Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Izbori za Gradsko vijeće Osijeka - prijevremeni rezultati

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Blofeld

Ukupno postova: 636
Spol: Muško Muško
Post Postano: 26.11.2007. 14:08 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jeff Murdock je napisao/la:
Iz HDSSB-a poručuju da im je jedini mogući partner SDP kojemu će dati potporu i u parlamentu. Biljana Borzan izjavom da nikako ne želi nove izbore poslala je jasnu poruku što misli o toj ponudi.
Prema trenutnim rezultatima, HDSSB i SDP imaju dostatnih 13 manda i u mogućnosti su formirati vlast u gradu.

Što se tiče Glavaša, sa prvom sjednicom Sabora ponovo dobiva zastupnički imunitet koji će mu trebati skinuti za nastavak postupka. Ipak, nisam baš Mato Arlović pa uzmite ovo s dozom rezerve.

Koliko su svi podcijenjivali Glavu, pokazuje i činjenica da nitko od medija nije imao ekipu u stožeru Hdssb-a. Ali Glava je uskrsnuo kao feniks! I nije rekao posljednju riječ. Mislim da mu se apetit naglo vratio. Mogao bi odlučiti i lokalnu i državnu vlast.

Glede i u svezi imuniteta, evo novog presedana. No vjerojatan scenarij je slijedeći - opet će mu, ovog puta partneri, skinuti imunitet, ali će se to vratiti na drugim mjestima. Bilo bi možda pogrešno sada prekidati postupak, jer Glava dobro stoji. A jao Sanaderu ako izađe iz zatvora. Bajić tada daje ostavku, ali i njemu jao.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
toni

Ukupno postova: 2180
Post Postano: 26.11.2007. 14:09 
Naslov:  

Blofeld je napisao/la:
Dobro si ukazao da sam napisao što neću. Pa evo što hoću: referendum za Nato, zaustavljanje gradnje Pelješkog mosta kako bi se 3 milijarde kuna potrošilo na pametniji način, transparentne javne natječaje, ministre koji znaju barem osnove resora , ZERP od Nove godine, oporezivanje (ako već ne i kažnjavanje) tajkunskih profita, itd., itd.

Ja sam isto protiva ulaska HR u NATO.. ali to je opet nesto sto necemo. Wink

Javni natjecaji ? Pa svi su oni transparentni i redovito objavljivani u NN i ostalim tiskovinama. Tu su ti isti i jedni i drugi.. sjetimo se Coninga..

ministri; slazem se, definitivno bi trebali. kad smo vec kod njih.. kog ce se sledeceg sanader odreci ? šeksa ?

zerp, kolko mi se cini ide iovak i onak od 1.1. ?

oporezivanje tajkunskih profita.. pa mislim da svi profiti podljezu nekoj vrsti poreza, vec kako je definirano zakonom.

kaznjavanje profita ? de molim te..

Jazz

Ukupno postova: 81
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.11.2007. 14:40 
Naslov:  

toni je napisao/la:
Javni natjecaji ? Pa svi su oni transparentni i redovito objavljivani u NN i ostalim tiskovinama. Tu su ti isti i jedni i drugi.. sjetimo se Coninga..

ministri; slazem se, definitivno bi trebali. kad smo vec kod njih.. kog ce se sledeceg sanader odreci ? šeksa ?

Ne znam je li ti to ozbiljno, ali čini mi se da dosta ljudi ozbiljno transparentonost javnih natječaja poistovjećuje s javnim pozivom za prikupljanje ponuda i javnom objavom konačnih rezultata. Što je s transparentnošću procesa odlučivanja? Sjetimo se naše dvorane i pustih milijuna kuna razlike... Da ne spominjem Pelješki mostić od nigdje prema ničemu.
Ministar koji bi ubrzo mogao ostati bez fotelje, ako HDZ želi sa HSS-om u krevet, bi bio Choban(ković).
Dodatak (post) izbornom soundtracku:
"Moje su nebo vezali žicom,
po mome mozgu crtaju šeme.
žele još jednu kopiju svoju,
da njome vrate nestalo vreme.
Al' ne dam svoje ja ideale,
i jest ću snove umesto hleba.
Ja svoju sreću nosim sa sobom,
ona je parče slobodog neba."

Post Postano: 26.11.2007. 14:48 
Naslov:  

Jazz je napisao/la:
Ne znam je li ti to ozbiljno, ali čini mi se da dosta ljudi ozbiljno transparentonost javnih natječaja poistovjećuje s javnim pozivom za prikupljanje ponuda i javnom objavom konačnih rezultata. Što je s transparentnošću procesa odlučivanja?

Vjeruj mi, odlucuje se jako trasparentno i po ps-u! Drugi par rukava je taj da su unaprijed dogovoreni uvjeti natjecaja, koje ispunjava jedino unaprijed odabrani izvodjac.

npr. ministarstvo raspise natjecaj za statijaznam integralni IT sustav, u natjecaj se stavi da tvrtka mora imati najmanje 5 cisco inženjera s 17.2 godina radnog iskustva, a jedinih 5 inženjera u državi rade npr. u kingu !

vrlo jednostavno i funkcionalno.. za king i onog koji uzme proviziju.. Smile

Citat:
Ministar koji bi ubrzo mogao ostati bez fotelje, ako HDZ želi sa HSS-om u krevet, bi bio Choban(ković).

Makaršta ! Ja sam sledeci ministar poljoprivrede ! osijek031.com smile

Citat:
"Moje su nebo vezali žicom,
po mome mozgu crtaju šeme.
žele još jednu kopiju svoju,
da njome vrate nestalo vreme.
Al' ne dam svoje ja ideale,
i jest ću snove umesto hleba.
Ja svoju sreću nosim sa sobom,
ona je parče slobodog neba."

Odlična stvar, btw.. Wink

Loona

Ukupno postova: 3713
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 26.11.2007. 15:35 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la:
cuckovic je napisao/la: Ako neka neprirodna koalocija dodje na vlast u gradu idem napraviti sudoku osijek031.com smile
Sisljagic ne iskljucuje koaliciju s SDP-om i HNSom.

U tom slucaju, molimo se bogovima iz ovog i svih ostalih paralelnih univerzuma da Sanader ne dobije premijersko zezlo.

Jedino u što se trenutno uzdam je Mesić.. njegova je čini mi se zadnja..a ako je tako onda će Milanoviću dati da sastavlja Vladu.. a onda ako HDSSB koalira sa SDP-om biti će nam relativno dobro...

Post Postano: 26.11.2007. 15:35 
Naslov:  

toni je napisao/la:
Blofeld je napisao/la:
Dobro si ukazao da sam napisao što neću. Pa evo što hoću: referendum za Nato, zaustavljanje gradnje Pelješkog mosta kako bi se 3 milijarde kuna potrošilo na pametniji način, transparentne javne natječaje, ministre koji znaju barem osnove resora , ZERP od Nove godine, oporezivanje (ako već ne i kažnjavanje) tajkunskih profita, itd., itd.

Ja sam isto protiva ulaska HR u NATO.. ali to je opet nesto sto necemo. Wink

zerp, kolko mi se cini ide iovak i onak od 1.1. ?

oporezivanje tajkunskih profita.. pa mislim da svi profiti podljezu nekoj vrsti poreza, vec kako je definirano zakonom.

kaznjavanje profita ? de molim te..

Ja nisam protiv ulaska, ni za ulazak u Nato, već za referendum.

Javni natječaji su transparentni, kažeš, ali unaprijed dogovoreni. Onda super, jer nemamo nikakvih problema. Pojam transparentnog nam se izgleda razlikuje. No svejedno, ja još nisam vidio potpuno transparentan natječaj, a pozorno pratim.

Misliš da se tajkunski profiti već nekako oporezuju? Da, nisam bio baš jasan, ali sam se poslužio kolokvijalnim izrazom - tajkunski profiti. Mislio sam da bi bilo korektno da ljudi kao što je Rajić plate barem nešto državi, kad prodaju firme koje su kupili za kikiriki po izrazito podcijenjenim i unaprijed dogovorenim cijenama, podižući kredite po kamatama koje se tada nije miglo dobiti i otplaćujući iste profitom firme koju su kupili, a ujedno su od istih propustili napraviti ozbiljne regionalne igrače (jer su po struci kamiondžije).A kažnjavanje se odnosilo na otimačinu i lopovluk, ne na profit. Ako bi kažnjavali profit, ionako u Hrvatskoj uskoro ne bi imali što kažnjavati, ha, ha.

Odakle ti da Zerp ide ovako ili onako? Koliko pratim medije, strani diplomati kojima je Sanader pušio proteklih 4 godine bili su prilično jasni - nadaju se da Hrvatska neće poduzimati jednostrane poteze. Možda griješim, ali Slovenija i Italija nekako nisu za taj naš Zerp.

Osječanin
Ukupno postova: 2492
Post Postano: 26.11.2007. 15:41 
Naslov:  Re: Izbori za Gradsko vijeće Osijeka - prijevremeni rezultat

Očito da nas iz ove situacije može izvući samo "koalicija" HDSSB - SDP Laughing Shocked
Ili još bolje HSP-SDP Laughing

Zadnja promjena: Osječanin; 26.11.2007. 15:47; ukupno mijenjano 1 put.

toni

Post Postano: 26.11.2007. 15:43 
Naslov:  

Blofeld je napisao/la:

Opez ne znas za sta si ! Laughing

Citat:
Javni natječaji su transparentni, kažeš, ali unaprijed dogovoreni. Onda super, jer nemamo nikakvih problema. Pojam transparentnog nam se izgleda razlikuje. No svejedno, ja još nisam vidio potpuno transparentan natječaj, a pozorno pratim.

pa kako nisu transparentni !? sve se vidi u tekstu natjecaja.. jasno je naznaceno da trebaju 5 inženjera s 17.2 god radnog iskustva ! Smile

Citat:
Misliš da se tajkunski profiti već nekako oporezuju? Da, nisam bio baš jasan, ali sam se poslužio kolokvijalnim izrazom - tajkunski profiti. Mislio sam da bi bilo korektno da ljudi kao što je Rajić plate barem nešto državi, kad prodaju firme koje su kupili za kikiriki po izrazito podcijenjenim i unaprijed dogovorenim cijenama, podižući kredite po kamatama koje se tada nije miglo dobiti i otplaćujući iste profitom firme koju su kupili, a ujedno su od istih propustili napraviti ozbiljne regionalne igrače (jer su po struci kamiondžije).

I meni se ucinilo da sam negdje na tv cuo da luka nije platio porez drzavi.. kako je to moguce ? pa kome je platio ? na trgovinu dionicama se ne placa porez ? jel tako stoji u zakonu ? ne znam.. pa pitam..

Citat:
A kažnjavanje se odnosilo na otimačinu i lopovluk, ne na profit. Ako bi kažnjavali profit, ionako u Hrvatskoj uskoro ne bi imali što kažnjavati, ha, ha.

aha, ok, al otimačina i lopovluk su i tak i tak ukljuceni u kz..

Citat:
Odakle ti da Zerp ide ovako ili onako? Koliko pratim medije, strani diplomati kojima je Sanader pušio proteklih 4 godine bili su prilično jasni - nadaju se da Hrvatska neće poduzimati jednostrane poteze. Možda griješim, ali Slovenija i Italija nekako nisu za taj naš Zerp.

ma mogu oni biti protiv toga, ali zerp ce sigurno proglasit.. mislim da se i sam 'veliki sanader' o tome izjasnio..

Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Post Postano: 26.11.2007. 15:56 
Naslov:  

Loona je napisao/la: Jedino u što se trenutno uzdam je Mesić.. njegova je čini mi se zadnja..
Hm, mislim da ne bi bilo dobro da predsjednik pa bio to i Mesic, ima ovlasti odredjivati tko ce biti premijer.

Mesic moze dati priliku Sanadaru ili Milanovicu, ali na kraju odlucuje Sabor. Na njihovu srecu, a nasu zalost, imaju dovoljno vremena za dogovore i trgovine dok ne dodje vrijeme za odluku.

Citat: a ako je tako onda će Milanoviću dati da sastavlja Vladu.. a onda ako HDSSB koalira sa SDP-om biti će nam relativno dobro...
Mislim da je HDSSB dao do znanja da nece koalirati sa SDPom na nacionalnoj razini, vec su im samo obecali podrsku.

Sto je dobro iz vise razloga, a najvanziji je onaj da nam se nece ponoviti kokosheraj i izdrkavanje kakvo je postojalo za vrijeme sestorke.

Osijek se sada nalazi na rubu izmedju idealno povoljne i katastrofalno lose pozicije. U slucaju da Vladu oformi SDP uz podrsku HDSSB-a (jezicac na vagi) i da u gradu SDP i HDSSB oforme Poglavarstvo, Osijek bi mogao imati znatne koristi i biti u poziciji mnogih drugih gradova koji se masno okoristili ministrima iz svojih posteljica (npr. Zadar i sl.).

S druge strane, ako Vladu oformi Sanader, a u gradu bude vladala koalicija SDP-HDSSB, za Osjecane bi bilo bolje da vec sada planiraju pozu u kojoj ce hibernirati sljedece 4 godine i iz koje ce kroz malu kockastu spravu u kutu sobe gledati kako drzava pare ulaze negdje drugdje.

Post Postano: 26.11.2007. 16:01 
Naslov:  

toni je napisao/la:
Blofeld je napisao/la:

Opez ne znas za sta si ! Laughing

Citat:
Misliš da se tajkunski profiti već nekako oporezuju? Da, nisam bio baš jasan, ali sam se poslužio kolokvijalnim izrazom - tajkunski profiti. Mislio sam da bi bilo korektno da ljudi kao što je Rajić plate barem nešto državi, kad prodaju firme koje su kupili za kikiriki po izrazito podcijenjenim i unaprijed dogovorenim cijenama, podižući kredite po kamatama koje se tada nije miglo dobiti i otplaćujući iste profitom firme koju su kupili, a ujedno su od istih propustili napraviti ozbiljne regionalne igrače (jer su po struci kamiondžije).

I meni se ucinilo da sam negdje na tv cuo da luka nije platio porez drzavi.. kako je to moguce ? pa kome je platio ? na trgovinu dionicama se ne placa porez ? jel tako stoji u zakonu ? ne znam.. pa pitam..

Citat:

ma mogu oni biti protiv toga, ali zerp ce sigurno proglasit.. mislim da se i sam 'veliki sanader' o tome izjasnio..

Znam ja za što sam. Prije svega za referendum, na kojemu ću zaokružiti da ako Hrvatska naruči avione i drugu opremu od europskih proizvođača i dobije garancije da se neće graditi baze, u protivnom ne.

Dobro si čuo da nije ništa platio, jer se to zasad ne oporezuje. Sad sam se sjetio i velikog Hdz-ovca Mamića, s obzirom da će inkasirati 40-milijuna eura od tri transfera. Možda bi bilo dobro da i on nešto plati, jer dosad, eto, nije.

Da će se Zerp proglasiti, jednom, jasno je. Uostalom, da nije Hdz-a proglasio bi se prije 3 godine. No baš da vidim hoće li se proglasiti prije kraja pregovora.

Blofeld

Post Postano: 26.11.2007. 16:04 
Naslov:  

Osijek se sada nalazi na rubu izmedju idealno povoljne i katastrofalno lose pozicije. U slucaju da Vladu oformi SDP uz podrsku HDSSB-a (jezicac na vagi) i da u gradu SDP i HDSSB oforme Poglavarstvo, Osijek bi mogao imati znatne koristi i biti u poziciji mnogih drugih gradova koji se masno okoristili ministrima iz svojih posteljica (npr. Zadar i sl.).

S druge strane, ako Vladu oformi Sanader, a u gradu bude vladala koalicija SDP-HDSSB, za Osjecane bi bilo bolje da vec sada planiraju pozu u kojoj ce hibernirati sljedece 4 godine i iz koje ce kroz malu kockastu spravu u kutu sobe gledati kako drzava pare ulaze negdje drugdje.

Ovo je upravo tako. S tim da čujem da je deal još jučer bio gotova stvar.

Osječanin
Post Postano: 26.11.2007. 16:08 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la :

Pa nije baš 4 godine. Ovo su prijevremeni lokalni izbori. Eto nam novih za godinu i pol... Very Happy

bazooka_joe

Ukupno postova: 3237
Post Postano: 26.11.2007. 16:14 
Naslov:  

Mišljenja sam da je Osijek već sada u idealnoj situaciji; i HDZ i SDP nadaju se pridobiti glavaševce. Glavaševci kao ne vole HDZ, ali vole pare; oni bi više para u svoje regionalne džepove i tko im ponudi više - za njih dižu ruke u saboru.
Dakle, o politici RH iduće 4 godine odlučuje najvjerojatnije HDSSB. Za vidjeti je koliko će biti dosljedni svojim izbornim programima i svojim glasačima...
Nisam nekakav HDSSB fanboy, ali drago mi je vidjeti dizanje kose na obje strane na sam spomen te stranke. Bar nešto dobroga.
I, kako je @osječanin spomenuo - svi oni dobro znaju da su ovo bili tek prijevremeni lokalni izbori...

"We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan
noob

Ukupno postova: 182
Post Postano: 26.11.2007. 16:48 
Naslov:  

ixia je napisao/la :

u svakom slucaju postoji i mala sansa da sdp u nekim bjesnim koalicijama formira vlast... truncica nade. u svakom slucaju ne vrijedi se bedirati!

po čemu je to sdp trunčica nade? što su oni to dobro učinili pa da su oni jedino trunčica nade? pokazali su se u 4 god vladanja RH. svi su oni isti.

ja na izbore nisam izašao, niti se ni bunim, tak mi je svejedno ko će formirat vlast. dosad sam redovito na sve izlazio, ali sad apsolutno nisam imo za kog glasat.

Osječanin
Post Postano: 26.11.2007. 17:00 
Naslov:  Re: Izbori za Gradsko vijeće Osijeka - prijevremeni rezultat

Izjava dana dolazi od D. Kovačevića koji sav pun sebe izjavljuje da se vlast u Osijeku neće moći formirati bez HDZ-a... osijek031.com smile Profesor čega ono? Matematike? osijek031.com smile

Skoči u forum: