Sukob na kupalištu uz Kopiku zbog pasa

Osijek

Sukob na kupalištu uz Kopiku zbog pasa

Protekli vikend na dravskom kupalištu uz Kopiku izbio je sukob između kupača i vlasnika pasa koji su odbijali pokupiti izmet za svojim kućnim ljubimcima. Na dvije kupačice koje su dovele pse na kupalište najprije je povikalo nekoliko roditelji manje djece, a nakon što je jedan pas obavio nuždu, a gazdarica nije ni trepnula, u svađu se uključila većina kupača.

- Policajci koje sam susreo rekli su mi da psi nisu njihova briga, nego briga komunalnih redara, redari s Kopike rekli su da ih plaža uz Dravu ne zanima, a zaposlenica sportskih objekata rekla je kako ona može samo zamoliti vlasnike da pse ne uvode na prostor gdje se ljudi kupaju i sunčaju. Zašto postavljaju table da je na prostor Kopike zabranjen ulaz psima kada zabranu nitko ne kontrolira, pita Stefan Lalić. Iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo kažu da su građani ovaj slučaj trebali prijaviti komunalnom redarstvu.

- Kupališta su javne površine na kojima psi moraju biti na vodilici, a vlasnici za njima moraju kupiti izmet. Redari će obilaziti kupališta i kažnjavati nemarne vlasnike pasa, kaže Milan Kamenko i poručuje kako je nemoguće vlasnicima pasa zabraniti dolazak s ljubimcima na kupališta.

- To je moguće samo u ograđenom prostoru uz bazene, a kada su u pitanju dravska kupališta na njima psi mogu boraviti.

Tekst: I.K.S./Glas-Slavonije.hr
Foto: foto-arhiv 031
drakonske kazne su jedino riješenje za bezobzirne vlasnike pasa, to, a i uvest poseban porez na pse, a s novcem od tog poreza ogradit par mjesta u gradu gdje se smiju šetat psi, na ostalim mjestima zapovijedit da se psi drže strogo na uzici, bez obzira na veličinu i dob i "pamet". Treba potpuno izolirat ljude od pasa, jer ipak postoji jedan veliki dio građana koji ne voli pse i ne preferira ih ;)
Provokator

Treba potpuno izolirat ljude od pasa, jer ipak postoji jedan veliki dio građana koji ne voli pse i ne preferira ih ;)

tebe treba izolirati ... ja ne volim djecu ... i ?

a sto se tice ove krave koja nije htjela pokupiti za svojim psom ... i dobro je da su kupaci reagirali ... jer zbog takvih seljaka na sve vlasnike pasa se gleda poprijeko.
Bas je lijepo kupati se sa tudjom dukelom! Psi nemaju sta raditi na plazi gdje se ljudi kupaju ako vlasnik hoces se kupati sa svojim ljubimcem ima kada pa se kupaj s njim. Svi pametni roditelji su osli na zelju, bio sam neki dan na zelji i brzo sam se okrenuo i vratio na kopiku. Dakle roditelji s djecom prosecite s djecom do zelje i tamo budite biti ce vam lakse i necete morati brinuti hoce li vam netko skociti na djete. Kopiku ostavite mladima neka skacu nek se deru itd.
naši ''sugrađani'' .D
Coca Cola

Bas je lijepo kupati se sa tudjom dukelom!

i tako dalje, proljevasto...

odgovorio bih samo... baš je lijepo kupati se sa tuđom usranom djecom koja vrište...
a da se neka zgodna mlada plavuša izasrala na sred kupališta...vjerujem da bi neki sa oduševljenjem zapljeskali od srece......
Mene isto živciraju neodgojena djeca koja vrište, hodaju gola, pišaju u dravu dok misle da ih nitko ne gleda, pa jel se može i njima zabraniti dolazak na Kopiku?

Nemam ništa protiv pasa na plaži dokle god vlasnici čiste za njima.

Ne kužim šta nekima smetaju da se psi kupaju pored, zamisli ti gospode.

Gledam neki dan na kopici se našao neki dušebrižnik, naravno, ima dvoje djece, žena kod kuće vjerojatno pravi večeru kao što i doliči ženi prave hrvatine...uglavnom, svatko tko prolazi sa psom, on nešto prigovori. Dobro pa su ga svi ignorirali. Vjerojatno je došao skupljati kamenje za idući gay pride.
Provokator

drakonske kazne su jedino riješenje za bezobzirne vlasnike pasa, to, a i uvest poseban porez na pse, a s novcem od tog poreza ogradit par mjesta u gradu gdje se smiju šetat psi, na ostalim mjestima zapovijedit da se psi drže strogo na uzici, bez obzira na veličinu i dob i "pamet". Treba potpuno izolirat ljude od pasa, jer ipak postoji jedan veliki dio građana koji ne voli pse i ne preferira ih ;)

treba uvesti porez na takve kretene kao ti pa vas izolirati na nekom otoku od tih para......
Ima nesto sto ze inače zove opća kultura! Pa i prije su se psi kupali u Dravi,...ali ...meni se čini da je ponekog psa stid vlasnika...

Vlasnik psa, koji se kupa u Dravi ali ne nužno na Kopiki

Nadam se da se mene moj pas ne stidi, trudimo se i ja i on ,jer ipak živimo u gradu...
Provokator

Čekaj. Prvo moramo sve pedere, protivnike države, mrzitelje branitelja i ostalu bandu staviti na posebno ograđena područja da ne smetaju građanima. Onda ćemo pse srediti.

Svašta...
činjenica je da većini građana što imaju malu djecu psi smetaju, činjenica je da se i djeca igraju tamo di se psi igraju, dabogda vama djete u igri palo u govno od psa ili nešto slično, pa ćemo vidijet kakvog cete onda stajališta bit ?

kakvog ćete stajališta bit kad se vaš klinac od 10 godina nema gdje zaigrat nogoš sa svojim vršnjacima na sjenjaku jer je doslovce svaka, al jebeno SVAKA livada izasrana ?

i vidim neko uspoređivanje izmedju djeteta (ploda čovjeka, njegovog potomka) i đukele (odvratne smrdljive dlakave koja hoda na 4 noge) pa me zanima koliki idiot uopće moraš bit da bacaš takvu usporedbu ?

i nema ovo sa psima nikakve veze ni s pederima, ni s glavašem, ni HDZ-om, al zanimljivo je kako ovi malo slabijih umnih vijuga uvijek uspiju sve skrenit na tu temu, iako to apsolutno nikakve veze nema !
Prvo: Da li na plaži piše da je to plaža i za pse i/ili stoji li znak zabrane kupanja za pse? Odgovor na Prvo će dati i rješenje ovog misterioznog događaja ''kupanja psa pokraj ljudi''.

Da ima neodgojene djece, ima, da ima neodgojenih vlasnika pasa, ima, a sad koga je više i tko je u pravu...u svakom slučaju niti su djeca, niti su psi krivi za išta, problem je uvijek u čovijeku(odraslom možda, nedoraslom gotovo uvijek).

Baš se divim ovim mrziteljima djece i voliteljima pasa. Da li ste i sami sebe mrzili kad ste bili mala derišta?
đukele (odvratne smrdljive dlakave koja hoda na 4 noge) reče @ Provokator ,doduše ispade budaletina, ali ostade živ...

Jel ovo stvarno treba komentirat?
audiworld

đukele (odvratne smrdljive dlakave koja hoda na 4 noge) reče @ Provokator ,doduše ispade budaletina, ali ostade živ...

neka nejasnoća možda ?
to je moje viđenje psa kao potpuno nepotrebene životinje za držanje u stanu ili za držanje u gradu.
audiworld

"Odvratne" je subjektivan dojam.
"smrdljive" je blizu istini.
Psi imaju svoj miris, posebice veliki, koje mnogi ljudi ne podnose.
"dlakavi" je istina i tu dlaku puno ljudi ne podnosi, štoviše, alergični su na nju.
Psa bez kontrole generalno puno ljudi ne želi vidjeti blizu svog djeteta.

Budaletine u ovoj temi su samo oni koji se ne mogu prestati čuditi što nekom smeta pas na plaži.
U članku nije riječ o psima već o njihovim vlasnicima koji ne skupljaju izmet s javnih površina. Dakle ne radi se o nevinim životinjama već o seljačinama koje misle da samim tim što imaju osječku adresu mogu sebe nazivati građanima.
Ja imam psa kod kuće i ne pomišljam da ga vodim na kupanje tamo gdje se kupaju ljudi pogotovo djeca . Pogotovo ne želim da moj pas sere po igralištima i drugim objektima gdje se igraju djeca a i ako se to nekim slučajem desi ja počistim za njim jer ne želim da bilo kome stvaram neugodnosti zbog toga jer to je moj pas moj ljubimac i moj problem i ne želim nikog drugog uvlačiti u to . A ove cure koje su recimo ovim putem napadnute verbalno ili ovdje na forumu neka se postide svojih postupaka i neka drugi put malo razmisle gdje će šetati svoje ljubimce . Uglavnom ja sam za to da se nesavjesni vlasnici kućnih ljubimaca kažnjavaju za svoje postupke jer sami ljubimci nisu toga svjesni i ne mogu odgovarati niti sami odlučivati o svojim postupcima
ja isto ne želim gledat divlju i neodgojenu djecu koja pišaju pored mene pa šta onda... koja vrište, ali ne pao sam pa vrištim, nego vrište iz zajebancije..i ne ja nisam bio takav..hvala Bogu...
Psi imaju svoj miris to je istina, meni je odvratnije što od 5000 ljudi na bazenima , 5% ako i tolko, je čulo za tuširanje prije skakanja u bazen... ostali umaču onaj svoj ustajali znoj i smrad u vodu.. e vidiš @nemošvjerovat.. to je problem... PROBLEM SU SMRDLJIVI LJUDI KOJI SE KUPAJU U BAZENU.... a ne PSI KOJI SE KUPAJU U DRAVI.... Ovo za izmet se podrazumjeva da bih kažnjavao ako ne pokupe..jel...
audiworld

ja isto ne želim gledat divlju i neodgojenu djecu koja pišaju pored mene pa šta onda... koja vrište, ali ne pao sam pa vrištim, nego vrište iz zajebancije..i ne ja nisam bio takav..hvala Bogu...
Psi imaju svoj miris to je istina, meni je odvratnije što od 5000 ljudi na bazenima , 5% ako i tolko, je čulo za tuširanje prije skakanja u bazen... ostali umaču onaj svoj ustajali znoj i smrad u vodu.. e vidiš @nemošvjerovat.. to je problem... PROBLEM SU SMRDLJIVI LJUDI KOJI SE KUPAJU U BAZENU.... a ne PSI KOJI SE KUPAJU U DRAVI.... Ovo za izmet se podrazumjeva da bih kažnjavao ako ne pokupe..jel...

opet zaboravljaš, oni su ljudi, od krvi i mesa kao i ti , a ono je pas ?!

kak da ti to pojasnim ?
kak moš to uopće uspoređivat i stavljat u isti post ?
koliko godina imaš uopće :roll: ?
Provokator

psi su od najlonske folije i hidrogena ?

Provokator

činjenica je da većini građana što imaju malu djecu psi smetaju, činjenica je da se i djeca igraju tamo di se psi igraju, dabogda vama djete u igri palo u govno od psa ili nešto slično, pa ćemo vidijet kakvog cete onda stajališta bit ?

mos misliti tragedije ... djeca na selu malo malo pa upadnu u govno ... a i mene je jucer ptica posrala

i vidim neko uspoređivanje izmedju djeteta (ploda čovjeka, njegovog potomka) i đukele (odvratne smrdljive dlakave koja hoda na 4 noge) pa me zanima koliki idiot uopće moraš bit da bacaš takvu usporedbu ?

ovaj argument da psi hodaju na 4 noge zaista je neoboriv

i nema ovo sa psima nikakve veze ni s pederima, ni s glavašem, ni HDZ-om, al zanimljivo je kako ovi malo slabijih umnih vijuga uvijek uspiju sve skrenit na tu temu, iako to apsolutno nikakve veze nema !

ima ima ... i te kako ima veze sa tim mentalnim sklopom ... koji je identican onoj kravi koja nije pokupila govno za svojim psom.
Coca Cola

Bas je lijepo kupati se sa tudjom dukelom! Psi nemaju sta raditi na plazi gdje se ljudi kupaju ako vlasnik hoces se kupati sa svojim ljubimcem ima kada pa se kupaj s njim.

Ako se kupaš u Dravi i strašno si zabrinut zbog čistoće vode, onda su ti najmanji problem tih par kerova koji se kupaju u tvojoj blizini. Puno je veći problem sav ostali otpad iz raznih šajzkanala :roll:

Re: Sukob na kupalištu uz Kopiku zbog pasa

dino_bno

Znaju ljudi smrdit gore nego psi ;)

istina... to sam i ja mislio napisati. ima jako puno ljudi koji slabo odrzavaju higijenu svoga tijela ili cistocu svojih odjevnih predmeta pa se vrlo cesto osjecam mucno prolazeci pored/iza tih osoba. gledjuci na to, prije bi mazio smrdljivog psa jer znam da je zivotinja i da smrdi, te da kao zivotinja nije svjestan sto je sapun, nego bio u blizini takvih osoba koje su, zamislite, ljudi, i upoznati su sa terminima sapun, smrad...
Ovdje je najmanje riječ o životinjama, (njima svaka čast, naklon) ovdje se radi o djevojci bez opće kulture. A onaj tko nema opće kulture, i tim utječe na druge ljude, možda bi se mogao dovesti u red plaćanjem/izbjegavanjem plaćanja kazne.
Koje ste vi panjine! Pa vi niste normalni usporedjivati zivotinju i covjeka haha a kao prvo pravilo plaze stoji na ploci! Al ovaj grad je pun seljacina pa me stoga ne cudi sto usporedjuju djete malo i psa mislim ono! I pazi ti ovo usporedjivati kako neki tamo covjek smrdi haha vama fali nesto u glavi! Zasto onda u tramvaj ne nosite svoje tako predivne i slatke ljubimce hm? Jer ces dobiti po djepu jelda? E pa sad ces i na kopici dobiti jer evo ja sam danas bio na kupanju i bio je komunalni redar vjerovali ili ne i zamislite ni jedan pas ha..

To sto neko sa svojim ljubimcem spava u krevetu i kupa se s njime ne znaci da i ostali ljudi zele.. a vidim da na ovom forumu ima pun k. ljudi koji prakticki se lize sa svojom djukelom ma bolesni ste! Al opet ima i pametnih ljudi jer svaki dan sam na kopici i vidim uvijek dva tri psa na plazi sto je dobar omjer na tisucu i nesto ljudi 3-5 su kreteni! Al cudoomm danas ni jednog psa haha
Dovodit psa na kupanje i puštat ga da trči okolo je debilno. Ako je netko želio da mu se pas okupa i rashladi, mogao mu je bacati štap ili lopticu negdje uz nasip, gdje nema ostalih kupaća i nikom nebi smetao. A dovbesti psa na Dravu pa još ne pokupiti izmet je retardirano. Glupa situacija, danas možeš samo kukat i zvati ne zainteresirane redare, policiju, komunlace......sjećam se onih vremena poslije rata, kad se ovakve situacije rješavalo na jedan drugi način .....
Coca Cola

Koje ste vi panjine! Pa vi niste normalni usporedjivati zivotinju i covjeka haha a kao prvo pravilo plaze stoji na ploci! Al ovaj grad je pun seljacina pa me stoga ne cudi sto usporedjuju djete malo i psa mislim ono! I pazi ti ovo usporedjivati kako neki tamo covjek smrdi haha vama fali nesto u glavi! Zasto onda u tramvaj ne nosite svoje tako predivne i slatke ljubimce hm? Jer ces dobiti po djepu jelda? E pa sad ces i na kopici dobiti jer evo ja sam danas bio na kupanju i bio je komunalni redar vjerovali ili ne i zamislite ni jedan pas ha..

To sto neko sa svojim ljubimcem spava u krevetu i kupa se s njime ne znaci da i ostali ljudi zele.. a vidim da na ovom forumu ima pun k. ljudi koji prakticki se lize sa svojom djukelom ma bolesni ste! Al opet ima i pametnih ljudi jer svaki dan sam na kopici i vidim uvijek dva tri psa na plazi sto je dobar omjer na tisucu i nesto ljudi 3-5 su kreteni! Al cudoomm danas ni jednog psa haha

tako je ... u tvom selu se zna red .. kokosi su u kokosinjcu, svinje u svinjcu, ovce u toru, pas na lancu u dvoristu, a baba uz ognjiste strika corape za zimu.

mora se znati neki red.
Eto neko i normalan , mislim na onog dva posta iznad mene da ne citiram . Ponoviću imam psa i jako ga volim i to je moj ljubimac i sve bi dao za njega ali ne bi ga vodio na plaže i neka okupljališta za ljude i djecu i dovodio u neugodnu situaciju i sebe i druge . Ponoviću još jednom to je MOJ ljubimac i ničiji drugi znači ja direktno odgovaram za sve u vezi njega i niko drugi . I jako mi je glupo da se neko po tom pitanju nameće nekom i pokušava na taj način da možda liječi neke svoje frustacije . Sva gospoda koja imaju neke ljubimce bilo koje vrste neka prvo prouče bonton , pravila ponašanja i zakon pa neka onda krenu u neku avanturu sa svojim ljubimcima . Pogotovo mi strašno zvuči poređenje kućnih ljubimaca sa djecom koja " vrište " , pa pobogu i treba da vrište znači da ih ima i da se naša populacija nastavlja i rađa radost ovog svijeta . Jako je žalosno što sam ovdje pročitao par postova gdje se ta djeca spominju i porede sa psima , dotične osobe pod hitno bi trebale da se posavjetuju sa nekim dobrim psihijatrom jer to je veoma zabrinjavajuće
na sreću, psi na kopiku ne smiju. a što se tiče kupanja u dravi. mislim da je to u redu, ali za psima izmet treba kupiti bilo gdje, a pogotovo na mjestu na kojem se ljudi redovito kupaju i dovode djecu. fascinantno je kako vlasnici kućnih ljubimaca očekuju da drugi vole njihove životinje kao i oni. ili kad netko otvoreno govori da više voli životinje nego ljude i onda očekuje nečije poštovanje
Ingo

Provokator

Treba potpuno izolirat ljude od pasa, jer ipak postoji jedan veliki dio građana koji ne voli pse i ne preferira ih ;)

tebe treba izolirati ... ja ne volim djecu ... i ?

a sto se tice ove krave koja nije htjela pokupiti za svojim psom ... i dobro je da su kupaci reagirali ... jer zbog takvih seljaka na sve vlasnike pasa se gleda poprijeko.

na nemarne vlasnike se gleda poprijeko,a ako imaju opasnog psa na povodcu i sa brnjicom sve je u redu....a to što ti ne voliš djecu to razumijemo....pa ti nikad nisi bio dijete....ti si se velik rodio.....a o ljubavi prema djeci davno si ti rekao šta si imao....svi to znaju koji čitaju tvoje gluparije :)

OK, sve je to u redu s psećim izmetom, to se svi slažemo - vlasnici bi ga trebali pokupiti, a oni koji neće bi trebali biti novčano kažnjeni.

Međutim, nitko nije spomenuo jednu puno bitniju stvar!

Nitko, ali baš nitko ne može garantirati 100% za svog psa da neće nikad i nikoga napasti. Prema tome, dokle god postoji i najmanja šansa da se nešto dogodi, vođenje psa bez povodca je rizik. A pogotovo za djecu, koja s psima ne znaju "rukovati", pa im se može dogoditi da ga uhvate za njušku, gurnu prst u oko, ili tko zna što slično na što će i najmirniji pas reagirati.

I još jedna stvar, možda će se činiti smiješno - ali probajte samo pogledati iz dječje perspektive - u odnosu veličina, to je kao da na vas počne skakati razigrani konj ili magarac, pa se vi nemojte isfrikirati. "Ali neće vam ništa!"
Provokator

kakvog ćete stajališta bit kad se vaš klinac od 10 godina nema gdje zaigrat nogoš sa svojim vršnjacima na sjenjaku jer je doslovce svaka, al jebeno SVAKA livada izasrana ?

oprosti ali po čemu si ti bolji od "đukele"??? negdje piše da su psi viša vrsta bolja od svih ostalih na Zemlji??? ili samo ti za sebe misliš da si Bogom dan i iznad svih ostalih...
Ja imam psai I da, vodim ga na Dravu.I da vodim ga na Kopiku. I da skupljam kakicu za njim. Imam i dijete.malo dijete.staro 2 godine.i trudim se psa dovesti samo kad je manja gužva i trudim se da pas nikome ne smeta. Btw Drava nije uređeno kuplaište i ja cijelu zimu dovodim tamo psa, i cijelo proljeće, i Drav aj već sama po sebi onečišćena i ne vidim ZAŠTO bi ikome zasmetalo što mi se pas kupa u Dravi?
Jasno razumijem ljude koji se pasa boje i koji ih ne vole i nekad mi se dogodi da NE REGISTRIRAM da se pas pokakao negdje i to ne znači da ne želim pokupit njegov uzmet jer isto tako ne želim da moje vlastito dijete ili tuđe, ili ja sama, poslije u to ugazim.
Većina ovih mrzitelja pasa ostavlja za sobom hrpe smeća, čikova, plastičnih čaša i pada na moje dijete koje se u pijesku igra s kanticom dok se nabacuju s loptom i padaju okolo maltene na našu djecu ( i pri tom dodaju "nek se ona makne odavde, neću se ja njoj micat"), dakle to nije problem, ponašat se kao prase u vlastitom gradu, na svojoj rijeci kao da netko treba počistit tvoj svinjac za sobom, ili će se to počistiti samo, ali zbog jednog govanceta koje je netko previdjeo, i kojih uostalom u Dravi ima na tone, sad treba otvoriti čitavi forum!!!
Kad bi komunalci kaznili i one koji smećare za sobom onda bi se složila da kažnjavaju i mene koja dovedem psa da se okupa u Dravi.
E samo bih još dodala-tko ne voli životinje- NE VOLI NI LJUDE.
Pas je životinja, čovjek je ljutsko biće i to se NIKAKO nemože uspoređivat. Protiv pasa nemam ništa osim onih malih "na baterije" na njih mračim jer uvijek laju a kad bi ga šutnio odletio bi u dravu pa ih vi "vjerni" vlasnici hvatajte!

Svi svaki dan (oprostite na izrazu) serete u dravu i onda se u tom kupate, kom je teško odvojit 2 (5) kune za kopiku gdje je kolko tolko čistija voda, taj onda ima tuševe na ulazu i nek se kupa! (ako mu tolko smetaju psi).

Čovjek koji je vlasnik psa koji obavi veliku nuždu je kao VLASNIK dužan i počistit za njim :!:
ja se apsolutno slažem. osim što ne mislim da su ljudi toliko bolji od životinja kao oni sami za sebe misle
shonjka

ja bih ti samo rekao da je ovo jedna od glupljih poslovica koju sam čuo

bob11

Provokator

a pas je od porculana????

sry, zaboravio sam, pas živi u ljubavi, rađa se, školuje se, razmišlja, unaprijeđuje svoju civilizaciju, brine se cijeli život o svojim mladima, plače kad mu je teško, smije se kad je sretan, vozi auto kad položi vozački, ide na fakultet, jebe dobre pičke po noćnim klubovima, pije, zna i zapalit... stvarno sry, ne znam di mi je pamet bila kad sam na nekoj rang ljestvici spustio psa ispod čovjeka, neću više takvu grešku napravit :roll:
Provokator

shonjka

ja bih ti samo rekao da je ovo jedna od glupljih poslovica koju sam čuo

bob11

Provokator

a pas je od porculana????

sry, zaboravio sam, pas živi u ljubavi, rađa se, školuje se, razmišlja, unaprijeđuje svoju civilizaciju, brine se cijeli život o svojim mladima, plače kad mu je teško, smije se kad je sretan, vozi auto kad položi vozački, ide na fakultet, jebe dobre pičke po noćnim klubovima, pije, zna i zapalit... stvarno sry, ne znam di mi je pamet bila kad sam na nekoj rang ljestvici spustio psa ispod čovjeka, neću više takvu grešku napravit :roll:

u daaa..ti si se Sam školovao..živiš u ljubavi sa drugim živim bićima, sam si platio vozački, i fakultet...sve si si sam priskrbio..čovječe pa ti si zbilja NADČOVJEK!!!!
i molim te čime si ti to unaprijedio našu civilizaciju, daj podijeli to s nama!
vozi auto kad položi vozački, ide na fakultet, jebe dobre pičke po noćnim klubovima, pije, zna i zapalit...
???

ti sigurno jebeš dobre pičke po noćnim klubovima..ahahahaah
Inače psi se bolje brinu za svoje potomstvo nego 70% ljudi.... 1 od 10000000000 nasputi svoje ''dijete'' odnosno štene... I ja se dam kladit da TI smrdiš barem 5 puta od mog psa.. i da..jbt kako mogu, usporedit tebe sa jednom đukelom...ups
E ljudi! Koga briga sto vi sebe stavljate u isti rang i mentalno i fizicki sa zivotinjom. Ako toliko osjecas bratsku ljubav prema zivotinji onda se zapitaj malo..

Ne mrzim zivotinje ali znam granicu. Imao sam 3 psa i dvije macke u zivotu al nikad nisam isao toliko nisko kao vi. Mislim usporedjivati psa i malo dijete je dno dna! A ovaj post iznad mene "audioworld" he kad kaze da pas se brine bolje za svoje potomstvo od ljudi je cisti debilizam ili hebeni trol koji podjebava!

Al eto sad sam barem vidio sto doista misle i na kakav nacin misle ljudi kojima je njihov kucni ljubimac svetinja u koju se ne smije dirati a da ne kazem da je na prvom mjestu. Gade mi se takvi ljudi jer u stanju pojesti govno od svog ljubimca makar nisu u pravu!

Zanimljivo je da nakon ovog incidenta sto se desio na kopici, sljedeci dan nije bio ni jedan pas na plazi. Sva sreca pa nema kretena u velikom broju koji dovedu psa na kopiku ko sto sam napisao od 1000 ljudi 4 se nadju pametna!
nekadašnja neodgojena djeca nisu naučila da čiste za svojim ljubimcima,tako će biti i sa ovom današnjom neodgojenom djecom,kad si kupe u budućnosti psića,slatko malo štene...Činjenica je da ne valja živjeti pod staklenim zvonom,al brate; čisti svoja i svoga psa......
Ovo je zapravo zanimljivo,,ulica nije mjesto koje moram spremati,pa ću onda i svinjit,šteta što nisam čitala Freuda ,bar bi mi bilo jasnije zašto ljudi vani nemaju iste odlike kao kod kuće?Kao i npr. kako izgledaju javni wc-i u kafićima .hotelima,bolnici itd,a tamo ne idu psi.
audiworld

provokator i coca cola :*

jedna pusa za vas kad već niste imali roditelje da vam ju daju u tu pametnu glavicu... Coca Cola mi je zanimljiviji njega su izgleda analno stimulirali pa i meni dijeli neke tipove... Ne bih ja svom ljubimcu lizao anus...neka hvala...
ako mi Provokator kaže da sam balkanac, to je istina... Ja barem priznam ja sam Rvat, katolik i balkanac... Ajde sad ti sveopćem puku priznaj ono što je očito... da si kretenčina... ajde..nemoj se stidit... i onda lagano stimuliraj Coca Colu..on ima fiksaciju na anus...

evo još jednom :* mwaaaa

Ako te usrećava upoznavanje nekih činjenica o mom privatnom životu, rado ću ti to omogućiti, pa eto i sada ću ti priuštiti jednu informaciju, a to je da sam ja sa svoijh 12 godina izgubio oba svoja roditelja i nije me u daljem životu odgojio pas.
Nadalje shvaćam tvoju ljubav prema psima, to je sve stvar osobnog izbora, ali neke stvari moraju imat granice, a to tvoja kvazi ljubav, koju svoje vrsno mogu prozvati i nekom vrstom zaluđenosti, nema.
Čovjek je ljudsko biće i njegov život je vrijedniji od bilo čega, tako je bilo i tako će i ostat. I upravo zbog toga pas, mačka niti bilo koja treća životinja nemože biti važnija od čovjeka, niti bi trebala biti važnija od čovjeka.
Ne znam jesi li ikada izgubio nekog dragog i jesi li ikada izgubio psa ?
Ako jesi dali si više plakao za psom nego za nekim dragim, čovjekom ?
Da li te više usrećuju ljudi ili psi, ovako općenito u životu ?
Ako ti je na bilo koje od tih pitanja odgovor PAS, onda se zapitaj za svoj društevni život i za svoj status u društvu, jer neće ti pas ići pomagati kad naiđeš na prave životne probleme.

No, da se uhvatimo malo i teme. Što se tiče kažnjavanja vlasnika pasa, to treba hitno regulirat zakonom, jer kao što sam rekao, ne vole svi pse, a one koji ne vole pse, njih ne zanima tvoja privrženost tvome ljubimcu, niti ih zanima dali je tvoj ljubimac čist, niti dali je on zdrav, čelav, gladan ili ružan. Oni ga samo ne žele u svojoj blizini i to im se mora omogućiti, da se maknu od pasa. Oćeš zbog zdravstvenih razloga jer je jako puno ljudi alergično na pseću dlaku, pa do tih razloga da većina ljudi ne želi svoju djecu u blizini pasa, pa do toga da postoje psi koji su potencijalno opasni, pa preko toga da je jedno obično stajanje u govno prilično neugodna situacija u koju se čovjek može dovesti, a sve to samo zbog toga jer netko voli pse i jer smatra da je njegov ljubimac najbolji na svijetu i da je njegov ljubimac čist, zdrav i pametan, a druge to jednostavno ne zanima i samo ga žele što dalje od sebe.
BIciklista

Pas je životinja, čovjek je ljutsko biće

:lol:
ostala ljudska bića su vampiri, vile, anđeli, vukodlaci...

sumnjam da se ljubitelji pasa žele valjat s njima u blatu kao što neki ovdje insinuiraju.. ma riječ je mahom o dva različita viđenja svijeta. jedan po kojem imamo jednako pravo na blagodati planeta ko ostale vrste (jer smo samo malo pametniji) i onaj drugi po kojem je čovjeku sve podređeno.
možda je potonji svjetonazor nastao pod utjecajem biblijskih pričica o tome kako je bog ljudima stvorio zemlju i sunce se vrti oko nas.. i kad je uništimo do kraja, bog će nam dat novu.. sigurno.

i, stvarno, psi ne jebu dobre pičke po klubovima (WTF?!?), ali su nam poprilično pomogli u preživljavanju dok smo tek počeli gradit civilizaciju..:wink:

p.s. jasno, glupača je trebala počistit za psom. štoviše, ja ni ne volim vodit psa na taj dio kopike tijekom ljeta jer sve i ako si voljan pokupit, ko zna, nekad je gnjeckavo, ne možeš ni da hoćeš sve uklonit.. :)
aardvark

BIciklista

Pas je životinja, čovjek je ljutsko biće

:lol:
ostala ljudska bića su vampiri, vile, anđeli, vukodlaci...

sumnjam da se ljubitelji pasa žele valjat s njima u blatu kao što neki ovdje insinuiraju.. ma riječ je mahom o dva različita viđenja svijeta. jedan po kojem imamo jednako pravo na blagodati planeta ko ostale vrste (jer smo samo malo pametniji) i onaj drugi po kojem je čovjeku sve podređeno.
možda je potonji svjetonazor nastao pod utjecajem biblijskih pričica o tome kako je bog ljudima stvorio zemlju i sunce se vrti oko nas.. i kad je uništimo do kraja, bog će nam dat novu.. sigurno.

i, stvarno, psi ne jebu dobre pičke po klubovima (WTF?!?), ali su nam poprilično pomogli u preživljavanju dok smo tek počeli gradit civilizaciju..:wink:

p.s. jasno, glupača je trebala počistit za psom. štoviše, ja ni ne volim vodit psa na taj dio kopike tijekom ljeta jer sve i ako si voljan pokupit, ko zna, nekad je gnjeckavo, ne možeš ni da hoćeš sve uklonit.. :)

Hm, gledaj pas je covjeku trebao ali u svrhu bitnih stvari tipa cuvanje stada itd. ali danas pas vise nije pas nego nekome djete, najbolji prijatelj sto nije nikako dobro. Imao sam priliku zivjeti na selu pa znam da svi koji su na selu imali psa imali su ga s razlogom za lov cuvanje nekog objekta, da pazi na stado itd. a pogledaj danas ljudi zive u stanu kupe psa i mislite da je to dobro za njega da zivi u stanu? Dize mi se kosa na glavi kad vidim da pse oblace i takva sranja. Granica je odavno nestala ljudi u gradu su otudjeni i onda vide spas u zivotinji i prtom ne misleci kako je zivotinji jer eto ona ne moze uzvratiti pa misle da je zivotinji uvijek lijepo. Zivotinja treba svoj prostor i mir, zivotinja ce uvijek biti zivotinja bice koje reagira instiktivno a ne razumno.
ajmo hrišćani, ionako svi vjerujete da ste iz prasine nastali i u prasinu ce te se pretvoriti pa vam ne smeta da se valjate u pijesku na dravi (prasini).

tu se prepirete oko jednog govneta koje nije vlasnica pokupila.
ok, ni ja ne podrzavam taj njen postupak (odnosno nepostupanje), ali rasprava je krenula u smijeru kako vam se gadi kupati pored pasa jer su oni prlčjavi, smrde...
a sad se zapitajte: koliko ima oneciscivaca uzvodno od mjesta di se kupate???? eto vam najpoznatiji primjer belisce, od kojeg je do nedavno redovno znala nekakva crvena boja teci na povtrsini drave. koliko ima drugih takvih ind. postorojenja uzvodno, a da ne spominjemo šajzike koji se izljevaju...
sad ce netko komentirati da se te otpadne vode prociscavaju; hmmm da, trebale bi se prociscavati, i prociscavaju se, ali pitanje je koliko su ta postrojenja za prociscavanje moderna (sve se bojim da je u belicsu najmodernija tehnologija), a i koliko god bila modernja postrojenja ne mogu se sve cestice izdvojiti iz te otpadne vode. naravno da odredene tvari ostaju u njoj i zavrse u rijekama, u ovom slucaju dravi.

stoji pitanje: ne gadi vam se kupati u rijeci u kojoj zavrsavaju polutanti iz industrije, a ako dode pas i skace pored vas ,onda vam se gadi uci u rijeku jer se bojite da ne bi pokupili neku "sugu"???
Ljudi su definitivno cesto prljaviji od pasa,ali to dobro zakamufliraju (ili bar misle :) ), a ovaj primjer pokazuje i koliko vlasnika pasa na mari za druge ljude i koliko su odgovorni kao vlasnici,balkanci,sto reci..
PsychoSoldier

ajmo hrišćani, ionako svi vjerujete da ste iz prasine nastali i u prasinu ce te se pretvoriti pa vam ne smeta da se valjate u pijesku na dravi (prasini).

ok, ni ja ne podrzavam taj njen postupak (odnosno nepostupanje), ali rasprava je krenula u smijeru kako vam se gadi kupati pored pasa jer su oni prlčjavi, smrde...
a sad se zapitajte: koliko ima oneciscivaca uzvodno od mjesta di se kupate???? eto vam najpoznatiji primjer belisce, od kojeg je do nedavno redovno znala nekakva crvena boja teci na povtrsini drave. koliko ima drugih takvih ind. postorojenja uzvodno, a da ne spominjemo šajzike koji se izljevaju...
sad ce netko komentirati da se te otpadne vode prociscavaju; hmmm da, trebale bi se prociscavati, i prociscavaju se, ali pitanje je koliko su ta postrojenja za prociscavanje moderna (sve se bojim da je u belicsu najmodernija tehnologija), a i koliko god bila modernja postrojenja ne mogu se sve cestice izdvojiti iz te otpadne vode. naravno da odredene tvari ostaju u njoj i zavrse u rijekama, u ovom slucaju dravi.

stoji pitanje: ne gadi vam se kupati u rijeci u kojoj zavrsavaju polutanti iz industrije, a ako dode pas i skace pored vas ,onda vam se gadi uci u rijeku jer se bojite da ne bi pokupili neku "sugu"???

Sebičnost i pohlepa su ljudske vrline.

Kako se neki pas usuđuje prolaziti kupalištem kad je to vlasništvo građana i imaju apsolutno vlasništvo nad njim, pa ako ljudi moraju trpiti jedni druge ne moraju trpiti i pse. Kad ljudi ne bi grizli jedni druge smetali bi im onda i ljudi.

Pravi smo rasisti, kao KKK u Americi i Bijela kuća. Mislim da bi trebalo na sve prilaze kupalištu napisati Ljudsko kupalište, a kerovi nek se onda jebu.
Al se admin naradio.
BIciklista

...čovjek je ljutsko biće...

Inače ne volim kad netko po forumima druge ispravlja po pitanju gramatike, ali brate mili, ljuTsko biće??? Nadam se da si još u osnovnoj školi pa imaš vremena, naučit ćeš....
francika

PsychoSoldier

Kako se neki pas usuđuje prolaziti kupalištem kad je to vlasništvo građana i imaju apsolutno vlasništvo nad njim, pa ako ljudi moraju trpiti jedni druge ne moraju trpiti i pse. Kad ljudi ne bi grizli jedni druge smetali bi im onda i ljudi.

Pravi smo rasisti, kao KKK u Americi i Bijela kuća. Mislim da bi trebalo na sve prilaze kupalištu napisati Ljudsko kupalište, a kerovi nek se onda jebu.

E pa povedi svinju na kupaliste, zasto ne? Jel mozda znas da je svinja inteligentnija od psa? I vjerojatno nece izvrsiti veliku nuzdu tamo gdje su ljudi. Vjerojatno ti nije toliko lijepa kao pas. Ja neznam sta se cudis pa na svim svjetkim plazama ima zabranjeno dovesti psa na plazu a opet imas plaze bas namjenjene za ljude koji ne mogu bez svoja "najboljeg prijatelja" a sobzirom da mi nemam puno plaza i da vecina ne dovodi pse na kupanje nego nekolicina "panjeva" logicno bi bilo da se zabrani.

"Uspješan odnos čovjeka i psa ovisi o mogućnosti vlasnika da "pročita" svog ljubimca i da može misliti kao pas."
Molim te razmiljas kao covijek!
eto ponovo... nekad stvarno treba odustat... da svinja bi tražila na wc i to onaj kemijski da se slučajno ne posere pored nečijeg ručnika....
dno je dotaknuto...kopaj prema magmi
Coca Cola

francika

PsychoSoldier

E pa povedi svinju na kupaliste, zasto ne? Jel mozda znas da je svinja inteligentnija od psa? I vjerojatno nece izvrsiti veliku nuzdu tamo gdje su ljudi. Vjerojatno ti nije toliko lijepa kao pas. Ja neznam sta se cudis pa na svim svjetkim plazama ima zabranjeno dovesti psa na plazu a opet imas plaze bas namjenjene za ljude koji ne mogu bez svoja "najboljeg prijatelja" a sobzirom da mi nemam puno plaza i da vecina ne dovodi pse na kupanje nego nekolicina "panjeva" logicno bi bilo da se zabrani.

"Uspješan odnos čovjeka i psa ovisi o mogućnosti vlasnika da "pročita" svog ljubimca i da može misliti kao pas."
Molim te razmiljas kao covijek!

Kad ljudi mrze ljude kako neće onda i životinje. Šta ti misliš zašto se BIJELA kuća zove 'BIJELA'? Sigurno nije zbog Jupola.

Kako bi bilo da se zabrani kupanje ljudima koji ne dovedu najmanje 5 pasa sa sobom na kupanje, svoje i od susjeda, a ne da pse drže kod kuće kako bi ih psi zabavljali kad se vrate s kupanja.
Najbolje da se mi svi pretvorimo u pse pa da se skupa kupamo na svim kupalištima diljem lijepe naše!!!!

Ljudi moji, ne može se malo dijete, a ni odrastao čovjek kupati sa životinjama...To jednostavno nije prirodno. Zato i postoje kupališta na kojima se kupaju LJUDI! A oni koji tu dovode svoje pse, očito provociraju. Kako ja svoga uvijek kupam sa suprotne strane Drave???
Od tolike šetnice na kojoj bilo gdje mogu odvesti psa na kupanje, to mora biti baš među gomilu ljudi. E, pa, oprostite mi, ali to je nekultura.

Znači, ako ja imam u svinjcu jednu lijepu gicu, zašto ju ne bih dovela da se i s njom okupate???

Ljudi često pretjeruju u želji za dokazivanjem ljubavi prema životinjama. Ja ih obožavam, ali to ne znači da ću dopustiti da se nečije dijete zarazi zbog mog psa ili da se kupa u njegovim govnima.
audiworld

Sad malo čitam komentare i ne vjerujem!
Ti uspoređuješ dječicu sa psima...Jesi ti normalna osoba?
Ja sam imala u životu životinje za koje nikad nećeš ni znati kako se zovu (to govorim da ti unaprijed kažem da nisam od onih koji ne vole životinje) i bila sam vrlo blizu tome da studiram veterinu. Ali, čovječe, daj se postavi na noge i malo mućni glavom.
Djeca su tebi gora od pasa? Ti djecu uspoređuješ s životinjama? Dobro da ih nisi usporedio s njihovim izmetom, onim što ga takvi poput tebe ostave iza svojih ljubimaca.............
hehe a sta je s onima sto pisaju uzvodno u dravu na strani gdje je kopika???

bio sam svjedok plutajućih higijenskih uložaka, boca, prljavstine... pa nisam ogorcen na sve zene i ostatak puka sto pije iz plasticnih boca, kao ni na prirodu jer je namjerno slomila balvan koji je plutao po dravi pa ja nisam u to mtrenutko mogao iskociti iz camca u vodu...
Provokator

onda se makni od psa i šuti....takih ko ti je hrpa...vidiš kera gubi se od njega i to je to...tvoje fobije i psihički problemi nemoraju biti problemi ljudi koji u su sretni sa psima...
kolovođa

Provokator

onda se makni od psa i šuti....takih ko ti je hrpa...vidiš kera gubi se od njega i to je to...tvoje fobije i psihički problemi nemoraju biti problemi ljudi koji u su sretni sa psima...

dakle, svima kojima psetaju psi neka se maknu s kopike jer ljudi tamo imaju potrebu šetat psa ?
pa najbolje još da se zbog pasa mičem okolo... pa šta je vama ljudi u glavama, jebali vas psi više, iovako nemate nikakvu korist od njih ;)

provokator-pravac KBO-odjel psihijatrije :)) smetaju ti psi koji setaju SETNICOM...lol..nigdje na osječkoj promenadi nisam vidjela znak ZABRANJENO PSIMA... Tako da...problem je u tvom mentalnom sklopu... a stose tice kupanja u Dravi-hmmm smeta vam sto se psi kupaju.moram se nasmijati jer hvala bogu pa je Drava 1x1, stajaća voda pa ono svi se zajedno lijepo kupamo ahahahahhaah zajedno sa kanalizacijom koja nedaleko od doticne plaze curi u Dravu..njamiii...ugl,ak ti se negledaju psi,plati ulaz na bazene i problem rijesen za tvoje fino dupe! byebye
jiggly

provokator-pravac KBO-odjel psihijatrije :)) smetaju ti psi koji setaju SETNICOM...lol..nigdje na osječkoj promenadi nisam vidjela znak ZABRANJENO PSIMA... Tako da...problem je u tvom mentalnom sklopu... a stose tice kupanja u Dravi-hmmm smeta vam sto se psi kupaju.moram se nasmijati jer hvala bogu pa je Drava 1x1, stajaća voda pa ono svi se zajedno lijepo kupamo ahahahahhaah zajedno sa kanalizacijom koja nedaleko od doticne plaze curi u Dravu..njamiii...ugl,ak ti se negledaju psi,plati ulaz na bazene i problem rijesen za tvoje fino dupe! byebye

Slažem se! Kad bude postojala plaža za pse gdje će se moji ljubimci moći normalno okupati pošto je i njima vruće i obožavaju plivati onda ću ih voditi. Kome smetaju neka plate bazene. Pa koliko svaki dan ima pasa na Dravi. Naravno stoji da ih ne vodim u najveću gužvu i da pokupim za njima.
audiworld

@mimiz treba biti pismen i imat mozga da se izvede zaključak.. ti očito nisi... jer ja to nigdje nisam napisao... ali tvoj mozgić...

A zašto ja nisam pismena? Zato što znam veliko i malo slovo, za razliku od nekih?
Ne brini se ti za moj mozak, ja ga bar imam, ako ćemo se već vrijeđati!

Ali oni koji ne znaju pokupiti izmet svojih ljubimaca, koji ih vode da obavljaju i veliku i malu nuždu u blizini djece, koji nisu u školi učili o nametnicima koji se znaju zavući u životinju i prenijeti na dijete... Imaju li ti isti mozak? Ako i imaju, koriste li ga?

One koji bi eliminirali djecu i napučili kupalište psima, e njih neću ni komentirati. Jer su oni očito u onoj skupini "tko voli životinje, voli i ljude". (Hm, nisu li i djeca ljudi???)
Ja volim i ljude i životinje, i što s tim? Ja sam onda superiorna nad onima koji imaju strah od životinja???

Daj odrastite!
jiggly

dakle, svi trebamo trpit pse i mi kojih ih ne volimo i oni koji ih vole ?
Ja imam mačku.
treba počet bacat otrovanu ribu okolo po livadama, pa da vidiš koliko bi se problema s psima riješilo i kak bi se bahati vlasnici brzo prizemljili.

Ja kao građanin ove države nisam dužan ničiju đukelu trpit, niti to želim, pogotovo ne na kupalištu i točka !
Provokator

treba počet bacat otrovanu ribu okolo po livadama, pa da vidiš koliko bi se problema s psima riješilo i kak bi se bahati vlasnici brzo prizemljili.

Ja kao građanin ove države nisam dužan ničiju đukelu trpit, niti to želim, pogotovo ne na kupalištu i točka !

Provokator

e lega onda se preseli! ...bez obzira na tvoje nerealne želje ili što već prodaješ neke free world fore...psi i ostali kućni ljubimci nastavljaju slobodno šetati uz svoje vlasnike bilo na plaži bilo u parku :) a ti se pokrij ušima i get a llife :)
ps-ovako mrženje životinja sigurno je povezano sa traumom iz djetinjstva,stoga ponavljam-> pravac KBO! Pusica :*
ne mrzim ja životinje, već jednostavno su mi ne bitne u životu ;)
Provokator

ne mrzim ja životinje, već jednostavno su mi ne bitne u životu ;)

Brendone, ako su ti nebitne,što se onda uzrujavaš oko NEBITNIH stvari (po tvom mišljenju)?

čaooo :)
haha prvokator nasao si se u osinjem gnjezdu! :) zanemari ovu nekolicinu ljudi sto pici na ovom forumu svoju spiku o svojim animalnim osobinama i njihovih ljubimaca. Ako se kupas na kopici vidjeti ces da je to mali broj ljudi koji dolazi na plazu s psima ko sto sam reko na 500-1000 ljudi 4-5 panja ce se naci btw. na njihovu sramotu!
Ovdje je prvenstveno riječ o vlasnicima tih životinja i njihovoj kulturi tj nekulturi bezobrazluku i drskosti. Svi vi koji volite pse, volite ih i dalje i više i jače, ali njihova govna čistite a ne da to drugi čine za vašim psom ili mačkom tako nevažno koja je životinja u pitanju. I uistinu bih voljela saznati kako izgleda čovjek koji obnaša dužnost komunalca ili komunalnog redara, ima li ime i prezime, nosi li uniformu, kakvo mu je radno vrijeme i ovlasti ??? Da li je potrebno da slikam vlasnika psa ili govno ili psa dok sere ili sve zajedno da bih pokazala kako se pojedina gospoda odnose prema zelenim površinama na kojima netko sadi cvijeće i uljepšava ovaj grad. Sramota.
gdje su sad te udruge zivotinja koje briju okolo ..skupljaju novce za deke za pse preko zime.. koje tako burno reagiraju kad netko povrjedi psa...

a sad ?? sute???? di su oni kad pas proleti pored tebe ..dok seces pored drave..di su kad pas sece bez zastitu na usta .. laje dok vozis bicikl il role..di su kad seru na kupalista ?!?!? dok napadaju djeca...

ma drakonske kazne za sve te pse... ako ih netko stiti onda nek nas netko stiti nas od njih...doavno smo se podjelili na ljude i zivotinje i nek tak ostane...
Eh, koliko bi manje bilo komentara kad bi ih barem 50% bilo u vezi one vijesti koja se komentira?

I tada su sumanuti kakvi već jesu zamrzili ljude, sebe proglasili jedinim pametnim na kugli zemaljskoj (a drugi niko nije normalan) i naravno uzeli psa! To su uglavnom ljudi koje ni rođena mater ne voli pa zamislite kad ima psa i pas mu se uvijek raduje?! Nakaza a neko ti se raduje, divno zar ne? I normalno da u tom ludilu počinje cijeniti svog psa više od djeteta, čovjeka?? I daju mu prava koja ni čovjek nema, recimo pravo da sere na sred ulice! Zamislite da se dijete ili čovjek posere na sred ulice, a tata ili žena stoje sa strane i čekaju dok on sere?! Možete li to zamisliti, naravno da ne. E to vlasnici pasa rade svakodnevno i napadaju druge zbog toga? Naravno da onda takav sumanut piše stotine postova u obranu svog "SVETOG PSA". Ludilo je gadna stvar. :shock:

Tagovi