Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Za cigaretu zapaljenu u kafiću kazna 1.000 kuna

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
The Kid

Ukupno postova: 111
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.09.2008. 17:12 
Naslov:  Re: Za cigaretu zapaljenu u kafiću kazna 1.000 kuna
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Fifa je napisao/la :

me ne skraćuje pušenje život Very Happy

Hočeš reći da je neko od te dvojice preživio?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Isis

Ukupno postova: 1211
Spol: Muško Muško
Post Postano: 17.09.2008. 4:26 
Naslov:  Re: Za cigaretu zapaljenu u kafiću kazna 1.000 kuna

Imam samo jedno na umu: "O LA LA".

WalterWolf
Ukupno postova: 157
Post Postano: 17.09.2008. 23:24 
Naslov:  

ljudi jel netko konta da je ovo jos jedno lisavanje osobne slobode i da iza toga slijedi zabrana neceg drugog. bas me zanimaju komentari kada zabrane tocenje alkohola za to sto ima previse prometnih ili su "troskovi lijecenja bolesti uzrokovanih alkoholom (jetra, bubrezi, probavni trakt, etc.)" previse skupi da bi to spadalo pod osnovno zdravstveno osiguranje...

Btw. jel netko obratio pažnju što to u biti pokriva to značajno "osnovno zdravstveno osiguranje"?

bazooka_joe

Ukupno postova: 3237
Post Postano: 18.09.2008. 0:12 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la:
To se nikako ne moze nazvati represijom, vec sustavom kontrole sebicnosti pojedinih asocijalih i neempatijskih elemenata drustva.

Aha. Nije represija. Samo sustav kontrole. "Asocijalnih i neempatijskih elemenata..."
Krasno, garant ex-pušač...

"We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan
snaša

Ukupno postova: 820
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 18.09.2008. 7:12 
Naslov:  

WalterWolf je napisao/la :
ljudi jel netko konta da je ovo jos jedno lisavanje osobne slobode i da iza toga slijedi zabrana neceg drugog. bas me zanimaju komentari kada zabrane tocenje alkohola za to sto ima previse prometnih ili su "troskovi lijecenja bolesti uzrokovanih alkoholom (jetra, bubrezi, probavni trakt, etc.)" previse skupi da bi to spadalo pod osnovno zdravstveno osiguranje...

Btw. jel netko obratio pažnju što to u biti pokriva to značajno "osnovno zdravstveno osiguranje"?

Baš htjedoh to spomenuti..

Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Post Postano: 18.09.2008. 8:42 
Naslov:  

bazooka_joe je napisao/la: Aha. Nije represija. Samo sustav kontrole. "Asocijalnih i neempatijskih elemenata..." Krasno, garant ex-pušač...

Pusim samo dok pijem. Ne znam kvalificira li me to u drustvo pusaca.

Mene ce ova mjera pogoditi mozda i vise nego okorjele pusace, jerbo ona pogadja u 95% mojih pusackih situacija (pusenje u zatvorenim prostorima u kojima se toci i loce alkohol). Dapace, okus alkohola mi je daleko odvratniji ako uz njegovo konzumiranje ne pusim. Dakle, dvostruka zestoka zrtva s moje strane.

Okorjelim pusacima je skoro pa svejedno, njima ce ova mjera sjebati mozda 30% pusackih situacija.

Ukupno postova: 656
Post Postano: 18.09.2008. 10:14 
Naslov:  

Ovisi kolko piješ Very Happy

zlusch

Ukupno postova: 2038
Post Postano: 18.09.2008. 10:55 
Naslov:  

WalterWolf je napisao/la:
ljudi jel netko konta da je ovo jos jedno lisavanje osobne slobode i da iza toga slijedi zabrana neceg drugog.

Pogled iz kuta jednog ovisnika Wink

Svaka zabrana nečeg legalnog je bezvezna... puno bi pametnije bilo da uvedu birtije za pušače i nepušače, s time da one gdje zalaze ovisnici plaćaju neki oblik "trošarine" koji bi išao na račun onih birtija sa čistim zrakom. Tako bi se nekako održala ravnoteža i nadoknadio eventualni manjak prihoda ugostiteljima.

Ali baš zabranjivati na ovakav način.... ne kužim kako i zašto.

47! Još se trese na udici.... osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile
zlusch

Ukupno postova: 2038
Post Postano: 18.09.2008. 10:57 
Naslov:  

mali_ivica je napisao/la:
a na sred zida rupa promjera 1,5m estecka dekoracija predpostavljam Mitevskog Laughing

Tako je to u Hrvackoj, ma koliko predpostavljao....

47! Još se trese na udici.... osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile
mr.hoax
Ukupno postova: 27
Post Postano: 18.09.2008. 15:16 
Naslov:  

ja sam pusac, nisam bas za zabranu, a nisam ni protiv nje. ali necu se prepirati oko toga.

1. stvar netko je napisao da treba prestat subvencionirat proizvodnju duhana i zatvorit TDR. to je po meni izjava 2-godisnjaka. prijatelju moj, da si iz zg-a jos bi te i razumio, al u pola slavonije ti ides napisat da treba unistit seljaka totalno. pa duhan je kolko ja znam najprofitabilniji. zasto bi se to ukinilo? a i druga stvar, sta bi bilo sa radnicima TDR-a oni nek zive od zraka. neznam tocno kolko ih ima ali vjerujem da ima dosta. uostalom, TDR je zlatna koka toga se drzava nikad nece odreci. 2.stvar. kafici za pusace i nepusace. pa to nemoze bit da dube na glavi. 1. situacija svi bi htjeli bit pusacki kafici, jer znaju da ce imat zaradu vecu.

2. situacija, ako pusacki kafici moraju nesta placat zato sto su pusacki. tj. davat pare drzavi koja bi subvencionirala nepusacke onda bi opet svi htjeli bit nepusacki, jer se manje mora krecit, osvjezavat itd. tako da tu po meni nema neke pretjerane ravnoteze. pusenje ostecuje zdravlje i to je istina. teze dises, nemas kondicije, zivcan si bez cigare. mozda i psiha igra veliku ulogu u tome. nisam strucnjak za to.

a onaj koji kaze da nemoze bez toga, stvarno ga nerazumijem. ja pusim zato sto mi je gust skuhat kavu i zapalit, zapalit poslje jela. naravno da se nije lako skinit s toga, ipak si ovisan, a ovisan sam i o internetu pa sta sad.

mislim da u hrvatskoj nije toliki problem dima cigarete, problem je ostalih plinova, automobili, tvornice, pesticidi, herbicidi, i ostale stvarcice. to se nemoze zabranit, moramo zivit s tim. neznam jeste kad udahnili nesto od navedenog, ja jesam neko spricivo je bilo, imao sam osjecaj kao da sam popusio cijelu TDR, a i vi to udisete, a nitko se nebuni protiv toga.

Skoči u forum: