Preporuke filmova - rasprava
Kultura, zabava, sport, hobby
Alana Bates
BTW, jesu Štakori isto ono što večeras ide na rtlu?
ne, to nije taj film.
allein
Ne mogu vjerovati da si gledala Jersey Girlmakar je KS u pitanju, vjerojatno se neću natjerati da to pogledam.
nisam se mogla ufurati u film. prije toga sam bila na koncertu orgulja u Crkvi sv. Križa i nakon toga je njegov glas zaista bio iritantan.
moraš čovjeku dati šansu, ako ništa drugo, zbog Trgovaca koje imam na VHS-u i toliko sam ih puta već gledala........
tonya
Gledala si Whisky? Jel'da da je super?
Jedan od najbizarnijih filmova koji sam gledala u zadnje vrijeme. Koliko apatije na jednom mjestu...
Whisky... I osmijeh![]()
a režiser filma se navodno samoubio.......
DanicaVVečeras u Uraniji gledali:
SCHULTZEOV BLUES - njemački film
Redatelj Michael Schoerr
Ispred foruma031 prisutni: Ixia, Allein, DanicaV... (ako je još netko bio, neka se javi).
Meni je film bio odličan!!!!!!!!!
Izaslanstvo portala osijek031 se lijepo provelo
zlusch
Kolja - češki film... ono, kad čovjek oduševljen izađe iz kina i razmišlja o filmu još danima.
film je stvarno "pravi", gledala sam ga nekoliko puta.
allein
DanicaVVečeras u Uraniji gledali:
SCHULTZEOV BLUES - njemački film
Redatelj Michael Schoerr
Ispred foruma031 prisutni: Ixia, Allein, DanicaV... (ako je još netko bio, neka se javi).
Meni je film bio odličan!!!!!!!!!
Izaslanstvo portala osijek031 se lijepo proveloI meni film bio dobar, lik je skroz simpatičan, lako ga je zavoliti. Ne da mi se sad ponavljati što sam ti pisao maloprije
![]()
Hvala "izaslanstvu". Kad krenemo dijeliti promotivni materijal, očekujemo da ćete se dobrovoljno javiti za raznošenje po gradu, a ne samo riječima na Forumu031, može?
GERILA MARKETING
Gemi
Hvala "izaslanstvu". Kad krenemo dijeliti promotivni materijal, očekujemo da ćete se dobrovoljno javiti za raznošenje po gradu, a ne samo riječima na Forumu031, može?![]()
eto, dio izaslanstva u svoje ime kaže da pristaje.
samo gledajte da temperatura zraka ne bude preko 30 stupnjeva (jedini uvjet).
inače, mi portal riječima hvalimo svakako, a ima li bolje reklame od "usmene predaje" (od uha do uha)??????
A postoji i naša Galerija031 koju možete koristiti za javljanje bližim i daljim prijateljima kao greeting cards... Fotke su nam zaista lijepe i aktualne, koristite ih za promociju naših kvalitetnih fotografa (kako muških tako i ženskih), pohvalite im trud komentarom i ocjenom!
Za ostalo Vam javim kad to organizacijski031 osmislimo
Molim dobrovoljce da istupe korak naprijed! ;-)
Hummin
Svakako preporučam Superman Returns. Odlični izrežiran film, a i izuzetan audio - vizualni spektakl.
Ja gledala, već sam rekla da me se nije dojmio. Nekako mi je razvodnjen... ali možda nisam za taj žanr...
Alana Bates
Ja gledala, već sam rekla da me se nije dojmio. Nekako mi je razvodnjen... ali možda nisam za taj žanr...
Ne znam menise sviđa, barem ako ga uspoređujem sa drugim pop-corn blockbusterima kao što su Spiderman, Fantastic 4..itd. No najbolje što je rađeno prema nekom stripu su mi Batman I i II, te Barman Begins i naravno SinCity.
Leteci mungos
Vinci Load - google is your friend! ;-)
">
">
">SmokeY
Evo ja planiram danas gledati "mi nismo andjeli 3"
Užas, preskoči to smeće, najbolje....
cane
evo par dobrih:
Donnie Darko, 21 Gram, Memento, Privedite Osumnjičene, City Of Industry, Šunka, Šunka...
zadnji si dvaput napisao! sigurno je lapsus...
Poppy
ja gledala PARFEM nedavno. ne mogu ni pronać riječi kojima bi opisala tu grozotu...
meni se baš sviđa... but i'm usually sick 
CatCloe
meni se baš sviđa... but i'm usually sick
pročitaj knjigu!
DanicaV
Šunka, šunka je stari filmić....
(zanimljiv je afrodizijak u tom filmu, ali o ukusima ne vrijedi raspravljati)
svojedobno je bio ciklus španjolskog filma ali u neko nezgodno vrijeme, zaista ima dobrih filmova i režisera, samo što je kod nas poznat samo Almodovar.
i on i luna su prejebeni...uz neke srbe i francuze prave najzanimljivije filmove na svjetu...za 10 puta manje para nego u hollywoodu
legica_os
Jel itko gledao Kursađžije?srpsku parodiju na našu večernju školu?![]()
jesam (nekih 15-ak minuta), i poprilično su loši - sve stare ofucane fore
euchrid
legica_os
Jel itko gledao Kursađžije?srpsku parodiju na našu večernju školu?![]()
jesam (nekih 15-ak minuta), i poprilično su loši - sve stare ofucane fore
ne vjerujem ti
legica_osJel itko gledao Kursađžije?srpsku parodiju na našu večernju školu?
To je uvreda za svakoga s kvocijentom inteligencije iznad broja cipela.
Sve fore ukradene i reciklirane, usiljeni kreteni od glumaca, samoreklama GRAND produkcije...
Radije čitam Šešelja. Njegovo smeće je na neki uvrnut način zabavno.
8Sve fore ukradene i reciklirane.
Vidiš,to sam ja uvijek govorio za Pervana i njegovu Večernju školu.Čovjek se malo previše fura i kupi fore Zorana Radmilovića(R.I.P.).U početku su bili ok,ali danas je to očaj živi,a šaljivog Škoru neću ni spominjat...
Metalucifer8Sve fore ukradene i reciklirane.
Vidiš,to sam ja uvijek govorio za Pervana
Da, Pervan je na početku bio nešto drugo.
A nešto treće nikada nismo ni upoznali, jer Radio101 nema državnu koncesiju.
Ipak, slažem se.
Mnoge redateljske, glazbene i ostale veličine Jugoslavije - su lopovi.
Ne znam nikoga tko barem nešto nije ukrao vani. Sliku, ideju, motiv, taktove...
I onda "omladini" prodavao pod svoje.
SmokeY
Evo bio u kinu i gledao Pirate 3 ...
Ocjena od 1 - 10 ??? Pa dao bi nekih 6.
Zbog cega?
1.) Manjak humora
2.) Previse nerealnosti koje nemaju veze s filmom.
3.) Par sprdacina poput "Stotine ljudi se kolju a ovaj zaprosi zenu i ozeni ju za 5 minuta dok sjece drugima utrobu s macetom!"
4.) kraj je katastrofa.... vidjet cete i sami (tko voli biti sam svoj kriticar).
Nadam se da vam nisam pokvario dozivljaje ali bar cete ustedjeti 15 Kn ako ga dignete za 10 u vasoj omiljenoj videoteci.
Sljedeca postaja: Shrek 3
Pfff... Ja još nisam gledala ni Pirate 2, a bome ni Shreka 2. Malo sam zaostala...
CatCloe
ljubitelji horora, večeras svi u uraniu pogledati "sjetvu"!!
hilary swank. jeben film.
na rotten tomatoes su ga pokopali...
Poppy
CatCloe
a jebi ga, svaki film negdje pokopaju. meni se sviđa i toliko je napet da sam se skoro upiškila, jer nisam htjela ništa propustiti trčanjem u wc
ne tvrdim da je film neka turbo kvaliteta glume, režije, efekata i sl. jednostavno je napeta hororčina i prilično spooky. za jedan horor sasvim dovoljno.
CatCloe
Poppy
CatCloe
a jebi ga, svaki film negdje pokopaju. meni se sviđa i toliko je napet da sam se skoro upiškila, jer nisam htjela ništa propustiti trčanjem u wc![]()
ne tvrdim da je film neka turbo kvaliteta glume, režije, efekata i sl. jednostavno je napeta hororčina i prilično spooky. za jedan horor sasvim dovoljno.
onda ću to pogledat na dvd-u da se mogu sakrit pod pokrivač kad zagusti!
Poppy
onda ću to pogledat na dvd-u da se mogu sakrit pod pokrivač kad zagusti!![]()
barem ćeš imati luksuz pause-gumbića i neće te moriti muke s odlaskom na wc

može li neki napeti triler? Barem za kukavice, jučer je bio full moon
obožavam čiku sa pletenicama, ekstatično sam ga gledala u prvom i drugom dijelu...uzdišem već sada samo od pomisli na šećera....
hvala, spašena večer
miasinoć sam ponovno pogledala bure baruta - e to je film!
tko je kriv?
lufus
tko je kriv?
ribice su krive! ribice su krive! pacovi su krivi! pacovi su krivi!
goli po mesečini ha?!

jadne ribice!!!!!!!!!!!!!

da su znali kako će im biti..
ne bi se igrali sa oružjem
miasinoć sam ponovno pogledala bure baruta - e to je film!
uf, jeste
plus Sergej u filmu
DanicaV
plus Sergej u filmu![]()
mrnjaauuu
miaDanicaV
plus Sergej u filmu![]()
mrnjaauuu
vau, konačno netko zna o kome se radi
davorcccThe Boondock Saints
Vrijedi pogledati!
Ja ne kontam zašto je taj film toliko popularan kod mase ljudi. Pogledao sam ga kad je izašao tj. kad je bio novi, nije mi bio ništa posebno, Dafeo mi je bio odvratan u onoj ulozi. A tolko ljudi svršava na to indie djelce...hm.
Re: Preporuke filmova
moja mama je zubić vila!proljeće ljeto jesen zima i opet proljeće.
odlična preporuka
to bi trebala biti "lektira".
Ivan
odlican je network... samo da ga je skratiti za pola sata onih "tv-drama romansa" scena...
Nikako se ne slažem; upravo je to i bila poanta, prikazati 'ljubavni' život nove generacije humanoida. Savršeno.
DanicaV
Da, film je nezaboravan, ali ako pogledaš iz koje je godine.... mlad si ti, otkrit ćeš još puno dobrih starih filmova.
Most popular 1976 titles by total votes
Votes Average Title
82458 8.5 Taxi Driver (1976)
43898 7.9 Rocky (1976)
20536 7.9 All the President's Men (1976)
19930 7.3 Carrie (1976)
15686 8.0 Network (1976)
15464 7.5 The Omen (1976)
12090 7.6 The Outlaw Josey Wales (1976)
10194 7.5 Marathon Man (1976)
8613 6.5 Logan's Run (1976)
7483 7.3 Assault on Precinct 13 (1976)
U pravu si, ovi su svi zakon...
Pizdarija:
http://us.imdb.com/Sections/Years/1976/academy-awards
Taksist nijednog oskara
Rocky-a sam gledala jednom i ne namjeravam više.
Oskar je vrlo rijetko mjerilo dobrog filma, znaju nekada "ubosti" što bi se reklo. Zapravo, najbolje pogode strani film.
Nekako više vjerujem odlukama žirija europskih festivala, osobito što se na nešm kontinentu ravnopravno pojavljuju filmovi iz cijelog svijeta, bez obzira na govorno područje.

Ja više ne vjerujem nijednom festivalu. Oscar je uvijek bio smješan, to ne moram ni spominjat. Cannesu i Mostri se nekad moglo vjerovat, tamo negdje do sredine devedesetih, al sad je i to ošlo u kurac.. Doduše, nema više ni poštenih filmova, pa je teže za birat
Uporedo s OLJK je bio i Vukovar film festival i gledala sam samo jedan film - kineski Tuyin brak, definitivno se isplatilo otići do Vukovara.
http://www.imdb.com/title/tt0949564/
Ima redatelja čiji opus pratim, pa ako su mi u "cukerpiksli", oprostim i neki slabiji film.
Recimo, uvijek ću pogledati film Mike Leigha. braće Coen i sl.
Nekada i zbog glumačke ekipe.
Mike Leigha ne podnosim, jebiga. Jasno mi je sve, al mi je naporaaaan. A braća Coen bi mogli već opravdat staru slavu, ništa pošteno od Lebowskog. Tim Burton se isto srozava. Tarantino je zabavan uvijek, al se sad već zajebava. Dosta prokletih homagea, mogo bi i neki film napravit.
Da se vratimo na topic, preporuka:
A. Hitchcock - Notorious
Ingrid Bergman i Cary "guba nad gubama" Grant, protiv x zlih njemaca i njihovih mama! Ne može da bude loše
Evo moj prijedlog:
Igmar Bergman: 'Fanny and Alexander'
Ivan
dobro je to ali nista nije bolje od "rear window"![]()
Nije ni u top 5, al ovi ostali su preočiti da bi uopće vrijeđao nekoga s pomisli da ih nije gledo
Top 10:
1. Rear Window
2. Rear Window
3. Rear Window
4. North by Northwest
5. Rope
6. Psycho
7. Vertigo
8. Notorious
9. Dial M for Murder
10. Lifeboat ili Foreign Corespondant
Zaboravio sam Birds, al mi se sad neda prepravljat listu...
DanicaV
Meni je Mike Leigh super. Britanska socijalna drama, otprilike uvijek isti glumci. Ali ja inače gledam "crnjake" .
Evo moj prijedlog:
Igmar Bergman: 'Fanny and Alexander'
Ja imam neku urođenu averziju prema tragedijama. Iritira me što im većina kritičara automatski dodjeljuje veću umjetničku vrijednost od komedija.. A možda sam i istraumatiziran Jugoslavenskim / Hrvatskim socijanim dramama...
Preporuka:
Wim Wenders, The End of Violence
Nije zbog Wim Wendersa, nego zbog Bill Pullmana. Čovijek je neshvaćeni i potcijenjeni genije. U rangu Bill Murraya, kojeg se isto nitko ne bi sjećo, da nije snimio Lost in Translation...
kad sam već kod potcjenjenih genija:
Tim Robbins, Bob Roberts
Politička satira o desničarskom country pjevaču koji se kandidira za senat. Genijalan film. Ujedno i odgovor na pitanje: "Zašto Michael Moore više vrijedi u svojoj težini u masti, nego kao redatelj?"
wastedbass
evo preporucam Sentinel iako u zadnje vrijeme ne volim političke trilere ovaj mi se svidio
dobar, dobar!
CatCloeoprosti il to ironicino heheh
wastedbass
evo preporucam Sentinel iako u zadnje vrijeme ne volim političke trilere ovaj mi se svidio
dobar, dobar!
wastedbass
oprosti il to ironicino hehehma volim tog kiefera iz 24 sata totalno max payne lik
Kiefer je dobar, al' ne u 24h ;-)
swamp
Nije zbog Wim Wendersa, nego zbog Bill Pullmana. Čovijek je neshvaćeni i potcijenjeni genije. U rangu Bill Murraya, kojeg se isto nitko ne bi sjećo, da nije snimio Lost in Translation...
Uf uf. Teške riječi. Murray bi bio ubercool i cijenjen i bez LiT. Možda je ta uloga malo razvikana, al definitivno ne bih rekao da je to glavna uloga njegove karijere.
Puno pamćeniji će biti po Groundhog dayu, jednom od najboljih filmova svih vremena. Unatoč tome što je komedija
allein
Uf uf. Teške riječi. Murray bi bio ubercool i cijenjen i bez LiT. Možda je ta uloga malo razvikana, al definitivno ne bih rekao da je to glavna uloga njegove karijere.
Puno pamćeniji će biti po Groundhog dayu, jednom od najboljih filmova svih vremena. Unatoč tome što je komedija![]()
Možda me nisi shvatio u potpunosti. Bill Murray je genije i bez LiT-a, po Groundhog Dayu i po Where Buffalos Roam, a i novijim Wes Andersonovim filmovima (meni Rushmore caruje).. Ali sigurno je da bi ga mainstream publika strpala u isti koš sa Chevy Chaseom, da nije bilo LiT-a. Bill Pullman, koji je isto odličan glumac, nije dobio takvu priliku, pa sad snima neke serije, dok Murray sad skoro da ima status koji zaslužuje.
Da Pullman danas umre, ostao bi zapamćen po Independance Dayu, što je uloga *daleko* ispod njegovih mogučnosti. Ako ne vjeruješ, pogledaj Zero Effect i End of Violence..

Korisničko ime
Zero Effect je ooooooodličan![]()
Dodjeljujem ti počasni kikiriki za dobar ukus!
..ili za slaganje samnom, kako ti je draže
swamp
Korisničko ime
Zero Effect je ooooooodličan![]()
Dodjeljujem ti počasni kikiriki za dobar ukus!
..ili za slaganje samnom, kako ti je draže![]()
bit će da je dobar ukus.volim detektivske filmove.a ovaj je ne dobar,nego odličan...Ako se ne varam,Pullman je bio onaj detektiv što je onu malu našao,dijete od onog bogatuna i neke tam kurve ako se dobro sječam....što se osvećivala....
thanks za kikiriki...
fairy
1. Parfem - priča o ubojici- predobar ,ljudi morate pogledat
jedan od mojih najfilmova..... prepredobar je ...
2. izgubljena cesta- david lynch
3. dina- david lynch
4. spun-rodrigez
5.crank
dirljivo do suza...AIDS tematika