Zdravo mrsavljenje
Manji obroci/tanjuri/pribor za jelo?
Kojekakve dijete (koje)?
Samokontrola?!
Netko zaista i pije one famozne dzirlo/mambo-djambo cajeve?
Boli me tuki za kg?
Društvo, politika
Lugar
Ne mozes ti ici u teretanu i nakon treninga sjesti u auto pa pravac McDonalds na 8 hamburgera i 6 frapea.
Alana Bates
Ma možeš šta god hoćeš - i tih 8 hamburgera i 6 frapea pojest i popit ako ćeš to potrošit, ili si već potrošio...
Alana Bates
Ma možeš šta god hoćeš - i tih 8 hamburgera i 6 frapea pojest i popit ako ćeš to potrošit, ili si već potrošio...
Rajnus
Alana Bates
Ma bravo... klap... klap
Prestrasno....
wendy
Jedem puno, puno povrća. Bez soli. Ne koristim nikakve začine.
gaapja skinuh prije par godina 20 kila za pol godine, bez vježbanja i dijeta, jednostavno prestah žderat crveno meso, riba i bijelo meso trpam i dalje, kruh i tijesto u ogromnim količinama, kolače također... al 76 je na vagi non-stop
wendyHm, mislim da sam negdje citao da je to obicna fama... kao i to da zene odlakave od toga......morala gutat tablete za kontracepciju, a hormonska slika zna biti važan faktor pri debljanju, osobito kod žena.
Ovo stoji, iako za to nije krivo meso... s mesom treba znati... ;-) Zapravo, problem uopce nije u mesu (uglavnom proteini), nego u mastima kojima su prebogata jela ovih krajeva.Tada sam shvatila da zapravo uopće ne znam kako hranu sve mogu pripremati i kombinirati...
Za tjesteninu se slazem, ali kod rize sam primjetio jednu zanimljivu pojavu... kad se najedes rize, jako dugo nisi gladan...Tjestenina i riža znaju biti gadne za liniju ako ih stalno trpaš u sebe
![]()
E, to je kljuc mrsavljenja... masnoce na kojima se priprema hrana... Ja vec dosta dugo przim samo na malo margarina (onog za mazanje), ali mene je frka da taj margarin nije pravljen za takvu primjene, pa me zanima konta li se netko u to i proizvodi li takav margarin kakve stetne sastojke kad je prezagrijan (przenje)? Alo, alo?!Već neko vrijeme pripremam hranu isključivo na maslinovom ulju. Je skupo, ali koristi se u kapima, doslovno, tako da ti dođe na isto.
Uhh... mislim da sol nije toliko stetna (eventualno ako netko ima visok tlak), dapace, meni kao niskotlakasu zna biti poprilicno korisna...Jedem puno, puno povrća. Bez soli. Ne koristim nikakve začine.
To je to... kljuc je u postojaju volje...(ne one kokosje) ;-)Eto, ja sam uspjela bez prevelikih odricanja, ali uz radikalne i apsolutne promjene loših navika
DonQuijote
wendy
Jedem puno, puno povrća. Bez soli. Ne koristim nikakve začine.
E pa, rađe ću imati koju kilu više, nego tako jesti! To je moj izbor!![]()
Alana Bates
Da elaboriram ili si već stvorio mišljenje temeljeno na meni očitom nesporazumu?
wendy
Soja je zdravija i manje kalorična od mesa.
Ženska_glava
E...pa sad...to ti baš i nije ok...
Možeš potrošiti DIO toga, ne sve...
Bit je u tome da se ne prežderavaš (tj. da jedeš koliko ti treba), ali i da vježbaš!
Rajnuswendy
To si u Milli procitala?
Soja nema potpun protein i kao takav sigurno nije dovoljan i zdraviji od proteina iz bijelog mesa. A da je manje kalorican...sestro nemoj takve gluposti pisati
http://hrana.com/pt/meso/pilemeso.htm
http://hrana.com/pt/povrce/soja.htm
Ti sad vidi i sjeti se ovoga kad budes sljedeci put citale neke gluposti....
wendy
wendy
Brate, da je soja zdravija od mesa, to stoji. Nitko nije rekao da je zdravija u smislu zamjene za meso.
wendy
Milu ne čitam, a sve što znam, znam s fakulteta.
wendy
Vegetarijanci proteine nadoknađuju iz drugih namirnica, tako da meso čovjeku nije neophodno za život. pa ni bijelo meso. Tako da, tko kako voli i hoće.
wendy
A jedan sojin medaljon je zasigurno manje kaloričan od svinjske šnicle. Ili ti kažeš da nije, znalče?
Rajnus
Kao namirnica nije sasvim sigurno nezdrava. Dok razno meso tipa janjetina i svinjetina jesu vise nepozeljne nego pozeljne.
DonQuijote
Meni su vrlo poželjne!Ja se držim gesla: Bolje umrijeti od nečega što volim, nego od nečega što ne volim!
ivonchicajel zna netko nekog nutricionista u osijeku? mozda da ga je posjetio? iskustva? pozitivna-negativna?!
ja sam vegetarijanka i hranim se jednolicno.. jedem ili kruh sa sirnim namazom ili zitne pahuljice... rijetko nesto kuhano, a nedjeljom ponekad soju (kad se majka moja smiluje pa skuha)... i trebala bih skinit koji kg... 10-tak zapravoops:">
vlalečuj ivonchice, najgore što svom tijelu možeš učiniti je gladovanje...kad ti tijelo nakon dva tri dana napokon dobije hranu, svu će ju staviti u masne naslage, jer je naviklo gladovati pa će si spremiti odmah zalihe za kasnije. to ti je začarani krug u kojem nakraju jedeš malo, ali sve ti se prima...ako baš želiš biti vegetarijanka, onda jedi puno voća i povrća, kupi se neku kuharicu pa kuhaj sama, nemoj čekati da ti se mama smiluje...a soja, kao što je već netko rekao, GMO, najvjerojatnije na svijetu više nema original soje...vegetarijanac nisi ako jedeš samo kruh i žitarice...usput, to ti je hrana bogata ugljikohidratima (dakle šećeri) koji se opet samo talože na tvom tijelu u obliku masnoća..pogotovo ako gladuješ...ako nisi vegetarijenac zbog uvjerenja (usput, imaš li kožne cipele, remenje i tako to...) uzmi puno povrća, bijelo meso, ribu, jedi bar tri put dnevno i nastavi s orbitrekom, cilj je hraniti se zdravo, umjereno, umjerena fizička aktivnost i mršaviti polako, inače jo-jo efekt slijedi
ivonchicajel zna netko nekog nutricionista u osijeku? mozda da ga je posjetio? iskustva? pozitivna-negativna?!
ja sam vegetarijanka i hranim se jednolicno.. jedem ili kruh sa sirnim namazom ili zitne pahuljice... rijetko nesto kuhano, a nedjeljom ponekad soju (kad se majka moja smiluje pa skuha)... i trebala bih skinit koji kg... 10-tak zapravoops:">
noj u bemveuDa ne vozis bemve dao bi ti kikiriki za ovo...
pusti majku da odahne i pripremi si sama nešto...
mareHej ljudi ja sam imala problema sa anoreksijom
![]()
...užas. Sad redovno jedem i konačno sam zadovoljna svojim izgledom. Sretna sam zbog togaNikome ne preporučujem nikakve dijete, to su gluposti. Samo nemojte tražiti utjehu u hrani, sve ostalo je ok.
BUDITE SRETNI U SVOM TIJELU!!!!
mare
ma neeeesama sam upala u to i sama se izvukla. sad sam sretna u svom tijelu, mislim da sam privlačna hahaha...
![]()
marepa čestitam! trebalo je snage za to
![]()
Ženska_glava
ako se ne uznojiš - ko da nisi ni vježbala
Ženska_glavapa čestitam! trebalo je snage za to
![]()
mare
hvala, pohvala iz ženskih usta mi uvijek znači....
allein
... ništa?![]()
tonya
To je jedan od mitova o mršavljenju. Možeš se ti znojiti i da ne vježbaš jer ti je vruće, kao u sauni. Znojenjem gubiš vodu, a ne mast. Mast se najbolje sagorijeva sporijim vježbanjem, a brzim ugljikohidrati. Pogledaj samo one fancy sprave za vježbanje kojima možeš birati način vježbanja. Ukoliko staviš na program "fat burn", vježbanje će biti slabijeg inteziteta (npr. traka za trčanje će biti na nižoj brzini), ali će ti se tajmer namjestiti na sat vremena. Znači polaganije, ali dugotrajnije vježbanje daleko je učinkovitije od petnaest minuta isforsiravanja i znojenja. Potvrdili i treneri!
Rajnus
Nije stvar u intenzitetu vec u vremenu. Tek nakon 30+ minuta fizicke aktivnosti dolazi do lipolize u tijelu. Jest...tesko je za ocekivati da ces nekim velikim intenzitetom trcati preko sat vremena. Tu granicu mozes spustiti HIITovima koje CatCloe bas i ne voliJa osobno nisam zagovornik aerobnih vjezbi radi mrsavljanja jer njima vise gubimo misicnu masu nego masno tkivo. Samim time usporavamo metabolizam i jos lakse i brze se opet debljamo. Najsporije i najbolje rijesenje je IMO pravilna prehrana uz kalorijski deficit. To je daleko kompleksnija tema nego sto se ovdje razglaba.
marehahaha...allein kako ništa?
Lesi
Da ali evo ti primjer nas muških kad hoćemo ojačati malo našu mišićnu masu..
To je za nas koji idemo u teretanu a nekoristimo nikake proteine i sl. gluposti..
Prvih dva mijeseca nevidiš razliku jer ni ne postoji, imaš samo više snage a tjelo se nije razvilo.. E tek poslje se polako počinju razvijeti mišići.. itd..
Bit je da se nemože smršaviti u 15 dana.. Ljudi bavite se s nečim ali na duže vrijeme.. nemojte samo sjediti na forumu i kukati..
I neki ljudi netrebaju smršaviti več masu iz jednog djela tijela premjestiti u drugi dio.. Dakle nikakav aerobik već fizički rad(to može biti i teretana)!!!
P.S. nije sramota da cura ide u teretanu!!!!!!!!
Rajnus
Masa se ne moze premjestiti iz jednog dijela tijela u drugi![]()
Sve je to ok za teretanu no teretana je tek 20% svega...10% je odmor, a ostalih 70% PREHRANA! Ljudi dolaze u teretanu ili aerobic i po par godina bez ikakvog bitnijeg napretka. Ja idem u teretanu i uvijek vjezbam jednakim intenzitetom no kad hocu pomak bilo u masi ili definiciji onda radim na prehrani. Evo sada upravo grickam svoj 5 obrok, a trenutno sam na definiciji. Ljudi idu iz krajnosti u krajnost. Cijeli zivot jedu junk i sad odjednom pocnu neke mjeseceve dijete iz Mille i gluposti. To im dojadi za par tjedana i opet sve ispocetka. Zdrava prehrana je way of life! Dok god se mijenja prehrana iskljucivo da se smrsavi nema tu kruha. Ne zivis da bi jeo, vec jedes da bi zivio!
Bojo
tema je stara pa da ju obnovim....jel zna možda netko nekog nutricionistu u osijeku?
...imam neki zdravstveni problem pa me zanima prehrana zbog toga...prvenstveno proteina, glutamina...
AnaitBojo
tema je stara pa da ju obnovim....jel zna možda netko nekog nutricionistu u osijeku?
...imam neki zdravstveni problem pa me zanima prehrana zbog toga...prvenstveno proteina, glutamina...
probaj u udruzi "vaga".
bilo je i na portalu najava za njihova savjetovanja, npr:
http://www.osijek031.com/osijek.php?najava_id=34421
neka savjetovanja rade cure koje su zavrsile nutrcionizam na prehrambenom, a za ostale zaposlenike nisam nisgurna jesu li nutrcionisti ili ne...
sve u svemu - sretno ;-)