Autor |
Poruka |
pernabukano
Ukupno postova: 706 Spol:  Nebitno
|
meni se osobno muka sjetit ove grdosije koja sad stoji na trgu... to me podsjeti, uvijek, na "neciji" neukus i samovolju i svu onu vojsku plakata koja govori da Osijek kaze da! ocu domovine, a Osijek tj njegov najbitniji dio, gradani, nisu imali pravo zucnut o tome da to ne zele...
ne da su protiv oca domovine, dapace, nego da su protiv toga da netko drugi postane otac ovoga grada tim svojim divnim cinom...
no "otac" je otisao i vjerujem da u ovom gradu to vise nece biti niti jednom
ali osobno nisam za vracanje starog spomenika, iako sam ga jako voljela, voljela se kako sam si to sama nazivala, uvalit tim gradanima u krilo, jednu ljubav, davnu ljubav pamtim po tome kako smo oboje sjedili na tom spomeniku i zaljubljeno se gledali i pili mineralnu vodu usred ljetne zege....
ako je Ante silovao s Antom, a sad cemo napokon to imat priliku ne gledati tamo, treba ostaviti da se s vremenom i disanjem grada rodi neka druga ideja, bolja ili eventualno kroz neko vrijeme pokaze da bi mozda i mogla nazad najdraza nam ( do sada) grupa gradana, treba taj trg malo i disat...prelijep je da ne bi... nije trg samo spomenik, ako tako misle Lovokovicka i njezina ekipa onda stvarno nisu puno bolji od Dapica...
|
Obišao sam mnogo trgova u Europi i na svakom postoji spomenik. Trg nam je monolitan i dosadan, a kakav bi tek bio bez spomenika. Bijele kocke 5 klupa i fontana. Užas! |
|
|
|
|
 |
padobranac
Ukupno postova: 1155 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
ne bi bilo lose vidjeti neku 3d simulaciju kako bi to trebalo izgledati i kako se uklapa..pa onda komentirati..
sam spomenika Grupa gradjana je ok i mnogima ima emocionalnu vrijednost, dio je grada i to je sve ok..
ali da se koncept trga promijenio, je..
ne znam..vidjecemo
Spomenik Anti je nekako rogobatan..ali bojim se da Geupa gradjana sad nece moci imati centralno mjesto, sto je tada imalo smisla, jer je bila jedina na trgu..sad imamo fontanu..i cini mi se da to sad nece najbolje izgledati jedno s drugim..bice u nekom od coskova i nekako ce mozda smetati..a mozda i nece..vidjecemo |
|
_________________ Ovakav, nemam nista protiv sebe. Ovakav, prasina uzvitlana. |
|
|
 |
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol:  Žensko
|
...vraćanje spomenika je odličan potez...i očito je da ga pljuju samo oni koji ne pripadaju u grupu građana, već u grupu onih koji još uvijek nisu naučili hodati u cipelama, nakon što su skinuli gumenjake i opanke....
 |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
 |
padobranac
|
a neki su rekli svoje strucno misljenje.. |
|
|
|
 |
anakonda
|
a neki su rekli svoje strucno misljenje..
|
...da, struka je rekla svoje mišljenje o spomeniku Anti, samo oni koji su trebali slušati, nisu to učinili.... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
 |
Anastazija Ukupno postova: 689 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
I prije smo imali fontanu. |
|
_________________ Anastazija |
|
|
 |
padobranac
|
Starcevic bi mogao u park pored Krleze, nekako su slicni..pa ih postaviti kao Kastora i Poluksa na Spanskim stepenicama |
|
|
|
 |
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Onaj park iza iktusa, tvrdje i nogometnog igralista ... bi se mogao urediti ... i tamo staviti spomenik  |
|
|
|
|
 |
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol:  Muško
|
mogao bi recimo kod trkaće staze preko drave nek ljudi trče oko njega |
|
|
|
|
 |
anakonda
|
mogao bi recimo kod trkaće staze preko drave nek ljudi trče oko njega
|
...da, svojom pozom odlično bi mogao označivati cilj staze za nordijsko hodanje.... |
|
|
|
 |
evushka031 Ukupno postova: 5 Spol:  Nebitno
|
najbolje neka sadašnja vlast, glavni osječki trg preimenuje u trg generala Branimira Glavaša i njemu napravi spomenik!!
koji idiotizam, spomenik Ante Starčevića micati s trga koji nosi ime Ante Starčevića..
užas!! |
|
|
|
|
 |
exHOP3on
Ukupno postova: 4356 Spol:  Muško
|
koji idiotizam, napraviti spomenik čovjeku koji je rekao da ne želi nikakve spomenike... |
|
 |
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
|
|
 |
mila17 Ukupno postova: 34 Spol:  Nebitno
|
Obišao sam mnogo trgova u Europi i na svakom postoji spomenik. Trg nam je monolitan i dosadan, a kakav bi tek bio bez spomenika. Bijele kocke 5 klupa i fontana. Užas!
[/quote]
nisi ti mene, europski covjece, shvatio... bila sam i ja posvuda i svasta vidjela... nisam ja rekla da spomenik ne treba, nego da treba pustiti izvjesno vrijeme da se malo odmori od tog nagurivanja svakakvih ideja na trg pa tek onda uvidjeti sto je najbolje rjesenje. necemo propasti ako pola godine ili godinu nemamo spomenik na trgu. |
|
|
|
|
 |
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol:  Nebitno
|
po meni, ovdje nema mjesta ni za kakve spomenike.
da se to tražilo od arhitekte on bi vjerojatno sve to drugačije osmislio i ostavio prostor za takav objekt.
još uvijek tvrdim da bi se Grupa građana trebala postaviti na prostor bivše Rome.mjesto im je definitvno u centru grada a ne u nekom parku... |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
 |
 |
|