Autor |
Poruka |
Brick Top
Ukupno postova: 708 Spol:  Muško
|
Jel postoji negdje ikakvo mjerodavno istraživanje (ne mislim da ankete STV-a), referendum, bilo šta, gdje je većina građana izričito protiv kipa Ante Starčevića i gdje rezultati pokazuju da bi ga najrađe bacili na dno Drave? |
|
|
|
|
 |
Mantuđ
Ukupno postova: 3 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Pozdrav svima, ovo je moje prvo objavljivanje.
Ispričavam se za moguće gramatičke pogrješke, rijetko se služim računalom.
Mišljenja sam da su sve rasprave na ovu temu suvišne jer je neupitno da dotični spomenik Ocu Hrvatske Domovine nije proizvod političke odluke nego neupitnog domoljublja kojeg su pokazale osobe zaslužne za njegovo postavljanje.
A gospodinu Popaju poručujem * |
|
|
|
|
 |
Mantuđ
Ukupno postova: 3 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Uz dužno poštovanje gospodinu administratoru i svim članovima foruma, za koje sam siguran da su Hrvati, ali nije mi jasno zašto je iz moje objave na raspravi uklonjeno ime Hrvatskoj susjedne zemlje? Naime, ja sam u potpunosti siguran da gospodin Popaj vuče korijene iz već spomenute zemlje te da je on ono nešto što se rimuje s etnik. |
|
|
|
|
 |
muvifrik
Ukupno postova: 878 Spol:  Nebitno
|
e, Mantuđe iliti Njofra aj pročitaj ponovo ako nisi...
|
|
|
|
|
 |
Sharon
Ukupno postova: 1469 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Ona je proširena, @* (vidjeh što je stajalo umjesto * i pomislih da će novi forumaš popušiti žutaka zasluženo; a kod tebe me iznenadilo nepoznavanje povijesnih razdoblja), i to namjerno uz ovakav naslov&sliku. Taman je sezona spremanja zimnice u gradu, a ulice zaudaraju po smeću i zarasle su u travi nakon neuspjele komunalne reforme. A ljude se mora zabaviti malo kroz dnevna glasila ovakvim naklapanjima. Jer, kad sve zbrojimo i oduzmemo - riječ je o ukusima. A o ukusima se ne raspravlja. Osim ako rasprava služi skretanju pažnje... |
|
|
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
@Sharon, imas nekoliko propusta u podvaljivanju teze. Kao prvo, tko kaze da se o ukusima ne raspravlja?! To je kao neko univerzalno svemirsko pravilo, ili sto?! Postoji li neki akt, neko prirodno pravilo koje ljudskom rodu zabranjuje raspravu "o ukusima"?
Kao drugo, to da se radi o ukusima pokusavate provuci vi HSP-ovci, kako bi ovaj ozbiljan pokazatelj Djapiceve bahatosti i arogancije sveli na "pitanje ukusa". Kao sto si rekla, e ne bi li skrenuli paznju sa stvarnog problema.
Ne radi se tu ni o kakvom ukusu. Ovdje se radi o bespravno podignutom spomeniku. Da je to ucinila budaletina s ulice, cetnik koji je cizmom krocio na Trg - moglo bi se i razumjeti, ali takav potez je povukao tadasnji gradonacelnik tog istog grada, namjerno ignorirajuci misljenje struke i bez potvrde Gradskog vijeca.
Dakle, postavljanje ovog spomenika je divljacki i barbarski potez, koji se pokusao opravdati dovozenjem gostiju iz cijele Hrvatske [cija uloga je bilo imitiranje gradjana Osijeka, e ne bi li bilo sto vise onih koji su kao rekli "Da"].
Ovaj spomenik treba ukloniti i zamijeniti onim koji je doista pobijedio na natjecaju [ili vratiti Grupu gradjana], upravo zato sto bas ovaj spomenik vecini Osjecana predstavlja simbol tog bahatog, arogantnog i barbarskog cina i te i takve vladavine Djapica i njegovih pulena.
P.S. Nevezano za temu, ne sprema li se zimnica u kasnom kolovozu i rujnu?! |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
Sharon
|
Pa, raspravlja se ali je rasprava uglavnom besciljna i besmislena. Meni je na pr. lijepa ljubičasta boja, nekome žuta itd. Možemo do sutra o tome, jer je stvar subjektivnog doživljaja. Dakle, besmislena rasprava se tempira u vrijeme kad treba skrenuti pažnju. Dokaz: naslov&slika objavljeni u tiskanom dnevnom informatoru HDSSB-a.
Ako je bespravno podignut, neka ga legalist Bubi tad ukloni. Nema nikakvih prepreka... Ili možda ima? Ili možda nije bespravno? Ili je tada dio vlasti bio i njegov HDSSB? Nešto od svega je...
Zimnica je ovdje spomenuta u smislu ljetnog nedogađanja... Iako, nemam ništa protiv pekmeza od šljiva i pečenih paprika... A ni džema od jagoda (ipak počinje sad zimnica!) |
|
|
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Ukus nije plod osobnog izbora nastalog bez utjecaja okoline. Ukus moze biti pokazatelj neceg treceg, itd, itd... Dakle, o ukusima se moze raspravljati, to sto je neka baba pocela koristiti poslovicu, ne znaci da je ta poslovica jedan od temeljnih zakona univerzuma.
No, ovdje ionako nitko nije raspravljao o ukusu. Raspravljalo se o barbarskom, divljackom cinu i neopisivoj bahatosti i argonaciji onih koji su van svih uobicajenih civiliziranih uzusa i procedura odlucili postaviti spomenik koji se njima osobno svidja.
Citat:
Ako je bespravno podignut, neka ga legalist Bubi tad ukloni.
|
Mozda nam Bubi zeli dati do znanja da on zapravo nije legalist. Osim sto nije legalist, nije ni pretjerano sklon ispunjavanju predizbornih obecanja, buduci da je uklanjanje bespravno podignutog spomenika bilo jedno od njih. Nije da nisam sumnjao u to, ali potajno sam se nadao da ce me uvjeriti u suprotno...
Citat:
A ni džema od jagoda (ipak počinje sad zimnica!)
|
Tom logikom mozemo reci da vrijeme spravljanja zimnice zapravo ne zavrsava, jer postoje razdoblja kad se moze napraviti i dzem od manga, kiwija, naranci, ... Brzo, zovimo autore udzbenika za prvi razred osnovne! |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
Boost Ukupno postova: 765 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Taj novac bi trebalo potrošiti na neke pametnije stvari... |
|
|
|
|
 |
Sharon
|
Da ne ulazim u daljnju raspravu - ovakve besmislene polemike se plasiraju namjerno u ovakvim glasilima.
@mungose: ako mi uspiješ želeom "obraditi" kivi i naranču - plaćam cugu! Inače: u vrtić! Po novoj cijeni! Bubijevoj! |
|
|
|
|
 |
muvifrik
|
hoćeš reći da lažni magistar ima više ukusa i zna bolje od struke koja se školovala za to? |
|
|
|
|
 |
Sharon
|
Pa, rekoh već da se raspravlja i o ukusima, ali se u raspravi ne može ništ zaključiti. A i čini mi se da je tema članka bila nešto drugo. Uglavnom, postigli su cilj. |
|
|
|
|
 |
muvifrik
|
pravi politički odgovor, nešto sam rekao ali nisam ništa rekao, a kamoli direktno odgovorio na pitanje. |
|
|
|
|
 |
Sharon
|
Btw, zašto misliš da sam ja pozvana odgovarati na komunalna pitanja?! Ima tko je plaćen za to.
A o raspravi već rekoh/napisah mišljenje... |
|
|
|
|
 |
muvifrik
|
zato što si rekla (citiram ponovo): "Jer, kad sve zbrojimo i oduzmemo - riječ je o ukusima."
Ako sam dobro razumio, to znači da se građanima nije svidio spomenik i da nemaju ukusa, a đapić ima, iako je struka rekla suprotno (ne da nema ukusa, nego da se taj spomenik ne uklapa tamo).
prema tome, đapić ima više ukusa i zna bolje od struke i građana. znači, tu se radi o osobnom ukusu i znanju (neznanju) bivšeg gradonačelnika.
zanemarivši struku i volju građana, potrošivši ne znam ni ja koliko novaca na dovlačenje "osječana" i plakatiranje po gradu promovirajući da smo rekli "DA".
ako dovoljno mantraš neku glupost na kraju ćeš i povjerovati da je istina. i divim se ovim izbjegavanjem odgovora po drugi put.
ista stvar kao sa logotipom hajduka, struka je rekla jedno, ali glavni frajer je odlučio nešto sasvim deseto što nema veze sa mozgom. zašto? zato što to može.
"nitko, nitko, kao JA..." |
Zadnja promjena: muvifrik; 06.07.2010. 11:54; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
 |
 |
|