| Autor |
Poruka |
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Kuzim ja da je tebi primitivno sve sto nije na liniji tvoje stranke koja se hvali svojim ratnim zlocicncem, ubojicom Osjecana i osjecke privrede.
Hvalisanje stranke ratnim zlocincem i negiranje presuda, praksa koju su aktivno provodili Seselj i njegovi radikali, samo su dobar prikaz stanja i mentalnog sklopa koji dovodi do toga da i sasvim otvorene fasisticke ideje ne budu osudjene u javnosti.
Kad ljudi sto puta u novinama vide kako netko tko je pocinio ratni zlocin, kao oblik najvece necovjecnosti i svireposti kod ljudskog roda, ne biva prikladno kaznjen niti izoliran od drustva, onda ti isti ljudi pocinju smatrati da su iznosenje fasistickih ideja, mrznja ili obicno neplacanje poreza jednaki ispijanju case vode ujutro. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
 |
|
HokusPokus
Ukupno postova: 148 Spol:  Nebitno
|
Nigdje nisam rekao da je tako u HR no vani definitivno je. Znač li to da HR "parada ponosa i što ja znam već " je izdvojena od svijeta? Sorry nisam znao to! Ne možeš citirati me i onda provlačiti neke teze da sam ovo i ono. Za razliku od tebe ja pošteno sagledavam stvari i niti jednom riječju nisam uvrijedio nikoga što tebi baš i nije svojstveno. Svi su ti fašisti, ratni zločinci i lopovi. Kako ti imaš stav tako imaju i drugi, neko bolesniji neko normalni. Ja sam potonji što u tebe sumnjam. |
|
|
|
|
|
 |
|
Leteci mungos
|
Iako sa stranackim vojnicima i braniteljima ratnog zlocinca nema smisla raspravljati, valja reci da nigdje nisam rekao kako su svecenici "vecinom pedofili", vec da je ucestalost (dakle, relativna vrijednost - pojavnost, ne znam kako drugacije objasniti pojam nekome tko je preskakao satove matematike) pedofilije kod svecenika vjerojatno veca nego u ukupnoj populaciji.
Mozda se netko time i kvalitetnije bavio od mene, analizirao ucestalost, uzroke i sl.
Eto, Irci, kao veliki katolici (skoro k'o 'Rvati) su odjebali Vatikan i Papu upravo zbog toga sto su se pedofili rotirali po zupama, umjesto da ih se prijavljivalo i sudilo na svjetovnim sudovima. No, tko zna, mozda jednog dana i tvoje dijete dodje kuci s pricom o prisnosti sa svecenikom. Tada mu opali sljagu i posalji u kut, jer sigurno laze! |
Zadnja promjena: Leteci mungos; 14.11.2011. 11:55; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
 |
|
HokusPokus
|
Po čemu si ti zaključio da sam član HDSSB? Isto tako ja mogu proizvoljno zaključiti da si ti budala i totalni idiot jer ništa pametno ne pišeš već svoje proizvoljne zaključke no rađe bi bio HDSSBovac nego na istoj liniji kao ti. |
|
|
|
|
|
 |
|
Leteci mungos
|
Iz tvog pisanja, ali potpuno je nebitno koje si stranke clan.
Citat:
Isto tako ja mogu proizvoljno zaključiti da si ti budala i totalni idiot jer ništa pametno ne pišeš već svoje proizvoljne zaključke no rađe bi bio HDSSBovac nego na istoj liniji kao ti.
|
Mozes to reci. Ponovi koliko god puta zelis, ali bih te molio da u raspravama, pored toga, odgovaras na pitanja i drzis se teme, ne preskacuci dijelove na koje ne zelis odgovoriti. Ok? |
|
|
|
|
 |
|
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
Tko god svojim javnim nastupom ne diskriminira/vrijeđa/vrši bilo koju formu agresije na druge članove društva i ima konstruktivne ideje dobrodošao je na ulice i u medije.
Izjednačavanje pedofila i LGBT poremećeno je na svim razinama. Tužna slika netrpeljivosti Osječana. Ljudi se bore protiv predrasuda i psihofizičkog nasilja i društvene isključenosti koje svakodnevno trpe. Živimo u svijetu biološke i kulturološke raznolikosti, naviknite se na to već jednom.
|
A zašto bi ih se izjednačavalo?
Ali i pedofile je Bog stvorio takvim kakvi jesu, i kao takvi moraju imati jednaka zakonska prava kao i svi drugi građani.
Što se tiće posvajanja djece protiv sam da ih posvajaju pedofili zna se zbog čega, ali sam i protiv toga da ih posvajaju homoseksualci. Kod heteroseksualne djece odgajane u homoseksualnim obiteljima razvijaju se psihičke bolesti zbog prirodnih različitosti. To je nenamjeran teror nad djetetom jer se ne nalazi u prirodnoj sredini.
Većina ljudi ne želi biti različita od drugih, dapače žele biti jednaki kao drugi i to im je prirodno, a LGBT ljudi ne razmišljaju da ostvarivanjem svojih prava oduzimaju prava djece koju bi usvojili jer bi se heteroseksualna djeca daleko prirodnije osjećala u heteroseksualnoj obitelji a na što imaju i pravo. I kod heteroseksualnih obitelji se pazi da se odabere obitelj koja bi svojim svjetonazorom i karakterom omogućila najbolji zdravi psihički razvoj posvojenog djeteta, i to nije nikakva diskriminacija LGBT već zaštita prava djeteta da ga odgajaju ljudi slični njemu.
LGBT moraju shvatiti da i djeca imaju svoja prava, a to je da ih odgajaju heteroseksualci. Nek budu razumni i nek shvate da ako ih je Bog stvorio da ne mogu imati djecu, ili drugi ljudi ne žele s njima imati djecu da to tako mora i biti, i da čovjek nema pravo to mijenjati.
Nek si posvoje psa ili mačku ako su usamljeni, puna su ih prihvatilišta, a nijedan kućni ljubimac neće imati psihičkih problema zbog seksualne orjentacije druge vrste. |
Zadnja promjena: francika; 14.11.2011. 12:04; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
|
 |
|
sticky Ukupno postova: 47 Spol:  Nebitno
|
To što rade neke pojedine ekstremne organizacije nije mjerilo zdravog razuma. Ponavljam, to je LGBT pokret je za bolje društvo koje prihvaća raznolikosti. U tome nema ništa loše, manjina koja je dokazano diskriminirana bori se za vlastito mjesto. |
|
|
|
|
|
 |
|
HokusPokus
|
Prvo rekao si mi da sam član HDSSB sada kažeš da nije bitno!
Drugo ja sam pričao o homoseksualizmu i liberalizmu koji je taj homoseksualizam postavio kao sasvim prihvatljivim, u vezi je teme.
Nisam slijep ako me praviš ludim već ali ti si ubacio Glavaša u temu.
Ne vidim potrebu da me kontriraš jer upravo ti se ne držiš onoga što tražiš od mene.
Ja ništa od tebe ne tražim osim da se politike držiš tamo gdje je ona tema a ne gdje god stigneš. Još jednom te pozivam da seciraš moj veliki post i kažeš što ne drži vodu. Niti je za gay niti protiv. Jel problem čitati ili nešto drugo ... |
|
|
|
|
|
 |
|
Sharon
Ukupno postova: 1469 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Čitam komentare forumaša – svode se otprilike na ovo: nitko ne odriče nikome pravo na vlastiti doživljaj seksualnosti. Većini je jasno da je to nešto vjerojatno prirođeno. Nije to stvar za liječenje, jer nije ni bolest, no, to je za većinu ljudi ipak zona intime. Upravo ono što i treba biti.
Čini se da je ovdje problem nešto drugo: ljudi koji tvrde da su doista drugačiji od većine navrat-nanos žele upražnjavati iste malograđanske navike s kojima su inače u sukobu: službeni brak i odgoj djece.
Što se ovog prvog tiče – vjerujem kako bi nakon što bi konzumirali traženu stvar – većina ovakvih parova skužila da su opet okovani neslobodom pa bi se opet pobunili, jer je ta populacija inače slobodnijih stavova u pogledu stupanja u veze, tj. u prosjeku promiskuitetnija u odnosu na hetero-inačice.
Pogotovo mi nije jasno kako bi se eventualni odgoj djece uklopio u ovako sebično inzistiranje na vlastitoj seksualnosti i vlastitim slobodama. No, kako bi netko tko nema roditeljskog iskustva uopće imao pojma o tome dokle sežu granice individualnog u okruženju kao što je obitelj?! Obitelj je sama po sebi jedan vrlo zahtjevan oblik zajednice koji traži puno, puno kompromisa – od onih svakodnevnih pa do važnih, životnih. Iskreno, ne znam kako bi se osoba kojoj je vlastita seksualnost na prvom mjestu uklopila u ovo vječito trajanje kompromisa. Čini mi se da bi od svega toga mogao ispasti samo opasan društveni eksperiment s velikim ulogom.
Ovo površno i ispolitizirano blebetanje političkih vođa tih zajednica o nečemu o čemu nemaju pojma običan je politički populizam. S argumentom kako je gradonačelnik Pariza ili Berlina gej. Ju-hu! Ajmo i mi probati! Kad se tome doda i metoda odvratnih gej-parada na kojima se može vidjeti svega i svačega (napomena: scene javnog žvaljenja u povorci po ulici bile odvratne i u hetero-verziji) – cijela ta metodologija izgleda vrlo naivno i priglupo. No, trenutačno je vrlo „in“ slikati se s ovim uličnim cirkusima. U svijetu s najmanje ljubavi ikad svi će blebetati o pravu na ljubav. Ništa novo, samo još jedan oblik licemjerja uhranjenog i umivenog dijela svijeta. |
Zadnja promjena: Sharon; 14.11.2011. 12:14; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
|
 |
|
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
To što rade neke pojedine ekstremne organizacije nije mjerilo zdravog razuma. Ponavljam, to je LGBT pokret je za bolje društvo koje prihvaća raznolikosti. U tome nema ništa loše, manjina koja je dokazano diskriminirana bori se za vlastito mjesto.
|
Sva prava mogu imati: posao, politika, zdravstvene usluge itd., osim posvajanja djece, a i vjenčanje je upitno. |
|
|
|
|
|
 |
|
sticky Ukupno postova: 47 Spol:  Nebitno
|
Ne govorimo o razini prava zakonski određenoj već o ponašanju društva i diskriminaciji na svim razinama. |
|
|
|
|
|
 |
|
HokusPokus
|
Francika, vidiš tu sam komponentu prava djece posve s uma smetnuo no radi se u potpuno diskutabilnoj stvari. U HR djeca trpe nasilje u školama i za puno banalnije stvari pa mogu samo zamisliti kako bi prošla ovoj krajnje konzervativnoj sredini. Konstatacija da nas je Bog tako stvorio više bih rekao da nam je hetero neka vrsta uslovne evolucije jer to nam je način samoodržanja vrste jer niti smo hemafroditi a niti homo. Bilo je i biti će uvijek homo no izvlačenje na znanost kao opravdanje za homo razmnožavanje je glupavo jer vremeno će se geni toliko isčistiti da će vrsta opet propasti. Hetro razmnožavanje obogaćuje vrstu i daje joj kontinuitet. OK, priznajem da sam malo predaleko otišao no to je suština nekih stvari. DA, gay ali definitivno ipak u 4 zida ma koliko sad ispao zadrt i primitivan! |
|
|
|
|
|
 |
|
Leteci mungos
|
Zar se sramis reci da si HDSSB-ovac?! Nebitno je koje si sranke clan, ne pricamo o clanstvu, nego o stavovima.
Citat:
Nisam slijep ako me praviš ludim već ali ti si ubacio Glavaša u temu.
|
Imas li bolji primjer izvitoperenosti drustva?! Ima li boljeg primjera dna kojeg smo dotakli?! Ako imas bolji primjer od toga da ljudi javno negiraju i kao osnmovu svog programa uzimaju nepriznavanje pravnog poretka RH, a usto na velikim ekranima, malim ekranima i svojim medijima guraju sliku pravomocno osudjenog ratnog zlocinca - onda mi to reci. Eto, ako ima boljeg primjera naopakosti drustvenih vrijednosti u Osijeku i Hrvatskoj - reci i ja cu to koristiti.
Do tada cu koristiti ono sto smatram samim civilizacijskim i ljudskim dnom!
Citat:
Još jednom te pozivam da seciraš moj veliki post i kažeš što ne drži vodu. Niti je za gay niti protiv. Jel problem čitati ili nešto drugo ...
|
Nema se sto secirati. Iznio si stav gdje tvrdis da ne volis liberalizam nizozemskog tipa, argumentirao si svoj stav i tu se nema sto reci. Ne mogu ja mijenjati tvoj stav, mogu eventualno pokusati osporiti nesto sto ti smatras argumentom, a ti ces onda sam prosuditi ima li to utjecaj na tvoj izgradjeni stav.
Eto, recimo prica o povezivanju pojmova liberalizam i neoliberalna ekonomska politika - ovo je nesto o cemu bi se moglo raspravljati. Liberalizam je postojao i prije neoliberalne ekonomske politike. Dakle, non-neoliberalna ekonomska politika (nazovimo ju intervencionistickom, ili djelomicno intervencionistickom) moze postojati paralelno s liberalizmom kao opcom idejom.
Btw. tu se i slazemo, ja sam zagovaratelj drzavnog intervencionizma, ali to je jedna druga tema. |
|
|
|
|
 |
|
HokusPokus
|
Leteći, namećeš mi da sam ovo ili ono naprotiv nisam. Samo se držim onog što si rekao da jesam pa nisam a sada kao sramim se. OK ako vjeruješ da jesam ili misliš, tvoje pravo. Druga stvar, stoji tvoja usporedba ali opet na krivom mjestu. Zar nisi me pozvao da se držim tebe a ti osobno ne!? Puno mi je ugodnije kada mogu normalno pisati, raspravljati se pa i svađati a da nema lokalne ili državne politike u svakom klincu. Bezveze mi je to no opet Ti trpaš taj primjer gdje god stigneš. Pomalo zvuči opsjednuto ili trljaš možebitnim članovima te stranke to na nos. Neka admini otvore temu, Leteći Mungos protiv ozloglašenog drinovačkog klana pa se ti iživi bez nas. |
|
|
|
|
|
 |
|
Leteci mungos
|
Ako imas bolji - napisi. I ne trpam taj primjer svagdje, vec tamo gdje odgovara, a iznosim i druge primjere gdje bolej odgovaraju.
Dakle, ako imas bolji primjer drustvenog i moralnog dna - reci mi. Tnx |
|
|
|
|
 |
 |
|
|