Psi i vlasnici u šetnji
Mogu se navesti i ugodni i neugodni doživljaji,otkriti mjesta gdje se psi mogu slobodno istrčati,itd.
Društvo, politika
Bizo
...jer sada moj pas može nauditi njenom odvezanom psu jer je jači iako je zavezan,pa ako jazo doleti režući moj ga treba pomaziti i kupiti mu neku pseću poslasticu,mislim...
Ingo
Bizo
...jer sada moj pas može nauditi njenom odvezanom psu jer je jači iako je zavezan,pa ako jazo doleti režući moj ga treba pomaziti i kupiti mu neku pseću poslasticu,mislim...
Ja vjerujem da ti kao legalist svom psu stavljas i brnjicu, tako da ne postoji opasnost da ce priklati jazavcara, pekinezera, maltezera ...
zasto stalno forsiras da je pas pas ? kad nije !

Ingo
Ja vjerujem da ti kao legalist svom psu stavljas i brnjicu, tako da ne postoji opasnost da ce priklati jazavcara, pekinezera, maltezera ...
zasto stalno forsiras da je pas pas ? kad nije !
Ingo@Bizo, ja mislim da si ti bio svjestan koju pasminu uzimas, i da si bio svjestan da ce on morati biti na povodcu, tako da ja zaista ne vidim razloga tvojoj ljutnji sto netko nije zavezao maltezera ili yorkija.
Kad ljudi budu vodili svoje zamorce ili miseve u setnju, ja cu onda zavezati mog yorkija jer on ce predstavljati opasnost za nekoga ovako ne vidim nikakvog razloga za to da bude zavezan. A i vjeruj mi ... puno je lakse pokupiti njegovo malo govance
BizoEvo jedne slikice za tebe

Ingo
Beat this !!!!![]()

pumpkinMnogima nije ugodno mimoići se sa velikim crnim psom, koji bi usput svakoga i ponjuškao i pozdravio, jer je super dobrica.

Ingo
Kad ljudi budu vodili svoje zamorce ili miseve u setnju, ja cu onda zavezati mog yorkija jer on ce predstavljati opasnost za nekoga ovako ne vidim nikakvog razloga za to da bude zavezan. A i vjeruj mi ... puno je lakse pokupiti njegovo malo govance
Bizo
Pazi na svog goniča i čuvaj ga od zekoša,ipak su brojniji![]()
pop-ap-teta
nego ona tvoja slika, gdje neki gospodin drzi ono maleno maleno stvorenje u rukama.... odusevila sam se. pa jel to tako maleno?
paperje
imam psa i ni najmanji mi problem nije pokupiti u vrećicu i baciti u smeće kad se pesonja pokaki pa ne kužim u čemu je problem....
ivana_novoselnikinaće...jučer sam bila u šetnji sa pesekom i pas je digao nogu da će obilježiti živicu, kad žena otvori prozor i počme se derat kak ja to dopuštam psu...
ispričala sam se ženi jer mi se nije dalo svađat, no shvatila bi ju da se derala jer se pas pokakio, ali samo popiškio...zapravo se ni popiškio nije, već samo obilježio tu živicu...
shvaćam da neki ljudi ne žele da im pas išta obavlja na travnjaku...osobno nikada ne dam psu da obilježava kuće, zidove, ograde i ostalo...no kad je riječ o tavi ne vidim nikaki problem...
padobranac
vise mi smetaju neki zivcani psi koji po cijeli dan laju u zgradi dok vlasnik ne dodje s posla..
zna li netko imamo li mi neki zakon o tome?

Ingo
pa ja samo kad vidim ovaj avatar me bude strah.
a ne razumijem njeno cudjenje ? pa valjda je znala koju pasminu uzima.
ja kad vidim na ulici celavog nabildanog tipa bez vrata, istetoviranog i sa suludim pogledom u ocima, nikada ne pomislim da je on pjesnik, slikar, baletan ... nego mu se sklonim s puta.
kudjaokomtiskokom
strah hvata one koji ne razumiju, ne znaju i ne žele znati..![]()
npr. ja kad vidim Bizin avatar vidim ćukca koji se smije...![]()
(po stoti put se ponavljam - promatrajte vlasnika, a ne psa! ako je gazda normalan pas nemre bit lud)
ubrzo se selim u blizinu bonice i nadam se da će se moj pudl lijepo igrati s Divom!
cruiser
sad ga nosim i nosim i štapops:"> i izgledam kao čoban, oni koji ne znaju kako je to malo me čudno gledaju.
hvala
pa nek onda šeta bez povodca koliko hoće 
tonyaMa pusti ju neka laje, a vlasnicima drugih pasa objasni situaciju. Ili, još bolje, ako osobno poznaješ neke od vlasnika pasa, vježbaj na njihovim psima druženje. Samo ju nemoj maziti dok laje jer ona to ne shvaća kao smirivanje, nego kao nagradu za njeno ponašanje (lajanje). Probaj joj nekako odvratiti pozornost, igračkom ili tako nečim, a kad prestane lajati, daj joj nagradicu. I ja se nadam da će se brzo povratiti starim navikama.
BizoEvo slika iz jučerašnje "šetnje"
![]()
![]()
Pozdrav svima koji su izmamljeni iz svojih domova došli jučer na Dravu
kudjaokomtiskokom
jel to šetnja ili plivnja?![]()
Bizoivana_novoselnikinaće...jučer sam bila u šetnji sa pesekom i pas je digao nogu da će obilježiti živicu, kad žena otvori prozor i počme se derat kak ja to dopuštam psu...
ispričala sam se ženi jer mi se nije dalo svađat, no shvatila bi ju da se derala jer se pas pokakio, ali samo popiškio...zapravo se ni popiškio nije, već samo obilježio tu živicu...
shvaćam da neki ljudi ne žele da im pas išta obavlja na travnjaku...osobno nikada ne dam psu da obilježava kuće, zidove, ograde i ostalo...no kad je riječ o tavi ne vidim nikaki problem...
Nema se šta ko na tebe derati zbog toga,dere se jer može,da su joj se dva pijana klipana popišali ne bi riječi rekla.
Ako je njena živica može normalno reći,a ako nije...
U zakonu ništa o tome ne piše,zabranjeno je tamo gdje je znak zabrane za pse,isto tako nije zakonom propisano ni da je obavezno skupljanje izmeta iza pasa,tako da ostaje na vlasniku da pokupi ili ne.
Neka opća kultura nalaže da pokupimo za svojim ljubimcima "nered",jer gdje bi stigli kada nitko nebi počistio,gazili bi i mi,i psi,te svi ostali po govnima.
Međutim za "označavanje" živice...
Pozdrav svim savjesnim vlasnicima pasa
Bizo
Vrećice koje koristim su male,crne,mirišljave i u pakiranju od 120 kom.,po cijeni od 19,99 kn.
Mogu se kupiti u bilo kojem "DM"-u.
BizoLijepo da ste naveli Odluku o uvjetima držanja pasa,mačaka ...,međutim iz "tona" kojim pišete dalo bi se naslutiti da ste veoma kivni na vlasnike koji se ne drže te odluke.
Naravno da smatram da trebamo pokupiti "nered" iza naših ljubimaca,ali kako to da niste zapazili i to da se u istoj odluci ,pod člankom 12,piše o nekakvim posebno određenim površinama koje su propisno ograđene,obilježene i oopremljene posudama za otpatke.
Eto,za deset godina nema niti jedne takve površine koju su tadašnji "gradski oci" brižno odlučili dati na korištenje vlasnicima pasa i njihovim psima.
Gradsko vijeće je,te,1999. godine ovlastilo Gradko poglavarstvo da donese posebnu Odluku o lokacijama za slobodno kretanje pasa na području grada Osijeka.
Toliko je to "kompleksna" odluka,da je i deset godina malo.
Nemojte me pogrešno shvatiti,ako ste čitali moje ranije postove,onda je jasno vidljivo je moj stav da psi u šetnji moraju biti pod kontrolom vlasnika.
Isto tako ,što se tiče skupljanja izmeta jasno je da naša sredina nije spremna na takav način brige o čistoći našega Grada.
Ne jednom sam nailazio na čudne reakcije naših sugrađana dok sam kupio "nered" iza mojih ljubimaca.Nekada,smijeh,nekada podsmijeh,nekada čuđenje,nekada gađenje .
Naravno da su to reakcije koje su potaknute njihovom neugodom,nesigurnošću,neinformiranošću,pa nije ni za zamjeriti takvim reakcijama.
Važnije od reakcija slučajnih prolaznika su reakcije vlasnika pasa kojima je možda "ispod časti" pokupiti "drekec" od svog miljenika.
Reakcije su,na žalost,istovjetne.
Vrećice koje koristim su male,crne,mirišljave i u pakiranju od 120 kom.,po cijeni od 19,99 kn.
Mogu se kupiti u bilo kojem "DM"-u.
Pozdrav svim savjesnim vlasnicima pasa.
Ingo
a koji je tvoj kvart ?
ja koliko vidim na sjenjaku puno ljudi skuplja ... a kad vidim nekoga da nece skupiti ... ljubazno mu ponudim najlon vrecicu