Imate li osjecaj da Osijek depopulira? Pogotovo kada su ljudi natprosjecnih (u okviru Osijeka) mentalnih sposobnosti u pitanju.
Ono, zavrse srednju, odu na faks u Zg, i nikada se ne vrate.
A nama se vracaju Djapici, dolazi nam ekipa iz manjih gradova i onda 4-5 godina faksa provedu po OKSu i slicnim mjestima, pricaju kako su Osjecani "umisljeni kreteni" (a nisu se ni pokusali urbanizirati) i glavna fora im je ismijavanje osjeckog slenga.
Naravno, u jednoj i u drugoj skupini ima i onih drugacijih. Ali slijedom zadnjih 10tak godina mogu se donijeti odredjena pravila, moze se zamijetiti odredjeni trend.
Nemoj tako Leteći, onda oni koji vole ovaj grad, a to je druga tema, prema tvom stajalištu i nisu baš nešt zato što su se vratili iz metropola?
Čuj mislim da ima likova koji su morali otići iz grada da iskoriste svoje sposobnosti, jer ovdje ne mogu naci dovoljno sredstava i moderne tehnologije. No to je problem u cijeloj Rvackoj. E a možda ti to zoveš Gudelja da se vrati ?
A koji klinac da radis ovdje? Pogleda samo broj poslova koji se nudi na MojPosao za Zagreb i okolicu i za Osjecko-Baranjsku zupaniju. Objer je 1000:1
Jedino nas izvlace jeftine nekretnine a opet skuplje od sela pa se gradansko drustvo ipak nekako odrzalo u Osijeku jer svi manje vise posjeduju objekat u kojem zive.
mos mislit sto ce lobirat ako ode....jednostavno tko ode i uspije u icemu "tamo negdje", taj se ne vraca i amen...
isto kao sto sam ja dosao studirat u OS '97. proslog stoljeca i ne vracam se natrag "tamo"..umro bi da se vratim...nije da mi je tu nesto super (tu je mozda problem u meni a ne u gradu OS), tesko se zivi ali jebiga...bolje je tu ipak...
Razina ljudi koji neki kurac kuži znatno se smanjila.U takvim sredinama mediokriteti počinju diktirati (naravno sebi,ali ne mogu i meni) trendove,pravila i sl.,što znači da se počinje stvarati kritična masa onih koji imaju iste stavove.To su često ljudi koji su do prije 3 godine brisali nos sa kažiprstom i palcem na način da su stisnuli nos,napravili potisak,a onda šlajm izbacili van prstima.Za maramice nisu ni čuli.Sad,dakle,imaš takvu kritičnu masu kretena koji jedino što imaju je njihovo jedinstvo, i koji imaju averziju prema odlasku u druge dijelove RH,jer svatko tko ih ocijeni u 2-3 sekunde dokuči da su kreteni..Znači,ne prolaze nigdje OSIM U OSIJEKU..a zašto????????????
Leteci mungos
Imate li osjecaj da Osijek depopulira? Pogotovo kada su ljudi natprosjecnih (u okviru Osijeka) mentalnih sposobnosti u pitanju.
Ono, zavrse srednju, odu na faks u Zg, i nikada se ne vrate.
A nama se vracaju Djapici, dolazi nam ekipa iz manjih gradova i onda 4-5 godina faksa provedu po OKSu i slicnim mjestima, pricaju kako su Osjecani "umisljeni kreteni" (a nisu se ni pokusali urbanizirati) i glavna fora im je ismijavanje osjeckog slenga.
Naravno, u jednoj i u drugoj skupini ima i onih drugacijih. Ali slijedom zadnjih 10tak godina mogu se donijeti odredjena pravila, moze se zamijetiti odredjeni trend.
Razina ljudi koji neki kurac kuži znatno se smanjila.U takvim sredinama mediokriteti počinju diktirati (naravno sebi,ali ne mogu i meni) trendove,pravila i sl.,što znači da se počinje stvarati kritična masa onih koji imaju iste stavove.To su često ljudi koji su do prije 3 godine brisali nos sa kažiprstom i palcem na način da su stisnuli nos,napravili potisak,a onda šlajm izbacili van prstima.Za maramice nisu ni čuli.Sad,dakle,imaš takvu kritičnu masu kretena koji jedino što imaju je njihovo jedinstvo, i koji imaju averziju prema odlasku u druge dijelove RH,jer svatko tko ih ocijeni u 2-3 sekunde dokuči da su kreteni..Znači,ne prolaze nigdje OSIM U OSIJEKU..a zašto????????????
Zato što više nikog nema. Oni kojih ima i koji neki k... kuže su i malobrojni i rezignirani... Nažalost.
@debeli, sorry, nisam mislio na tebe, rekoh da ima iznimki (zapravo, Djapic je iznimka, ovi sto se vrate su kvalitetni, kegla-lega mi je ovdje samo sjeo kao kec na desetku ;-)).
Meni je bad zbog mojih legosa koji ovdje nisu mogli naci priliku za zivotom. Vjerujem da i ti imas neke, i neki drugi imaju neke druge.
I nisu tu samo emotivni razlozi, zaboli te srce kad vidis da kvalitetni ljudi nisu u ovom gradu, a bol je jos veca kad na njihovim mjestima gledas drkofuzere koji se shepure u foteljama u kojima ne znaju sjediti.
Zato što više nikog nema. Oni kojih ima i koji neki k... kuže su i malobrojni i rezignirani... Nažalost.
Jebiga, trgnimo ih. Stvorimo put za njih. Najlakse je biti jebeno rezigniran i umrtvljen jer ima jos takvih. Odlican alibi za nashankirano drkanje kurca i navlacenje kozice o besmislu zivota u ovom gradu.
mos mislit sto ce lobirat ako ode....jednostavno tko ode i uspije u icemu "tamo negdje", taj se ne vraca i amen...
isto kao sto sam ja dosao studirat u OS '97. proslog stoljeca i ne vracam se natrag "tamo"..umro bi da se vratim...nije da mi je tu nesto super (tu je mozda problem u meni a ne u gradu OS), tesko se zivi ali jebiga...bolje je tu ipak...
Suti, imao si djetinjstvo kakvim se malo tko moze pohvaliti...cvrkut ptica...čist zrak...nema komaraca...neki bi život dali za tu uživanciju...
Suti, imao si djetinjstvo kakvim se malo tko moze pohvaliti...cvrkut ptica...čist zrak...nema komaraca...neki bi život dali za tu uživanciju...
a cuj..ima i tu istine..lijepo je "tamo" otici na selu malo i uzivati..bas je super..pa cak i ovo cime se Baranja moze pohvaliti (Dunav, pecanje, priroda) je meni onako..malo u k***u zbog prokletih komaraca...eva bas su me izgrizli jebeno...
a da sam odrastao u bilo kojem gradu mislim da bi danas bio kreten, narkomancina teska, ili u zatvoru ili ubijen ili vec nesto...
mislim da je ovim sve receno
zasto bih se ja vracala iz zagreba?
da se razumijemo: obozavam osijek i sve to, al cekaj malo: u osijeku nemos nac posten stan, posao nikakvi, dok mi je tu osiguran i poso nakon faksa (s dobrom placom) i stan i tolerantniji ljudi i mogucnost napratka i ogucnost da nesto promijenim...
a sta u osijeku? mogu otic cistit - ah da, ne mogu ni to jer sam prekvalificirana
dakle, ajde nek mi netkoda dobar razlog da se vratim?
osim dobro nam poznatog kvazirazloga tipa: pa ak volis osijek bla bla bla...
Selo...hm...
Sjecam se Tanje......kat nize cini mi se...iz tvoje zgrade....prije nego ste preselili u kucu....di je ona sad...jel ziva, sretna, udana....?
u jebote, kog se ti sjetis?! ja nju ni ne znam vise kako izgleda je rju nisam vidio nekih 15+ godina..ko ni tebe al znam da je udana i zivi u drugom selu..eto to je to..i da joj je muz neki lik u muriji koji je znao sredit tu i tamo poneku kaznu kad je trebalo
@bill, da ju nemoj toliko prckati, vidis da su joj se cipovi uzarili. ;-)
Nego, Malamaco... ako vec imas potrebe za dokazivanjem izvornosti grudi s tvog avatara, napisi na neki papiric "za ekipus s osijek031.com" i zakaci ga medju sise. Ako papiric moze stajati bez da ga pridrzavas - mashala! Eto...
O zaboga! Uz rizik da me proglasite zavidnom i ljubomornom na malumacu, i popunjeni dekolte kojim se (ruku na srce!) ne mogu pohvaliti, kako se to dogodi, da muške osobe (ma kakvo mišljenje o vama kao populaciji imala!) izgube toliko uma pri pogledu na (budimo realni!) komad ljudskog mesa?
1. ljubavi, nemoj sra*.ne da mi se sada ulaziti u bespotrebne rasprave(može se hvaliti, samo je samokriticna), pa necu.
2.hm...sad bih bio prost, ali necu. daklem-ne svi. vecina, da, ali ne svi. meni, recimo, puno znaci kome taj grudni kos/komad mesa pripada. e, sada-smeta li ti kada poludim?
pitas li se zasto?
ima neke veze sa seksom, rekao bih
to je jednostavno jedna od stvari koje napaljuju. nekima je sam pogled na komad mesa napaljujuc, a nekima je potrebno nes malo kompliciranije. neka kretnja, recimo, ili polozaj. ili pokret jezikom. il nes trece...
A ovako nosiš pridjev baranjac, pa sad ti vidi što je gore
e ti bas znas kontati izmedju redova....covjek nema veze s baranjom...
Zar baš mora biti taj čovjek? Ja ne smijem generalizirati ili?
Ma ja sam bila bukvalna glede posta...
Ali shvatih tvoj pridjev i sad znam na kojeg se covjeka odnosi.
Mogu ti reci samo - pa sta ak nosish takav pridjev (generalno)....pravi ljudi su evoluirali, a za ostale te zaboli...i za njihov sud.
Mogu ti reci samo - pa sta ak nosish takav pridjev (generalno)....pravi ljudi su evoluirali, a za ostale te zaboli...i za njihov sud.
O zaboga! Uz rizik da me proglasite zavidnom i ljubomornom na malumacu, i popunjeni dekolte kojim se (ruku na srce!) ne mogu pohvaliti, kako se to dogodi, da muške osobe (ma kakvo mišljenje o vama kao populaciji imala!) izgube toliko uma pri pogledu na (budimo realni!) komad ljudskog mesa?
I mene je ovo oduvijek zanimalo.
Isto kao i enigma obozavanja muskog dupeta od strane vaginalnog spola. Dok za guzicu jos mogu naci neku logiku (ono, bolje dupe - moze jace da nabije, a tko nabije taj dobije), za sise ne kontam.
Velike i produktivne mlijecne dojke, sise ili grudi mogu veseliti mladunce koje ce imati sto jesti i od cega dobro srati i prditi, ali ne kontam kakve veze velike dojke imaju s oploditeljima?! Naravno, lijepo ga je nekad uglaviti izmedju sisa koje su sposobne ubiti muhu u letu, ali nije valjda da muskarci prvo pomisle upravo na to kad ugledaju neku ribu na ulici, skoli, salteru ili avatar na forumu?!
.... ali nije valjda da muskarci prvo pomisle upravo na to kad ugledaju neku ribu na ulici, skoli, salteru ili avatar na forumu?!
ne znam ja na sta vi pomislite
al dovoljno mi govori to sto ste jednu cist normalnu temu sjebali raspravom o sisama cim se moj avatar pojavio...
sto bi zaboga bilo da ste me vidjeli uzivo,a?
al dovoljno mi govori to sto ste jednu cist normalnu temu sjebali raspravom o sisama cim se moj avatar pojavio...
Ah, koja samouvjerenost... ;-)
Nego, vratimo se na temu... vidim, i ti si jedna riba (kontam, Osjecanka) koja je svoju srecu nasla u ZG... za sada vjerojatno samo studij, ali za par godina for good... right?
Ah, koja samouvjerenost... ;-)
Nego, vratimo se na temu... vidim, i ti si jedna riba (kontam, Osjecanka) koja je svoju srecu nasla u ZG... za sada vjerojatno samo studij, ali za par godina for good... right?
istina, istina
i definitivno se ne vracam
osim ak naravno ne dobijem neki dobar posao i ak budem imala prilike nes promijenit u Os nabolje, onda se vracam
a ako se zaljubis u osijeku ? s takim sisama -- uspeh zagarantiran
ej, pa zivjela sam u Osijeku 17 godina - prozivjela i zaljubljivanja i sve...
al ipak - Zg je bolji - veci izbor tipova
a i uspjeh mi je i Zg-u i u Osijeku zagarantiran
pih ja npr nebi nikad htjela zivjeti u zg. mislim super mi je tam otici i biti par dana jer imaju vise klubova, zive mjuze i tak. al te svari se mogu promjeniti na bolje i u osijeku. sto se zga tice uzasno mi je sto je tak velik. osjecas se ful izgubljeno. i sto me skoro uvijek pregazi tramvaj. uzasno su tihi! ono - konstantna opasnost za plavusu koja bleji u izloge!
sto se frajera tice - ke si malamaco upoznala SVE frajere u osijeku i blizoj okolici da definitivno znas da ti ni jedan ne odgovara... bull.
meni je osijek s nekih 100 000 ljudi taman grad. sve mozes obici pjeske, uvijek sretnes nekog poznatog. ima dovoljno trgovina i kafova - nije da je selo. eto jedina je zamjerka ke nema dovoljno sadrzaja ali to nije stvar u gradu neg u mentalitetu gradjana i osobama (kak ih zovu - menadjerima) koje se brinu (bi se trebali brinuti) o takvim stvarima.
npr moja sister koja zivi vec u zg nekih 10 godina bi se isto vratila u osijek...
pih ja npr nebi nikad htjela zivjeti u zg. mislim super mi je tam otici i biti par dana jer imaju vise klubova, zive mjuze i tak. al te svari se mogu promjeniti na bolje i u osijeku. sto se zga tice uzasno mi je sto je tak velik. osjecas se ful izgubljeno. i sto me skoro uvijek pregazi tramvaj. uzasno su tihi! ono - konstantna opasnost za plavusu koja bleji u izloge!
sto se frajera tice - ke si malamaco upoznala SVE frajere u osijeku i blizoj okolici da definitivno znas da ti ni jedan ne odgovara... bull.
meni je osijek s nekih 100 000 ljudi taman grad. sve mozes obici pjeske, uvijek sretnes nekog poznatog. ima dovoljno trgovina i kafova - nije da je selo. eto jedina je zamjerka ke nema dovoljno sadrzaja ali to nije stvar u gradu neg u mentalitetu gradjana i osobama (kak ih zovu - menadjerima) koje se brinu (bi se trebali brinuti) o takvim stvarima.
npr moja sister koja zivi vec u zg nekih 10 godina bi se isto vratila u osijek...
jednostavno se u nekim mjestima osjecas ko doma.
nije zg tako velik kad ga upoznas, nakon nekog vremena shvatis da je zapravo mal i da ces uvijek vidjet nekog poznatog cim izades van (da, nisam ni ja mislila da je to moguce u zg-u)
sto se tice frajera u os i okolici, nisam upoznala sve, al i vise neg dovoljno da shvatim da nisu bas nesto
a sto se tice osjecaja, meni je uvijek drago kad dodem u os, al jebemu, taj me osjecaj prode nakon 2 dana, cim jednom prosecem gradom.....
nije zg tako velik kad ga upoznas, nakon nekog vremena shvatis da je zapravo mal i da ces uvijek vidjet nekog poznatog cim izades van (da, nisam ni ja mislila da je to moguce u zg-u)
sto se tice frajera u os i okolici, nisam upoznala sve, al i vise neg dovoljno da shvatim da nisu bas nesto
Ovo pitam samo u namjeri kako bih ti pomogao dijagnosticirati problem: jesu li ti mozra cure bas nesto?
Meni je čak i Osijek prevelik- stalno, pa čak i kad se nešto događa u gradu, i kad je vikend, imaš filing da je prazan (iznenadila sam se, actually, za Vinkovce, tamo doslovce ima toliko mladih vani da kad ih ide veća grupa po pločniku, moraš sići na cestu da ih propustiš- tolika je gužva!) Ali ne i samo to: kao da čitav dan po parku kod gorilampe ima ljudi- majki s kolicima, majki s malom djecom koja trčkaraju, umirovljenici šetaju. Kao da je čitav grad stalno krcat. U Osijeku, čak i po trgovima, gdje realno ima dosta ljudi, taj se filing brzo rasprši...
Sigurno si otišla na Vinkovačke jeseni, pa stekla dojam gužve.
Uostalom uvijek je tako kad se promijeni sredina. Bude dobro vidit neku promjenu, ali izađi u te Vinkovce 5 puta za redom i vrlo brzo će ti izblijediti taj prvi dojam.
Meni je čak i Osijek prevelik- stalno, pa čak i kad se nešto događa u gradu, i kad je vikend, imaš filing da je prazan (iznenadila sam se, actually, za Vinkovce, tamo doslovce ima toliko mladih vani da kad ih ide veća grupa po pločniku, moraš sići na cestu da ih propustiš- tolika je gužva!) Ali ne i samo to: kao da čitav dan po parku kod gorilampe ima ljudi- majki s kolicima, majki s malom djecom koja trčkaraju, umirovljenici šetaju. Kao da je čitav grad stalno krcat. U Osijeku, čak i po trgovima, gdje realno ima dosta ljudi, taj se filing brzo rasprši...
Mislim da je stvar u očekivanjima...a Vkc i Os su neusporedivi baš kao i Os i Zg.
Ovo pitam samo u namjeri kako bih ti pomogao dijagnosticirati problem: jesu li ti mozra cure bas nesto?
iskreno, i cure su u ZG-u bolje
Bilke
Kriva Maca
nisam ja kriva
ja sam prava
Gemi
Mislim da je stvar u očekivanjima...a Vkc i Os su neusporedivi baš kao i Os i Zg.
pa i nije bas tolko stvar u ocekivanjima kolko u samom osjecaju srece i zadovoljstva
al recimo, iako mi je u Zg-u bolje, ipak ima vise slicnosti s Os nego sto se to na prvi pogled cini...
al recimo, iako mi je u Zg-u bolje, ipak ima vise slicnosti s Os nego sto se to na prvi pogled cini...
pa ipak mi nismo na nekom drugom kontinentu ili u drugoj državi da bi bili toliko različiti. Zagreb možda pruža veću raznolikost mjesta za izlazak, trgovina, raznih "izvannastavnih aktivnosti", više radnih mjesta (ali i više ljudi koji se grebu za njih). Ali ne volim tu gužvu, užasan zrak, to što ti treba bar 45 minuta da stigneš odnekud do nekud. i mene kao i ixiu često za dlaku pregazi tramvaj ili neki nabrijani vozač ... Mogla bih si recimo zamisliti život u Varaždinu koji je prekrasan (barem s turističkog gledišta).
iskreno, i cure su u ZG-u bolje
Bilke
Kriva Maca
nisam ja kriva
ja sam prava
Gemi
pa i nije bas tolko stvar u ocekivanjima kolko u samom osjecaju srece i zadovoljstva
Svaka rasprava gubi na zanimljivosti kada netko ima potrebu za pukim provociranjem... pihhh
Price o velicini (grada ;-)) dobrim dijelom govore kako netko vidi svoj zivot i koje ambicije u zivotu ima, sto ga ispunjava. Svaki nacin zivota ima svoje prednosti i mane, i majmunski bi bilo raspravljati koji je od tih nacina zivota "bolji" ili "losiji". Svakome odgovara nesto...
Netko zivot vidi u stalnom trcanju, gomili relativno plitkih iskustava (zbog nedostatka i uzurbanosti nema se vremena za dublje impresije), isprobavanju novina, testiranju, novim i razlicitim uskustvima.
Oni drugi zivot vide nesto usporenije, s dubljim odnosima, manjem broju poznanika (ali vecem broju prijatelja), dubljim dozivljajima.
Svatko ima nesto svoje... ne znam gdje je u toj prici Zagreb, ali Osijek mi se cini idealan grad za ovo drugo. Nekako je taman.
gemi, nikog ja ne provociram, samo govorim kak se ja osjecam, tj koji je meni grad bolji....
Leteci mungos
Price o velicini (grada ;-)) dobrim dijelom govore kako netko vidi svoj zivot i koje ambicije u zivotu ima, sto ga ispunjava. Svaki nacin zivota ima svoje prednosti i mane, i majmunski bi bilo raspravljati koji je od tih nacina zivota "bolji" ili "losiji". Svakome odgovara nesto...
e, upravo to
meni je zg bolji jer mi vise odgovara, vama osijek jer vam on vise odgovara i to je to...
A onda si zasrao prezentiranjem samo losih strana jedne:
Leteci mungos
Netko zivot vidi u stalnom trcanju, gomili relativno plitkih iskustava (zbog nedostatka i uzurbanosti nema se vremena za dublje impresije), isprobavanju novina, testiranju, novim i razlicitim uskustvima.
I dobrih strana druge opcije:
Leteci mungos
Oni drugi zivot vide nesto usporenije, s dubljim odnosima, manjem broju poznanika (ali vecem broju prijatelja), dubljim dozivljajima.
I tvoj je stav jasan cak i prije "subjektivnog moda" koji (kao) tek slijedi:
Leteci mungos
Svatko ima nesto svoje... ne znam gdje je u toj prici Zagreb, ali Osijek mi se cini idealan grad za ovo drugo. Nekako je taman.