Autor |
Poruka |
Đeđa_zaboravih_lozinku_od
Ukupno postova: 161 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Ne vidim razliku između njih i pušača. (Ajd sad opleti po meni.)
|
Dobar pokušaj ali neusporediv. Naime truju se i jedni i drugi ali...
Pušač je bistre glave, radi, plaća porez, živi isto kao i nepušač, ne krade i ne ubija zbog cigareta, ako ostane bez cigareta ne treba mu hitna pomoć (neće umrijet), nije parazit ovog društva kao što su to narkomani jer može svjesno rasuđivati o čemu god da se radi. Ovo sve narkoman ne može i bilo bi najbolje da im se podjele mirovine i tako nam je pola države u mirovini...
|
aha, percepcija narkomana je ograničena samo na one s dna, teškim heroinskim ovisnicima koji sve daju za dozu
no, što je s onima iz neke više klase? kokainčić tu i tamo, češće tu nego tamo, dobar posao, uredno plaćeni računi i porezi, ugledan građanin, roditelj..... takvih nema?
edit: čini mi se da sam o'šla offtopic  |
|
|
|
|
 |
mučki provokator
Ukupno postova: 135 Lokacija: soba Spol:  Muško
|
Ne vidim razliku između njih i pušača. (Ajd sad opleti po meni.)
|
Dobar pokušaj ali neusporediv. Naime truju se i jedni i drugi ali...
Pušač je bistre glave, radi, plaća porez, živi isto kao i nepušač, ne krade i ne ubija zbog cigareta, ako ostane bez cigareta ne treba mu hitna pomoć (neće umrijet), nije parazit ovog društva kao što su to narkomani jer može svjesno rasuđivati o čemu god da se radi. Ovo sve narkoman ne može i bilo bi najbolje da im se podjele mirovine i tako nam je pola države u mirovini...
|
aha, percepcija narkomana je ograničena samo na one s dna, teškim heroinskim ovisnicima koji sve daju za dozu
no, što je s onima iz neke više klase? kokainčić tu i tamo, češće tu nego tamo, dobar posao, uredno plaćeni računi i porezi, ugledan građanin, roditelj..... takvih nema?
edit: čini mi se da sam o'šla offtopic
|
Možemo to reći i ovako ''bogati se ionako za sebe pobrinu''
Kokainčić tu i tamo na kraju završi na heroinčić svaki dan. Samo je pitanje vremena.
Ne pravim razliku niti mi pada na pamet. Uz drogicu na brzinu postaneš siromašan i neugledan.
Više bi volio da se novac troši na uzrok a ne na posljedice. Da nam se nove i mlade generacije kvalitetnije obrazuju i da ih se izvodi na pravi put ali ošlo je sve k vragu. |
|
|
|
|
 |
|
@mučki - slažem se s tobom da bi bilo bolje da se novac troši na uzrok, no puno mladih upravo i kroz ovakve akcije može puno naučiti.... u konačnici, mislim da su najbolji "učitelji" upravo oni koji su prošli taj narkoski pakao, mi ostali ih možemo osuđivati, mrziti, davati im podrušku ili ne davati... no uzrok, stanje i posljedice takvog života istinski znaju samo bivši ovisnici (ne govorim sad o obiteljima ovisnika)...
ukratko zapravo, ja govorim o ovoj konkretnoj udruzi, u rad nekih drugih ne bih ulazila, ali za ove zaista znam da puno truda ulažu u edukaciju i prevenciju, kao i za socijalizaciju bivših ovisnika... u svim životnim segmentima...
najlakše je uvijek popljuvat, ali ja jednostavno ne volim generaliziranja  |
|
 |
d_grassa
Ukupno postova: 239 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Ako imaš za drogu, imaš i za čistu odjeću, topli obrok, DNEVNI BORAVAK ( doslovno) i špricu. |
|
|
|
|
 |
Ica Ukupno postova: 246 Spol:  Nebitno
|
Nisu problem narkomani - njih je malo! Problem su PUŠAČI njih je gomila! Stoka nekulturna! Ali ako zanemarimo nekulturu pušenja u svim prilikama i na svim mjestima i pogledamo na trošak - koliko košta jedan pušač zdravstvo? Koliko košta karcinom pluća, operacije, zračenje, lijekovi...cijelokupno liječenje a uglavnom se umire u roku od par mjeseci do par godina. Naravno tu je i karcinom usne šupljine, baze jezika i čega već ne! Narkomani nisu ti koji koštaju porezne obveznike nego PUŠAČI! Treba osnovati komune za pušače - zašto bi mi porezni obveznici plaćali liječenje PUŠAČU koji se svjesno trovao desecima godina iz svoje obijesti, gluposti, nekulture, ćefa!?
Jako bih to jednostavno riješio - tko je pušač, u slučaju bolesti povezanih s pušenjem HZZO ne plaća troškove liječenja!!! Kao i kada osiguranje ne pokriva troškove kod automobilske nesreće ako ima alkohola u krvi!
Ako imaš za cigare, imaš i za liječenje, bolničke troškove...
Usput, i ja sam prije par godina bio pušač i znam kako paše cigara ujutro uz kavu ko budali šamar! Tko zna, možda i droga tako paše ko budali šamar!
Štaćeš, kada budali nešto paše onda tu nema razgovora!  |
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
Nisu li i narkomani porezni obveznici. Možda su i njihovi roditelji porezni obveznici...
Mislim da je najbolje da nezaposleni i koji nisu porezni obveznici nemaju nikakva prava...sterat ih na neki otok i da pocrkaju od bolesti, droge, cigara... Čemu ova solidarnost - treba sve to posmicat! I drogere i pušače i stare ljude i bolesne...možda neću tako misliti ak mi se dijete bude drogiralo, pušilo ili kad ja ostarim i budem bolestan! |
|
|
|
|
 |
|
ma ono, stalno se vrti priča o tome kako se troše novci poreznih obveznika ... nemoj se odmah ljutiti....  zato i kažem, troše se i na porezne obveznike i na one koji to nisu, problem nastaje na koje se troši koliko i to je u biti srž rasprave ovdje - iako je takva rasprava zapravo offtopic |
|
 |
Boost Ukupno postova: 765 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Nisu problem narkomani - njih je malo! Problem su PUŠAČI njih je gomila! Stoka nekulturna! Ali ako zanemarimo nekulturu pušenja u svim prilikama i na svim mjestima i pogledamo na trošak - koliko košta jedan pušač zdravstvo? Koliko košta karcinom pluća, operacije, zračenje, lijekovi...cijelokupno liječenje a uglavnom se umire u roku od par mjeseci do par godina. Naravno tu je i karcinom usne šupljine, baze jezika i čega već ne! Narkomani nisu ti koji koštaju porezne obveznike nego PUŠAČI! Treba osnovati komune za pušače - zašto bi mi porezni obveznici plaćali liječenje PUŠAČU koji se svjesno trovao desecima godina iz svoje obijesti, gluposti, nekulture, ćefa!?
Jako bih to jednostavno riješio - tko je pušač, u slučaju bolesti povezanih s pušenjem HZZO ne plaća troškove liječenja!!! Kao i kada osiguranje ne pokriva troškove kod automobilske nesreće ako ima alkohola u krvi!
Ako imaš za cigare, imaš i za liječenje, bolničke troškove...
Usput, i ja sam prije par godina bio pušač i znam kako paše cigara ujutro uz kavu ko budali šamar! Tko zna, možda i droga tako paše ko budali šamar!
Štaćeš, kada budali nešto paše onda tu nema razgovora!
|
Iako nisam pušač, mislim da je usporedba pušača i narkomana potpuno neispravna.
99% pušača će doživjeti svoju prirodno smrt bez nekih boleština vezanih uz pušenje.
Pušač plaća porez na cigarete.
Cigarete su legalne.
Cigarete su daleko manje štetne za zdravlje od droge.
Pušači uglavnom ne kradu da bi došli do cigareta.
Pušači ne zgorčavaju život svojim bližnjima (osim smradom).
Da sad ne nabrajam dalje.... |
|
|
|
|
 |
avantgarde Ukupno postova: 818 Spol:  Nebitno
|
:facepalm: |
|
_________________ Imali smo i većih problema pa ih nismo riješili! |
|
|
 |
|
Jedina razlika između droge i cigara je što su cigare legalne. A sada možemo raspravljati što je štetnije... |
|
|
|
|
 |
-nella-
Ukupno postova: 1739 Lokacija: zemlja čudesa Spol:  Žensko
|
Ma stvarno? Ti se zajebavaš... Sad smo prosvijetljeni. Jer ja sam mislila da bi moj bratić bio skroz normalan da samo puši, a da se usput ne bode u venu. Koji zajeb. |
|
|
|
|
 |
|
DOBRO JUTRO! Upravo je to cilj tog centra,da se bratić skine s dopa na cigare a onda bi bilo dobro i sa cigara-jer ni one nisu dobre za zdravlje! Svaka ovisnost ima svoje probleme i bolesti. Ni jedna ovisnost nije blagoslov-zato pozdravljam taj centar da se pomogne ljudima. Prozivanjem i osudom im se sigurno neće pomoći.. Zato bi bilo dobro staviti u bolnice drogiraone s farmaceutskim čistim dopom-bar da bratić ne pokupi hepatitis ili da nemora krast i davat sve pare dilerima. Znaci mogo bi živit normalno donekle,kao kronični bolesnik-što i jeste, a ne kriminalac,izopćenik,droger! |
|
|
|
|
 |
Boost Ukupno postova: 765 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Jedina razlika između droge i cigara je što su cigare legalne. A sada možemo raspravljati što je štetnije...
|
Nije ti ovo trebalo  |
|
|
|
|
 |
|
Zašto? Ja smatram cigare štetnijim - jer im je svrha osim pušenja možda eto da tjeraju moljce! Ali zato se droga sasvim normlano koristi u zdravstvu. Amaričanska riječ "drugs" podrazumijeva i lijekove i drogu. Ako čovjek zloupotrebljava vodu (H2O) ona može biti štetna (ako popije previše).
Jasno mi je zašto je droga (lijekovi) regulirana zakonima i zabranjena zlouporaba...ali mi nije jasno zašto su cigarete legalne!? One nemaju nikakvu korisnu svrhu - naravno osim poreza koji donose državi!!! Tako, zašto onda ne bude i droga legalna, na recept i lijepo država dobije porez i izbace se posrednici iz računice (dileri).
Tako da kad se podvuče crta, droga nije štetna - štetni su ljudi! Za cigarete ne vidim nikakvu korist, znači sama šteta...dakle, cigarete su daleko štetnije od droge (lijekova)! |
|
|
|
|
 |
 |
|