Inspektori ispred trgovina traže račun i kažnjavaju!

Osijek

Inspektori ispred trgovina traže račun i kažnjavaju!

Dugačak red u prodavaonici zbog kruha ispečenog dan prije, a time i jeftinijeg, 55-godišnjoj Osječanki donio je sve samo ne uštedu.

Zbog novog propisa Porezne uprave, čiji inspektori ovih dana stoje ispred prodavaonica kontrolirajući izdavanje, ali i čuvanje računa, kruh od četiri kune na kraju ju je zbog kazne stajao 50 kuna!

- Bila sam u šoku kad mi je prišao inspektor i upitao me za račun. Nisam ga uzela jer to ne običavam i tako je bilo i taj put. Uzalud sam objašnjavala inspektoru da kruh nisam ukrala, već da sam ga kupila. Bio je nemilosrdan - ispričala je Osječanka, dodavši da se, osim što je ostala bez znatnog iznosa za samo kilogram kruha, osjećala neugodno među brojnim kupcima, koji su, kako kaže, odmah požurili po svoje račune kako bi izbjegli plaćanje kazne.

Prema slovu zakona, računi se moraju čuvati sve dok traje jamstveni rok za kupljeni proizvod. Iznenađeni su i trgovci, iako su prema zakonu kupcima dužni izdati račun. Naime, kontrole nisu pojačane samo pri izlasku iz prodavaonica nego i u njima, gdje porezni inspektori provjeravaju trgovce jesu li izdali račun te sadržava li sve propisane stavke.

Riječ je o Zakonu o PDV-u, kojim se propisuju kazne pravnim osobama ako račun ne sadržava sve propisane podatke i obavijesti. Kazne su od tisuću do 200 tisuća kuna, a pošteđeni nisu ni trgovci odgovorni za rad trgovine, koje u slučaju nepoštovanja odredbe očekuje od 500 do 10.000 kuna kazne. Iznimka su proizvođači povrća ili voća koji svoje proizvode iznose u za to predviđene prostore na tržnicama. Pri takvoj prodaji nije propisana obveza vođenja trgovačkih knjiga, izdavanja računa i sl.

Popović: Uzmite račun!

- Potrošači moraju voditi računa o svojim obvezama i bez obzira na to što mi zastupamo njihovo pravo, vodimo računa i o tome što moraju učiniti - kaže Tanja Popović, predsjednica Centra za informiranje i edukaciju potrošača, te dodaje da se nitko do sada nije žalio na novu praksu poreznih inspektora.

- Sve je više popraćeno od medija nego od potrošača, koji se uopće ne javljaju zbog prigovora u vezi s tim. Računi se moraju izdavati i primati kako ne bi došlo do malverzacija - kaže Popović, pozivajući potrošače da račun shvate kao ugovor, jer on to u odnosu prodaja - kupnja zapravo i jest.

Tekst: Marija Mihelić/Glas-Slavonije.hr
Foto: Daniel Antunović/Foto-arhiv 031
I mene je dočekao... kao čita novine i onda opa... sva sreća pa sam imao račun inače bi ga morao usrat od batina! :)
bude li mi netko naplatio kaznu zato sto nisam imao kod sebe racun za kruh kunem se svime sto imam dati cu ima dobar razlog da me zatvore na 10 godina...
meni je rekla teta na blagajni u odredjenoj trgovini da joj je neki policajac rekao kako oni od ljudi nemaju pravo traziti racune, da nisu za to ovlasteni..e sad.....?!

Re: Inspektori ispred trgovina traže račun i kažnjavaju!

Inspektorat se sjetio raditi ...kažnjavanje bakica ispred trgovine .. frizerskog salona...Ajmo malo na ozbiljniji posao previše je prljavštine u gradu.
inspektori bez policije nemaju pravo tražiti račun :)
a kad su sa policajcem on nema pravo pretresti građana ukoliko nema nalog itd.

tak' da njima njihov zakon pada u vodu... bit će interesting kad mene prvi zaustavi :))

jesam za kontrolu ali pravih kriminalaca, a ne ovo sranje. ne da mu necu pokazat racun nego se necu ni zaustaviti, nek zove policiju pa cemo razgovarati.
i koliko bi se trebao cuvati racun od kruha, mislim kolika je njegova garancija?
Gluposti! Zašto da čuvam račun od 2 šampona ili od čokolade..?! Što sve neće smisliti... :roll:
To nije nikakva nova vijest. Ispred Kauflanda hvataju već godinama. Ovo da račun od bureka moram čuvati sve dok traje jamstveni rok jest nova stvar.
MissTake

inspektori bez policije nemaju pravo tražiti račun :)
a kad su sa policajcem on nema pravo pretresti građana ukoliko nema nalog itd.

tak' da njima njihov zakon pada u vodu... bit će interesting kad mene prvi zaustavi :))

Zasto bi te policajac uopce zelio pretresti?da dokaze inspektoru kako imas racun? :D :D

lehi

Inspektorat se sjetio raditi ...kažnjavanje bakica ispred trgovine .. frizerskog salona...Ajmo malo na ozbiljniji posao previše je prljavštine u gradu.

Ne kažnjavaju oni bakice nego trgovce koji ne izdaju račune.
Pa neka stoji u trgovini i pregledava trgovca, a ne kupce ispred trgovine.
Koje gluposti Inspektori ispred kauflanda .. konzuma.. i sl traže račun od zaboravnih bakica .. Pa zaista jadno i tužno ...prljavština u gradu... rad na crno .. novopečeni poslodavci .. posla na sve strane ,i u ovom nesretnom vremenu tražiti račun od kruha..... pa gdje ste do sada bili koliko jke krupni nračuna nestalo u ovom opljačkanom gradu....
da počnu pregledavati kusur u kojem nikada nema one jedne lipe, a sve izgleda jeftinije kad završava na 99 lipa...to je prevara, a ovo sa računima je ok....
!nnovation@ možda zato jer im ne želim dati i stavim ga u torbu

nema načina da me prisli da mu pokažem račun

osim toga na koji način porezni inspektor misli mene legitimirati??

koliko ja znam samo policija može tražiti osobnu iskaznicu

dakle dođe inspektor i kaže mi da pokažem račun, ja kažem da nemam i na koji način on može meni utvrditi identitet?
ako necete dat osobne podatke ili racun Idete u policijsku stanicu na daljnu obradu :) mogu vas kako zele osim ako nema policije onda mozete vjerojatno pobjeci ili nedati racun inspektoru
Bože mili kao da smo zaglavili u Alan Fordu.Superhik ispred trgovine saljeće sirotinju i otima im 50 kuna da bi punio državnu blagajnu.Dok istodobno milijuni kuna cure kroz prste istom tom inspektoratu tj. Superhiku i završavaju na privatnim računima onih koji bezočno pljačkaju državu i tu istu sirotinju. :evil:
to govorim
inspektorima niste dužni ništa pokazati!!! ako policajci nisu uz njih :))
MissTake

dakle dođe inspektor i kaže mi da pokažem račun, ja kažem da nemam i na koji način on može meni utvrditi identitet?

Prema zakonu dužna si pokazati račun ovlaštenoj osobi, međutim stvarno, postavlja se pitanje, ukoliko inspektor nije s policajcem, na temelju čega on mene može tražiti osobnu.

Ja ću na izlasku iz pekare burek stavit u džep. Pa nek me džepiraju. :D

Ja to doživljavam ovako!! Država Kreplakistan..Bananstan, Regija Učmarstan...i sad u državi počinjene slijedeće stvari: 1.ratni zločini 2. ubojstva 3.milionske privatizacijske pljačke 4. pljačke poduzeća 5.neisplate plaće radnicima 6. neuplaćeni doprinosi 7. krađe 8. prometni prekršaji 9. šverc u autobusu bez karte, 10.krađa susjedovih jabuka 11. pišanje na javnom mjestu i 12. tamo na nekom kraju prijestupa kopanje nosa na javnom mjestu!! I od svega nabrojanog inšpektori kažnjavaju kopanje nosa na javnom mjestu ili čohanje mooda!! Već dugi niz godina inšpekturice ne smiju stavit nosa tamo gdje stvarno smrdi već obilaze firme gdje je redovna plaća i godišnji odmori, rregresi...valjda zato jer je firma švapska pa ajmo malo stisnut njih kad nesmijemo ulazit u firme domaćih krokodila koji u svojim skladištima imaju robovsku radnu snagu!!
:D
MissTake

hehe cekaj..tko ce te prisiljvati?malo brkas stvari...ne moras pokazt racun, to je kao da ga nemas.policajac te uzme podatke i dobijes kaznu od inspektora.
ne vidim sto bi tebe policajac isao pretresati...:)

i da,inspektor vas ne moze legitimirati..to moze samo policija.znaci ako je sam, bjez:D
pa ja govorim cijelo vrijeme da inepktori ne idu s policajcem
dakle meni ne pada ni napamet da mu pokažem račun, prvo što ću ga pitati na koji način on misli utvrditi moj identitet

dosta mi je više zaje*** običnog naroda

čist primjer, danas vozim po biciklističkoj i stoka mi se neće maknuti
nakon što sam ljubazno upozorila da se maknu, krenuli su vrijeđati
onda je krenila verbalna hajka s moje strane
druga stvar dođem do benta, vozim bicikl i 2 auta me mimoiđu
ne znam od kada je to dozvoljeno

što gospoda policija radi?

a ti porezni inspektori koji provjeravaju jesam li ja uzela račun bi trebali raditi svoj posoa i provjeravati gospodu poduzetnik

btw neki dan je bio senzacionalistički natpis u novimana u kojemu govore kako će gospoda dobiti stimulacije za ubiranje poreza :))

A gdje to tocno u zakonu pise da nisi duzan inspektoru pokazati ako nije policajac uz njega?

Ovo pise u zakonu o pdv:

Članak 15.

(10) Kupci su obvezni uzeti račun, isječak vrpce ili potvrdnicu iz
naplatnog uređaja i imati ih pri izlasku iz radnje ili drugog poslovnog
prostora te ih pokazati na zahtjev ovlaštene osobe.

A inspektor je ovlastena osoba.

http://www.zakon.hr/z/186/Zakon-o-porezu-na-dodanu-vrijednost

tomi

A gdje to tocno u zakonu pise da nisi duzan inspektoru pokazati ako nije policajac uz njega?

Ovo pise u zakonu o pdv:

Članak 15.

Da li piše da te smije legitimirati u Zakonu, tj. da te smije tražiti osobnu iskaznicu?
francika

tomi

Ovo pise u zakonu o pdv:

Članak 15.

Da li piše da te smije legitimirati u Zakonu, tj. da te smije tražiti osobnu iskaznicu?

Pa ne, samo racun :P

Opet ponavljam. Ne kontroliraju se kupci nego prodavači.

Vlasnici minimarketa ne izdaju račune svakom za koga procijene da tako mogu.
Također na račune upisuju jeftinije ili potpuno različite artikle od kupljnih i sve to radi neplaćanja poreza.

Inspektori vjerovatno provjeravaju i da li kupljena roba odgovara izdanom računu, pa i prodavač dobije puno veću kaznu a ne samo kupac.

Pohvaljujem akciju u potpunosti jer to je jedini način da se trgovce natjera da ne potkradaju i kupce i državu.

I da, u ovom slučaju, INSTITUCIJE RADE SVOJ POSAO!
 Odavno je poznato da su prioriteti zakonodavnih organa RH svjesno izgubljeni u prostoru i vremenu, no to nas ne opravdava da kršimo zakon ne pokazujući ovlaštenoj osobi račun ako nas to zatraži.
Lakše je i manje opasno po stečenu poziciju u državnoj upravi, kaznit puža zbog prekoračenja brzine, nego geparda.
ovakve rasprave vec postaju generalni pokazatelj svijesti i razmišljanja građana na brdovitom balkanu u dolini ajvara.....gdje se uvijek nađe milion i pol razloga...zbog cega NE poštivati zakon....a jedva dva razloga zbog cega poštivati zakon
zar je toliko komplicirano uzet faking racun i kraj price...
ne traži se od kupca da ispred inspektora mora iskopati 3 metra kanala...ili prebaciti 5 tona cementa.....vec jednostavno uzmeš racun...na izlasku iz trgovine ako te inspektor zaustavi...pokažeš racun i zamislite...to je to....
tamna strana

ovakve rasprave vec postaju generalni pokazatelj svijesti i razmišljanja građana na brdovitom balkanu u dolini ajvara.....gdje se uvijek nađe milion i pol razloga...zbog cega NE poštivati zakon....a jedva dva razloga zbog cega poštivati zakon
zar je toliko komplicirano uzet faking racun i kraj price...
ne traži se od kupca da ispred inspektora mora iskopati 3 metra kanala...ili prebaciti 5 tona cementa.....vec jednostavno uzmeš racun...na izlasku iz trgovine ako te inspektor zaustavi...pokažeš racun i zamislite...to je to....

U pravu si..uopće nije problem uzeti meni raču i pokazati tom inspektoru!! Medjutim...medjutim...postavlja se pitanje..postoji li neka skala zločina...nije isto krast milione...milione eura, utajivat milione kuna poreza....reketarit, prat lovu...vršit mobing nad radnicima...ne plaćati radnicima...toliko poslova bi ti isti inspektori imali da bi se us*ali dok uopće dođu u fazu da maltretiraju babu što nije uzela račun!! Jel kužiš poantu...toliko je gospodarskih zločina u HR počinjeno da je Hrvatska postala zemlja koju investitori obilaze u širokom luku..a to sigurno ne rade zbog bakice!!! Da li mi možeš copy past ijedne pravomoćne presude..da je počinitelj za gospodarski kriminal i privatizacijske mučke u zatvoru, daj mi link ijedan gdje je nekome zaplijenjeno nešto i prodano, uplaćeno na proračun u ime države i naroda!!?? Znaš gdje je problem..baka što nije uzela račun..nije iz "društveno prihvatljive obitelji"..e u teme je problem!!!

Ako ne želite da institucije rade svoj posao OVDJE se izjasnite.
@slavonija

da li smatraš da ceš promijeniti gospodarsku situaciju...tako što neceš uzeti racun...vec ceš se sa inspektorom na ulici raspravljati kako si ti manje kriv...od onih drugih..?

tu cinjenicu u kakvoj državi živimo i zašto nam je tako....moramo sami sebi postaviti svaki put kad odemo ubaciti glasacki listic u kutiju....

Svaka čest istina do neba ... pa balkan je to ,ajd možda se nešto naučimo u EU... vidjet ćemo ...

tomi

aha
dakle i kondor u tramvaju te smije legitimirati ako odbiješ platiti kaznu kad te uhvati bez karte

zašto onda kondori zovu policiju???
tamni@ nije poanta da je meni teško uzeti račun, nego je poanta INAT !!! nabijem ja njih i njihovo provođenje zakona na jadnim ljudima, a "poduzetnicima" ne smiju ni otići u inspekciju
MissTake

tamni@ nije poanta da je meni teško uzeti račun, nego je poanta INAT !!! nabijem ja njih i njihovo provođenje zakona na jadnim ljudima, a "poduzetnicima" ne smiju ni otići u inspekciju

Ne žele jer ti poduzetnici tebi isplaćuju plaću, kao i svima drugima. Ili bolje rečeno ti poduzetnici su ti i mama i tata.
MissTake

inat je vrlo zajebana situacija...koja se također i skoro uvijek opet lomi preko leđa građana....
Nije mi jasno što ste se svi uzyebali oko nečega što postoji manje-više koliko i Hrvatske nam države?

Račun automatski uzimam cijeli život, ne zbog inspekcije, već zbog trgovaca koji me svako malo syebu kad je u pitanju neka veća kupovina tj. akcije/bodovi/popusti pa želim provjeriti je li sve u redu.

I sad odjednom svi bi neki inat servirali, a kad je zimus trebalo izaći van na prosvjede protiv Vlade i njenih mjera, nitko živ nije htio izvuć guzicu iz tople fotelje.
Još je veći problem u malim minimarketima gdje se pomalo na divlje prodaje, a gdje vlasnice redovito svaki dan varaju svoje naviknute "mušterije".
francika

MissTake

Ne žele jer ti poduzetnici tebi isplaćuju plaću, kao i svima drugima. Ili bolje rečeno ti poduzetnici su ti i mama i tata.

blago tebi kad sve znaš ....
MissTake

blago tebi kad sve znaš ....

Rekao sam ti čisto da znaš da se ne ljutiš bezveze na diskriminaciju prema poduzetnicima.
isto tako ti poduzetnici su bili u znacima navoda "poduzetnici" pa si mogao pretpostaviti da mislim na lopove koji su pokrali državu i zbog kojih sad živimo kako živimo...
MissTake

isto tako ti poduzetnici su bili u znacima navoda "poduzetnici" pa si mogao pretpostaviti da mislim na lopove koji su pokrali državu i zbog kojih sad živimo kako živimo...

Jaooooo, iskreno se ispričavam. Promakli su mi navodnici. :zid:
francika

MissTake

Jaooooo, iskreno se ispričavam. Promakli su mi navodnici. :zid:

BITCH PLEASE :koka:
kako volim vidjeti kad država donese ovakve odluke gdje nas pecaju ispred pekari i građani umjesto da masovno slome nekakvu palicu na toj osobi se prepiru na forumu kako on nema te ovlasti da im pokazujete osobne :) pa de zaslužili ste da vam naplate kazne zato što nemate račun od kruha..pa pogle kakve ovce jadne ste i šta vam rade a vi još dublje u mišiju rupu :)) što je iduće...dobit ću kaznu jel inspektor će mi upasti dok serem i napisati kaznu kako koristim više wc papira nego dozvoljeno za brisanje?
rade od nas budaline...daju nam kazne jel neizgledamo ko cirkus na biciklu...kad hodamo gdje se nesmije,kad nemamo račun za kruh,..i ispred naših noseva rade apsolutno što hoće peru novac kradu lažu grade što hoće....i na sve to građani i dalje sve to trpe :)))) i prepiru se oko toga dali smiju ili nesmiju pokazati osobnu.....pa ne da smo zaslužili da nam je ovako nego nemam riječi :) nikad čovjeka od Osječana nikad grada od Osijeka očigledno....stvarno smo malo veće stado ovaca tko netko itekako dobro šiša :)

Za ovo smo se borili? da mi pišu kaznu ispred pekare što račun nemam za kruh?!

Bio je nemilosrdan'', ispričala je Osječanka, dodavši da se, osim što je ostala bez znatnog iznosa za samo kilogram kruha, osjećala neugodno među brojnim kupcima, koji su, kako kaže, odmah požurili po svoje račune kako bi izbjegli plaćanje kazne.

vidite o čem pričam? umjesto da su mu svi ljudi na tom mjestu zgužvali račun i sterali ga u 3 pm ne....tipično za ovaj grad brzo se uvuć u rupu mišiju glave dolje i brzo po račun kao male ovčice :)) gadite mi se ..povraća mi se od ovog grada i ljudi...

Korina

I sad odjednom svi bi neki inat servirali, a kad je zimus trebalo izaći van na prosvjede protiv Vlade i njenih mjera, nitko živ nije htio izvuć guzicu iz tople fotelje.

Ovo mi je proslo kroz glavu cim sam procitao nekoliko komentara..hehe tuzno.

zar nikome od vas nije mozda palo na pamet da ovo nije toliko usmjereno protiv gradjana koliko proziv poduzetnika koje se na taj nacin tjera da posluju u okviru zakona, sto drzavi nosi vece prihode?
gospodarski sektor se trenutno dovodi u red i ja ovo vidim kao dio toga.
nosite racun pobogu, jel toliki problem...
polako ali sigurno idemo prema policijskoj drzavi, korak po korak... stoka nikad nece ni skontati sta se desilo jer se promjene na prvi pogled cine beznacajne...dresiranje...
tamna strana

@slavonija

da li smatraš da ceš promijeniti gospodarsku situaciju...tako što neceš uzeti racun...vec ceš se sa inspektorom na ulici raspravljati kako si ti manje kriv...od onih drugih..?

tu cinjenicu u kakvoj državi živimo i zašto nam je tako....moramo sami sebi postaviti svaki put kad odemo ubaciti glasacki listic u kutiju....

Stari moj....već dugo, dugo traje stanje u kojem se ekipi iz "društveno prihvatljivih obitelji" gleda kroz prste...ovo je po meni dno dna..u redu je postoji zakon, postoji zakonska osnova...pitanje je da li je moralno naplaćivat nekome kazne za neuzimanje računa u državi u kojoj se nije odgovaralo za 20 puta veće zločine...ne prekršaje več zločine i kaznena djela...u rangu ubojstva, gospodarskog kriminala, veleizdaje nacionalnih interesa!!?? Neki dan kažu da smanjenje plaća političara neće pridonijeti boljitku, neće nam pomoć ni svađa sa inspektorima....pa dokad više...dokad se naređivat da ti lakše ulazi!!??
Korina

Nije mi jasno što ste se svi uzyebali oko nečega što postoji manje-više koliko i Hrvatske nam države?

Račun automatski uzimam cijeli život, ne zbog inspekcije, već zbog trgovaca koji me svako malo syebu kad je u pitanju neka veća kupovina tj. akcije/bodovi/popusti pa želim provjeriti je li sve u redu.

Pa ja se ne sjećam da su oni stari to radili prije..dočekivali babe ispred pekare i tražili račun..bio je i tada na snazi taj zakon ali se nije provodio!!!?? Otkud sada ovo..a kao oslobođeni smo!!?? :roll:
francika

MissTake

Ne govori se ovdje o toj vrsti poduzetnika....već o "poduzetnicima"...koji se voze u amfibijama a nemaju za isplatit radniku plaću...a ima se za novog hamera kur*it po gradu!!!** :evil:
tranquilize

polako ali sigurno idemo prema policijskoj drzavi, korak po korak... stoka nikad nece ni skontati sta se desilo jer se promjene na prvi pogled cine beznacajne...dresiranje...

Problem je što građani ne znaju da su hipnotizirani. Sva ova pljačka napravljena je uz pomoć hipnoze građana.
slavonija

francika

MissTake

Ne govori se ovdje o toj vrsti poduzetnika....već o "poduzetnicima"...koji se voze u amfibijama a nemaju za isplatit radniku plaću...a ima se za novog hamera kur*it po gradu!!!** :evil:

Molim te pročitaj prethodnu stranicu da smo to razjasnili jer nisam primjetio da je stavila poduzetnike pod navodnike.
Gdje zaustavljaju ?
@slavonija...kužim ja što želiš reći...i slažem se sa tobom...
no i sam znaš onu uzrecicu....da pravo sa pravdom nema nikakve veze
Inspektori bi trebali konačno krenuti na posao po gradu loviti lopove koji su kumovali pljački Osječki poduzeća ....Tu su oni u gradu dobro su poznati građanima, a vjerujem i inspektorima uživaju na opljačkanoj imovini građana samo nema nitko petlju da krene u taj konačni lov koji bi građani rado vidjeli da se vidi taj stup srama. To bi bili pravi računi koji bi bili korisni društvu....
lakše je kazniti mnogo "ovaca" nego jednu "orlušinu" ... :x
glavno da se puni državni proračun.... :idea:
:P
tamna strana

@slavonija...kužim ja što želiš reći...i slažem se sa tobom...
no i sam znaš onu uzrecicu....da pravo sa pravdom nema nikakve veze

Mom starom su došli u nadzor prijave poticaja,.....nije imao račun za par kila žita da je kupio u trgovini....za par kila žita je inšpekturica radila zapisnik od tri hebena metra iz kojeg ja nisam mogao razaznat šta slijedi protiv mog oca koji ima sedam i kusur decenija!! Naravno da su sankcije uslijedile!! A do tada je stari usro svoje gaće od početka do kraja od straha šta će bit...staro čeljade..naučilo da će se sva kolesa na njemu slomit očekivao je sudbinu ravnu streljanju!! Staro čeljade slavonskih korjena koje je odgojeno da ne vara, da ne krade, da ne galami, da se ne ističe...ona naša stara uzrečica: "nemoj sine, sramota je"...eto to je naš hendikep slavonski...mi smo si odgojem napravili hendikep!! A znaš tko danas dobro prolazi...galamdžije..koje odma istera van iz dvorišta ekipu...jer znaju da su zamračili milione poticaja...ne stotine kuna, već milione!! Oni galamom rješe problem...al moj dado nije tako naučio!! Naravno i da ovo ide tako..sa računima.....sumnjam ja da ispituje čelavce sa rej banom na licu i nabildanim bicepsima za račun!! Koliko sam shvatio vrzmaju se oko JUG2...oko pekarnice....pa neka idu prijeko tražit račun....na izlasku...eeee da se smije..zar ne!!!?? Jer tamo nema moga dade i sličnih!! Ma mi smo stubokom okrenuto društvo, naopačke....i ona tko može bolje se odselit...ja da mogu..odma u Australiju...okrenuo se nebi...šišat ovce,...šišat..samo da nevidim ovu balkansku parodiju!!!

Jebalo ih provođenje zakona kada je riječ o ovakvim formalnim budalaštinama. Da ih jebalo. Da su tako rasporedili inspektore po firmama koje radnicima ne isplaćuju plaće mjesecima, tjeraju na prekovremeno i rad praznicima bez naknade i da su tako dosljedni bili kao kod ovoga, riješili bi odavno problem i nemorala i bahatosti (pojedinih) poslodavaca i nagomilavanja nezadovoljstva velike mase radnika i barem si malo produžili mandat, koji uz dosadašnje mjere neprestanog harača, a nikakvih dobrobiti niti osjećaja pravde u većine, teško da će biti produžen na sljedećim izborima.
Povijesni medij

jedino policajac može zatražiti na uvid osobne dokumente

@francika, da sam ja inspektor, u tvom slucaju bi uzela od tebe tvoj uredno sacuvani i pokazani racun, zguzvala ga i naplatila ti kaznu za ne posjedovanje istog. ako ti nije jasno da je to samo još jedan nacin da se puni drzavni proracun maltretiranjem neduznih građana, umjesto da se lovi prave kriminalce u ovoj drzavi (a od njih su potplaceni) onda tebe i sve tvoje istomisljenike iskreno zalim, tako nam i treba, ova bijedna rulja i nije ocito drugo ni zasluzila
francika

Ti poduzetnici su unistili normalne firme s normalnim poduzetnicima i onemogucili da drugi ljudi postenim radom zarade placu, i time budu mama i tata.
Ovi su vise zla maceha..
Da sam ja kojim slucajem inspektor (ili jos bolje ministar tj ministrica), upitno bi bilo kako jedno poduzece moze biti sponzor kojekakvih dogadjanja, a s druge strane dobavljace robe ne placati mjesecima..radnike placati u bonovima, bozesacuvaj platiti prekovremene, koji se odavno podrazumijevaju..i tako to
I to ce tako biti dok se ne digne kuka i motika i te sto su u stecaju, dok se brckaju negdje u luksuznim ljetovalistima, u skupim kolima, sa preskupim apartmanima..netko ne zatuce govnjivom motkom..
Nije da ja pozivam na obracun, ne, ja ogorceno pljujem u dalj s preponama..
dakle po ovom svemu bakica koja je dobila kaznu od inspektora ima pravo tužit inspektora? koliko vidim on nema pravo niti tražit osobne niti nista nemože...pa se sad ja pitam dali će dotični inspektor odgovarati za svoj krivi postupak?..al i ja postavljam glupa pitanja :) pa u ovoj državi odgovaraju samo stare bakice i djede neće sigurno dr.Ivo Sanader da odgovara pred zakonom ;) pa ovo nema u alan ford stripovima :D
Kako nema, pa ovo ti je Alan Ford u 3D..tj uzivo
DAKLE GDJE JE NEKO UOPĆE VIDIO INSPEKTORA??
Jadno je ovo vrijeme predugo traje ova kaljuža... prljav je grad od nereda.. lopovluka.. korupcije..Digne se prašina oko jednog računa iz pekare , toliko nesretluka ima mladost odlazi iz grada gospodarstvo doslovce opljačkano... Građani bez posla obespravljeni osiromašeni šute...Vladajuća politika u gradu je nula krajnja nesposobnost nestručnost. Stoga više razboritosti za bolje sutra...a inspektori su dobili naredbu da love na dan kada su mirovine ispred trgovina .... zaista tuga i jad....

Tko Zna Višnju

@francika, da sam ja inspektor, u tvom slucaju bi uzela od tebe tvoj uredno sacuvani i pokazani racun, zguzvala ga i naplatila ti kaznu za ne posjedovanje istog. ako ti nije jasno da je to samo još jedan nacin da se puni drzavni proracun maltretiranjem neduznih građana, umjesto da se lovi prave kriminalce u ovoj drzavi (a od njih su potplaceni) onda tebe i sve tvoje istomisljenike iskreno zalim, tako nam i treba, ova bijedna rulja i nije ocito drugo ni zasluzila

Ja sam govorio o poduzetnicima koji rade pošteno a ne o lopovima.
Evo OVDJE možeš reći koga državni inspektorat treba kontrolirati.

I stvarno mi je žao što si krivo shvatila da si se čak morala registrirat na forum da mi to kažeš. :(
...ovo je jedna od većih besmislica u posljednje vrijeme...prvo, inspektor me ne može legitimirati, jer nema ovlasti....drugo, malo su pobrkali sistem - račune moraju imati prodavači, a ne kupci....treće: svjesno me naganjanju da pravim papirnati otpad, jer meni taj komad papira ne služi ničemu, osim da ga zgužvam i bacim.....
...nek mami svojoj uzimaju pare, a ne meni.... lešinarska banda proračunska.....
anakonda

...svjesno me naganjanju da pravim papirnati otpad, jer meni taj komad papira ne služi ničemu, osim da ga zgužvam i bacim.....

+1

Račune ne čuvam, neke bacim odmah u prvi koš, a neke u torbu ako u blizini nema kante za smeće. Često mi torba bude puna papira (računa, potvrda) i ostalog smeća pa kad sve istresem, pola toga završi u smeću. Sad još da čuvam svaki račun...kako da ne!

Btw, hoće li inspektori stajati i pred bankama? Mislim, da vide imaju li ljudi potvrdu o isplati ili su ukrali pare? :lol:
...ja ću njima reći da sam ja sve to kupila na pijaci kod baba koje ne moraju izdavati račun......i da baš u ovom dućanu nisam ništa kupila, a oni nek rondaju po mojim platnenim vrećicama, ako smiju.......i nek si dokazuju štogod žele....
...ovo je čista provokacija države i to opet narodu koji i dalje šuti i muli, umjesto da postane građanski neposlušan....
..ah, pardon - zaboravila sam da smo se poseljačili i da ne znamo što je to točno građanski neposluh....
Pa u pravu ste. Bolje bi bilo da trgovci ne izdaju račune.
Na kraju mjeseca samo ištampaju račune kako njima paše i kako mogu najviše prodane robe prikriti i nek im ostane i PDV koji građani plaćaju državi a ne njima a i novac od prodane robe koju trgovci lako prikriju.
Uostalom, zašto bi im inspektorat otežavao prodaju robe i na crno, kad su trgovci pošteni i savjesni te ne bi prodavali pokvarenu hranu i ostale proizvode.
Ne treba građane maltretirati jer zašto da sumnjamo u trgovce da je u blagajni isti račun kao artikli u vrećici kupca.
...ne, @francika - građane ne treba maltretirati i kažnjavati, jer prodavači muljaju, dovoljno smo kažnjeni sa stotinu drugih strana....moje vrećice neka ostave na miru i neka rade prekide blagajni, inventure i štatijaznam što sve ide uz to....
...obračun trgovaca i države ne može se prelamati preko leđa onih koji nemaju ništa s tim još i na ovaj način.....
inače, ima dosta kontakata sa poreznicima....stvar je slijedeća: mlađi lik koji radi na šalteru porezne uprave i zaprima mjesečna izviješća je toliko neljubazan, nekulturan, bezobrazno žvaće, otpuhuje kada prima hebene papire..to je jedno....nadalje porezna referentica na drugom katu porezne uprave - drska, provocira poput gestapoa, neljubazna, rekao bih bezobrazna...PA PREDLAŽEM- ako je gore navedenima teško raditi za usput rečeno poprilično dobru plaću, neka prepuste svoj posao nekom drugom koji će uz poslovičnu ljubaznost raditi svoj posao i biti servisni suport građanima, obrtnicima i svima koji imaju kontakta sa poreznom....toliko su te dvije osobe kur(č)evite da mi dođe da ih imenujem, ali neću, toplo se nadam da će kojim slučajem ovo pročitati....i nadam se da će doći vrijeme kada se u poreznoj i ininim institucijama neće zapošljavati po rodijačkoj, stranačkoj vezi, preko (p) izde, itd...a, najgore se može dogoditi da neki poreznik nahebe i dobije po p...kada zatraži račun od osobe koja je jedva skupila 4 kune za kruh na rasprodaji...STIDITE SE !!! SRAM VAS BILO! Četnici me nisu istjerali iz grada, ali sve ovo - politika, prilike u kojima živimo, lako bi mogle....MRŠ U 3 PM!
evo ja poručujem dotičnom inspektoru da već dugi niz godina kupujem kruh u pekari el pan te nikad neuzimam račun i tako užasno štetim ovoj savršenoj državi,ugrožavam zdravlje građana,remetim javni red i mir,...kad malo bolje razmislim gori sam nego terorista ! :/
..evo molio bih dotičnog inspektora da me sačeka tamo i naplati mi kaznu od 50 kuna što nemam račun za kruh,....evo MOLIM TE inspektore spasi ovaj grad od propadanja zausatavi kriminalce kao što sam ja!poboljšaj ovaj grad svojim aktom ruke pravde!!!!
A ja sam čula da osječki inspektori uopće NISU još izlazili na teren....
možda je netko iskoristio priliku i maznuo bakici 50 kuna predstavljajući se kao inspektor :? :shock:
Možda je i to. Jer ovdje su se svi raspisali o nečem sedmom -.-

NItko ne može reći da ga je vidio kada i gdje ...
Pozdrav zgodnoj teti iz pekare koja mi je danas rekla da ponesem račun jer đubrad vreba vani :)
Frost

Pozdrav zgodnoj teti iz pekare koja mi je danas rekla da ponesem račun jer đubrad vreba vani :)

Inspektori su ljudi a ne đubrad, i samo smeće od čovjeka može za drugog čovjeka reći da je đubrad.
Pozdravi trgovkinju i reci joj da je smeće a ne čovjek.
francika

Pozdravi trgovkinju i reci joj da je smeće a ne čovjek.

Kad bi se ta tvoja sranja koja ispališ na ovom forumu mogla jesti, ne bi bilo gladnih u svijetu.

Tagovi