Kad smo već kod aforizama evo nekoliko od jednog istinskog umjetnika Tome Bebića. :
Nije sramota usrati se. Sramota je prduckati.
Govorite li istinu, brzo će vas svrstati u humoriste.
Svijet = malo flora + malo fauna + mnogo klauna.
Ako je život lutrija - glupani su izvukli glavne dobitke.I lav i čovjek grabe samo onda kad su gladni.
Razlika je u tome šta je čovjek uvijek gladan.
Ostalo o životu ovog umjetnika možete pročitati ovdje:http://blog.dnevnik.hr/tomabebic
Kad smo već kod aforizama evo nekoliko od jednog istinskog umjetnika Tome Bebića. :
Nije sramota usrati se. Sramota je prduckati.
Govorite li istinu, brzo će vas svrstati u humoriste.
Svijet = malo flora + malo fauna + mnogo klauna.
Ako je život lutrija - glupani su izvukli glavne dobitke.I lav i čovjek grabe samo onda kad su gladni.
Razlika je u tome šta je čovjek uvijek gladan.
Ostalo o životu ovog umjetnika možete pročitati ovdje:http://blog.dnevnik.hr/tomabebic
Opet nam se lica sa plakata smiješe, obećanja svoja, ispuniti neće.
Bubalo nam pjeva, veseli se i smije, bit će nama opet, isto ko' i prije.
Đapić lik je smrknut, ozbiljnoga lica, mala mu je već i maxi đambo pica.
Pecnik čovjek, pametan i mudar, on je novi za Bubala udar.
Vrkić vesel, nasmijan, nestrpljiv, mnogi kažu da je i prevrtljiv.
Vidović liječnik, ni od čeg' ne preza, al' teška mu, stranačka anamneza.
HSP-ov junak, u prošlosti živi, za sva sranja svoja, on sad druge krivi.
Osječka politička predstava je jadna, kad zastori padnu, raja opet gladna.
Zbog zezanja uvijek padale su glave, i moja će skoro, nek' budale slave.
Javlja se Mujo u eter Radio Sarajeva i kaže:
- "Hodam ja Čaršijom kad odjednom ugledam novčanik."
- "I jesi li ga podigao?", upita ga voditelj.
-"Da"
- "Pa šta si vidio?"
- "1000KM, 1000EUR i osobna."
- "Pa šta piše na osobnoj?"
- "Muharem."
- "I šta sad?"
- "Pa ako može jedna pjesma za Muharema?"
Javlja se Mujo u eter Radio Sarajeva i kaže:
- "Hodam ja Čaršijom kad odjednom ugledam novčanik."
- "I jesi li ga podigao?", upita ga voditelj.
-"Da"
- "Pa šta si vidio?"
- "1000KM, 1000EUR i osobna."
- "Pa šta piše na osobnoj?"
- "Muharem."
- "I šta sad?"
- "Pa ako može jedna pjesma za Muharema?"
Dobro nam došao @zumbul aga. Viceve pišeš ovdje.
Molim admine da ovo počiste. Hvala.
SREBRO U KOSI
ZLATO U ZUBIMA
KAMENJE U BUBREZIMA
ŠEĆER U KRVI
OLOVO U DUPETU
ŽELJEZO U ARTERIJAMA
I NEISCRPNE ZALIHE PRIRODNOG PLINA.
NIKADA NE BIH POMISLIO DA JE U MENI AKUMULIRANO TOLIKO BOGATSTVO!
Glupost je sama po sebi bezopasna. No problem s njom je što nikad nije sama sebi dovoljna, nego uvijek traži društvo. A što je glupost gluplja, lakše nađe društvo. A kad ga nađe, onda postaje opasna.
Ja, Penis, ovim putem zahtevam povišicu, iz sledećih razloga:
Radim fizički posao. Radim na velikim dubinama, bez ventilacije. Uvek mi glava srlja prva. Nemam prava na vikende, praznike i godišnje odmore. Radim u vlažnim uslovima, na povišenoj temperaturi. Ne plaćaju mi prekovremeno. Moj posao me izlaže zaraznim bolestima.
S postovanjem,
Penis
ODGOVOR UPRAVE
Poštovani g. Penisu,
Nakon pažljivog pregleda vašeg pisma, uprava je odbacila vaš zahtev za povišicom, iz sledećih razloga:
Ne radite ni 8 sati dnevno. Umorite se i zaspite nakon kratkih perioda rada. Često ne slušate naređenja uprave. Ne ostajete na naznačenim pozicijama i često posećujete druge oblasti. Ne preuzimate inicijativu - treba vas dodatno stimulisali da bi počeli da radite. Radno mesto je, kad vi odete, uvek u haosu. Često ne poštujete neophodna sigurnosna pravila (nošenje zaštitne odeće i sl.). Penzionisaćete se mnogo pre nego što napunite 65 godina. Stalno dolazite i odlazite sa radnog mesta, noseći dve sumnjive vreće.
...evo, ponukana ovih religijskim postovima sjetila se ja ovog:
"Što radi najveći broj svećenika ? Proizvoljno tumači loš prijevod teksta nepoznatog autora"
U seksu baš kao i u politici nije toliko važan odnos snaga koliko snaga odnosa.
Josip Sirovec
Usta su mala, ali gutaju brda.
Arbanaška narodna izreka iz Južne Italije
Pravo djetinjstvo, kao predstavnik prave želje, probija i kroz građansko dostojanstvo i komičnu racionalističku ozbiljnost odraslih ljudi, i taj proboj kroz stege i rešetke psihičke cenzure, uobličava se u snu, u humoru, u poeziji.
Marko Ristić
U Zagrebu je otvoren novi centar za napredno poslovno obrazovanje. Iako djeluje u okviru ustanove s dugogodišnjim iskustvom u obrazovanju specijaliziranih kadrova, ovaj novi program podigao je razinu poslovnog obrazovanja do međunarodnih standarda. Riječ je o programu 'Remetinec Business Academy'.
Program obrazovanja u ovoj akademiji može trajati i desetak godina, ovisno o kolegijima koje kandidat odabere. Plan i program ”školovanja uključuje predmete kao što su:
"Fiktivne fakture i off-shore računi"
"Kako kupiti sebi dionice poduzeća novcem istog tog poduzeća"
"Kako usluge plaćati do pet puta više, i kome"
"Zapošljavanje političkih podobnika"
"Davanje rizičnih kredita obitelji i prijateljima"
"Davanje petama malo vitra"
Akademija je zatvorenog tipa, a osim školovanja kandidati dobivaju i smještaj i prehranu za vrijeme cijelog školovanja. Namijenjena je usavršavanju visokih menadžerskih kadrova i u njoj mjesto dobivaju samo kandidati koji su se već iskazali u upravljanju javnim i državnim poduzećima. Trenutno se u ovoj ustanovi školuje više od tuceta menadžera hrvatskih javnih poduzeća.
Zanimanje za program akademije je izuzetno.
Upis polaznika provodi državno odvjetništvo Republike Hrvatske, samo na preporuku Vlade RH.
Hmmm... na što li me ova priča asocira
Nekako mi sliči na našu stvarnost
simo031
Svaka sličnost sa stvarnim osobama i situacijama je namjerna...
Evo malo offtopic
Ispada po ovoj priči da je obitelj bila složna samo dok je otac bio živ, a kad je priroda obavila svoje, kola su krenula naopako. Zašto se braća nisu međusobno pomogli, već su dopustili da jedan od njih propadne i osiromaši. Organizator utrke je samo iskoristio ono što mu se nudilo, a kako su ljudi pohlepni, kraj je neizbježan. Mene osobno ova priča podsjeća na sve bliži ulazak u europsku ergelu nekad rasnih grla, a danas kljusadi koje ni Talijani neće da kupe za mortadelu .
2000 Prije Nove Ere: Evo, pojedi ovaj korijen.
1000 Nove Ere: Taj korijen je za barbare! - Evo, pomoli se ovom molitvom.
1865 Nove Ere: Ta molitva je praznovjerje! - Evo, popij ovaj napitak.
1935 Nove Ere: Taj napitak je nadriljekarstvo ! - Evo, progutaj ovu pilulu.
1975 Nove Ere: Ta pilula ne djeluje! - Evo, popij ovaj antibiotik.
2000 Nove Ere: Taj antibiotik je čisti otrov! - Evo, pojedi ovaj korijen.
Jednoga dana dođe u brijačnicu cvjećar na šišanje. Nakon što se ošišao upita koliko je dužan. Brijač odgovori:
- Ništa niste dužni, ovaj tjedan šišam besplatno.
Cvjećar ode vrlo zadovoljan.
Sutradan otvarajući brijačnicu, brijač nađe pred vratima pisamce zahvale na buketu od desetak ruža.
Malo kasnije dođe pekar da se ošiša. Nakon šišanja upita koliko treba platiti. Brijač odgovori:
- Ništa, ništa, ovaj tjedan šišam besplatno.
Pekar ode vrlo zadovoljan.
Sutradan, otvarajući brijačnicu, brijač ugleda pred vratima košaricu s desetak krafni i pisamcem zahvale.
Sutradan dođe saborski zastupnik i kada htjede platiti brijač mu reče:
- Ovaj tjedan šišam besplatno, ne trebate platiti.
Zastupnik ode veoma zadovoljan.
Kada je sutradan brijač došao otvoriti brijačnicu, ugleda pred vratima desetak političara koji su se došli besplatno ošišati.
Evo, dragi prijatelji, bitne razlike između običnih građana i političara koji vode ovu zemlju.
Neki tvrde da je jedan naš ugledni političar rekao istinu dva puta za redom u istom predizbornom govoru.
Ja ipak mislim da su mu te izjave izvučene iz konteksta.
Uvijek smo maštali da ćemo u prošlost putovati uz pomoć nekog sofisticiranog stroja.
Nitko nije mogao niti pretpostaviti da će nam to omogućiti političari.
Po cijeloj Hrvatskoj bi trebalo otvoriti nove psihijatrijske bolnice, i ponuditi ih kao dio turističke ponude.
Tko god dođe u Hrvatsku, taj sigurno nije normalan.
Marc Faber, burzovni analitičar i uspješan poslovni čovjek.
U lipnju 2008, kada je Bush-ova administracija studirala jedan projekt pri pokretanju američke ekonomije, Marc Faber je u svom mjesečnom izvještaju objavio svoj komentar s puno humora:
"Federalna vlada razmatra da svakome od nas dade iznos od 600,00 $.
Dragi moji zemljaci amerikanci: ako taj iznos potrošimo u Walt-Mart-u, novac odlazi u Kinu, ako ga potrošimo na gorivo, ide arapima.
Ako kupimo računalo, novac odlazi u Indiju.
Kupimo li voće, novci idu u Meksiko, Honduras i Gvatemalu.
Kupimo li dobar auto, novac završava u Njemačkoj ili Japanu.
Kupimo li poklončiće, idu u Tajvan, a niti jedan cent toga novca neće pomoći američkoj ekonomiji.
Jedini način da taj novac ostane u SAD-u je da ga potrošimo ili s kurvama ili na pivu, jer to su još jedine dvije stvari koje još proizvodimo ovdje.
Ja svoj dio već trošim na takav način."
Jedan drugi ekonomista, Hrvat, a i on s dobrim smislom za humor, odgovorio mu je:
"Dragi Marc. Situacija je kod vas amerikanaca još gora i sve je gora.
Žao mi je što te moram informirati, a to je da je tvornicu pive Budweiser kupila brazilska multinacionalna kompanija AmBev.
Zbog toga amerima ostaju samo kurve.
E sad, kad bi te kurve odlučile svoju zaradu poslati svojoj djeci, taj novac došao bi direktno u hrvatski Sabor, ovdje kod nas u Zagreb, jer ovdje postoji najveća koncentracija kurvinih sinova na svijetu."
Oni nisu sretni u Gazi
Oni nisu sretni u Libiji
Oni nisu sretni u Maroku
Oni nisu sretni u Tunisu
Oni nisu sretni u Jemenu
Oni nisu sretni u Iraku
Oni nisu sretni u Iranu
Oni nisu sretni u Pakistanu
Oni nisu sretni u Afganistanu
Oni nisu sretni u Siriji
Oni nisu sretni u Libanonu
Oni nisu sretni u Bahreinu..........
Dakle, gdje su sretni ?
Sretni su u Njemačkoj
Sretni su u Francuskoj
Sretni su u Engleskoj
Sretni su u Izraelu
Sretni su u Nizozemskoj
Sretni su u Belgiji
Sretni su u Španiji
Sretni su u Italiji
Sretni su u Australiji
Sretni su u SAD-u
Sretni su u Kanadi
Sretni su u Švedskoj
Sretni su u Norveškoj
Sretni su u Austriji
Sretni su u Švicarskoj
Sretni su čak i u Sloveniji....
Ukratko, oni su sretni u svim državama, koje nisu muslimanske.
A koga krive za svoju nesreću?
Ne Islam.
Ne njihovo vodstvo.
Ne sami sebe.
Oni krive države u kojima su sretni!
I žele ih promijeniti, da budu kao države iz kojih su došli, jer u njima nisu bili sretni.
This is perhaps the most profound philosophy I have heard in recent times:
Life is like a penis - simple, relaxed and hanging free...
It's women who make it hard."
Aforizmi pročitani 10. septembra na 34. Međunarodnom festivalu poezije Smederevska pesnička jesen,
u okviru manifestacije "Satir u senatu na zahtev glasača":
Srbi su nebeski narod. Ostali su bez zemlje.
Nije se vojska povukla sa Kosova, nego napreduje prema Vojvodini.
Naši generali su izuzetak. Oni ni posle bitke nisu pametni.
Mi čvrsto stojimo na braniku otadžbine. Samo branik stalno pomeramo.
Ne može sada svaka budala da vodi državu. Već samo ona koja je u vladajućoj partiji.
Ludaci kod nas ništa ne umišljaju. Oni su stvarno predsednici, premijeri, ministri,
Dobro je što naši političari sve češće idu u inostranstvo. Loše je, međutim, što se vraćaju.
Oko zastave ne možemo da se složimo. Ali, da smo usrali motku, svi se slažu.
Stavili smo tačku na kriminal. Pala muva na medveda.
Policija u stopu prati kriminalce. A neke je čak i pretekla.
Jedna polovina stanovništva je za levicu, a druga je za desnicu. Međutim, svi su dobili ono između.
Divim se Turcima. Trebalo je sa nama Srbima izdržati punih pet vekova.
Komunisti u Srbiji ne mogu da se vrate na vlast. Zato što nisu ni otišli.
Bićemo na konju. Kada se rešimo magaraca.
Ne iznosimo više prljav veš, jer smo ostali i bez gaća.
Srbija može da hrani celu Evropu. Ali to što mi najviše proizvodimo, nije za jelo.
Ne stidim se da kažem da sam Srbin. Mene ničega nije sramota.
Narod nema šta da traži na ulici. Kontejneri su potpuno prazni.
Radnici su stupili u generalni štrajk, ali to se ni najmanje nije odrazilo na proizvodnju u našoj zemlji.
Sve smo pokušali da ne potonemo. Osim da plivamo.
Ako samo sloga Srbina spasava, onda nam nema spasa.
Nije dobro da bude više kandidata. Zato što Srbi uvek izaberu najgoreg.
Od svih zanimanja, u Srbiji su najtraženiji kriminalci.
Moram i da pohvalim našu vladu: Najviše je uradila na planu kriminala.
Sudi se i nevinima. Pred zakonom su svi jednaki.
Doktore, da li sam daltonista? Ne vidim razliku između crvenih i žutih!
Obećali su nam švedski standard. Od tada se mnogo Srba iselilo u Švedsku.
Ostvarili smo parolu: Svi Srbi u jadnoj državi.
Zahvaljujući vlastima, srpska omladina odlično živi. U Americi, Kanadi, Nemačkoj, Novom Zelandu i Švajcarskoj.
Srbima nisu potrebne vize. Mi najviše putujemo na onaj svet.
Najnovije poskupljenje građani neće ni osetiti. Ni do sada nisu ništa kupovali.
Uhvatila me je potrošačka groznica. Još se tresem od cena.
Seks je moguć i u stotoj, ali tko bi se toga sjetio...
Da bi se ta populacija sexala, od krucijalne je važnosti da ne zaboravi popiti ginko.
Ako ne popiju ginko, sigurno će zaboraviti popiti vigru, a onda ništa od sexa.
Zeleni Legvan
Ovo Švabe čitaju u rubrikama "zanimljivosti uz zrnce kave" ili "vjerovali ili ne":
'Jeste li znali da Hrvatska na ukupnoj površini od 87 661 km2 ima 31 000 km2 mora sa 1244 otoka, stotinjak rijeka, 24 000 km2 šuma i nevjerojatnih 2 750 000 hektara poljoprivrednog zemljišta?
A da ima samo 4 200 000 stanovnika…od kojih je čak 400 000 nezaposleno!?
A da godišnje uvozi hrane u vrijednosti većoj od dvije milijarde eura…!?
Iako su za poticaje poljoprivredi od 1998. do sada isplatili više od šest milijardi eura…!???'
Poslano na profil Vlade RH : (Kopirano s fejsa nekog lika koji je to poslao Vladi RH)
a ja dobila na e-mail:
Poštovani,
ubrao sam jučer 4 šparoge i gljivu iako sumnjam u jestivost gljive.
Hoćete bit ljubazni pa mi pošaljite inkasatora na vrata da mu dam jednu šparogu i četvrtinu gljive.To je naime Vaših 25%.
Ukoliko nitko od strane predstavnika Države ne dođe po to bit ću Vam prisiljen ispostaviti račun za skladištenje, čuvanje, obradu papirologije i spomeničku rentu. Dnevna tarifa za ovu moju uslugu je oko 1.140,00 kn/šparogi i 1.437,00kn/gljivi + PDV tako da Vas savjetujem da čim prije pošaljete svoje predstavnike jer ako nitko ne dođe unutar 24 sata moram još dodatno naplatiti uslugu zamjene vode u čaši sa šparogama i prepakiranje gljive u sigurnu EU-odobrenu ambalažu sa niskim postotkom radijacije.
Smatrajte se obaviještenima.
Evo primjera kako je važno dobro popuniti vašu poreznu prijavu:
Na pitanje: "Koliko osoba uzdržavate?" jedan građanin je odgovorio:
2,1 milijun ilegalnih imigranata
4,4 milijuna nezaposlenih
900.000 kriminalaca raspoređenih u 85 zatvora
650 kretena u Parlamentu i
cijelu Evropsku komisiju
Osoblje administracije mu je vratilo prijavu izjavljujući da je njegov odgovor neprihvatljiv.
Građanin ih je onda upitao: Zašto, zar sam nekog zaboravio?
Sudeći po računima za komunalne usluge,
iz moje pipe teče mineralna voda,
smeće odvoze u limuzini,
portafon mi je u roamingu,
a ulicu čisti Christiano Ronaldo !
- Oberštovana!
Du niks gedođen auf fešten povodom ojere geulaz u EU, geoprosten, ih zajebo. Aber ja niks sad zato gepisen ... ih gepisen zbog gepoplaven in Slavonija. Anđelka gedragen, haben ti štogod eura cu doniren? Ajde odriješi kesen pa nam hilfen ako Boga geznaden!
Danke und gehvalen!
Dajne Zoken!
Ova odgovara:
- Majne Zoken!
Ih Boga neznaden, aber znaden da du naplaten od svog genaroda slivnen vaser, nizbrdo vaser, geuzbrdo vaser, kišarinen, vlagarinen in zrak, morgen rosarinen auf autošajba, morgen rosarinen auf livada und traven, hund pišarinen auf grmen, vasarinen aus haus žljeben, vaser vaga vodarinen, špagen povucarinu aus vodokotlić... und sad mene ojro gepiten? Pa majken ga fiksen, haben ti u glaven mozak oder fosnen?
Dajne Angela!