Kako ste došli do svog radnog mjesta?
Društvo, politika
a kako mi se čini po dosadašnjim odgovorima (iako nisu mnogobrojni) mogao si i anketu staviti..
mislim da je u današnje vrijeme jako teško doći na "normalno" radno mjesto bez veze.. istina ima i takvih, pa i kompanije koje samo i isključivo primaju djelatnike na osnovu njihova znanja, iskustva i stručnosti.. no to je uglavnom u većim sredinama poput Zagreba ili Rijeke..
U našem malom selu - ništa bez veze ili Boga za ujaka
Zaista sam imala ludu sreću, uz tražene kvalifikacije i znanje. Gledam svakodnevno legice i poznanike koji su nezaposleni ili rade bilo što za sitnu lovu dok ne nađu posao u struci i kako im je strašno što su uskraćeni za ono osnovno ljudsko pravo, a to je pošten rad u struci i redovita plaja. Često uhvatim samu sebe u rezmišljanjima koliko sam zahvalna za svoje radno mjesto koje volim, a uz to ni ekipa nije loša. Voljela bi da se svi osjećaju kao ja kada je u pitanju posao.
Za običan posao neki su u Osijeku tražili 3000 eura (posao je fizičke naravi). U Zagrebu i nešto više, s tim da tamo ipak nedostaje radnika u nekim sektorima pa se ljudi mogu zaposliti bez veze. Govorim o državi i jadinicama lokalne samouprave, naravno. U privatnom sektoru većinom traže najbolje kadidate, što je logično, ako su pametni. Prema tome, te ocjene na fakultetu nečemu služe, barem se možete žaliti na odluku na natječaju i napraviti aferu u novinama (u kojem slučaju vam je posao zagarantiran).
Re: Kako ste došli do svog radnog mjesta?
Jebga državna je.
Nije bilo natječaja , samo mobilizacija.
MetaluciferKao i 90% ljudi u Kanditu...stara me ubacila.
i svaki dan se javljaš s posla
">
e je ti stara uvalila šljaku
veza...
gad dejmd
...i dam otkaz jer mi je na kraju posao bio dosadan
elaMetaluciferKao i 90% ljudi u Kanditu...stara me ubacila.
i svaki dan se javljaš s posla">
e je ti stara uvalila šljaku![]()
veza...
A jebeš ga,bolje išta nego ništa...ma sad kad počnem crtat omote i većim facama bit će para kao kiše
Sale carJa sam dobio posao preko zavoda za zaposljavanja ....
I ja. Nevjerojatno, ali istinito =P
a daj treba mi u gradnji vidim traže moju struku al tmao te svejedno mora neko pogurat.
saba
a daj treba mi u gradnji vidim traže moju struku al tmao te svejedno mora neko pogurat.
Ne treba te nitko gurati, trebaš se sam progurati. Pogotovo u građevini. A treba i htjeti raditi, što danas nije mala stvar...
saba
znaći niko nema štelu u građevini?
Sutra pitam,pa ti pošaljem pm....
Ja također nađoh posao,svoja struka u osijek koteksu...preko veze
legica_os
Ja također nađoh posao,svoja struka u osijek koteksu...preko vezeops:">
Sad će me biti strah voziti se novom autocestom znajuć tko ju je mjerio
Savjet: nemojte raditi ako niste sretni s poslom. Radije budite bez posla. Neće sigurno dugo trajati, ukoliko stvarno želite raditi, da nađete radno mjesto.
Znam što pričam jer imam 24 godine staža i trenutno radim u svojoj desetoj firmi. Ostanem 2 godine i odlazim kada mi posao umjesto veselja postane rutina. Uvijek odlazim kada sam na vrhuncu dobrih rezultata. Zato pamet u glavu. Nije posao brak pa da se vežeš za cijeli život. Ameri imaju čak averziju prema ljidima koji u životu rijetko mijenjaju firmu i jako teško zapošljavaju takve osobe. Osnovna logika tržnog gospodarstva za šljakere je: Gdje bolje tamo dulje. Tog se držite!
BilkeZnaci nisi ozenjen ili patis od odbijanja reale?
... i mislim da mi fali to što nisam još nikad imao šefa...![]()
Isto tako osnovao firmu ali poslije mnogo godina na mnogo radnih mjesta. Mislim da covijek vise cijeni biti svoj sef kad je imao drugog sefa, ovaj naveden gore ne dolazi u obzir. Brzo se shvati da ona teorija gdje sef ne radi nista nije bas takva kao sto svi misle...
TEDDYPICKERRponudili valjda žderaču slova,nepažljivi jedan.
pinudili su mi posao , a meni se svidjeo pa sam još tu .
dujeNatječajem, vezom, upali?.....
Citao sam oglase za posao na netu, ... i jednom je moralo upaliti.

user999dujeNatječajem, vezom, upali?.....
Citao sam oglase za posao na netu, ... i jednom je moralo upaliti.
http://www.inozemstvo-posao.com/smjestaj.htm
Hah kakvo dobro pamćenje imam, a ima par mjeseci da sam to čito i stvarno sam razmišljo jednog dana krenit u takvu avanturu na 1 ugovor čisto da se svijet oplovi!
Doduše, radio sam prije toga u firmi koja je bila kooperant firmi u kojoj sada radi, a i bio sam na praksi jednu godinu tamo tako da sam već imao neke, recimo povlastice... Sada radim na ugovor od 3 mjeseca... pa ćemo vidjeti dalje...
...
Ostavio otvorenu zamolbu u firmi i idući dan dobio poziv na mobitel da se u ponedjeljak idućeg tjedna pojavim u firmi po uputnicu za sistematski ( otvorenu zamolbu sam predao u petak, u subotu dobio poziv )...
Doduše, radio sam prije toga u firmi koja je bila kooperant firmi u kojoj sada radi, a i bio sam na praksi jednu godinu tamo tako da sam već imao neke, recimo povlastice... Sada radim na ugovor od 3 mjeseca... pa ćemo vidjeti dalje...
Istu ovu pricu mi je ispricala jedna osoba dobrog srca prije kojih 15-ak dana na kavi (dok smo još bili dobri)....joj joj...cuco, jel se još ljutiš na mene i aethura?
P.S. ta firma je htjela mehatroničare iz zagreba,ali pošto je predstavnik te firme za ovo područje iz slavonije,on je to prebacio na Osijek...svaka mu čast
adebisi-jug2
ma imao sreće više nego pameti...nadam se...preko ministarstva i škole jedna austrijska firma traži tehničare za mehatroniku...zapravo američka firma,ali ima pogon u austriji (i još u 130 zemalja u svijetu...) i tako se prijavio ja da vidim o čemu se radi...i sad idem idući mjesec na neka testiranja i onda valjda na 5 godina ostajem tamo...prvih par mjeseci plaćen smještaj,i plaćeni tečajevi engl. i njemačkog jezika...kako bi narod rekao...upala mi sjekira u med...samo da iskoristim sada tu priliku...
P.S. ta firma je htjela mehatroničare iz zagreba,ali pošto je predstavnik te firme za ovo područje iz slavonije,on je to prebacio na Osijek...svaka mu čast![]()
Reklo bi se da je ovo odljev mozgova. Nadam se da će kolega forumaš poduzeti sve u njegovoj moći da se nakon 10-ak godina rada i probijanja u struci, sa sličnim ako ne i istim pogonom pojavi u Osijeku, i ovdje zaposli po nekoliko mehatroničara, ili bilo koga drugog. Dosad smo imali 0 takvih primjera, pa nam je tako kako je. Sretno u Austriji, u svakom slučaju.
W.M. Feltadebisi-jug2
ma imao sreće više nego pameti...nadam se...preko ministarstva i škole jedna austrijska firma traži tehničare za mehatroniku...zapravo američka firma,ali ima pogon u austriji (i još u 130 zemalja u svijetu...) i tako se prijavio ja da vidim o čemu se radi...i sad idem idući mjesec na neka testiranja i onda valjda na 5 godina ostajem tamo...prvih par mjeseci plaćen smještaj,i plaćeni tečajevi engl. i njemačkog jezika...kako bi narod rekao...upala mi sjekira u med...samo da iskoristim sada tu priliku...
P.S. ta firma je htjela mehatroničare iz zagreba,ali pošto je predstavnik te firme za ovo područje iz slavonije,on je to prebacio na Osijek...svaka mu čast![]()
Reklo bi se da je ovo odljev mozgova. Nadam se da će kolega forumaš poduzeti sve u njegovoj moći da se nakon 10-ak godina rada i probijanja u struci, sa sličnim ako ne i istim pogonom pojavi u Osijeku, i ovdje zaposli po nekoliko mehatroničara, ili bilo koga drugog. Dosad smo imali 0 takvih primjera, pa nam je tako kako je. Sretno u Austriji, u svakom slučaju.
a vidjet ćemo...mislim da čak i ta firma razmišlja otvorit svoj pogon ovdje u hrvatskoj...al ne u skorije vrijeme...prvo moramo uć u EU i još neke fore..i onda bi nas prebacili u taj pogon ovdje i mi bi obučavali mlade mehatroničare...
inače...ovdje da sam ostao,i da ne idem na faks,mogu samo radit ono naplaćivanje parkinga,dostava i to...u kanditu sam išao na praksu...jedan mehatroničar radi kao bravar...