Autor |
Poruka |
Brick Top
Ukupno postova: 708 Spol:  Muško
|
Jel postoji negdje ikakvo mjerodavno istraživanje (ne mislim da ankete STV-a), referendum, bilo šta, gdje je većina građana izričito protiv kipa Ante Starčevića i gdje rezultati pokazuju da bi ga najrađe bacili na dno Drave?
|
Dakle, još uvijek čekam na odgovor, tj. na argument na koji se mnogi protivnici ovog spomenika pozivaju.
A kad se već raspravlja o ukusima, onda moram reći da mi one stepenice, koje su po mišljenju struke najbolje (što ne mora značiti da je to onda božja riječ i da to zaista je najbolje), izgledaju hmm... ne znam ni kako bih se izrazio... gadno, ajmo reći.
Ne kažem ni da je sadašnji spomenik fenomenalan i ne kažem da ga Đapić nije mogao instalirati na možda primjereniji način gdje svojim protivnicima ne bi dao da dođu do izražaja, ali svejedno, toliko žuči prosipati radi njega i zazivat bacanje na dno Drave, negirat povijesnu ličnost i važnost Ante Starčevića... to mogu samo ljudi s kojima nešto nije u redu  |
|
|
|
|
 |
muvifrik
Ukupno postova: 878 Spol:  Nebitno
|
ti očito ne vidiš dalje od nosa. ovdje je spomenik najmanje bitan, ružan - manje ružan. bitno je da je prvi čovjek grada sproveo samovolju i tu priča staje. ili počinje. |
|
|
|
|
 |
rencyy Ukupno postova: 19 Spol:  Nebitno
|
Dakle,spomenik je takav kakav je..nekom lijep nekom gadan a nekog boli dzon gdje je.Meni osobno nije lijep,majstor koji je radio je ili priucen ili je bio pijan kad je pravi ga(kao bista Drazena Petrovica ispred dvorane Cibone)i kao ostali spomenici koji se lijevaju kod nas,opcenito nisu lijepi(glavna ljevaona za kipove,spomenike je bila za vrijeme yuge u Sabcu u srbiji)a ovo sada sto se gradi je sramota,samo kad pogledate spomenik DRAZENU PETROVICU U LAUSANI,dovljno ce vam biti sve i jasno naravno,a za slag su oni radijatori,opcenito kod nas neki arhitekti koji se furaju na 22 stoljece pokazuju se svojim "djelima"na uskim njivama,kad dodjete na te uske njive prvo se zapitate a gdje su kuce???Pokraj onih limarskih radnji,skladista picha i ostalog sto se gradi tamo sjetite se spomenika STARCEVICU,znaci,nasi arhitekti su dno dna,i u Zagrebu i Osijeku pogotovo,tako da se nemamo cemu cudit ako je koji spomenik ruzan,al da jedan momcic tu pise kako ga treba bacit na dno drave cu skocit odma prva i u facu mu se zabit ako treba zato sto je STARCEVIC BIO OTAC DOMOVINE I HRVAT!!!!!!!!!! a sto je spomenik gadan i ruzan nisam nista rekla,cak da pache i sam kritikujem kako izgleda. |
|
|
|
|
 |
|
NASI ARHITEKTI SU ZA PROJEKTIRANJE LIMARSKIH RADNJI-HALA ZA PICHE I SKLADISTA KERAMICKIH PLOCICA!
toliko o arhitektima koji su bas u Osijeku napravili dzumbus,od Divaltove do Uskih njiva i spomenika. |
|
|
|
|
 |
Sharon
Ukupno postova: 1469 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Znaš, prijatelju forumaški - uvijek netko trpi ono što naziva neukusom vladajućih. Netko se uvijek ne slaže, kritizira i - to je o.k. Rekoh već ali ću ponoviti: ako je nelegalno postavljen - ne znam što sprečava Bubija da ga skine? A da bismo bili potpuno pravedni - netko je spomenuo referendum građana (skupo i malo vjerojatno)- zanimljivo bi bilo vidjeti što bi građani rekli. A i taj spomenik je izašao iz struke o kojoj govorite (nije ga ljevao baš neki kovački šegrt), tako da je riječ ipak o ukusima, pa i unutar same struke.
Jbg, ja sad, na primjer, trpim neukus vladajućih, mada su pojmovi malo promijenili značenje. U ovoj vladajućoj garnituri ne moš govorit o neukusu jer je osnovni preduvjet za ocjenu da je nešto neukusno - da bude napravljeno. A što oni uopće učiniše, dovršiše, napraviše? Eto, ne možeš ih optužit niti za neukus/ukus... Bljutavo, totalno. |
|
|
|
|
 |
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol:  Nebitno
|
Umjesto da čekaš odgovor na blesavo pitanje, mogao si ga smisliti i sam. Recimo, Bubi je izbore dobio sa 2 puta više glasova od Đapića, a predizborno mu je obećanje bilo da će skloniti rugobu s trga. Ili, isto su obećali i zamjenici gradonačelnika Lovoković i Vrdoljak, a i oni su u ekipi s Bubalom dobili izbore. Nećemo valjda zbog kipa na trgu raspisivai referendum? Uostalom, da su Osječani rekli "Da" odurnoj grdosiji, valjda Đapić ne bi dovukao 30 autobusa brđana iz susjedne države na trg.
Zar treba ponovo o spomeniku? To je već raspravljeno? Spomenik je ruglo, uvreda za struku, suprotan arhitektonskom projektu novog trga, negirani su rezultati naječaja, nametnut je izbor neobrazovanog Đapića, isprva je bio čak i bespravno postavljen (naime, neznalica Tone Papić nije znao da je potrebno izdati dozvolu, pa je kip ispočetka imao malo niže postolje, dok Grad nije dozvolu i napravio), bačen je novac poreznih obveznika, negirana je voljai zabrana samog Ante Starčevića, sramotno je uklonjen spomenik "Grupa građana", itd., itd....
Što se tiče bacanja u Dravu, to je netko ovdje naveo kao ideju. Ne vjerujem da bi većina građana spomenik bacila u Dravu, iako je bacanje u Dravu svojevrsna osječka tradicija, reklo bi se brend. Ja bih ga vratio Đapiću, ako ne želi, reciklaža.
No spomenik je ovdje nebitan. Bitno je lažno obećanje Krešimira Bubala i ostalih. HDSSB=HSP=HDZ. Spomenik je uvijek simbol, a ovaj je postao simboličan na više načina - simbol primitivizma, nasilja nad demokracijom, neukusa, lažnih obećanja, ukratko osječki simbol iz prvih 20 godina države Hrvatske. |
|
|
|
|
 |
centurion Ukupno postova: 938 Lokacija: Grad na Dravi Spol:  Muško
|
Slazem se da veliki vecina građana zeli(i ja naravno) Grupu građana nazad na glavni trg ali da su ju odlucili vratiti ( a struka kaze da na tom trgu nije mjesto takvom spomeniku) onda bi opet od nekih građana bili prozivani da ne slusa struku pa bi tu opet bili isti Bubi i đapić.
Ja da sam gradonacelinik ovdje bi ignorirao struku i vratio građane na TRg iako je logicnije da Grupa ide na trg slobode a Ante vec ako mora na trg A.Starcevica.
jedno je logika,drugo su nasa sjecanja i zelje, jedno je volja naroda a drugo struka ali ako je rekao(iako nigdje na netu ne nadjem bas da je Bubalo obecao maknit ovaj i vratit grupu) trebao ga je vratiti/makniti usprkos misljenju struke. |
|
_________________ Korak ispred ostalih! |
|
|
 |
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol:  Nebitno
|
Prvi put čujem da je "struka" rekla da Grupi građana nije mjesto na trgu. Ako se ne varam, struka, dakle arhitekti, baš su Grupu građana u izvornom projektu trga predvidjeli na trećem kutu trokuta, s obzirom da su na druga dva također objekti kružnog oblika, ulazi u pothodnik.
Nije čak ni posebno važno da li će se vratiti Grupa građana ili ne, jer dozvoljavam da je sasvim moguće da nikakav spomenik ne treba biti na tom trgu. Važno je da se u predizborno vrijeme itekako govorilo o uklanjanju ovog gadnog Starčevićevog spomenika, i nećemo li valjda sada morati tražiti te članke i izjave, da bi se podsjetili kako su Krešimir Bubalo i ostali vlastodršci, po svemu sudeći, prevarili birače.
Pravo je pitanje zašto je Bubalo odustao od uklanjanja tog simbola gaženja građanskog Osijeka? Boji li se horde neoustaša? Želi li izbjeći medijsku polemiku? Je li se možda dogovorio sa Hsp-ovcima? Misli li danas možda da je spomenik na mjestu, i da je sve u redu? Da li mu je možda to naredio Glavaš? |
|
|
|
|
 |
|
Pravo je pitanje zašto je Bubalo odustao od uklanjanja tog simbola gaženja građanskog Osijeka? Boji li se horde neoustaša
Kakve neoUstase ti spominjes,o cemu ti,gdje su ustase??Jel ih vidis po gradu,na selu,na moru???Dokle ce biti vise ta rijec "ustasa" na sajtov ovom a i ostalim u Hrv.Necudi me sto je na sarajevu ili beogradu ta rijec cesta,za njih mi je poznato al za ovaj i druge portale me brine ta rijec.A sto se tice spomenika,pa najbolje je pitat BUBIJA,on zna rijesenje,odgovor bolje nego hobotnica Paul u Oberhausenu:) |
|
|
|
|
 |
muvifrik
|
kolegice, i po treći put si izbjegla odgovor na direktno pitanje. meni dovoljno.
plus da si prebacila lopticu na sadašnju vlast, što je u neku ruku i u redu. jer, ako je đapić napravio to što je napravio, a bubalo rekao što će napraviti, a nije to napravio, onda su za mene obojica u istom košu, ili kao što je Felt napisao, jednaki.
ali ako od 2 zla moram birati manje, onda ću više biti sklon vlasti koja ne radi ništa, nego ona koja sprovodi samovolju nauštrb onih koji su tu vlast izabrali.
što se tiče struke, nisu svi u svom poslu najbolji. neki su bili odlikaši, neki ne. tako i ovaj spomenik po meni nije napravio odlikaš. no, to je samo moje mišljenje. možda bi taj spomenik negdje i sjeo kao budali šamar. ali ne na ovaj trg pod onakvim okolnostima. |
|
|
|
|
 |
Brick Top
|
Umjesto da čekaš odgovor na blesavo pitanje, mogao si ga smisliti i sam. Recimo, Bubi je izbore dobio sa 2 puta više glasova od Đapića, a predizborno mu je obećanje bilo da će skloniti rugobu s trga. Ili, isto su obećali i zamjenici gradonačelnika Lovoković i Vrdoljak, a i oni su u ekipi s Bubalom dobili izbore. Nećemo valjda zbog kipa na trgu raspisivai referendum? Uostalom, da su Osječani rekli "Da" odurnoj grdosiji, valjda Đapić ne bi dovukao 30 autobusa brđana iz susjedne države na trg.
|
Ne postoje glupa pitanja, samo glupi odgovori
A to što si ti tu sve naveo su tvoja osobna stajališta i razmišljanja, a nikako argument, koji vi koji ste protiv spomenika, naveliko koristite - da je većina građana protiv tog spomenika. A ja sasvim lijepo i precizno pitam, odakle vam to, osim u vašim glavama?
Evo ja sam si u svojoj glavi umislio da je većina Osječana ZA taj spomenik jer on još uvijek uredno stoji na glavnom osječkom trgu. I šta ćemo sad? Vrtit se u krug.
Hoću reći da nije korektno od vas protivnika spomenika da se poistovjećujete sa većinom Osječana jer vam to ne drži vodu. |
|
|
|
|
 |
muvifrik
|
a evo ti opet :
ti očito ne vidiš dalje od nosa. ovdje je spomenik najmanje bitan, ružan - manje ružan. bitno je da je prvi čovjek grada sproveo samovolju i tu priča staje. ili počinje. |
|
|
|
|
 |
|
ako je Djapic napravio samovolju sa spomenikom i je napravio,Djapicevo je vrijeme proslo,dosao je BUBALO,i obecao maknit spomenik sa trga,evo godina je prosla a BUBI shuti i pravi se englez,a sta onda da kazemo za Djapic-Bubi??Jel su isti?Jedan gradi bez pitanja a drugi obecava i laze?? |
|
|
|
|
 |
Sharon
Ukupno postova: 1469 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Pa, tko ti brani?!
Ako si te struke+odlikaš tad ovo ima smisla. Ako nisi - pridruži se naklapanjima. |
|
|
|
|
 |
Brick Top
|
a evo ti opet :
ti očito ne vidiš dalje od nosa. ovdje je spomenik najmanje bitan, ružan - manje ružan. bitno je da je prvi čovjek grada sproveo samovolju i tu priča staje. ili počinje.
|
Zašto onda svojim istomišljenicima ne kažeš da ne povlače "argumente" tipa: "spomenik je ružan", "većina građana je protiv njega", "Ante Starčević nije htio da mu se podižu spomenici" itd. ? Ja sam samo na to reagirao.
A drugi par rukavica je jel on samovoljno i bespravno podignut. Jer ako je, zašto još uvijek stoji na svom mjestu? Zašto evo recimo ti muvifrik ne pokreneš neku građansku inicijativu, zašto ne alarmiraš nadležne institucije, kurca-palca i ne riješiš se tog spomenika kad ti je toliki trn u oku (tebi i "većini građana") i kad ja ne vidim dalje od nosa? |
|
|
|
|
 |
 |
|