Splite svaka čast ;=) valjda neće doći paradirati u Osijek ...
|
U jednom slavonskom selu, šeta homoseksualac ulicom i naiđe na bauštelce kako rade. Svi znojni, skoro goli, a on osupnut prizorom upita:" A šta vi to radite?" Dečki pogledaju, skuže o kome je riječ, i ignoriraju ga, nastavljajući s poslom. Prođe on dalje, ali se nakon nekog vremena vrati i opet upita:" A šta vi to raadite?" Jednom puk'o film pa poviče zlobno:" M'rš pederu, sad ćemo ti nabit lopatu u guzicu!"
Lik se strese, pa uzdahuvši reče:" A, vi samo obećavate"
Za razliku od Splita, mislim da bi ta parada u Osijeku ostala prilično ne zamijećena. Razlog je inertnost lokalnog stanovništva, a ne neka bajna europska orijentacija. Ne mogu se oteti dojmu da je upravo zato tempirano događanje iz EK, gay parada i paradiranje nizozemske veleposlanice u Splitu. Došle one vršit monitoring nad Hrvatima.
Analogijom, to mi se čini kao nekakav zločinački poduhvat, jer su svjesno išli raditi nešto, za što su znali konačan ishod. Podvlačim, znali su konačan ishod. Rezultat u obliku razbijenih glava se vrlo teško mogao izbjeći, ali mislim da se sve to toliko napuhalo iz puke želje demonizacije razine tolerancije Hrvata kao nacije, koja, tobože, nije spremna prihvatiti europske vrijednosti. Čak se ovaj incident koristi kao argument za uvođenje monitoringa na sudstvo.
Malo mi je "nategnuto" sve to, imajući na umu vrlo problematično ponašanje nizozemskih vojnika u Srebrenici, a sada, u Splitu, skandaloznim se naziva krvav posao koji su radili naši policajci.
Svi imaju pravo na sve, to nam žele poručiti, ali u isto vrijeme pokazuju kako za sve ne možemo primijeniti ista pravila. Sramotno je što se na uštrb većine promoviraju prava manjine, a pogotovo što se incidenti koriste kako bi se kaznila većina koja za cijeli slučaj ne može biti odgovorna, ali hoće, jer je to volja "pederskog" lobija.
Smatram da nečije seksualne sklonosti nemaju mjesta na ulici, bilo koje vrste. Nekoć se u Slavoniji dobro ribao nos kad su se mladi poljubili na nekom javnom mjestu. Straight, naravno. Neko će reći da sam zaostao, ali znam o ćemu pričam. Mene osobno ne zanima tko je što, čak imam prijatelje gay orjentacije, ali se oni nikada ne drpaju u društvu, kao što ni ja nisam nešto slično radio, zbog svog odgoja, a ne zbog bilo čega drugog. Tko se voli, čini to drugačije od javnih provokacija i njima u inat. Šuti i puši, ako smijem predložiti.
Jasno je da biheviorizam postavlja stvari nepovoljno za ovu situaciju. Ne treba se homoseksualce prozivati bolesnima, ali smatram da oni svojim ponašanjem ne trebaju tlačiti javnost.
Što će i kako djeca osjećati ako budu vidjeli gay klinč, manje bitno, više kao će se osjećati ako to u društvu budu morali objašnjavati vršnjacima za svoje "roditelje".
Isto tako, dvojim da su gay zajednice sposobne dati pravu informaciju djeci na temu seksualnog odgoja, jer djecu najviše pogađa kada su drugačiji od drugih, što može biti problem ako ih nesvjesno roditelji potiču na "nema veze s kim i kako".
Nizozemci imaju već i pedofilsku stranku, koja normalno radi i živi u takvom okruženju. Ako je i to europska baština, svakako moramo pripaziti na što pristajemo prihvačajući uvjete te izvitoperene demokracije.
Na kraju, većina odlučuje, zato molim tišinu.