NK Osijek - NK Croatia Sesvete 0:0
Piše: M.K.
Osijek
NK Osijek - NK Croatia Sesvete 0:0

OsječaninKoji crni Dinamo? Kako uopće da ih pobijedimo a ne možemo faking Sesvete, Međimurje, Karlovac? Koji Dinamo čovječe..
manicheja ne vidim članak?samo naslov i potpis?
lufus4 kola, 1 gol...u karlovcu im je bio kriv teren, dinamo je "ipak dinamo" rekli su...koji penis im je danas kriv!? sramota je blaga riječ za antinogomet koji su pokazali!
Osječaninlufus4 kola, 1 gol...u karlovcu im je bio kriv teren, dinamo je "ipak dinamo" rekli su...koji penis im je danas kriv!? sramota je blaga riječ za antinogomet koji su pokazali!
Danas ih je jebuckao vjetar!
maniche
ja ne vidim članak?samo naslov i potpis?

dambiljo
Pa u samom gradu i okolici ima više navijača Dinama i Hajduka nego Osijeka.
Ed Wooddambiljo
A tako će uvijek i ostati. I za to ima puno razloga.
Ed Wooddambiljo
dino_bnoEd Wooddambiljo
A to su?
Ed Wooddino_bnoEd Wooddambiljo
A to su?
Ne bih rekao da čovjek treba biti genijalac da shvati zašto Dinamo i Hajduk imaju puno više navijača od Osijeka. Ali ako netko ne shvaća evo nekoliko osnovnih razloga.
Za razliku od Osijeka, koji je minoran provincijalni klub, i uz to uvijek viri iz shupka nekog većeg kluba (u SFRJ to je bila C.Zvezda, a u samostalnoj RH Dinamo), Hajduk i Dinamo su, za ove prostore, veliki klubovi, duge tradicije i brojnih uspjeha, a čak i u europskim razmjerima njihova imena nešto znače; ponajviše zbog uspjeha u povijesti.
U 100 godina postojanja i brojnih uspjeha uz Hajduk i DInamo odgojene su mnoge generacije nogometnih navijača a NK Osijek NIKADA neće doseći ni 10% njihove popularnosti niti broja navijača.

Ed Woodo situaciji u bivšoj jugi ne mogu pričati jer nisam bio svjedokom tih utakmica. što se tiče hajdina, iskreno koliko me sjećanje služi, ne sjećam se situacije da igrači u tim utakmicama nisu izginuli na terenu. e sad što je u vodstvu kluba prodefiliralo svakakve gamadi kroz ove godine kojima su osobni interesi bili ispred interesa kluba, nije krivnja igrača, a još manje simpatizera i navijača nk osijeka. činjenica je da navijača hajdina u slavoniji i baranji ima puno, ali ne slažem se da ih ima više od navijača osijeka. uostalom bila je svojedobno neka anketa koja je pokazala popriličnu izjednačenost po tom pitanju. ali mislim da ni to neće potrajati još dugo jer se sve više klinaca identificira kroz nk osijek. hajdin navijači su većinom ostavština nekih prošlih vremena i generacija. to je ona spika i pape i dida su bili torcida. slažem se s tobom s ovim vezanim za tradiciju. osijek je sve tamo do kraja 70-ih tavorio u drugoj ligi i normalno da su ljudi gajili simpatije prema nekom od dva najveća hrvatska kluba. između ostalog, moj stari je tih ranih sedamdesetih išao na par gostovanja s dinamom, ali onog trenutka kad je osijek ušao u prvu ligu za njega je postojao samo taj osijek i nitko drugi. najbolji pokazatelj koliko osijek zapravo ima simpatizera su ti utakmice 2000. u kupu uefa kad je na svakoj nazočilo 15 - 20 milja ljudi. normalno da su rezultati zadnjih godina utjecali na posjetu stadionu, ali ta baza zasigurno nije nestala već pomalo spava.dino_bnoEd Wooddambiljo
A to su?
Ne bih rekao da čovjek treba biti genijalac da shvati zašto Dinamo i Hajduk imaju puno više navijača od Osijeka. Ali ako netko ne shvaća evo nekoliko osnovnih razloga.
Za razliku od Osijeka, koji je minoran provincijalni klub, i uz to uvijek viri iz shupka nekog većeg kluba (u SFRJ to je bila C.Zvezda, a u samostalnoj RH Dinamo), Hajduk i Dinamo su, za ove prostore, veliki klubovi, duge tradicije i brojnih uspjeha, a čak i u europskim razmjerima njihova imena nešto znače; ponajviše zbog uspjeha u povijesti.
U 100 godina postojanja i brojnih uspjeha uz Hajduk i DInamo odgojene su mnoge generacije nogometnih navijača a NK Osijek NIKADA neće doseći ni 10% njihove popularnosti niti broja navijača.
Mladjonajbolji pokazatelj koliko osijek zapravo ima simpatizera su ti utakmice 2000. u kupu uefa kad je na svakoj nazočilo 15 - 20 milja ljudi. normalno da su rezultati zadnjih godina utjecali na posjetu stadionu, ali ta baza zasigurno nije nestala već pomalo spava.
Brick Topjesu 20 000 osječana koji su bodrili osijek 73. u maksimiru protiv zagreba u kvalifikacijama za prvu ligu isto zapravo hajdinova navijačka baza?Mladjonajbolji pokazatelj koliko osijek zapravo ima simpatizera su ti utakmice 2000. u kupu uefa kad je na svakoj nazočilo 15 - 20 milja ljudi. normalno da su rezultati zadnjih godina utjecali na posjetu stadionu, ali ta baza zasigurno nije nestala već pomalo spava.
Nisi u pravu. To što ti budeš na istoku na derbijima gdje bude 90% navijača Osijeka, ne znači da na zapadu ne bude dijametralno suprotna situacija. A da ne pričam o tome da obično dupkom ispunjen kavez gotovo u pravilu nadglasa Kohortu na utakmicama Hajdin - Osijek.
Što se tiče tih Euro utakmica, to veze nema s Osijekom kao klubom. Primjer: moj stari je zagriženi Dinamovac, ali uvijek je sa svojim pajdašima (koji su također Dinamovci svi odreda) i samnom pohodio te tekme, kao i neke domaće tekme (pogotovo protiv Hajduka) i navijao za Osijek na tim tekmama. I takvih primjera je bilo iz cijele Slavonije.
Ali to ne znači da je on navijač Osijeka niti da Osijek ima bazu od 15-20 tisuća navijača koliko je tada posjećivalo Gradski vrt.
Isto tako, potpisujem post forumaša dambilje: pol Osijekove momčadi navija privatno za Dinamo, a pola za Hajduk. I to je tako oduvijek i to nije samo slučaj s Osijekom, nego sa gotovo svakim hrvatskim klubom.
Svakom od tih igrača nije životni san napraviti neki rezultat s NK Osijekom, nego se prodati u Dinamo ili Hajduk ili negdje vanka (Rusija, Ukrajina). Također, to je i neslužbena politika kluba (valjda od pamtivijeka). Nikakvi rezultati njih ne zanimaju. I zato se onda dogodi npr. ovakav start u proljetnom dijelu sezone. A mi budale navijači se svake godine ponovno navučemo i povjerujemo da je moguć nekakav iskorak po tom pitanju.
I za kraj nagradno pitanje: što bi ovakva momčad Osijeka imala raditi u Europi najesen (gotovo sigurno i bez Vide)? Ispasti od cipranskog predstavnika?
OsječaninBrick, koliko je tih ljudi iz kaveza iz grada Osijeka i okolice koji navijaju za Hajdin???
Koliko navijača iz Osijeka i okolice ide općenito na tekme Hajdina?????
Sad na Dinamu osim kaveza ja nisam vidio 200 ljudi da je ustalo kada je Dinamo dao gol...
Mladjo
jesu 20 000 osječana koji su bodrili osijek 73. u maksimiru protiv zagreba u kvalifikacijama za prvu ligu isto zapravo hajdinova navijačka baza?![]()
OsječaninBrick, nisi navijač i stvarno nemaš pojma o čemu pričaš. Pa da Torcidi kažeš da im je 95% ljudi u kavezu iz Osijeka i okolice, ljudi bi umrli od smijeha. Doslovno.
PreacheR
Vezni red ne postoji. Barišić nezainteresiran. Stojkić kompliciran i netočan. Jugović precjenjuje sam svoje mogućnosti, bolje je djelovao Kao kneževićev vodonoša, očito nema kapacitete za playmekera. Ne znam u kakvom je stanju Pavličić, ali Štaco mora pokušati s njim kao playmekerom. Vida nepotrebno srljao i forsirao duge dijagonale po jakom vjetru, gotovo svaka bila predugačka. I da, nije da pametujem, ali zar mi nemamo napadača ili veznjaka koji može zabiti penal? Zašto mora penal pucati stoper?
OsječaninI još nešto. U 30-40 prvenstvenih utakmica koje su odigrali NK Osijek i NK Inter iz Zaprešića ako me sjećanje ne vara NK Inter iz Zaprešića nikada nije pobijedio NK Osijek..Znači li to da je NK Inter iz Zaprešića filijala NK Osijeka????? Znači li to da NK Inter iz Zaprešića "viri iz šupka" NK Osijeka???
lega37PreacheR
Vezni red ne postoji. Barišić nezainteresiran. Stojkić kompliciran i netočan. Jugović precjenjuje sam svoje mogućnosti, bolje je djelovao Kao kneževićev vodonoša, očito nema kapacitete za playmekera. Ne znam u kakvom je stanju Pavličić, ali Štaco mora pokušati s njim kao playmekerom. Vida nepotrebno srljao i forsirao duge dijagonale po jakom vjetru, gotovo svaka bila predugačka. I da, nije da pametujem, ali zar mi nemamo napadača ili veznjaka koji može zabiti penal? Zašto mora penal pucati stoper?
Pa prijatelju ako ti već gledaš utakmice i takav si navijać NK Osijeka,onda bi trebao prijmetiti da Jugović igra i dalje lijevog veznog što je igrao i dok je Knežević bio u sastavu a da Kneževićevo mjesto stalno igra Vidaković, a dećku bi trebalo dati priliku da bar jednu utakmicu odigra playmekera pa cemo ga onda pljuvati. A ako dobro pratim i ovako loš Jugović je imao asistenciju Hrnčeviću protiv Međimurja a ovdje je nad njim napravljen jedanajsterac a što su to onda ostali napravili.A Knežević nesumnjivo da nedostaje koji je prodan za mizeriju i to je sramota kluba. A Vida je sam izabrao da puca to se bar vidjelo na utakmici i ni prvom ni zadnjem kom se desilo da promasi. A mogao je to i sigrno želio pucati Milićević. Nikada mladja ekipa Osijeka koje ste svi hvalili da bi ih sada tako brzo pljuvali koja je pala u krizu i nije igra tako losa koliko se pljuje jer protiv Dinama je bilo bar 3 zicera sto je rijetkost a ovdje mozda i 5-6 sansi a kada se ne da ni penal sto reci...gol kao da je uklet.. A pogledaj Rijeku, Slaven Belupo, Zagreb, Inter gdje su sredjenje financijske prilike da ne spominjem Hajduk, jer jedan igrac Hajduka poput mizernog Cernata koji kosta vise no cijela osjecka ekipa. A na pocetku prvenstva svi se se bojali da taj djecji vrtic nece ostati u ligi a kada su iznenadili izvrsnim igrama onda smo poletjeli. Toj ekipi treba igrać dva malo iskusniji i kvalitetniji i to ce biti ekipa za vrh.
OsječaninProvjerenim činjenicama? Daj molim te..Na tu tvoju tvrdnju da je 95% ljudi u kavezu iz Osijeka i okolice svaki navijač će ti se slatko nasmijati.
OsječaninUostalom, grad Osijek ima 100 000 stanovnika, županija ono 170 000, Gradski vrt prima 20tak tisuća ljudi, na utakmici sa Hajdukom 7-8000 navijača a mi tu pričamo koliko je od 500-600 ljudi koji su došli navijati za Hajduk u kavezu iz Osijeka ili okolice.
I mi tu razglabamo o masama navijača Dinama i Hajduka iz Osijeka i okolice...
Brick TopOsječaninProvjerenim činjenicama? Daj molim te..Na tu tvoju tvrdnju da je 95% ljudi u kavezu iz Osijeka i okolice svaki navijač će ti se slatko nasmijati.
Tko se to smije osim tebe?
lega37PreacheR
Pa prijatelju ako ti već gledaš utakmice i takav si navijać NK Osijeka,onda bi trebao prijmetiti da Jugović igra i dalje lijevog veznog što je igrao i dok je Knežević bio u sastavu a da Kneževićevo mjesto stalno igra Vidaković, a dećku bi trebalo dati priliku da bar jednu utakmicu odigra playmekera pa cemo ga onda pljuvati. A ako dobro pratim i ovako loš Jugović je imao asistenciju Hrnčeviću protiv Međimurja a ovdje je nad njim napravljen jedanajsterac a što su to onda ostali napravili.
">Osječanin@ PreacheR, moram te ispraviti. Marović je bio mladi igrač Zvezde koji je samo nakratko posuđen Osijeku tako da je on njihov igrač a ne igrač NK Osijeka. I stvarno se ne sjećam da je Inter ikada pobijedio NK Osijek!
PreacheROsječanin@ PreacheR, moram te ispraviti. Marović je bio mladi igrač Zvezde koji je samo nakratko posuđen Osijeku tako da je on njihov igrač a ne igrač NK Osijeka. I stvarno se ne sjećam da je Inter ikada pobijedio NK Osijek!
Ma OK, svejedno, sjetio sam se da je i Marović otišao iz OS u CZ.
Inter je 100% pobijedio Osijek u prvom prvenstvu Hrvatske, i to 3:0. Sjećam se da smo se borili tada s njima za treće mjesto. Nikada neću prežaliti što Osijek u tom prvenstvu nije ni jednu utakmicu odigrao u Gradskom vrtu. Da su tada bile sretnije okolnosti, siguran sam da bi smo se borili za titulu. Tada su Šole i Bjelko igrali skupa, nedostajao nam je samo klasni napadač. Vlaović je neposredno prije prvenstva prešao u Dinamo (HAŠK Građanski, Croatia ili kako su se već zvali tada). Da je ostao...
Da li nas je Inter pobijedio još koji puta, ne mogu se sjetiti.
Čak je i godinu poslije Inker pobijedio NK Osijek sa 2:1 i to je bilo to. Do dana današnjeg, dakle od 1994. do danas Inter nije pobijedio NK Osijek. Filijala NK Osijeka! Osječanin
Odi na neki NAVIJAČKI forum pa lupi da je 95% Torcide u kavezu iz Osijeka i okolice pa još dodaj da je 30% ljudi iz Belišća. Onda se lijepo vrati sa dojmovima na ovaj forum
Brick TopOsječanin
Odi na neki NAVIJAČKI forum pa lupi da je 95% Torcide u kavezu iz Osijeka i okolice pa još dodaj da je 30% ljudi iz Belišća. Onda se lijepo vrati sa dojmovima na ovaj forum
Eto, i ja sad nemam pojma i nisam navijač, a moje reference su tribine, a tvoje internetski forumie jebemu miša
A što se tiče ovoga, čija je tko filijala: nije u toj priči bitna samo statistika, ona je za mazati oči naivnim i neupućenim navijačima. I Zadar koji put pobijedi Hajduka, ali i vrapci na grani znaju čiji je Zadar klub. Osim puke statistike, bitno je gledati kako se i pod kojim uvjetima trguje s igračima, kakvi su međusobni odnosi među čelnicima klubova (npr. Mamić - Glavaš), na čiju stranu odlaze ključne utakmice itd. itd. A onda tek dolazimo do statistike da je Osijek pobijedio Dinamo/Croatiu u 20-ak godina valjda jedno 4 puta. I šta onda vrijedi što igrači najviše grizu protiv Hajdina kad igraju, kad će se pojavit jedan Pranjić i pomaknit se Mandžukiću da ovaj neometano da gol, kad će Vida svojevremeno u Maksimiru spasit loptu s gol crte, a nakon toga se uhvatit za glavu, kad će xy napadač Osijeka promašit 110%-tnu priliku itd. itd.
Al onda eto dođe izvjesni forumaš Osječanin i kaže da je statistički Inter filijala Osijekai sve nas ubije u pojam s tim argumentom. A to što je svojevremeno mnoge ljude otjeralo od NK Osijeka služanjstvo s Crvenom Zvezdom ili što nam se purgeri smiju prilikom same pomisli da igraju s nama, to nikom ništa.

Brick TopOsječanin
Eto, i ja sad nemam pojma i nisam navijač, a moje reference su tribine, a tvoje internetski forumie jebemu miša
A što se tiče ovoga, čija je tko filijala: nije u toj priči bitna samo statistika, ona je za mazati oči naivnim i neupućenim navijačima. I Zadar koji put pobijedi Hajduka, ali i vrapci na grani znaju čiji je Zadar klub. Osim puke statistike, bitno je gledati kako se i pod kojim uvjetima trguje s igračima, kakvi su međusobni odnosi među čelnicima klubova (npr. Mamić - Glavaš), na čiju stranu odlaze ključne utakmice itd. itd. A onda tek dolazimo do statistike da je Osijek pobijedio Dinamo/Croatiu u 20-ak godina valjda jedno 4 puta. I šta onda vrijedi što igrači najviše grizu protiv Hajdina kad igraju, kad će se pojavit jedan Pranjić i pomaknit se Mandžukiću da ovaj neometano da gol, kad će Vida svojevremeno u Maksimiru spasit loptu s gol crte, a nakon toga se uhvatit za glavu, kad će xy napadač Osijeka promašit 110%-tnu priliku itd. itd.
Al onda eto dođe izvjesni forumaš Osječanin i kaže da je statistički Inter filijala Osijekai sve nas ubije u pojam s tim argumentom. A to što je svojevremeno mnoge ljude otjeralo od NK Osijeka služanjstvo s Crvenom Zvezdom ili što nam se purgeri smiju prilikom same pomisli da igraju s nama, to nikom ništa.
Brick Top@Osječanin: nisam ja dovodio u pitanje tvoju navijačku karijeru jer te ne poznajem, nego sam se samo osvrnuo na tvoj komentar u kojem se pozivaš na internetske forume kao mjerilo ne znam čega. Time si se praktički sam okvalificirao kao internet-navijač.
@PreacheR: u ovom svom zadnjem postu si sam sebi skočio u usta: prvo napišeš da ja trabunjam (ma šta samo ja, pa nisam valjda ja izmislio tezu o odnosu CZ - Osijek), a onda u nastavku navedeš konkretne primjere namiještanja![]()
Neda mi se stvarno više raspravljat o ovome: tko ima koliko navijača i tko je čija filijala jer takve teme obično nemaju kraja, a evo može doći i do nesporazuma da ja propitkujem nečiju navijačku karijeru.
Brick TopIsto kao i što svakom normalnom Hrvatu proradi nacionalpatriotizam kad u Europi igra Dinamo ili Hajduk ili bilo koji drugi hrvatski klub.
slavonjaraBrick TopIsto kao i što svakom normalnom Hrvatu proradi nacionalpatriotizam kad u Europi igra Dinamo ili Hajduk ili bilo koji drugi hrvatski klub.
Onda sam ja očito nenormalan Hrvat,jer meni ne proradi ni zrnce nacionalpatriotizma kada ta dva grobara hrvatskog nogometa igraju u Europi...
LUDI-OSGrobari HR nogometa su kao prvo HNS, a zatim Dinamo i Hajduk, klubovi oko kojih se vrte politički močnici, koje financiraju državne firme i porezni obveznici, (primjerice monopolisti kao HEP i INA), kojima se oprostaju stotine milijuna kuna dugova raznim proeblikovanjima iz jednoga društva u drugo bez ikakvih sankcija dok nam se pla Europe smije, klubovi koji mesare sve ostale manje klubove, koketiraju sa njihovim igracima bez ikakvih posljedica, drze cijelu sudacku organizaciju, drze medije...

manicheAjde provincijalac začepi!
![]()
kakvi grobari HR nogometa?po čemu?
Veliki klubovi od malih kupuju igrače svugdje po svijetu, dok kod nas igrači tih malih još svršavaju na to da obuku dres dinama i hajduka.
Iza ta dva kluba stoji 2 mil. ljudi u ovoj zemlji, oni su nekom bitni,interesantni..
Na stranu kakav je Mamić, dinamo je pojam za vas..kao i hajduk.
i normalno je da ih se mrzi onda..i to je normalno svugdje u europi, ali pričat da su grobari HR nogometa, pa panglu da ti nema dinama i hajduka nebi ni bilo HR nogometa.
Grobari HR nogometa su ti ljudi u tvojoj upravi i upravama po drugim prvoligašima jer gledaju svoje interese, nemaju niti najmanje volje od svog kluba možda napraviti konkurenciju ovom dvojcu.Gledaju kako će se naguzit spomenutom dvojcu,uzet neku kintu i bok.
Gledaj si u dvorište.
maniche
Zar sam ja rekao da ta dva kluba igraju dobar nogomet?![]()
i takvi kakvi jesu, pojam su za sve ostale klubove, u svim segmentima nogometne igre i onoga što ju okružuje.
točka.