zlusch
Nisam jezikoslovac niti sam ikada to tvrdio. No, pisanjem se profesionalno bavim već podosta godina i sve da sam na početko bio polupismen (što eto nisam), za sve te godine sam morao nekog kurca i naučiti.... ne?
Pa zapravo nazalost ne. Ne kazem da je kod tebe slucaj, no ucestalo slusam novinare kako govore gluposti. Ucestalo citam novinarske clanke koji prodju lektora i ja takav "polupismen" nadjem pogrjesaka. Eto i nakon godina i godina rada ljudi koji bi trebali znati kako da pisu...pisu gluposti.
Bilo bi zalosno nakon godina rada da znas jednako pravopis kao i ja.
zlusch
Hmmm.... ajd dobro. Onda ću ja učiti od tebe. Ti imaš više iskustva i puno si više puta bio u prilici da pokažeš muda. Pretvorio sam se u uho.... pucaj!
Razlikuje se pokazivanje muda do pokazivanja muda. Ja nisam nikom mentor ili ucitelj.
zlusch
BTW, što je to "griješka"?
Namjerno sam napisao da vidim tvoj komentar kao vrlog pismenjaka. Greska, grjeska, grijeska, pogrijeska, pogreska, pogrjeska... Izbaci uljeza
Manimo se kopanja po netu i trazenja odgovora. Ovakvih dilema u nasem pravopisu imas more.
Poprilicno sam uvjeren da bi izokrenio oci kada bi vidio na sto lici moj diplomski u duhu hrvatskog pravopisa. Tako, jednostavno niti itko pise niti itko govori.