Autor |
Poruka |
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol:  Nebitno
|
Ne namjeravam čitati navijački kodeks. Ja samo tvrdim da je upravo Kodeks dokaz da navijači nisu anarhističke nepovezane skupine, kako neki tvrde. Ili to nije ona koja je sastavila kodeks, a druge jesu. Drugo što tvrdim jest da bi sve društvene skupine, pa tako i navijačke, morale čistiti ono loše iz svojeg djelovanja i članstva. Ne treba mi valjda za to poznavanje navijačke scene? |
|
|
|
|
 |
maniche
Ukupno postova: 1173 Lokacija: Iza tebe Spol:  Nebitno
|
ja sam hajdukovac pa ti mogu ponešto o kodeksu ispričat...upotrijebio si ga u kontekstu s kojim on nema veze.
Kodeks- način upravljanja i vođenja kluba.
I naravno da navijačke grupe imaju pravila ponašanja na tribini ali u smislu politike i nekih drugih stvari vlada anarhija.
i nitko ti neće niti može govoriti kako da se ponašaš van tribine ili kad nisi dio te grupe.
možeš bit na gay paradi, možeš bit na skupu ekstrenme desnice/ljevice...ali to nisi za vrijeme utakmice i to spada u sferu tvog privatnog života.
Nečiji prijatelj je bio na tom skupu, oni su mu digli parolu podrške "marko drž se mi smo uz tebe" i zbog toga se kohorta prozvala fašističkom grupom.
isse. |
|
|
|
|
 |
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
ja par puta zapio s bin ladenom, i onda kad su bile one pizdarije i njega optuživali, ja okačio transparent "osama, drž' se, uz tebe sam", pa su me optužili da sam terorist... a ja samo pružao podršku osami-legendi, mom pajdi... |
|
|
|
|
 |
asko Ukupno postova: 349 Spol:  Nebitno
|
KRIŽEVCI - Pročelja križevačkih kuća išarana prekriženim kukastim križevima, zvijezdama petokrakama i ljevičarskim parolama, potrgane klupe u parku i oštećen kiosk na željezničkoj postaji rezultat je nedavnog divljanja mladih punkera nakon održanog koncerta u križevačkom Klubu kulture.
Čini se da su povod posljednjem neonacističkom okupljanju u Križevcima bili upravo taj ljevičarski čin koji se odigrao nekoliko dana prije desničarskog happeninga u Bukovju te sve brojniji koncerti punkera u križevčkom Klubu kulture. Bendovi koji tamo nastupaju promiču krajnje ljevičarske stavove, a redovito ih prati i problematična publika uglavnom anarhističkog i ljevičarskog opredjeljenja koje pak prati reputacija uništavača i nasilnika.
Najgore je bilo upravo nakon koncerta pulske punkerske rock - grupe Fakofbolan, koju često prati nasilna publika željna obračuna sa skinheadsima, i Socijalne službe, čiji su poklonici također povezani sa nasilnim zagrebačkim ljevičarima, SHARP - skinsima i skin hunterima (anti - naci skinsima i lovcima na naci - skinse).
Policijski službenici napravili su očevid i poznata im je skupina ljudi koja je činila nerede no nikoga nisu prijavili jer su nakon počinjenja prekršaja napustili grad, a kazneno ih nitko nije prijavio. U postaju na razgovor bili su pozvani voditelji križevačke udruge mladih K.V.A.R.K. koja je koncert organizirala.
- O nasilju i uništavanju grada saznali smo iz medija. Točno je da smo kao organizator koncerta bili pozvani u policiju na razgovor, no što se nakon koncerta događalo zaista nema veze s nama - rekao je Admir Sinani, voditelj glazbenog programa u Klubu kulture koji je osmišljen kao multimedijalni i kulturni centar križevačke udruge K.V.A.R.K.
Iz dobro upućenih izvora doznali smo kako su na koncertu bili i simpatizeri mladih zagrebačkih antifašista, pripadnika udruge koja je policiji prijavila tajno okupljanje skinheadsa. Ti su mladići i djevojke također redoviti posjetitelji punk - rock koncerata na kojima zajedno s aktivistima druge ljevičarske organizacije Crvena akcija promiču i šire svoje ideje.
I još jedno pitanje ovako za vas. Jest vi upoznali tog Marka, jeste kad razgovarali s njim, jeste uopće pitali ga o njegovim stavovima životnim, jeste u krajnjoj liniji pitali zašto je osuđen na 10 dana zatvora? |
|
|
|
|
 |
DonQuijote
|
lik je uhićen na naci skupu. osim ako je bio undercover policajac, ne zanima me tko je on, njegovi stavovi i sl. ne zanima me komunikacija s ljudima koji propagiraju ikakav oblik netrepeljivosti i mržnje. |
|
|
|
|
 |
|
otkud znaš što on propagira i da li to propagira ako čovjeka ne poznaješ??? |
|
|
|
|
 |
DonQuijote
|
sigurno je otišao na naci skup samo zato što mu je bilo dosadno kod kuće i nije bilo ništa na tv-u! daj, molim te... |
|
|
|
|
 |
|
nema smisla jer očito si ti sebi ufiksirao nešto i to je to.
pozdrav |
|
|
|
|
 |
DonQuijote
|
ne, ne... objasni mi, molim te! istina je da sam si ufiksirao da su svi koji idu na naci skupove zadrti kreteni koje treba pozatvarati po kratkom postupku, ali se želim promijeniti, želim shvatiti! |
|
|
|
|
 |
Provokator
Ukupno postova: 1500 Lokacija: US and A Spol:  Muško

|
baš me zanima tvoja teorija, ajde molim te da i to pročitam |
|
_________________ ... za bunt je potreban um |
|
|
 |
Forever Defiant Ukupno postova: 31 Spol:  Muško
|
Hahhaha, neki debil koji toliko vremena provodi za internetom i na forumima da mora dizat kredite kako bi platio račune za net, i čiji mozak više ne prepoznaje šire gledište od trokuta tipkovnica-miš-monitor provali da je prouka dignuta za ''nacista'', i odmah se cijela delegacija sličnih mentalnih ranjenika uhvati kao pijani plota da je Kohorta nacistička grupa, bez obzira što mediji nisu naveli ime i prezime uhićenog Osječanina, bez obzira što se na poruci ne vidi niti jedan drugi kontekst osim toga da je njena svrha podrša nekome tko je mogao biti teško bolestan, u teškoj obiteljskoj/financijskoj situaciji, ili nećemu trećem zbog čega je spriječen dolaziti na tribinu.
Uostalom kako vi znate kakav je to trebao biti koncert u Križevcima, i kakvi su bendovi trebali svirati tamo. Kako to da je Blue Max 'nacistički' bend, iz Njemačke, gdje su najstroži zakoni po tom pitanju, a dotični svjedno legalno izdaju albume i plaćaju porez na prodane CDe i sl.
I za kraj, kako vi znate da su privedeni zatvor dobili zbog 'nacističkih' obilježja, kada ta obilježja nigdje nisu prikazana? Dotični su osuđeni po članku 5 zakona o prekršajima, a koji kaže ovo:
Član 5.
Tko na javnom mjestu izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika, crteža remeti javni red i mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 25 do 150€ ili kaznom zatvora do 30 dana. |
|
|
|
|
 |
centurion Ukupno postova: 938 Lokacija: Grad na Dravi Spol:  Muško
|
decko o kojem pricate je inteligentiniji od vecine ljudi sa ovog foruma a nikad ali bas nikad i nikome u kohorti nije nametao svoje misljenje o politici kao i jos jedan decko kojeg ste ovdje optuzivali da je trovao trbinu .
nasa prva ljubav je Osijek a tek onda nekome dodje poltika a vecinu boli k za to. |
|
_________________ Korak ispred ostalih! |
|
|
 |
Osječanin Ukupno postova: 2492 Spol:  Muško
|
Kohorta je institucija u ovom gradu kroz koju su prošle tisuće Osječana, Slavonaca i Baranjaca u ovih 20 i kusur godina i možete nas samo mrziti.INSTITUCIJA! Bila i bit će dok je god NK Osijeka! Pozdrav drugari forumaši!  |
|
|
|
|
 |
DonQuijote
|
o kakvoj mržnji ti pričaš? zašto bih mrzio kohortu? i sam navijam za osijek, kad idem na utakmice sjedim na istoku, iako sam imao mogućnost sjediti u press loži i drugdje. nisam u kohorti niti sam ikad bio samo zato što se ne želi definirati prema nekim stvarima. ali ok, to je moj izbor i vaš izbor. ali pobogu, pa smijem valjda reći da mi se ne sviđa koketiranje kohorte (ili glasnijeg dijela kohorte) s nacizmom! |
|
|
|
|
 |
maniche
Ukupno postova: 1173 Lokacija: Iza tebe Spol:  Nebitno
|
pa smijem valjda reći da mi se ne sviđa koketiranje kohorte (ili glasnijeg dijela kohorte) s nacizmom!
|
smiješ, kad ga dokažeš  |
|
|
|
|
 |
 |
|