8
BlofeldIako je ovaj topic usmjeren protiv žena u politici, nekakva se ovdje rasprava započela o kavicama, moralnosti i licemjerju. Prije svega, autor prvog posta ne treba druge da ga brane, zna on to dobro sam, a pogotovo ako su ti drugi dva koplja ispod samog autora. Dapače, mislim da ga podrška nekih ovdje zapravo vrijeđa. Čovjek napadne žene, a one ga podržavaju! (mislim na forumašicu Poppy) To je, siguran sam, kraj debati kakvu poznajemo.
Nista me ne iznenadi kao groznicavo bdijenje na vlastitim uvjerenjima. Eto, ja mislim da te sjebalo. Dakle, dokazi da sam ja napao zene - i bit ces mi dragi gost, jesti i piti do sita.
Ako pak ne uspijes, u sto sam unatocoj tvojoj opcoj obavijestenosti, mislim da je red da povuces izjavu.
Ja sam rekao, i ponavljam jednostavnije, da zena koja je pred porodom, cuva trudnocu nije najbolji odabir za gradonacelnicu. Napose i zato, jer dosad ne imase upravljackih iskustava.
Ako si ti vidio sto drugo - sjebala te percepcija. Naocale koje imas. Od cega ti se cini da sam ja neki pakleni zenomrzac, nacionalsocijalist, ciganin...
Negdje ovdje:
"Gluposti. Jesi kad promatrao ponasanje i razmisljanje trudnih zena, rodilja i friskih majki?
Zena bude izvan sebe par mjeseci prije i par mjeseci poslije, a Biljana Borzan svaki put kad je nesto govorila baljezgarila je ko baka na piji... Dakle ona je gospodja afekt i bez drugog stanja, a tek kad rodi, pa kad se na psihicke promjene koje donosi majcinstvo nakalemi briga za novorodjence - ne znam kako ce se ona obracunavati s gradskim kaubojima."
"Ma da. Zasto stati na emacipaciji u 2. stoljecu?
Idemo u 21., u kojem ce super-zena istovremeno obavljati 30 poslova.
Nemojte molim vas, KENJATI, jerbo se dijete budi 36 puta u noci koja traje 8 sati, a nece mu sigurno otac metati sisu usta, dok majka pociva za novi dan gradonacelnikovanja."
No to je stvar za žene. Polazeći od pretpostavke da žene u trudnoći i jedno vrijeme nakon poroda (možda si mislio na obvezni dopust, 28 dana prije i 42 dana nakon poroda) ne mogu raditi, što se individualno razlikuje. Međutim, u normalnim, razvijenim i demokratskim zemljama najstrože je zabranjena bilo kakva diskriminacija vezana za trudnoću žene i radno mjesto. Dapače, istekom navedenih rokova obveznog dopusta predmnijeva se da je žena psihofizički u normalnom stanju, jer se otad pruža mogućnost ocu djeteta, odn. mužu, da koristi eventualna prava majke. Ta mogućnost postaje više redovita stvar, u normalnim zemljama, nego iznimka, u svim onim slučajevima gdje je karijera žene ispred karijere muža.
Zato sam i napisao da si napao žene. Neovisno o gradonačelnici, bez koje ćemo izdržati 2 mjeseca (ako uopće nakon stupanja na dužnost bude u toj fazi). Pretpostavljanje da je na ženi isključiva odgovornost u brizi za dijete, odn. kako kažeš, guranja sise djetetu u usta, omalovažavajuće je i za žene i za muškarce. Pretpostavljanje da turbo žena ne može raditi 30 poslova, ako bilo tko može, omalovažavanje je za žene.
Ne sumnjam u dobre namjere. Gradonačelnik(ca) mora zadovoljavati određene kriterije, od kojih zasigurno niti jedan nema veze s trudnoćom. To je doseg ravnopravnosti spolova, znastvenih i medicinskih spoznaja, građanskih prava, itd. Druga je stvar misliti da netko lupa gluposti, da je u afektu (ma što to značilo), i slično, jer o tome se može svašta reći.