Anto Đapić novi predsjednik osječkog Gradskog vijeća!

Osijek

Anto Đapić novi predsjednik osječkog Gradskog vijeća!

Anto Đapić novi je predsjednik Gradskog vijeća Osijeka. Podržao ga je 21 vijećnik iz osam političkih opcija, dok je protiv njegova imenovanja bilo 14 vijećnika koalicije HDSSB-Zeleni Hrvatske i jedan HSP-a dr. Ante Starčević.

Sve je odluke Vijeće danas donijelo većinom od 21 glasa vijećnika SDP-a, HDZ-a, HNS-a, HSU-a, SU-a, HL SR-a, NL Ante Đapića i NL Miroslava Šimića. Protiv je bilo 14 vijećnika koalicije HDSSB-a i Zelenih Hrvatske, dok je jedini suzdržani vijećnik bio Mario Galić iz HSP-a AS.

Zbog odluke raznorodne većine da podrži Đapića za predsjednika, ta joj se stranka nije priklonila iz principijelnih razloga. Njihov je predsjednik Gradske organizacije, Gordan Matković, pojasnio kako je ta stranka i nastala upravo u sukobu unutar HSP-a s nekadašnjim predsjednikom Đapićem, pa bi podrškom njegovu izboru za predsjednika GV-a pogazili sami sebe. Stoga je njihov jedini vijećnik ostao "ni na nebu, ni na zemlji", ne želivši se pridružiti niti HDSSB-ovoj koaliciji koja je, premda relativni izborni pobjednik i stranka s najviše mandata u Vijeću, ostala u izrazitoj manjini.

"Odgovornost" ili "plijen"

Premda po uvjerenju mnogih promatrača nespojive političke opcije na nacionalnoj razini, u Osijeku su ideološki protivnici ipak pronašli zajednički jezik. Na tomu im se na kraju sjednice posebno zahvalio i novi osječki gradonačelnik, Ivica Vrkić, podsjetivši kako je to zalog promjenama koje je na nedavnim lokalnim izborima podržala većina birača.

Budući da su prošlog tjedna promijenjeni članovi nadzornih odbora svih poduzeća u većinskom vlasništvu Grada, a imenovane su i nove uprave u Vodovodu, GPP-u i Športskim objektima, današnjim izborom članova više gradskih odbora i upravnih vijeća zaokružena je kadrovska križaljka. Iz nje se moglo vidjeti kako je vijećnička većina, ili kako ih oporba naziva "rogovi u vreći", podijelila utjecaj u političkom životu grada. Zanimljivo je kako su vijećnici zamijenili strane u Gradskoj vijećnici, ali kako oni sa sjeverne polovice dvorane i dalje govore o "preuzimanju i podjeli odgovornosti", dok oni s južne strane radije koriste izraz "podjela plijena".

Jedino je ponešto zaiskrilo oko izbora potpredsjednika Vijeća, jer vijećnička većina predložila ih je iz svojih redova, dok je oporbeni HDSSB mjesto drugoga potpredsjednika tražio za sebe. Pritom su se pozivali i na zakonsku odredbu koja kaže da se na to mjesto "u pravilu" bira predstavnik oporbe, no budući da je većina očito pažljivo podijelila funkcije i mjesta, ponovno su s 21 glasom izabrali laburista Brunu Zorića i umirovljenika mr.sc. Dragu Šerića.

Zoran Ranđelović, predsjednik Odbora za izbor i imenovanja, podsjetio je da su u prošlom sazivu Županijske skupštine predsjednik i oba potpredsjednika bila iz redova HDSSB-a, a tako je bilo i u Gradskom vijeću 2005. godine kada je predsjednik bio Branimir Glavaš, pa njihovo inzistiranje na oporbenom potpredsjedniku Vijeća nije iznimka.

HDSSB-ovci izvrijeđali Đapića

Uoči glasovanja za Antu Đapića na časnoj funkciji predsjednika Vijeća, troje vijećnika HDSSB-a nastojalo ga je diskvalificirati. Tako je bivši gradonačelnik, Krešimir Bubalo, ponovno spomenuo "afere koje su ga pratile dok je bio gradonačelnik" te navodne predistražne i istražne radnje koje se vežu uz poslove i odluke koje je tada potpisivao.

Ivica Završki inzistirao je na principu da funkciju predsjednika GV-a može obnašati samo časna i ugledna osoba kojom će se građani moći ponositi i koja će biti prihvatljiva barem većini Osječana, aludirajući da predloženi Đapić zbog navodnih afera nema niti takav ugled, niti s manje od 9 posto glasova legitimitet većine Osječana, pa je upozorio da Vijeće neće biti vjerodostojno. Pridružio mu se i Mario Galić iz HSP-a AS ustvrdivši kako kandidatura Ante Đapića potvrđuje da je u Osijeku politika i "umijeće nemogućeg".

"Bivšeg je gradonačelnika Bubala afera 'Vrbošić' stajala fotelje, pa se nadamo da se slično neće dogoditi i novoizabranom predsjedniku GV-a", rekao je Galić, dok je HDSSB-ov Karlo Šatvar apelirao na Miroslava Šimića i gradonačelnika Vrkića da utječu na vijećničku većinu kako bi održala visoke moralne standarde.

Sve to nije impresioniralo 21 vijećnika koji su Đapića podržali za predsjednika, a dok je prilazio svome mjestu za predsjedavajućim stolom, Krešimir Bubalo – koji je dotad kao prvi s liste koja ima najviše vijećnika vodio sjednicu – žurno je ustao i sišao u vijećničke klupe izbjegavši tako čestitanje novom predsjedniku GV-a.

Odgovarajući im na prozivke, Đapić je hladnokrvno rekao: "Nije ugodno slušati 'komplimente' koje sam dobivao, ali čovjek mora ostati velik i u porazima i u pobjedama. Moja je savjest čista. Dužnost preuzimam odgovorno i ponosno svjestan svih poteškoća koje me čekaju, ali obvezujem se da ću štititi svakog vijećnika čije dostojanstvo bude bilo ugroženo, jer time ću štititi i svoje dostojanstvo."

Sljedeća sjednica Gradskog vijeća Osijeka trebala bi biti 10. srpnja.

Tekst: Goran Flauder

Skriveni sadržaj

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Osijeka održana je danas, a za predsjednika Gradskog vijeća Grada Osijeka jedini predloženi kandidat je bio Anto Đapić. Izabran je natpolovičnom većinom, s 21 glas za i 15 protiv, za predsjednika Gradskog vijeća u Osijeku.

Za Đapića su glasovali vijećnici HDZ-a, SDP-a, HNS-a, HSU-a, Đapićeve Nezavisne liste, laburista i Građanske opcije Grada Osijeka. Protiv njegova izbora bili su HDSSB, Zeleni Hrvatske i HSP dr. Ante Starčević.

Zahvalio je svima koji su ga podržali, ali i onima koji su demonstrativno napustili vijećnicu te izrazio svjesnost odgovornosti i nadu kako će nastaviti s uspješnim radim kakvim se već dokazao u prošlosti.

Za drugog potpredsjednika Gradskog Vijeća je izabran Bruno Zorić (Hrvatski laburisti). Za prvog potpredsjednika izabran je Drago Šerić (HSU).

Povijesni medij
Tragikomično.

Re: Anto Đapić novi predsjednik osječkog Gradskog vijeća!

Redakcija 031

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Osijeka održana je danas, a za predsjednika Gradskog vijeća Grada Osijeka jedini predloženi kandidat je bio Anto Đapić. Izabran je natpolovičnom većinom, s 21 glas za i 15 protiv, za predsjednika Gradskog vijeća u Osijeku.

Zahvalio je svima koji su ga podržali, ali i onima koji su demonstrativno napustili vijećnicu te izrazio svjesnost odgovornosti i nadu kako će nastaviti s uspješnim radim kakvim se već dokazao u prošlosti.

Više informacija uskoro...

Povijesni medij

....uopće ne znam što bih rekla na ovo, ostavio me lik bez riječi....osobno, više ne moram čekati niti minute - potpuno su mi jasne "promjene" koje je donio gradonačelnik Vrkić......
....jedva čekam godišnju bilancu Grada, mislim da će biti jako zanimljivo pregledati proračun ne samo gradskog poglavarstva, nego i svih gradskih firmi....
U normalnom okruzenju Dapic nije napredak. U okruzenju u kojem je Hdssb stavio na istu funkciju olicje nepotizma Dapic je napredak...
Katastrofa... Očekivao sam bilo koga,ali ovog "magistra" nisam..
Dakle, GOGO je glasovao za Al Đaponea. Ma predivno. No to nije ništa naspram ekipe koja će biti izabrana za direktore gradskih tvrtki. Kakvih će tu tek trećerazrednika biti.

Nakon HDSSB-ovih janjičara, dolaze nam koalicijski oberdiletanti.

Nismo za to glasali.
Funkcija predsjednika GV je funkcija bez ikakvih ovlasti, jedino vodi sjednicu, te ima svoj ured i osobnog vozača. Ovlasti nema nikave...

GOGO je rekao da će podržati bilo koga tko bude predložen ako se prihvate naši uvjeti
NASTAVIMO PREKINUTI LOPOVLUK......
MOJ GRADE PORED DRAVE....
DA SELIM ILI DA NE SELIM...??
Đapić je jednin nedvojbeno podržao Vrkića u drugom krugu.

Mene više zanima zbog čega se ovih 15 sad inatilo? Demonstrativno su napustili skupštinu. Zbog čega? Zato što su u manjini? To je njihovo viđenje demokracije? Pa ni gubiti ne znaju dostojanstveno. Sramota.
aber langsam...
dakle, na ovim izborima bilo je bitno maknuti HDSSB...to je učinjeno. Nije bilo previše političkih opcija za birati da se ostvari cilj..glasovalo se tako da se smijeni Glavašija..to smo i dobili..Iskreno se nadam da će se na idućim izborima iznjedriti opcija koja je neovisna, stručna, bez hipoteka figa i dumina u džepu, opcija stručnih ljudi...do tada valja nam kusati..inače, ništa čudno to što je Đapić predsjednik GV..
Možemo se slagati ili ne, sa ovakvom odlukom Gradskog vijeća Grada Osijeka, ali ju se ne može osporavati. Poželjeti sreću i mudrost, novom Gradskom vijeću, i novom predsjedniku istog, trebaju svi, bez obzira na političke boje. Svi nezadovoljni ovakvom odlukom, na to su trebali misliti ranije (hint: izbori), jer svakome tko je iole upoznat sa političkom slikom grada, ova odluka je u potpunosti očekivana.
Za sve ostale ću ponoviti ono što sam prije izbora rekao: „Građani biraju, političari izaberu“.
Budimo realni, ovo de facto nisu donijeli članovi GV-a, niti Vrkić, niti bilo tko drugi...

Ovo je donijelo 5000 ljudi koji su Đapiću dali svoj glas, SDP, HNS i HDZ koji su imali više nisu bili zainteresirani za predsjednika GV-a, Đapić je idući po glasovima, on je bio zainteresiran i bilo je normalno da kao takav dobije prednost...

To je, koliko se to nekome sviđalo ili ne, ipak bilo demokratski...
ahahahaha zanimljivo je gledati drugove kako svom glasackom tjelu pokusavau opravdati svoju politicku prostituciju
Demokracija je sustav u kojem njegovi članovi uvijek izabiru najnesposobnije i moralno upitne članove društva da ih vode.

Jesu li ovi što izabraše Đapića na dosadašnje funkcije živjeli u gradu prije nekoliko godina?

To je isto kao da Sanadera osude za sav lopovluk i onda ga opet postave na funkciju premijera. :shock:

Ove promjene su stvarno promjene!

Nevezano uz temu, mislim da nije u redu da grdonačelnik kaže kako nema veze s izborom predsjednika Nadzornih odbora gradskih tvrtki, direktora i sl. Nije lijepo čuti da da nema veze s onim s čim ima zapravo jako puno veze.
Izgleda kao da unaprijed pere ruke od mogućih posljedica time štose distancira od odluka govoreći da su to odlučile stranke. da, jesu, ali on je gradonačlnik. Te stranke koje su ga podržale moraju isto tako dopustiti gradonačelniku da radi a ne ga vezati lancima zbog toga što su ga podržale. Ako su mu vjerovale , neka vjeruju i odlukama koje će donosti kao gradonačelnik.
...ne znam da li samo meni sve ovo zvuči suludo ili što???.....sve mislim - probudit ću se, a kad ono.....sve gore i gore....
Standing ovations! Bravo, to su te promjene koje smo čekali! Hahaha, toliko o tome da će nam biti bolje...
Cirkus se nastavlja. A Vrkić svakim potezom potvrđuje da je samo marioneta, čak se ne trudi ni glumiti da je drukčije.
Mi iz jednog jada u drugi još veći jad.Vrkiću sam vjerovao al sad vidim da je ona stara narodna poslovica istinita.OD GOREG POSTOJI GORE a nažalost brzo ćemo se uvjeriti da su ovi izbori ustvari čista prevara i obmana raje.Još čemo žaliti za prepotentnim Bubalom i svitom kad nam ovi šareni zaduže grad za tri generacije
Tragičan razvoj događaja se nastavlja. Osijek je grad u kojemu se sve najružnije glasine pokažu istinitima, pa tako i ova o Đapiću.

Imamo gradonačelnika kojeg ne zanima tko su direktori gradski tvrtki, i članovi nadzornih odbora, imamo Đapića za predsjednika Gradskog vijeća, 7 političkih opcija dijeli vlast, i da, zaista, mi jesmo glasali da se smijeni Hdssb, ali ovo ruglo nitko nije očekivao. Ovako katastrofalan razvoj događaja imat će za posljedicu procvat Hdssb-a na bilo kojim sljedećim izborima, pa je "poduhvat" njihovog smjenjivanja ispao jalov posao.

Evil Poodingh

Funkcija predsjednika GV je funkcija bez ikakvih ovlasti, jedino vodi sjednicu, te ima svoj ured i osobnog vozača. Ovlasti nema nikave...

GOGO je rekao da će podržati bilo koga tko bude predložen ako se prihvate naši uvjeti

GOGO je glasao za, i tu prestaje svaka priča. Čak i svjesni toga da njihove "uvjete", odnosno par na brzinu smišljenih ideja, ostali članovi koalicije nisu prihvatili. Taman kad smo očekivali spas liste GOGO, kao projekta sa dobrim potencijalom, i istupanje iz koalicije koja nije u stanju ispuniti niti uvjet o 5 godina iskustva za nadzorne odbore, GOGO napravi suprotno, i podrži Đapića, iako su ta dva glasa GOGO liste tu bila potpuno beznačajna.

Kao birač koji je glasovao za listu GOGO mogu rezmirati, ta je priča završena. Nisam glasao za GOGO da bi se oni par tjedana kasnije družili s Đapićem. Pa još nedavno sam ovdje trošio vrijeme ukazivajući da ne valja Đapić, a sad bi svi trebali prihvatiti ponovno rođenje Đapića, jer eto, on je prvi podržao Vrkića, pa iako njegovi glasovi nisu potrebni za većinu, Vrkić ga je morao uključiti. To je smiješno. GOGO je sada politički mrtvac, kojeg će progutati ostali članovi sedmeročlane koalicije, tako da se na slijedećim izborima nitko neće sjećati da je GOGO uopće postojao. Valjda je nekoliko mjesta u nadzornim odborima prevelik mamac, da bi se razmišljalo dugoročno.
Bastro

Đapić je jednin nedvojbeno podržao Vrkića u drugom krugu.

Mene više zanima zbog čega se ovih 15 sad inatilo? Demonstrativno su napustili skupštinu. Zbog čega? Zato što su u manjini? To je njihovo viđenje demokracije? Pa ni gubiti ne znaju dostojanstveno. Sramota.

to mi nije bilo jasno ni u članku?! tko je napustio sjednicu?!? koliko sam ja informiran(a dobro sam informiran) nitko nije napustio sjednicu...
partwish

Bravo, to su te promjene koje smo čekali! Hahaha, toliko o tome da će nam biti bolje...

Gdje li je sad onih bezbroj novih nickova koji su se javili uoči izbora i pljuvali po svakom suvislom postu koji je upozoravao na ovo što se sad događa?
Tražili su "mlade i sposobne" - birali matore i nesposobne. :joooj:
E, moj narode!!! E, moje kokoši naivne!!!! :koka:
Do grla smo u demokraciji.
anakonda

...ne znam da li samo meni sve ovo zvuči suludo ili što???.....sve mislim - probudit ću se, a kad ono.....sve gore i gore....

Ako se slučajno probudiš, tad ti je vrijeme da popiješ tabletu za spavanje.
W.M. Felt

GOGO je glasao za, i tu prestaje svaka priča. Čak i svjesni toga da njihove "uvjete", odnosno par na brzinu smišljenih ideja, ostali članovi koalicije nisu prihvatili. Taman kad smo očekivali spas liste GOGO, kao projekta sa dobrim potencijalom, i istupanje iz koalicije koja nije u stanju ispuniti niti uvjet o 5 godina iskustva za nadzorne odbore, GOGO napravi suprotno, i podrži Đapića, iako su ta dva glasa GOGO liste tu bila potpuno beznačajna.

Što se tiče uvjeta, strpi se par dana ;)
simo031

Ispade da kod nas demokracija izgleda ovako :sranje: :sranje: :sranje: :sranje: :sranje: :sranje: :sranje:

:( :cry:
Zasto se sada Glavaseve marionete ljute? Pa ljudi Djapica kao sposobnog gradonacelnika ste vi stvorili. Se ne sjecate prostitucije 2005 kada ste ga nagradili mjestom gradonacelnika sa samo 2500 glasova i 4 vijecnika dok je vasih 9 drzalo ruke u zraku za njega? Jel to tad nije bila prostitucija? A da tad ste sebi trpali u dzepove pa se to ne racuna. Da ga tada niste stvorili sad ga ne bi imali kao problem. Pokazao je da je politicki 10 puta sposobilniji od glavasa a o ovim sektaskim pobocnicima da i ne govorim. I zato mu i ja cestitam. Gori od bubala i vrbosica definitivno nije...
Čovjek koji bi ,da je nekog razuma u biračima,trebao biti politički mrtav a praktično u zatvoru.
čestitke i puno sreće gosp đapiću i svima koji obnašaju vlast da rade za boljitak svih građana jer 4 god jako brzo prođu i polažu se računi
simo031

Simeone za ovaj post dajem kikiriki po svakoj riječi!!
Danas GV sutra zatvor ... ako ne on onda mi od boljeg života!
crna ruka

simo031

Da sam znao da se plača po riječi, upotrijebio bi epski izričaj... :)
Najtužnije od svega bi bilo kada bi plakali za Bubijem! :D dvoumim se dali da se smijem ili plačem, na kraju se ipak smijem jer stvarno ne mogu vjerovati kako smo opet popušili isti... jelte! ;)
partwish

Najtužnije od svega bi bilo kada bi plakali za Bubijem! :D dvoumim se dali da se smijem ili plačem, na kraju se ipak smijem jer stvarno ne mogu vjerovati kako smo opet popušili isti... jelte! ;)

I ovo sam već rekao, ali valja ponoviti...
"Naša tragedija je ujedno i naša komedija".
simo031

crna ruka

simo031

Tvoja svaka riječ vrijedi barem kao jedan ep!
Kad bi barem svi razumjeli i shvatili što im govoriš.
Redakcija 031

Sve to nije impresioniralo 21 vijećnika koji su Đapića podržali za predsjednika, a dok je prilazio svome mjestu za predsjedavajućim stolom, Krešimir Bubalo – koji je dotad kao prvi s liste koja ima najviše vijećnika vodio sjednicu – žurno je ustao i sišao u vijećničke klupe izbjegavši tako čestitanje novom predsjedniku GV-a.

ko gubi, ima pravo da se ljuti :P
Opet neki magistar sa kamenjara točnije iz Ćaprajzlija -city nema nama sreće bez magistara iz BIH..
Kakva otužna dreka wannabe pundita i zluradih glavašoida.. Kome nakon rezultata izbora nije bilo jasno da će se kompromisi morat radit? Ili, još bolje, kome zdrave pameti, a bogami i očiju i ušiju, nije bilo i prije izbora to jasno?
Pa gdje vi živite? Upper East Side, NYC? Pacific Heights, SF?!
Ajde plačipičke, udavite nas sve u svojim krokodilskim suzama:
aardvark

Kakva otužna dreka wannabe pundita i zluradih glavašoida.. Kome nakon rezultata izbora nije bilo jasno da će se kompromisi morat radit? Ili, još bolje, kome zdrave pameti, a bogami i očiju i ušiju, nije bilo i prije izbora to jasno?

Puno toga napisao, ništa rekao! Rekoh bi jedno, ne sudi Nama po svojim mjerilima jer niti si u pravu niti vidimo svi svijet istim očima.

To bi bilo ono kulturnije od mene no imam i onaj dio iz tvoje razine.

Potraži stručnu pomoć, krajnje ti je vrijeme!
zaljubljena u Osijek

simo031

crna ruka

simo031

Tvoja svaka riječ vrijedi barem kao jedan ep!
Kad bi barem svi razumjeli i shvatili što im govoriš.

Pretjeruješ, jer ja govorim samo zbog toga što nemam dovoljno pameti da bi šutio, a očigledno ni dovoljno mudrosti da bi prikrio svoje misli.
aardvark

Bezgranični intelekt izviruje iz svakog napisanog slova!
 Kišobran ne otvaramo ma kako oblačno bilo, nego samo kad pada kiša.
Događaji koje opisuje ova tema, ni po čemu ne zaslužuju da budu iznimka tog pravila, ma kako crni Vam se činili oblaci koji su nas nadvili.

Čestitke Đapiću! Pozdrav dežurnim sektašima! :hi:
sretno đapiću i nemoj praviti greške jer si iskusan političar da si izvukao pouke od prije to ne sumnjam
Osječanin

"Znajte ljudi: pravednost ništa tako jezovito ne kažnjava kao izdajstvo.
Izdajnik pogiba od ruke koja mu je izdaju platila.
Jao izdajicama, jer su najgadnija, najnečistija, od svih najprokletija gamad na zemlji."

Marija Jurić Zagorka

Osječanin

...i od mene čestitke Đapiću uz želju da što prije završi tamo gdje mu je i mjesto (hint: Osimpex, Osijek-Koteks, lažni magisterij, i najvažnije - smetlište).... također, pozdrav svima koji podržavaju ovakvog lika - dosta govori o vama samima....
Sada će gospon Đapić završiti svoju temu koju je započeo za MK Slavoniju Osijek tvrtku koja je ovih dana otišla u stečaj. Dakle da vidimo gdje su nestali stanovi .. kožne jakne vrijedne milijunima kuna .. sve to Đapo dobro zna tko je lopov sad će konačno pravica na vidjelo.

Osječanin

U pravu si. Svi su bolji od sektaša, ali ne mogu iz principa čestitati čovjeku koji u utakmici Osijek-Dinamo navija za neriješeno. Zbog toga mi je jučer bilo mučno kada sam čuo tko je izabran...
lehi

Sada će gospon Đapić završiti svoju temu koju je započeo za MK Slavoniju Osijek tvrtku koja je ovih dana otišla u stečaj. Dakle da vidimo gdje su nestali stanovi .. kožne jakne vrijedne milijunima kuna .. sve to Đapo dobro zna tko je lopov sad će konačno pravica na vidjelo.

Hoće.... ali malo morgen :(
- Funkciju predsjednika Gradskog vijeća treba obnašati časna, ugledna i moralno neupitna osoba. Upravo su to u prošlom mandatu tražili i neki vijećnici koji sada tu sjede po pitanju prof. Josipa Vrbošića, ali ako imate dvostruka mjerila pa jednom nešto važete, a drugome ne, onda je to nemoralno. Prijedlog za Antu Đapića kao predsjednika Gradskog vijeća ne ispunjava ni jedan od zahtjeva za tu funkciju.....
....vladajuća koalicija za drugog potpredsjednika predložila je Brunu Zorića iz redova Hrvatskih laburista, te Dragu Šerića iz HSU-a. Vijećnici HDSSB-a odmah su upozorili kako se prema članku 34. stavku 2 Zakona o lokalnoj samoupravi jedan od dva potpredsjednika bira iz redova oporbe, što bi u ovom slučaju bio HDSSB. “Vi ne morate poštovati zakon, ali to znači da ste loše počeli i da pokazujete na koji način ćete vladati ovim gradom. Želimo podsjetiti da je u prethodne četiri godine za vrijeme vlasti HDSSB-a tu funkciju obnašao Goran Mikan iz redova SDP-a, što znači da je bivša vlast poštovala ovu odredbu”, poručio je Završki.
Kako ovaj prijedlog HDSSB-a nije usvojen, drugi potpredsjednik Gradskog vijeća ipak je postao Bruno Zorić iz redova Laburista, inače 47-godišnjak sa srednjom stručnom spremom, danas zaposlenik HEP-a, gdje je voditelj smjene, a osječkoj javnosti poznatiji kao dugogodišnji konobar u cafe-baru Jazz tijekom 90-ih, dok je prvi potpredsjednik Drago Šerić iz Hrvatske stranke umirovljenika.

Kao što, odprilike, reče Simo: Naša tragedija je naša komedija (ili obrnuto) :(
Ljudi, nemojte dramatizirati oko mjesta Predsjednika GV, to je mjesto bez ikakvih ovlasti, jedino ima dvije privilegije, a to su vlastiti ured i vozač. Nema veće ovlasti niti od jednog člana GV-a, pa mislim da to ne treba niti toliko tome obraćati pažnje.

Ja ću vas samo pitati da se sjetiti tko je do sada bio sve predsjednik GV i što je sve postigao sa te funkcije? Sjećate ih se možda 2 ili 3, i nikakvih rezultata ili poteza vezanih uz tu funkciju? Dakle, ne treba raditi dramu oko te, prije svega simbolične funkcije
modri

sretno đapiću i nemoj praviti greške jer si iskusan političar da si izvukao pouke od prije to ne sumnjam

Za greške je možda izvukao pouke ali za izvlačenje love sumnjam da to smatra greškom.

Pošto me neopravdano se trpa u te"sektaše" (čudan izraz što koristi određena grupica ljudi, ili ste iz iste ekipe ili ne možete sami nešto kreativno smisliti) dat ću jedan konkretan primjer GREŠKE dotičnog.

Sad mu je prilika da dokaže da tko radi taj greši i tko greši taj popravlja svoje greške!

Odbojkaško igralište na Sjenjaku, kod starog studentskog doma, devastirano u pokušaju da se napravi odbojkaško na pjesku. Da ne napomenem da je sve napravljeno aljkavo osim onog u Dolinama, no zna se tko je tad bio s Vjenca.

Ante, popravi svoje sranje od projekta kojim smo svi više izgubili nego dobili. Sad je na tebi, Bubalo nije bio zainteresiran kao i satelit Matković. Ti si to uništio, ti to popravi.

Poltroni, jesam li sektaš i dalje kad sam konkretan?!
Evil Poodingh

Ljudi, nemojte dramatizirati oko mjesta Predsjednika GV, to je mjesto bez ikakvih ovlasti, jedino ima dvije privilegije, a to su vlastiti ured i vozač. Nema veće ovlasti niti od jednog člana GV-a, pa mislim da to ne treba niti toliko tome obraćati pažnje.

Ja ću vas samo pitati da se sjetiti tko je do sada bio sve predsjednik GV i što je sve postigao sa te funkcije? Sjećate ih se možda 2 ili 3, i nikakvih rezultata ili poteza vezanih uz tu funkciju? Dakle, ne treba raditi dramu oko te, prije svega simbolične funkcije

...@evil - ne dramim oko mjesta predsjednika GV....dramim oko toga kakav to čovjek uopće može zasjesti na BILO KAKVO političko mjesto (u Đapićevom slučaju je to već treća funkcija otkako je Vrkića).....također, smatram da mu je mjesto puno dalje od mjesta gdje ima #dvije privilegije#...sori, ali to su dvije privilegije previše.....
....sve ovo što se događa ovih dana u gradu nema smisla, ovo su javne pljuske svim normalnim građanima Osijeka, a koji ne razmišljaju sektaški, poltronski, pastirski, kako god hoćeš....
...mene boli licemjerje i šprdnja, koja se više niti ne skriva....
I još jednom ponavljam da se za to ne smije kriviti ili zaslužnima smatrati članove koalicije. Za to su prije svega zaslužni 5000 ljudi koji su mu dali glas na izborima. I u tom grmu leži zec.

Nakon toga se je dogodilo da je jedini otvoreno i bez rezerve podržao Vrkića, i eto. Politika...

Ja ti mogu reći da mi u GOGO nismo jednoglasno podržali Đapića za predsjednika GV, štoviše nije nam to bilo ni bitno, bitni su nam, kao što smo naveli, bili naši uvjeti za podržavanje koalicije.

Ja mogu reći svoje osobno mišljenje da A.Đ. nije nikako moj tip osobe, prije svega zbog onog salutiranja, a nakon toga i svega ostalog, ali on je dobio 5000 glasova :/
Đapić je dobio 5k glasova, pa što? Jel se to GOGO ruga nama!?? HDSSB je dobio kudikamo više pa nije na vlasti. Znači 5k više vrijedi nego 20k. Logika tu ne štima jer u pitanju je politika a politika je kuraba kao i svi koji se bave njom.
GOGO je imao šansu no bojim se da ste kao i HSU, radodajka svima no vrijeme će sve pokazati. Start vam i nije nešto!
Nitko ne nikome ne ruga. Samo kažem da Đapić nije na ove funkcije postavljen eto tako, nego su mu tu donijeli ti glasovi...
I HDSSB-ovcima je jasno da je Đapić izabran kako bi obavio prljavi posao demontaže njihove zločinačko-pljačkaške hobotnice. Zato su se toliko i uspjenili, znaju da on nema skrupula. I neka plaču i cvile. Treba im činiti ono što su oni građanima ovoga grada činili.

HDSSB je sekta nastala oko ratnog zločinca, a ne demokratska stranka. Za njih nikada nisu vrijedila demokratska pravila, što su i potvrdili za vrijeme svoje zločinačke vladavine Osijekom i Slavinojom, kada su tisuće ljudi morale napustiti grad, jer su uhljebljivali samo svoje stranačke pse.

Takvi se nemaju što pozivati na demokratska načela, jer oni prvi ne priznaju ni demokraciju, a ni pravni poredak Republike Hrvatske.

Na njih treba primjeniti njihove metode, ništa više. Podrška svima koji će to činiti, jer želim da moje dijete odrasta u normalnom gradu, a ne gradu gdje ratni zločinci, ubojice i lopovi nesmetano šetaju gradom i bivaju slavljeni kao nekakvi heroji.
Carobnica

I HDSSB-ovcima je jasno da je Đapić izabran kako bi obavio prljavi posao demontaže njihove zločinačko-pljačkaške hobotnice. Zato su se toliko i uspjenili, znaju da on nema skrupula. I neka plaču i cvile. Treba im činiti ono što su oni građanima ovoga grada činili.

Hm, slažem se da je Đapić odličan za ulogu inglorious bastarda i bi taj posao mogao obaviti bolje od nekoga sa skrupulima.
Osječki kroničar

U pravu si. Svi su bolji od sektaša, ali ne mogu iz principa čestitati čovjeku koji u utakmici Osijek-Dinamo navija za neriješeno. Zbog toga mi je jučer bilo mučno kada sam čuo tko je izabran...

ha ha kako se to navija za neriješeno, ovo prvi put čujem
možda je odigrao takvu kombinaciju na kladionici
silence

Osječki kroničar

ha ha kako se to navija za neriješeno, ovo prvi put čujem
možda je odigrao takvu kombinaciju na kladionici

Mene npr kao fanatičnog navijača NK Osijeka zaboli briga za koga navija gradonačelnik ili bilo koji političar...

Ono što me više prca je gdje su svi ti ostali "navijači" NK Osijeka kada se treba doći na utakmicu, platiti ulaznicu i podržati klub...

Jer klub ni ne treba biti financiran od grada, klub treba biti financiram prema omjeru gledatelja na stadionu. Znači što više gledatelja, više novaca od ulaznica, što više gledatelja više zainteresiranih sponzora, jer će više gledatelja vidjeti njihove reklame itd itd.

Sve je u gledateljima, zato me zaboli za koga navija gradonačelnik, bolje neka svi oni kojima to smeta, a dođu na stadion 2 puta godišnje promisle kako oni mogu pomoći klubu. Dolaskom na utakmice! Nikako drugačije. I to ne sa pozivnicama na koje su navikli. Ako vole klub, žele dobre igrače, dobre igre i rezultate, neka plaćaju ulaznice, pa će to s vremenom i doći
Kako sam ja protumačila post o "neriješenom rezultatu":
Kad je napisano da je Đapić "navijao za neriješeno" u tekmi Osijek-Dinamo, nije tu bio važan rezultat tekme nego to što nije u tom slućaju navijao SAMO za Osijek. Osoba koja jednako ili više voli neki drugi grad od onog koga treba voditi - što traži među čelnicima tog grada. Ma njemu je Zg draži od Os, ali je tada pitanje za koga će navijati u tekmi bilo direktno postavljeno, a nije iskreno rekao da radije navija za Dinamo. :(

A što se tiče profi nogoša - slažem se s @Evilom.

Prije svega lijep pozdrav svima.

Kao što sam i obećao ostajem se družiti s vama na forumu pa izvolite „perite“ :)
Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća izabrali smo predsjednika i potpredsjednike Gradskog vijeća te članove različitih odbora pri Gradskom vijeću. Kao što vam je poznato vijećnici GOGO liste na sjednici su glasali za izbor svih predloženih kandidata i na taj način odredili se kao dio vladajuće većine.
Znao sam da će ta naša odluka izazvati i negativne komentare. Za takve komentare ima opravdanih i neopravdanih razloga.
Neki nam zamjeraju što smo podržali gospodina Đapića za predsjednika Gradskog vijeća. Jasno mi je da za takav stav imaju argumente. Gospodin Đapić imao je dobrih i loših poteza (po meni ipak više ovih drugih) u svojoj političkoj prošlosti i brzo se mogu naći argumenti za i protiv. Međutim mi smo se u pregovorima oko konstituiranja Gradskog vijeća odlučili koncentrirati na prijedloge koji će jamčiti promjenu načina upravljanja, a kod izbora predsjednika i potpredsjednika bili smo spremni na kompromis. Svako tko radi bilo kakav posao ili sudjeluje u bilo kojoj zajednici zna da se bez kompromisa ne može napraviti rezultat. To ne znači da mislim kako kompromise treba raditi uvijek nego da na njih treba biti spreman. Naravno do određene granice. Naša procjena bila je da kod izbora predsjednika i potpredsjednika Vijeća trebamo napraviti kompromis. S druge strane uspjeli smo progurati stavove o kvalifikacijama koje moraju imati članovi nadzornih odbora i dva već imenovana člana uskoro će biti povučena. Uskoro krećemo s provedbom i naša druga dva prijedloga. http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=45621 Neki su komentirali kako naši uvjeti za sudjelovanje u konstituiranju Vijeća nisu nikakvi uvjeti. Ipak vrijeme ih je brzo demantiralo.
Neki misle da nismo trebali sudjelovati u konstituiranju uprave. S tim se ne mogu složiti. Da podsjetim, mi smo se u izbore uključili jer smo željeli promjene. To smo u kampanji i zastupali. Uspjeli smo dobiti podršku za ulazak u Gradsko vijeće (za one koji to ne znaju HDSSB je zbog toga dobio jednog vijećnika manje). U drugom krugu izbora podržali smo gospodina Vrkića kojeg su građani izabrali za novog gradonačelnika. Znači da smo uspjeli u promjeni vladajuće političke garniture. Mogli smo birati da li ostati samo u Vijeću ili pored toga sudjelovati i u upravljanju. Odlučili smo sudjelovati u upravljanju jer želimo zajedno s gradonačelnikom pokušati raditi na tome da ovo ne bude samo promjena političke garniture nego zaista promjena načina upravljanja gradom. Mislim da imamo odgovornost to pokušati. Ukoliko se pokaže da ne ide uvijek možemo izaći iz svega. Istina je da se u Osijeku zajedno okupila šarolika ekipa. Sada nas je svojom politikom na okupljanje motivirao HDSSB. Držati nas i dalje zajedno neće biti lako no vjerujem da gradonačelnik Vrkić ima dovoljno iskustva i znanja da u tome uspije.
Mislim da sudjelovanjem u konstituiranju uprave pokazujemo odgovornost prema građanima koji s pravom očekuju promjene. Znam da ih neće biti lako provoditi ali najgore bi bilo da uopće ne pokušamo.

Miroslav Šimić

Sada nas je svojom politikom na okupljanje motivirao HDSSB.

Vjerujem u to, gospodine Šimiću, da ste se u politiku uključili da bi doprinjeli i promjenili ono loše. Osobno, drago mi je što ste novo lice na političkoj sceni i nadam se da će biti nešto od svega ovog novog za grad Osijek. Ovaj grad je u totalnom klincu i ako smo se zeznuli u pogledu izbora nećemo propasti niže što jesmo no ako smo pogodili onda je to dobro za sve. Želim vam puno sreće i da se dokažete, barem u ovoj godini da otopite led što nam je glavama na spomen HR političara.

O tome da jedna stranka je ovo ili ono ne bi ulazio u to jer nekima su jedni dobri a drugima drugi. Sto ljudi, tisuću ćudi!

I da ako nam djeca odrastaju u ovom čudnom vremenu i postaju manje ljudi za to nisu krivi političari već Mi jer ih prepuštamo samim sebima. Treba raditi na njihovom karakteru jer sami od sebe neće lako shvatiti što je dobro ili zlo. Kada odrastu možda bude kasno za njih ili nas.
Ponavljam što je @simo031 napisao i slažem se u potpunosti:

1. Samo političar sa puno mašte, može objasniti narodu kako mu je, i zašto mu je tako.
2. Tko nikad nije povjerovao političaru, taj ne zna što je razočaranje.

Je li sreća ili nesreća što moj matori mozak još prilično dobro pamti? Nadam se, ipak, da ću ovo "kino" pamtiti barem do slijedećih izbora.
Evil Poodingh

Mene npr kao fanatičnog navijača NK Osijeka zaboli briga za koga navija gradonačelnik ili bilo koji političar...

Koliko se sjećam, Đapić u vrijeme te izjave nije bio samo gradonačelnik već i dopredsjednik NK Osijek.
slavonjara

Evil Poodingh

Koliko se sjećam, Đapić u vrijeme te izjave nije bio samo gradonačelnik već i dopredsjednik NK Osijek.

I što onda još treba dodati
Ovakove zadaće koje obnašaju naši politički biznismeni u gradu , da za ovaj grad i građane žele dobro odradili bi taj posao volonterski. Ovo su sve cirkusanti još iz 90-tih zaista je politika privatni biznis .Dakle najveća elementarna nepogoda za grad pa i Slavoniju su upravo ovakovi nesposobnjakovići koji se još i danas domognu vlasti važi ona narodna, kakav narod takva vlast.

Miroslav Šimić

Prije svega lijep pozdrav svima.

Kao što sam i obećao ostajem se družiti s vama na forumu pa izvolite „perite“ :)

Miroslave, ne obaziri se previse na ove komentare. Vise-manje se na forumu vec iz diskursa moze skuziti tko je ciji glasac, a oni koji su duze ovdje vec dobro znaju tko navija za koga.

Mislim da nitko tko je zelio promjenu vlasti nije ocekivao da se kompromisi i ustupci nece morati raditi. Ovi sto pisu kako su toboze glasovali za GoGo, pa su sad jako razocarani - vjeruj mi, to nisu tvoji biraci, nego mladez iz HDSSB-ove Branimirove Internetske Bojne.

Ja sam osobno odusevljen uspjehom GoGo liste i ne samo da podrzavam vase sudjelovanje u vlasti, nego mislim da je to kljucno za izgradnju platforme za iduce izbore, na kojima cete nadam se postici jos bolji uspjeh. Naravno - pod uvjetom da nesto epohalno ne zaserete... A s obzirom da osobno poznam i tebe i dobar dio uze uzeg kruga GoGo ekipe, vjerujem da necete!

I nemoj za par mjeseci zaboraviti na forum - ovdje je uvijek vrlo veselo :)

Mali pijonir

Miroslave, ne obaziri se previse na ove komentare. Vise-manje se na forumu vec iz diskursa moze skuziti tko je ciji glasac, a oni koji su duze ovdje vec dobro znaju tko navija za koga.

Izbori su iza nas, grad ima novu demokratski izabranu vlast, i svatko od nas je dužan volju većine svojih sugrađana poštovati, što god mislili o novoj vlasti. Jednako tako, više nije niti najmanje bitno, tko je čiji glasač, ako su komentar ili kritika smisleni i opravdani. Svatko tko želi dobro našem gradu ponašati će se u skladu sa tim, bilo da se radi o običnom građanu, bilo da se radi o članovima novog GV, ili novim upravljačkim strukturama gradskih tvrtki.
zaljubljena u Osijek

slavonjara

Evil Poodingh

I što onda još treba dodati

Molim Glavasevce da ne spominju NK Osijek.
Od Glavaseva 4. godisnjeg plana nije ostvareno nista...
Glavas je skype-om iz BiH birao novog predsjednika, a ne Skupstina.
Instalirali ste politickog predsjednika Kohorte.
Instalirali ste na funkciju predsjednika lika koji je Dinamu prodao sina, a nakon toga digao sidro i rekao ne mogu vise.

Nemate pravo spominjati nas klub jer ste upravo vi krivi sto je na dnu!
@mapatil, daj se skuliraj. Opet generaliziraš. Daj konačno promijeni vokabular i tituliranja. Riječ je bila o Đapiću i njegovom navijanju za Dinamo, a ti opet o Glavašu. Baš ti je on nešto prirastao srcu kad ne možeš bez njegovog imena skoro ni u jednom postu :lol:
Cisto ne volim licemjerje... Da Djapic nije imao sto raditi na celu Nk Osijeka, nije. Da ste vi stavljali pet puta gore, jeste. Zato je klub tu i gdje je.

Drugim rijecima, da Djapica za NK Osijek proziva Kohorta ili laburisti ili sdp-ovci ili hdz-ovci nemam nista protiv. Kad ga vi glavasevci prozivate itekako imam jer se niste ni ispricali za unistenje grada nit ocistili olosa vec ih nagradujete mjestima u saboru... Jedina promjena u vas je ta sto ste sad u oporbi.

I ne znam sto vam smeta nadimak glavasevci, kad jeste :) osim ako ne zelis rec da ste ga se odrekli?!
Evil Poodingh

http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=46163

Kolko će milijuna kredita naše djece i unuka ovaj puta NEBITNI I BEZ OVLASTI ĐAPIĆ ulupati ?
ja bi bila bez ovlasti, a da raspolazem milijunima gradske love i sa 2-3 nadzorna odbora, mirovinom i plaćom predsjenika gradskog vijeća.

Samo vi iz GOGE šutite i mislite da građani ne vide. Neko vas iskorištava i pravi budale od vaše legitimne i normalne želje za građanskim i normalnim Osijekom.
Nebudite nojevi, izdavite glavu iz pijeska - raspitajte se ko vma kolo vodi

Tagovi