morganpratih ovu novu verziju starije serije V pa se mislim kako bi se njihov dolazak odrazio na svijest čovječanstva? koliko bi njihovo znanje utjecalo na naš svakodnevni život i kako bi zemaljske vlade reagirale? da li bi ih trebali dočekati bez ikakve zadrške ili ipak sačuvati zrno sumnje?
sve pod pretpostavkom da neće biti ratoborni.vjerujem da u drugom slučaju ne bi imali nikakve šanse ako su tehnološki ispred nas.da ne govorim da nakon toliko desetljeća experimentiranja na ljudima znaju sve o nama.
Nema "ako su tehnoloski napredniji"..rasa koja nije tehnoloski naprednija od nas,i to puno, ni ne moze do nas.
u slucaju V scenarija, mislim da bi se odigralo isto kao i u seriji, s tim da ne bi postojao pokret otpora.
ako bi ga bilo, vrlo brzo bi bio eliminiran.
sto se teme tice, vjerujem(mislim,to vise ni nije stvar vjerovanja) da nismo sami.
e sada, sto bi bilo kada bi oni dosli..
ako postoje rase koje idu duboko u svemir, sumnjam da trose tolike resurse da bi nekom rekli "hello!"..nesto trebaju,vjerovatno te iste resurse.
mislim da nama nista dobrog ne bi donjeli a ako bi nas zeljeli unistiti, ucinili bi to u nekoliko sati, mi ne bi imali nikakve sanse.
tesko je pretpostavljati sto bi radili kada ne znamo koliko su napredniji i u kojem smjeru im ide tehnologija..
ali eto recimo nesto sto ce kod nas biti jako brzo moguce.
biotehnolosko oruzje koje cilja odredjeni dnk..mozes ubiti pojedinca, rasu ili recimo kompletno covjecanstvo bez pol muke.
priroda i ostale zivotinje netaknute.
dodjes u orbitu, brodovi skriveni, ispustis to u atmosferu, malo se strpis i 95% covjecanstva je bye-bye a da uopce nismo ni skuzili sto se dogodilo.
ukratko, ako dodju-najebali smo!