[VIDEO] Anketa: Što Osječani misle o građanskoj inicijativi "U ime obitelji"?

Osijek

[VIDEO] Anketa: Što Osječani misle o građanskoj inicijativi "U ime obitelji"?

Portal Osijek031.com danas je proveo anketu među našim sugrađanima te smo ih pitali što misle o građanskoj inicijativi "U ime obitelji". Voditeljica Vlatka Tikas i snimatelj Daniel Antunović prošetali su se centrom grada i nasumično birali svoje sugovornike.

Ovo trenutno aktualno pitanje podijelilo je Hrvatsku, a kakva su razmišljanja Osječana o navedenoj temi, pogledajte u videu...

Anketa 031: Što Osječani misle o građanskoj inicijativi "U ime obitelji"?

A vi?! Što vi mislite o građanskoj inicijativi "U ime obitelji"?

Povijesni medij

Novinarka: Vlatka Tikas
Snimatelj: Daniel Antunović
Produkcija: Osijek031.com

Ažurirano 19.11.2013. Pogledajte i kakva su razmišljanja Osječanki i Osječana nekoliko mjeseci kasnije:
Anketa: Hoćete li izaći na referendum o braku i kako ćete se izjasniti?
Povijesni medij

A vi?! Hoćete li izaći na referendum o braku i kako ćete se izjasniti?

Povijesni medij

Pogledajte i...
[15.05.2013.] Anketa: Što građani vole i što bi mijenjali u Osijeku?
samo mi je zao sto ovog zadnjeg nije pitala kad se on opredjelio biti str8
a neko drugo "provokativno" pitanje osim ovoga papagajskog niste uspjeli smisliti ili ?
koji bi uopce trebao biti smislen odgovor na takvo sto?

a sta da vase djete napravi bolji prilog od vas ? haha
Hm...zanimljivo...

ovih par je izjavilo da su protiv gejeva, ali s druge strane, prihvatili bi svoje dijete da je gej...zanimljivo...
J. R. Hartsock

Hm...zanimljivo...

ovih par je izjavilo da su protiv gejeva, ali s druge strane, prihvatili bi svoje dijete da je gej...zanimljivo...

Nitko nije rekao da je protiv gayeva, već ZA pravnu definiciju braka kao zajednice muškarca i žene. Prvi je čak jasno naznačio da nije na nikome da ikoga osuđuje zbog spolne orijentacije, ali njegov osobni stav je takav kakav je. Jedna je rekla da ne zna što bi napravila u tom slučaju, što je, po meni, bio prilično fer i iskren odgovor, naročito kada uzmeš u obzir da se radi o djetetu. Daljnje formiranje osobnosti i karaktera često odvodi u neplaniranim pravcima. Ništa nije zacementirano. Istina, implikacije su i više nego jasne, pa se zaista može izvući zaključak da većina takvih ljudi generalno s prezirom gleda na gay populaciju, no to je ovdje, iako izravno povezano s konkretnom problematikom, sporedna stvar. Na kraju krajeva, mišljenja su kao šup*i...

A s treće strane, samo je JEDAN eksplicitno izjavio da bi prihvatio svoje dijete kao takvo, kao i svaki drugi roditelj uostalom, što je, ne moram ti ni reći, potpuno nerelevantno u bilo kojem aspektu, budući da se radi o kategoričkoj izjavi koju izravno pobijaju nebrojeni dokumentirani slučajevi roditelja koji su u ovoj ili onoj mjeri stigmatizirali vlastito dijete čak do te mjere da su ga zbog seksualnih preferencija izbacili iz roditeljskog doma, te ga se de facto odrekli. Osobno poznajem dvoje-troje takvih...

Ergo, generalizacija i kategoričke izjave = loša argumentacija = neminovno neispravni zaključci u širokom spektru. No kako bilo, to što se ja osobno snažno protivim inicijativi, ne znači da ću upasti u istu zamku stvaranja općeg suda o takvim ljudima. Tipičan primjer ti je dečko koji je rekao da se protivi inicijativi i referendumu, ali iz razloga koji nemaju apsolutno nikakve veze sa pro/kontra gay stavom, već se radi o čistoj ekonomiji.
Nepriznavanje nečijih prava danas, vodi do nepriznavanju vaših prava sutra. Prije ili kasnije svatko ponaosob će, u jednom ili više slučaja, biti ona zakinuta manjina. Razmislite.
crveni

Nepriznavanje nečijih prava danas, vodi do nepriznavanju vaših prava sutra. Prije ili kasnije svatko ponaosob će, u jednom ili više slučaja, biti ona zakinuta manjina. Razmislite.

razmisli ti sto se dogadja kada manjina provodi svoju volju nad vecinom, ja nemam nista protiv njih osim sto sam protiv toga da posvajaju djecu, a to je zapravo ono o cemu se ovdje i radi...

ako vecina odluci da je to u redu ja cu to postovati (na stranu medijska indoktrinacija koja ce ici prije toga tj koja traje vec tjednima, a i ovaj video je tragimomican amaterski pokusaj iste :lol: ), problem je sto neki svim silama pokusavaju sprjeciti demokratske procese u ovoj zemlji, tako da je jako tesko da ce ovaj (kao i ostali referendumi u zadnjih par godina, na stranu onaj kvazi o EU) proci...
tranquilize

razmisli ti sto se dogadja kada manjina provodi svoju volju nad vecinom, ja nemam nista protiv njih osim sto sam protiv toga da posvajaju djecu, a to je zapravo ono o cemu se ovdje i radi...

Ne bih se složio da manjina provodi volju nad većinom, naprosto zato što se omogućavanjem istospolnih brakova ni na koji način ne diskriminira heteroseksualna većina.
Moramo biti svjesni da takve zajednice postoje i da ih treba na neki način pravno regulirati. Može se napraviti terminološki kompromis i tu homo zajednicu ne nazvati istospolni brak, nego 'istospolna zajednica'. Oni se ionako ne bi vjenčavali u crkvi, već kod matičara.
Što se tiče posvajanja djece, ja sam također protiv takovih 'in vivo' eksperimenata. Ne zato što mislim da homo parovi ne bi bili brižni roditelji, nego zato što bi odrastanje u takvoj zajednici vjerojatno imalo značajan utjecaj na razvoj seksualnosti tog djeteta, a o preziru i podsmjehu vršnjaka da ne govorim.
de tranquilaze sta pricas sranja

onda trebamo sve manjine sjebat da nas ne bi slucajno nas vecinu - hrvata bijelaca katolika koji volimo suprotno spol, slucajno ugrozila

preacher - kompromis opet dovodi do diskrimacije, rekao sam na drugom topicu to je kao kad su crnci u sad-u smjeli uci s bijelcima u bus, ali moraju sjediti nazad

za zadnje, je vrlo sjebano, da li da posvoje ili ne djecu, problem je svakako drustvo, a sumnjam da bi odgojili homo dijete, nemozes odgojit neciju homosexualnost
PreacheR

Što se tiče posvajanja djece, ja sam također protiv takovih 'in vivo' eksperimenata. Ne zato što mislim da homo parovi ne bi bili brižni roditelji, nego zato što bi odrastanje u takvoj zajednici vjerojatno imalo značajan utjecaj na razvoj seksualnosti tog djeteta, a o preziru i podsmjehu vršnjaka da ne govorim.

Moja tetka je sa 16 godina ostala trudna u jednom hercegovackom selu. Otjerali su ju iz sela i otisla je u Njemacku jer je bila sramota za familiju i cijelo selo. Otac do smrti nije s njom razgovarao, a mater je onako potajno tu i tamo preko raznih kanala saznavala kako joj je i jel se snasla.

Da smo tada (a vjerovatno i danas) pitali te seljane jesu li da se u Ustav unese zabrana maloljetnicke trudnoce, jer to steti obitelji i cijelom selu ... svi bi bez trunke razmisljanja pristali.

Danas maloljetne trudrnice ne tjeramo iz sela/grada. Ako se slucajno i rodi kopile, djece mu se ne rugaju u skoli, stare babe sa svojih klupa pred haustorom ne sapucu u pola glasa 'to je marino kopile' ... itd itd.

Da, bilo bi djeci iz istospolnih brakova tesko, podmjehivali bi im se i rugali ... jednako kako su se nekoc rugali kopiladi, kao sto se danas rugaju debelima, onima s naocalima, onima koji nisu odjeveni kako bi trebali, onima koji nisu spretni, kao sto su se 90tih rugali djeci iz mjesanih brakova ... itd itd.

Nikome ne pada na pamet zabraniti mjesane brakove, jer bi to moglo dovesti do izrugivanja djece.

"...značajan utjecaj na razvoj seksualnosti tog djeteta..." ? Zasto ?

Djeca rijetko gledaju u svoje roditelje kao 'sexualne' ... uglavnom je djeci odvratno uopce zamisljati da im roditelji 'to rade' ... a roditelji osim mozda kratke 'puse' rijetko izrazavaju svoju sexualnost pred djecom.

Iako ja smatram da sexualnost nije crna i bijela ... postoji puno sivih nijansi, opet, sexualnost nije prekidac u glavi koji se moze pomicati na str8/gay.

I danas puno gay ljudi odgaja djecu. Lezbe koje su si rodile djete, gayevi koji su 'zaglavili' u braku ...

Istospolni brakovi ne bi otimali djecu iz sretnih hetero obitelji, nego prolazili kao i hetero parovi kroz dugotrajan i mukotrpan proces procjene za posvajanje. Pitanje je samo da li je bolje za dijete da odrasta u domu ili sa dvije mame ili dva tate.

Danas je puno veci problem sto se u hrvatskoj od 2.500 djece u domovima godisnje posvoji samo 130, a istovremeno posvojenje ceka 652 posvojitelja ...
Ja sam jedan običan građanin Republike Hrvatske. Posve normalan i dobronamjeran građanin, koji plaća porez, nikoga ne mrzi i koji je samo u jednom malom detalju drukčiji od ostalih:
zaljubljen sam u svoje vlastito lijevo stopalo.
Htio bih stupiti u brak sa svojim lijevim stopalom i tražim od države da mi to omogući. To je moje pravo; ljudsko pravo!
Ako jedna skupina ljudi ima pravo na brak, valjda imam i ja pravo sa svojim lijevim stopalom. Sve drugo je diskriminacija. Kome smeta ljubav?
Pošto nikome ne činim zlo time što ljubim svoje stopalo i što želim s njime stupiti u brak, država mi, u ime tolerancije, uvažavanja različitosti, civilizacijskih standarda i empatije prema manjinskim skupinama, treba omogućiti taj brak.

Tko god misli drugačije, zatucani je i netolerantni taliban, gušitelj ljubavi, širitelj mržnje i diskriminacije, i neka ide na Bizant. Žalosno je što na svijetu postoje takve osobe, ograničene i bez empatije koje nas mrze samo zato što smo drukčiji. Jer usprotiviti se ovom obliku braka automatski znači mrziti i pozivati na nasilje.

Srdačan pozdrav,

Drukčiji
kad tvoje lijevo stoplao, bude imalo pravo glasa i bude placalo porez :) slobodno se zenite :)
maddox_rumble

kad tvoje lijevo stoplao, bude imalo pravo glasa i bude placalo porez :) slobodno se zenite :)

Evo ga još jedan balkanski primjerak netolerantnog mrzitelja i nogofoba! Vrati se u srednji vijek!
ahaha smijesan si :D
Budite šta god hoćete i radite šta god hoćete!Al brate mili ne morate paradirati pred svima!Jednostavno se pomirite s time da kod nas to još dugo neće biti prihvaćeno i gotovo!seru tu što će se protrošiti novaca za referendum,a koliko koštaju njihove parade po Zagrebu i Splitu svake godine?Hoćete jednakost??PRESTANITE PARADIRATI!!jel hetero ljudi imaju svoje parade i paradiraju vama pred nosom?NE!Ja jesam inače za taj referendum...
Ingo

Da, bilo bi djeci iz istospolnih brakova tesko, podmjehivali bi im se i rugali ... jednako kako su se nekoc rugali kopiladi, kao sto se danas rugaju debelima, onima s naocalima, onima koji nisu odjeveni kako bi trebali, onima koji nisu spretni, kao sto su se 90tih rugali djeci iz mjesanih brakova ... itd itd.

Sam si odgovorio na to. Trenutno kod nas još nije sazrelo vrijeme za to.
Btw, ja nikada nisam vidio da se netko rugao djeci iz mješovitih brakova, niti 90-ih, a posebice ranije. Osobno sam se družio i družim se s više osoba iz mješovitih brakova i to nikada nije bila tema razgovora, a još manje podsmijeha.

Ingo

Djeca rijetko gledaju u svoje roditelje kao 'sexualne' ... uglavnom je djeci odvratno uopce zamisljati da im roditelji 'to rade' ... a roditelji osim mozda kratke 'puse' rijetko izrazavaju svoju sexualnost pred djecom.

Još jednom ponavljam da nisam za eksperimente. Ako pretpostavimo da je posvojeno dijete 'po defaultu' heteroseksualno, što je velika vjerojatnost, ne možemo biti sigurni kako bi odrastanje u istospolnoj zajednici utjecalo, ne samo na izgrađivanje seksualnosti, već i na formiranje cjelokupne osobnosti tog djeteta. Ili da se malo našalim, što bi bilo kada bi sin uhvatio tatu 1 i tatu 2 u 'klinču'?

Ja sam u načelu liberalan, no u nekim racionalnim okvirima.
Od sutra prestajem

...

Inicijativa za progonstvo kršćana – Brak je zajednica muškarca i žene koji prinose žrtvu bogovima

U ustavu rimskog carstva brak je bio zajednica muškarca i žene koji prinose žrtvu bogovima, a kršćani su napadali tu svetu definiciju braka Rimskog carstva

Članovi Inicijative za obitelj i njihovih nekoliko stotina tisuća ovaca koji su potpisali zahtjev za referendum nisu slična takva inicijativa tijekom tisutljeća ljudske povijesti. Kako sami kažu - žele uvrstiti brak u ustav kao hrvatsku demokratsku zajednicu muškarca i žene – jer je to dio tradicije, vrijednosti, kulture, čega već. S obzirom na poveći broj njihovih istomišljenika, red je da se prisjetimo raznih anonimnih junaka iz povijesti čovječanstva koji su također imali svoje inicijative kroz koje su željeli sačuvati tradicionalne vrijednosti, kulturu, običaje, što već. Oni su njihovi preteče i put vodilja.

INICIJATIVA ZA OSTANAK ŽENE U KUHINJI

Članovi ove inicijative bili su pretežno patrijarhalni muškarci, a cilj im je bio očuvanje tadašnjih vrijednosti, tradicije, kulture, čega već. Naime, (do)tadašnja tradicija je nalagala da žene nemaju pravo glasa čak ni dok ih muškarci tuku, a kamoli na izborima. Njihovo bivstvo se jako dobro znalo – kućanski poslovi, odgoj djece, podavanje muškarcu kad mu se god prohtje iako se njoj ne da, toleriranje muževljevih ljubavnica i slično. Onda je došla neka feministička manjina i počela napadati ustaljene vrednote. Održavale su neke glačalo parade u kojima su raznobojinim tkaninama na transparentima ukazivale na nepoštivanje ljudskih prava, odnosno željele su se izjednačiti s muškarcima. Inicijativa za ostanak žene u kuhinji kazivala je da feministička manjina nije normalna i da ruši obiteljske vrijednosti ustaljene još u krapinskoj pećini. Na kraju inicijativa je poražena, a žene su dobile ljudska prava. Zanimljivo je da mnoge kćeri žena koje su se borile za svoja prava sada nastavlja s borbom, ali za dokidanje istih tih prava za koje su njihove matere bile spremne dati život.

INICIJATIVA ZA STAVLJANJE LANACA CRNCU IAKO NE PADA SNIJEG

Članovi ove inicijative bili su pretežno patrijarhalni muškarci i robovlasničke žene, a cilj im je bio očuvanje tadašnjih vrijednosti, tradicije, kulture, čega već. Naime, (do)tadašnja tradicija je nalagala da crnci nemaju pravo glasa ni dok ih muškarci i žene tuku, a kamoli na izborima. Njihovo bivstvo se jako dobro znalo – besplatni rad, branje pamuka, gospodarski rast SAD temeljen na besplatnoj radnoj snazi. Onda je došla neka manjina sa sjevera SAD-a i počela govoriti da nije u redu mučiti i ubijati crne robove, a većina je to shvatila kao napad na njihove vrijednosti ustaljene još u egipatskoj piramidi. Započeo je krvavi rat, inicijativa je u borbu krenula sa sloganom – „Znate li koja je razlika između automobilske gume i crnkinje? Guma ne pjeva blues kad joj stavite lance" – ali na kraju je poražena. Zanimljivo da mnogi potomci crnaca danas preziru gay populaciju smatrajući da im ne trebaju nikakva prava.

INICIJATIVA ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA

Članovi ove inicijative bili su pretežno patrijarhalni muškarci i robovlasničke žene, a cilj im je bio očuvanje tadašnjih vrijednosti, tradicije, kulture, čega već. Naime, (do)tadašnja tradicija je nalagala da ljudi u manufakturama rade bez prestanka od 1. siječnja do 31. prosinca bez obzira je li riječ o gregorijanskom ili julijanskom kalendaru. Njihovo bivstvo se jako dobro znalo i poštivalo – polubesplatni rad od jutra do sutra, pa od jutra do sutra, pa od jutra do sutra. Onda je došla neka manjina i rekla da to nije normalno – roditi se i umrijet u manufakturi. Uslijedila je borba, a na kraju su manufakturni radnici dobili bolje uvjete i veća prava – smanjio se broj radnih sati u danu, dobili su se čak i slobodni dani. Zanimljivo da mnogi potomci manufakturnih radnika mrze to što gay populacija po cijele dane ima iste seksualne sklonosti. Oni bi valjda htjeli da im se smanji broj gay sati u radnom danu ili čak da dobiju koji dan slobodan od homoseksualizma.

INICIJATIVA ZA OČUVANJE PRAVA PSIHIČKIH BOLESNIKA

Članovi ove Inicijative, vjerovali ili ne, bili su ljudi, a cilj im je bio očuvanje tadašnjih vrijednosti, tradicije, kulture, čega već. Naime, (do)tadašnja tradicija je nalagala da se psihičkog bolesnika ili kokne ili podvrgne lobotomiji ili da ga se doživotno zatvori. Njihovo bivstvo se jako dobro znalo – oni su ludi i treba ih tako doživljavati. Onda je došla neka manjina i rekla da psihički bolesnici nisu krivi što su bolesni, i da im se treba pomoći. Većina je to doživjela kao napad na njihove ustaljene vrednote još iz prehistorijskog doba kada se takve ljude puštalo da umiru u najstrašnijim mukama.

INICIJATIVA ZA OČUVANJE RELIGIJSKIH VRIJEDNOSTI

Članovi ove inicijative bili su Rimljani, a cilj im je bio očuvanje tadašnjih vrijednosti, tradicije, kulture, čega već. Naime, (do)tadašnja tradicija je nalagala da ima više bogova, a sad se najedanput pojavio jedan jedini sa svojim sinom Isusom Kristom. Kršćanstvo je željelo ostvariti pravo na svoje vrednote, a car Dioklecijan bio je ljut što kršćani ne prinose žrtvu smatrajući da tako štete Rimskom carstvu koje su upravo tih godina počele najedati razne krize. Uslijedili su progoni, ali na kraju su kršćani pobijedili zahvaljujući pravima koje im je dao car Konstantin. Zanimljivo da najveći broj mrzitelja gay populacije potiče upravo iz kršćana – ljudi koji su se onda borili za svoja prava da bi njihovi potomci željeli osujetiti ista ona prava za koje su se njihovi preci borili.

Bilo je u povijesti i mnogo drugih inicijativa. Jedna se tako u srednjem vijeku borila da se sunce nastavi i dalje okretati oko Zemlje iako se tuda nikada nije okretalo. Inicijativa za širenje kršćanstva mačem po Južnoj Americi uništila je velike civilizacije. Inicijativa za (p)ostanak ljudske vrste od Adama i Eve nije znala što da radi s neandertalcima, pa se borila i još uvijek se bori protiv dlakavih uljeza.

U povijesti očuvanja tradicionalnih vrijednosti nisu najebali samo ljudi nego dobar dio životinja, biljaka, krajolika...

Povijest jest učiteljica života, ali ljudi nikako da nauče. Posebno u oko upadaju kršćani. Stoljećima su se borili za svoje ljudsko pravo vjerovanja u drugačije – ne u više bogova, nego jednog – da bi na kraju oni bili ti koji su uništavali civilizacije, progres znanosti i čovječanstva, pa sve do današnjih dana kada se bore protiv homoseksualaca i njihovih prava.

Istih onih prava koje slave preko svojih mučenički ubijenih svetaca iz doba kada je krćanstvo bilo to koje je bilo drugačije, koje je mijenjalo ustaljene vrijednosti, kulturu, tradiciju, što već, posebno brak.

U ustavu rimskog carstva, naime, brak je bio zajednica muškarca i žene koji prinose žrtvu bogovima, a kršćani su napadali tu svetu definiciju braka Rimskog carstva.

Poznato, zar ne? Sve sad opet gledamo na ripit.

Samo možeš ti kršćanskim potpisnicima referenduma bilo koju posluku porati, ali oni čuju, a ne vide, vide, a ne čuju, ne slušaju, te ne vide i ne čuju.

izvor
PreacheR

Još jednom ponavljam da nisam za eksperimente. Ako pretpostavimo da je posvojeno dijete 'po defaultu' heteroseksualno, što je velika vjerojatnost, ne možemo biti sigurni kako bi odrastanje u istospolnoj zajednici utjecalo, ne samo na izgrađivanje seksualnosti, već i na formiranje cjelokupne osobnosti tog djeteta. Ili da se malo našalim, što bi bilo kada bi sin uhvatio tatu 1 i tatu 2 u 'klinču'?

znam da si u nacelu liberalan, ali tu tvoju liberalnost treba jos malo 'izbrusiti' ... jer ne mozes biti malo liberalan.

To je kao da kaze 'je, crnci imaju sva prava, sve smo im dali, imaju svoje autobuse, svoje skole, dali smo im slobodu nisu vise robovi, cak smo im dali i posebne plaze gdje se mogu kupati ... i opet se bune' :(

hehe ... tata i tata u klincu bi bilo jednako odvratno djetetu kao kad bi vidio mamu i tatu u klincu. Djeci je to po defaultu odvratno :(
bob11

Budite šta god hoćete i radite šta god hoćete!Al brate mili ne morate paradirati pred svima!Jednostavno se pomirite s time da kod nas to još dugo neće biti prihvaćeno i gotovo!seru tu što će se protrošiti novaca za referendum,a koliko koštaju njihove parade po Zagrebu i Splitu svake godine?Hoćete jednakost??PRESTANITE PARADIRATI!!jel hetero ljudi imaju svoje parade i paradiraju vama pred nosom?NE!Ja jesam inače za taj referendum...

da, hetero ljudi paradiraju svake subote slaveci svoju heterosexualnu ljubav svima pred nosom. i trube ;)
Ingo

bob11

da, hetero ljudi paradiraju svake subote slaveci svoju heterosexualnu ljubav svima pred nosom. i trube ;)

....xexexe, preeeeeeeeeeedobro.......
Ingo

PreacheR

znam da si u nacelu liberalan, ali tu tvoju liberalnost treba jos malo 'izbrusiti' ... jer ne mozes biti malo liberalan.

To je kao da kaze 'je, crnci imaju sva prava, sve smo im dali, imaju svoje autobuse, svoje skole, dali smo im slobodu nisu vise robovi, cak smo im dali i posebne plaze gdje se mogu kupati ... i opet se bune' :(

hehe ... tata i tata u klincu bi bilo jednako odvratno djetetu kao kad bi vidio mamu i tatu u klincu. Djeci je to po defaultu odvratno :(

ako bi dijete bilo hetero onda bi mu vjerovatno jednog dana kad bi vidio tate kako se poljube bilo puno odvratnije nego da su to mama i tata!
ne to bi bilo homofobnom djetetu, a ne hetero djetetu :)
Ingo

bob11

dobro,al te svoje parade sami plaćaju,a ne iz đepa poreznik obveznika,tak da ne sereš bezveze!!!
svaki oblik prosvjeda se placa iz drzavnog dzeba - ne vidim opet da se sere protiv drugih
uvijek na strani manjine i grupa koje se kod većine žele izboriti za prava, to jest plemenito i pravedno sve je ostalo kukavički
bob11

dobro,al te svoje parade sami plaćaju,a ne iz đepa poreznik obveznika,tak da ne sereš bezveze!!!

parada se placa donacijama, financiranjem iz kojekakvih fondova, volontiranjem.

zastita parade je nuzna ne radi parade, nego radi opasnosti od napada na ucesnike parade, to je zastita koju svaki gradjanin drzave ima.

parada nije nista skuplja nego bilo koja 'hetero' nogometna utakmica koja takodjer zahtjeva policijsku intervenciju i koje su puno cesce nego gay parade i koja se placa iz dzepa poreznih obveznika.
Ingo

He, he :lol:
jedino dobro u ovom prilogu je ova "skoro iritantna voditeljica".....:)

Re: [VIDEO] Anketa: Što Osječani misle o građanskoj inicijativi "U ime obitelji"?

bob11

Ne paradiraju zato da bi prkosili, nego zato da javnost podsjete kako i oni postoje i kako bi trebali imati jednaka prava.
Heteroseksualci ne paradiraju jer imaju željena prava, čak i oni koji ta prava niti ne zaslužuju.

Ako vec spominjes potrosnju financijskih sredstava iz drzavnog proracuna, onda se bolje osvrni na crkvu. Jer crkvi zaista ide novac iz državnog proračuna, sto znaci i iz mog djepa, a ateist sam. No, nitko me ne pita.
Bacamo novce u vjetar ni za što!
Zbog čega? Zbog nečijih hirova!
Ovo je organizirano samo kako bi se narodu skrenula pažnja sa stvarnih problema, ovakvi referendumi nam ne trebaju!
Ingo

Iako ja smatram da sexualnost nije crna i bijela ... postoji puno sivih nijansi, opet, sexualnost nije prekidac u glavi koji se moze pomicati na str8/gay.

I danas puno gay ljudi odgaja djecu. Lezbe koje su si rodile djete, gayevi koji su 'zaglavili' u braku ...

Istospolni brakovi ne bi otimali djecu iz sretnih hetero obitelji, nego prolazili kao i hetero parovi kroz dugotrajan i mukotrpan proces procjene za posvajanje. Pitanje je samo da li je bolje za dijete da odrasta u domu ili sa dvije mame ili dva tate.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/imao-sam-dvije-majke-i-zbog-toga-se-protivim-gay-brakovima/658230.aspx
PreacheR

Ingo

http://www.index.hr/vijesti/clanak/imao-sam-dvije-majke-i-zbog-toga-se-protivim-gay-brakovima/658230.aspx

...hm, možda da uzmemo u obzir dvije stvari: prvo, lik sad ima 66 godina, znači radi se o 50-tim godinama prošlog stoljeća......drugo: lijepo kaže da je istraumatiziran zbog toga što nije imao oca......mnoga djeca danas žive sa samohranim majkama, prema tome - ovaj ti članak nema veze s vezom, kao ni stari prdonja koji u poznim godinama hoće biti malo popularan, pa se, eto, javio....

Re: [VIDEO] Anketa: Što Osječani misle o građanskoj inicijativi "U ime obitelji"?

J. R. Hartsock

bob11

Ne paradiraju zato da bi prkosili, nego zato da javnost podsjete kako i oni postoje i kako bi trebali imati jednaka prava.
Heteroseksualci ne paradiraju jer imaju željena prava, čak i oni koji ta prava niti ne zaslužuju.

Ako vec spominjes potrosnju financijskih sredstava iz drzavnog proracuna, onda se bolje osvrni na crkvu. Jer crkvi zaista ide novac iz državnog proračuna, sto znaci i iz mog djepa, a ateist sam. No, nitko me ne pita.

a sta si ti nego odvratna homofobcina ? takodjer i crveni, slavite rezime i drzave gdje gay osobe nemaju/nisu imali NIKAKVA PRAVA , prvo mjenjajte avatare i svjetonazore pa onda se*ite nama koji nemamo nista protiv tih osoba osim sto zelimo ocuvati prava djece
pa ovdje se uopce ne prica o djecu :D

to je drugi zakon, moj boze

djete je nevezano za definiciju braka
maddox_rumble

pa ovdje se uopce ne prica o djecu :D

to je drugi zakon, moj boze

djete je nevezano za definiciju braka

i te kako je ta prica na puno nacina vezana uz ovaj referendum, bolje receno pokusaj referenduma jer referendumi u novom hrvatskom totalitarizmu (trademark by SDP/HDZ) ne prolaze, osim ako ih sama vlast ne sponzorira
ti samo pricas nesto bezveze i nepozano

ja ti hocu reci, da ako i bude brak musko zensko, to ne utice na uvjete posvajanja sto je deseti zakon reguliran od strane totalno drugih strucnjaka
tranquilize

a sta si ti nego odvratna homofobcina ? takodjer i crveni, slavite rezime i drzave gdje gay osobe nemaju/nisu imali NIKAKVA PRAVA , prvo mjenjajte avatare i svjetonazore pa onda se*ite nama koji nemamo nista protiv tih osoba osim sto zelimo ocuvati prava djece

U svakom slučaju, ovo je tvoj jadni pokušaj trollanja. Kuba je jedina država koja i dalje prima djecu na rehabilitaciju a koja trpe i danas posljedice havarije NE. Ali nije bitno. Bitno je reći da skidam kapu osobama koje su potpisale zahtjev za referendum. Uspješno su potpisale i svaki idući referendum o ukidanju prava svakoj drugoj skupini ljudi koji su u manjini. Danas LGBT, sutra plavokosi, preksutra crvenokosi. Tko je slijedeći, zna samo onaj tko je instruirao ljude na potpisivanje i zloupotrebu instituta referenduma. Da se podsjetimo, 1938 je na zahtjev većine počeo pogrom Žida u Njemačkoj. Na isti način zadržana je segregacija u pojedinim državama SAD-a, do dolaska Cartera (1977), kada je i unatoč želji velike većine na jugu ukinuta. U isto doba, Carter je intenzivirao progon KKK-a koji je na isti način kao i udruga u ime obitelji, instruirao bjelačku većinu na jugu.
Tak da, mišljenje instruirane većine, nije nužno dobro i pametno. A udruge, pa nisu baš sve dobronamjerne.
maddox_rumble

ti samo pricas nesto bezveze i nepozano

ja ti hocu reci, da ako i bude brak musko zensko, to ne utice na uvjete posvajanja sto je deseti zakon reguliran od strane totalno drugih strucnjaka

ne utjece ali postavlja temelje tome, ovako ce bar stav vecine biti iznesen (sto i je bit demokracije, nevezano sto neki ljubitelji totalitarnih rezima ovdje mislili)
naravno da sam takodjer svjestan da ce oni dobiti pravo posvajanja djece milom ili silom, pod utjecajem medjunarodne politike, pa makar milijuni prosvjedovali kao sto je slucaj u Francuskoj...

to je samo dio "civilizacijskih vrednota" koje nam zapad donosi, ono sto sljedi poslje toga je pitanje pedofila , gdje Velika Britanija predvodi "napredak"
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/133809/Britanski-suci-omogucili-amnestiju-pedofila.html
http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/87298-vrhovni-sudac-britanije-fotografije-gole-djece-nisu-pedofilija-vec-hobi-poput-skupljanja-slicica.html

itd itd, naravno sve su ovo gluposti onome koji nece ni pokusati sagledati siru sliku svega ovoga...
J. R. Hartsock

bob11

Za crkvu se slažem,al nije to tema!!!
crveni

tranquilize

U svakom slučaju, ovo je tvoj jadni pokušaj trollanja. Kuba je jedina država koja i dalje prima djecu na rehabilitaciju a koja trpe i danas posljedice havarije NE. Ali nije bitno. Bitno je reći da skidam kapu osobama koje su potpisale zahtjev za referendum. Uspješno su potpisale i svaki idući referendum o ukidanju prava svakoj drugoj skupini ljudi koji su u manjini. Danas LGBT, sutra plavokosi, preksutra crvenokosi. Tko je slijedeći, zna samo onaj tko je instruirao ljude na potpisivanje i zloupotrebu instituta referenduma. Da se podsjetimo, 1938 je na zahtjev većine počeo pogrom Žida u Njemačkoj. Na isti način zadržana je segregacija u pojedinim državama SAD-a, do dolaska Cartera (1977), kada je i unatoč želji velike većine na jugu ukinuta. U isto doba, Carter je intenzivirao progon KKK-a koji je na isti način kao i udruga u ime obitelji, instruirao bjelačku većinu na jugu.
Tak da, mišljenje instruirane većine, nije nužno dobro i pametno. A udruge, pa nisu baš sve dobronamjerne.

ma naravno izvukao si kubu, a jugoslaviju ili recimo rusiju, vase ljubljene perjanice ovaj si put "previdio"
a kako li je samo ironicno sto J. R. Hartsock ima simbole sistema gdje bi zato sto si gay mogao ici na robiju od 5 godina...
jedva cekam da se gay udruge uhvate komunjara :lol: nasli ste se vi pricati o pravima manjina :lol:

edit , da ironija bude jos veca, te kao slag na tortu, samo cekam da nama "rvatima" pamet po ovom pitanju krenu soliti i radikalni islamisti :lol:
Ingo

bob11

parada se placa donacijama, financiranjem iz kojekakvih fondova, volontiranjem.

zastita parade je nuzna ne radi parade, nego radi opasnosti od napada na ucesnike parade, to je zastita koju svaki gradjanin drzave ima.

parada nije nista skuplja nego bilo koja 'hetero' nogometna utakmica koja takodjer zahtjeva policijsku intervenciju i koje su puno cesce nego gay parade i koja se placa iz dzepa poreznih obveznika.

Šta hoćeš reći da pederi ne prate nogomet??kakve veze ima nogomet sa ovime!koliko znam cijena zaštite parade je oko milijun kn!!jel se nemogu ti novci bolje potrošit??boli me neka stvar hoćete li se vi guziti ili šta u svoja 4 zida,al shvatite da nije vrijeme za takve stvari i gotovo!!!!
PreacheR

Ingo

1. ima 66 godina ... odrastao je u bitno drugacijim vremenima. Sam kaze ""Patio sam zbog indiferencije odraslih prema intimnoj patnji djeteta. U svijetu u kojem je svaki dan borba za njihova prava, to je uvijek najbitnije." ... dakle, majke su bile aktivistice ... i sve podredila 'poslu'. Bas kao sto i mnoge danasnje majke ili zele, ili moraju podrediti obitelj radi posla ili karijere.

2. Takvim parovima NITKO ne moze zabraniti da imaju djecu. On nije usvojen. On nije odbaceno dijete kojeg je usvojio gay par, nego je jedna od majki normalnim heterosexualnim odnosom zatrudnila i rodila ga, pa se potom odlucila za zivot sa svojom partnericom. Toga ima, bilo je i biti ce.

ja ti isto tako mogu sad poslati par svjedocanstava domske djece, danas odraslih ljudi, koji govore da je bilo kakva obitelj bolja od doma.

Trebamo malo dublje zaviriti u srž problema. Ne radi se o očuvanju tradicijskih vrijednosti (možemo li to uopće nazvati nekakvim vrijednostima?!) nego o tome da ljudi čija je seksualna orijentacija drugačija od većine ostaju uskraćeni za gomilu prava. Dakle, nije riječ samo o braku kao takvom nego i onome što brak povlači za sobom - pravo na nasljeđivanje, zdravstveno i mirovinsko osiguranje i slično.
I ono što je potrebno naglasiti, što je već milijun puta bilo naglašeno, jest da je Obiteljskim zakonom definiran GRAĐANSKI, a ne VJERSKI brak. Dakle, ukoliko smo sekularna država, ovolike pompe oko svega ovoga ne bi ni trebalo biti. Također, ako u nekom suludom slučaju ovaj referendum prođe te se u Ustav unese odredba prema kojoj je brak zajednica muškarca i žene, to ne spriječava da se za dva mjeseca donese zakon prema kojem će postojati ista zajednica istospolnih osoba koja će osiguravati jednaka prava kao i brak samo što će se drugačije zvati. Je li taj naziv BRAK uistinu TOLIKO bitan? Svi smo mi ljudi i ima nas svakakvih samo što, u određenom razdoblju, pojedina se skupina nađe na meti. Nekad su to bili robovi, pa crnci, pa žene, a danas su to lgbt osobe. Tješi me činjenica da su se sve ove potlačene skupine (osim potonje) izborile za svoja prava i da je društvo kroz povijest postalo tolerantno pa se nadam da će se to dogoditi i vezano uz aktualnu problematiku. No, ostaje pitanje na koga ćemo se sljedećeg obrušiti.

Živimo kao stoka; gladni, poderani, neoprani, pokradeni i bez posla, a svjetina se uzbudila oko "pedera" i ćirilice.
tranquilize

ma naravno izvukao si kubu, a jugoslaviju ili recimo rusiju, vase ljubljene perjanice ovaj si put "previdio"
a kako li je samo ironicno sto J. R. Hartsock ima simbole sistema gdje bi zato sto si gay mogao ici na robiju od 5 godina...
jedva cekam da se gay udruge uhvate komunjara :lol: nasli ste se vi pricati o pravima manjina :lol:

edit , da ironija bude jos veca, te kao slag na tortu, samo cekam da nama "rvatima" pamet po ovom pitanju krenu soliti i radikalni islamisti :lol:

Na žalost, tvoj um je blokiran mržnjom. Po tome se ne razlikuješ od radikalnih islamista, niti hard core komunista. Veliki i čisti te pravovjerni hrvati su isto tako problematični po pitanju ponašanja kao i šešeljevci. Razlika između radikala u SRB i čistih, pravovjernih lizača oltara nema. Isti mentalni sklop, isti vokabular.
bob11

Onda se i ti prestani držati za ruke sa svojom curom/ženom.. prestani ju ljubiti u javnosti.. prestani ju grliti u javnosti...
A uostalom, ti silni novci se ne troše na njih nego na takve kao ti...
legica21

bob11

Onda se i ti prestani držati za ruke sa svojom curom/ženom.. prestani ju ljubiti u javnosti.. prestani ju grliti u javnosti...
A uostalom, ti silni novci se ne troše na njih nego na takve kao ti...

ti si budala i to ćeš ostati!na mene se netroše jer ja nebi pao tako nisko da bi ih išao vrijeđati na tim paradama ili slično!realno paradiraju samo da bi naljutili takve i mogli kukati....
i budimo realni to nije normalno i gotovo,budi u svojoj kući šta jesi i nemoj siliti većinu da razmišlja isto kao ti!!da je to normalno zar bi onda skrivali od svojih roditelja i okoline toliko dugo da ste gay?nebi li onda čim shvatiš da si homo trebala odmah to podijeliti sa ostalima a ne se skrivati???
pa ne sile vecinu, da im damo prava koja zele, vj bi bili kuci i radili sto zele

ali eto, nedamo mi
bob11

i budimo realni to nije normalno i gotovo,budi u svojoj kući šta jesi i nemoj siliti većinu da razmišlja isto kao ti!!

A jel? A što ti radiš? Otkud ti pravo da ti određuješ što je normalno, a što ne? Po kojim, čijim kriterijima je nešto normalno, a drugo nije?

Kao što rekoh, budi i ti u svojoj kući što jesi i nemoj ljubiti curu na ulici..i sve OK!

Uostalom, da...grad je pun homoseksualaca koji se j**u na svakom ćošku.. ljubakaju po klupama u parkovima.. how yes no.

Odrasti!
legica21

bob11

i budimo realni to nije normalno i gotovo,budi u svojoj kući šta jesi i nemoj siliti većinu da razmišlja isto kao ti!!

A jel? A što ti radiš? Otkud ti pravo da ti određuješ što je normalno, a što ne? Po kojim, čijim kriterijima je nešto normalno, a drugo nije?

Kao što rekoh, budi i ti u svojoj kući što jesi i nemoj ljubiti curu na ulici..i sve OK!

Uostalom, da...grad je pun homoseksualaca koji se j**u na svakom ćošku.. ljubakaju po klupama u parkovima.. how yes no.

Odrasti!

HAHAHA,odrasti,a jesi smiješna!!
ja ne određujem,al budimo realni da je to mišljenje večine!evo ti sam pogledaj da je peticiju potpisalo više od 700.00 ljudi!jel ti to ne govori dosta??ili si uvjerena da je tvoje mišljenje jedino ispravno,a svi ostali su zatucani seljaci naspram tebe svijetske osobe...de molim te!pa nek se ljubakaju di god hoće ako su toliko uvjereni da je to normalno!evo neka se skupe na trgu,bez policije i nek se ljubakjau,ajde da vidimo šta će biti,ne nego se skrivaju kod kuće i najglasniji su kao ti na netu....ajde odi ti mal popij si nešt i oladi živce....
Mda, a da pitamo tih 700 000 ljudi koji su potpisali peticiju da objasne što su točno potpisali, dam ruku u vatru da pola njih ne bi imalo pojma. Ti kvazi aktivisti su ljude navlačili na tako jadne fore, i to uglavnom one starije životne dobi. Na trgu je lik pitao jednog djeda "Oprostite, jel bi htjeli potpisati za spas obitelji?! " WTF?! Kakav spas obitelji? Od koga? Malih zelenih? Skakavaca? Komaraca?
Onda sam se ja uplela u priču..i pitala ga upravo to.. jel se on boji za sebe? Boji se da bi mu se svidio neki lik? Ili da će postati homoseksualac ako mu susjed živi sa mužem, a ne sa ženom?! Jadnom djedu nije bilo ništa jasno.. na kraju, kad sam mu realno objasnila za što je peticija, odgovorio je "Pa ja to ne želim, neka se žene ako se vole, i ja sam se oženio jer volim svoju ženu"
legica21

Mda, a da pitamo tih 700 000 ljudi koji su potpisali peticiju da objasne što su točno potpisali, dam ruku u vatru da pola njih ne bi imalo pojma. Ti kvazi aktivisti su ljude navlačili na tako jadne fore, i to uglavnom one starije životne dobi. Na trgu je lik pitao jednog djeda "Oprostite, jel bi htjeli potpisati za spas obitelji?! " WTF?! Kakav spas obitelji? Od koga? Malih zelenih? Skakavaca? Komaraca?
Onda sam se ja uplela u priču..i pitala ga upravo to.. jel se on boji za sebe? Boji se da bi mu se svidio neki lik? Ili da će postati homoseksualac ako mu susjed živi sa mužem, a ne sa ženom?! Jadnom djedu nije bilo ništa jasno.. na kraju, kad sam mu realno objasnila za što je peticija, odgovorio je "Pa ja to ne želim, neka se žene ako se vole, i ja sam se oženio jer volim svoju ženu"

ok!to je jedan primjer!a šta sad hoćeš reći da su pola tih ljudi levati jer ne čitaju i ne gledaju šta potpisuju???
Vidjet ćeš i sam kakav će biti odaziv ;) Onda će ti sve biti jasno..

bob11

ti si budala i to ćeš ostati!na mene se netroše jer ja nebi pao tako nisko da bi ih išao vrijeđati na tim paradama ili slično!realno paradiraju samo da bi naljutili takve i mogli kukati....

da, pravo zboriš...jedini razlog parade da je naljute nas božji i tradicijski narod...jadni mi...

bob11

i budimo realni to nije normalno i gotovo,budi u svojoj kući šta jesi i nemoj siliti većinu da razmišlja isto kao ti!!da je to normalno zar bi onda skrivali od svojih roditelja i okoline toliko dugo da ste gay?nebi li onda čim shvatiš da si homo trebala odmah to podijeliti sa ostalima a ne se skrivati???

nije ti palo napamet da se skrivaju možda zato što bi ih okolina 'napala' baš kao što to sada čine? Nije, naravno...logičnije je razmišljati da to nije normalno i da su oni toga svjesni pa zato ne govore nikome... sjedi 5

Mi smo baš sjeban narod. Ne želimo u školama zdravstveni odgoj jer ne želimo da naša djeca uče o seksu. Lakše je neka klinci misle da ih roda donosi, a kad neka mala ostane trudna sa 16 godina i bude joj to bilo čudno s obzirom da ni jednu rodu nije vidjela, bit će sranja. Onda će biti prekasno o razgovoru o seksu.

Isto tako, lakše je gejeve nazvati bolesnim ljudima i uvjeravati kako to nije normalno, nego otvoriti oči i prihvatiti ono što je oko nas.
legica21

Vidjet ćeš i sam kakav će biti odaziv ;) Onda će ti sve biti jasno..

ako se bude provodilo p ocrkvama možda bude i izuzetno uspješan :)
šalu na stranu..dovoljan pokazatelj je referendum u Dubrovniku oko golf terena..neće ni ovaj biti ništa bolji.
i da, zamolio bih osobe koje nemaju djecu da ne kalkuliraju kakav bi bio njihov odgoj u istospolnoj zajednici.jednostavno nemate iskustva o tome što znači odgajati dijete i poštovati njegovu osobnost
Nemam djecu, ali koliko sam upoznata s tim.. i ti homoseksualci su rođeni u heteroseksualnom braku. A da zabranimo rađanje svim ženama, da se, ne daj bože, ne bi rodilo koje homoseksualno dijete...ono, čisto prevencije radi!?
Donedavno su gejići bili nastrani, nenormalni, a sad kako svijet napreduje i civilizira se, sad su superkul.

Treba dakle pričekati da dosegnemo tu razinu civiliziranosti da i pedofilija postane superkul.

Obrazac je tu: borba za toleranciju, uvažavanje različitosti, prokazivanje pedofoba, mahanje zastavama, paradiranje, parole tipa "Mi se samo volimo", "I mi hoćemo ljubav", "Fuj crkva",...

Jer vidite kako lijepo i mudro zbore:
legica21

Otkud ti pravo da ti određuješ što je normalno, a što ne? Po kojim, čijim kriterijima je nešto normalno, a drugo nije?

Tko onda ima pravo reći da je pedofilija nenormalna?
...ili zoofilija, nekrofilija,...?

PRIHVATIMO RAZLIČITOSTI!
Od sutra prestajem

Donedavno su gejići bili nastrani, nenormalni, a sad kako svijet napreduje i civilizira se, sad su superkul.

Treba dakle pričekati da dosegnemo tu razinu civiliziranosti da i pedofilija postane superkul.

Obrazac je tu: borba za toleranciju, uvažavanje različitosti, prokazivanje pedofoba, mahanje zastavama, paradiranje, parole tipa "Mi se samo volimo", "I mi hoćemo ljubav", "Fuj crkva",...

Jer vidite kako lijepo i mudro zbore:

legica21

Otkud ti pravo da ti određuješ što je normalno, a što ne? Po kojim, čijim kriterijima je nešto normalno, a drugo nije?

PRIHVATIMO RAZLIČITOSTI!

Čim životinje, mrtvaci,djeca dobiju poslovnu sposobnost,odnosno da vlastitim očitovanjem volje stvaraju pravne učinke - no problem ;)
legica21

...

Zadržimo se na djeci. Ona imaju poslovnu sposobnost, ali indirektno, njihovi roditelji/skrbnici odlučuju privremeno u njihovo ime. I tu sad dolazimo do mosta koji povezuje dvije obale: ako država ne da roditeljima da samostalno odlučuju o svojoj djeci, kao što RH ne da alternativu programu spolnog odgoja koji djecu filuje idejama da sve što stane u guzicu tamo i pripada, onda te ja pitam: što sprečava državu da ozakoni pedofiliju? Ako se može ozakoniti brak istospolnog para, što to sprečava brak maloljetnika i punoljetnika?

Jer, kako upravo fantastično poentiraš, tko to smije reći da je to nenormalno?

Nadalje, ova logika "ako čovjek ima poslovnu sposobnost onda je normalno i prihvatljivo sve što radi" pada na milijun testova, a jedan od njih je: zašto, o zašto ne smijem oženit svoga brata? Punoljetan je, volimo se, ljubav, tolerancija, prihvaćanje različitosti, sva ta furka?
Od sutra prestajem

PRIHVATIMO RAZLIČITOSTI!

pravo zboriš..ima ljudi koji vole ubijati što i njih ne bi prihvatili kao normalne?
nek stvari nikad neće postati društveno prihvatljive ukoliko se baziraju na nadmoći jedne strane nad drugom,u ovom slučaju punoljene osobe i maloljetne..
što se tiče tvog stopala vjerujem da bi ti na zapadu izašli u susret.tu nema nikakve štete po drugu osobu...
Od sutra prestajem

legica21

...

Zadržimo se na djeci. Ona imaju poslovnu sposobnost, ali indirektno, njihovi roditelji/skrbnici odlučuju privremeno u njihovo ime. I tu sad dolazimo do mosta koji povezuje dvije obale: ako država ne da roditeljima da samostalno odlučuju o svojoj djeci, kao što RH ne da alternativu programu spolnog odgoja koji djecu filuje idejama da sve što stane u guzicu tamo i pripada, onda te ja pitam: što sprečava državu da ozakoni pedofiliju? Ako se može ozakoniti brak istospolnog para, što to sprečava brak maloljetnika i punoljetnika?

Nadalje, ova logika "ako čovjek ima poslovnu sposobnost onda je normalno i prihvatljivo sve što radi" pada na milijun testova, a jedan od njih je: zašto, o zašto ne smijem oženit svoga brata? Punoljetan je, volimo se, ljubav, tolerancija, prihvaćanje različitosti, sva ta furka?

To se, inače, zove potpuna poslovna NESPOSOBNOST!!

Ja nigdje nisam napisala da poslovno sposobne osobe mogu raditi sve što i kako žele, tako da ne izvrči moje riječi. Brak sestre-brata se ne dozvoljava i iz medicinskih razloga.
Uostalom, u Španjolskoj i Portugalu incest nije KD, dok je u Švedskoj dopušten brak polubrata i polusestre.
Od sutra prestajem

Zadržimo se na djeci. Ona imaju poslovnu sposobnost, ali indirektno, njihovi roditelji/skrbnici odlučuju privremeno u njihovo ime.

Djeca nemaju poslovnu sposobnost. Raspitaj se prije nego što napišeš tak nešto.

Od sutra prestajem

I tu sad dolazimo do mosta koji povezuje dvije obale: ako država ne da roditeljima da samostalno odlučuju o svojoj djeci, kao što RH ne da alternativu programu spolnog odgoja koji djecu filuje idejama da sve što stane u guzicu tamo i pripada, onda te ja pitam: što sprečava državu da ozakoni pedofiliju? Ako se može ozakoniti brak istospolnog para, što to sprečava brak maloljetnika i punoljetnika?

Koliko vidim, tebi je lakše ugurati kak ti kažeš "u guzicu" neg u tvoju glavu, da roditelji odlučuju u ime svoje djece do određene granice. Roditeljstvo je regulirano zakonom. Naravno, ti o tome pojma nemaš, ili se namjerno praviš klovn.

Od sutra prestajem

Sva ta furka je upisana u Ustavu. U koliko želiš promjenu Ustava, potpiši peticiju. Što se mene tiče, možete napraviti peticiju da samo onaj tko je straight, čisti hrvat od stoljeća 7og, katolik može imati pravo na brak. Ali samo sa osobom suprotnog spola. Tim izmjenama Ustava, gurate RH u zemlje 3ćeg svijeta.
crveni

tranquilize

Na žalost, tvoj um je blokiran mržnjom. Po tome se ne razlikuješ od radikalnih islamista, niti hard core komunista. Veliki i čisti te pravovjerni hrvati su isto tako problematični po pitanju ponašanja kao i šešeljevci. Razlika između radikala u SRB i čistih, pravovjernih lizača oltara nema. Isti mentalni sklop, isti vokabular.

opet hrpetina gluposti od covjeka koji podrzava rezime koji su gay osobe osudjivali na zatvorske kazne a da nepricam o ostatku zlocina , ne vidim nista slicnog tome danas u drzavi koju toliko mrzis
tranquilize

opet hrpetina gluposti od covjeka koji podrzava rezime koji su gay osobe osudjivali na zatvorske kazne a da nepricam o ostatku zlocina , ne vidim nista slicnog tome danas u drzavi koju toliko mrzis

Osim što si zadojen mržnjom, neuk si.
crveni

tranquilize

Osim što si zadojen mržnjom, neuk si.

mora da je tesko u ovoj situaciji naci nekakav smislen kontra argument, osoba koja godinama velica i promice rezim koji je gay osobe hapsio i tamnicio sada drugima ("lizacima oltara" kako ih naziva) pokusava smjestiti etiketu homofoba :lol: :lol:
dosta sad, tko ne vidi ironiju u svemu ovome... :lol:
Da razjasnimo do kraja, djeca praktično nemaju poslovnu sposobnost. Ali tko ima mozak može razumjeti da ju zapravo latentno imaju, ali je suspendirana do punoljetnosti, i do tada roditelji odlučuju u njihovo ime.
To je tako zato što je država tako propisala i zakonski uredila.
Ako država uređuje trenutak u kojem osamnaestogodišnjak na svoj 18 rođendan postaje sposoban udati se za svoga partnera, zašto ne bi mogla urediti i da pedofilija ne bude ilegalna?

Drugo, ako je normalno sve što punoljetan čovjek voli, zašto ne ozakoniti brak tri muškarca?
Zašto im ne dati i da usvoje malu curicu? Da ju tuširaju i nježno diraju?

Gdje je granica? Zašto ne urediti brak kao neograničenu grupu ljudi? Npr. tri muškarca i dvije žene? Tko smije reći da je to nenormalno? Jer, odmah će se naći oni koji će paradirati u ime tolerancije i ljubavi.

Ja zaista ne mrzim, ja samo pitam, jer vidim da ovdje ima strašno puno pametnih.
Zašto ta populacija uopće želi brak, kad ne mogu imati djecu, onda im je bolje da imaju 3-4 partnera. Onda će i oni koji žele imati 5 muževa ili žena htjeti jednaka prava kao i ovi.

Gdje je granica, legalizacija braka između 80 godišnjeg starca i 14-godišnjeg dječaka? Da li su i njihova prava ugožena?
fantac

Gdje je granica,...?

granica je u izjednacavanju prava s hetero brakovima.

ako se hetero decki izbore za poligamiju, pa to ozakone i mogu si priustiti harem, ne vidim razlog zasto se to onda gay parovima ne bi dopustilo.

dakle ... granica je izjednacavanje.
fantac

Zašto ta populacija uopće želi brak, kad ne mogu imati djecu, onda im je bolje da imaju 3-4 partnera. Onda će i oni koji žele imati 5 muževa ili žena htjeti jednaka prava kao i ovi.

Gdje je granica, legalizacija braka između 80 godišnjeg starca i 14-godišnjeg dječaka? Da li su i njihova prava ugožena?

Ovo zadnje je toliko glupo kao da pitaš zašto nije moguće imati brak između 80 godišnjeg djeda i 14 godišnje unuke i ne vidiš gdje je granica, jer to je eto po "pravilima" pošto je brak zajednica muškarca i žene. Ali kao što nemaš argumente, sumnjam da ćeš shvatiti i ovo što sam napisao, a pogotovo ova tvoja prva rečenica gdje te smeta neka populacija i samim tim što ju izdvajaš i diskriminiraš, a misliš da te ugrožavaju, samo ne znam sa čim? I naravno pozivajući se na demokraciju određuješ nekome nešto i uskraćuješ mu ono što je tebi dopušteno, a to nema veze sa demokracijom, ali isto tako je i to teško shvatiti...
Ingo

Teško je to objasniti nekome tko će ti odgovoriti da gay osobe imaju sva prava, ako se žele ženiti i imati djecu mogu to imati sa suprotnim spolom, a to što su odlučile biti gay je njihov problem... Pa će spominjati pedofiliju, incest itd. itd. jer su to kao neki argumenti, kao da je danas dopušteno imati brak između oca i kćeri, suludo zar ne? Ali to im je glavni "argument" zašto su protiv nečega što ih se uopće ne dotiče niti ikako utječe na njihovo pravo na brak.
Ali valjda taj osjećaj nadmoći da mogu druge ograničavati im daje nekakvo zadovoljstvo, jer neće njima manjina određivati što se smije, a što ne. Mada ih se to što manjina traži uopće ne dotiče niti ih se na bilo koji način uskraćuje za nešto kada nekome drugome ne dopuštaju da se izjednače po pravima. Ono što je dopušteno meni, ne želim da bude dopušteno i drugima, mada se to mene uopće ne tiče niti utječe na moja prava, ali neka sam ja zabranio nešto nekome kako bih se izdigao i pokazao mu da sam bolji, vrijedniji i veći Hrvat i Katolik.
Ingo

Besmislen argument, jer je bit u tome da se granice žele pomaknuti, granice normalnoga, i da normalan bude brak osoba istog spola.

Ali nitko da mi odgovori na ovo:
ako je normalno tražiti pravo izražavanja drugačije vrste seksualnosti, kako kažete, jer tko može i smije reći da je nešto nenormalno, onda ja želim brak sa svojim bratom i njegovim dečkom, samo nas troje za početak. Svi smo punoljetni, poslovno sposobni, volimo se i ne vidim zašto bi itko bio protiv naše ljubavi?

Zahtijevam i da nam se da dvoje male dječice iz doma, bolje je i zdravije za njih da su kod nas nego u domu. Nas trojica ćemo im pružiti svu ljubav koju se može zamisliti.

Ja ne želim izjednačavanje, nego pomicanje granica.

Mi na balkanu uvijek kaskamo, ajde da jednom budemo napredni. Oću brak s bratom i njegovim dečkom, i oćemo djecu!
Od sutra prestajem

Besmislen argument, jer je bit u tome da se granice žele pomaknuti, granice normalnoga, i ga normalan bude brak osoba istog spola.

Mi na balkanu uvijek kaskamo, ajde da jednom budemo napredni. Oću brak s bratom i njegovim dečkom, i oćemo djecu!

Baš "smislen" odgovor :D pa eto, ako imaš sestru probaj se za nju oženiti pa usvajajte djecu... Argumentirano kao i uvijek, pomicanje granice, čega se bojiš? Da te neki dečko ne oženi, ako bude imao to pravo? :D
Ne moze jedan gay "ozeniti svog partnera" to bi znacilo da mjenjamo i glagol pa bi ga se on onda "omuzio"..jer nije nasao zenu nego muza..
što će im brak kad ne drže do tradicionalnih vrijednosti? Hoću i ja 50 žena onda, nemamo svi ista prava. Ako netko hoće oženiti svoju kravu ili konja i njegova prava su uskraćena, da li treba i to legalizirati kao brak? U nekim zemljama se možeš udati za psa, pa eto pomičimo granice, a onda neka i taj pas šeta ulicom s ženom i iskazuju ljubav jedni prema drugome.
Ajde da vas ja sada nešto pitam. Ja sam za incijativu, potpisao sam, i na referendumu ću zaokružiti da, ali to nije ono što me zanima.

Čitam sada svih 5 stranica komentara. Gledam i one koji su za i one koji su protiv i svi imate isti stav oko vremena u kojem živimo.

KAO napredovali smo kao društvo, kao civilizacija, nisu ovo više 60-e itd...

U kojim vi vremenima živite? Koji napredak ? Ne znam imali li tko od Vas djece i idu li u školu, ali ako idu onda znate da su vremena puno gora nego prije 50 godina. Današpnje generacije nemaju poštovanja prema nikome i ničemu. Autoritet preziru, odgoj stavljaju sas trane, bitno je samo kako ispasti cool pred curama i prijateljima, a definicija cool-a je danas tko će napraviti veće sr*nje...

Tako da kad se pozivate na nekakav napredak, molim Vas realno sagledajte današnju sdituaciju jer napretka nema, čak štoviše samo nazadujemo, a po meni je to posljedica upravo pretjeranog liberalizma i dopuštanja pretjeranih sloboda svakome. Plavi, žuti, crveni ovaj onaj telefon. Danas svi imaju nekakva prava, a odgovornost enma NITKO!

I prije su postojali zakoni, i prije nisi smio namlatit ženu, djecu, susjeda, ubit pedera, prebit hajdukovca/dinamovca, a kad jesi brzo te i kazna snašla. Danas je liberalizam doveo do toga da na sudu kao olakotna okolnost ti je "studiranje u Švicarskoj"...
Učitelji se boje zaključit 1 jer će ih doći roditelj prebit.... Sve je to posljedica prevelikih prava, i tu se svatko REALAN mora složiti.
fantac

što će im brak kad ne drže do tradicionalnih vrijednosti? Hoću i ja 50 žena onda, nemamo svi ista prava. Ako netko hoće oženiti svoju kravu ili konja i njegova prava su uskraćena, da li treba i to legalizirati kao brak? U nekim zemljama se možeš udati za psa, pa eto pomičimo granice, a onda neka i taj pas šeta ulicom s ženom i iskazuju ljubav jedni prema drugome.

Bravo :roll: opet jedan argumentirani i zanimljiv odgovor koji nema veze ni sa čim, ali lijepo je vidjeti kako potpisnici za referendum razmišljaju da bi se dobilo uvid zašto su ga potpisali :D
Angelium

I prije su postojali zakoni, i prije nisi smio namlatit ženu, djecu, susjeda, ubit pedera, prebit hajdukovca/dinamovca, a kad jesi brzo te i kazna snašla. Danas je liberalizam doveo do toga da na sudu kao olakotna okolnost ti je "studiranje u Švicarskoj"...
Učitelji se boje zaključit 1 jer će ih doći roditelj prebit.... Sve je to posljedica prevelikih prava, i tu se svatko REALAN mora složiti.

I za sve su krivi pederi? Već i sada imaju prevelika prava pa im ne treba dati još? Jer ako dobiju prevelika prava posljedice će biti nezamislive? Vjerujem da homoseksualci ne bi ni koristili ta prava, barem većina dok god je ovakvo stanje uma u Hrvatskoj...
salu na stranu ... ali kad taj mocni i svemocni gay lobby pobijedi i kad oni zavladaju svijetom, pa uzmu svoj magic dildo sa sparkling sljokicama i sve nas pretvore u gayeve.

ipak je bolje sprijeciti nego lijeciti.
fantac

Zašto ta populacija uopće želi brak, kad ne mogu imati djecu,

tebi je svrha braka samo imanje djece? parovi koji nemaju djecu ne bi se trebali ženiti? oni koji su u braku a ne mogu imati djece bi se trebali razvesti jer je nesvrhovito ako nema potomstva? ne sklapa se brak samo zbog toga.... ovdje je problem u terminologiji iza koje stoje odredjena prava i obaveze osoba u "zajednici".navodjenje da je brak isključivo zajednica m i ž diskriminira osobe drugačije sexualnosti.kad se izmisli u zakonu neka drugačija odredba koja će definirati brak (prava i dužnosti osoba u zajednici) vjerujem da će i oni biti zadovoljeni.
@angelium - slažem se sa tvojom pričom o prevelikoj liberalizaciji ali dosta toga ide na račun države i njenih službi koje ne rade svoj posao.da je jača stega u državi,da nema rodbinskih veza i sl. teško da bi itko išao premlatit' nastavnka zbog jedinice.i sami roditelji su popustljiviji prema djeci ne zbog straha od kojekakvih šarenih telefona nego zbog nesposobnosti da odgajaju djecu.na žalost,većina ih danas samo uzdržava.svi misle da trebaju biti prijatelji djeci al zaboravljaju da djeca prijatelje sami biraju.ako nemaš autoritet u kući nećeš poštovati ni onaj u školi ili okolini.
fantac

:roll: možda zato što znaš krivu definiciju braka i potpuno si promašio poantu....
Ta udruga trosi vrijeme i novac, i dali su si autogol. Vec ce se naci netko da im kaze da je to sustinski diskriminirajuce sto oni traze.
Hetero obitelji nisu ugrozene postojanjem LGBT obitelji. Takvim stavljanjem odredbi u Ustav LGBT zajednica bila bi onemogucena prakticirati demokraciju. Sto je paradoks, jedna skupina ljudi mehanizmima demokracije zeli onemoguciti drugu skupinu da konzumira demokraciju. Za to cemo vec od nekog dobiti samar.
Mozda bi taj referendum u ovom trenutku i prosao, ali prije ili kasnije to ce dovesti do novih takvih inicijativa sa suprotne strane, do novih izmjena Ustava i do novog trosenja vremena i resursa.
anakonda

fantac

:roll: možda zato što znaš krivu definiciju braka i potpuno si promašio poantu....

Jedina zakonska definicija je ona iz Obiteljskog zakona koja kaže da je brak životna zajednica između muškarca i žene. Eto, to čak nije ni klerikalni već svjetovni zakon.

No danas imamo neke čudne trendove po kojima se pod brakom može proglasiti dosta toga.
padobranac

Ta udruga trosi vrijeme i novac, i dali su si autogol. Vec ce se naci netko da im kaze da je to sustinski diskriminirajuce sto oni traze.
Hetero obitelji nisu ugrozene postojanjem LGBT obitelji. Takvim stavljanjem odredbi u Ustav LGBT zajednica bila bi onemogucena prakticirati demokraciju. Sto je paradoks, jedna skupina ljudi mehanizmima demokracije zeli onemoguciti drugu skupinu da konzumira demokraciju. Za to cemo vec od nekog dobiti samar.
Mozda bi taj referendum u ovom trenutku i prosao, ali prije ili kasnije to ce dovesti do novih takvih inicijativa sa suprotne strane, do novih izmjena Ustava i do novog trosenja vremena i resursa.

Kada određena politička stranka dođe na vlast i donosi zakone po svojoj volji i kada se netko pobuni oni kažu - Što vi hoćete, pa to je demokracija, vi ste nas izabrali, za 4 godine ćete imati pravo na glas! Za mene to nije demokracija. Ovdje se štiti već postojeća odredba zakona kojim je uređen brak. Položaj LGBT osoba je već uređen Zakonom i njihova prava nitko ne dira te se o njima u ovom referendumu ne odlučuje. Osim ako se tu ne misli na nekakva imaginarna prava (kao što je posvajanje djece) koja će teško ikada proći na našem području. Imaju sva ostala prava kao i ostali građani, problem je samo što ih društvo teško prihvaća jer smo mi konzervativna sredina.
Tko će nam davati lekcije o demokraciji ? Amerikanci? Englezi? Nizozemci? Nemoj me nasmijavati.
brak je kao institucija uveden da regulira prava i obaveze zajednica u kojima je u nacelu moguca prokreacija, kod homoseksualnih zajednica prokreacija niti u nacelu/teoriji moguca nije...
takvi paradoksi dovode to toga da se danas u "razvijenom" zapadu vec pojavljuju tuzbe homoseksualnih osoba prema crkvama koje im (gle cuda) ne dozvoljavaju crkvene ceremonije...

prava manjina nisu neogranicena (kao ni prava vecine) , kroz povijest smo vidjeli sto se dogodi kada nekakva radikalna skupina uspije nametnuti svoje stavove/volju (milom ili silom) vecini, dobrodosli u totalitarizam

Tagovi