eksplodirao. Uzbuna u Dinamu! Uzbuna kod Mamića i njegovih slugu. Ako ga ne ugrabe ove zime teško da će ga dobiti na ljeto kada počinje prava kupovina na europskom tržištu. Mamić preko svojih dupelizaca iz zg tiskovina polako pušta probne balone sa ponudom od milion eura. NK Osijek nije zainteresiran a ni Vida. Želi ostati do ljeta.
Mamića baš i ne brine takav stav i lukavo odlazi kod Glavaša. Zna gdje su ključevi dovođenja Vide.
Iz NK Osijeka govore kako ih nitko nije ni kontaktirao u vezi Vide. Naravno kada mamić zna koji putevi vode do transfera Vide u Dinamo. Sigurno ne oni preko Wilsonove bb!!!!!
Glavaš se javlja prije nekoliko dana i demantira da je uopće razgovarao sa Mamićem oko prodaje Vide Dinamu. Oni su samo prijatelji a Mamić mu je pomogao oko gradnje kuće u Drinovcima.
Odjednom (gle čuda!) Glavaš izlazi sa novim izjavama u javnost gdje govori upravo suprotno od onoga što je rekao 3-4 dana prije. Danas priča kako su nerealni iznosi odštete NK Osijeku koji se spominju u javnosti, kako se koči napredak Vidi, kako je najbolje za Vidu i NK Osijek da ga se proda u neki veliki hrvatski klub (ili inozemstvo ).
Cijelo to vrijeme mamić se pravi blesav, on i nije nešto posebno zainteresiran za Vidu, imaju oni takvih igrača u Dinamu, pa izjavljuje da je Vida poluigrač i sl.
Prodajom Lovrena kreće u napad i očito da uspijeva jer Glavaš okreće priču a zna se koga se pita iako on to demantira.
Vidin menadžer Cvjetković šuti iako ne sumnjam da će se uskoro javiti kako bi potvrdio priče kako za Vidu nitko nije zainteresiran osim Dinama. To me nimalo ne čudi jer je Cvjetkoviću u interesu da Vida ode u Dinamo. Ne sumnjam da bi ga gazda mamić bogato nagradio plus što bi dobio lijepu lovicu kada bi Vida iz Dinama odlazio van. I ne samo to. Cvjetković je kuhan i pečen sa Mamićem, njegovi igrači su u i oko Dinama i svakako mu je u interesu da ne naljuti Zdravka Mamića transferom Vide u inozemstvo jer bi mu mamić mogao zagorčati menadžerski život i suradnju sa Dinamom. Iako je Cvjetković prije mjesec dana tvrdio da se desetak jakih europskih klubova zanima za Vidu, prate ga, uskoro će pričati kako za Vidu nema ponuda i da je najbolje za sve tri strane da ove zime preseli u Dinamo.
Za kraj, primjetno je kako su iz kluba ušutjeli oko pompozne priče da samo što nisu sa Vidom produžili ugovor. Odjednom muk iz kluba! Pa onda jedan dan prodaju Kneževića u Rusiju, drugi dan ništa od toga. Naravno da posao propada jer kako onda objasniti navijačima da se Vida prodao u Dinamo zbog besparice u klubu a u isto vrijeme klub uzeo nekoliko stotina tisuća eura na ime odštete za Kneževića. I ne samo to. Klb ide na pripreme u Tursku gdje će igrati pripremne utakmice a zna se da su se zadnji transferi upravo odigrali poslije priprema u Turskoj. Zato traje ova kampanja da se Vida što prije proda Dinamu jer bi NK Osijek mogao doći do novaca od transfera drugih igrača a onda propada najveći i najjači argument prodaje Vide, besparica u klubu...

Opasan, ali vrlo izgledan scenarij...
btw. Vida danas zabio na prijateljskoj utakmici B)
Znakovito...

Tagovi