Autor |
Poruka |
aardvark
Ukupno postova: 122 Spol:  Nebitno
|
 prilično plošno rezoniranje.. tebi je sigurno nezamislivo postojanje vjernika koji su kritični prema crkvi, jel'da? ja, doduše, nisam od tih, ali imam par svećenika u familiji pa sam prilično dobro upoznat sa stanjem na terenu.
usput, u članku oni neizravno, ali de facto traže novce, samo što tvoj 'radar' to ne detektira. |
|
|
|
|
 |
tamna strana
Ukupno postova: 3515 Lokacija: Čepin Spol:  Muško
|
zajebana je ta situacija kad dobiješ racun za nešto što si potrošio...
i onda to zamisli...moraš i platiti, a s obzirom da raja više ne daje onako izdašno milostinju....
odjednom i crkvi dolazi iz guzice u glavu...kako su režije skoro duplo skuplje nego od prije 2 godine.....
i eto prilike da se cude ko pura dreku....
te na sva zvona vicu...kako je to sad puno novaca...
e pa poštovani svecenici....
situacija je sljedeca.....
obican narod....ako ima tu srecu...da je zaposlen...te ako kojim slucajem dobije placu za posao koji je obavio....
te kad podmiri sve režije...plati djeci da se školuju...kupi si nešto za pojesti popiti....te eventualno kupi jedan par novih gaca .....
mora još pored svega toga indirektno izdvajati novce koji završe u crkvi d.o.o.
iako koju god uslugu zatrebaju od crkve...moraju još naknadno platiti
jer više ni u raj ne možeš otici...ako prije toga sveceniku nisi platio misu....
pa sad vi poštovani svecenici....se zapitajte....tko se u ovoj državi zapravo treba šokirati...kad dobije racun za plin... |
|
_________________ najbolje je biti glup, gluh, nijem i lijep
U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI..... |
|
|
 |
tonka_21 Ukupno postova: 228 Spol:  Nebitno
|
Ja svecenike ne branim, niti pljujem po njima. Ja samo govorim da nisu tako losi kako ih vi predstavljate (samo su ljudi), nitko tebe ne tjera da platis lukno, da platis misu, da platis kad ti svete misu itd. ali te tjera drzava na puno toga vise nego sto to ukljucuje samu crkvu i vi ste se podigli na svecenike. A to sto si rekao da voze dobre aute, oprosti ali ako mi kao narod toliko lose zivimo kako to pisu po forumima. Zasto imamo sve, vecina ih ima sve sto im je potrebno u zivotu jer svi moraju imati barem 5 mobitela u kuci, najmanje 2 automobila, stolno racunalo, laptop, internet, televizor, moraju ici na more, na skijanje i svi su u kreditima i svi kukaju a nikad se nije manje radilo a bolje zivilo. Zasto onda nebi i svecenici kukali i zalili se na racune kad je i svima tesko platiti racune? Da, mozda zaraduju vise od vecine ali i trose na crkvu ako ne na narod, ali te ne tjeraju da dajes sto ne zelis. Zato opet zelim naglasiti da ne branim svecenike, niti znam njihove bankovne racune ali znam da ovaj narod ide u p.m i svi su samo licemjerni i seru a nista sto im smeta ne mjenjaju i vjerujem da zato nisu svecenici krivi. |
|
|
|
|
 |
nemosvjerovat Ukupno postova: 161 Spol:  Nebitno
|
idite češće u Crkvu i pronađite svoj mir!
|
Vidim, ti si ga pronašla.
Baš zato imaš potrebu pisati po ovoj temi! |
|
|
|
|
 |
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol:  Nebitno
|
Što volim kad ovi gastarbajteri počnu srat...  |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
 |
Boris32 Ukupno postova: 1 Spol:  Nebitno
|
Čitajući komentare imam osjećaj da bi se svećenici omalovažavali da je tekst napisan o bilo kojoj temi i u bilo kojem kontekstu. Vrijeđajući njih, zapravo želite sebe opravdati i zavarati. Nazivate ih lopovima, pedofilima... najveći pedofili su, gle čuda, obiteljski ljudi. Dakle, osobe koji imaju potpunu slobodu odnosno nisu u celibatu!
Svećenici su od krvi i mesa! Što se tiče svetosti jednog svećenika, ona je podržavana prije svega po zajednici vjernika, po vjernicima župe. I ako svećenik sagriješi, ne treba ga okrivljavati, nego krivnju tražiti u zajednici, koja im je zanijekala štovanje, vrednovanje, podršku i molitvu ili im nije u dovoljnoj mjeri pomagala. Baš ono što vi trenutno činite! I kako uopće imate hrabrosti izricati sud i vrijeđati Njegove pomazanike???
Sa druge strane, i da vam je plaća 16 000 kuna, svejedno bi ovdje pisali gluposti, tipa, da vam je teško, da loše živite! To je valjda većini ljudi u krvi!
Ako tako loše živite, baš me zanima što ste uradili sa talentima koje vam je On dao?! |
|
|
|
|
 |
crveni Ukupno postova: 457 Lokacija: Mannheim Spol:  Nebitno
|
Ja svecenike ne branim, niti pljujem po njima. Ja samo govorim da nisu tako losi kako ih vi predstavljate (samo su ljudi), nitko tebe ne tjera da platis lukno, da platis misu, da platis kad ti svete misu itd. ali te tjera drzava na puno toga vise nego sto to ukljucuje samu crkvu i vi ste se podigli na svecenike. A to sto si rekao da voze dobre aute, oprosti ali ako mi kao narod toliko lose zivimo kako to pisu po forumima. Zasto imamo sve, vecina ih ima sve sto im je potrebno u zivotu jer svi moraju imati barem 5 mobitela u kuci, najmanje 2 automobila, stolno racunalo, laptop, internet, televizor, moraju ici na more, na skijanje i svi su u kreditima i svi kukaju a nikad se nije manje radilo a bolje zivilo. Zasto onda nebi i svecenici kukali i zalili se na racune kad je i svima tesko platiti racune? Da, mozda zaraduju vise od vecine ali i trose na crkvu ako ne na narod, ali te ne tjeraju da dajes sto ne zelis. Zato opet zelim naglasiti da ne branim svecenike, niti znam njihove bankovne racune ali znam da ovaj narod ide u p.m i svi su samo licemjerni i seru a nista sto im smeta ne mjenjaju i vjerujem da zato nisu svecenici krivi.
|
Ajde si prođi kroz Proračun RH za 2011 g. i pronađi stavku financiranje po obvezama ugovora RH - sveta stolica.
http://www.mfin.hr/hr/drzavni-proracun-2010
Kada netko kuka, a dobije gratis od SVIH poreznih obveznika (jer porezni obveznici uplaćuju bez obzira na vjeroispovjest u državni proračun) 300 000 kn, eto samo tako (bez veze) - onda ne smije kukati. Jer jedino Poljska i RH imaju takav aranžman sa Vatikanom. U ostatku svijeta, samo vjernici plaćaju crkvi i to ne preko proračuna već izravnim uplatama.
U slučaju RH, nitko ništa ne bi trebao plaćati crkvi, jer je sve već plaćeno kroz proračun. Čak je plaćeno i od strane ateista. I onda je šugavo od crkve da cvili kako nema novaca.
Ja svecenike ne branim, niti pljujem po njima. Ja samo govorim da nisu tako losi kako ih vi predstavljate (samo su ljudi), nitko tebe ne tjera da platis lukno, da platis misu, da platis kad ti svete misu itd. ali te tjera drzava na puno toga vise nego sto to ukljucuje samu crkvu i vi ste se podigli na svecenike. A to sto si rekao da voze dobre aute, oprosti ali ako mi kao narod toliko lose zivimo kako to pisu po forumima. Zasto imamo sve, vecina ih ima sve sto im je potrebno u zivotu jer svi moraju imati barem 5 mobitela u kuci, najmanje 2 automobila, stolno racunalo, laptop, internet, televizor, moraju ici na more, na skijanje i svi su u kreditima i svi kukaju a nikad se nije manje radilo a bolje zivilo. Zasto onda nebi i svecenici kukali i zalili se na racune kad je i svima tesko platiti racune? Da, mozda zaraduju vise od vecine ali i trose na crkvu ako ne na narod, ali te ne tjeraju da dajes sto ne zelis. Zato opet zelim naglasiti da ne branim svecenike, niti znam njihove bankovne racune ali znam da ovaj narod ide u p.m i svi su samo licemjerni i seru a nista sto im smeta ne mjenjaju i vjerujem da zato nisu svecenici krivi.
|
Zato što. Kužim da bi te trebao boljeti desni jajnik koliko netko zarađuje, a lijevi gdje netko troši svoju zarađenu plaću. |
|
|
|
|
 |
Anastazija Ukupno postova: 689 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Znam jer mi je jedna bliska osoba radila s njima. To što nisam vjernica ne znam da nepoštujem katolike.
Aha, ja nisam dovoljno vjerovala, iskazivala poštovanje (ne štovanje!), davala dovoljno podrške i nisam se dovoljno molila i zato jedan svećenik u celibatu napravi dijete. |
|
_________________ Anastazija |
|
|
 |
nagy Ukupno postova: 30 Spol:  Nebitno
|
...čitam tvoj tekst i kvalitetno zvuči do onog: "a još stotine milijuna kuna gradovi i općine, Vlada RH na tajnim sjednicama"...e tu bi sad htio ubacti teški sarkazam ali neću jer ću ispasti djetinjast...ako su tajne kako onda ljudi i ti sam znaš za njih?...jesam mnogo sam napisao i baš naglasio materijalizam jer su se svi osim tonke21 odmah ljepili na to...u samom članku piše da se crkva uspoređuje sa proizvodnjom, i da je plin tri puta skuplji baš zbog tog što su crkve, sveta mjesta stavljena u rang tvornica/proizvodnje...taj plin se ne koristi samo za svečenike nego i za grijanje svaki dan za večernje mise, subotom za razne probe zborova i probi dječijih grupa (djeca se sastaju samo prijepodne), te za mise tokom dana nedjeljom...pa me zanima gdje je tu proizvodnja koju joj nameču...jesam napao sam zato da se moj teks barem još jednom pročita odpočetka i da se ponovo obrati pažnja...predpostavljam da su ga mnogi samo nabrzinu pročitali jer sam branio članak, svečenike itd., a nisam bio sarkastično protiv svega crkvenog...neznam kako misliš nitko nevrijeđa vjeru a svi spominjete za katoličke svečenike lopovi, jebači, seksualni zlostavljači, samo traže lovu od napačenog naroda...ako je to samo napad na svečenike, znači samo u katoličkoj vjeri su svečenici jebači, seksualni zlostavljači, lopovi, žicaroši a svi ostali su super, svi super vode, ništa nerade ali katolički su svinje...i stime vrijeđate vjeru pred drugima, jer se svečenici vežu uz vjeru...i jesam napisao sam sve materijalno baš da koristim vaše oružje za obranu...
|
A zašto ti svećenici, koji inače žive u duhu sa svojom zajednicom, jelte, nemaju pojma da su sve neprofitne udruge građana, dakle svaka udruga radioamatera, izviđača, KUD-ova, dobrovoljnih vatrogasnih društava i ostalih u rangu sa proizvodnjom što se tiče HEP-a? Zašto se onda ne brinu i za druge, pa ne kažu - hej, pa to nije fer da SVI MI imamo industrijsku cijenu... ali ne, oni kukaju samo za sebe... licemjerje... |
|
|
|
|
 |
nagy Ukupno postova: 30 Spol:  Nebitno
|
Čitam ove komentare i ne vjerujem! Zanimljivo je kako se ovdje ljudi u globalu samo žale! Radite ljudi pa ćete imati i nećete sa zavisti gledati svećanike i posprdno ih omalovažavati!
Koju god baku pitaš kako živi, kaže loše! Nema za režije, kaže! Pa možda bi mogle prodati svoje četverosobne stanove i kupiti garsonjericu koju će moći plaćati! Svi kažu male plaće, nema se! Zapitaj se koju si školu završio i šta si radio u životu pa ti je plaća mala! I idite češće u Crkvu i pronađite svoj mir!
|
Na čemu da mu budem zavidan? Džabe mu sav novac kad svoju nevjenčanu suprugu i djecu skriva u drugom selu? Što je to javna tajna? Je, baš mu zavidim, evo pucam o da zavisti... A što se tiče stanova - e kako bi volio da dođeš u njihove godine i nakon što si radila čitav život i dočekaš zasluženu mirovinu - od nje ne možeš pristojno živjeti... Zar je to njihov grijeh?? Vidim koliki si katolik i vjernik, pa sram te može bit s takvim načinom razmišljanja... Štono reče jedan - ne smeta meni Bog, nego ne mogu smisliti njegove fanove... |
|
|
|
|
 |
saba
Ukupno postova: 1320 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
|
|
 |
crveni Ukupno postova: 457 Lokacija: Mannheim Spol:  Nebitno
|
|
|
 |
aardvark
Ukupno postova: 122 Spol:  Nebitno
|
potpuno nezasluženo pritom
jebote, da su scijentolozi upleteni u masovno pipkanje predpubertetskih spolnih organa uz elaborirano zataškavanje od strane vrhuške kulta, zabranili bi ih prije nego stigneš reć Tom Cruise, a ove krvopije se ne smije ni kritizirat??
biće da od tog Njegovog mazanja i nema neke naročite vajde..
možda bi si gospoda konačno trebala osvijestit da u stvarnom svijetu nema oproštaja grijeha uz naknadno mrmljanje molitvi u bradu i počet konačno živit sukladnije onom što propovijedaju.
i ujedno bit bolji uzori svekolikom pučanstvu koje im, nažalost, još u dobroj mjeri vjeruje. |
|
|
|
|
 |
Mladjo
Ukupno postova: 2890 Lokacija: Madrid Spol:  Muško
|
Čitajući komentare imam osjećaj da bi se svećenici omalovažavali da je tekst napisan o bilo kojoj temi i u bilo kojem kontekstu. Vrijeđajući njih, zapravo želite sebe opravdati i zavarati. Nazivate ih lopovima, pedofilima... najveći pedofili su, gle čuda, obiteljski ljudi. Dakle, osobe koji imaju potpunu slobodu odnosno nisu u celibatu!
Svećenici su od krvi i mesa! Što se tiče svetosti jednog svećenika, ona je podržavana prije svega po zajednici vjernika, po vjernicima župe. I ako svećenik sagriješi, ne treba ga okrivljavati, nego krivnju tražiti u zajednici, koja im je zanijekala štovanje, vrednovanje, podršku i molitvu ili im nije u dovoljnoj mjeri pomagala. Baš ono što vi trenutno činite! I kako uopće imate hrabrosti izricati sud i vrijeđati Njegove pomazanike???
Sa druge strane, i da vam je plaća 16 000 kuna, svejedno bi ovdje pisali gluposti, tipa, da vam je teško, da loše živite! To je valjda većini ljudi u krvi!
Ako tako loše živite, baš me zanima što ste uradili sa talentima koje vam je On dao?!
|
1. inače celibat sprječava svećenike boli glava.
2. ja sam htio postati svjetski prvak u pingiću. moj jedan prijatelj mi je rekao da nisam dovoljno dobar i da će on mene ubiti jer je trenirao. ja VJERUJEM DA SAM JA IPAK BOLJI OD NJEGA, ali naše ostale prijatelje je jednostavno bolio kurki jer je to naša OSOBNA stvar.
3. kad ti kažem da on nema
neku posebnu podršku i kontam da bi ga mogao dobit
4. a jebat ga, od starog sam nasljedio dosta toga, al sam pizda pa mu ne zahvaljujem, jer kontam da ću se s njegovim greškama sam morat nosit  |
|
|
 |
silvio Ukupno postova: 54 Spol:  Muško
|
...dame i gospodo, dragi gosti, draga djeco imamo pobjednika...vaše ime je: "CRVENI"...jedan veliki pljesak za gospodina CRVENOG...gospodin CRVENI je prvi koji se ukakio javno svojim komentarom...gospodine CRVENI, ne morate više kakiti to je dovoljno a i previše ste se umazali, nećete moći ponjeti svoju nagradu...
...sada da se vratim na članak...kakve veze ima neki komičar sa tri puta skupljim plinom jer je crkva stavljena u kategoriju proizvodnje/tvornice...stavljanje crkve u rang sa proizvodnjom i tvornicom je sramota za državu...
...crkve, sveta mjesta nisu tvornce... |
|
|
|
|
 |
 |
|