Autor |
Poruka |
zaljubljena u Osijek
Ukupno postova: 2366 Lokacija: OS Spol:  Žensko
|
Sjećam se vremena kad su domaćini četkom na dugoj dršci svoju fasadu krečom krečili. Bile su to lijepe bijele kućice u cvijeću. Sad su neka nova nastala vremena i fasade će biti obojene crvenim, zelenim i inim skupim bojama koje se za godinu dvije oljušte. Da ne govorim o višekatnicama gdje izvođaći koriste najjeftinije fasadne boje radi uštede. |
|
_________________ Ljudi su stvoreni da se vole. Stvari su stvorene da se koriste. Svijet je u neredu zato što se stvari vole, a ljudi koriste!  |
|
|
 |
a_reel
Ukupno postova: 163 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Sjećam se vremena kad su domaćini četkom na dugoj dršci svoju fasadu krečom krečili. Bile su to lijepe bijele kućice u cvijeću. Sad su neka nova nastala vremena i fasade će biti obojene crvenim, zelenim i inim skupim bojama koje se za godinu dvije oljušte. Da ne govorim o višekatnicama gdje izvođaći koriste najjeftinije fasadne boje radi uštede.
|
Zakon o gradnji u ovom trenutku ne propisuje što je to fasada i što se smatra fasadom. Čak i kad bi definirali da sve fasade moraju biri od 10cm stiropora opet ima iznimka, a to je tradicijska gradnja - dovoljno bi bilo namazati zidove blatom i okrečiti ih vapnom da bi se to smatralo tradicijskom fasadom i eto ga rupa u zakonu koji još nije ni napisan. |
|
|
|
|
 |
zaljubljena u Osijek
|
Možeš li mi navesti barem jedan naš zakon koji nije rupičast poput švicarskog sira??  |
|
_________________ Ljudi su stvoreni da se vole. Stvari su stvorene da se koriste. Svijet je u neredu zato što se stvari vole, a ljudi koriste!  |
|
|
 |
lehi Ukupno postova: 1463 Spol:  Nebitno
|
Najljepša je fasada Euro-dom kako ga već zovu- kosi toranj- odraz građevinske intelegencije.. za grad Osijek. |
|
|
|
|
 |
zaljubljena u Osijek
|
Za čije vladavine je izdana građevinska dozvola za to čudo?? (Sorry, zaboravila sam). |
|
|
|
 |
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol:  Muško
|
Baš me zanima koliko će koštati rušenje tog velebnog zdanja... |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
 |
zaljubljena u Osijek
|
Možda isto kao i rušenje Radnjaka  |
|
|
|
 |
slavonija Ukupno postova: 315 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Ja vidim da ovdje ima mnogih koji sanjaju...koji žive u nekom paralelnom svemiru jbt!!
Carobnica..ona pogotovo..sanjaj dijete u svojoj garsonjeri, sanjaj...u svom paralelnom svemiru..nesvjesna svijeta oko sebe!! Takvih kao ti ..ja se bojim..bojim se ljudi koji nas okružuju a žive u paralelnim dmenzijama, nesvjesni svijeta koji ih okružuje!! Pa ima ljudi koji 20 godina nemaju za fasadu..krpaju kraj sa krajem..dok je išlo, išlo..kuća se napravila prije rata, nakon toga krenulo je sve nizbrdo...ili neke obaveze..preće od fasade!! Toliko lljudi je ostalo bez posla, toliki ljudi kopaju po smeću a Carobnica mašta o ljepoti fasada!! Dođi i ubij me Carobnice Carobna jer nemam fasadu jbt!! Uzmi mi zadnje iz usta, objesi mene, djecu, roditelje, izopći nas iz društva jer nemamo fasadu!! Evo ja sutra dobijem na lotu, stavim fasadu ali mi se eto ne sviđa da starci sakupljaju plastične boce po kontejnerima.....ajmo donest kaznu za to!! Kad nakupi 5000 boca, neka mu kazna bude 2500 kuna!!!  |
|
|
|
|
 |
|
Kreneš gradit kuću, staviš ju pod krov i razboliš se....padne sve u vodu, plaćaj ljekove, plaćaj doktore..ili ti netko umre u familiji..i nedovršiš fasadu jbt..i onda ti se netko nađe solit pamet da trebaš plaćati kazne!! Ajde malo se prošetajte po bolnicama i pučkim kuhinjama....da vidite malo drugu stranu svijeta jbt....Svi kukaju kako ne valja, kako je kriza a sad odjednom pljuvanje po onima koji nemaju za fasadu...baš smo lignja od naroda...lignja na kvadrat!! Ja predlažem da se kukanje o krizi pojača, idemo u prosvjede ali putem ubijajmo i streljajmo sakupljače plastičnih boca i sirotinju bez fasade!! Nisu jamili..a poznato je da je onaj tko je jamio, jamio..da taj ima i fasadu..onaj tko je bio pošten-jeben...taj nema fasadu...opleti ga kaznom!!! FUJ, gadi mi se sve...bljuje mi se....da kazne određuju oni koji imaju za fasadu onima koji nemaju za fasadu...BIZARNO |
|
|
|
|
 |
zaljubljena u Osijek
|
E @slavonija, nisu kazne za fasade jedina nebuloza od propisa i zakona.... kud god zagrebeš - luđe od luđeg... sve se radi na tome da bude što više beskućnika u ovoj napaćenoj zemlji  |
|
|
|
 |
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol:  Žensko
|
...@slavonija, ne gubi živce na borbu protiv vjetrenjača...ne možeš svim ljudima objasniti neke elementarne stvari, kao što ne možeš sam odlučivati oko besmislenih zakona.... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
 |
|
...@slavonija, ne gubi živce na borbu protiv vjetrenjača...ne možeš svim ljudima objasniti neke elementarne stvari, kao što ne možeš sam odlučivati oko besmislenih zakona....
|
Ja ne mogu vjerovat da ima itko normalan da podržava donošenje takvih zakona ukoliko ljudima ne omogući da se zaposle, da krenu malo naprijed...dok nije masa lopovluka rješena niti je ikom oduzeta imovina....Znači onaj tko nema treba ga ubit u pojam da još manje ima...!! Ja toliko nepravde oko sebe vidim koje treba počet ispravljat..gdje god se okreneš..bolnica, socijalno, politika, posao..nepravde na vagone, na kamione ali nekome smeta nedovršena fasada na kući koja je zarađena u nečijoj muci u znoju nečijeg čela..POŠTENO zarađena!! Možda je uzrok tome razmišljanju život u garsonjeri....odnosno zavist prema onima koji imaju neožbukanu dvokatnicu ..eto da i ja malo generaliziram!! Tko imalo sposoban sebi može dozvolit život u garsonjeri...pih!!??
 |
|
|
|
|
 |
 |
|