Dravskom mostu ime Franje Tuđmana, HVIDR-a protiv!
Cestovni most preko Drave, kojega je 10. lipnja 1995. godine otvorio pokojni predsjednik dr. Franjo Tuđman, prema riječima gradonačelnika Gordana Matkovića, do kraja godine mogao bi ponijeti njegovo ime.
Rasprava o imenovanju neke od glavnih ulica, trgova i(li) mosta prema prvom hrvatskom predsjedniku, u Osijeku traje već godinama, a krajem prošlog mjeseca u Gradsku upravu stigao je novi dopis, ovaj put županijske Udruge dragovoljaca narodne zaštite.
Božidar Riba, predsjednik udruge, podsjeća kako je prije dvije godine Koordinacija udruga Domovinskog rata predložila da se most nazove prema dr. Tuđmanu, a da se u međuvremenu nije dogodilo - ništa.
- Preimenovanjem ne bi nastali gotovo nikakvi troškovi za građane Osijeka, a istim nazivima mostova simbolično bi povezali Osijek i Dubrovnik, smatraju dragovoljci.
- S obzirom na to da ga je dr. Tuđman i otvorio, dajem potporu tom prijedlogu. Postavilo se pitanje je li primjereno, je li dovoljno nazvati most prema prvom hrvatskom predsjedniku. Taj je most, međutim, mnogo više od mosta; on je simbol reintegracije, završetka rata i povratka Hrvata u Baranju. Stoga mislim da nije upitno je li to dovoljno dobar objekt za ime dr. Tuđmana - kaže gradonačelnik.
Matković otkriva i kako se 24. listopada sastaje Komisija za imenovanja trgova i ulica pred kojom će se naći i ovaj prijedlog. Nakon toga, prijedlog ide prema Gradskom vijeću.
- Očekujem da se to riješi do kraja ove godine, zaključuje Matković. Nisu, međutim, svi zadovoljni tim rješenjem - prvi među nezadovoljnima je osječka HVIDR-a, koja je tražila da Tuđmanovo ime ponese Trg slobode.
- Zavlače nas već godinama, ali radi raznih političkih igara sve je ostalo na obećanjima. Ne slažemo se s prijedlogom ga ime dr. Tuđmana ponese most preko Drave. To nije dovoljno, njegovo ime mora nositi jedan od glavnih trgova (povukao je paralelu povijesne važnosti Tuđmana, dr. Ante Starčevića i bana Jelačića), ili - nova dvorana u kojoj će se igrati Svjetsko prvenstvo - kaže Miljenko Kolobarić, predsjednik gradske HVIDR-e. Takvu će, najavljuje, inicijativu ovih dana i službeno uputiti prema Kuhačevoj 9, a na preimenovanju dvorane Gradski vrt, zaključuje, insistirat do razine građanskog neposluha!
Autor: Mario Mihaljević/Glas-Slavonije.hr
Foto: centurion -> Most
Ako most trg, ulicu i sl zaslužuje čovjek koji je :
- ignorirao pozive za pomoc iz Vukovara
- nakon pada Vukovara dao zatvoriti Dedakovića i Borkovića zato što su iznosili pravu istinu u Vukovaru
- sebi privredio bogatstvo za iducih 5 generacija svoje obitelji na racun drzave
- prodao Bosansku Posavinu Srbima
- stvorio cijelu hrvatsku mafiju, tj određeni broj obitelji da "vladaju državom"
- Sa Miloševićem u dosluhu osmišljavao cijeli rat 91-92
- nakon pada Vukovara dao zatvoriti Dedakovića i Borkovića zato što su iznosili pravu istinu u Vukovaru
- sebi privredio bogatstvo za iducih 5 generacija svoje obitelji na racun drzave
- stvorio cijelu hrvatsku mafiju, tj određeni broj obitelji da "vladaju državom"
...e onda svoj trg zaslužuje i Josip Broz Tito
Svaka cast na sve sto si rekao.Sve je istina od prvog do zadnjeg komentara.
Eto,jedino sto mozemo biti ipak sretni na pokojnog Tudzmana je sto imamo cjelovitu Hrvatsku(kakva je takva je al je cijela)u ono vrijeme bez oruzja i tehnike se suprostavio jachoj i vecoj armiji,Europi koja je bila za cjelovitu yugoslaviu,Londo-Pariz-Beograd,osovina koja je htijela ugasiti Hrvatsku,jak srpski lobi u spomenutim gradovima i drzavama je bio strasan,nama je ostala Njemacka i Vatikan da nas brane,da nasi emigranti salju novac(koji je nakraju zavrsio kod raznih Zagoraca i ostalih lopova)hrabri ljudi sa majcama i patikama a velikim srcem za slobodom,samo kada se sjetim kada smo prelazili savu i napustali zauvijek Posavinu prolazili smo pokraj decki koji su bili u ratu za Vukovar,Osijek,Brod,Vinkovce,ja sam se osobno divila tim hrabrim deckima koji su mi se usjekli u srce zbog krunice oko vrata i stare puske(nezmam kako se zove)a gledala sam sta imaju srbi,tenkove,oruzje moderno,avione...neznam kako je Tudzman pregovarao sa onom glavatom adzajom milosevicem,znam da smo prodani,da je moj grad u posavini MODRICA,srpski,znam da 50 sela u posavini cisto hrvatski naseljeno nikad.nikad nije bio srpski,al eto sada je...i ne samo hrvatski nego i bosnjacki.al kako smo sebi rekli kada smo prelazili savu 92 doce opet sunce nama..doslo je u Osijeku,Zagrebu,Brodu...svagdje nas ima,snasli smo se,zivimo posteno i volimo ovu zemlju i sve njeno postujemo jel je i nasa,isto sam Hrvatica kao i neka rodjena Zagrepcanka,isto volim ju,al znam da smo prodani..i to znam za koga i za koja mjesta...al,opet smo oprostili Tudzmanu i vrhu njegovom sto smo bar u Hrvatskoj nasli dom svoj novi,sto su nas primili dobri ljudi u Osijeku,Brodu,Djakovu...eto bar to smo dobili od njega,,,,al neka mu je laka zemlja hrvatska,jedna postena posavka koja zivi u Osijeku,koja ima kucu i koja ce i umrijet u Osijeku.pozzz svima...
Dovoljno je loše ako most nazovu Tuđman. Mogle bi se izazvati gužve na ovom drugom, jer puno ljudi neće htjeti prolaziti Tuđmanovim mostom. Što bi tek bilo da preimenuju trg?
No šalu na stranu, forsiranjem Tuđmana ostavlja se dojam da je potpuno svejedno da li je neka osoba lopovčina, kriminalac, zločinac i što sve ne, bitno da je jednom u životu napravio neku dobru stvar. Zaista, u Tuđmanovoj biografiji može se pronaći tek jedan plus - u odgovarajućem je trenutku zagovarao političku opciju bezuvjetnog osamostaljenja Hrvatske, što je bilo ispravno te je rezultiralo samostalnom državom. Sve ostalo je mrak, mrak, crni mrak.
Evil Poodingh je napisao/la sve što i ja mislim. tuđman je sve osim pozitivan lik. jebote da je netko drugi napravio što je on napravio bio bi 100 god.u zatvoru. Da nije umro 100% bi sada sjedio u Haagu. I nije on stvorio Hrvatsku, nego oni mladi ljudi koji su ostavili svoje najbolje godine u rovu ili svoj život... Jebo ih most Franje Tuđmana, neka se zove most Palih branitelja
Evil Poodingh je napisao/la sve što i ja mislim. tuđman je sve osim pozitivan lik. jebote da je netko drugi napravio što je on napravio bio bi 100 god.u zatvoru. Da nije umro 100% bi sada sjedio u Haagu. I nije on stvorio Hrvatsku, nego oni mladi ljudi koji su ostavili svoje najbolje godine u rovu ili svoj život... Jebo ih most Franje Tuđmana, neka se zove most Palih branitelja
...da li je u Osijeku uopće još nešto posvećeno braniteljima osim onih kockica po kojima ljude gaze ne znajući po čemu hodaju?
...e onda svoj trg zaslužuje i Josip Broz Tito
Zaista. S obzirom kolike grozne stvari je učinio drug Tito, zaslužio je, ne jedan, nego barem 10 trgova ili bar po dva u svakom slavonskom gradu. Slavoniju je drug Tito zadužio kao malo koji dio lijepe naše.
Ma ja bi zbog toga njegovu sliku (Titinu da ne bude zabune) opet objesio na svaki ćošak našega grada i naše regije.
I opet bi malo bilo, ako ne bi uveli i štafetu pa nek se mladež veseli i slavi barem nečiji rodjendan i to bih svima malim pijonirima za taj dan obezbedio po dvolitru KA-RLO-VAČKOG!
I pokoji joint naravno jer i drug Tito je volijo duboko zavlačit cigare koje mu je poklanjao njegov vjerni prijatel Fidel!
Ne slažem se u potpunosti niti s činjenicom da je Tuđman jedini zaslužan za osnivanje moderne samostalne Hrvatske jer je prije svega za to zaslužan hrvatski narod koji je na referendumu uoči rata odabrao da Hrvatska bude nezavisna i samostalna te dio tog istog naroda koji je obranio Hrvatsku tokom domovinskog rata protiv puno nadmoćnije agresorske sile (čije je branitelje Vukovara i sam Tuđman izdao i namijenio im strašnu smrt). Tako da smatram kako je on samo bio na čelu pokreta koji je inicirao osamostaljenje, ali isto tako smatram da bi njegovu ulogu mogao odraditi i netko drugi (pa čak i bolje). Što se tiče svega lošega, u potpunosti se slažem sa svime prije navedenim.
Međutim, uopće me ne čudi što će most dobiti naziv po njemu jer je kod nas ionako uvriježeno pravilo da oni koji zaslužuju neku nagradu je ne dobiju (npr. umjetnici, znanstvenici, dobrotvori itd.), a kojekakvi kvazi branitelji, profiteri i "poduzetnici" ionako pokupe sve zasluge. To govori o nama samima koji to sve dopuštamo. Sami smo to sve i zaslužili kad je naš narod izabrao HDZ na svim parlametnarnim izborima (i kad je koalicija stranaka na čelu s Račanom kao premijerom bila na vlasti, HDZ je pojedinačno dobio najviše glasova).
Bozidar Riba je smrad koji je medju prvima pobjegao iz grada 91 on nesto pametuje.Most bi trebalo nazvati po nekom nasem branitelju koji je zivot dao za ovaj grad a koje se nazalost zaboravlja.npr moj ratni prijatelj Kobac koji je samo srusio 2 aviona,ako ste znali uopce a? a ima ih puno takvih pravih decki zasluznih ali nazalost sjena pada na ono sto su ucinili..
Protiv sam preimenovanja ulica ili trgova. Ideja o novoizgrađenom mostu koji se može nazvati po bilo kome mi se čini prihvatljivom.
Ali molim Vas zamislite se nad time da u Osijeku nemaju svoju ulicu ni:
Marin Getaldić
Ivan Kukuljević Sakcinski
Kardinal Franjo Kuharić
Ruža Pospiš Baldani
Lovro Matačić
Vlaho Paljetak
Antun Mihanović
Faust Vrančić
Vladimir Prelog
Andrija Štampar
Braća Seljan
Branko Šmit
i da ne nabrajam dalje.
Oni su svijetom pronjeli glas o Hrvatskoj kojim se ja osobno više ponosim od Tuđmanovog ograničenog, kvazi-elitističkog. seljačkog, pljačkaškog, režimskog, dodvorničkog, uskogrudnog i nacionalističkog ponašanja.
Most bi trebao nositi ime po Trecoj gardiskoj brigadi Hv-a, oni su prije Tudjmana otvorili most. Treca brigada je prebacili tenkove preko jos u travnju 1995. prije Bljeska.
A zašto se most jednostavno ne bi zvao - Osječki most?
Ma zato što pod pojmom Osječki most, svi pomisle na prelijepi Pješački most. S kojim god strancem sam pričao nakon njegove posjete Osijeku, u pravilu me zapita da li je još gužva na promenadi i da li je most na mjestu.
Pa dobro, u pravu si, ali bi trebali ipak dati neko ime povezano s Osijekom ili barem našom Slavonijom.
A može naziv i Šokački most. Ali onda će opet netko komentirati da stranci neće moći zapamtiti taj naziv. I opet ne valja.
Generalno mi se sere od ratno-vojno-militaristickih zasluga. Pocevsi od solunskih dobrovoljaca, preko partizana i udarnih brigada, do dragovoljaca i branjenja ognjista.
Ratovi su igre u kojima kurceviti iz bunkera jedan drugom pokusavaju utrpati prst u oko, dok povodljivi i oni gladni plijena - ginu.
Trebamo se zapitati u kakvom okruzenju zivimo kada su nam poginuli ili oni koji ubijaju - stupovi ponosa i sustava vrijednosti.
Zar svijetu nismo pridonijeli na neki drugi nacin?
Ne bi bilo loše da se zove most Branimira Glavaša, odnosno Glavaš-Tuđman, pa Glavaš ga je srušio i time omogućio Tuđmanu da ga iznova gradi. Eh da su znali za Glavaša i Tuđmana kad su snimali Most na rijeci Kwai, film bi dobio neočekivan epilog.
Nažalost, Kolobarića, Riba, Čondića, Dečaka, i sličnih, još ćemo se naslušati. Pa ljudi u mirovini, a u srednjim godinama, imaju vremena koliko hoće - već čekam slijedeći prijedlog - trg Slobode u trg Ante Gotovine. Rijeka Drava u rijeku Mirka Norca, a planet Saturn u planet Gojka Šuška, jer taj kriminalac još nema ništa svoje, a ako nije on zaslužio - ne znam tko je.
Obzirom na to da je goloruk i bez tehnike stao pred tenkove tzv. JNA, obranio narod od njega samog, spasio nam državu, skoro nam poklonio pola i još malo druge države (al' ga je osovina zla i BRIGA spriječila) i, konačno, od posavljaka napravio moderne te urbane hrvate - smatram da mu je i ime trga il' avenije malo!
Ja sam za to da se galaksiji M31 umjesto dosadašnjeg imena 'Adromeda' dodijeli ono 'dr. Franje Tuđmana'! A pojedinim sazviježđima imena užih članova njegove obitelji - ipak je to rasadnik kvalitetnih gena!
Smijeh i smijeh, vidim ovdje mnogi zagovaraju trgove mostove i neznam ni ja sta onog zlocinca tita, pa vi ste sramota za ovu državu, čovjek koji je naredio i pobio toliko Hrvata nema šta tražiti u ovom gradu i ovoj državi. Hvala dragom Bogu niti neće, a vi svi plačite za bivšom državom, radnim akcijama i pionirima jer jedino to i možete. Živila slobodna Hrvatska i naš prvi predsjednik Franjo Tuđman!
Smijeh i smijeh, vidim ovdje mnogi zagovaraju trgove mostove i neznam ni ja sta onog zlocinca tita, pa vi ste sramota za ovu državu, čovjek koji je naredio i pobio toliko Hrvata nema šta tražiti u ovom gradu i ovoj državi. Hvala dragom Bogu niti neće, a vi svi plačite za bivšom državom, radnim akcijama i pionirima jer jedino to i možete. Živila slobodna Hrvatska i naš prvi predsjednik Franjo Tuđman!
Ne mogu prešutjeti ovo.Kao dragovoljac,branitelj i HRVI mislim da imam to pravo.Koliko vidim da si mlad i da si odrastao na posljeratnoj školi koja je apsolutno pljuvala po Titu.Taj isti Tito je izvukao Franju iz zatvora u kojem je bio kao politićki,ali u stvarnosti zbog pronevjere partijskog novca(kriminal).Ako nisi znao da je i Franjo bio komunist i Titin general. Tito osobno nije imao ništa sa Blajburgom,nego kom. partija koja je u to doba bila dosta povezana sa SSSR-om.A koliko je on bio cijenjen u svijetu,dovoljno ti govori da je na njegov pokop došlo preko 180 državnika (od 226 država u to doba),a koliko na Franjin.Znaći da ga treba poštovati ,ipak ga je poštivao i zapad i istok.A usto i on je bio hrvat i vijernik katolik.Ovo su ti samo mali dijelići koje je HDZ-ova politika skrivala poslije rata(mislim na školstvo-povijest).Ja isto volim Našu lijepu Hrvatsku i ponosiim se što sam na prvom mijestu slavonac,a potom hrvat,ali žao mi je što je danas uništavaju poturice i kojekakvi kriminalci na vlasti.Ukratko hoću reći cijeni svoje,ali poštuj i našu povijest.
Ne mogu prešutjeti ovo.Kao dragovoljac,branitelj i HRVI mislim da imam to pravo.Koliko vidim da si mlad i da si odrastao na posljeratnoj školi koja je apsolutno pljuvala po Titu.Taj isti Tito je izvukao Franju iz zatvora u kojem je bio kao politićki,ali u stvarnosti zbog pronevjere partijskog novca(kriminal).Ako nisi znao da je i Franjo bio komunist i Titin general. Tito osobno nije imao ništa sa Blajburgom,nego kom. partija koja je u to doba bila dosta povezana sa SSSR-om.A koliko je on bio cijenjen u svijetu,dovoljno ti govori da je na njegov pokop došlo preko 180 državnika (od 226 država u to doba),a koliko na Franjin.Znaći da ga treba poštovati ,ipak ga je poštivao i zapad i istok.A usto i on je bio hrvat i vijernik katolik.Ovo su ti samo mali dijelići koje je HDZ-ova politika skrivala poslije rata(mislim na školstvo-povijest).Ja isto volim Našu lijepu Hrvatsku i ponosiim se što sam na prvom mijestu slavonac,a potom hrvat,ali žao mi je što je danas uništavaju poturice i kojekakvi kriminalci na vlasti.Ukratko hoću reći cijeni svoje,ali poštuj i našu povijest.
Pa gle imaš pravo u jednome mlad sam da, ali ovo ostalo ne, o tome dali je tito znao naredio ili samo progledao kroz prste za Bleiburg meni dovoljno govori o njemu jer sigurno je mogao poduzet nešto a nije. O njegovom sprovodu i dolasku mnogih državnika ne govori ništa, jer dobro znamo kako su licemjerni političari i svi ti dupelisci u europi i dalje (kao npr embargo na oružje za vrijeme najžešćeg rata), da tito je bio predvodnik zemalja 3 reda i bio je svima dobar jer je u svijetu njima trebala takva ličnost poput tita koja će držat ove zemlje na okupu što se na kraju uspostavilo kao ne moguće, previše religija narodnosti i različitosti... Veća je faca Tuđman koji se suprotstavio svemu lošemu na ovim prostorima, naravno trebaju svi imati mjesta i zasluge pogotovo branitelji ali most ili trg sigurno zaslužuje Franjo Tuđman. Imao je svojih propusta i grešaka to će danas svi priznati jer su činjenice ali je ipak napravio ono što mnogima nije uspjelo i zato mu skidam kapu.
Veća je faca Tuđman koji se suprotstavio svemu lošemu na ovim prostorima?????????????????????????????????
Mali podsjetnik iz povijesti... Tuđman je jedan on trojice koji su i zajebali cijelu stvar. Naravno, Slobo je No. 1 , ali ni Franjo nije sunce... Dok smo mi pušili granate,on se dogovarao sa Slobom oko Bosne.. Rat je igra u kojima mali ginu, a veliki crtaju i utvrđuju nove karte
ooooo evo još jedan mudri se našao,e @riperu a šta kažeš da se frnja suprotstavio svemu lošem???
pa ti si još jedan iz plejade mudrih koji kuži cijelu stvar,šta je s privatizacijom svih tvrtki u hr.,šta je s ratom u bosni? mogao bi još ovako dugo dugo u noć...
de molim te zašt je Tito trebao zaustaviti bleiburg? zbog dobrog vladanja ustaša i četnika za vrijeme 2 svj. rata???
znaš onu staru-oko za oko,zub za zub...
e i da ja uopće nisam protiv toga da nazovu most po njemu,imao je i on nekih dobrih,al sigurno ne ovoliko ko što ti misliš (il su te naučili) tak da je preživio,bio bi i on u haagu isto kao i ono govno milošević
Veća je faca Tuđman koji se suprotstavio svemu lošemu na ovim prostorima?????????????????????????????????
Mali podsjetnik iz povijesti... Tuđman je jedan on trojice koji su i zajebali cijelu stvar. Naravno, Slobo je No. 1 , ali ni Franjo nije sunce... Dok smo mi pušili granate,on se dogovarao sa Slobom oko Bosne.. Rat je igra u kojima mali ginu, a veliki crtaju i utvrđuju nove karte
Pa ti ili si pao s kruške ili neznam šta, pa svi ratovi koji su vođeni imaju dogovore glavnih ljudi i stalnu telefonsku vezu kao i amerika i rusija za vrijeme hladnog rata i njih još bezbroj da ne nabrajam, nemoj me vuć za jezik sa takvim retardiranim izjavama,
ooooo evo još jedan mudri se našao,e @riperu a šta kažeš da se frnja suprotstavio svemu lošem???
pa ti si još jedan iz plejade mudrih koji kuži cijelu stvar,šta je s privatizacijom svih tvrtki u hr.,šta je s ratom u bosni? mogao bi još ovako dugo dugo u noć...
de molim te zašt je Tito trebao zaustaviti bleiburg? zbog dobrog vladanja ustaša i četnika za vrijeme 2 svj. rata???
znaš onu staru-oko za oko,zub za zub...
e i da ja uopće nisam protiv toga da nazovu most po njemu,imao je i on nekih dobrih,al sigurno ne ovoliko ko što ti misliš (il su te naučili) tak da je preživio,bio bi i on u haagu isto kao i ono govno milošević
Ma s tobom nemam šta pričati, na Bleiburgu su ubijeni osim ustaša i hrvatski domobrani žena djeca civili ti to zoveš oko za oko zub za zub, sramota si i smeće ako tako razmišljaš, osudi svaki zločin a ne samo tuđi. O ratu u bosni je bilo grešaka, ali Bosna kao cjelina ne postoji, i nikada neće 3 entiteta koja se ne podnose, i podjela Bosne nije trebala biti ništa loše, danas bi bilo puno bolje da se to dogovorilo nego da još danas postoji daytonski sporazum. Danas imaš republiku srpsku koja ima sve svoje a hrvati su sa bošnjacima u zajednici koja ne funkcionira nikako, kome to odgovara osim nekim ljudima u europi kojima nije u interesu da postoji čisto muslimanska zemlja u srcu europe, treba malo otvoriti oči.
Ma s tobom nemam šta pričati, na Bleiburgu su ubijeni osim ustaša i hrvatski domobrani žena djeca civili ti to zoveš oko za oko zub za zub, sramota si i smeće ako tako razmišljaš, osudi svaki zločin a ne samo tuđi. O ratu u bosni je bilo grešaka, ali Bosna kao cjelina ne postoji, i nikada neće 3 entiteta koja se ne podnose, i podjela Bosne nije trebala biti ništa loše, danas bi bilo puno bolje da se to dogovorilo nego da još danas postoji deitonski dogovor. Danas imaš republiku srpsku koja ima sve svoje a hrvati su sa bošnjacima u zajednici koja ne funkcionira nikako, kome to odgovara osim nekim ljudima u europi kojima nije u interesu da postoji čisto muslimanska zemlja u srcu europe, treba malo otvoriti oči.
iskreno me zaboli za hrvate u bosni i hercegovini, šta ja imam s njima???
sami su si krivi,napali su muslimane umjesto da se bore zajedno protiv srba ali nemoj ti meni tu obrtati spiku kao svaki pravi desničar,ovdje se priča o frnji ako nisi primjetio,
i ja sam se izjasnio što se toga tiče...
e sad malo o bleiburgu,koji i nije postojao nego su tamo krknili onaj spomenik da se možete tamo okupljati,nevini ustaše su najviše ubijani za vrijeme križnog puta,al dosta o tome.
"osudi svaki zločin" kakva je to glupost?
jel ti osuđuješ pokolje što su "nevini" ustaše i četnici ZAJEDNO radili? jel oni su bili isti k. najobičnije sluge fašističkog okupatora...
RiPeR ti se baci u Dravu i nemoj isplivat, molim te. Kakve retardirane izjave? Pa ti si retardiran s takvim stajalištem..sam sebi uskačeš u usta. Kao, Franjo je kul vamo-tamo, a onda izjavljuješ:,,svi ratovi koji su vođeni imaju dogovore glavnih ljudi".
O ratu u bosni je bilo grešaka, ali Bosna kao cjelina ne postoji??????????????????????? Uzmi kartu svijeta, ako ne vidis onda kartu Europe pa malo pogledaj što je južno od RH.
I složio bih se s Justice ustaše i četnici su bili lege, a sad ti kao veliki Hrvat, katolik nadasve pričaš gluposti.
RiPeR ti se baci u Dravu i nemoj isplivat, molim te. Kakve retardirane izjave? Pa ti si retardiran s takvim stajalištem..sam sebi uskačeš u usta. Kao, Franjo je kul vamo-tamo, a onda izjavljuješ:,,svi ratovi koji su vođeni imaju dogovore glavnih ljudi".
O ratu u bosni je bilo grešaka, ali Bosna kao cjelina ne postoji??????????????????????? Uzmi kartu svijeta, ako ne vidis onda kartu Europe pa malo pogledaj što je južno od RH.
I složio bih se s Justice ustaše i četnici su bili lege, a sad ti kao veliki Hrvat, katolik nadasve pričaš gluposti.
Hahaha ajd molim te reci mami da ti ne plaća internet više, ili si glup ili se praviš glup. Koji rat nije imao dogovore šefova država pogotovo mi koji nismo bili u položaju da biramo, diktirala je europa i amerika i morali smo se nalazit sa srbima. A ti mulac odi u BiH pa reci da je cjelovita, jebo kartu i sve to kad su ljudi u njoj razdvojeni, mulac mulavi.
Ma s tobom nemam šta pričati, na Bleiburgu su ubijeni osim ustaša i hrvatski domobrani žena djeca civili ti to zoveš oko za oko zub za zub, sramota si i smeće ako tako razmišljaš, osudi svaki zločin a ne samo tuđi. O ratu u bosni je bilo grešaka, ali Bosna kao cjelina ne postoji, i nikada neće 3 entiteta koja se ne podnose, i podjela Bosne nije trebala biti ništa loše, danas bi bilo puno bolje da se to dogovorilo nego da još danas postoji deitonski dogovor. Danas imaš republiku srpsku koja ima sve svoje a hrvati su sa bošnjacima u zajednici koja ne funkcionira nikako, kome to odgovara osim nekim ljudima u europi kojima nije u interesu da postoji čisto muslimanska zemlja u srcu europe, treba malo otvoriti oči.
iskreno me zaboli za hrvate u bosni i hercegovini, šta ja imam s njima???
sami su si krivi,napali su muslimane umjesto da se bore zajedno protiv srba ali nemoj ti meni tu obrtati spiku kao svaki pravi desničar,ovdje se priča o frnji ako nisi primjetio,
i ja sam se izjasnio što se toga tiče...
e sad malo o bleiburgu,koji i nije postojao nego su tamo krknili onaj spomenik da se možete tamo okupljati,nevini ustaše su najviše ubijani za vrijeme križnog puta,al dosta o tome.
"osudi svaki zločin" kakva je to glupost?
jel ti osuđuješ pokolje što su "nevini" ustaše i četnici ZAJEDNO radili? jel oni su bili isti k. najobičnije sluge fašističkog okupatora...
Pa s takvim stajalištem nemaš ništa, jer očito neznaš koliko je Hrvata iz BiH izginilo na našim ratištima i nemoj omalovažavat ljude jer samo sebi praviš lošu sliku. Odakle ti to da su napali muslimane, pa daj malo gledaj dokumentarce ili pročitaj nešto o ratu u BiH, HV je ušap u bosnu da otjera srbe koji su granatirali Hrvatsku, bilo je naravno okršaja i sa muslimanima, ali odakle ti to da se tamo išlo u rat?
A ovo je još smješniji, pa gdje su ti ljudi onda sa Bleiburga?? Oteli ih mali zeleni ili šta?? Pa čak i šef SDPa odaje počast tim ljudima a ti se praviš pametan i negiraš očite stvari. I naravno da osuđujem svaki zločin pa tako i ustaša i četnika odakle ti to da ne?? Nismo svi ograničeni i glupi ko ti.
Nemojte se onda danas čuditi kad klinci od 15 16 godina dižu desnicu u zrak jer baš zbog takvih kao vi (većinom komunisti i jugonostalgičari) koji negirate svaki vaš zločin stvarate bunt u mladim ljudima što im naravno ne daje pravo ali mladi su i ne znaju.
e, da.. i mene zaboli za Hrvate u BiH. Šta se ne brineš i za Hrvate u npr. Argentini, Čileu... pa ima Hrvata i u Njemačkoj
Pa hrvati u Njemačkoj imaju sigurno bolje uvjete i živote nego ovi u Bosni, ugroženiji su i zato se o njima priča, zato što su prisilno stavljeni u zajednicu sa muslimanima a srbi imaju svoje, kužiš?. Zaboli mene kita za tebe i takve kao ti.
Ne slažem se u potpunosti niti s činjenicom da je Tuđman jedini zaslužan za osnivanje moderne samostalne Hrvatske jer je prije svega za to zaslužan hrvatski narod koji je na referendumu uoči rata odabrao da Hrvatska bude nezavisna i samostalna
Evo ovako: Je da Hrvatski narod je odabrao svoje na referendumu, no jedini iz političkih krugova koji su bili za opciju razvrgavanja svih odnosa sa Beogradom su bili iz strane HDZ-a i da nije bilo Franje Tuđmana koji je to sve pokrenuo nebi bilo ni referenduma!!!
Glede Vukovara ... to je isto duga priča.
Dedakovića i ekipu su mlatili po Manoličevom nalogu, a Manolić kao takav je morao ostati naš pošto mi kao država nismo imali razvijenu obavještajnu zajednicu.
Isti taj Manolić sada čuva leđa Stjepanu Mesiću.
Ispred Vukovara je čekalo oko 60 000 pripadnika JNA i da je Hrvatska (Franjo Tuđman) dopustila ulazak 6000 naoružanih vojnika koji su trebala uči u Vukovar kada je ušao crveni križ i oni bez granica (umjesto vojske) da je vojska ušla (naša 6000)
Mi bi morali biti spremni uči sa Srbijom u otvoreni rat!
Nitko normalan neželi da mu netko pobije 200 ranjenika u bolnici...
Ali nitko normalan neželi da mu Zemlja padne u ruke neprijatelja i to u večem djelu.
Gospodo jedno su želje i pozdravi, a drugo mogučnosti.
Hrvatska se nije mogla obraniti sa 20 pušaka.
Taj predsjednik je prije svega bio jako dobar taktičar i na kraju smo dobili svoju zemlju kakvu je imamo i danas, pitanje bi bilo koje bi bile granice da Franjo nije odigrao taktičke poteze koje je odigrao.
ovo se trebalo prebaciti u offtopic još na prije jel nema veze s nazivom mosta,kojeg bi mogli nazvati i po frnji,tak mi svejedno.
ovako @riperu ja uopće ne omalovažavam nikoga,koliko se ja sjećam ekipa (ZNG) je išla ratovati u posavinu i hercegovinu 92,93 godine,a to što ti pišeš da je HV ušao u BIH da otjera srbe je istina ali tek 95.g poslije oluje,kad su i imali dozvolu većih faca (ameri i europa),i da najviše su se rokali s muslimanima a ne sa srbima (tokom93,94g),a tek tko je ubio Blaža Kraljevića-zapovjednika HOS-a,da nisu srbi možda il muslimani?
dobro sad prelazimo na drugi dio:
gdje sam ja rekao da nije bilo zločina nad ustašama??? aaaa mudri? pa naravno da ga je bilo,
a to što djeca danas uzdižu desnicu i tak me zaboli (ak imaju mozga shvatiće,shvatio sam i ja,tak bi i oni mogli)
znaš šta je najgore od svega što ja ispadam nekakvi komunistički komesar iz doba Lenjina dok se tu drkenjišem s tipovima poput tebe ali ja to nisam,samo normalno razmišljam,he he...
@riperu nek tebe mama malo nauči kako se treba ponašati prema ljudima koje ne poznaješ. Vidim hrabar si kad pišeš preko neta. Ulazak u BiH je bila agresija sa strane RH. I ovdje se priča o mostu, a ne o ustašama i partizanima. Ti očito ne znač p od povijesti pa s tbom ne treba ni voditi diskusiju.
ovo se trebalo prebaciti u offtopic još na prije jel nema veze s nazivom mosta,kojeg bi mogli nazvati i po frnji,tak mi svejedno.
ovako @riperu ja uopće ne omalovažavam nikoga,koliko se ja sjećam ekipa (ZNG) je išla ratovati u posavinu i hercegovinu 92,93 godine,a to što ti pišeš da je HV ušao u BIH da otjera srbe je istina ali tek 95.g poslije oluje,kad su i imali dozvolu većih faca (ameri i europa),i da najviše su se rokali s muslimanima a ne sa srbima (tokom93,94g),a tek tko je ubio Blaža Kraljevića-zapovjednika HOS-a,da nisu srbi možda il muslimani?
dobro sad prelazimo na drugi dio:
gdje sam ja rekao da nije bilo zločina nad ustašama??? aaaa mudri? pa naravno da ga je bilo,
a to što djeca danas uzdižu desnicu i tak me zaboli (ak imaju mozga shvatiće,shvatio sam i ja,tak bi i oni mogli)
znaš šta je najgore od svega što ja ispadam nekakvi komunistički komesar iz doba Lenjina dok se tu drkenjišem s tipovima poput tebe ali ja to nisam,samo normalno razmišljam,he he...
Malo okrečeš sad spiku, ti si mene pitao dali ja priznajem zločine ustaša i htio si me prikazat ko nekog fašistu ustaša ili neznam šta, ja svaki zločin priznajem jer nisam ograničen već sam to rekao, sam sebe predstavljaš ko komunjaru sa negiranjem Bleiburga.
@riperu nek tebe mama malo nauči kako se treba ponašati prema ljudima koje ne poznaješ. Vidim hrabar si kad pišeš preko neta. Ulazak u BiH je bila agresija sa strane RH. I ovdje se priča o mostu, a ne o ustašama i partizanima. Ti očito ne znač p od povijesti pa s tbom ne treba ni voditi diskusiju.
Samo malo jesi li ti ista ona osoba koja je rekla boli me k za Hrvate iz BiH?? Ili ti se to i sestra kači na isti accaunt pa malo mjenjaš teze?? Ti se odnosiš prema ljudima koje neznaš jako bezobrazno pa se sad kao čudiš?!? Haha lakrdija
jesi ti @riperu malo spržen,ja sam čak i podržao da se most nazove po frnji...
malo bolje pročitaj postove koje sam ja napisao,
ja nisam negirao partizanske zločine nad "nevinim" ustašama niti jednom (čak štoviše...),neg sam napisao da se nisu odigrali na bleiburgu neg na križnom putu (u većini slučajeva),
koliko se ja sjećam nazivao si me "smećem" "glupim" a jesi vidio da sam ja tebe negdje vrijeđao? nisam zato jer imam argumente s kojima te pobijam cijelo vrijeme,znaš takvi "vikend-ustaše" su mi najomiljeniji... mudri
jesi ti @riperu malo spržen,ja sam čak i podržao da se most nazove po frnji...
malo bolje pročitaj postove koje sam ja napisao,
ja nisam negirao partizanske zločine nad "nevinim" ustašama niti jednom (čak štoviše...),neg sam napisao da se nisu odigrali na bleiburgu neg na križnom putu (u većini slučajeva),
koliko se ja sjećam nazivao si me "smećem" "glupim" a jesi vidio da sam ja tebe negdje vrijeđao? nisam zato jer imam argumente s kojima te pobijam cijelo vrijeme,znaš takvi "vikend-ustaše" su mi najomiljeniji... mudri
U ničemu ti meni sinko nisi pobio, pobijaš sebe, a ovo ostalo je klasika svi koji vole Hrvatsku ili ne daj bože Tuđmana su ustaše... haha. Nazivao sam te smećem evo vidi u kojem slučaju pa nazvat ću te opet ako treba, dakle citiram:
"Ma s tobom nemam šta pričati, na Bleiburgu su ubijeni osim ustaša i hrvatski domobrani žena djeca civili ti to zoveš oko za oko zub za zub, sramota si i smeće ako tako razmišljaš,"
Prekini izvrtat stvari u svoju korist jer sve ljepo piše pa na kraju ispadneš glup..
po čemu ti to mene "sinko" zoveš??? a@riperu?
ne neg si ti JEDNA VELIKA SRAMOTA za ovu našu državu... mudri
Bio bi sramota da živim u jugi al na tvoju žalost nije tako.. pušing
Evo još jedne tvoje rečenice za koju mogu reći da si smeće a ti i dalje pričaj ne argumentirano:
"e sad malo o bleiburgu,koji i nije postojao nego su tamo krknili onaj spomenik da se možete tamo okupljati,nevini ustaše su najviše ubijani za vrijeme križnog puta,al dosta o tome."
šta boli istina??? vadiš iz konteksta neke stvari,al dobro mudri nije bedara ipak tebi fali malo sive tvari u glavi...
provjeri kod "tvojih" povjesničara koliko je bilo ubijenih na bleiburškom polju,jako malo
e da riperčino po čemu ja to nevolim hrvatsku??? jer zato jer sam za partizane???
Gle nisam to nigdje rekao, vjerojatno ju voliš na neki sado mazo bolesni način al ok, ne zanima me to uopće. A partizani su napravili veliki i dobar posao svojedobno ali nakon toga su počeli sa klanjem i sranjem, a ti to vjerojatno nečeš priznati..
e da riperčino po čemu ja to nevolim hrvatsku??? jer zato jer sam za partizane???
Gle nisam to nigdje rekao, vjerojatno ju voliš na neki sado mazo bolesni način al ok, ne zanima me to uopće. A partizani su napravili veliki i dobar posao svojedobno ali nakon toga su počeli sa klanjem i sranjem, a ti to vjerojatno nečeš priznati..
čekaj čekaj,pa kak su sad partizani napravili dobar posao???
Hehe, sad bi on od mene pravio budalu, e ne bude
Znamo mi dobro šta je bilo dobro a što nije, al tebi je vjerojatno sve..
pa naravno da pravim budalu od tebe,nisi to dosad primjetio???
glavno da ti imaš svoju istinu...
pa naravno da pravim budalu od tebe,nisi to dosad primjetio???
glavno da ti imaš svoju istinu...
Možeš pokušavat pravit budalu ali ti ne ide, budala se rodi kao evo ti naprimjer, to su geni, ne izlječivo je sinko Da se ne spuštam na tvoju razinu ne argumentirane rasprave a i subota je pa idem van nemam vremena za tebe i pacijente kao ti koji će vjerojatno cjelu noć visit na ovom forumu još. Želim ti super provod na MSNu i razno raznim forumima. Bok!
čak štoviše @riperu ja ti nisam jedan od tih,imam komp par mjeseci i ovo je jedini forum koji koristim,
pa ti si bio bez argumenata cijelo vrijeme,jel se nesjećaš?
i još mi nisi odgovorio zašt ti mene zoveš "sinko"???
a ideš vanka,tako rano se spremaš za vanka? znaš neide se vanka ovako rano,pa nisi pican od 14 godina valjda? a i mogo bi se kladiti da ćeš završiti na cajkama kao i većina takvih kao ti "velikih" hrvata...
čak štoviše @riperu ja ti nisam jedan od tih,imam komp par mjeseci i ovo je jedini forum koji koristim,
a ideš vanka,tako rano se spremaš za vanka? znaš neide se vanka ovako rano,pa nisi pican od 14 godina valjda? a i mogo bi se kladiti da ćeš završiti na cajkama kao i većina takvih kao ti "velikih" hrvata...
Hehe, idem do lege u stan cugat pa u tvrđu, možda u benu budem ak očeš navrati na cugu, imam 22 godine a što se tiče cajki ne slušam ih.. A ovo da imaš komp par mjeseci hmm neide ti baš ovaj podatak u prilog Ukupno postova: 387 Ili lažeš kolko imaš komp ili svaki dan visiš ovdje.
Hehe, idem do lege u stan cugat pa u tvrđu, možda u benu budem ak očeš navrati na cugu, imam 22 godine a što se tiče cajki ne slušam ih.. A ovo da imaš komp par mjeseci hmm neide ti baš ovaj podatak u prilog Ukupno postova: 387 Ili lažeš kolko imaš komp ili svaki dan visiš ovdje.
vidiš ja imam uglavnom više od tebe,neidem uopće u tvrđu,a zaboravljaš da ti i piše kad sam pridružen,prije 3 mjeseca i nevisim ovdje neg sam protraćio vremena koljući se s jednim zanimljivim likom poput tebe...
A ništa onda drugi puta se vidimo negdje nekom prilikom. Gle ja ovo ne vidim kao neku koljačinu nego samo iznošenje mišljenja, a da nije možda taj lik od tebe pravio budalu ako si tolko postova nakupio?!?
justice...ja ne znam zašto se ti uzbuđuješ... eto riper je nadobudna osoba koja nema život i onda mu je svaki post off... Dok RH gradi sveučilišta po Mostaru i daje silnu lovu ''za pomoć'' , e toliko dugo me boli ona stvar. Njih 50% nisu ni dana živjeli u RH a imaju naše dokumente i glasuju na našim izborima. A plaćaju 0 kn poreza toj istoj,omiljenoj, Hrvatskoj.
justice...ja ne znam zašto se ti uzbuđuješ... eto riper je nadobudna osoba koja nema život i onda mu je svaki post off... Dok RH gradi sveučilišta po Mostaru i daje silnu lovu ''za pomoć'' , e toliko dugo me boli ona stvar. Njih 50% nisu ni dana živjeli u RH a imaju naše dokumente i glasuju na našim izborima. A plaćaju 0 kn poreza toj istoj,omiljenoj, Hrvatskoj.
Ne želim ti govorit koliko je moj život lijep i ispunjen a koliko je tvoj pun gnjeva i mržnje prema drugima jer vjerojatno si svjestan toga i sam, probaj se malo opustiti, odvest će te u grob ta ne trpeljivost. Jer ti ne shvačaš da su to tamo Hrvati kao i oni u Brazilu i imaju sva prava za glasat, a to što ne žele glasat za SDP tvoj je problem. BiH kao država ne može funkcionirati i naravno da pomažemo Hrvatima tamo, jer ako mi nećemo nema tko drugi, sigurno neće muslimani.
Jel ti bilo dobro jučer provest subotu uz internet i kokice?
A ništa onda drugi puta se vidimo negdje nekom prilikom. Gle ja ovo ne vidim kao neku koljačinu nego samo iznošenje mišljenja, a da nije možda taj lik od tebe pravio budalu ako si tolko postova nakupio?!?
nije taj pravio budalu od mene,naš frend @axe je brzo nestao s ovog foruma a i ti ćeš tako ako nastaviš vrijeđati,
e da nastavimo,je super ti je mišljenje,tito je ubojica,partizani su loši,da ne govorim za srbe i muslimane,jedino ustaše valjaju...
e vidiš nešt tu neće valjati,il si bio loš iz povijesti il te internet učio,vjerovatno i jedno i drugo.
znaš ja se i sjećam još svega prije rata,da su takvi kao ti (ovi što se busaju u prsa hrvatstvom i galamđije) prvi dali petama vjetra kad je počeo bubanj...
nije taj pravio budalu od mene,naš frend @axe je brzo nestao s ovog foruma a i ti ćeš tako ako nastaviš vrijeđati,
e da nastavimo,je super ti je mišljenje,tito je ubojica,partizani su loši,da ne govorim za srbe i muslimane,jedino ustaše valjaju...
e vidiš nešt tu neće valjati,il si bio loš iz povijesti il te internet učio,vjerovatno i jedno i drugo.
znaš ja se i sjećam još svega prije rata,da su takvi kao ti (ovi što se busaju u prsa hrvatstvom i galamđije) prvi dali petama vjetra kad je počeo bubanj...
Gle opet izvrčeš, gdje sam ja napisao da su ustaše dobre?? Hahaha pa preloš si sinko, nema smisla to što govoriš, rekao sam da osuđujem sve zločine pa i ustaške. Okani se izvrtanja i laganja sve piše iza i svi sve vide šta sam napisao, ali još ću jednom. Nisu svi koji vole Hrvatsku ustaše, iako ti to tako vidiš. a kod ovoga da je Tito ubojica i smeće i da su partizani uz dobre strane imali i greške i dalje stojim.
Jel te boli kad lažeš?
opa tako znači,bezobrazno krećemo,pa dobro baš fino...
a gdje sam ja to išta lagao? možda o bleiburgu? o čemu molim te? ti si prvi počeo vrijeđati i pričati neistine o Titu
RiPeR
vidim ovdje mnogi zagovaraju trgove mostove i neznam ni ja sta onog zlocinca tita, pa vi ste sramota za ovu državu, čovjek koji je naredio i pobio toliko Hrvata nema šta tražiti u ovom gradu i ovoj državi.
onda si počeo pričati ovakve gluposti
RiPeR
A partizani su napravili veliki i dobar posao svojedobno
a to zbilja neide jedno s drugim,pa sad ti meni objasni šta ja to lažem? gdje sam ja nešt krivo rekao,što sam napisao "oko za oko,zub za zub" vidiš to je normalno u ratovima,što nežalim za ustašama,pa ti si presmješan...
gdje sam ja napisao da svi koji vole hrvatsku su ustaše???????? i po čemu ti više voliš hrvatsku od mene? jer si desničar?
Mislim da je vrijeme da se ova glupa rasprava završi jer svko ima pravo na svoje mišljenje,i nije razlog za žuć,a i tema je most .Neka se zove kako hoće,ali neka i dalje stoji i povezuje slavoniju i baranju
Mislim da je vrijeme da se ova glupa rasprava završi jer svko ima pravo na svoje mišljenje,i nije razlog za žuć,a i tema je most .Neka se zove kako hoće,ali neka i dalje stoji i povezuje slavoniju i baranju
potpuno se slažem,i ja sam mutav što se tako lako navučem,
a ja još i rekao da mi tak svejedno kak će se most zvati,da može i po frnji
ahahah. ja sam za tebe ekstremni liberal. Onaj tko ne plaća porez RH nema pravo dobiti ništa za uzvrat. Vrlo jednostavno. Ti si očito neki ekstremist i rekao bih s 8 razreda osnovne škole... jel ti bilo dobro jučer provest subotu uz internet i kokice???? Kakav je to debilni komentar? Nek se most zove Most NDH. ipak je to bila nezavisna država, mislim nijemci su bili gazde i talijani, ali lijepo zvuči....
Nemojte se onda danas čuditi kad klinci od 15 16 godina dižu desnicu u zrak jer baš zbog takvih kao vi (većinom komunisti i jugonostalgičari) koji negirate svaki vaš zločin stvarate bunt u mladim ljudima što im naravno ne daje pravo ali mladi su i ne znaju.
Klinci dižu ruku u zrak jer misle da je to fora i da je cool, a nemaju pojma što to znači.. teško da je ovdje netko jugonostalgičar ili komunist, ali svi znamo da se naša braća, očevi, stričevi nisu borili za Hrvatsku u kakvoj danas živimo. Nisu se borili za korupciju, glad i neimaštinu u kakvoj se trenutno nalazimo. NIsu se borili za rasprodaju svih državnih tvrtki i poduzeća, nisu se borili za ovako nizak standard građana. Oni su se borili za plemenit cilj koji su Tuđman i njemu slični obezvrijedili toliko da je mene sram.
Tuđman je prvi dopustio da se sve pokrade i da se pojedinci obogate na tuđoj nesreći i po meni nije zaslužio da se bilo što u ovome gradu zove njegovim imenom. Jer nije mu bio ni blizu kada smo mi bili po skloništima i kada je kiša granata padala po Osijeku.
Loona ... da bih riječ rekao. Da veliki sin Franjo je ima plan 200 najbogatijih obitelji... hm... jel ijedna od njih bila obitelj branitelja??? ne... nego todorić i co. Luka rajić dgne lovu i ode u Švicarsku... boli ga kitica cvijeća za RH i one koji tu žive. I ja sam Nijemac po tati pa Nijemce boli kurac za mene, a ja ću plaćati sveučilište u Mostaru? wtf...
Baš tako, mi moramo plaćati njihova sranja i krađe iz državnog proračuna.. svaku jebenu večeru, auto ili službeni put... Pita li nas netko da li mi to želimo? Naravno da ne, i onda još hoće ulice, mostove, trgove nazvati imenima lopova i koje kakvih kvazi političara.. serem im se u poštenje..
ahahah. ja sam za tebe ekstremni liberal. Onaj tko ne plaća porez RH nema pravo dobiti ništa za uzvrat. Vrlo jednostavno. Ti si očito neki ekstremist i rekao bih s 8 razreda osnovne škole... jel ti bilo dobro jučer provest subotu uz internet i kokice???? Kakav je to debilni komentar? Nek se most zove Most NDH. ipak je to bila nezavisna država, mislim nijemci su bili gazde i talijani, ali lijepo zvuči....
Dakle sve je u novcima pa dobro, jebo vas kapitalizam i porez. Dakle ja sam student i nikako extremist, a ovo da se most zove NDH govori o tebi i tvojoj inteligenciji sramoto, s time izjednačavaš hrvatsvo i ustaštvo a to je vama večini i cilj, sramite se komunisti, nadam se da će te puno puta pijeći plačući preko mosta Franje Tuđmana.
Baš tako, mi moramo plaćati njihova sranja i krađe iz državnog proračuna.. svaku jebenu večeru, auto ili službeni put... Pita li nas netko da li mi to želimo? Naravno da ne, i onda još hoće ulice, mostove, trgove nazvati imenima lopova i koje kakvih kvazi političara.. serem im se u poštenje..
Naravno da te pita pametna, svake 4 godine te pitaju a to što si u manjini plači hahahah
opa tako znači,bezobrazno krećemo,pa dobro baš fino...
a gdje sam ja to išta lagao? možda o bleiburgu? o čemu molim te? ti si prvi počeo vrijeđati i pričati neistine o Titu
RiPeR
vidim ovdje mnogi zagovaraju trgove mostove i neznam ni ja sta onog zlocinca tita, pa vi ste sramota za ovu državu, čovjek koji je naredio i pobio toliko Hrvata nema šta tražiti u ovom gradu i ovoj državi.
onda si počeo pričati ovakve gluposti
RiPeR
A partizani su napravili veliki i dobar posao svojedobno
a to zbilja neide jedno s drugim,pa sad ti meni objasni šta ja to lažem? gdje sam ja nešt krivo rekao,što sam napisao "oko za oko,zub za zub" vidiš to je normalno u ratovima,što nežalim za ustašama,pa ti si presmješan...
gdje sam ja napisao da svi koji vole hrvatsku su ustaše???????? i po čemu ti više voliš hrvatsku od mene? jer si desničar?
Dakle vidim potrudio se se pronači o meni sve što sam rekao a ja to i dalje govorim,
1. Partizani kao pokret je nešto što se moralo dogoditi da se oslobodimo fašizma i ostalih sranja, ali dalje se išlo u krvoproliće što im ne ide na čast.
2. Opovrgavaš da su na Bleiburgu ubijeni i Hrvatski domobrani i civili koji nisu imali veze sa ustaštvom što priznaje i šef (vjerojatno vaše) partije Zoran Milanović
3. Ako je tebi normalno osvećivati se i ubijati civile i nedužne idi se lječit (oko za oko zub za zub)
4. Nigdje nisam rekao da više volim Hrvatsku od tebe, nego sam rekao da ju voliš na bolestan način sa ovakvim stavovima
5. Činjenica je da je tito mogao spriječiti Bleiburg ako ga čak on nije i naredio, dakle zločinac je, jer negiranje i zatvaranje očiju pred zločinom je ravno i sudjelovanju.
6. Nazvao si me ustašom kada si rekao za mene da ja mislim da su ustaše pozitivci što ja nisam nigdje rekao i dokazao ti to, a ti si to zaključio iz činjenice da branim Tuđmana. Jer Tuđman = NDH ljubav prema domovini = fašizam, eto tako da ću sada probati i ne koristiti slovo U da se netko ne uvrijedi, trebali bi ga izbaciti iz abecede..
Ajmo dalje da čujem priče kako sam ustaša fašist ksenofob itd... zanimljivo je kako se to da izčitat iz ljubavi prema domovini i branjenju prvog Hrvatskog predsjednika...
Dakle sve je u novcima pa dobro, jebo vas kapitalizam i porez.????
naravno da nije sve u novcima, ali lova gradi bolnice, škole itd. ne ljubav...
ne, ti uopće nisi ekstremist: ,,sramite se komunisti, nadam se da će te puno puta pijeći plačući preko mosta Franje Tuđmana." tebi jebote treba stavit doživotnu zabranu pisanja po forumima.
Ono s mostom NDH je bio sarkazam, ako ne znaš što je to odi a wikipediju pa copy/paste
ali svi znamo da se naša braća, očevi, stričevi nisu borili za Hrvatsku u kakvoj danas živimo. Nisu se borili za korupciju, glad i neimaštinu u kakvoj se trenutno nalazimo. NIsu se borili za rasprodaju svih državnih tvrtki i poduzeća, nisu se borili za ovako nizak standard građana.
Da, ali dosta ljudi misli da se država dobiva samo ratom, da ćeš obraniti državu od neprijateljskih tenkova i da će sve biti lijepo i krasno. NEEE Za državu kao takvu se još više treba boriti u mirnodobskim uvjetima, da ono što smo obranili se digne na noge i da opstane.
Ali ne nismo mi takav narod da radimo za svoju državu da budemo jedinstveni i sl.
Možeš maknuti socijalizam i sl. kao društveno uređenje, ali nemožeš ga maknuti iz glava građana. I onaj koji nije radio, neće raditi jer to neželi i onaj koji malo radi, a sere da da radi sto na sat i da ništa u državi nevalja, takve nemožeš promjeniti.
I PRIJATELJI NISU KRIVI NI TUĐMAN NI NITKO DRUGI NEGO VI SAMI, JER KRALO SE PRIJE MAKNIO SE TUĐMAN KRADE SE I SADA, NIJE FRANJO KRIV. DA NAM NAROD IMA IMALO MUDA NEBI ONI KRALI, VEČ BI VISJELI VEČ! ALI NEMA U RH HRVATSKOJ LJUDI KOJI IMAJU MUDA. SVI SU PIČKICE! TO JE NAŠ PROBLEM.
Naš je problem što su kod nas ljudi sa mudima oni koji imaju jedva završenu srednju, a kod srba su intelektualci oni sa mudima. A KOD NAS SVE SAME PIČKICE I TETKICE. SVI NEKI KVAZI LIBERALI.
SAMI STE SI KRIVI ŠTO STE PIČKE!
he he do jaja @koljaču...
nešt mi tu nije jasno kod tebe-partizani valjaju a Tito nevalja-nešt tu neštima s tobom,
da ja opovrgavam da su ubijani na bleiburgu,jer je tamo bilo malo ubijenja,ak nemožeš provjeriti povijesne podatke (vaše) gdje se kaže da je večina ubijenih bila za vrijeme križnog puta šta da ti ja kažem,
nešt mi nije jasno-ak su to bili nedužni civili a šta su onda radili s ustašama,četnicima i ostacima fašističkih paravojski?
da meni je normalno osvećivati se za vrijeme rata,ako ti je netko ubio obitelj šta ćeš ti s njime,poljubiti ga možda,zato ne sernjaj lažni moralistu...
O Tuđmanu nisam rekao ni jednu lošu,čak sam podržao da se most nazove po njemu,al evo zapoćeću malo pričati o tom dobu (pošto si ti bio dijete za to vrijeme),
vidiš naša država za vrijeme frnje je bila jedna obična diktatura južnoameričkog tipa,
prvo su nas bradonje s istoka idobro izgranatirali i uništili a onda nas je poharao vihor divljeg kapitalizma tipa Kutle,Gucić i ostatak te ekipe,smiješno je gledati danas generala Zagorca koji je u to vrijeme bio bog i batina,ponosni hrvatski sin,al dobro...
za vrijeme frnjina hdz-a nije bilo medijske slobode,jedino što si mogao negdje normalno pročitati je bilo il u feralu,novom listu i glasu istre,ovo sve ostalo je bilo za obrisati guzicu,
a da ti dokažem kolika je to bila diktatura onda ću ti ispričati jednu anegdoticu,10.12.99 je organiziran po mnogima najbolji party u gradu ikada,u bastionu,ekipa se zabavljala,cuga i bonkači su letili na sve strane,uglavnom fenomenalna zabava,da bi odjednom unutra uletilo hrpa drotova i rekla: KRAJ,GASI SVE,PREKID SVEGA,umro predsjednik Tuđman...
i još kao minuta šutnje,smiješno...
ajd sad ti meni reci u kakvoj se to državi radi,istjerali su otprilike 500-ak ljudi vanka,cijeli Osijek je bio tih,ko da je bomba pala,
zamisli da danas umre Mesić ili Sanader,pih sve bi bolio k.,nebi bilo prekida programa,ničega...
a tek da ti ispričam kako je bilo u Zagrebu 03.01.2000,kad je pao hdz,od zagrebačkog zrinjevca da Jelačićeva trga su bile kolone ljudi koje su SLAVILE (bio sam prisutan tome) pucalo se ko da je božić il nova godina,ljudi su se veselili...
e dosta ja sam sad počeo pisati previše,uglavnom nemoj pričati o nečemu što nemaš pojma...
znaš onu poznati pjesmuljak od boysa kojeg sam rado pjevao:
ima jedan čovjek čudan,ime mu je Franjo Tuđman,prije svakog spavanja,mijenja ime DINAMA...
Dakle sve je u novcima pa dobro, jebo vas kapitalizam i porez.????
naravno da nije sve u novcima, ali lova gradi bolnice, škole itd. ne ljubav...
ne, ti uopće nisi ekstremist: ,,sramite se komunisti, nadam se da će te puno puta pijeći plačući preko mosta Franje Tuđmana." tebi jebote treba stavit doživotnu zabranu pisanja po forumima.
Ono s mostom NDH je bio sarkazam, ako ne znaš što je to odi a wikipediju pa copy/paste
Ahahaha pa de sad si rekao sam kolko si inteligentan, meni govoriš šta je sarkazam a shvatio si ozbiljno plakanje preko mosta Ajde lego doviđenja
Jebo te Dinamo, kud si ti otišao u kojem smjeru. Nego da ne duljim brat mi je stariji bio na tom super partyu i znam tu priču za bastion. Po meni to nije ništa strašno, slavlje i oblokavanje dok je takva osoba umrla mi je bezveze, sigurno nisi umro zato što taj jedan dan nisi mogao plesat i cugat kolko očeš.
Ako si ti za most Franje Tuđmana neću se prepirati više s tobom, neda mi se više, rekao si svoje ne slažemo se i gotovo. Bok lega
Jebo te Dinamo, kud si ti otišao u kojem smjeru. Nego da ne duljim brat mi je stariji bio na tom super partyu i znam tu priču za bastion. Po meni to nije ništa strašno, slavlje i oblokavanje dok je takva osoba umrla mi je bezveze, sigurno nisi umro zato što taj jedan dan nisi mogao plesat i cugat kolko očeš.
Ako si ti za most Franje Tuđmana neću se prepirati više s tobom, neda mi se više, rekao si svoje ne slažemo se i gotovo. Bok lega
ma nemoj sad se povlačiš? a dok si mi govorio da sam smeće,sramota,glup a sad je sve ok,da si bolje čitao vidio bi da sam u svom prvom postu rekao da mi je tak svejedno za most,
al dobro nema veze,jel vidiš kak lako idu postovi kad počne prepirka? he he,šala šala...
ma nemoj sad se povlačiš? a dok si mi govorio da sam smeće,sramota,glup a sad je sve ok,da si bolje čitao vidio bi da sam u svom prvom postu rekao da mi je tak svejedno za most,
al dobro nema veze,jel vidiš kak lako idu postovi kad počne prepirka? he he,šala šala...
Vidim da, al nemam više živaca Bit će sigurno još tema na kojima ćemo se srest hehe
Manifestacije katastrofalne politike kriminalca Tuđmana vidimo i danas, a vidjet ćemo još dugo godina.
Ubojstvo Ivane Hodak - kćerke odvjetnika Hodaka, svojedobno neslužbenog odvjetnika Hdz-a, Hdz-ovih ministara i Vlada, u vrijeme Tuđmana, te Ljerke Mintas-Hodak, potpredsjednice Tuđmanove Vlade, vezano za slučaj generala Zagorca - Tuđmanovog omiljenog generalčića, te slučaj Petrač - djevojka Pavasović-Viskovića, Petračevog odvjetnika, mafijaša iz kriminalnih skupina za koje Hdz za vrijeme Tuđmana tvrdi da ne postoje, a tvrdio je i do danas (Sanader prvi put priznaje postojanje mafije).
Sve je to nedjelo Tuđmana. On je stvorio generalčiće, lopove, mafijaše, on je dovukao mafijaški šljam iz emigracije (Šuška, Bagarića i njegove, pa i nekoliko lokalni osječkih zaslužnika), on ih je postavio na značajna mjesta. On je zamislio 200 bogatih obitelji, granice Banovine, Hašk Građanski, Croatiu, zabranu 101-ce, nepriznavanje lokalnih izbora u Zg, milijun drugih ludosti.
Čovjek ne samo da nije zaslužio most, nego nije zaslužio ni wc školjku. Jedno dobro djelo ne može sakriti cijeli život kriminala i pogrešnih poteza, karijerizma i neviđenog bogaćenja, uplitanja u sve tokove života (čak je i sastav nogometne reprezentacije određivao). Da u Hrvatskoj postoji još imalo morala, stidili bi se našeg prvog predsjednika - no bolje je gurati glavu u pijesak - "dao nam je državu" - ništa on nama nije dao. Samo nam je oduzeo - i to jedno 20-30 godina, ako ne i više.
Manifestacije katastrofalne politike kriminalca Tuđmana vidimo i danas, a vidjet ćemo još dugo godina.
Ubojstvo Ivane Hodak - kćerke odvjetnika Hodaka, svojedobno neslužbenog odvjetnika Hdz-a, Hdz-ovih ministara i Vlada, u vrijeme Tuđmana, te Ljerke Mintas-Hodak, potpredsjednice Tuđmanove Vlade, vezano za slučaj generala Zagorca - Tuđmanovog omiljenog generalčića, te slučaj Petrač - djevojka Pavasović-Viskovića, Petračevog odvjetnika, mafijaša iz kriminalnih skupina za koje Hdz za vrijeme Tuđmana tvrdi da ne postoje, a tvrdio je i do danas (Sanader prvi put priznaje postojanje mafije).
Sve je to nedjelo Tuđmana. On je stvorio generalčiće, lopove, mafijaše, on je dovukao mafijaški šljam iz emigracije (Šuška, Bagarića i njegove, pa i nekoliko lokalni osječkih zaslužnika), on ih je postavio na značajna mjesta. On je zamislio 200 bogatih obitelji, granice Banovine, Hašk Građanski, Croatiu, zabranu 101-ce, nepriznavanje lokalnih izbora u Zg, milijun drugih ludosti.
Čovjek ne samo da nije zaslužio most, nego nije zaslužio ni wc školjku. Jedno dobro djelo ne može sakriti cijeli život kriminala i pogrešnih poteza, karijerizma i neviđenog bogaćenja, uplitanja u sve tokove života (čak je i sastav nogometne reprezentacije određivao). Da u Hrvatskoj postoji još imalo morala, stidili bi se našeg prvog predsjednika - no bolje je gurati glavu u pijesak - "dao nam je državu" - ništa on nama nije dao. Samo nam je oduzeo - i to jedno 20-30 godina, ako ne i više.
Evo još jedan izsfrustrirani ne radnik kojemu su svi krivi osim samog sebe, daj čovječe nađi si život. Sigurno ti je Tuđman kriv zato što ti neide u školi i takve pizdarije.
Ubojstvo Ivane Hodak - kćerke odvjetnika Hodaka, svojedobno neslužbenog odvjetnika Hdz-a, Hdz-ovih ministara i Vlada, u vrijeme Tuđmana, te Ljerke Mintas-Hodak, potpredsjednice Tuđmanove Vlade
Pričaš gluposti u najmanju ruku!
Prema tvojim riječima je politika Franje Tuđmana kriva za ubojstvo djevojke?!
Ti nisi normalan.
Kriv je počinitelj! Koji još nije utvrđen!
Tu istu politiku je provodila i kao podpredsjednica vlade gospođa Ljerka Mintas-Hodak, hoćeš reči da je ovo ubojstvo proizvod njene politike?
POLITIKA KAO TAKVA NE MOŽE BITI ODGOVORNA ZA NEKO UBOJSTVO!
1) OSIM AKO ONA SAMA NIJE ORGANIZIRALA UBOJSTVO!
2)SLUČAJ AKO JE IMALA INDICIJE DA ĆE SE ONO DOGODITI A NIJE TO SPRIJEČILA!
POLITIKA MOŽE BITI KRIVA JEDINO AKO NESANKCIONIRA ONE KOJI SU UTVRĐENI KAO POČINITELJI ODREĐENIH KAZNENIH DJELA!
A TO SE NIJE DOGODILO NI ZA VRIJEME TUĐMANA NI RAČANA NI SANADER!
PA ONDA NEMOŽEŠ GOVORITI DA JE TUĐMANA KRIV - OSIM AKO SI POLITIČKI MOTIVIRAN DA TO GOVORIŠ???
Naravno da te pita pametna, svake 4 godine te pitaju a to što si u manjini plači hahahah
I svake 4 godine ja iznesem svoje mišljenje (za razliku od mnogih), i da u manjini sam, nažalost.. svi kradu, samo neki kradu manje, pametni..
a da ti dokažem kolika je to bila diktatura onda ću ti ispričati jednu anegdoticu,10.12.99 je organiziran po mnogima najbolji party u gradu ikada,u bastionu,ekipa se zabavljala,cuga i bonkači su letili na sve strane,uglavnom fenomenalna zabava,da bi odjednom unutra uletilo hrpa drotova i rekla: KRAJ,GASI SVE,PREKID SVEGA,umro predsjednik Tuđman...
Nikada im neću oprostiti što su prekinuli taj party.. onda su nam još na parkiralištu rekli da gasimo glazbu iz auta i tjerali nas kućama.. Bastards!!
Nikada im neću oprostiti što su prekinuli taj party.. onda su nam još na parkiralištu rekli da gasimo glazbu iz auta i tjerali nas kućama.. Bastards!!
Sjećam se te brije...hahahahha...moram se smijati..ima priča vezana uz tu večer. Naime, jedan prijatelj iz ekipe se nikada ne služi wc u kafiću ili bilo kojem javnom wc...tu večer je došao do mene i rekao da ide doma na wc, kao brzo će se on vratiti..i u međuvremenu prekinu briju...ja sam ga čekala na parkiralištu i nikada neću zaboraviti izraz njegove face kada se vratio i zatekao tišinu,,,kako razvaljenom čovjeku ko tegli priopćiti vijest da nema zezanja,,,
Hm, a ja sam držala govor na promenadi, nekolicini okupljenih oko mene, svi na Hoffmanima.. ajme cirkusa.. još sam se i na klupu popela kako bi me svi bolje čuli.. prestrašno..