Lega, pristojna retorika i baratanje s govnima u bijelim rukavicama nas je i dovelo do ovdje. Dok je osječka ljevica još od Kramarića nadalje glumila finjaka, izbjegavala spuštanje na "taj nivo" i tome slično, Glavaš i kompanjoni su svojom halabukom razbucali grad do kraja.
Ovo su prvi izbori na kojima je, pa ne čak ni cijela ljevica koliko osvješteni pojedinci poput Flaudera, Darija Topića ili Osijek031, konačno rekli bobu bob, a popu pop.
Da nije bilo te galame koja se izrodila iz očaja, danas bi nam se iz Kuhačeve smiješio Bubalo s visoko podignutim palcem.
Inače, ako si pratio forum, puno se pisalo i o Đapiću i o Vrdoljaku, kojeg osobno držim najodgovornijim, jer je izravno odgovoran što je HDSSB mimo volje građana ostao na vlasti.
No, premda će mnogi reći "I Kramer je bio gradonačelnik, i ovaj je vodio ovu firmu, a onaj bio pročelnik onog ureda", svatko tko bolje pozna osječku političku scenu zna da je vladar života i smrti od 91. naovamo Branimir Glavaš.
Apsolutno je nebitno da li si bio lijevi ili desni, bogat ili siromašan, mafijaš ili svećenik, bez Glavaševog blagoslova teško si mogao išta ozbiljnije raditi u Osijeku.
Uostalom, dokaz o njegovoj moći je činjenica da već 5 godina vlada gradom iz zatvora u DRUGOJ DRŽAVI. Tako da ne dopuštam nikakvo relativiziranje njegove odgovornosti, naprosto zato što znam i osobno s kime imamo posla.
|
Nije kulturna retorika dovela do ovoga gdje smo sad. Ja samo kažem da se takvim napadima na neistomišljenike ili na HDSSSB-ovce postaje isti kao i oni i njihovi napadi - aka komunjara, veleizdajnici i sl.
U svojim postovima pišeš da je Glavaš pokrao Osijek i sve firme i to sustavno 20 godina. Sad kažeš da se ljevica pravila finjaka i nije se htjela "spuštati na taj nivo" - lijepo rečeno. A ako je bila na vlasti, a nije znala što se radilo onda je nesposobna, glupa, mlaka, mlitava i nedovoljno jaka da bi vodila grad kao što je Osijek, a ako je znala onda su i oni suučesnici - a to je problem jer se sigurno nisu popravili kao osobe i političari u nekoliko godina.
Slažem se s tobom da je to bilo iz očaja. Mislim da je, barem je moj takav dojam, dosta ljudi dalo glas Vrkiću jer više nisu mogli kuhat Bubala, tako to nije bio glas za Vrkića, nego glas protiv Bubala, premda ne mora bit tako.
Ne relativiziram Glavaševu odgovornost, kao što sam i rekao.
Možda te nisam skonto, ali ovo što kažeš:
No, premda će mnogi reći "I Kramer je bio gradonačelnik, i ovaj je vodio ovu firmu, a onaj bio pročelnik onog ureda", svatko tko bolje pozna osječku političku scenu zna da je vladar života i smrti od 91. naovamo Branimir Glavaš.
Apsolutno je nebitno da li si bio lijevi ili desni, bogat ili siromašan, mafijaš ili svećenik, bez Glavaševog blagoslova teško si mogao išta ozbiljnije raditi u Osijeku.
Uostalom, dokaz o njegovoj moći je činjenica da već 5 godina vlada gradom iz zatvora u DRUGOJ DRŽAVI. Tako da ne dopuštam nikakvo relativiziranje njegove odgovornosti, naprosto zato što znam i osobno s kime imamo posla
Dobiva se dojam da "u brod koji tone treba ugurati i svoja govna" - tj. Glavašu sad pripisati sva sranja i oprati se od svega, zašto to kažem - zato što ako je tako kako ti gore pišeš, onda su Kramarić, Matković, ljevica i itd. užasno nesposobni ili su bojažljivi ili nedovoljno jaki ili su nesposobni pa kao takvi jadni imaju lokalnog šerifa dok su oni na vlasti u gradu. Mislim da je to prenategnuto i da ne drži vodu - nego se sad pušta ta teza o 20god kao što su je imali i Glavaševci.
Još nešto bitnije, ako je to zaista tako da gradonačelnik ne može ništa bez Glavaša, čemu onda Vrkić? To znači da nam je svejedno, bio Vrkić, Kramer ili Bubalo kad ionako Glavaš vuče konce? Jer kako ti kažeš, ako Glavaš vuče konce iz BiH-a, onda je Vrkić gotov i cijela ljevica kad se on vrati.
Možeš tezu obranit tako da kažeš da će biti drugačije s nezavisnim kandidatom Vrkićem, da su ljudi iza njega, iz SDP-a i HNS-a, nova snaga i da Glavaš neće biti šef kao što je bio ljevici 20 unazad - ali onda s tim potvrđuješ da ljevica nije sjebala Osijek u tih 20god nego je samo držala ljestve dok je ovaj lapo

... i naravno Đapone