Grad Osijek u 2011. izdvojio 4.6 milijuna kuna za NK Osijek!

Osijek

Grad Osijek u 2011. izdvojio 4.6 milijuna kuna za NK Osijek!

Na pomoćnom terenu NK Osijeka započeli su radovi na postavljanju umjetne trave. Radove izvodi tvrtka Maxmar d.o.o., a njihova ukupna vrijednost je 1.684.822,02 kn (uključen PDV) od kojih Grad Osijek osigurava 1.000.000,00 kn, NK Osijek (zajedno s Hrvatskim nogometnim savezom) 500.000,00 kn, a Športski objekti d.o.o. 184.822,02 kn.

Grad Osijek, odnosno porezni obveznici, je ove godine za NK Osijek izdvojio i 2.1 milijun kuna za pogon i školu nogometa te 1.5 milijuna kuna za režijske troškove, što s ovom dotacijom čini iznos od vrtoglavih 4.6 milijuna kuna.

Početak ovih radova u Gradskom vrtu obišao je gradonačelnik Krešimir Bubalo sa suradnicima.

Tekst: Jasenka Mađarević/Osijek.hr/Osijek031.com
Foto: Osijek.hr
vidiš kako se pare dobro ulažu
A GPP i BIOS ništa ne ulažu. Stvarno jadno.
A mogao bi i Zavod za stanovanje financirati dio radova.
eto Vam porezni obveznici, evo Vam hračak posred lica, onaj zeleni pravi.. dok se u gradu raspadaju škole i vrtici, dok u bolnici nema adekvatnih uvjeta za liječenje, dok se na preglede zbog nedostatka aparata čeka i 6 mj, dok su poneki projekti zbog nedostatka novca zaustavljeni na pola radova, dok su ceste po kojima se vozite pune rupa i 100 puta krpane već, dok nemate prava dječija igrališta za svoju djecu, dok vi što imate pse nemate njih gdje pustit jer grad ne može izdvojit novce za pravit prostore za njih, dok padaju bandere po gradu od starosti i hrđe, dok GPP vozi starim autobusima i tramvajima još uvijek, dok onaj odjel za kemiju nema ni jednu predavaonicu, dok se pročelja u tvrđi, sjenjaku, V.B.K. , V.I.Č-u i ostalim djelovima raspadaju i padaju ljudima po autima i glavama, dok TRUDNICAMA NAPLACUJETE CJEPIVO, Vi odvajate 4,6 mil kuna za NK Osijek, rupu bez dna..

Svaka ti čast Bubalo, tvoj um sada lagano već pokazuje ozbiljne znakove za uputit na promatranje na psihijatriju (inače odjel bolnice koji je isto u destruktivnom stanju), al sva sreća imaš onog svog prijatelja iz Zoološkog, onoga što je isto sišao sa grane, mislim da mu je Šišljagić ime, dr. Šišljagić, pa eto on će ti riješit da nemoraš na psihijatriju, al svakako razmisli o tome da mu se pridružiš na drvetu, na grani..
Provokator

eto Vam porezni obveznici, evo Vam hračak posred lica, onaj zeleni pravi.. dok se u gradu raspadaju škole i vrtici, dok u bolnici nema adekvatnih uvjeta za liječenje, dok se na preglede zbog nedostatka aparata čeka i 6 mj, dok su poneki projekti zbog nedostatka novca zaustavljeni na pola radova, dok su ceste po kojima se vozite pune rupa i 100 puta krpane već, dok nemate prava dječija igrališta za svoju djecu, dok vi što imate pse nemate njih gdje pustit jer grad ne može izdvojit novce za pravit prostore za njih, dok padaju bandere po gradu od starosti i hrđe, dok GPP vozi starim autobusima i tramvajima još uvijek, dok onaj odjel za kemiju nema ni jednu predavaonicu, dok se pročelja u tvrđi, sjenjaku, V.B.K. , V.I.Č-u i ostalim djelovima raspadaju i padaju ljudima po autima i glavama, dok TRUDNICAMA NAPLACUJETE CJEPIVO, Vi odvajate 4,6 mil kuna za NK Osijek, rupu bez dna..

Svaka ti čast Bubalo, tvoj um sada lagano već pokazuje ozbiljne znakove za uputit na promatranje na psihijatriju (inače odjel bolnice koji je isto u destruktivnom stanju), al sva sreća imaš onog svog prijatelja iz Zoološkog, onoga što je isto sišao sa grane, mislim da mu je Šišljagić ime, dr. Šišljagić, pa eto on će ti riješit da nemoraš na psihijatriju, al svakako razmisli o tome da mu se pridružiš na drvetu, na grani..

Čika Glavaš mora skupljati glasove, a Šiljo i Bubi su samo lutke na navijanje, kao i svi ostali političari u gradu.

Nije dobro zamjerati se ubojicama.

Glavaš osječa da ono što je dobro za građane nije dobro i za HDSSB. Uvijek je imao dobar osječaj.
Redakcija 031

Grad Osijek, odnosno porezni obveznici, je ove godine za NK Osijek izdvojio i 2.1 milijun kuna za pogon i školu nogometa te 1.5 milijuna kuna za režijske troškove, što s ovom dotacijom čini iznos od vrtoglavih 4.6 milijuna kuna.

Za pogon i skolu nogometa?!?
Boze dragi...
Kad bi se samo trecina ovog novca potrosila na kulturu,na obrazovanje,na klince koji ne vijaju loptu...jao,jao...
U zdravom tijelu prazan duh...khm...

Na stranu "duhovno"... dobro pise Prvokator o losim stvarima...losim, a istinitim...
eto, a za kino nemamo :(
Ingo

eto, a za kino nemamo :(

jebalo te kino vise, imas ih dva u gradu.
procitaj Provokatorov post pa razmisli da li zelis ta kina...

nabijem vise na k*rac to govno od kluba ko i redom sve klubove u Hrvatskoj koji samo sisaju drzavni, zupanijski, gradski novac!!!
ako se ne mozes sam financirati, kljuc u bravu i zbogom. jao sto popizdim na ovako nesto... :E :fu: :censored:

Re: Grad Osijek u 2011. izdvojio 4.6 milijuna kuna za NK Osijek!

Grad Osijek, odnosno porezni obveznici, je ove godine za NK Osijek izdvojio i 2.1 milijun kuna za pogon i školu nogometa te 1.5 milijuna kuna za režijske troškove, što s ovom dotacijom čini iznos od vrtoglavih 4.6 milijuna kuna

ovog dijela nigdje nema u orginal tekstu...dakle, ovo je intervencija uredništva os031 u cilju senzacionalistički intoniranog teksta..grad je dao NK Osijeku 2,1 mil. kuna..to svi znamo..ovih 1,5 mil. kuna nije dano NK Osijeku nego Sportskim objektima za održavanje stadiona...dakle, dali su 1,5 mil kuna gradskoj firmi za održavanje objekta u vlasništvu grada a ne NK Osijeka...milion kuna nije dano NK Osijeku da troši nego je uloženo u novu umjetnu travu na objektu koji je gradsko vlasništvo a ne vlasništvo NK Osijeka pa prema tome nije dano NK Osijeku milion kuna..a usput, tu umjetnu travu znaju koristiti i drugi klubovi u Osijeku kad padne snijeg i nemaju gdje trenirati tj. odigrati neku prijateljsku utakmicu...grad je u atletsku stazu na stadionu uložio 7-8 miliona kuna...šta je i to dano NK Osijeku>???? jel se i onda nisu škole raspadale, bolnica nije imala potrebe, rupe na cestama itd a skoro nitko nije dizao halabuku>? licemjeri
Jel mogu i ja doci na tu umjetnu travu sa braticima i nabijati loptu? Ne mogu.
Jel placa NK Osijek gradu koncesiju sto koristi tu travu? Ne placa.
Dakle, kome je dan taj novac?
jel taj teren u vlasništvu NK Osijeka? nije
jel bilo koji nogometni klub u Osijeku može koristiti taj teren? može
dakle, kome je dan taj novac?
opet je novac dan nogometnim klubovima, jednina ili mnozina nebitno.
u vrijeme financijske krize stvarno se nema pametnijeg nacina za potrosit par milijuna kuna. bitno je da osjecke "zvezdice" imaju umjetnu travu.

ali dobro, ja sam iznimka, a jedna lasta ne cini proljece. da se mene pita, potpuno bi te klubove "privatizirao" pa ako mozete odrzavajte se na zivotu, ako ne-jebiga.
ali ovakvo nepotrebno bacanje novaca na nogomet, opcenito u drzavi, je meni totalno nerazumno.
pogotovo nogomet: guta masne pare iz proracuna, a apsolutno nikakve rezultate ne postizemo.
dok npr. iktus je sretan ako dobije jedan camac za 50-ak tisuca kuna, gimansticki klubovi parter...
ma...

sta su ti nogometasi bolji od npr. radnika Dakovstine? ljudi su zavrsili na ulici, a ovi?
dok su za razliku ti radnici nekada i punili drzavni proracun svojim radom, ovi su uvijek parazitirali.
mogu se složiti s tim što si napisao..moj prvi komentar je išao na iskonstruirani dio teksta koji kaže da je grad u NK Osijek uložio 4,6 miliona kuna što je laž..grad je NK Osijeku dao 2,1 milion kuna za školu nogometa..ostale novce koji se ovdje spominju grad je dao gradskoj firmi "Sportski objekti" a ne NK Osijeku...
pa dobro to stoji, ali opet, moras se i ti sloziti, da ce u 95% situacija NK Osijek koristiti te terene.
jednostavno, previse se trosi na gluposti i u drzavi i u zupaniji i u gradu.

Oderu me porezom na dohodak i prirezom i onda plaćam umjetnu travu...

... dok gledam ljude po kontejnerima, razbijam auto po rupama na ulicama, istresam smeće i kanalizaciju u Dravu, pijem arsen u vodi, čitam o nasilju u školama, kriminalu, represiji... pišem na forumu bezveze.

Fali komentator koji želi natkriveni stadion.

Konkretno nešto.
Dino8090

pa dobro to stoji, ali opet, moras se i ti sloziti, da ce u 95% situacija NK Osijek koristiti te terene.
jednostavno, previse se trosi na gluposti i u drzavi i u zupaniji i u gradu.

da, koristit će, ali nije grad NK Osijeku dao 4,6 miliona kuna..dao je 2,1 milion kuna..koliko se sjećam atletski klub svakodnevno koristi stadion Gradski vrt pa ne vidim u članku da je atletski klub dobio 1,5 mil. kuna koliko su dobili Sportski objekti za održavanje stadiona nego se taj novac mudro pripisao ulaganju u NK Osijek
Mene zanima u što je Bubi uložio novac koji smo ove godine uštedili na tretiranju komaraca kojih nije bilo?
Neka me netko ispravi ako griješim, ali radi se o iznosu od oko 10 milujuna kuna koliko je trebalo biti potrošeno, a potrošeno je 2 milijuna na preventivu.
Što je s 8 milijuna kuna?

I da, yebo ga NK Osijek. Zašto moj porez ide u taj klub? Mene nogomet ne zanima. Zašto ja ne bih mogla odlučiti kojem sportu želim financijski doprinjeti?
Korina

I da, yebo ga NK Osijek. Zašto moj porez ide u taj klub? Mene nogomet ne zanima. Zašto ja ne bih mogla odlučiti kojem sportu želim financijski doprinjeti?

možeš doprinijeti..kupi 3 ulaznice godišnje za taj sport i doprinjela si više nego što si doprinjela NK Osijeku kroz porez... :wink:
Ha ha.....kakav debiliziam.

Kako se baca novac, a toliko gladnih, po kontejnerima, bolesnih, starih, obespravljenih, nezaposlenih.

Da da ......treba fudbalerima ulagati novac.

Kakva je to mafija sve koja koristi porezni novac.
Bez obraza.

Strasno.
Provokator

veću hrpu budalastina nisam procitao...dakle vidim da se na razumijes u zakon o lokalnoj upravi i samoupravi...dobro znas da je grad u proteklih godinu dana ulozio 10 000 000 kn u obnovu postojećih škola i krenuo u izgradju novih. Obrati se svojoj šefici po pitanju bolnice jer je osječka bolnica isključivo u nadležnosti ministarstva, pa tako i samo upravno vijeće u kojem sjede članovi vladajuće opcije. Također te molim da se obratiš HEP-u po pitanju bandera jer ni to nije u nadležnosti grada. Što se tiče tramvaja i autobusa, očito se nisi provozao u njima već 10 godina ili si baš potrefio na genšera kojih u usporedbi s novima ima zanemariv broj. Zgrade, upravo je Zavod za stanovanje prvi u hrvatskoj krenuo sa sufinanciranjem kamate za kredite namjenjene obnovi fasada. Nemožeš očekivat od grada da u potpunosti financira obnovu fasada jer su većina tih objekata u privatnom vlasništu, ali pošto vidim da ne znaš ni osnove, ne čudi me... Dakle, uzmi si malo vremena i prouči malo nadležnosti pa se čujemo kad to obaviš :)
Mozda je ulozeno milijune i milijune no ostaje cinjenica da su za mene Provokatorove rijeci blize istini.
Jer uvijek netko pri vlasti uzme sebi dio "veceg" kolaca, a tako eto i za jadan NK Osijek treba jos vise novaca uloziti.
I oni su gladni dobrih terena i kopacki, kao i oni bez primanja ili niskih primanja.

Stogod, vecina toga novca ode u BiH i ostale jatake. Pa tko "vodi" grad od 90-ih u propast :(

Glede tramvaja, bar su bili besplatno za neke skupine u vrijeme HSPa.

ma ne...neka se naplacuje nezaposlenima pregled kod liijecnika i recepti.......ne daj Boze da pukne zlatna nogica kojem fudbaleru, treba ga lijeciti na specijaliziranim klinikama

pa nezaposleni ce to rado platiti
ja se slažem...onaj umjetni teren je dao svoje i stvarno je katastrofa....samo da još dođe na red i srednjika :) :) :) woooohooo.... :)
Osječanin

Korina

možeš doprinijeti..kupi 3 ulaznice godišnje za taj sport i doprinjela si više nego što si doprinjela NK Osijeku kroz porez... :wink:

WORD!
jabukaOS

Provokator

veću hrpu budalastina nisam procitao...dakle vidim da se na razumijes u zakon o lokalnoj upravi i samoupravi...dobro znas da je grad u proteklih godinu dana ulozio 10 000 000 kn u obnovu postojećih škola i krenuo u izgradju novih. Obrati se svojoj šefici po pitanju bolnice jer je osječka bolnica isključivo u nadležnosti ministarstva, pa tako i samo upravno vijeće u kojem sjede članovi vladajuće opcije. Također te molim da se obratiš HEP-u po pitanju bandera jer ni to nije u nadležnosti grada. Što se tiče tramvaja i autobusa, očito se nisi provozao u njima već 10 godina ili si baš potrefio na genšera kojih u usporedbi s novima ima zanemariv broj. Zgrade, upravo je Zavod za stanovanje prvi u hrvatskoj krenuo sa sufinanciranjem kamate za kredite namjenjene obnovi fasada. Nemožeš očekivat od grada da u potpunosti financira obnovu fasada jer su većina tih objekata u privatnom vlasništu, ali pošto vidim da ne znaš ni osnove, ne čudi me... Dakle, uzmi si malo vremena i prouči malo nadležnosti pa se čujemo kad to obaviš :)

Pa lakše je napisat budalastine i napast Grad za sve kad ionako to piše na forumu gdje nitko ne zna tko je takvu glupost izjavio.
Zato je i osječka oporba šutljiva zadnje 2 godine.
Nemaju šta pametno prigovorit..da je ovako kako piše Provokator svaki dan bi čuli da to izjavi SDP ili HDZ..ovako šute jer znaju da u Osijeku polako sve dolazi na svoje mjesto
Osječanin

Korina

e oni bi sve besplatno i da netko drugi plati
Sve dolazi na svoje mjesto? Oke, jel mogu ja onda dobiti svoje radno mjesto, koje bi, sa ovim fakultetom koji imam završen, prije 5-6 godina dobio isti dan kada sam diplomirao?
Provokator

većina ovih stvari nije pod ingerencijom Grada
Mozes, uclani
Evil Poodingh

Sve dolazi na svoje mjesto? Oke, jel mogu ja onda dobiti svoje radno mjesto, koje bi, sa ovim fakultetom koji imam završen, prije 5-6 godina dobio isti dan kada sam diplomirao?

mozes, lako je..samo se uclani u stranku na vlasti i budi aktivan i sva ce ti se vrata otvoriti (materijalna)
Bogatiji ces biti, posao ces imati, a sada da li ces biti duhovno bogatiji......
Pogledaj politicare......eto nas predcjednik se rado slika po koncertima, pravi umjetnik, duhovno obogacen, LIJEP, zavodi mase (koliko % Hrvatske je glasalo za nj), lijepo prica, kulturan, stalozen, divan....

Hm.....koje je glavna odlika sotone?
Evil Poodingh

sta ce ti radno mjesto kad imas umjetnu travu, reflektore da moze E.T. sletjeti ... kakvi nezahvalnici
Evil Poodingh

šta misliš kolki postotak napora u otvaranju radnih mjesta treba učiniti Grad , kolko je trebala učinit idržava a kolko na sve utječe svjetska kriza al onak iskreno, ne kao ovi ostali koji pišu samo da pljuju. ti si pošten kak čitam po postovima.
Moja neka ocjena je : Grad 10ak % Drzava 50-60% Kriza 30-40 %
chimpika

Stogod, vecina toga novca ode u BiH i ostale jatake. Pa tko "vodi" grad od 90-ih u propast :(

http://limun.hr/main.aspx?id=756647 pa da, odo smo svi kompletno u kurac :D

chimpika

Glede tramvaja, bar su bili besplatno za neke skupine u vrijeme HSPa.

pogrešno, platili su ga porezni obveznici. da odgovorim i Korini odmah: zašto bi ja, koji se ne vozim tramvajem, plaćao isti?

chimpika

ma ne...neka se naplacuje nezaposlenima pregled kod liijecnika i recepti...

zdravstvo je pod nadležnošću države.. na krivo drvo laješ :D
Korina

Mislim da je to dobar potez,da grad ulozi u svoj klub,bilo bi jako zalosno da nam klup propadne,kako bi se tek onda pljuvalo po gradu da nam klub ode u stecaj i da se u njega nista ne ulaze.
Najpoštenije bi bilo da ti, kod plačanja poreza, imaš ponuđene opcije koliki postotak čega od toga želiš dati kome/cemu i svi bi bili sretni...

Utopija ljudi moji :)

Primjerice potpišeš ugovor, 30 % mog poreza dajem NK Osijeku, 30% školstvu, 20% kulturi i 20% u gradsku blagajnu, i svi sretni :)
pa maloprije si rekao da ne radiš :D odakle onda tvoj prirez :D ti u lipama daješ :D

zapravo kolki je uopće prirez i ostala davanja Gradu od neke prosječne place?

p.s. pitao sam te nešto na prošloj stranici pa pročitaj molim te.
Mrky007

Evil Poodingh

šta misliš kolki postotak napora u otvaranju radnih mjesta treba učiniti Grad , kolko je trebala učinit idržava a kolko na sve utječe svjetska kriza al onak iskreno, ne kao ovi ostali koji pišu samo da pljuju. ti si pošten kak čitam po postovima.

Zanimljivo, ne bih rekao da je drzava bas toliko odgovorna za krizu u ovome gradu.
Kako to da se ulaze u drugim gradovima koji nemaju more i nemaju ratne zlocince na vlasti?
to je moje mišljenje, daj ti svoje ili HSPovo..nije ni čudo što padate ispod 5% kad mislite da HDZ dobro radi
chimpika

Mrky007

Evil Poodingh

Zanimljivo, ne bih rekao da je drzava bas toliko odgovorna za krizu u ovome gradu.
Kako to da se ulaze u drugim gradovima koji nemaju more i nemaju ratne zlocince na vlasti?

misliš na Vinkovce, Vukovar, Županju?

u Osijek se nije se ulagalo ni prije vlasti HDSSB-a
glupo za ponavljati, no bio je rat.
A ako je itko trebao ulagati u navedene gradove, to je trebao biti Osijek.

Uglavnom, u losoj juhi i najbolji rezanac ne moze doci do izrazaja....tj. svi se mi kuhamo u tom buckurisu.

I najlakse je uvijek drugoga kriviti i oslanjati se na drugoga, jer ako si sam ne pomognes, nema srece...

Isto i na razini drzave, ocekuje se od EU da ce nam rijesiti sve probleme.
Mi smo vec davno bili u EU, tj u Austro-Ugarskoj, pa smo imali probleme, i sami hrvati na celu sa iznimno hvaljenim JJ Strossmayerom nas uvuche u pravu vukohebinu od Jugoslavije..

Glasam za Hrvatsku samostalnu, postenje i pravdu (gdje se to nalazi, ako ne u nasoj savjesti i srcima), a ako vec moram birati izmedju EU i YU, zna se da bi izabrao stoljetne lijepe zgrade u Tvrdji i Europske avenije.

Zato fino dajte nasim Oseckim fudbalerima da se skoluju i dalje i u njih ulazite porezni novac.
A nakon napornoga rada na fudbal pitchu, neka uzivaju u blagodatima narodnjaka u Austro-Ugarskoj Tvrdji..

kakvi apsurdi...uh

bravo
jabukaOS

1. Nikad nisi cuo za donacije? Sto je grad npr. mogao napraviti. Jer tu se lijece i njihovi roditelji, prijatelji...
Osijek jedini ima status KBC-a od Vukovara do Zagreba, a nema bolnice u vecem rasulu od Vukovara do Zagreba.

2. Javna rasvjeta ipak mislim da nije pod HEP-om?

3. Skole se obnavljaju, sto jest jest. Tramvaje i buseve ne znam kakvi su, ne vozim se.

4. Ceste nisi komentirao?

5. I ako se vec moralo ulozit u sport, zasto se nije ulozilo u nesto sto ce koristit svi gradani, Srednjika?
Ili npr. da se improvizirano natkrio skate park? Ili da se ulozilo u gimnastiku? Ili u Iktus? A ne u taj jebeni NK Osijek...
Zasto se ne gradski novac ne dijeli klubovima prema razultatima u prijasnjim sezonama? Ta rupa bez dna ne bi dobila lipe zadnjih deset godina.
potpisujem napisano.
Ne slazem se jedino sto mislim da se uopce u stanju krize, ljudi po kontejnerima, vojsci nezaposlenih i ljudi bez primanja ipak ne bi trebalo ulagati u fudbalerske primadone.

I tako znam da se iz juniora ne uzimaju najbolji nogometasi, nego oni se primaju oni juniori sa "najboljim" roditeljima tj. roditelji koji mogu to i platiti.

Nogomet jeste "biznis", no mozda u razvijenim zapadnim zemljama gdje imaju organizirani socijalni sustav gdje i nezaposleni imaju primanja i aktivnu pomoc pri trazenju posla.

Mislim da kod nas treba rijesavati druge prioritete koje doslovno zivot znace.

No kod nas je fudbal izgleda doslovno ona rimska "kruha i igara", a ne nadopunjavanje slobodnog vremena nakon posla, pa ti kao covjek ako te zanima nogomet platis svoju kartu i 500kn i pogledas nogometnu predstavu.
samo da ne zaboravim ono najbolje.

i tako ovi pri vlasti, bogatasi i mafijasi dobiju besplatne ulaznice za stogod (nogomet, HNK, predstave, kina)

dok naravno slabijega novcanika i koji spajaju kraj sa krajem, te oni koji to istinski vole, plate.

kakvi apsurdi
Dino8090

jabukaOS

1. Nikad nisi cuo za donacije? Sto je grad npr. mogao napraviti. Jer tu se lijece i njihovi roditelji, prijatelji...
Osijek jedini ima status KBC-a od Vukovara do Zagreba, a nema bolnice u vecem rasulu od Vukovara do Zagreba.

2. Javna rasvjeta ipak mislim da nije pod HEP-om?

3. Skole se obnavljaju, sto jest jest. Tramvaje i buseve ne znam kakvi su, ne vozim se.

4. Ceste nisi komentirao?

5. I ako se vec moralo ulozit u sport, zasto se nije ulozilo u nesto sto ce koristit svi gradani, Srednjika?
Ili npr. da se improvizirano natkrio skate park? Ili da se ulozilo u gimnastiku? Ili u Iktus? A ne u taj jebeni NK Osijek...
Zasto se ne gradski novac ne dijeli klubovima prema razultatima u prijasnjim sezonama? Ta rupa bez dna ne bi dobila lipe zadnjih deset godina.

Ispričavam se, promaklo mi.

1. Možda i može grad dati donaciju ali i ti i ja znamo da ta lova neće otić na cjepiva već na druge troškove ili plaće koji svakim danom sve više i više rastu, i opet smatram da je država isključivi krivac za to i bezobrazno je prebacivat odgovornost na gradsku upravu, ali navikli smo.
2. Velika razlika je između rasvjetnih stupova i bandera.
3. Provozaj se pa se uvjeri.
4.Ceste? Pa upravo je ova gradska vlast uložila možda i najviše sredstava u sanaciju i gradnju kolnika i nogostopa, izdvajam S cestu koju grad čeka već 10 godina i drugi trak osječke južne obilaznice.
5. Što se tiče NK Osijeka, grad plaća samo školu nogometa u iznosu oko 2 000 000 kn i mislim da to nije bačen novac jer i sam znaš kakvi su talenti potekli iz te škole.
5. Talenti?

Nikola Tesla vs. Davor Suker?

Ulaganje novca u Znanje vs. Ulaganje novca u Zlatne kopacke?

Sorry, to je samo moje misljenje
Čimpi - ti se ponašaš i pišeš kao da je sjeli gradski proračun uložen u Nk Osijek..uloženo je 2 mil kn u omladinski pogon..ti klinci putuju po cjeloj hrvatskoj, treba im teren za igru..ima ih 100-200..oni čak i osvajaju trunire
chimpika

5. Talenti?

Nikola Tesla vs. Davor Suker?

Ulaganje novca u Znanje vs. Ulaganje novca u Zlatne kopacke?

Sorry, to je samo moje misljenje

o tome bi se dalo još diskutirati, mnogi su za Hrvatsku čuli upravo zbog Šukera, iako osobno nemam neko visoko mišljenje o njemu
Da istina culi su za Shukera.

Zar to nije zalosno?

Zar ne bi bilo bolje da su culi za Hrvatsku preko Tesle, Boskovica, Penkale, kravate, Radovana, Mestrovica, Hegedusica, Croate, Murtica, Ruzicke, Preloga,Vucetica, Pavune, Radmana, Stepinca, Mandica, Kasica (1604 "jedno znakovlje, jedno slogovlje", 1814 Vuk famous Karadjic "pisi kako govoris")...itd.

Ne, svi znaju za Sukera koji je padajuci u osnovnoj skoli 7 ili 8 razred u stilu izjavio: "Bas me brige sto padam, svi mi kazu da igram super nogomet i da mi skola nece trebati u zivotu"

Samo cekam da Davor upishe fakultet, ali istinski iz srca i da ne trazi vezu da ga prodje.

Iskreno Davore, bodrio sam te punoga srca 98 u nesretnoj Francuskoj, no ako upises fakultet bio bi jos veci primjer.
Mrky007

Čimpi - ti se ponašaš i pišeš kao da je sjeli gradski proračun uložen u Nk Osijek..uloženo je 2 mil kn u omladinski pogon..ti klinci putuju po cjeloj hrvatskoj, treba im teren za igru..ima ih 100-200..oni čak i osvajaju trunire

Ne osvajaju za dobrobit drustva u cjelini, ako je jedan gladan, svi su gladni.
Mislim da su ti klinci ipak iz bogatijih obitelji, jer one mogu i platiti da im klinci upadnu u "akademiju" (kakvo ime i poveznica sa pravim akademijama")
chimpika

Zar to nije zalosno?

Zar ne bi bilo bolje da su culi za Hrvatsku preko Tesle, Boskovica, Penkale, kravate, Radovana, Mestrovica, Hegedusica, Croate, Murtica, Ruzicke, Preloga,Vucetica, Pavune, Radmana, Stepinca, Mandica, Kasica (1604 "jedno znakovlje, jedno slogovlje", 1814 Vuk famous Karadjic "pisi kako govoris")...itd.

Ne, svi znaju za Sukera koji je padajuci u osnovnoj skoli 7 ili 8 razred u stilu izjavio: "Bas me brige sto padam, svi mi kazu da igram super nogomet i da mi skola nece trebati u zivotu"

Samo cekam da Davor upishe fakultet, ali istinski iz srca i da ne trazi vezu da ga prodje.

Iskreno Davore, bodrio sam te punoga srca 98 u nesretnoj Francuskoj, no ako upises fakultet bio bi jos veci primjer.

slažem se sa prvim djelom al za to se treba pobrinuti država (primjera radi, Srbija je dala svome aerodromu ime Nikole Tesle dok se naš zove Pleso)

zašto bi morao na fakultet? šta bi time dokazao? ionako fakultete završavaju uporni a ne pametni :D
Mrky007

pa maloprije si rekao da ne radiš :D odakle onda tvoj prirez :D ti u lipama daješ :D

U mom usmjerenje, informatičkom, vecinom djeluju strane tvrtke, koje su zadnjih godina prestale dolaziti u OS, a zašto? Zato što nam grad propada? A zašto? Pitajte one na vlasti...

I nisam rekao da ja išta dajem, davati cu kada budem radio, samo sam naveo primjer...
Dobro, a zašto je samo nogometni klub u vlasništvu grada? Zašto ljudi koji žive u tom gradu automatski moraju davati pare za nešto za što nisu glasali da se kupi/osnuje?
Zašto Grad ne kupi/osnuje npr. gimnastički ili plivački klub i u njega ulaže milijune? Zašto je to morao biti nogomet?
Ja kupujem ulaznice za sportove koji mene zanimaju, ali ne želim da porez na mojih 160 radnih sati mjesečno x 12 mjeseci odlazi na faking bilo koji NK kao i porez svakog drugog u ovom gradu, a taj sport niti voli niti podržava! Govorim o izboru da moj porez ide za sport koji ja želim.
Znači moje dijete trenira badminton, ali Grad nije vlasnik nijednog badminton kluba i rad kluba ovisi isključivo o sponzorima/nagradama/roditeljima i nateže s novcima svaki mjesec i pitanje je hoće li mi dijete moći trenirati sport koji voli sljedeći mjesec i ja na to ne mogu utjecati više nego što utječem svojim primanjima jer se moj obavezni porez troši na neki NK. Sjajno.
Zar u statutu Grada stoji da mora biti vlasnik nogometnog kluba?
Kada se radi gradski proračun, izdvojiti davanja za sportske klubove i svi dobiju istu osnovicu. Kod predaje prijave poreza ili neki drugi način, neka porezni obveznici imaju mogućnost odabira sporta koji oni vole i neka se na osnovu takvog postotka odredi ostatak novca koji će ići za pojedini sport, a ne XY milijuna na neki klub.
Evil Poodingh

Mrky007

U mom usmjerenje, informatičkom, vecinom djeluju strane tvrtke, koje su zadnjih godina prestale dolaziti u OS, a zašto? Zato što nam grad propada? A zašto? Pitajte one na vlasti...

I nisam rekao da ja išta dajem, davati cu kada budem radio, samo sam naveo primjer...

Hmh, baš nedavno je bio tekst o tvrtki Inchoo..kak oni nisu propali? ko je njjih zaposlio? Sami se izborili za sebe.

"Otvaranje Inchoo podružnice u susjednoj nam Srbiji, strateški je potez tvrtke kojim je prepoznala prije svega mogućnost šireg izbora radnog kadra. Iako u Osijeku postoji veliki potencijal, uz zaposlenih preko 20 developera, pronalazak novih kvalitetnih djelatnika postao je pravi izazov.
komunizam je propala ideologija
Koliko god slabo igrali, NK Osijek je još uvijek najgledaniji i najbodreniji gradski sportski kolektiv, i prema tome i treba imati najvecu financijsku podršku...

Kada bi slučajno došlo do nekih rezultata, na tribinama bi bez beda bilo 10 000 ljudi, što je 10% ovoga grada, a ako 10% ovoga grada voli klub i želi živati u njegovim rezultatima, onda je to jako dobar postotak onih koji nemaju ništa protiv da dio njihovog poreza ide NK Osijeku.

A i vi ste se uhvatili 2 milijuna, nama se to cini velika brojka, ali u gradskom proracunu, i uzevsi koliki je to postotak ukupnog novca kojega grad ulaze, to uopce nije puno...
The Forger

chimpika

Zar to nije zalosno?

slažem se sa prvim djelom al za to se treba pobrinuti država (primjera radi, Srbija je dala svome aerodromu ime Nikole Tesle dok se naš zove Pleso)

zašto bi morao na fakultet? šta bi time dokazao? ionako fakultete završavaju uporni a ne pametni :D

Istina da fakultete zavrsavaju uporni, ali pametni se ipak izdignu i budu vrhunski (svaka cast izuzecima).
Ne mora Davor ici na fakultet, ali nije dobar primjer mladezi vozeci Ferrarije i sto ti ja znam.

Ono sto sam mislio je da sada kada je Davor dostigao sto malo tkoji nogometas i covjek dostigne, kada je dostigao iznimno blagostanje, volio bih da ga uhvati i crv znanja, pa neka covjek studira i uci, jer nije to mogao kada je mladost i talenat diktirala nogometni uspjeh, koji je i Hrvatsku stavio na mapu nogometnog svijeta.
Samo to govorim za njegovo dobro, a bio bi i odlican primjer.
da grad ne da ništa NK Osijeku...klub bi se ugasio...i onda bi ljudi srali da je sramota za grad što je dopustio da se takav jedan klub koji je stvorio šukera, vlaovića, špehara itd. ugasi i ostavio 200 djece na ulici...
Ista stvar je za kina, sad se digla kuka i motika kako je grad mogao to dopustiti, sramota za isti, a ljudi u to isto kino išli jednom godišnje, ako i toliko i sad im je odjednom žao...mojne me...
Evil Poodingh

Koliko god slabo igrali, NK Osijek je još uvijek najgledaniji i najbodreniji gradski sportski kolektiv, i prema tome i treba imati najvecu financijsku podršku...

taj klub je najneprofitabilniji klub u gradu. to se treba financijski podrzavati? dokad? da zive od prodanih ulaznica davno bi klub bio amateriziran.
koliko vidim pola HNL igraca prosvjeduje zato sto ne dobija placu vec XY mjeseci. ovi nasi jos uvijek redovito svi redom dobiju 20-30 tisuca kuna i k*rce se po gradu i Q Clubu. divno....
Evil Poodingh

Kada bi slučajno došlo do nekih rezultata, na tribinama bi bez beda bilo 10 000 ljudi, što je 10% ovoga grada, a ako 10% ovoga grada voli klub i želi živati u njegovim rezultatima, onda je to jako dobar postotak onih koji nemaju ništa protiv da dio njihovog poreza ide NK Osijeku.

alo, da je baba musko..... oni rezultata nemaju vec 10 godina. borba za opstanak u HNL-u nije uspjeh s obzirom koliko taj klub guta novaca.
zato ne pricaj gluposti jer taj klub u gradu prati mozda, veliko mozda, 1% gradana.
znaci nemaju rezultata.
i da se u ovom gradu pravedno dijeli novac na klubove, prema uspjesima i rezultatima u prosloj sezoni, koliko bi NK Osijek dobio novaca?
Evil Poodingh

A i vi ste se uhvatili 2 milijuna, nama se to cini velika brojka, ali u gradskom proracunu, i uzevsi koliki je to postotak ukupnog novca kojega grad ulaze, to uopce nije puno...

nije puno, ali koliko bi tih 2 milijuna znacilo da se uloze u neke druge, perspektivne sportase.
dakle:
1. Iktus: David Šajn-svjetski prvak i europski viceprvak te olimpijac. :shock:
2. gimnastika: Seligman, Markovic, nadolazeci Korosteljev
3. atletika: Ivan Horvat-"klinjo" koji je drzavni rekorder, jedan od perspektivnijih atleticara opcenito u svijetu
4. plivacki klub je vec tradicionalno jedan od boljih u drzavi sto se tice mladih uzrasta
5. uvjerljivo najjaca manifestacija u gradu Pannonian Challenge. znamo kakvo smo veliko ime imali u svijetu BMX-a
6. ...
zasto se u te decke ne ulazu tolike masne pare, a imaju rezultate vrhunske? gdje su rezultati NK Osijeka?
a šta sad da mi koji volimo NK Osijek počnemo nabrajati zašto grad plaća ovo ili ono što nas ne zanima???? dosadni ste više. grad izdvaja 0,5 % gradskog proračuna za NK Osijek..gdje se potroši ostalih 99,5% gradskog proračuna? i šta sad, ajmo pitati svakog stanovnika grada Osijeka što se njemu sviđa a što ne pa onda pravit proračun..jel?
Bojo

da grad ne da ništa NK Osijeku...klub bi se ugasio...i onda bi ljudi srali da je sramota za grad što je dopustio da se takav jedan klub koji je stvorio šukera, vlaovića, špehara itd. ugasi i ostavio 200 djece na ulici...
Ista stvar je za kina, sad se digla kuka i motika kako je grad mogao to dopustiti, sramota za isti, a ljudi u to isto kino išli jednom godišnje, ako i toliko i sad im je odjednom žao...mojne me...

ma gle ... i suker i vlaovic i spehar su postali dobri nogometasi bez umjetne trave i bez reflektora i bez puno toga.

a sto se kina tice .. netko je odlucio da kina treba privatizirati i grad vise s tim nema veze. sad kada se kina zatvaraju ... grad samo slijeze ramenima jer eto ... tako to ide.

a nogometni klub desetljecima sisa novce, nikakve koristi od njega ... ali se nece privatizirati jer ce propasti ?

pa zasto se onda isti taj princip 'necemo privatizirati jer ce propasti ne primjenjuje i na ostalo ?

i ne bih ja imao nista protiv financiranja sporta, to je duznost grada ... ali ne samo jednog sporta i samo jednog kluba.
koliko ja znam, grad Osijek za sport i sve vezano uz sport izdvaja 30 mil. kuna...NK Osijek dobije 2 mil. kuna..gdje je tu onda samo jedan sport i jedan klub??? NK Osijek ne dobije ni 10% novaca koje grad izdvaja za sport i sve oko njega...šta bi sad grad trebao davati svakom klubu u gradu milion kuna? a na utakmice im dođe 30 ljudi..ako i toliko..i pola ih je u 2. ligi..i ajmo sad sve strpati u isti koš...
Osječanin

koliko ja znam, grad Osijek za sport i sve vezano uz sport izdvaja 30 mil. kuna...NK Osijek dobije 2 mil. kuna..gdje je tu onda samo jedan sport i jedan klub??? NK Osijek ne dobije ni 10% novaca koje grad izdvaja za sport i sve oko njega...šta bi sad grad trebao davati svakom klubu u gradu milion kuna? a na utakmice im dođe 30 ljudi..ako i toliko..i pola ih je u 2. ligi..i ajmo sad sve strpati u isti koš...

Ne znam cifre koje grad izdvaja za sport, ali je tocno sto kazes da grad izdvaja 30 milijuna za sport, nema Boga dragoga da NK Osijek dobije samo 2 milijuna. Price za malu djecu. Jasno je da najveci dio kolaca dobije upravo nogometni klub.

Ne treba davati svakom klubu po milijun kuna, nego treba izdvajati novac sukladno rezultatima u protekloj sezoni. To bi bilo fer i korektno. Koliko bi NK Osijek dobio novaca?

Da se razumijemo, jedini klub za koji sam ikad navijao u zivotu je NK Osijek i redovito sam isao na utakmice dok je to licilo na klub. Ali zadnjih 3-4 godine nisam bio na tim tribinama jer apsolutno nista ne nude, niti atraktivnu igru niti rezultate, nista. A bahati se, prosipa novac, igraci zive ko bubreg u loju (nezasluzeno!!) i zbog toga vise taj klub ne zanima ni pol posto. Ti igraci nisu ni s od sportasa (cast izuzecima tipa Babic).
napisao sam za sport i sve oko sporta...sami klubovi dobiju 7-8 mil. kuna...nikad nećeš naći magičnu formulu kako sve zadovoljiti..NK Osijek dobije za omladinski pogon 2 mil. kuna...recimo rukometni klub dobije 400 000 kuna..i između ostalog za te novce dovede nekog igrača sa strane i plaća ga s tim novcem..i šta sad? tko korisnije troši gradske novce, NK Osijek koji koristi te novce za svoj omladinski pogon ili neki klub iz dvoranskog sporta koji s tim novcima plaća nekog igrača sa strane? kako god da okreneš, netko će se buniti i negodovati..
Evil Poodingh

Najpoštenije bi bilo da ti, kod plačanja poreza, imaš ponuđene opcije koliki postotak čega od toga želiš dati kome/cemu i svi bi bili sretni...

Primjerice potpišeš ugovor, 30 % mog poreza dajem NK Osijeku, 30% školstvu, 20% kulturi i 20% u gradsku blagajnu, i svi sretni :)

U nekim zemljama postoji taj sistem, građani mogu individualno odrediti kojoj udruzi građana žele dati dio od poreza koji uplaćuju.

Tako se financiraju neprofitne djelatnosti pa više dobije tko uvjeri ljude da radi nešto dobro, a ne odlučuje o tome nelegitimna lokalna vlast.
A da za pocetak svi imaju posao i nema onih bez primanja? Sigurno bi bilo i porez lakse placati bilo za HNK ili NK Osijek.

Manji problem je nogomet, osim ako ti je trbuh pun. Tada ti smeta sto imas srebrne, a ne zlatne kopacke.
Gradjanin

Evil Poodingh

U nekim zemljama postoji taj sistem, građani mogu individualno odrediti kojoj udruzi građana žele dati dio od poreza koji uplaćuju.

Tako se financiraju neprofitne djelatnosti pa više dobije tko uvjeri ljude da radi nešto dobro, a ne odlučuje o tome nelegitimna lokalna vlast.

(y)
da se te pare daju odbojkašima bili bi prvaci države, a ovi se zaje...
NEbi bili naši odbojkaši prvaci nego bi doveli sa strane igrače i oni bi bili prvaci, pokupili lovu i ošli..
nažalost vjerovatno pred 300 gledatelja.
Veselilo bi se možda 500 ljudi taj dan kad bi pročitali da smo prvaci u odbojci i to je to.

Ulaganje u mladež kod svih sportova treba biti prioritet, pa tako Grad daje dvoranu svim sportašima i njihovoj mladeži pa onda treba uredit teren i za najbrojniju momčad
Ma bravo . šta jednu školu? 5 škola nogometa financirajte! Glavno da sam ja morao sam platiti put i hotel kad sam išao na Europsko. Još i srebro osvojim ,a šta dobijem? Pohvalu od Bubala -.- (bar da mi je troškove puta platio...), a ovima sve plačeno a rezultate imaju samo na granici županije. Ma bravo , nisu mogli bolje uložiti, Je*o ih nogomet.
Ifrit

Ma bravo . šta jednu školu? 5 škola nogometa financirajte! Glavno da sam ja morao sam platiti put i hotel kad sam išao na Europsko. Još i srebro osvojim ,a šta dobijem? Pohvalu od Bubala -.- (bar da mi je troškove puta platio...), a ovima sve plačeno a rezultate imaju samo na granici županije. Ma bravo , nisu mogli bolje uložiti, Je*o ih nogomet.

Ko te j*be kad nisi nogometas! :D (na bezobrazan nacin sam ti rekao brutalnu istinu. Znas i sam da je tako pa se nemoj ljutit... :) )

Cestitam ti! Ako smijem pitati, sta treniras?

I o tome sam bas pricao... Ljudi poput tebe, Saina, Seligmana, Markovica, itd. dobiju k*rac od ovce, dok ovi manekencici preplaceni dobiju 20-30 tisuca kuna mjesecno.
Dino8090

Ko te j*be kad nisi nogometas! :D (na bezobrazan nacin sam ti rekao brutalnu istinu. Znas i sam da je tako pa se nemoj ljutit... :) )

Cestitam ti! Ako smijem pitati, sta treniras?

I o tome sam bas pricao... Ljudi poput tebe, Saina, Seligmana, Markovica, itd. dobiju k*rac od ovce, dok ovi manekencici preplaceni dobiju 20-30 tisuca kuna mjesecno.

Hvala na pitanju. Treniram Karate 12 godina i to 4 stila: Shotokan , Goju-ryu ,Uechi-ryu i Kyokushin-kai.

Na Europskom sam bio u Kyokushin stilu. Bila mi je čast jel za taj stil nema natjecanja skoro nikada.

Uskoro ću napraviti blog pa ti dam link da vidiš razlike.

I baš ,pa ja napravim rezultat vrjedan spomena a ni na internetu me nema. A ovaj levat šutne 2 puta loptu i videoklipova po youtubeu koliko hoćeš.

Nikad mi nije bio jasan fenomen nogometnih klubova u hr. Uništavaju se tvornice, radna mjesta, sisaju se gradski proračuni a sve da bi preživio nogometni klub u kojem igra hrpa zalizanih pederčina koji glume neki kurac po gradu i voze bjesne aute na konto poreznih obveznika. Ono što je najžalosnije nikad im dosta isto ko i crkvi. Ma neka se nabiju na kurac i neka se uhvate lopate a na trening neka idu u slobodno vrijeme. :lol:

Stvar je vrlo jednostavna. Nisi profitabilan, zatvori firmu...
hmmm........zvuci i izgleda kao Mamic :)

Pa moram opravdati avatar :roll:

Tagovi