zadnja 2 dana mi se strašno sporo učitava stranica, šta god na njoj otvaram, ili postam, moram čekati pola minute i duže da se nešto dogodi. to mi se događa i kod kuće i na poslu, a druge stranice se otvaraju normalno, pa isključujem mogućnost zakrčenosti kompa..
jel i vama malo usporena stranica?
leoneeeeeeeeeeee.... spasi meeee........
i ja imam taj problem,al sam mislila da je do kompa...
već sam pokušala obrisati sve moguće i nemoguće i defragmentirala al hvala Bogu,vidim da nije samo kod mene problem...
....meni se isto to događa....samo ne uvijek.....nekad otvori odmah...a nekad treba vremena.....cak i pri logiranju mi zašteka....pa javi kao nekakvu grešku.....
Otvaranje stranica na portalu Osijek031.com zna biti usporeno u vrijeme peak opterecenja (oko 10, 14, 22h), zbog povecane posjecenosti portala (na portalu i pratecim stranicama zna biti i po 100-150 ljudi odjednom). Naime, s rastom posjecenosti porasle su i potrebe za hardwareskim resursima, koji su dovedeni do krajnjih granica.
Svjesni smo ovog problema i radimo na poboljsanju, ali treba imati na umu da kvalitetno i trajno rjesenje nece doci u roku manjem od mjesec dana (potrebno je sve podesiti, istestirati i sl.). Stoga molimo za razumijevanje.
nah sa optimom nema takih problema možda imate te-sranje trenutno povećavaju brzinu a kada to rade znaju zajebavat!
Nema veze sa providerom, već kako Leon reče - opterećenjem servera. Inače, ja doma koristim optimin wimax, jako sam zadovoljan, ali osijek031.com šteka u vrijeme najveće 'gužve' na portalu...
Da, sporije se otvaraju stranice, bez obzira na vrstu konekcije.
Ima još jedna pojava, u zadnje vrijeme ne mogu uvijek otvoriti pomoću Internet Explorera osijek031, odem na Mozzilu i odmah radi, a baš ne volim koristiti....
Ima još jedna pojava, u zadnje vrijeme ne mogu uvijek otvoriti pomoću Internet Explorera osijek031, odem na Mozzilu i odmah radi, a baš ne volim koristiti....
Koristiš IE 6 ili 7?
Kod mene je 7. imao problema jer je po defaultu blokao cookije sa osijek031.com, vidi postavke browsera.
Nakon manualne dozvole cookija, site radi odlično (pogotovo poslije zadnjih par automatic updateova).
Koristiš IE 6 ili 7?
Kod mene je 7. imao problema jer je po defaultu blokao cookije sa osijek031.com, vidi postavke browsera.
Nakon manualne dozvole cookija, site radi odlično (pogotovo poslije zadnjih par automatic updateova).
Koristim 7.cu, idem vršljati po postavkama.... Hvala.
Ova situacija vapi za hitnom intervencijom...
Osijek031 je katastrofa spor u zadnje vrijeme, a u doba vrsnih opterecenja totalno odumire...
Kao sto vec rekoh, a ponovit cu i treci put - radi se na tome.
Stvar je u tome sto sadaasnji provider nema pakete koji bi mogli pokriti usporenje, stoga se (i prije nego se pojavila ova tema) prionulo ka temeljitijem i trajnijem rjesenju problema.
Kvaka je u tome sto takvo rjesenje iziskuje odredjeno vrijeme u kojem se novi sustav mora podesiti i istestirati.
Vjerujem da bi kroz koji tjedan (ako sve prodje kako treba) problem s usporenjem trebao biti rijesen.
Ova situacija vapi za hitnom intervencijom...
Osijek031 je katastrofa spor u zadnje vrijeme, a u doba vrsnih opterecenja totalno odumire...
Kao sto vec rekoh, a ponovit cu i treci put - radi se na tome.
Stvar je u tome sto sadaasnji provider nema pakete koji bi mogli pokriti usporenje, stoga se (i prije nego se pojavila ova tema) prionulo ka temeljitijem i trajnijem rjesenju problema.
Kvaka je u tome sto takvo rjesenje iziskuje odredjeno vrijeme u kojem se novi sustav mora podesiti i istestirati.
Vjerujem da bi kroz koji tjedan (ako sve prodje kako treba) problem s usporenjem trebao biti rijesen.
Zadnjih dana je site bio pod intenzivnim napadima spammera, sto je dovodilo do situacija gdje je broj zahtjeva za stranicama bio i do 10 puta veci od uobicajenog.
Vecina napada je stavljena pod kontrolu, ali nije nemoguce da spammeri promijene taktiku napada i da se usporenje ponovi.
Mislim da bi u sljedecim danima trebalo biti podnosljivije (kuc-kuc-kuc), a kroz koji tjedan/mjesec znatno podnosljivije. ;-)
treba kontaktirati montera
meni staaalno šteka
pogotovo iz poduzeća
kad offtopičariš bogte
a i žuti karton potiče usporenost
naime, više žutih kartona, zahtijeva veće procesuiranje, stoga dolazi do povremenih zastoja, odnosno indeferencijalnih osobina kojima je cilj...
Upgradeovi VPS-ova (virtual private servera) i sve optimizacije koda nisu dovoljne i ne prate rast posjecenosti. Stoga se kao jedino dugorocnije rjesenje namece "dedicated server". Nadamo se da ce vrlo skoro ovaj problem biti rijesen.
Sto se tice posjecenosti, nije bas tri milijuna... ;-) ali, u prosjeku je oko 5 requesta u sekundi (prosjecni korisnik napravi 1 req svakih 30 sekundi).
Broj online korisnika koji je prikazan na naslovnici predstavlja samo korisnike koji u tom trenutku gledaju vijesti/najave + forum 031. Korisnici koji pregledavaju Bijelo-plavi oglasnik i Galeriju 031 trenutno nisu uracunati u taj broj. ;-)