GOGO želi novi način upravljanja Osijekom

Osijek

GOGO želi novi način upravljanja Osijekom

Građanska opcija Grada Osijeka- GOGO, odnosno kandidacijska lista grupe birača- nositelja Miroslava Šimića uputila je danas priopćenje kojim opisuju kako oni vide buduće upravljanje Osijekom.

- Građani Osijeka na nedavnim lokalnim izborima izabrali su promjene. Smatramo kako oni s pravom ne očekuju samo promjene političke garniture nego promjene načina upravljanja gradom. Takve promjene zastupala je GOGO lista u svojoj predizbornoj kampanji. Naša kandidacijska lista nositelja Miroslava Šimića dobila je povjerenje građana i naše stavove namjeravamo nastaviti zastupati kao gradski vijećnici - ističe se u priopćenju.

Vijećnici te kandidacijske liste, koja u budućem sazivu Gradskog vijeća Osijeka ima dva vijećnika, spremni su sudjelovati u stvaranju većine u Gradskom vijeću, ali uz uvjet da svi u toj većini prihvate prijedloge koji će jamčiti početak promjene načina upravljanja Gradom.

Konkretni prijedlozi liste GOGO su:
- Trošak rada Gradskog vijeća treba ostati na dosadašnjoj razini. S obzirom da u novom sazivu ima 11 vijećnika više nego u prošlom, to konkretno znači smanjenje vijećničkih naknada.

- Zapošljavanje u Gradskoj upravi i trgovačkim društvima u većinskom vlasništvu Grada Osijeka, mora se obavljati putem javnih natječaja u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje. Konkretno, Zavod će obavljati procjene kandidata i ponuditi 5 najboljih. Od tih 5 Uprava trgovačkog društva ili Grada treba izabrati kandidata kojeg će zaposliti. Objava informacija tko je i na temelju kojih kvalifikacija zaposlen mora biti dostupna na web stranicama Grada. Ovi uvjeti odnose se na sva radna mjesta osim na pročelnike i uprave (direktori, članovi uprava, pomoćnici direktora) koje, u sadašnjim uvjetima, smatramo prvim suradnicima Gradonačelnika i on ih mora imati pravo odabrati.

- Članovi Nadzornih odbora trgovačkih društvima u većinskom vlasništvu Grada Osijeka moraju ispunjavati jedan od sljedećih uvjeta:
- Visoka ili viša stručna sprema uz 5 godina radnog iskustva, srednja stručna sprema uz 10 godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima.

- Navedeni prijedlozi i njihovo prihvaćanje od strane svih stranaka koje će činiti novu vladajuću većinu u Gradskom vijeću, preduvjet su da vijećnici naše kandidacijske liste budu dio te većine - priopćili su predstavnici liste Miroslava Šimića.

Tekst: Davor Lončarić/radio.hrt.hr
Foto: radio.hrt.hr
Redakcija 031

Smatramo kako oni s pravom ne očekuju samo promjene političke garniture nego promjene načina upravljanja gradom.

Tu su u GOGO potpuno u pravu.

Nažalost, ova tri prijedloga koja su tu iznijeli, to nije ništa. To nije nikakva promjena načina upravljanja gradom. GOGO kreće u krivom smjeru, a kad jednom zastraniš, teško se možeš vratiti.

Recimo, mogli s predložiti i da se potpuno ukinu viječnićke naknade. Pravi vijećnik ne treba naknadu za svoj rad. Zašto da se sam smanje?

Ova ideja s natječajima - to je valjda netko brzopleto smislio, pa su nažalost to odmah i objavili. Kakvi za ime Boga natječaji u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje? Zavod da obavlja procjene za tvrtke? Gdje su to vidjeli da se radi? I onda očekuju da će se javiti najbolji kandidati? Valjda se pretpostavlja da dobar kandidat mora biti i nezaposlen, u evidenciji Zavoda? Tko će to na Zavodu raditi, koji ljudi? Koji će se direktor pouzdati u procjene nekog šalteraša sa Zavoda? Hoće li gradske tvrtke te usluge plaćati Zavodu? Koliko će takav birokratski proces usporiti zapošljavanje?

I onda naravno, šlag na tortu, za pročelnike, direktore i pomoćnike direktora to ne važi. Hvala Bogu da ne važi, zamislite da Zavod za zapošljavanje bira i direktore. No to nije razlog zašto ne važi - razlog je što GOGO želi da se i dalje politički kadrovira. E GOGO, gogo. Nije vam ovo trebalo.

I na kraju, ideja o nekakvim godinama iskustva. Što je to? Odakle to? Što se time jamči, da član Nadzornog odbora nije loš kadar? Naravno da ne. Uopće, što rade članovi Nadzornih odbora u gradskim tvrtkama? Čime se bave, da bi tih 5 godina igralo nekakvu ulogu? Pa zar nisu drektori, kako kažu u GOGO, najbliži suradnici gradonačelnika? Ako jesu, kakve ima veze tko sjedi u Nadzornim odborima?

Ako su ovo uvjeti koje GOGO nameće ostalima, bolje da ne nameće ni ovo. Neozbiljno, do krajnjih granica. Razočaravajuće.

Umjesto toga, u GOGO su trebali biti pošteni i reći - svidjelo nam se da nas zovu u vlast. To bi razumjeli, ljudi su ljudi.
bit će " veselo " 26.- tog na sjednici

Re: GOGO želi novi način upravljanja Osijekom

Redakcija 031

- Trošak rada Gradskog vijeća treba ostati na dosadašnjoj razini. S obzirom da u novom sazivu ima 11 vijećnika više nego u prošlom, to konkretno znači smanjenje vijećničkih naknada.

Ovo je ok, ali to je ujedno i razlog (ako ostanete dosljedni) zbog kojeg nećete participirati u vlasti.
Redakcija 031

- Zapošljavanje u Gradskoj upravi i trgovačkim društvima u većinskom vlasništvu Grada Osijeka, mora se obavljati putem javnih natječaja u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje. Konkretno, Zavod će obavljati procjene kandidata i ponuditi 5 najboljih.

Čiji ljudi sjede u zavodu?
Redakcija 031

- Članovi Nadzornih odbora trgovačkih društvima u većinskom vlasništvu Grada Osijeka moraju ispunjavati jedan od sljedećih uvjeta:
- Visoka ili viša stručna sprema uz 5 godina radnog iskustva, srednja stručna sprema uz 10 godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima.

Potrebno iskustvo imaju samo oni koje je politika uhljebila.

Sve u svemu, osmišljeno u dobroj vjeri, međutim nedorečeno i površno odrađeno.
milo_moje

bit će " veselo " 26.- tog na sjednici

Ja i dalje mislim da neće uspjeti složiti Gradsko vijeće, i da će im netko morati ponuditi slagalicu za neki niži uzrast.
Zahtjevi su minorni, a jedan je, kako je Felt ukazao, nelogičan i teško provediv. A kada kreneš s minimalnim zahtjevima, završiš ni sa čim.

GOGO misli da će nešto kvalitetno postići participirajući u ovoj vlasti. Neće. Samo će se kompromitirati. Nadam se da će to na vrijeme shvatiti i napustiti taj brod luđaka, kojeg iz pozadine vuku dokazano nesposobna Borzanica i političar bez suradnika - Vrdoljak.

Drugim riječima, sad će nam Čuraji, Mikani i slični trećerazrednici voditi firme i kadrovirati.

Očekujem prvo val novih zapošljavanja, a onda val stečajeva.

Bit će veselo, to sigurno.
Baudolino

U slučaju takvog scenarija (nedao nam Bog), jedno pitanje nameće se samo po sebi...
Jesu li to promijene koje su građani odabrali?
simo031

Baudolino

U slučaju takvog scenarija (nedao nam Bog), jedno pitanje nameće se samo po sebi...

Zar je jedno mišljenje relevantno? Pričekajmo!
slazem se za smanjenje naknada iako se moze i ukinuti

ne vidim po cemu je zavod sposoba da provodi zaposljavanje

slazem se da gradonacelnik mora moc izabrat suradnike, ali isto tako ne vidim potrebu da se smijeni oni procelnici ili direktori firmi gdje sve cvijeta ako takvih ima

podebljo ja zahtjeve za nadzornim odborom, ovo se da ispunit vrlo lako
simo031

Strah me je kako bi odgovor mogao biti sličan odgovoru jednog branitelja kad su ga pitali zašto je bio dragovoljac: "Željeli smo Hrvatsku!! ... ali ne ovakovu" :(
sve me više strah da je gradonačelnik nezavisni kandidat i da če o svemu odlučivati hns i sdp a zašto onda nisu bili na glasačkom listiću ispod prezimena gosp vrkiča nego je pisalo da ga podržava grupa građana sve mi je to pomalo čudno

Vidim da su aktivisti Hdssb-a aktivni, pa polako ljudi , nije još ni sjednica bila, a već ne valjaju. Biti će vremena za pljuvanje...ionako, gori od sektaša ne mogu bti.
Valjda su na listićima greškom napisali "grupa građana" umjesto "grupa stranaka" :wink: :lol:
anonimac

Vidim da su aktivisti Hdssb-a aktivni, pa polako ljudi , nije još ni sjednica bila, a već ne valjaju. Biti će vremena za pljuvanje...ionako, gori od sektaša ne mogu bti.

Gdje ti vidiš "pljuvanje"? Ovdje se ništa ne smije napisati ili pitati, a da te ne nazovu HDSSB-ovcem :roll: :x
ma ukinit naknade za vijećnike, a o SSS u nadzornom odboru razmisliti.
Ima stručnog kadra sa VS i previše da bi se kojekavi šoferi, kranisti i slični ubacivali na ta mjesta.
Od najsimpatičnijih mi do sada ovo nisam očekivao.

Oni neće dizati ruke za koaliciju ako ovo ne bude ispunjeno, iako mnogo toga uopće nije moguće jer bi se morao mijenjati zakon?!

To su uvjeti ili ucjena?

Imaju oni opciju dići ruke za HDSSB, ali nek ne očekuju onda u budućnosti prijeći prag uopće.
lega imaš kunu

Drugim riječima, sad će nam Čuraji, Mikani i slični trećerazrednici voditi firme i kadrovirati.
:-)

E @lega..... pa kako inače zbrinuti tu šaroliku svitu ? :idea:
Bit će ovo jako zanimljivo ljeto u Osijeku :wink:
gosp vrkiću zaista želim svu sreću u vođenju grada jer treba sve strane zadovoljiti a da nitko ne bude zakinut i uvrijeđen
Tko bi tu mogao bolje pomoći? David Coperfield ili Chuck Noris?
borisk1

simo031

Baudolino

Zar je jedno mišljenje relevantno? Pričekajmo!

Naravno da nije. I sam sam rekao da im treba dati sto dana da pokažu rezultate. No pitanje je na mjestu, u slučaju da se ostvari gore navedeni scenarij...

Članovi Nadzornih odbora trgovačkih društvima u većinskom vlasništvu Grada Osijeka moraju ispunjavati jedan od sljedećih uvjeta:
- kaže GOGO
Pitanje za sve ovdje.

koga GOGO ima sa srednjom školom i 10 godina radnog iskustva a ide u Nadzorni odbor??? :shock:
Već samo površnom analizom imena i stručnih kvaliteta pojedinih već imenovanih članova nadzornih odbora od strane gradonačelnika, na koje se GOGO poziva u današnjem priopćenju, više nego očito je da se radi samo o "priopćenju za javnost", ali da je stvarnost i realnost sasvim nešto drugo od poruka koje GOGO odašilje javnosti. Naime, GOGO danas postavlja "uvjete" svog participiranja u budućoj vlasti, a od jučer "v(s)last" već konzumira.

POGODIŠE OVAJ PUT!!! :shock:
crna ruka

..srednja stručna sprema uz 10 godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima. - kaže GOGO
Pitanje za sve ovdje.
koga GOGO ima sa srednjom školom i 10 godina radnog iskustva a ide u Nadzorni odbor??? :shock:

:o :? malo čudno... koliko li je taj star ako je sa SSS bio rukovodilac 10 godina??
Ili je mator ili je bio izuzetno podoban pa dospio na rukovodeće mjesto, (ali takav bi diplomu ionako dobio na muletinu i ne bi bio samo SSS).

Kraj toliko mladih školovanih ljudi - sad odjednom SSS :roll:

O djeco moja, đaba vam diplome :(
zaljubljena u Osijek

lega imaš kunu

:-)

E @lega..... pa kako inače zbrinuti tu šaroliku svitu ? :idea:
Bit će ovo jako zanimljivo ljeto u Osijeku :wink:

S obzirom da je sjednica dosta kasno, a dogovor će biti težak za uspostaviti GV, poručit će građanima da trebaju doći hladne glave, te će otići svi na godišnji ohladiti glavu u debelom hladu........
zaljubljena u Osijek

:o :? malo čudno... koliko li je taj star ako je sa SSS bio rukovodilac 10 godina??
Ili je mator ili je bio izuzetno podoban pa dospio na rukovodeće mjesto, (ali takav bi diplomu ionako dobio na muletinu i ne bi bio samo SSS).

...ovo je sustav koji je u bijelom svijetu odavno uveden, što otvara dosta mogućnosti onima koji imaju samo SSS, a recimo rade od prvog dana nakon završetka srednje...
...ovo znam iz vlastitog primjera rada u međunarodnim tvrtkama: ili imaš VSS i nešto malo iskustva ili imaš SSS i duplo i više radnog staža - poslodavac tretira jednako oba slučaja.....to se, naravno, odnosi na određena zanimanja i nije primjenjivo svuda.....
zaljubljena u Osijek

anonimac

Gdje ti vidiš "pljuvanje"? Ovdje se ništa ne smije napisati ili pitati, a da te ne nazovu HDSSB-ovcem :roll: :x

....potpisujem, ali više se uopće ne sekiram, nego takve ljude svrstavam u kategoriju "jednoumlje" i izbacujem iz daljnje komunikacije....
zaljubljena u Osijek

crna ruka

..srednja stručna sprema uz 10 godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima. - kaže GOGO
Pitanje za sve ovdje.

Odakle vama ideja da GOGO želi u bilo koji nadzorni odbor?
U GOGO-i su uglavnom VSS.
Anakonda vam je odgovorila, a praksa, npr. u IT sektoru, pokazuje da ne moraš imati VSS da bi bio stručnjak, sve ovisi o tome koliko si se sam obrazovao i koliko radiš.
borisk1

zaljubljena u Osijek

crna ruka

Pitanje za sve ovdje.

Odakle vama ideja da GOGO želi u bilo koji nadzorni odbor?
U GOGO-i su uglavnom VSS.
Anakonda vam je odgovorila, a praksa, npr. u IT sektoru, pokazuje da ne moraš imati VSS da bi bio stručnjak, sve ovisi o tome koliko si se sam obrazovao i koliko radiš.

Istina. GOGO je tvrdio da ih ne zanimaju nadzorni odbori međutim, zar nije ovaj Kolarić na čelu nadzornog BIOS-a upravo iz Goge?
Koliko sam čitao ima ih i još...
bas me zanima kolika bi pomama bila, kad se rad u nadzornim odbirma ne bi placao, nego bio volonterski :)
Nadzorni odbori se cca pola plaćaju, naknadom sličnoj onoj kakvu imaju članovi Vijeća, a pola su volonterski.

Damir Kolarić iz GOGO je u Nadzorni odbor Biosa otišao zato što je tamo pozvan, jer već godinama uspješno vodi tvrtku OrtoStep. On se svoje naknade, kao što će i bilo koji član GOGO-a koji će možda biti u ikojem nadzornom odboru, ODREKAO!

Dakle, gosn Kolarić nije tamo zato što je član Opcije, nego zato što je uspješan poduzetnik, a upravo je to ono što treba u Biosu, kao i u svim ostalim bitnim nadzornim odborima. Trebaju stručni i iskusni ljudi.
Kolarić je vlasnik Ortostepa. Očito da ovim forumom kola masa neprovjrenih informacija tj. trač-parteeeeeey!!

crna ruka

Članovi Nadzornih odbora trgovačkih društvima u većinskom vlasništvu Grada Osijeka moraju ispunjavati jedan od sljedećih uvjeta:
- kaže GOGO
Pitanje za sve ovdje.

GOGO nema takvih ljudi, odnosno ima jednu takvu osoba, ali ta nije zainteresirana za Nadzorne odbore, jer radi svoj posao "kao crnac" i nema vremena za Nadzorne.

Ovo pravilo je napravljeno samo da bi se spriječilo uhljebljivanje po Nadzornima, jer do sada se s njima uvijek išlo na način da se stavi jedna ili dvije stručne osobe, te ostatak prema kriteriju: "Tko je dobro dijelio letke i skupljao potpise za kandidaturu", što su vrlo često bili članovi mladeži, ili nestručni ljudi.

Zbog toga to pravilo, da bi se u Nadzornim odborima gradskih tvrtki našli uistinu stručni, sposobno i iskusni ljudi.
Isto tako, da odmah kažem i to, član Odbora za razvoj, investicije i zapošljavanje je GOGO-vac Miro Vanek, koji se također odrekao svoje naknade, a na to mjesto je došao također iz vrlo jednostavnih razloga.
Pozvan je, zato što već godinama radi u Zavodu za zapošljavanje kao jedan od glavnih ljudi za odobravanje poticaja.
Evil Poodingh

Nadzorni odbori se cca pola plaćaju, naknadom sličnoj onoj kakvu imaju članovi Vijeća, a pola su volonterski.

Damir Kolarić iz GOGO je u Nadzorni odbor Biosa otišao zato što je tamo pozvan, jer već godinama uspješno vodi tvrtku OrtoStep. On se svoje naknade, kao što će i bilo koji član GOGO-a koji će možda biti u ikojem nadzornom odboru, ODREKAO!

Dakle, gosn Kolarić nije tamo zato što je član Opcije, nego zato što je uspješan poduzetnik, a upravo je to ono što treba u Biosu, kao i u svim ostalim bitnim nadzornim odborima. Trebaju stručni i iskusni ljudi.

Tko ga je pozvao? Nije mi jasno zbog čega želite smijeniti Koškija koji se pokazao kao odličan direktor. Zar nije za njegovog mandata sagrađena nova hala, zar nije otvoren co-work prostor?

Svaka čast za odricanje. Tvrdim da ste osvježenje na političkoj sceni, ali je to osvježenje je trajalo samo za vrijeme kampanje. Koaliranje sa HDZ-om, sa lažnim magistrom je nešto što vas je vratilo na početnu točku. Da ste ostali oporba za 4 godine biste bili ozbiljna opcija. Ovako su vas svjesno uvukli u blato iz kojeg ćete se, bojim se, teško izvući.
Evil Poodingh

Isto tako, da odmah kažem i to, član Odbora za razvoj, investicije i zapošljavanje je GOGO-vac Miro Vanek, koji se također odrekao svoje naknade, a na to mjesto je došao također iz vrlo jednostavnih razloga.
Pozvan je, zato što već godinama radi u Zavodu za zapošljavanje kao jedan od glavnih ljudi za odobravanje poticaja.

Kadriranje bi GOGO volio voditi preko zavoda za zaposljavanje? Posto je visokopozicionirani clan GOGO tamo voditelj jednog odjela, a tamo ga je postavio HDZ kao i vecinu uposlenika! E moj GOGO....
Pozvali su ga ljudi ovlašteni od strane gradonačelnika, te on sam.

Krivo shvaćate. Nismo koalirali, podržati ćemo većinu u Vijeću na konstituirajućoj sjednici.

Borili smo se za promjene, promjene smo dobili. Ukoliko se ne konstituira GV imamo nove izbore. Znači novi trošak, i šansa da do promjena ipak ne dođe. Ima još razloga, no ovo su važniji...
ali mario, to je toliko mala razlika izmedju koalciji i podrzavanja

pogotovo sto eto imat cete clanove nadzornog odbora, a nije mi jasno zasto bi ih stavili ako se ne osjecaju duznima stavit ili da im se uvjetuje
i micanje Koškija s mjesta direktora BIOS-a bi dokazalo da se opet samo postavljaju politicki ljudi

jer covjek je tolko dobrih stvari napravio tamo, i svi su zadovljni njegovim radom
Evil Poodingh

Pozvali su ga ljudi ovlašteni od strane gradonačelnika, te on sam.

Krivo shvaćate. Nismo koalirali, podržati ćemo većinu u Vijeću na konstituirajućoj sjednici.

Borili smo se za promjene, promjene smo dobili. Ukoliko se ne konstituira GV imamo nove izbore. Znači novi trošak, i šansa da do promjena ipak ne dođe. Ima još razloga, no ovo su važniji...

Isto tako je Vrkić kao stručnjaka pozvao i Đapića da vodi GPP. Zaslužio je to, jer ne treba zaboraviti njegov doprinos radu GPP-a od 2005. - do 2009. Dovoljno je samo prisjetiti se afere Kiosci. Takvog stručnjaka gradonačelnik mora zvati.

Jel ti sad jasnije s kakvim ljudima se družite?

Samo nas nemojte podcjenjivati kao što to rade ostale stranke. Da niste ušli u NO onda bi još mogao reći da niste koalirali, ali ovako je to školski primjer koalicije. Šteta.
maddox_rumble

i micanje Koškija s mjesta direktora BIOS-a bi dokazalo da se opet samo postavljaju politicki ljudi

jer covjek je tolko dobrih stvari napravio tamo, i svi su zadovljni njegovim radom

Sta je dobro napravio, prostor se mogao dobiti samo s clanskom iskaznicom Hdssb_a!! Dobar je bio za Hdssb_eovce!
"Nećemo mijenjati sposobne nego uhljebljene".....
brzo se zaboraviše predizborna obećanja - čistke su krenule, kako se ovdje može pročitati :(
Bogtemazo, prema ovim komentarima ispada da je GOGO ekipa gora od Glavaševe plesne trupe i Tuđmana
mucenik2306

maddox_rumble

Sta je dobro napravio, prostor se mogao dobiti samo s clanskom iskaznicom Hdssb_a!! Dobar je bio za Hdssb_eovce!

On je član HNS-a i Vrdoljakov prijatelj.
Osječki kroničar

mucenik2306

maddox_rumble

On je član HNS-a i Vrdoljakov prijatelj.

Eto koliko ga cijeni Vrdoljak!
Evil Poodingh

Upravo zato je ova ucjena neprihvatljiva. Dižite ruke slobodno za HDSSB, nitko vam to pravo ne može uskratiti, ali onda se ne nadajte sljedećem mandatima na ponovljenim izborima koje ćete uzrokovati.
Prema nekim informacijama GOGO uvjeti se ne poštivaju. Koje su posljedice?
mucenik2306

maddox_rumble

...pričaš neargumentirane gluposti....

"Isto tako je Vrkić kao stručnjaka pozvao i Đapića da vodi GPP. Zaslužio je to, jer ne treba zaboraviti njegov doprinos radu GPP-a od 2005. - do 2009."

A prisjetimo se i Đapićevog spota predizborne kampanje. Pa ipak je on taj koji vozi tramvaj. Tko je kompetentniji od njega za takvu poziciju.......
Da nije tužno bilo bi smješno.
A nije li nakon Đapića ostao onaj nekolikomilijunskiogromni dug u GPP-u?? ne mogu 100% tvrditi ali molim nekog tko je bolje upućen da odgovori.
maddox_rumble

bas me zanima kolika bi pomama bila, kad se rad u nadzornim odbirma ne bi placao, nego bio volonterski :)

Tad bi odabir članova NO, izgledao kao odabir za streljanje.

repro

"Isto tako je Vrkić kao stručnjaka pozvao i Đapića da vodi GPP. Zaslužio je to, jer ne treba zaboraviti njegov doprinos radu GPP-a od 2005. - do 2009."

A prisjetimo se i Đapićevog spota predizborne kampanje. Pa ipak je on taj koji vozi tramvaj. Tko je kompetentniji od njega za takvu poziciju.......
Da nije tužno bilo bi smješno.
A nije li nakon Đapića ostao onaj nekolikomilijunskiogromni dug u GPP-u?? ne mogu 100% tvrditi ali molim nekog tko je bolje upućen da odgovori.

...pa to je Mr. Magistar imao stručnu praksu kad je puštao u pogon prugu do Mačkamame...valjda je tada stekao dovoljno stručnosti da sada može sjediti u NO GPP-a....ku'i'š - on ima VSS, pa mu i ne treba puno staža.....nadalje, koliko me sjećanje služi, iza njega je ostalo pun kufer miljona duga, toliko da je Grad bio u blokadi, PLUS što je Đapić jedan od aktera koji su tuženi i radi smetlišta....sjajan stručnjak, zar ne????...ne znam zašto se GOGO uopće upušta u ovakvu suradnju, nikako mi to nije jasno....
freedom.fighter

Kolarić je vlasnik Ortostepa. Očito da ovim forumom kola masa neprovjrenih informacija tj. trač-parteeeeeey!!

Ovo svatko može lako saznati!

https://sudreg.pravosudje.hr/registar/f?p=150:28:0::NO:28:P28_SBT_MBS:030080103

Kao što su glasine i najavljivale, predsjednik Nadzornog odbora prijevozničkog poduzeća GPP postao je Anto Đapić, (Glas Slavonije)

Isi onaj Đapić, štoje ostavio enormne dugove GPP-u. A nije se mogao skoncentrirati na vođenje grada- pisao je magisterij.

Jel se ova nova vlast došla malo našaliti s građanima ili nas sprdaju sve odreda????
Čini se da nas sa svojim prvim odlukama :cekic:
repro

Kao što su glasine i najavljivale, predsjednik Nadzornog odbora prijevozničkog poduzeća GPP postao je Anto Đapić, (Glas Slavonije)

Isi onaj Đapić, štoje ostavio enormne dugove GPP-u. A nije se mogao skoncentrirati na vođenje grada- pisao je magisterij.

Jel se ova nova vlast došla malo našaliti s građanima ili nas sprdaju sve odreda????

Biti ce da boli sto vasi odpadaju :D...Sada tek dolaze na red direktori...a joooj sto ce se tu tek uzbuditi, nema vise love za stranku :D
e moj muceniku, smjesna si pojava bas :)

ja ne bi a rekao da nekog smjene i postave nekoga koji je super spsoban

ali nazalost politika tako ne funkcionira
...mučeniče, koji ti je ovo nick po redu????? 2306?????...de, zatvori se u taj svoj ormar i čkomi....
mucenik2306

repro

Biti ce da boli sto vasi odpadaju :D...Sada tek dolaze na red direktori...a joooj sto ce se tu tek uzbuditi, nema vise love za stranku :D

Naši - vaši je već na ovom forumu postala otrcana fraza. svi mi živimo u našem gradu i svi su oni naši i vaši. ili ste Vi iz drugog grada?
To je tako granično razmisljanje....
mucenik2306

repro

S-O-S Hvata me strah...."nema više love za stranku", sad će trebati namaknuti za strankE :shock:
Ajmo malo u povijest!!
Ko je GOGO?? ili ti Šimić??

HDZ-ovo dijete!!
Nakon raskola otišao kod Vesne MAKAZE-Ožbolt u DC.
Nakon toga otišao kod Matkovića na njegovu Novu osječku priču... Sad napravio svoju novu Osječku inicijativu...
Znači četvrta politička opcija...
Čuju se glasovi da je u kontaktima s jednom političkom strankom i dobrom pozicijom koja bi ga odvela u SABOR RH....
TOLIKO O GOGI i njegovim PR stručnjacima koji su ga doveli tu gdje je.
ON NIJE SUBJEKT POLITIČKE SCENE U OSIJEKU, OD JE OBJEKT MANIPULACIJE DRUGIH...
Ooooooooo politiko k*rvo :x :evil:

Pa može li konačno čovjek nekom povjerovati da iskreno misli o dobru drugih, a ne samo o svom :shock:
crna ruka

Ajmo malo u povijest!!

HDZ-ovo dijete!!
Nakon toga otišao kod Matkovića na njegovu Novu osječku priču... Sad napravio svoju novu Osječku inicijativu...
Čuju se glasovi da je u kontaktima s jednom političkom strankom i dobrom pozicijom koja bi ga odvela u SABOR RH....
ON NIJE SUBJEKT POLITIČKE SCENE U OSIJEKU, OD JE OBJEKT MANIPULACIJE DRUGIH...

Hoćemo malo u povijest HDSSB-a? Koji je nastao od HDZ-a jer Glavašu nisu htjeli dati da bude guverner Slavonije i Baranje u trenu kad su haški inspektori počeli istraživati slučajeve Selotep i Garaža. Pa je onda Glavaš koalirao sa Đapićem. Onda se s Đapićem posvađao na pasja kola jer nije odvojio novce za HDSSB kad se gradila dvorana. Pa je onda Glavaš koalirao sa HNS-om i Vrdoljakom da ostane na vlasti. U međuvremenu su okolo po Slavoniji i Baranji bez problema išli u koalicije sa SDP-om, HDZ-om, HSP-om itd. - sve po potrebi!

A kad si se već uhvatio Šimića, čovjek ima obraz čist da ne može biti čišći. Nema nikakvih afera, nema putra na glavi, radi svoj posao i uz njega sudjeluje u politici sve ove godine bez ikakve mrlje. Zato začepi zombijevsku gubicu i idi plači Bubalu na rame!
Mali pijonir

crna ruka

Ajmo malo u povijest!!

HDZ-ovo dijete!!
ON NIJE SUBJEKT POLITIČKE SCENE U OSIJEKU, OD JE OBJEKT MANIPULACIJE DRUGIH... :shock:

Hoćemo malo u povijest HDSSB-a? Koji je nastao od HDZ-a jer Glavašu nisu htjeli dati da bude guverner Slavonije i Baranje u trenu kad su haški inspektori počeli istraživati slučajeve Selotep i Garaža. Pa je onda Glavaš koalirao sa Đapićem. Onda se s Đapićem posvađao na pasja kola jer nije odvojio novce za HDSSB kad se gradila dvorana. Pa je onda Glavaš koalirao sa HNS-om i Vrdoljakom da ostane na vlasti. U međuvremenu su okolo po Slavoniji i Baranji bez problema išli u koalicije sa SDP-om, HDZ-om, HSP-om itd. - sve po potrebi!

A kad si se već uhvatio Šimića, čovjek ima obraz čist da ne može biti čišći. Nema nikakvih afera, nema putra na glavi, radi svoj posao i uz njega sudjeluje u politici sve ove godine bez ikakve mrlje. Zato začepi zombijevsku gubicu i idi plači Bubalu na rame!

Pijonirčiću, što nije točno što sam napisao. Što se tiče glavaša i njegovih daleko im kuća bila.
A što se tiče obraza i čistoće,, drugom prilikom, ne petljam se u zapošljavanje mladog dečeca Šimića i ostalog prljavog oko njega... dečec je samo DOBAR SLUGA LOŠIH GOSPODARA... A AKO SE MALO I POTPOMOGNE U TOJ PRIČI NE ŠKODI...
crna ruka

Pijonirčiću, što nije točno što sam napisao. Što se tiče glavaša i njegovih daleko im kuća bila.
A što se tiče obraza i čistoće,, drugom prilikom, ne petljam se u zapošljavanje mladog dečeca Šimića i ostalog prljavog oko njega... dečec je samo DOBAR SLUGA LOŠIH GOSPODARA... A AKO SE MALO I POTPOMOGNE U TOJ PRIČI NE ŠKODI...

Što nije točno? Pa nije točan kontekst, a isto tako nedostaje ti ključni dio u tom nizu, a to je da Šimić otišao iz HDZ-a kao jedna od mnogobrojnih žrtava jednoumlja Branimira Glavaša.

Nadalje, opet ponavljam - iza Šimića se nakon svih ovih godina sudjelovanja u osječkom politčkom glibu ne vuku nikakvi repovi, nikakve afere.

Što se tiče zapošljavanja, nemam pojma na što aludiraš, ali sam siguran da jedna uspješna korporacija ne zapošljava po političkoj podobnosti. To je ipak rezervirano za one tvrtke koje su "privatizirane" pod palicom mostarskog vožda!
crna ruka

Mali pijonir

crna ruka

Ajmo malo u povijest!!

HDZ-ovo dijete!!
ON NIJE SUBJEKT POLITIČKE SCENE U OSIJEKU, OD JE OBJEKT MANIPULACIJE DRUGIH... :shock:

Šimiću nije potrebno zapošljavanje, jer ima odličan posao! I nema nikakve prtljage iza sebe, samo dobrih referenci. Što je to prljavo oko njega? Visoko stručni ljudi, zaposleni, vlasnici poduzeća, njima nije potrebno uhljebljenje.

8)
Redakcija 031

Građanska opcija Grada Osijeka- GOGO, odnosno kandidacijska lista grupe birača- nositelja Miroslava Šimića uputila je danas priopćenje kojim opisuju kako oni vide buduće upravljanje Osijekom.

- Građani Osijeka na nedavnim lokalnim izborima izabrali su promjene. Smatramo kako oni s pravom ne očekuju samo promjene političke garniture nego promjene načina upravljanja gradom. Takve promjene zastupala je GOGO lista u svojoj predizbornoj kampanji. Naša kandidacijska lista nositelja Miroslava Šimića dobila je povjerenje građana i naše stavove namjeravamo nastaviti zastupati kao gradski vijećnici - ističe se u priopćenju.

Vijećnici te kandidacijske liste, koja u budućem sazivu Gradskog vijeća Osijeka ima dva vijećnika, spremni su sudjelovati u stvaranju većine u Gradskom vijeću, ali uz uvjet da svi u toj većini prihvate prijedloge koji će jamčiti početak promjene načina upravljanja Gradom.

- Zapošljavanje u Gradskoj upravi i trgovačkim društvima u većinskom vlasništvu Grada Osijeka, mora se obavljati putem javnih natječaja u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje. Konkretno, Zavod će obavljati procjene kandidata i ponuditi 5 najboljih. Od tih 5 Uprava trgovačkog društva ili Grada treba izabrati kandidata kojeg će zaposliti. Objava informacija tko je i na temelju kojih kvalifikacija zaposlen mora biti dostupna na web stranicama Grada. Ovi uvjeti odnose se na sva radna mjesta osim na pročelnike i uprave (direktori, članovi uprava, pomoćnici direktora) koje, u sadašnjim uvjetima, smatramo prvim suradnicima Gradonačelnika i on ih mora imati pravo odabrati.

- Navedeni prijedlozi i njihovo prihvaćanje od strane svih stranaka koje će činiti novu vladajuću većinu u Gradskom vijeću, preduvjet su da vijećnici naše kandidacijske liste budu dio te većine - priopćili su predstavnici liste Miroslava Šimića.

Tekst: Davor Lončarić/radio.hrt.hr
Foto: radio.hrt.hr

...nisam do sada sudjelovao u komentarima iako sam ih redovno pratio i čitao...sve je ovo lijepo i bajno, kao i najave iz predizborne kampanje o besplatnim obrocima u školama, besplatnim vozačkim ispitima, besplatnim vrtićima a u stvarnosti, i to vrlo brzo nakon stupanja na dužnost, počastiše nas sa poskupljenjem studentskih domova...čudi me da redovni komentatori ovo previdješe...baš me zanima kako će se sve ovo besplatno dalje razvijati...
sada su najbitnije fotelje a narod može čekati dok se pojedinci uhljebe bez obzira jesu li stručni ili nisu bitno da su odani strankama
Mali pijonir

crna ruka

Što nije točno? Pa nije točan kontekst, a isto tako nedostaje ti ključni dio u tom nizu, a to je da Šimić otišao iz HDZ-a kao jedna od mnogobrojnih žrtava jednoumlja Branimira Glavaša.

Nadalje, opet ponavljam - iza Šimića se nakon svih ovih godina sudjelovanja u osječkom politčkom glibu ne vuku nikakvi repovi, nikakve afere.

Što se tiče zapošljavanja, nemam pojma na što aludiraš, ali sam siguran da jedna uspješna korporacija ne zapošljava po političkoj podobnosti. To je ipak rezervirano za one tvrtke koje su "privatizirane" pod palicom mostarskog vožda!

Mali pijonir

crna ruka

Pijonirčiću, pijonirčiću ko je malom gogi riješio posao u Krašu-Karolinii??
borisk1

crna ruka

Mali pijonir

crna ruka

Ajmo malo u povijest!!

HDZ-ovo dijete!!

Šimiću nije potrebno zapošljavanje, jer ima odličan posao! I nema nikakve prtljage iza sebe, samo dobrih referenci. Što je to prljavo oko njega? Visoko stručni ljudi, zaposleni, vlasnici poduzeća, njima nije potrebno uhljebljenje.

8)

Kad Visoko stručni ljudi, zaposleni, vlasnici poduzeća, krnu u politiku, meni to govori samo jedno: NJIHOV POSAO JE U BANANI.....PRIMJERA KOLIKO HOĆETE..

Pitanje za GOGO članove. Što ćete sa novim članovima nadzornih odbora koji ne zadovoljavaju vaše uvjete? Koliko sam shvatio to je ultimativni zahtjev.
Gdje se može pročitati tko se postavlja na koji položaj nakon izbora??

Vidim da se ovdje navode imena novoimenovanih članova nadzornih odbora, a stalno se još nešto mijenja, pa gdje bi se to moglo pratiti (ako može).
zaljubljena u Osijek

Vidim da se ovdje navode imena novoimenovanih članova nadzornih odbora, a stalno se još nešto mijenja, pa gdje bi se to moglo pratiti (ako može).

...pa za konačne rezultate ćemo pričekati još malo, jer još nisu održani svi odbori svih gradskih firmi....ljeto je počelo, jel'te, praznici se spajaju i tako to.....
anakonda

zaljubljena u Osijek

...pa za konačne rezultate ćemo pričekati još malo, jer još nisu održani svi odbori svih gradskih firmi....ljeto je počelo, jel'te, praznici se spajaju i tako to.....

Klasika 8) :sun:
crna ruka

Pijonirčiću, pijonirčiću ko je malom gogi riješio posao u Krašu-Karolinii??

Jesi li ti u stanju išta smisleno i argumentirano napisati ili se tvoj diskurs svodi na insinuiranje i postavljanje retoričkih pitanja. Ako nešto znaš što eto nitko drugi ne zna, onda napiši.
zaljubljena u Osijek

Jest da im ništa ne vjerujem, ali sigurno da imaju neke informacije.
OMG.......... :shock:
Ovo ispada da je preporuka za nove direktore javnih poduzeća - uspješno slanje bivše firme u stećaj (MK Slavonija, a nešto i s Nexe ne štima) ili loše poslovanje sadašnje firme. :joooj:
Bem ti obećanja da se uspješne neće mijenjati. :puke:
sve je to meni shvatljivo - jer takva nam je politika

ali mjenjati covjeka iz vlastite stranke jer je bio direktor za mandata priješanje vlasti i postaviti svog nekog je apsurd nad apsurdima
Ponavljam:

politiko - k*rvo!!!!

I kao što onaj onomad reče: Tražili ste - na vam ga :evotiga:
Osječki kroničar

Pitanje za GOGO članove. Što ćete sa novim članovima nadzornih odbora koji ne zadovoljavaju vaše uvjete? Koliko sam shvatio to je ultimativni zahtjev.

Da, to je pravo pitanje. Valjda će GOGO izaći iz koalicije, i dati ostavke na sva dodijeljena mu mjesta. Međutim, sumnjam. Vlast se ljudima brzo svidi.

Nije problem u neispunjavanju uvjeta koji je GOGO postavio, jer je uvjet blesav. Neka Vrdoljak, Borzanica, Đapić i ostali samo naguraju svoje nepismene ili neiskusne stranačke zaslužnike u nadzorne odbore. Ionako nadzorni odbori ništa ne rade. Neka Vrkić sastavlja kojekakve Odbore od anonimusa i potrošenih ljudi, jer dobro znamo da ti Odbori ničemu ne služe, osim prikupljanju naknada za članove. Problem je što je GOGO izašao sa ovakvim uvjetima, koji su neozbiljni, a vidimo da ih se neće niti poštovati. To se zove propuštena šansa, a nezavisne liste nemaju mnogo šansi.
I oni računaju na kratko pamćenje puka :(
Objavljuju li negdje razloge zašto nekog uspješnog smjenjuju ili je to samo da uzjaši Murta?
crna ruka

borisk1

crna ruka

Mali pijonir

crna ruka

Ajmo malo u povijest!!

HDZ-ovo dijete!!

8)

Kad Visoko stručni ljudi, zaposleni, vlasnici poduzeća, krnu u politiku, meni to govori samo jedno: NJIHOV POSAO JE U BANANI.....PRIMJERA KOLIKO HOĆETE..

Ne bi pogledali malo dalje! U normalnim zemljama dobro situirani ljudi odlaze u politiku, a ne neki jadnici, koji će se prodati ne bi li zaradili nešto.
Provjeriti bonitet nekog poduzeća nije problem, ne moramo govoriti napamet, kao u primjeru vlasnika Ortostepa. Svi podaci su dostupni onom tko ih zna pronaći.
:hmm:
W.M. Felt

Osječki kroničar

Da, to je pravo pitanje. Valjda će GOGO izaći iz koalicije, i dati ostavke na sva dodijeljena mu mjesta. Međutim, sumnjam. Vlast se ljudima brzo svidi.

Nije problem u neispunjavanju uvjeta koji je GOGO postavio, jer je uvjet blesav. Neka Vrdoljak, Borzanica, Đapić i ostali samo naguraju svoje nepismene ili neiskusne stranačke zaslužnike u nadzorne odbore. Ionako nadzorni odbori ništa ne rade. Neka Vrkić sastavlja kojekakve Odbore od anonimusa i potrošenih ljudi, jer dobro znamo da ti Odbori ničemu ne služe, osim prikupljanju naknada za članove. Problem je što je GOGO izašao sa ovakvim uvjetima, koji su neozbiljni, a vidimo da ih se neće niti poštovati. To se zove propuštena šansa, a nezavisne liste nemaju mnogo šansi.

Pa da, neka istupe iz Vijeća i naprave 'Holy' manevar i upucaju se u stopalo.
Ne znam mnogo o njoj, ali imam utisak da od kukurikavaca jedino Mirela drži do svoje riječi i ne da se ucjenjivati. Ostali samo glasaju kako im se kaže.
Baš me zanima kako će se ponašati do kraja mandata. Nekim lobijima je trn u oku.
borisk1

crna ruka

borisk1

crna ruka

Mali pijonir

crna ruka

Ajmo malo u povijest!!

HDZ-ovo dijete!!

8)

Ne bi pogledali malo dalje! U normalnim zemljama dobro situirani ljudi odlaze u politiku, a ne neki jadnici, koji će se prodati ne bi li zaradili nešto.
Provjeriti bonitet nekog poduzeća nije problem, ne moramo govoriti napamet, kao u primjeru vlasnika Ortostepa. Svi podaci su dostupni onom tko ih zna pronaći.
:hmm:

Čini li se normalno da supruga svoje vijećnice imenuje (GOGO, ko drugi) u NO Vodovoda za naknadu od 2 200 kuna. Je li to pošteno prema biračima kojimA se kleo u javnom sučeljavanju da če svoje vijećničke naknade uplaćivati udruzi kojoj je ta pomoć potrebna!!!
KOG ZANIMA NEK POGLEDA SUČELJAVANJE. OBJAVLJENO JE I NAOVOM PORTALU!!

Sramotna prevara birača!!!
Još jedna!!
Ima li kakovih novih postavljenja??

Danas me još nije nikakva vijest šokirala, pa da dan ne ostane bez šokova - napišite novosti.
....polako, nisu se još svi vratili s produženog vikenda....
http://www.glas-slavonije.hr/202621/3/Simic-ce-napustiti-koaliciju-zbog-NO-a-i-direktora

ajde, mozda ipak GOGO ispadne principijelan
anakonda

....polako, nisu se još svi vratili s produženog vikenda....

Znači da me danas čeka jedno ugodno popodne :jupi: :fishing:

a i rukometaši me obradovali sa 32:26 :D
maddox_rumble

http://www.glas-slavonije.hr/202621/3/Simic-ce-napustiti-koaliciju-zbog-NO-a-i-direktora

ajde, mozda ipak GOGO ispadne principijelan

...eto, tome se ja nadam - da će se konačno barem jedna politička opcija držati nekih postavljenih principa....sve ovo dosad viđeno je čisto prodavanje muda pod bubrege, i to zahvaljujući glasačima koji su izabrali promjene.....e, pa - super su vam promjene, a pogotovo rečenica "da će svi čelnici gradskih firmi biti smijenjeni do kraja mjeseca", jer tako krasno pokazuje licemjerje cijele ove osječke ne-koalicije.....
...a svima iz GOGO od srca preporuka: ne treba vam ovakva priča, odnosno gore navedeno društvo......

Tagovi