Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Vrkić uputio dopis upravama gradskih tvrtki [Vijesti Osječke TV]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Besmrtnik_Turms

Ukupno postova: 151
Spol: Muško Muško
Post Postano: 07.06.2013. 0:25 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Mali pijonir je napisao/la :
Besmrtnik_Turms je napisao/la:
Ne slažem se s takvom agresivnom retorikom. Takvom retorikom si na istoj razini kao i HDSSB-ovci, tko nije s njima za svoje taj je bio komunist i izdAjnik, a na forumu se sad javlja struja koja napada neistomišljenike odmah im udarajući etikete da su HDSSB-ovci ako Vrkića smatraju lošim, isto razmišljanje.

Slažem se da je Glavaš odgovoran za većinu razjebanih firmi.
Pitanje - kada se povlači ta famozna teza o 20 godina uništavanja dobija se dojam kao da je u Osijeku bio sam samcat Glavaš i on je sve razjebo, a svi ostali su samo šutjeli i gledali kako on to radi. Naravno da je tu više faktora, počevši od rata itd.

ALI, u tih 20 god je bio i Đapić u vlasti, on po toj tezi nije odgovoran nimalo? Ili, trenutno nije dobro da ga se proziva jer dao javnu podršku Vrkiću?
Tu imamo i Kramarića, Matkovića, Karačića - nitko od njih nije sudjelovao u tome ili ne odgovora da se njih sada spominje kada bi svi grijesi ko naručeno dobrodošli Glavašu.

Isto tako je bila teza HDSSB-ovaca o 20 god. Njih sam pitao ako je Osijek 20 god upropaštavan od strane Zagreba i centralista, nisu li i oni sami odgovorni za to jer su tada participirali u vlasti?

I onda se vraćamo na početak, jedni kažu da si komunist, a drugi da si mostarski hađija i tu je kraj argumentima osijek031.com smile

Lega, pristojna retorika i baratanje s govnima u bijelim rukavicama nas je i dovelo do ovdje. Dok je osječka ljevica još od Kramarića nadalje glumila finjaka, izbjegavala spuštanje na "taj nivo" i tome slično, Glavaš i kompanjoni su svojom halabukom razbucali grad do kraja.

Ovo su prvi izbori na kojima je, pa ne čak ni cijela ljevica koliko osvješteni pojedinci poput Flaudera, Darija Topića ili Osijek031, konačno rekli bobu bob, a popu pop.

Da nije bilo te galame koja se izrodila iz očaja, danas bi nam se iz Kuhačeve smiješio Bubalo s visoko podignutim palcem.

Inače, ako si pratio forum, puno se pisalo i o Đapiću i o Vrdoljaku, kojeg osobno držim najodgovornijim, jer je izravno odgovoran što je HDSSB mimo volje građana ostao na vlasti.

No, premda će mnogi reći "I Kramer je bio gradonačelnik, i ovaj je vodio ovu firmu, a onaj bio pročelnik onog ureda", svatko tko bolje pozna osječku političku scenu zna da je vladar života i smrti od 91. naovamo Branimir Glavaš.

Apsolutno je nebitno da li si bio lijevi ili desni, bogat ili siromašan, mafijaš ili svećenik, bez Glavaševog blagoslova teško si mogao išta ozbiljnije raditi u Osijeku.

Uostalom, dokaz o njegovoj moći je činjenica da već 5 godina vlada gradom iz zatvora u DRUGOJ DRŽAVI. Tako da ne dopuštam nikakvo relativiziranje njegove odgovornosti, naprosto zato što znam i osobno s kime imamo posla.

Nije kulturna retorika dovela do ovoga gdje smo sad. Ja samo kažem da se takvim napadima na neistomišljenike ili na HDSSSB-ovce postaje isti kao i oni i njihovi napadi - aka komunjara, veleizdajnici i sl.

U svojim postovima pišeš da je Glavaš pokrao Osijek i sve firme i to sustavno 20 godina. Sad kažeš da se ljevica pravila finjaka i nije se htjela "spuštati na taj nivo" - lijepo rečeno. A ako je bila na vlasti, a nije znala što se radilo onda je nesposobna, glupa, mlaka, mlitava i nedovoljno jaka da bi vodila grad kao što je Osijek, a ako je znala onda su i oni suučesnici - a to je problem jer se sigurno nisu popravili kao osobe i političari u nekoliko godina. Very Happy

Slažem se s tobom da je to bilo iz očaja. Mislim da je, barem je moj takav dojam, dosta ljudi dalo glas Vrkiću jer više nisu mogli kuhat Bubala, tako to nije bio glas za Vrkića, nego glas protiv Bubala, premda ne mora bit tako.

Ne relativiziram Glavaševu odgovornost, kao što sam i rekao.
Možda te nisam skonto, ali ovo što kažeš:
No, premda će mnogi reći "I Kramer je bio gradonačelnik, i ovaj je vodio ovu firmu, a onaj bio pročelnik onog ureda", svatko tko bolje pozna osječku političku scenu zna da je vladar života i smrti od 91. naovamo Branimir Glavaš.

Apsolutno je nebitno da li si bio lijevi ili desni, bogat ili siromašan, mafijaš ili svećenik, bez Glavaševog blagoslova teško si mogao išta ozbiljnije raditi u Osijeku.

Uostalom, dokaz o njegovoj moći je činjenica da već 5 godina vlada gradom iz zatvora u DRUGOJ DRŽAVI. Tako da ne dopuštam nikakvo relativiziranje njegove odgovornosti, naprosto zato što znam i osobno s kime imamo posla

Dobiva se dojam da "u brod koji tone treba ugurati i svoja govna" - tj. Glavašu sad pripisati sva sranja i oprati se od svega, zašto to kažem - zato što ako je tako kako ti gore pišeš, onda su Kramarić, Matković, ljevica i itd. užasno nesposobni ili su bojažljivi ili nedovoljno jaki ili su nesposobni pa kao takvi jadni imaju lokalnog šerifa dok su oni na vlasti u gradu. Mislim da je to prenategnuto i da ne drži vodu - nego se sad pušta ta teza o 20god kao što su je imali i Glavaševci.
Još nešto bitnije, ako je to zaista tako da gradonačelnik ne može ništa bez Glavaša, čemu onda Vrkić? To znači da nam je svejedno, bio Vrkić, Kramer ili Bubalo kad ionako Glavaš vuče konce? Jer kako ti kažeš, ako Glavaš vuče konce iz BiH-a, onda je Vrkić gotov i cijela ljevica kad se on vrati.
Možeš tezu obranit tako da kažeš da će biti drugačije s nezavisnim kandidatom Vrkićem, da su ljudi iza njega, iz SDP-a i HNS-a, nova snaga i da Glavaš neće biti šef kao što je bio ljevici 20 unazad - ali onda s tim potvrđuješ da ljevica nije sjebala Osijek u tih 20god nego je samo držala ljestve dok je ovaj lapo Smile ... i naravno Đapone osijek031.com smile

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Besmrtnik_Turms

Ukupno postova: 151
Spol: Muško Muško
Post Postano: 07.06.2013. 0:25 
Naslov:  

alex os je napisao/la :
simo031 je napisao/la:
031simo je napisao/la:
Ne namjeravam se pretjerano koristiti ovim forumima, simo031: Svoj nick sam odabrao upravo zbog količine tvojih komentara (skoro 5000), moj će biti vjerojatno 1.

Ovo ti je već drugi komentar, tako da si već prebacio gore navedeni bonus. Very Happy
Iako ne vidim kako dovodiš u vezu broj mojih komentara i odabir nicka koji sliči mojemu. U svakom slučaju dobro nam došao...
P.S. Ponuda za kumstvo stoji, u svakom slučaju... Very Happy
kumstvo ???....pa ovo miriši na mito !...hahahahahahaha u svakom slučaju moglo bi biti zanimljivo.......možda da "novi"simo doda sličnu slikicu ? osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile

Very Happy Very Happy Very Happy

lehi
Ukupno postova: 1463
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.06.2013. 7:42 
Naslov:  

Na žalost ima nas više koji smo prinuđeni otići van grada van domovine nije baš lako napustiti roditelje prijatelje. Poslije završenog fakulteta u gradu Osijeku za većinu nas nema sreće po pitanju rad. mjesta ništa god prolaze i nema druge nego seli se . Žalosno je što vi pojedinci na ovakovoj priči miješate kruške i jabuke. Žao mi je svih mladi ljudi koji su prinuđeni otići iz grada naravno i onih koji još žive na teret roditelja. Za sve okrivljujemo političke gospodarstvene mozgove koji su svojom nesposobnošću kraj ovakove nekada bogate sredine dozvolili ovkavu nikakvu budućnost za nas mlade.

repro
Ukupno postova: 29
Post Postano: 07.06.2013. 8:13 
Naslov:  

borisk1 je napisao/la :
Felt, nitko nije mislio da će Vrkić direktno otvarati radna mjesta. Treba otvoriti vrata poduzetnicima, domaćim i stranim.
Jučer sam slušala Bedea, koji se bavi vrlo važnim poslom-recikliranjem plastike ; HDSSB je bankarima rekao da on (Bede) nije njihov! Kakva je to klasifikacija! Čiji je onda ako nije osječki?! Očito im ne paše jer nije uhljebljivao stranačke poslušnike.
Na stranu što znamo da Bede daje bijedne plaće, da je posao težak, ali investira, izvozi, radi...i zapošljava.
Rješenje je u potpori poduzetnicima, u nedijeljenju na naše i vaše.

bede....a sve je postigao poštenim radom...

Povratnik35
Ukupno postova: 3
Upozorenja : 1
Post Postano: 07.06.2013. 12:20 
Naslov:  

O cemu vi Osiječani pričate,pre smiješni ste.
Glasali ste za nezavisnog Vrkica,pobjedio vam je Sdp....a direktori firma su vam postenjacine iz Kradezea....Smile jeste naivni,dokle ce te tako ????

Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: Loše  
Yoanna35
Ukupno postova: 350
Post Postano: 07.06.2013. 14:45 
Naslov:  Re: Vrkić uputio dopis upravama gradskih tvrtki [Vijesti Osječke TV]

1991. DO 1992. provedena je privatizacije glavnine osječkih tvrki, prvo su upadali nasilno u poduzeća i uzimali lovu iz blagajni ( Analit) a onda su mjenjali članove uprave. U to vrijeme je HDZ na drzavnoj razini imao 100% vlast pa i tako čovjeka u fondu za privatizaciju ( Glavaševa desna ruka koja je odradila sve privatizacije u Slavoniji) Zeljko Švedl je omogućio jatacima da preko tadašnje Slavonske banke hladni kupe poduzeća za nula kn i nisu se postavljal pitanja tko su ti jataci, znaju li raditi i kakave su im namjere. Gospodin Šeks je tu imao svoju određenu ulogu sve se to da provjeriti. Jatak je čim je ušao u tvornicu otpuštao slao u mirovinu kako god, šefove računsovodstva i fiancija..svakom je normalnom odmah bilo jasno da oni ne namjeravaju nastaviti proizvodnju i dalje što se događalo svi znamo. U to vrijeme je Osijek bio izdvojen grad sa lijevicom na čelu koja je imala vlast u gradu ali aposlutno se nikome nije mogla obratiti jer su sve poluge sudvene i izvršne vasti bile u rukama HDZ a. Junaci o kojima se ne govori su direktori Saponije, Mljekare, Belja, Šećerane, Kandita i Uljare koji nisu dozvolili da firmu kupi netko tko neće nastaviti proizvodnju, Sloboda je jedina firma koja za Juge nije dizala kredite zbog problema u poslovanju i puno bi bolje prošla da ju je kupio Mepas jer je nakon tog pokušaja Mepas kupio Koestlin i povećao broj radnika sa 150 na 600, no kako bi Škojo onda radio? Puno je bolje uništiti konkurenciju nego se izboriti za trzište kvalitetom proizvoda , od 1200 ostalo je u Slobodi današnjem Krašu 250 zaposlenih. Ukratko ovo je priča kako je pokoren a ne oslobođen Osijek koji postaje grad umirvljenika i političkih uhljeba. Ako je podatak točan da Hrvatska ima samo 200 000 ljudi zaposlenih u proizvodnji kristalno je jasno zašto nam je privreda tu gdje je , no netko s kamena nije brinuo o boljitku nego o svojim osobnim potrebama i potrebama svojih jataka, zbog 15 ak jataka Osijek je na koljenima.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: 5  

Skoči u forum: