Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Ne sijemo mržnju i nismo nacisti, mi smo desničari!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
chaknoris

Ukupno postova: 591
Spol: Muško Muško
Post Postano: 22.03.2010. 13:51 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Wink

Zadnja promjena: chaknoris; 18.07.2010. 16:45; ukupno mijenjano 1 put.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
SmokeY

Ukupno postova: 371
Post Postano: 22.03.2010. 14:00 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la:
Forever Defiant je napisao/la: a budimo realni svi znamo tko je na toj fotografiji, a fotka je očigledno snimljena na danima piva.
Realan sam i ne znam tko je na fotki.

Tko god bio, skida se na javnom mjestu i cini to vrlo svjesno i vrlo namjerno, ocekujuci i trazeci paznju. Zar je ocekivao da ce od okoline dobivati samo pohvale za svoju tetovazu?

I kupalista su javna mjesta pa sta onda. Bi li on trebao nositi nekakav jednodjelni kupaci da pokrije stomak. Za tebe mogu reci da "vrlo svjesno i vrlo namjerno ocekujuci i trazeci paznju" pises ovakve gluposti. Ja doticnu osobu sa slike dobro poznajem i odmah sam znao da ovaj clanak nema veze s njim.

Zadnja promjena: SmokeY; 22.03.2010. 14:01; ukupno mijenjano 1 put.

Ukupno postova: 5431
Post Postano: 22.03.2010. 14:00 
Naslov:  

Forever Defiant je napisao/la:
Ili je možda problem u autorskim pravima? Kolika je uopće legalna krađa tuđih članaka? Koliko znam to se može napraviti u neprofitne i osobne svrhe, a portal 031 to nije. Zasigurno je lakše stisnuti copy paste i napraviti se blesav, nego recimo nazvati Tomislava Balaša i pitati ga za dopuštenje da objave njegovu fotografiju.

Ovdje nema riječi o krađi članka, jer su autor i izvor uredno potpisani, što je dopušteno prema Zakonu o medijima.

Članak 17.
Nakladnik objavljuje na odgovarajućim mjestima svakoga programskog sadržaja sljedeće podatke:
– ime i prezime autora objavljenog priloga, osim ako se autor tome protivi,
– ime i prezime osobe, odnosno tvrtku nositelja autorskih prava glede objavljenih programskih sadržaja, osim u tiskovnim medijima i radijskim programima,
– naziv pravne, odnosno ime i prezime fizičke osobe koja čuva korišteno kulturno dobro ili arhivsko gradivo, odnosno odgovarajuću reprodukciju,
– naziv medija iz kojega je preuzet programski prilog ili isječak iz programskog priloga, osim ako je međusobnim ugovorom određeno drugačije.

Fotografiju sam stavio arhivsku na temu skinheadsa, nemam pojma tko su osobe na fotografiji. Između ostalog, Zakon o medijima kaže i:
Članak 7.
(3) Osoba koja svojim izjavama, ponašanjem i drugim djelima u vezi s njezinim osobnim ili obiteljskim životom sama privlači pozornost javnosti ne može zahtijevati istu razinu zaštite privatnosti kao drugi građani.

Članak sam prenio bez ikakvog komentiranja, kako je to netko sugerirao, i u najboljoj namjeri, kako bi i ti dečki (s kojima se uopće ne slažem, no to je ovdje nebitno) dobili priliku iznijeti svoje viđenje stvari o kojoj se dosta pisalo, a pisali su uglavnom ljudi sa stavovima protivnima njihovima. Ako njih dvojica nisu željeli medijsku eksponiranost, nisu morali davati intervju!

Post Postano: 22.03.2010. 14:12 
Naslov:  

Nandino je napisao/la:
Zakon o medijima kaže i:
Članak 7.
(3) Osoba koja svojim izjavama, ponašanjem i drugim djelima u vezi s njezinim osobnim ili obiteljskim životom sama privlači pozornost javnosti ne može zahtijevati istu razinu zaštite privatnosti kao drugi građani.

Znaci li to da me netko moze uslikati kako natezem pivo i staviti me u clanak u kojem se spominje recimo osjecki alkosi. Mozda bi mi lice bilo cenzurirano ali bi me po tetovazi vecina njih skuzila.

Ukupno postova: 4291
Post Postano: 22.03.2010. 14:15 
Naslov:  

SmokeY je napisao/la:
Nandino je napisao/la:
Zakon o medijima kaže i:
Članak 7.

Znaci li to da me netko moze uslikati kako natezem pivo i staviti me u clanak u kojem se spominje recimo osjecki alkosi. Mozda bi mi lice bilo cenzurirano ali bi me po tetovazi vecina njih skuzila.

koliko ja znam, ako to radiš u javnosti - da!

Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.03.2010. 14:33 
Naslov:  

SmokeY je napisao/la: I kupalista su javna mjesta pa sta onda. Bi li on trebao nositi nekakav jednodjelni kupaci da pokrije stomak.
Ne, samo je trebao razmisliti prije nego si je dao istetovirati nacisticki simbol, odnosno simbol koji predstavlja rezim zasnovan na mrznji i cije velicanje je zabranjeno. S obzirom da poznajes osobu koja ima takvu tetovazu, mozes iz prve ruke saznati cini li sto za prikrivanje te tetovaze, ne cini li nista, ili se njome ponosi i trudi se pokazati ju cim vecem broju ljudi [npr. skidajuci majicu na zbivanjima javnog karaktera usred jeseni/zime].

Citat: Za tebe mogu reci da "vrlo svjesno i vrlo namjerno ocekujuci i trazeci paznju" pises ovakve gluposti. Ja doticnu osobu sa slike dobro poznajem i odmah sam znao da ovaj clanak nema veze s njim.
To sto poznas osobu koja iznad pupka ima istetoviran simbol nacizma ne znaci da se na ovoj fotografiji radi upravo o toj osobi. Kako znas da to nije neka druga osoba s kukastim krizem iznad pupka, kad ne vidis lice te osobe? Ocjenjujes li po pupku? Koliko dobro poznas pupak te osobe? Je li to taj pupak? Podpupcje?

Ukupno postova: 31
Post Postano: 22.03.2010. 15:01 
Naslov:  

Nandino je napisao/la :
Ili je možda problem u autorskim pravima? Kolika je uopće legalna krađa tuđih članaka? Koliko znam to se može napraviti u neprofitne i osobne svrhe, a portal 031 to nije. Zasigurno je lakše stisnuti copy paste i napraviti se blesav, nego recimo nazvati Tomislava Balaša i pitati ga za dopuštenje da objave njegovu fotografiju.

Ovdje nema riječi o krađi članka, jer je autor uredno potpisan, što je dopušteno prema Zakonu o medijima.

Članak 17.
Nakladnik objavljuje na odgovarajućim mjestima svakoga programskog sadržaja sljedeće podatke:
– ime i prezime autora objavljenog priloga, osim ako se autor tome protivi,
– ime i prezime osobe, odnosno tvrtku nositelja autorskih prava glede objavljenih programskih sadržaja, osim u tiskovnim medijima i radijskim programima,
– naziv pravne, odnosno ime i prezime fizičke osobe koja čuva korišteno kulturno dobro ili arhivsko gradivo, odnosno odgovarajuću reprodukciju,
– naziv medija iz kojega je preuzet programski prilog ili isječak iz programskog priloga, osim ako je međusobnim ugovorom određeno drugačije.

Fotografiju sam stavio arhivsku na temu skinheadsa, nemam pojma tko su osobe na fotografiji. Između ostalog, Zakon o medijima kaže i:
Članak 7.

Članak sam prenio bez ikakvog komentiranja, kako je to netko sugerirao, i u najboljoj namjeri, kako bi i ti dečki (s kojima se uopće ne slažem, no to je ovdje nebitno) dobili priliku iznijeti svoje viđenje stvari o kojoj se dosta pisalo, a pisali su uglavnom ljudi sa stavovima protivnima njihovima. Ako njih dvojica nisu željeli medijsku eksponiranost, nisu morali davati intervju!

Stranica GS-a za razliku od drugih nema očitu poveznicu na opće uvjete korištenja, ali jasno stoji natpis 'Sva prava pridržana' čime se jasno daje do znanja da se niti jedan dio stranice ne smije koristiti bez prethodne suglasnosti autora, što očigledno nisi dobio - prekršio si autorska prava.

Isto tako što se tiče fotografije, možda je dečkima na fotki (koje gle čuda više nema Shocked ) bilo jednostavno vruće, pa su skinuli majice i zabavljali se tako, a očigledno je da je i lik na lijevoj strani okreno glavu kako se ne bi eksponirao, čime jasno daje do znanja da mu fotografiranje nije bilo po volji. Zar je to privlačenje pozornosti? Također se prema nekim osnovnim pravilima fotografije može zaključiti da je fotografija uz članak cropana, što opet govori da je ovdje objavljena sa namjerom da se dvojac odnosno trojac prikaže direktno u kontekstu intervjua.

Što se pak tvoje plemenite namjere da daš na uvid javnosti razmišljanja dvojca iz teksta tiče, u članku jasno stoji da su nakon dužeg nagovaranja pristali isključivo na razgovor sa novinarom Glasa Slavonije, a ne portala Osijek 031.

Budi svjestan da zakon ne može djelovati retroaktivno, pa da tako ni ti sada ne možeš tražiti nekakve naknadne autorizacije!

Citat: čekaj sad malo,ja sam pročitao tekst,u kojem oni ispadaju folklorno društvo...
zato te fino pitam šta su? molim odgovor,jer u moje vrijeme nazi-skinsi nisu bili folklorno društvo.
i ovo uopće nema veze s nikakvom slikom (zaboli me što je netko slikao onog malog klempu iz donjike,taj dečkić je i ok)

U tekstu jasno piše da dvojac prezire etiketu ''nacist'' ili još debilniju ''naci''. Jasno je spomenuto da se smatraju patriotima, a da što se nacional socijalizma tiče, drže kako pripada prošlom svršenom vremenu. Nigdje ne pozivaju na mržnju i nesnošljivost u članku, što im se ovdje cijelo vrijeme implicira. Ako je netko nacional socijalist po uvjerenju, to ne znači da automatski podržava genocid. Main Kampf, biblija NS-a ima 500 i kusur stranica; pa zar misliš da su sve usmjerene ka razmišljanjima o istrebljenju i sl.? Isto tako nije nimalo čudno kada neki hrvatski poklonik ns-a smatra sebe i antifašistom. Svaka normalna osoba koja živi danas u Hrvatskoj treba sebe smatrati antifašistom, ne zato jer on danas postoji u Hrvatskoj, ili je postojao od strane hrvatskih vlasti (ne postoji, niti je postojao!), već zato jer nas povijest jasno uči o svim patnjama i zločinima fašističke Italije nad hrvatskim narodom i državom.

Nacional socijalizam jest, koliko god će ovo sada svima banalno i paradoksalno zazvučati, jedan od temelja današnje demokracije, jednako kao što su i komunizam, i fašizam, i učenje crkve.
U predgovoru Mein Kampfa, koji je napisao ako se ne varam dr. Franjo Letić, stoji da svaki ozbiljni političar koji drži do svoje nauke, mora imati iza sebe pročitane i MK, i Manifest KP, i Bibliju, jer te tri knjige su u principu najsveobuhvatnije vrelo političkih sistema današnjice. Svaki od ta tri nauka spominje mnoštvo stvari koje su najbolji primjeri olakšavanja upravljanja državom i narodom.

Druga su stvar potencionalni i realni zločinački karakteri prve dvije knjige, ali znači li to da se treba, da uzmem banalni primjer, apsolutno odreći crkvenog nauka samo zato jer svako malo slušamo o pedofilskim aferama? Znanje ne poznaje zločin i loše štivo. Iz svega treba učiti za bolju i kvalitetniju budućnost.

Citat: Koja su to obiljezja nosili i imali, a da ih je netko zbog njih tuzio? IMHO, nije valjda da su ih privodili zbog "Hello Kitty"?

Piše ti u novinskom članku, odnosno vidi se na kopiji presude koja je objavljena; bedževi Skinhead-Stolz und treu i White Power, zakrpa White resistance i majica Furchtlos und treu.

Paradoksalno, ovdje se nitko ne diskriminira, nego se poštuje bijela rasa Twisted Evil

maniche

Ukupno postova: 1173
Upozorenja : 1
Post Postano: 22.03.2010. 15:15 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la :
maniche je napisao/la: osječaj mržnje?pa onda nisi ništa bolji od njih..dapače, još si i licemjeran.
Ovo je jedna od najdebilnijih teza u Univerzumu. Smislio ju valjda jedan debil i onda ga pocela slijediti vojska debila.

Mrziti ideje koje propagiraju - svakako. Prema ljudima se odnositi sukladno civilizacijskim normama, koje su pak ocito strane tim ljudima. Nikako i ni na koji nacin ne opravdavati njihove ideje.

Dakle, ne mlatiti ih zbog onoga sto jesu, ne bosti ih nozevima, ne ubijati ih, ne zeljeti im smrt, ne optuzivati ih da nekome svojim postojanjem oduzimaju radno mjesto, ne smatrati ih manje vrijednima.

Ali, sprijeciti ih u sirenju i primjeni njihovih ideja - svim civiliziranim sredstvima i do korijena. Na svako nasilje, ako ne moze drugacije, primjeniti onoliko kolicinu nasilja koja ce sprijeciti zelju za novim nasiljem.

aha, tako nekako ide i ona:

mrzim tri stvari:
1.crnce
2.židove
3.rasizam

ja ih naprimjer ne mrzim..zapravo ne mislim ništa o njima..
ti ih mrziš.čestitam,postao si poput njih.samo što mrziš iz fotelje, ne napadaš fizički..zasad.

andjusticeforall

Ukupno postova: 214
Post Postano: 22.03.2010. 15:22 
Naslov:  

Ljudi, od tih svih ideologija i kontra ideologija, te naravno kontra kontra ideologija, slabo će te se kruva najsti stoga se manite ćorava posla i sukladno kadrovima dolje počet se baviti nečim korisnim po svoj džep iliti novčanik...

W.M. Felt
Ukupno postova: 2158
Post Postano: 22.03.2010. 15:36 
Naslov:  

Ne čudim se što je ovakva marginalna tema, o marginalnim osobama sa marginalnim stajalištima i čini se prosječnog hrvatskog (dakle realno lošeg) obrazovanja, privukla ovoliko pažnje.

Rezmirajmo malo postove. Jedna skupina ljudi, forumaša, objašnjava nam da biti nacional socijalist ne mora biti loše, da mlađahni ćelavci nisu rasisti ako vole svoju rasu (!), da se tu nije radilo o nacistima nego nekim super dečkima (samo mi to ne razumijemo, jer ih ne poznajemo), te da laici (dakle svi) lupetaju gluposti o nekakvom pokretu ćelavih ljudi zato što nisu dovoljno upoznati sa tim pokretom (taj pokret, naime, ima više struja, koje nisu iste). I najvažnije (ali njima), na nekoj slici nisu uhapšeni nego neki drugi.

Od svega, najviše zapanjuje slijedeća tvradnja:

U predgovoru Mein Kampfa, koji je napisao ako se ne varam dr. Franjo Letić, stoji da svaki ozbiljni političar koji drži do svoje nauke, mora imati iza sebe pročitane i MK, i Manifest KP, i Bibliju, jer te tri knjige su u principu najsveobuhvatnije vrelo političkih sistema današnjice. Svaki od ta tri nauka spominje mnoštvo stvari koje su najbolji primjeri olakšavanja upravljanja državom i narodom.

Od potpunih neznalica opasniji su samo oni koji umišljaju da nešto znaju, jer su nešto pročitali. Česta je praksa navedenih da po internetu i razno raznim knjigama nalaze nekakve citate. Još kad se ispred citiranog nalazi dr., sreći nikad kraja.

Paradoksalno, ovdje se nitko ne diskriminira, nego se poštuje bijela rasa Twisted Evil

Evo nam i "konačnog rješenja". Ćelavcima je rasizam samo kad mrziš i progoniš drugu rasu. Kad svoju ljubiš, to nije rasizam nego, ne znam što, valjda ljubav.

Besmisleno je ulaziti u dublje rasprave - ali srećom, genetika (tj. Bog) se pobrinula da nas rastereti ovih rasnih stručnjaka. Naime, vrlo skoro nestat će bijela rasa! I sve ostale! Kad se propisno izmiješamo, svi ćemo izgledati slilčno (kažu prognoze, nešto između Kineza i Arapa).

Dotad ćemo slušati rasne analize, tj. one koji su pročitali Mein Kampf do kraja, dakle, one koji nisu knjigu bacili već nakon nekoliko stranica (naime, knjigu je napisao neobrazovani austrijski moler, kojeg su zlostavljali u obitelji i koji je ranjen u I. sv. ratu, rezultat čega su nastala teška psihička oboljenja - kakva može biti knjiga koju napiše takva osoba, doli neviđeno smeće).

bazooka_joe

Ukupno postova: 3237
Post Postano: 22.03.2010. 15:50 
Naslov:  

W.M. Felt je napisao/la:
Ne čudim se što je ovakva marginalna tema, o marginalnim osobama sa marginalnim stajalištima i čini se prosječnog hrvatskog (dakle realno lošeg) obrazovanja, privukla ovoliko pažnje.

Rezmirajmo malo postove. Jedna skupina ljudi, forumaša, objašnjava nam da biti nacional socijalist ne mora biti loše, da mlađahni ćelavci nisu rasisti ako vole svoju rasu (!), da se tu nije radilo o nacistima nego nekim super dečkima (samo mi to ne razumijemo, jer ih ne poznajemo), te da laici (dakle svi) lupetaju gluposti o nekakvom pokretu ćelavih ljudi zato što nisu dovoljno upoznati sa tim pokretom (taj pokret, naime, ima više struja, koje nisu iste). I najvažnije (ali njima), na nekoj slici nisu uhapšeni nego neki drugi.

Od potpunih neznalica opasniji su samo oni koji umišljaju da nešto znaju, jer su nešto pročitali. Česta je praksa navedenih da po internetu i razno raznim knjigama nalaze nekakve citate. Još kad se ispred citiranog nalazi dr., sreći nikad kraja.

Evo nam i "konačnog rješenja". Ćelavcima je rasizam samo kad mrziš i progoniš drugu rasu. Kad svoju ljubiš, to nije rasizam nego, ne znam što, valjda ljubav.

Besmisleno je ulaziti u dublje rasprave - ali srećom, genetika (tj. Bog) se pobrinula da nas rastereti ovih rasnih stručnjaka. Naime, vrlo skoro nestat će bijela rasa! I sve ostale! Kad se propisno izmiješamo, svi ćemo izgledati slilčno (kažu prognoze, nešto između Kineza i Arapa).

Dotad ćemo slušati rasne analize, tj. one koji su pročitali Mein Kampf do kraja, dakle, one koji nisu knjigu bacili već nakon nekoliko stranica (naime, knjigu je napisao neobrazovani austrijski moler, kojeg su zlostavljali u obitelji i koji je ranjen u I. sv. ratu, rezultat čega su nastala teška psihička oboljenja - kakva može biti knjiga koju napiše takva osoba, doli neviđeno smeće).

Ovaj post u cijelosti zaslužuje barem 500 kikača! Svaka čast!

"We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan
SmokeY

Post Postano: 22.03.2010. 15:54 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la:
SmokeY je napisao/la: I kupalista su javna mjesta pa sta onda. Bi li on trebao nositi nekakav jednodjelni kupaci da pokrije stomak.
Ne, samo je trebao razmisliti prije nego si je dao istetovirati nacisticki simbol, odnosno simbol koji predstavlja rezim zasnovan na mrznji i cije velicanje je zabranjeno. S obzirom da poznajes osobu koja ima takvu tetovazu, mozes iz prve ruke saznati cini li sto za prikrivanje te tetovaze, ne cini li nista, ili se njome ponosi i trudi se pokazati ju cim vecem broju ljudi [npr. skidajuci majicu na zbivanjima javnog karaktera usred jeseni/zime].

Citat: Za tebe mogu reci da "vrlo svjesno i vrlo namjerno ocekujuci i trazeci paznju" pises ovakve gluposti. Ja doticnu osobu sa slike dobro poznajem i odmah sam znao da ovaj clanak nema veze s njim.
To sto poznas osobu koja iznad pupka ima istetoviran simbol nacizma ne znaci da se na ovoj fotografiji radi upravo o toj osobi. Kako znas da to nije neka druga osoba s kukastim krizem iznad pupka, kad ne vidis lice te osobe? Ocjenjujes li po pupku? Koliko dobro poznas pupak te osobe? Je li to taj pupak? Podpupcje?
Tetovaza nije ni toliko bitna, znam tko je to a koliko vidim nisam jedini.

Ukupno postova: 204
Post Postano: 22.03.2010. 16:01 
Naslov:  

Ošišao se mali cigo do glave i dođe kući pred majku:

- Mama, mama pogledaj, ja sam sada skinhed!
- Šta si? Dođi 'vamo! - ubi majka maloga od batina.

Posle pola sata batina, nailazi stari i mali opet pred njega:

- Tata, tata, vidi, ja sam sada skinhed!

Uhvati i stari klinca, pa ga još pola sata izudara. Gleda mali ciga:

- U majku mu, tek sam sat vremena skinhed, a već mrzim cigane!

bumbo_klaat
Ukupno postova: 2
Post Postano: 22.03.2010. 16:05 
Naslov:  

Ja ne kužim zašto se navedeni dvojac iz članka, a i svi ostali "skinsi", poistovjećuje sa skinhead pokretom/kulturom.

Ajde ako su već domoljubi i zastupaju interese svog naroda prije svih drugih zašto onda oponašaju pokret koji je toliko stran nama po ideologiji i po "običajima"?

Postoji bar 100 drugih načina organiziranog zastupanja neke ideje (kao što je domoljublje).

Koliko je meni poznato, skinheds-i su nastali u 60-im godinama 20. stoljeća kad su se organizirali zajedno sa crnim iseljenicima sa Jamajke (!) kako bi se usprotivili useljavaljnju Indijaca i Pakistanaca koji su im oduzimali radna mjesta.
Prvi skinsi su bili lučki radnici koji su zbog higijene imali kratko ošišanu kosu, a cipele sa zaštitom prstiju su nosili kao obaveznu zaštitu na radu od teških tereta.

I sad, 50 godina nakon, neko u Hrvatskoj kopira taj tada slučajni odabir imidža kao nešto što njega određuje kao domoljuba.
Preuzima stavove zaštite domaćeg stanovništva pred najezdom useljenika.
Preuzima i "sukob" sa drugom glazbeno/ideološkom skupinom - pankerima.

Razumijem potrebu pripadanja nekoj društvenoj skupini i razumijem važnost postavljanja obilježja u svrhu prepoznatljivosti te skupine.
Ali zašto se naši mladi ne organiziraju i naprave neku udrugu koja će imati veze jedino s Hrvatskom?
Neka tetoviraju grb, neka slave kralja Tomislava, neka piju Osječko zbog lokal-patriotizma, neka navijaju samo za Osijek, ali čemu skinhead kultura?
To niti malo nije naše.

Čemu tetovaža kukastog križa na osobi Hrvatu?
Pa Hitleru su nakon Židova i Roma sljedeći na listi bili Slaveni.

Ako ste već desničari i zastupate interese svoje sredine i svoje domovine onda se uključite u rad u zajednici.
Volontirajte. Oslikavajte tramvaj. Davajte besplatne instrukcije za državnu maturu. Ostanite živjeti i raditi u Osijeku. Ostanite živjeti i raditi u Hrvatskoj za koju se borite.

Zašto neki pokret koji nema ni hrvatski naziv?

Forever Defiant
Ukupno postova: 31
Post Postano: 22.03.2010. 16:14 
Naslov:  

W.M. Felt je napisao/la :

Ajde ne lupetaj gluposti kada nisi upućen, ne da nisam pročitao MK, nego nisam ništa drugo u životu do ovog članka Wink

Skoči u forum: