Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Osječka pivovara najavljeni štrajk smatra nelegalnim

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
pivopija
Ukupno postova: 31
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 1
Post Postano: 20.02.2011. 8:30 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pet ljudi ti objašnjava neke stvari ,a ti opet tupiš po svom,bolje bi ti bilo da više ništa nepišeš jer si glupa kao k....Idi radi nešto ,a nemoj po cijele dane pametovati po forumima
Yoanna35 je napisao/la:
nisam s Harvarda..pričaš o sposobnim ljudima..znaš kad danas priložiš zamolbu traži se VSS, onda dodatne edukacije pa ja priložim certifikat, pa eventualne edukacije vani...takvih u Pivovari nema..pa informatičko znanje...pa znanje minimum dva strana jezika..pa HACCP, pa radno iskustvo i rezultati rada..preporuka poslodavca..na jedno radno mjesto stigne jdnako kvalitetnih bar 50 zamolbi...a onda ide Rođo linija...nisam ni zla, ni bahata, samo sam realna..bahato se ponašate, a ne znate koliko malo vrijedite na tržištu rada..ne znate kako to danas izgleda i kockate se sa radnim mjestom za koje ste presigurni da ga ne možete izgubiti...u ovakav vremena. Tko god ostane bez posla sa 40 i više godina neće više nikada nigdje raditi jer takvih kao što ste vi svako posebno ima pun biro i nitko nije nezamjenjiv.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
pivovara
Ukupno postova: 23
Post Postano: 20.02.2011. 9:32 
Naslov:  

Yoanna35 je napisao/la:
neću slati nikave zamolbe..jer tamo ljudi moje struke ima dovoljno...oteti nekome radno mjesto..nikada...
Vidiš upravo to se događa.U zadnje tri godine desetak je otišlo svojom voljom/sve VSS i mladi/jer su sposobni a nisu podobni a oni koji ne žele ići proglašeni su tehnološkim viškom.Kako smo mi ljudi čudni, svi se čude Kamenskom, Đakovštini. Uljari, Vibrobetonu kako su kasno reagirali, kako rade a plaće ne primaju a kada radnici Osječke pivovare reagiraju dok još nije kasno i nije sva imovina rasprodana onda se isčuđavaju kako su bahati, primaju plaću svaki mjesec pa što hoće.Informacije radi plaća za prošli mjesec još nije isplaćena i tko zna kada će biti. Od te plaće samohrane majke uzdržavaju svoju djecu,razvedeni očevi plaćaju alimentaciju za svoju djecu,netko je sam hranitelj obitelji jer mu je supružnik nezaposlen, i oni koji su višak imaju djecu koja su nezaposlena ili se školuju,hoće li biti u redu kada svi oni završe na ulici jer su nepodobni.

mandra
Ukupno postova: 44
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 20.02.2011. 11:03 
Naslov:  Re: Osječka pivovara najavljeni štrajk smatra nelegalnim

podrška pivarcima koji su to i koji će to biti još dugo...nadam se! samo oni koji rade u pivovari ili imaju nekoga tamo znaju šta ti ljudi proživljavaju i šta se uistinu tamo događa,i je istina imaju za sada imaju prava po kolektivnom ugovoru i šta trebali bi od toga odustati,pa zar nije čudno da uz tolike otpremnine ode samo jedan radnik?! svi za jednoga i jedan za sve -rijeko ali vrijedno!

Yoanna35
Ukupno postova: 350
Post Postano: 20.02.2011. 12:46 

Pivopijo..opet vrijeđaš..forumi služe za razmjenu mišljenja, demokratsko pravo je reći što mislim, rado bi radila ali ne mogu, ne mogu čak ni konobariti jer sam prekvalificirana. Imam iskustvo...od toga kako je teško naći novi posao, a nisam orjentirana samo na Osijek, do toga kako se gazde -vlasnici rješavaju zapsolenih i po kojem principu, uvijek se prvo rješavaju onih koji prave probleme. Ti si mišljenja da će štrajk sprječiti vlasnika da podijeli otkaze ja sam mišljenja da će to bit kontraefektivno. Isto tako sam mišljenja da ova priča o katalogu radnih mjesta koja potječe iz Jugoslavije nema smisla..jer nitko od nas ne bi nekoga plačao za ono što ne radi, primjerice netko sa VSS trenutno radi kao ličilac i ti ga angažiraš kod sebe doma, platit ćeš ličenje ne njegovu struku koju trenutno ne radi. Žao mi je ko psu svakog čovjeka koji ostaje bez posla..samo sam mišljenja da štrajk neće pomoći..
O podobnosti bi mogla napisati jednu A4 stranicu, mrzim ju milion puta sam si postvaila pitanje kako neka poduzeća funkcioniraju ako se zaposšljavaju samo podobni, neobrazovani i sl...nemam odgovor, ali činjenica je da te firme i dalje rade. Ružno je kad ti netko u facu kaže da te neće zaposliti jer nisi njihov-a , bez obzira na reference..ali to smi mi Hrvati, ima nas 4,5 milona i dijelimo se na naše i njihove..strašno.

maxxp
Ukupno postova: 57
Post Postano: 20.02.2011. 15:11 
Naslov:  

mandra je napisao/la:
podrška pivarcima koji su to i koji će to biti još dugo...nadam se! samo oni koji rade u pivovari ili imaju nekoga tamo znaju šta ti ljudi proživljavaju i šta se uistinu tamo događa,i je istina imaju za sada imaju prava po kolektivnom ugovoru i šta trebali bi od toga odustati,pa zar nije čudno da uz tolike otpremnine ode samo jedan radnik?! svi za jednoga i jedan za sve -rijeko ali vrijedno!

Pa da, upravo to. Kod svakog kapitaliste radnici ako imaju sreće pa imaju kolektivni, imaju samo i samo prava iz kolektivnog ugovora. Sindikat ne vodi poslovnu politiku firme i ne pravi sistematizaciju radnih mjesta...i bodovanja istih.
Bojim se da će priče naširoko i nadugačko debelo zeznut baš one radnike koji bi ovaj kolektivni ugovor trebali najbolje iskoristiti.

mandra
Ukupno postova: 44
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 20.02.2011. 20:24 

da li i po kojem kolektivnom ugovoru radnici imaju pravo na zdravstveno osiguranje? i čiji je propust što su ga izgubili nemarom pri prebacivanju sjedišta OSJEČKE pivovare u VINKOVCE!!!!????? ipak mislim da je to dobro smišljeno barem mu neće nitko na bolovanje!

pivovara
Ukupno postova: 23
Post Postano: 20.02.2011. 21:01 
Naslov:  

mandra je napisao/la:
da li i po kojem kolektivnom ugovoru radnici imaju pravo na zdravstveno osiguranje? i čiji je propust što su ga izgubili nemarom pri prebacivanju sjedišta OSJEČKE pivovare u VINKOVCE!!!!????? ipak mislim da je to dobro smišljeno barem mu neće nitko na bolovanje!
Najurio je osobu koja je sve obavljala savršeno pod izlikom da radi samo pola sata dnevno a sada njen posao odrađuje troje ljudi i ne stignu ni stoti dio onoga što je ona u tih pola sata mogla.

PopCornStar
Ukupno postova: 34
Spol: Muško Muško
Post Postano: 21.02.2011. 9:15 

Yoanna35 je napisao/la :
kako ne kužiš...ljudi imaju ozbiljnih problema..jebo plaću..oni boluju od samoupravljanja..

Ccc,sves ti u pravu... Neg puno se ti češeš tam gdje te ne svrbi Yoanna... Kak sam/a kažeš da nemaš veze sa pivovarom... A vidim da si i u samoupravljanje upućen/a. Ne želim bit grub al kolko sam skužio bolje da si prostudirala samozapošljavanje a ne samoupravljanje...

Post Postano: 21.02.2011. 14:36 

Pop...dragi ovako češanje tamo gdje me ne svrbi je moja osobna satisfakcija, imala sam slučajno opciju rada u tri firme u Osijeku, na ovaj ili onaj način pa imam uvid u situaciju..ne bi komentirala neke pojavnosti da nisam sigurna u ono što govorim, druga stvar je što preko struke imam kontakte s kolegama u ostalim proizvodnjama...e tako imam pravi uzorak, odnosa plaća, prekovremenih sati, isplate dodataka..kao i obaveza zaposlenika..mogu sa sigurnošću reći da zapolsenici pivovare imaju najmanju efikasnost za radnog dana, nisu oni krivi, netko tamo ne zna primjeniti novi sistem

Yoanna35
Post Postano: 21.02.2011. 14:49 

Po glede samozapošljavnja...s mojom strukom ja mogu ili otvoriti neku proizvodnju ..a za to su potebni milioni ili mogu raditi savjetodavno, a za to je potrebna dodatna edukacija..cca od 30 000 do 100 000 kn, stanje na mojem tekućem je nula kuna, a roditeljsku kuću koja i tako nije moja stvarno ne planiram staviti na bubanj.

Tercbela
Ukupno postova: 2
Post Postano: 24.02.2011. 21:48 

vi koji ste uz komaka unistavate pivovaru. uzmite novce i gubite se u slovacku. pazite da se ne smrzne ukradeno pivo u kediju. bolje da ga popiju igraci aston lile. pozdrav kumi mi,kumu pam i kumu ki. drste se. zok. komak, ne pise ti se dobro.

Info: http://www.osijek031.com/viewtopic.php?t=30393&start=30#ixzz1EuaIv5YY

Skoči u forum: