[Prosvjedi 2011.] Pernar abolirajući Glavaša pozvao na paljenje zastava HDZ-a i SDP-a - otjeran!

Osijek

[Prosvjedi 2011.] Pernar abolirajući Glavaša pozvao na paljenje zastava HDZ-a i SDP-a - otjeran!

[05.03.2011. 20:35] Povorka se nastavila kretati prolazom kod tržnice, Školskom do Trga slobode i u 20:30 je stigla na Trg Ante Starčevića kada je prosvjed i službeno završen. O vremenu održavanju sljedećeg prosvjeda organizatori će javnost pravovremeno obavijestiti i putem portala Osijek031.com. Podsjetimo, Ivan Lončar, organizator prosvjeda u Osijeku, nije se složio s idejom Pernara i njegove "ekipe" o paljenju zastava HDZ-a i SDP-a, nakon čega je pozvao na miran i dostojanstven razlaz kućama, ne najavivši nove prosvjede. Suorganizatori, koji su ostali u prosvjednoj povorci, na kraju prosvjeda su samo rekli da će javnost o novim prosvjedima biti obaviještena putem Facebooka i internetskih portala.

Galerija 031: [Prosvjedi 2011.] Prosvjedni skup protiv Vlade RH #2
[Foto: Daniel Antunović][05.03.2011.]

[05.03.2011. 20:15] Kod Doma zdravlja povorka prosvjednika skreće u Zagrebačku, a zatim Zvonimirovom dolaze do Stepinčeve i okružnog zatvora, gdje pozdravljaju zatvorenike nagužvane za prozorima.

[05.03.2011. 20:00] Nakon odlaska Pernara i "ekipe iz Zagreba" s prosvjeda, prosvjednici su se još neko vrijeme zadržali ispred policijske blokade kod Lučkog prilaza, a nakon toga se formirala kolona od 200-300 prosvjednika koja se kretala potezom Europska avenija - Radićeva - Vukovarska - Trpimirova, a trenutno se nalazi na Europskoj aveniji u blizini Doma zdravlja.

[05.03.2011. 19:40] Hladnom vremenu usprkos, na osječkom Trgu Ante Starčevića večeras se okupilo oko 1000-1200 prosvjednika, osjetno više nego prošli put. U većem broju, ali s nešto manje transparenata željno su očekivali govornike. Organizatori, na čijem čelu se iskristalizirao osječki student Ivan Lončar, reagirajući na prigovore s prošlog prosvjeda organizaranju ovoga su pristupili ozbiljnije - prosvjed je prijavljen u policiji, nabavili su dva megafona i po uzoru na zagrebačke prosvjede doveli gostujuće govornike - Tomislava Pokrovca, predstavnika seljaka, Dali Mora, opernog pjevača osječkog HNK i Ivana Pernara, jednog od začetnika prosvjeda u Zagrebu.

Pokrovac je poslovično iznio stavove seljaka, najavio i njihove prosvjede, ali prava "zabava" je počela Pernarovim preuzimanjem megafona. Uz očekivane parole o rušenju vlasti, kleptomaniji aktualne i ranijih postava Vlade, Pernar je današnji istup iskoristio i kao platformu za obračun s dijelom zagrebačkih prosvjednika koji su ga se odrekli, ali i za pokušaj samopromocije kroz aboliranje Branimira Glavaša. Pernarov pokušaj ulagivanja prosvjednicima i pozivanje na paljenje zastava HDZ-a, a nakon nekoliko sekundi i SDP-a, nije naišlo na plodno tlo. Prosvjednici su njegove riječi popratili zazivanjem imena Ivana Lončara koji je, suprotno Pernaru, uz paljenje 4 svijeće pozvao na miran razlaz kućama.

Uvod Ivana Lončara i govor Danijela Cukovića

Govor Ivana Pernara

Prosvjednici su se ipak uputili Kapucinskom prema sjedištu osječkog HDZ-a u Lučkom prilazu, ali tamo ih je dočekala policija sa štitovima, braneći prilaz ulazu u zgradu. Uz grude, poletjela je i jedna boca, a na Pernarovo inzistiranje na preskakanju policijske blokade jedan od prosvjednika ga je izgurao i otjerao s prosvjeda "u njegov Zagreb", nakon čega je Pernar sa svojim prijateljima napustio prosvjed.

Više informacija uskoro... pratite portal Osijek031.com

Osječki reper Dooplee i snimatelj Igor Sambolec su pokazali da prosvjedi mogu biti i odlična reality scenografija za snimanje spota... pogledajte teaser...
Povijesni medij

Video s prosvjeda:
Govor opernog pjevača Dali Mora

Tomislav Pokrovac i Đakovština

By Osijek031.com

Govor Ivana Lončara

Specijalci pred zgradom HDZ

By Cruz031

"Jaco, kurvo!"

"Jaco, ga'e ti se tresu!"

Dooplee repa, prosvjednici se upućuju prema Lučkom prilazu

Foto s prosvjeda:

Foto: Cacan

Foto: Cruz031

[Prosvjedi 2011. #1] Bilanca prosvjeda: 700-tinjak prosvjednika, jedne razbijene naočale i nešto jaja
[Prosvjedi 2011. #2] Pernar abolirajući Glavaša pozvao na paljenje zastava HDZ-a i SDP-a - otjeran!
[Prosvjedi 2011. #3] I po kiši i na vjetru - prosvjednicima u Osijeku je dosta ove Vlade

Nedostupan povijesni medij
pernaru------>DUBRE MUCKO
Ja mislim da u ovom gradu jos pun k. ljudi zivi dobro jer situacija bi bila drugacija, pernaru na krivo si mjesto doso u ovoj prciji velika vecina radi na temelju neke veze a oni koji rade ili se boje za svoje radno mjesto ili ih boli ona stvar za sve ostale koji nemaju posao i kruha u rukama..
1200 prosvjednika ?

u kojem to filmu ?

nemojte se brukat , obrišite to...

Re: [Prosvjedi 2011.] Pernar abolirajući Glavaša pozvao na paljenje zastava HDZ-a i SDP-a - otjeran!

Par fotki sa današnjeg prosvjeda. Uskoro i Video.

Fotografije prosvjeda

Dostupno pod CreativeCommons licencom.
kada je sve to počelo pomislio sam opa biti će nešto...kako se sve to odvija mislim ništa od toga svega.....
Pa Glavaš i robija jer je prvi rekao šta misli o ovoj vladi....

Na prosvjedu mislim da je bilo više mladeži vladajuće stranke no prosvjednika,one petarde baš i nisu trebale,ali ajd,ikonografija.No poruka je jasno artikulirana,Vlado odlazi!.Lijepo je bilo i kad su zapjevali Inati se slavonijo.Inače mislim da političarima nije mjesto na prosvjedima,dok ih narod ne pozove,a to su samo neki.Dobar mi je Burić u svojim istupima,al ih živcira ha ha ha
Stalno se svađaju zbog njega.Bar neko da govori šta narod misli.
Jao si ga svima nama kada neki ljudi vide spas u HDSSB-u i Dinku Buriću :roll: :roll:
Elonora

Na prosvjedu mislim da je bilo više mladeži vladajuće stranke no prosvjednika,one petarde baš i nisu trebale,ali ajd,ikonografija.No poruka je jasno artikulirana,Vlado odlazi!.Lijepo je bilo i kad su zapjevali Inati se slavonijo.Inače mislim da političarima nije mjesto na prosvjedima,dok ih narod ne pozove,a to su samo neki.Dobar mi je Burić u svojim istupima,al ih živcira ha ha ha

nemoj se ljutiti ali ti si totalna budala
Pa naravno da nema raje kada to organizira HDZ. Sta Osjecani imaju sa lopovima iz vrhova. Osjecani bi se trebali pitati tko im je pokrao radna mjesta unistivsi tvornice .
Naravno isti, ali to su ipak neki drugi, lokalni lopovi. Pa tek onda prostestirati protiv glave hobotnice.
nk

kada je sve to počelo pomislio sam opa biti će nešto...kako se sve to odvija mislim ništa od toga svega.....

Naravno da nista. To je naruceno da bi se sterilizali pravi prosvjedi.
debelodjubre

Elonora

:D Siguran sam da se neće ljutiti. :D
zen031

debelodjubre

Elonora

:D Siguran sam da se neće ljutiti. :D

Čemu ljutnja kad je vaš vrhunac vrijeđanje na portalu,to vam je i život.Komp,pivica,uvlačenje i onda opet komp,pivica,pretakanje mamine i tatine love po bircevima..
Nisam ljutica,ali za argumentiranu raspravu bez vrijeđanja jesam,a to bi bilo previše za očekivati od nekog tko si da psihotični nick poput onog debelog..
Liječi komplekse u teretani :-)
na jednoj stranici piše 600 ljudi se okupilo na drugoj 1000 na ovoj 1200..na jednoj piše da su gađali bocama, na drugoj piše da nisu na trećoj piše da su grude i jedna boca....onda malo seru jedni malo seru drugi onda malo seru treći,...ajd se odlučite malo za promjenu :S
jel ovaj decko normalan ?
Da nam je sadašnjost tužna to svi znamo.
Nadajmo se da nam Pernar nije budućnost.
Koji panj taj Pernar. Dosao u Osijek misleci da su ovdje sve zagrizeni ljubitelji lika i djela Branimira Glavasa.

Da je panj - to smo znali. Sad znamo i kako nas drugi vide - kao divljake koji plesu oko vatre matrajuci ime "heroja, a ne zlocinca".

Kako bilo, svakako obratiti na Pernarove geste nakon klicanja u ovom videu. Psiholozi, imate li sto za reci?

"Jaco, kurvo!"
Leteci mungos

Koji panj taj Pernar.

Skoro da mi je i simpatičan taj Pernar sa tim tupim volovskim pogledom.
Full me podsjeća na Hitlerjugend . U njegovom se slučaju klin klinom izbija. Doslovno.
Taman čovjek pomisli da ne može gore od HDZ-a, kad se pojavi Pernar.
mali purgerić došao se praviti pametan i govoriti nešto o ratu i glavašu :S a svi znamo dobro koliko se Zg "nagledao" rata u usporedbi sa Osijekom...strašno hrpa debila na jednoom mjestu koja pratri debila ako je bilo 100 ljudi koji su tamo došli znajući radi čega su došli onda me možeš ubiti...pa ovo nisu prosvijedi ovo je skup kohortaša huligana i ostalih ljudi poznatih po policiji po nasilju i razbojništvu na jednom mjestu koje je jedva čekalo da ovakva budala poviče pali i radi sranja...bravo pernare ako zapalimo sve HDZ zastave i potučemo se sa policijom to će odmah srušiti vlast GENIJALNO!!! TOLIKO GENIJALNO KO DA SI SE U ZAGREBU RODIO!
a ovo ponašanje iz videa nije smiješno nego žalosno...ako si već došao nešto reći barem stoj iza tog :S ovo nisu prosvijedi i sa ovakvim ponašanjem se neće ništa dogoditi i ništa promijeniti ovo je čisti primitivizam na djelu,...
Nisam psiholog, ali ovaj je tužan lik.

Nije baš dobro uvježbao buntovničku facu i dizanje ruke.
Fali još da pogleda u kameru i pita, "Mama, mama da li sam bio dobar ? 'oću sad dobit saborski mandat i biti junak naroda? "

Još je tužniji onaj tko misli da će prosvjedi koji vode likovi kao navedeni Pernar odvesti u nešto dobro.
Uz njih će i vladajuća garnitura izgledati sposobno i pametno :(
chaknoris

Nisam psiholog, ali ovaj je tužan lik.

Nije baš dobro uvježbao buntovničku facu i dizanje ruke.
Fali još da pogleda u kameru i pita, "Mama, mama da li sam bio dobar ? 'oću sad dobit saborski mandat i biti junak naroda? "

Još je tužniji onaj tko misli da će prosvjedi koji vode likovi kao navedeni Pernar odvesti u nešto dobro.
Uz njih će i vladajuća garnitura izgledati sposobno i pametno :(

upravo to :S nitko nemisli unaprijed..i šta kad se vlada sruši? idući dan će svi nezaposleni biti zaposleni i sve tvornice magično početi raditi i sve će biti super,duga više neće biti svi sretni i ptice će na grani pjevati....
odustajem od prosvijeda jel vidim da je ovo isto kao i da u zološki odem :S
Da je seljak, možda je. Al barem je nešto pokrenuo, ono što od nas nije nitko imao muda napravit - istupit i javno reći mišljenje u ovom "demokratskom svijetu".
nidzo

lončar? je.
pernar? nije

nisam psiholog, ali kretnje tijela na onom videu od 12 sekundi dosta govore o njemu... puko je ko kokica.. ili je nadrogiran... podsjeća na sheldona iz big bang theoryja (po govoru tijela), samo što je sheldon u seriji genijalac, a ovaj je mućko đubre...
baš to jaooo nam poslije izbora, kad će biti spika da ne mogu ništa zbog ovih što su napravili zadnjih godina(bit će u pravu), ali ovako više definitivno ne ide.al kad se sjetim čačića, linića, antunovićke, pusić i dolazeće ekipe
Samopromidžba * Pernara i * Lončara. Pokraj toliko pametnih ljudi našlo se par čobana ufuranih u revolucionare.
Najžalosnije je to što su si zabrijali da se ljudi skupljaju zbog "njih"! Sram me izaci na ulice da me se ne poistovjeti s takvima egotriperima!!!
blackbird700

nidzo

lončar? je.
pernar? nije

a jebes mu ako je ovaj kohortas isto normalan,
Moram priznati da se sve manje vidim smisao ovih prosvjeda, ali ipak želim biti tamo, želim da se vidi da ima onih koji su protiv ove vlasti - da nas ima brojčano. Ali od ovih prosvjeda, čini se, ništa konkretno nema. Kad i ako se promijeni vlast morat će se naći rješenja kako dalje.

Za mene jedino rješenje predstavlja zasukavanje rukava i promjena ovog naroda, promjena koja kreće od samog sebe, promjena koja znači usvajanje radnih navika, obrazovanost, racionalnost u trošenju i mnogo toga ostalog. A za tu evoluciju će nam trebati desetljeća, ako ne i stoljeća.

I iskreno, smisao ovih prosvjeda, barem u Osijeku, sve manje vidim zbog nekih (ali ne i malo) ljudi koji se na njima okupljaju, a koji bi sve, samo ne ovu evoluciju. Već sam napisao u prethodnim temama, niti su se knjige ikada prihvatili, niti alata, bježe od posla kao vrag od tamjana( a i kad rade ljenčare i fušare) , novaca za cuganje i pljuganje i ostale gluposti redovno imaju, itd.

Jesu li Pernar i Lončar luđaci ili normalni, ne znam, nadam se da će nestati jednako kako su se pojavili. Iako, moram priznati, gestikulacije navedene dvojice, a pogotovo ćosavog Pernara, ne pokazuju da se radi o 100% normalnim ljudima.
zen031

I iskreno, smisao ovih prosvjeda, barem u Osijeku, sve manje vidim zbog nekih (ali ne i malo) ljudi koji se na njima okupljaju, a koji bi sve, samo ne ovu evoluciju. Već sam napisao u prethodnim temama, niti su se knjige ikada prihvatili, niti alata, bježe od posla kao vrag od tamjana, novaca za cuganje i pljuganje i ostale gluposti redovno imaju, itd.

e upravo to...

Re: [Prosvjedi 2011.] Pernar abolirajući Glavaša pozvao na paljenje zastava HDZ-a i SDP-a - otjeran!

Najbolji su mi ovi na forumima sto kenjaju kako nema smisla sve to sto se desava na ulici i kako se nema za koga glasati ako ova vlada pladne ima ima doci ce novi mozda jos neznate za njih al ce doci.. ocito da vi koji na takav nacin zborite da vama u zivotu nista ne fali imate posao ili skolujete se itd. ali ima ljudi koji nemaju posao koji zele raditi i zaraditi koji nemaju nekoga da im sredi posao jer u Osijeku jedino tako i mozes naci e to je zalosno.. nitko se ne pita koliko ima radnika koji rade a ne dobivaju placu poslodavci to iskoristavaju jer im drzava to dopusta jer jedino kod nas ima toga da radnici ne moraju dobivati placu a da poslodavac nije kaznjen i da iza sebe ima par propallih firmi a otvara novu.. e takvu politiku u drzavi nitko na svijetu nebi podrzavao to je zalosno! Pernar je lik ali on je proizvod nezadovoljnih ljudi al on nije toliko ni bitan koliko ljudi koji bi trebali doci na ulicu i podrzati ljude koji nemogu naci posao u ovoj usranoj drzavi koja nema ni glavu ni rep

Nitko nema pravo dolazit u NEPOKORENI GRAD i pravit sranja, a najmanje neki štreberko iz Zagreba koji nema veze sa realnošću...jer mi i sami znamo kako se obračunati sa bandom lopovskom !

Dopustite da primjetim da je naslov "Pernar abolirajući Glavaša" obicna novinarska laz sto se vidi i na snimci. Jel novinar uopce znaci sta znaci rijec "abolicija"? Stvarno ne shvacam zasto se pljuje po decku? Pa Ivan je samo rekao da su Glavasa protjerali HDZ-ovci jer im se suprostavio, a u isto vrijeme Seks (koji je bio Glavasov sef za vrijeme tih zlocina, tj. takodjer odgovoran) je netaknut i zasticen, makar bi i on trebao biti osudjen ako je i Glavas osudjen. Toliko samo od mene, a svim prosvjednicima svaka cast i samo tako nastavite. Nemojte se predati i nemojte se uvlaciti u glupe svadje.
debelodjubre

Zasto je Elonora budala???
simo031

Full me podsjeća na Hitlerjugend . U njegovom se slučaju klin klinom izbija. Doslovno.

I dalje ne kuzim po cemu je on "gori od HDZ-a"? Sve mi se cini dag pokusavaju ocrniti HDZ-ovci.
chosen

upravo to :S nitko nemisli unaprijed..i šta kad se vlada sruši? idući dan će svi nezaposleni biti zaposleni i sve tvornice magično početi raditi i sve će biti super,duga više neće biti svi sretni i ptice će na grani pjevati....
odustajem od prosvijeda jel vidim da je ovo isto kao i da u zološki odem :S

Za pocetak, prestati ce OGROMNE kradje koje rade lopovi na vlasti. Rasprodali su svu imovinu, tvornice, sve sto je vrijedilo i unistili proizvodnju koja je postojala. Slavonija je bila nekoc najbogatiji kraj u Hrvatskoj, a pogledajte je danas, 20 godina poslije. I to sve zbog HDZ-a i njihove politike.. Treba doci nova nepokovarena vlast i ponovno obnoviti tvornice, poljoprivredu itd. Pa drzave po svijetu govore da imaju Slavoniju, cijelu Europu bi hranili! I jos jedna stvar - HDZ i sve stranke nas nasilno guraju u EU (jer ce od tog profitirati ljudi na vlasti), a mislim da svi znaju kako ce to katastorfalno ispasti za nasu drzavu koja je u banani - otjerati ce nas jos vise u siromastvo. Ako ne kuzite o cemu se radi, trazite malo po Netu i pogledajte kako korporacije uniste male tvornice i drzave, kako nas EU sili da zatvaramo dio tvornica (a jedva da imamo da nesto radi!), kako stranci pokupuju svu zemlju i vrijedne nekretnine.. Uglavnom, biti cemo kolonizirana drzava.
MarieAnn

Da je seljak, možda je. Al barem je nešto pokrenuo, ono što od nas nije nitko imao muda napravit - istupit i javno reći mišljenje u ovom "demokratskom svijetu".

Tako je. Ako nista drugo, na tome mu se moze reci SVAKA CAST. Mislim da je to jedan od problema zasto ga ljudi ne vole - ljubomornost (naravno, pored standardnih HDZ-ovaca koji ga pljuju gdje god stignu kako bi ga sto vise blatili u javnosti).
blackbird700

nisam psiholog, ali kretnje tijela na onom videu od 12 sekundi dosta govore o njemu... puko je ko kokica.. ili je nadrogiran... podsjeća na sheldona iz big bang theoryja (po govoru tijela), samo što je sheldon u seriji genijalac, a ovaj je mućko đubre...

Mucko djubre? Prijatelju, taj decko je isao u zatvor jer nije dopustio policiji da izbace iz stana zenu s malim djetetom. To je za mene heroj i castan covjek. Razmisli malo o tome kakva si ti osoba ako za njega mozes reci da je "mucko djubre". Tvoja sramota.
OsijekIvan

Samopromidžba retardiranog Pernara i debila Lončara. Pokraj toliko pametnih ljudi našlo se par čobana ufuranih u revolucionare.
Najžalosnije je to što su si zabrijali da se ljudi skupljaju zbog "njih"! Sram me izaci na ulice da me se ne poistovjeti s takvima egotriperima!!!

Pa tko ti brani da se ukljucis? Tko ti je branio da ti nesto pocnes? Pa stvarno svasta..
Vremeplovac

simo031

I dalje ne kuzim po cemu je on "gori od HDZ-a"? Sve mi se cini dag pokusavaju ocrniti HDZ-ovci.

Nećemo se vrijeđat ...

Netko mora, igrom slučaja je to Pernar. Pod tim ne mislim da je personifikacija prosvjeda, ali je odigrao važnu ulogu i na tome mu svaka čast. Za razliku od mnogih koji imaju i obrazovanje i logistiku, i politički program, on je imao srca. Uopće mu na ničem ne zamjeram, sve se može pripisati godinama i neiskustvu, ali me razljuti kad po forumima pljujete po dečku, samo jer želi srušiti "ljubljenu premijerku". Kad se pojavi takav lik, onda ga analiziraju, htjeli bi ga u laboratorij, vide budućeg Hitlera...a zašto? Zato što je to lakše od raditi svoj posao, ili raditi to što Pernar radi. Svaka mu čast, zelen je, ali će nadoći. Političari su me najviše razočarali, i u tome vidim jednu veliku opasnost - ne žele nikog novog u svom okruženju, odnosno ne žele mlade ljude, nitko, ni jedna stranka. Naučili su na trenutnu konstelaciju snaga, status quo, i užasno im je teško prići. U tome vidim i protivnike prosvjeda i Pernara, spavače koji po nalogu svoje partije pišu kontra promjena, jer im je dobro. Tko god napiše da neće ići na prosvjede, običan je potrčko vladajuće gerniture i načina razmišljanja, samo što to sami sebi neki ne žele priznati. Kampanja pred izbore je uvijek prljava, volio bih da netko kao Pernar uđe u Sabor, i da ni jednu sjednicu ne prespava
Vremeplovac

blackbird700

Mucko djubre? Prijatelju, taj decko je isao u zatvor jer nije dopustio policiji da izbace iz stana zenu s malim djetetom. To je za mene heroj i castan covjek. Razmisli malo o tome kakva si ti osoba ako za njega mozes reci da je "mucko djubre". Tvoja sramota.

ček, moja je sramota jer sam rekao da je pernar mućko đubre, a isti taj pernar poziva na uništavanje i palež !?!?! wtf??

njegov govor tijela dosta govori o njemu, a lijepo se vidi na onom filmiću o 12 sekundi

U subotu navečer na prosvjedu vidio sam hrpu gluposti i likova koji su se došli samo izvikati prije izlaska van, koji vjerojatno ne bi mogli nešto smisleno odgovoriti kad ih neko pita zašto smo kao država u kurcu.
Većina ljudi je u svojim kućama jer se ne slažu s time tko vodi prosvjed i koja ekipa vodi glavnu riječ.
Uvijek će biti onih koji su tu zbog izvikivanja gluposti i pijenja cuge dok šeću i bit će ih u većini dok se ljudi ne sjete dić sa guzica i izaći van na ulice, uzmi djevojku, ženu pod ruku i prošetaj, pozovi ekipu pa se nađete na trgu. Izađi na ulice.

Vidimo se na idućem prosvjedu
@ JuraOs-Točno tako.
Pernar, kakav god da je, imao je hrabrosti pokrenuti nešto u ovoj sj... državi.
Svi kukate godinama preko neta, tv-a, medija kako u ovoj državi ništa ne štima, kako smo na rubu propasti (ili propali odavno, isto je) a sad kad se konačno nešto pokrenulo vi i dalje sjedite doma za svojim računalom i dalje serendate i imate prigovore na sve!
E gospodo draga, upravo zbog takvog pristupa i općenito mentaliteta je ova država u k...
Lončar je lijepo pozvao na miran prosvjed i da se nakon trga ljudi raziđu, ljudi su odabrali nešto drugo. Vidio sam da tjeraju Peranara, ali mi nije jasno zašto?

U čemu je razlika u željeti zapaliti zastavu HDZ-a ( do koje ne znam kako bi došao i da je probio kordon policije jer je zastava jako visoko ) i onoga što su domaći radili gađajući istu tu policiju ( a NE zgradu HDZ-a ) flašom ( mislim plastičnom) i grudama .

Lončar faca si, Pernar bravo ali skuliraj se malo. I vi "pravednici" koji ste tjerali Pernara a isto pravili gluposti, policija samo radi svoj posao, kao tvoj tata i mama ako imaju posao. Što bi ti rekao da na tvoga tatu/mamu polupijani dečki bacaju flaše i grude i dok su na poslu i dok su u gradu? Razmislite si malo…
he he a šta reć na ovo sve, imali smo mogućnost izbora a kolko nas je izašlo na izbore?
borit ćemo se protiv mita i korupcije, ali uvijek će bit netko ko će pružit kovertu!

Ovu vladu možemo srušiti tako da na izborima glasamo za neku drugu ili treću opciju i na taj način izrazimo svoje mišljenje!
Pernar je započeo nešto u Zagrebu, svi smo to već apsolvirali i kapa dolje za to. Nije mi jasno samo zašto je on dolazio u Osijek? Lokalci su ovdje nesposobni napraviti prosvjed?
To što se on želi prometnuti u nekakvu nacionalnu "ikonu" se nikoga ne tiče i to nema nikakve veze s rušenjem ove Vlade. To je njegov osobni interes. Isto tako, kakve veze ima njegovo apstiniranje od sexa s rušenjem Vlade i prosvjedima???? Koga se to tiče???
I zašto on huška ljude na nešto što očito ljudi ne žele? Zašto on sam nije preskočio barikade i palio zastavu pa uspoređivao bilješke između ZG i OS zatvora nego je htio MANIPULIRATI ljudima???

S onim što se dogodi u Osijeku nose se građani Osijeka, a Pernar i njemu slični se pokupe i odu kući.
Mislim da je zaista dosta toga da Slavoniji kroje sudbinu ljudi koji ni nisu iz Slavonije i ne znaju što je za nju najbolje kao ni za njezine stanovnike.

A evo i nekih bilježaka ljudi koji su imali priliku biti u kontaktu s njim.

Povijesni medij
Pa dajte ljudi pustite tog pernara, sta ste toliko ljubomorni na njega. Cilj je imati prijevremene izbore i amen! Treba glasno na ulici reci sto nevalja, radnicka prava i sve ostale probleme koje muci gradjane, a sljedeci koji se misle kandidirati znati ce sto narod zeli i to je to! A koliko vidim na ovom forumu ima dosta hdz pristasa, stoga me ni ne cudi kakvih sve tu izjava ima..
Korina

A evo i nekih bilježaka ljudi koji su imali priliku biti u kontaktu s njim.

Dakle, kao što vidimo, Pernar je čisti medijski proizvod. U prvom redu žutih medija (index), a onda i onih izrazito nesklonih vladi (Stanković). No to je bilo jasno od prvog trenutka. Ako ćemo kronološki, nije pernar ništa prvi započeo. Po mome osobnom mišljenju, Purda je bio ta kap koja je prelila čašu. Zatim se dogodio incident gdje su one dvije cure jajima gađale HDZ-ovce, a i sam prosvjed branitelja je najavljen prije ovog pernarovog. Njegov se praktički niotkud pojavio. Čak je bilo mišljenja da se namjerno forsira ne bi li razjedinio prosvjednike i oslabio možebitno veliki braniteljski prosvjed.

A što se tiče pernarove "hrabrosti", on je točno znao da mu se ništa krucijalno ne može dogoditi ako skoči na policiju. Potajno se nadao da će biti vijest dana zbog toga i eto zaista, odmah je pozvan u jednu od najgledanijih emisija, Nu2. Dobio je zabranu kretanja centrom Zagreba (valjda) ili u suprotnom plaća 10 000kn kazne. Koliko znam, on se u centru više nije pojavljivao. Toliko o njegovoj revolucionarnosti.

Isto tako, meni pomalo bude neugodno kad ga gledam i slušam njegove izjave. Definitivno s tom osobom nešto nije u redu i drago mi je da su to ljudi na vrijeme prepoznali. I ovi njegovi "odvjetnici" će brzo progledati.
i opet od 600 ljudi na prosvjedu

200 kohortaša
200 picana
100 umirovljenika
100 klošara/narkomana

super država...
Provokator

200 kohortaša
200 picana
100 umirovljenika
100 klošara/narkomana

super država...

aloo... tko god da je bio tamo je Hrvat koji se konačno opametio i izašao na ulicu za promjene i nadu i bolje sutra , i nije bitno da li je on kohortaš,pican,umirovljenik, narkoman, klošar, student, srednjoškolac, radnik, neradnik, provokator ili šta već...
Provokator

200 kohortaša
200 picana
100 umirovljenika
100 klošara/narkomana

super država...

Nemoj ti srat,i ja sam bio prošli put i vikao sam na idiote koji bacaju jaja i grude na HDZ jer se ponašaju ko djeca. Ovaj put i bolje što nisam bio da ne moram gledati tog ljigeža Pernara i ostale pijance koji su opet u centru pažnje. Na prosvjedima bude i normalnog naroda ali jako malo,gdje su sada svi ti doktori,odvjetnici itd.? Svima je dobro i svi se boje za svoje jebeno radno mjesto. Sirotinja je branila Hrvatsku u ratu,sirotinja sada skuplja flaše,sirotinja i prosvjeduje...što je tu čudno?
burex

Provokator

200 kohortaša
200 picana
100 umirovljenika
100 klošara/narkomana

super država...

aloo... tko god da je bio tamo je Hrvat koji se konačno opametio i izašao na ulicu za promjene i nadu i bolje sutra , i nije bitno da li je on kohortaš,pican,umirovljenik, narkoman, klošar, student, srednjoškolac, radnik, neradnik, provokator ili šta već...

bravo, super ti je teorija.. fasciniran sam

@ovaj lik iznad

nije ništa čudno, ali zasto bi ljudi išli na prosvjede kad na slikama prosvjeda vide debile iz svog kvarta, pijance što stoje ispred trgovine i žicaju ih kad idu u trgovinu, kad vide klince od 14 godina što su svu pamet svijeta popili, kad vide masu ljudi sa šalovima oko lica i fantomkama... jednostavno ljudi ne žele bit dio toga..

a u ostalom, ako ideš u prosvjed, da se čuje tvoj glas, šta se onda koju pičku materinu maskiraš ? čega ih je strah ? šta se boje pokazat lice ?
Provokator

200 kohortaša
200 picana
100 umirovljenika
100 klošara/narkomana

super država...

idiote pojavi se na prosvjedima pa onda procjeni tko je bio i kakvi su ljudi bili... ja sam bio i jučer i na onim prošlim, a nisam ni kohortaš, ni pican, ni umirovljenik, klošar/narkoman, huligan i štatijaznam....

onaj kreten pernar nek ide sranja raditi u zagreb, a ne slavoncima solit pamet i tjerat ljude koji su došli na mirni prosvjed da se idu tući i raditi sranja... ovi veliki prosvjednici sa šalovima i maramama što skrivaju lica su isto seljačine... ako si toliko faca da gađaš murju sa flašama, razbijaš i uništavaš, onda budi faca pa skini taj šal i pokaži tko si... sve "heroj" do "heroja", a svi pičke da ne mogu veće biti...
Nemam običaj omalovažavati i vrijeđati ljude, no iz aviona je vidljivo da taj Pernar nije baš normalan. Dovoljno mi je bilo vidjeti samo njegov pogled da shvatim o kakvom liku se radi.
Tko to ne kuži taj također nije normalan.
I kad će slijedeći prosvjedi ?
Ova dvojica Lončar i Pernar su dva mladića..misle dobro ali..nama treba nešto (netko) puno više da se pokrenemo i da na ulicama bude brojka sa više od tri nule..
Ili je ljudima stvarno dobro (izuzev ovih par stotina koji prosvjeduju a u koje spada i moja malenkost).

Mislio sam da je pametan, a on izvali glupost kako će poslušati masu i ako oni kažu da ga ne žele, neće više organizirati prosvjede!?
E moj Pernar, pa da političari slušaju masu, ne bi bili nikad tu gdje jesu. Idi i vježbaj se malo, ovako nećeš uspjeti ništa. Jaca će ti u prve redove naručiti njih stotinjak koji će ti jasno reći da ideš odakle si i došo...
Provokator

burex

Provokator

200 kohortaša
200 picana
100 umirovljenika
100 klošara/narkomana

super država...

bravo, super ti je teorija.. fasciniran sam

@ovaj lik iznad

nije ništa čudno, ali zasto bi ljudi išli na prosvjede kad na slikama prosvjeda vide debile iz svog kvarta, pijance što stoje ispred trgovine i žicaju ih kad idu u trgovinu, kad vide klince od 14 godina što su svu pamet svijeta popili, kad vide masu ljudi sa šalovima oko lica i fantomkama... jednostavno ljudi ne žele bit dio toga..

a u ostalom, ako ideš u prosvjed, da se čuje tvoj glas, šta se onda koju pičku materinu maskiraš ? čega ih je strah ? šta se boje pokazat lice ?

Evo pošto vidim da se ne slažeš s načinom organizacje prosvjeda, sa prosvjednicima, a opet nekako imam osjećaj da bi i ti prosvjedovao, pozivam te da nam se priključiš u organizaciji svega toga. Vidim da imaš puno informacija o organizatoru, o ljudima općenito, pa vjerujem da znaš di nas možeš naći, ali nadam se samo da ćeš shvatiti koliko su ove tvoje kritike neutemeljene, nepotrebne kad postoji puno drugih načina iznijeti svoje neslaganje s načinom prosvjeda. Samo da naglasim da nismo nikoga odbili ko je došao s nekom idejom ( osim aktivnih pripadnika političkih stranaka), tako vjeruj da nećemo odbiti ni tebe, ali ovo što radiš nije u redu, jer je jako puno ljudi uložilo jako puno svog slobodnog vremena, svog novca, riskiralo i prijave u slučaju da nešto krene po zlu, da bi ti ovako iza svog anonimnog nicka na ovom a i nekim drugim portalima blatio ljude koji nemaju nikakvih političkih ambicija, koji ovo ne rade niti 1% radi neke svoje promocije, što će se vidjeti kada ovo sve završi, već čisto radi svog nezadovoljstva trenutnom vladom, njenom ekonomskom i vanjskom politikom, njenim odlukama koje su usko vezane sa kompletnu budućnost naše ekonomije.
oke, samo mi reci onaj glavni najbitniji bio, koja je vaša vizija poslije prosvjeda ?
sdp ili pak ne ?

znači prosvjeduje se za osatvku HDZ-a i poslije toga za upitnike ?

i ne , neću s vama prosvjedovat, jer mi je fenomenalno i nemam razloga za prosvjed.. ali me zanima zasto se ne riješite idiota pa ne povučete normalan narod na prosvjed ?
Provokator

oke, samo mi reci onaj glavni najbitniji bio, koja je vaša vizija poslije prosvjeda ?
sdp ili pak ne ?

i ne , neću s vama prosvjedovat, jer mi je fenomenalno i nemam razloga za prosvjed.. ali me zanima zasto se ne riješite idiota pa ne povučete normalan narod na prosvjed ?

ajde drkadžijo isfrustrirana, tebi da je dobro, nebi tu srao tolko i pokazivao frustracije na forumu. ostavi ljude da žive.
E kad se ja moram ustati iz groba da iznesem svoje mišljenje!
Pernar odlično vodi ovaj prosvjed! Vi koji ne vidite da je animirao ljude da sruše vlast koja je zadužila ovu državu za desetke milijardi eura i da je Hrvatska jedina država koja nije izašla iz krize i još uvijek tone, recite mi tko bi drugi mogao okupiti 10.000 ljudi da prosvjeduju za rušenje vlade?
I svi Vi koji ga optužujete neistinama ponovo pogledajte video kako bi vidjeli što je čovjek govorio.
Provokator

sdp ili pak ne ?

Nikako sdp, po mom mišljenju oni bi čak i puno gori bili nego ovi dosadašnji.
Jedna od naših glavnih točaka je neposredno biranje zastupnika, znači ne da glasaš za stranku kao do sada, već glasanje za čovjeka, jer smatramo da ovako čak i netko sa nekom idejom ne smije ići preko interesa svoje stranke zbog straha, što direkteno krši interese Hrvatske.
Za upitnike je čisto iz razloga što u hrvatskoj trenutno osim sdp-a i hdz-a nema nikog tko može iskočiti, to sa ovim gore što sam spomenuo bi se moglo lagano promijeniti.
Pošteno od tebe što priznaš da ti je dobro, i da nemaš zašto prosvjedovat, ali ne mogu shvatiti onda toliko zainteresiranost za ove prosvjede? Do sada je bilo tisuću prosvjeda po cjeloj hrvatskoj koji se mene nisu ni malo ticali, od seljaka, pa do besplatnog studiranja pa nikad nisam nigdje komenitrao ni pozitivno ni negativno o tome.
Kako se riješiti idiota? Po tebi je Ivan Lončar idiot, a ja koji ga poznam skoro cjeli život ti mogu garantirat da nije idiot, već da je normalan mladić.
Kohorta normalno da će se priključiti, isto kao što je normalno da će se u splitu priključiti torcida, u zg-u bojsi čisto iz razloga što jedino navijači imaju nekih iskustava sa organizacijom nečeg sličnog ovome. Što se tiče klošara, koji se i meni osobno gade, kak njima zabranit da dođu? Pa njima je najgore, normalno da će doći na ovako nešto.
Što se maskiranja tiče, tu se u potpunosti slažem s tobom, nažalost ljudi danas kad čuju prosvjed automatski im je u glavi libija egipat, to mi pokušavamo promijeniti ali normalno da ništa ne ide preko noći. Jučer se ove što su bacali grude i onu jednu bocu odmaskiralo i pozvalo da ako su toliko hrabri da napadnu policiju licem u lice od strane redara, pernar je otjeran zbog provociranja nekih nereda i to je sve napravljeno od strane dečkiju koje ti optužuješ da su "huligančići". Meni ne smeta što ti ne prosvjeduješ, smeta mi tvoje razmišljanje da netko samo zato što nije sposoban napraviti karijeru doktora, odvjetnika ili sl nije zaslužio iskazati svoje nezadovoljstvo na potpuno demokatski i legalni način
chager

. Kampanja pred izbore je uvijek prljava, volio bih da netko kao Pernar uđe u Sabor, i da ni jednu sjednicu ne prespava

pa dobro si ti normalan???
nacionalizacija imovine,svjestan ulazak u inflaciju,oprost 2/3 dugova građana takav covjek u saboru...ja sam mislio da ne mogu losiji nego sto us sad u sabor a ti hoces TO u sabor hahahah
Vezano za Pernara, Zoran Ostric je iznio par tocaka koje govore o njegovim idejama:

Skriveni sadržaj

U govorima Pernara i nekoliko drugih govornika izneseni su bitni elementi jednog fašističkog programa, iako još ne sustavno izloženi.
--> Kult vođe ("Nikad vas neću napustiti", odnosno "Nikad me se nećete riješiti"),
--> Poziv na nasilje (Pernar: "HDZ neće otići mirnim putem"),
--> Šovinizam ("Petar Preradović bio je jedini Srbin kojem se moglo vjerovati"),
--> Demonizacija protivnika ("Ne želimo promjene, želimo transformaciju, da demone zamijene ljudska bića").
--> Izjednačavanje kapitalizma i komunizma, uz obvezne masone i usput četnike (nisam čuo za Židove), kao arhineprijatelja koji žele uništiti našu državu, kulturu i tradicije.
--> Apsolutizacija ideološke dogme ("Prepoznat ćete njihove ljude vrlo jednostavno: njihov je svatko, tko nije za nacionalizaciju banaka")
--> Svetost nacionalne države
--> Poziv na preuzimanje ključnih institucija mimo izbora (prije izbora, treba staviti pod "narodnu" kontrolu HTV, sve "nezavisne" medije i banke)

Koliko vidim, u ZG je govorio i Buric. Nije li Buric bio clan HDZ-a?! Nije li malo suludo da rusenje HDZ-a traze oni koji su se do jucer napajali iz istih vreca s novcem i grabili s istog izvora?!

Mozda otud i veza i jucerasnji pokusaj poentiranja Pernara na konto Glavasa.

No, iz ovoga o cemu Pernar govori moze se iscitati sljedece:
- Pernarove ideje su dobre i prenapredne za ovo vrijeme. Doduse, kao takve su jednostavno neizvedive u demokratskom drustvu koje smo izabrali i kojem pripaadamo (ili to zelimo)

- Pernarove ideje su ideje diktatora/apsoluta. Diktatori/apsoluti mogu biti dobri i losi za one kojima vladaju. Zadnji stvarno "dobri" diktatori si bili pojedinci iz monarhistickih redova, prije nego su svi podebilili zbog inbreedinga ili se poklali zbog pohlepe. Kao god, zadnji "dobri diktatori" koji se takvima vole vidjeti su (bili) Gadafi, Castro, Chavez...
francika

E kad se ja moram ustati iz groba da iznesem svoje mišljenje!
Pernar odlično vodi ovaj prosvjed! Vi koji ne vidite da je animirao ljude da sruše vlast koja je zadužila ovu državu za desetke milijardi eura i da je Hrvatska jedina država koja nije izašla iz krize i još uvijek tone, recite mi tko bi drugi mogao okupiti 10.000 ljudi da prosvjeduju za rušenje vlade?
I svi Vi koji ga optužujete neistinama ponovo pogledajte video kako bi vidjeli što je čovjek govorio.

Hokejaši Medveščaka su okupili oko 15 000 ljudi nedavno u Areni :D

A i sad je trenutno više ljudi na utakmici nego na prosvjedima, to dovoljno govori da ljudi ne žele da ih vode u prosvjede neki poput ovoga Pernara...
Provokator

sdp ili pak ne ?

ti si vec u nekih 10 postova napisao da ti je fantasticno i fenomenalno.eto mi ti se svi divimo,ti si nas idol ajd sad molim te odjebi iz teme koja te ne zanima.

P.s. po onome sto pises, ti si iskompleksirana dusa koja jos zivi s mamom i tatom i pojma nema sto je zivot.

sto se tice pernara, lik je obicni gnjidavac i ja bi prije glasao za sanadera nego njega.

sto se tice prosvjeda, takodjer smijurija dok nam govore drze pernari i slicni ..
u rulji vise hdz mladezi nego nas..za grad koji s okolicom ima 30,000 nezaposlenih..da nas bude 500..sta rec.idem u zagreb iduci vikend, tu vise od sramote necu otic na trg.

Vidim da se svi slažete da treba više 'normalnih' ljudi biti na trgu, jedino tako se mogu neutralizirati likovi koji su došli liječiti svoje frustracije policijom i vikati parole koje nemaju vezu s vezom (po mom skromnom mišljenju).
Neka svatko pozove legu, dva, tri i da vidiš koliko bi ljudi došlo, nemam naviku pisati po forumima, ali jako me zasmetalo što u gradu koji je toliko duboko u govnima nezadovoljstvo dođe iskazat 1000 (jako nategnuta brojka) ljudi , što je 5-6 posto ljudi u gradu (ne uzimajući u obzir djecu i starce).
Premalo.
~ ajd svi onak prestanite kenjkat, tražiti izgovore za nedolazak na prosvjede jer mi na lagano idete na jetru s tim prepucavanjem... da imate pametnijeg posla ne bi stalno tu sjedili i tipkali prepucavajući se jedni s drugima... sasvim je svejedno tko je vođa, bitno je pokazati nezadovoljstvo i to na dostojanstven način, ako netko drugi izaziva i poziva na nerede, to ne znači da ga morate slijediti ako ste ponijeli mozak sa sobom!!! al ne, lakše je sjediti kod kuće i čekati ishod da se sve riješi samo od sebe, najjači su mi oni koji samo vide negativno kao ispriku da sami ništa ne poduzmu za situaciju u kojoj se nalaze i onda još kukaju kako im je loše!!! E pa dokle god većina upravo tako razmišlja, to znači da je toj većini ipak dobro i da ipak nismo dotakli dno dna. Uopće nije važno što će biti poslije, birat ćemo nekoga drugoga, a koga... Tko kaže da ćemo moći birati samo između ovog što sada imamo? Dokle god vi sjedite kući, vladi poručujete jasnu poruku - da ste zadovoljni njihovim vodstvom. Ne znam samo znate li da je EU jedno veliko s.... jer svatko tko ima nekretninu mora plaćati porez državi pa vi sad izvolite. Idem odavdje jer ću se sam još više naživcirati na letargične kenjkave lijenčine!
Catharine

sasvim je svejedno tko je vođa

tebi mozda je, meni nije.
Izasao sam na ulicu jer mi je dosta vodja sa karakternim crtama kakve ima i doticni gospodin.

rekao sam da idem u zagreb a zaboravio sam da je tamo drzao buric govor i slicni njemu..pa cu i o tome razmisliti.
slazem se s tobom u sustini ali ne zelim biti nicija marioneta.
a kakav je to * operni pjevač
boli me piso tko vodi prosvjede,osao sam neki dan na trg zbog sebe,a ne zbog stranaka,a tko je bio na prosvjedu boli me briga,borim se za sebe,kao sto bi i vi svi trebali..hebo vas led,izadite samo na trg,nemorate slusat,skandirat,samo budite tamo da se zna da vam nije dobro u ovoj drzavi,a ne biti tetkice pa otici sat vremena kasnije na kavu,kad se sve rascisti
frosty

boli me piso tko vodi prosvjede,osao sam neki dan na trg zbog sebe,a ne zbog stranaka,a tko je bio na prosvjedu boli me briga,borim se za sebe,kao sto bi i vi svi trebali..hebo vas led,izadite samo na trg,nemorate slusat,skandirat,samo budite tamo da se zna da vam nije dobro u ovoj drzavi,a ne biti tetkice pa otici sat vremena kasnije na kavu,kad se sve rascisti

e bravo! to sam isto i ja htjela reći, samo na malo drukčiji način (:
Catharine

najjači su mi oni koji samo vide negativno kao ispriku da sami ništa ne poduzmu za situaciju u kojoj se nalaze i onda još kukaju kako im je loše!!!

meni su još jači oni koji viču kako im je dobro u životu i neće prosvjedovati, no opet koriste svaku moguću situaciju da omalovažavaju prosvjede i njihove sudionike. užas.

od 30 000 nezaposlenih, na Trgu se okupilo 1000 ljudi. Od tih 1000 bar pola su studenti, zaposleni, školarci, umirevljenici... a di je sva ta masa od 30 000 nezaposlenih...
čini mi se da kod nas još uvijek (bar što se tiče većine) vrijedi ona "svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje"
zasto uvijek svi imate nesto protiv nekoga

smeta vas ovaj, onaj

do prije tri tjedna vas je smetalo sto nitko nista ne poduzme, sad se poduzima sad vam se ne svidja kako

ok, ne zelite slusati, kako neko nes govori, ne slazate se svim idejama

odite na trg, poduzmite nesto

od toga sto sjedite ispred kompa i serete, nece nis biti, a vama ce i dalje biti isto

jer vam nije svima dosta, da vas kradu i lazu i pritome se jos i smiju ?

mene zanima zašto se nije prosvjedovalo pred HDSSBom, SDPom, HSPom i HNSom. Oni ili su ili vladaju ovim gradom. A nije da nisu krivi za situaciju. :roll:
frosty

Upravo to!
Brick Top

Jao si ga svima nama kada neki ljudi vide spas u HDSSB-u i Dinku Buriću :roll: :roll:

Istina.
rockeros

chager

. Kampanja pred izbore je uvijek prljava, volio bih da netko kao Pernar uđe u Sabor, i da ni jednu sjednicu ne prespava

pa dobro si ti normalan???
nacionalizacija imovine,svjestan ulazak u inflaciju,oprost 2/3 dugova građana takav covjek u saboru...ja sam mislio da ne mogu losiji nego sto us sad u sabor a ti hoces TO u sabor hahahah

Baš to, ne mogu biti lošiji, većina, golema. Vjerujem da bi na svakom zasjedanju barem imao što reći, i da bi dizao ruku po savjesti, ma kakva ona bila. Uostalom, ući u Sabor ne znači i imati utjecaja na odlučivanje, samo je dovoljno da se stravri pokrenu, što mali možda može, a dijelom je i pokazao. Puno toga mi se kod njega ne sviđa, ali ima i dobrih stvari. Bolje Pernar, nego garantirati SDSS-u tri zastupnika zauvijek, ili danas sutra Kontri isto tako nešto, ili Iskoraku...a jesmo konzervativni kad nam to odgovara.

Dosta priče ,idemo raditi,učiti,pomagati,moliti se,voliti..........a ne gubiti vrijeme!!!
I nemojte zaboraviti,sutra je 8.MART!!!!!
~ zna li tko kada su sljedeći prosvjedi u našem gradu? pratim medije i FB, ali nigdje nikakva informacija... nije valjda da se nitko nije imao pozabaviti prijavom mirnog okupljanja i ostalim što treba? ):

Tagovi