Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

GPP: Josipovac - Višnjevac: nova minibus linija

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Stella1989

Ukupno postova: 2929
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 16.04.2010. 12:38 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

exHOP3on je napisao/la:
logično my ass...
sad da zbog nekih majmuna što parkiraju na tramvajsku prugu treba otkazat cijeli projekt koji će više značit nego svi busevi na toj relaciji (dugoročno gledano isplativije i ekološkije)...

Baš oni gledaju što je ekološkije... osijek031.com smile Ali neka...

Ukupno postova: 4356
Spol: Muško Muško
Post Postano: 16.04.2010. 12:43 
Naslov:  

pa ne samo ekološkije nego i dugoročno isplativije, tramvaj je još uvijek ispred autobusa po isplativosti, pogotovo u Osijeku koji je puno veće dužine nego širine...

Post Postano: 16.04.2010. 12:45 
Naslov:  

exHOP3on je napisao/la:
pa ne samo ekološkije nego i dugoročno isplativije, tramvaj je još uvijek ispred autobusa po isplativosti, pogotovo u Osijeku koji je puno veće dužine nego širine...

Btw, a koliko će im trebati da otplate tu prugu..? Baš me zanima...pa ako znaš odgovor ili misliš da znaš, pucaj...

Post Postano: 16.04.2010. 12:52 
Naslov:  

pa i ak im bude trebalo 40 godina(u najgorem, al stvarno najgorem slučaju), opet je bolje uz mnoge uštede koje će bit jer je održavanje buseva skuplje i nepredvidljivije (najmanji primjer: na autobusu može puknit guma)

Post Postano: 16.04.2010. 12:56 
Naslov:  

exHOP3on je napisao/la:
najmanji primjer: na autobusu može puknit guma

Može i na tramvaju. To bar kažu oni koji kasne u školu. Wink Šalu na stranu, složit ću se da je tramvaj ekološkije sredstvo, ali opet znam da jako puno košta ta pruga, svi ti radovi...pa me čisto zanima koliko njima realno treba da otplate taj dug.

Ukupno postova: 2460
Post Postano: 16.04.2010. 12:56 
Naslov:  

Stella1989 je napisao/la:
cane je napisao/la:
Ajd ko nije iz Josipovca i Višnjevca nek ne sere i brine o svojim problemima. Zašto ne bi napravili tramavaj do Josipovca? Razvijanjem mreže gradskog prijevoza grad dobija nešto. Nipošto ne gubi.

Ne gubite vi, već GPP. A ukoliko povise cijenu karte, putnici su također na gubitku. 'oće i onda netko od glavonja izjaviti kako bi najradije počupao prugu, kao što je to bio slučaj s prugom prema Bikari?

Jednostavnije i isplativije bi bilo da su kupili nekoliko buseva. A da ne spominjem one redovite zastoje zbog parkiranih auta na pruzi...

A bilo je i u novinama, kad dođe do takvog zastoja da se onda mora zvat nekog dodatnog vozača, palit bus, ovo ono...a i putnicima je problem jer dok dočekaš tramvaj kad je zastoj moš se slikat! A busom jednostavije - nema zastoja zbog vozila parkiranih uz cestu, uvijek može zaobići parkirani auto, a tramvaj mora čekati ajme...

Pa ako ovo nije dovoljno zašto ne bi trebala tramvajska pruga, onda ne znam...

Logički bilo tko može skontati, još pogotovo ako se malo informira i pročita novine...

Draga Stella. Svi veliki gradovi imaju razvijenu mrežu gradskog prijevoza. Tramvajski prijevoz je ekološki i financijski najpovoljniji. Tako da je bitnije razvijati tramvajsku mrežu kroz grad nego kupovat nove buseve. A te zastoje o kojima pričaš stvarno ne znam šta želiš reći!? Šta su zastoji tramvaja svakodnevni po nekoliko sati!?

Post Postano: 16.04.2010. 13:06 
Naslov:  Re: GPP: Josipovac - Višnjevac: nova minibus linija

Nepropisno parkirana vozila kriva za 90% zastoja tramvaja

Btw, veliki gradovi o kojima pričaš...kontam da su izvan Hrvatske, a naš mentalitet je neusporediv s njihovim...

Post Postano: 16.04.2010. 13:08 
Naslov:  

exHOP3on je napisao/la:
najmanji primjer: na autobusu može puknit guma

Može i na tramvaju. To bar kažu oni koji kasne u školu. Wink Šalu na stranu, složit ću se da je tramvaj ekološkije sredstvo, ali opet znam da jako puno košta ta pruga, svi ti radovi...pa me čisto zanima koliko njima realno treba da otplate taj dug.

kroz uštedu na busevima pa sad ne bi znao točno al ne bi trebalo bit više od 7-8 godina, bubam sad...

Ukupno postova: 100
Post Postano: 16.04.2010. 20:55 
Naslov:  

zašto taj mini bus ide sporednim ulicama?

plus što je besplatan al dok ga dočekaš možeš i pješke do tramva!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
dr. zoidberg

Ukupno postova: 643
Post Postano: 16.04.2010. 22:01 
Naslov:  

spremačica je napisao/la:
zašto taj mini bus ide sporednim ulicama?

plus što je besplatan al dok ga dočekaš možeš i pješke do tramva!

zato jel glavnom jelačićevom ide redovna linija svakih pola sata, mini bus je praktičan što ide kroz zagrebačku , zatim kraj škole da pokupi koje dijete(dok pretrčavaju ulicu) i tako....

Post Postano: 17.04.2010. 3:04 
Naslov:  

Nepropisno parkirana vozila kriva za 90% zastoja tramvaja

Btw, veliki gradovi o kojima pričaš...kontam da su izvan Hrvatske, a naš mentalitet je neusporediv s njihovim...

Pa kako postati jedan veliki razvijeni grad ako ćemo razmišljati kao ti!? Hrvati su bolestan narod. Sve se mora popljuvat. Strašno!!!

Post Postano: 17.04.2010. 10:06 
Naslov:  

cane je napisao/la:
Pa kako postati jedan veliki razvijeni grad ako ćemo razmišljati kao ti!? Hrvati su bolestan narod. Sve se mora popljuvat. Strašno!!!

To nije pljuvanje, već realnost. Samo mi nemoj reći da Osijek može stati uz bokjednom Beču ili Parizu...
Volim svoj grad, ali gledam i realno. A kad se redovito pljuvalo po Osijeku, u smislu da je ovo vukoyebina, da treba što prije otići odavde... @cane...gdje si ti bio, jesi to možda pročitao? Mislim da ne. Prošvrljaj malo po forumu i pogledaj. Toga ima dosta u temama o obrazovanju pa mladi pišu kako ovdje nema nikakvih šansi za zaposlenje i da treba glavom bez obzira pobjeći što dalje iz HR.

Al' uvijek se mene popljuje, pa divno...pogledaj malo što drugi pišu pa tek onda meni onda nešto reci... Rolling Eyes

Btw, ja mislim da je bolesno živjeti u nekoj iluziji i pretvarati se da je naš grad neko über razvijeno središte svijeta...umjesto sagledati sve činjenice i živjeti u realnosti.

Post Postano: 17.04.2010. 17:05 
Naslov:  

cane je napisao/la:

To nije pljuvanje, već realnost. Samo mi nemoj reći da Osijek može stati uz bokjednom Beču ili Parizu...
Volim svoj grad, ali gledam i realno. A kad se redovito pljuvalo po Osijeku, u smislu da je ovo vukoyebina, da treba što prije otići odavde... @cane...gdje si ti bio, jesi to možda pročitao? Mislim da ne. Prošvrljaj malo po forumu i pogledaj. Toga ima dosta u temama o obrazovanju pa mladi pišu kako ovdje nema nikakvih šansi za zaposlenje i da treba glavom bez obzira pobjeći što dalje iz HR.

Al' uvijek se mene popljuje, pa divno...pogledaj malo što drugi pišu pa tek onda meni onda nešto reci... Rolling Eyes

Btw, ja mislim da je bolesno živjeti u nekoj iluziji i pretvarati se da je naš grad neko über razvijeno središte svijeta...umjesto sagledati sve činjenice i živjeti u realnosti.

Ja sam živio u jednoj stranoj metropoli 3 godine. I imaju tramvaj kroz cijeli grad. Iako imaju podzemnu, nadzemnu i buseve, oni i dalje grade i nove trase tramvajske pruge. Tako da znam o čemu pričam. A grad se može jedino na takav način razvijati. Mora biti povezan.

Ukupno postova: 4291
Post Postano: 03.09.2010. 13:09 
Naslov:  

i, je li prošlo probno razdoblje? voze li ti busevi i dalje?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  

Skoči u forum: