Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

'Grupa građana' vraća se na trg, kamo sa Starčevićem?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
vjivance

Ukupno postova: 160
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.07.2009. 23:22 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

A posal gradonaćelnika je da idu po Osijeku uklanjaju spomenike, kioske itd....

Ukupno postova: 71
Post Postano: 02.07.2009. 22:49 
Naslov:  

morgan je napisao/la:
PreacheR je napisao/la:
Premda mi je Grupa građana prirasla srcu, kao i velikom dijelu forumaša, i evocira mi neke drage uspomene iz djetinjstva i srednjoškolskih dana, ne bih se zaletao s povratkom toga spomenika na trg. Smatram da bi u tom slučaju napokon struka trebala dati posljednju riječ. Razmještaj elemanata na novom trgu i njegova cjelokupna vizura su značajno izmjenjeni u odnosu na stari trg te je upitno da li bi se Grupa građana uopće uklopila u novo okruženje.

isto razmišljam.po onom projektu kako je bio Trg zamišljen nije bilo mjesta za ikakve spomenike jer - po meni - fontan je trebala dominirati tim prostorom. zamjena jednog spomenika drugim, koji se ne bi uklapao u postojeće stanje je promašaj.
grupi građana bi najbolje bilo ispred negdašnje Ro-Ma-e tj. sadašnje PBZ banke.

grupa građana je otpočetka trebala bit na trgu....slika 1... slika 2 ...tako da ne vidim problem u konačno postavljanju na trg... sam šteta što fontana nikad nije napravljena kako je prvotno trebal biti ("sunce", jel)

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
platypus

Ukupno postova: 23
Post Postano: 02.07.2009. 22:50 
Naslov:  

Ja sam ipak za spomenik neznanom junaku. I njega bi trebalo vratiti u Krešimirov park. To je onaj borac koji je postao partizanski junak u drugom svjetskom ratu, a onda '91. možda i ratni zločinac. Cool.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  

Skoči u forum: