Autor |
Poruka |
Forever Defiant Ukupno postova: 31 Spol:  Muško
|
Onda očito nisi često vani, jer sam siguran da ga praktički cijeli grad poznaje. No nebitno, ako se je skinuo, nije time automatski dao dopuštenje fotografu da ga slika, niti su na danima piva prodavane ulaznice na kojima piše da osoba pristaje biti fotografirana bez upita.
Dakle, fotka je objavljena protupravno, na javnom forumu, a kako sam već rekao, s obzirom na kontekst kojemu je priložena, kontradiktorna je sa navodom iz interviewa gdje je dvojcu zagarantirana anonimnost i zaštita identiteta, što gospodin Lončar nije učinio.
Ovako se jasno implicira da su osobe iz interviewa prisutne na objavljenoj fotografiji na portalu, budući da je njome zamijenjena ona iz interviewa, čime se kao jedan od zaključaka može nametnuti da je očito gosp. Lončar zaključio da ima primjereniju fotografiju od Glasove koja može pratiti članak.
Ili je možda problem u autorskim pravima? Kolika je uopće legalna krađa tuđih članaka? Koliko znam to se može napraviti u neprofitne i osobne svrhe, a portal 031 to nije. Zasigurno je lakše stisnuti copy paste i napraviti se blesav, nego recimo nazvati Tomislava Balaša i pitati ga za dopuštenje da objave njegovu fotografiju. |
|
|
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Gdje je komentar? Ima li razlike u tekstu u odnosu na original? |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
centurion Ukupno postova: 938 Lokacija: Grad na Dravi Spol:  Muško
|
slazem se.
na ovom topicu se pokazuje da su ljudi netolerantni i da vecina ovdje vise mrzi nego ovi decki iz iz teksta! |
|
_________________ Korak ispred ostalih! |
|
|
 |
Leteci mungos
|
Kakav osjecaj bi ljudi terbali imati prema osobama koje propagiraju, podrzavaju i poticu rasnu/vjersku/nacionalnu mrznju? Prema osobama koje zagovoraju smrt i nasilje? Osobama koje neistomisljenike bodu nozevima?
Sramota moze biti samo one koji toleriraju sijace mrznje. |
|
|
|
 |
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
ovo postaje zona sumraka.
najnetolerantniji pokret cvili i slini jer je drustvo prema njima netoleratno i ne shvaca kako je njihova mrznja i nasilje ustvari sloboda i borba za bolje sutra, te apelira da budemo tolerantni prema njima ??!?!?! |
|
|
|
|
 |
|
jesi procitao tekst ili sud o tome donosite sa predrasudama o nazi skinsima?
da se razumijemo ja sam po nekim svojim stajalistima ljevicar i ne volim thomsona i slicne ali ne volim ni predrasude i ako znam nekog skinsa kakav je covjek i kao takvog ga cijenim. isto tako i zidova i srbina. dakle moja razmisljanja u ovoj prosloj recenici su sasvim suprotna od razmisljanja vecine skinsa ali napaljivanje ljudi sa ovom slikom koja nema veze sa tekstom nema smisla! |
Zadnja promjena: centurion; 22.03.2010. 13:22; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
 |
maniche
Ukupno postova: 1173 Lokacija: Iza tebe Spol:  Nebitno
|
Kakav osjecaj bi ljudi terbali imati prema osobama koje propagiraju, podrzavaju i poticu rasnu/vjersku/nacionalnu mrznju? Prema osobama koje zagovoraju smrt i nasilje? Osobama koje neistomisljenike bodu nozevima?
|
osječaj mržnje?pa onda nisi ništa bolji od njih..dapače, još si i licemjeran. |
|
|
|
|
 |
Leteci mungos
|
Ovo je jedna od najdebilnijih teza u Univerzumu. Smislio ju valjda jedan debil i onda ga pocela slijediti vojska debila.
Mrziti ideje koje propagiraju - svakako. Prema ljudima se odnositi sukladno civilizacijskim normama, koje su pak ocito strane tim ljudima. Nikako i ni na koji nacin ne opravdavati njihove ideje.
Dakle, ne mlatiti ih zbog onoga sto jesu, ne bosti ih nozevima, ne ubijati ih, ne zeljeti im smrt, ne optuzivati ih da nekome svojim postojanjem oduzimaju radno mjesto, ne smatrati ih manje vrijednima.
Ali, sprijeciti ih u sirenju i primjeni njihovih ideja - svim civiliziranim sredstvima i do korijena. Na svako nasilje, ako ne moze drugacije, primjeniti onoliko kolicinu nasilja koja ce sprijeciti zelju za novim nasiljem. |
|
|
|
 |
justice
Ukupno postova: 1371 Lokacija: OS Spol:  Muško
|
@centurion da je nešt pitam,dali su ti dečki nazi-skinsi ili koji k.???
ili su samo napaljeni mladići kojima još nije stiglo iz guzice u glavu? |
|
_________________ "AVNOJ je preteča Al-Qaede" Ivan Pandža-ex predsjednik Zagrebačke HVIDRE |
|
|
 |
|
pise ti u tekstu sve.
al vjerovatno je lakse pogledat sliku a ne procitat? |
|
|
|
 |
Leteci mungos
|
U tekstu pise i sljedece:
"Bunili smo se, ali uzalud, priča M.B. Drugoga dana na Prekršajnom sudu sudilo im se po brzom postupku.
- Branili smo se da su sva obilježja koje smo nosili legalna, ali nije pomoglo. "
Koja su to obiljezja nosili i imali, a da ih je netko zbog njih tuzio? IMHO, nije valjda da su ih privodili zbog "Hello Kitty"? |
|
|
|
 |
chaknoris
Ukupno postova: 591 Lokacija: L. A. Spol:  Muško
|
|
Zadnja promjena: chaknoris; 18.07.2010. 16:45; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
 |
Leteci mungos
|
Slazem se.
Ovo se vise odnosilo na neko drugo nasilje. Npr. kad ekipa ide ulicom i iscipelari nekog jer im se digao kurac, ili jer su pripadnici neke druge navijacke ili glazbene skupine. Primjena nasilja od strane policije je u tim situacijama, IMHO, potpuno opravdana. |
|
|
|
 |
justice
Ukupno postova: 1371 Lokacija: OS Spol:  Muško
|
čekaj sad malo,ja sam pročitao tekst,u kojem oni ispadaju folklorno društvo...
zato te fino pitam šta su? molim odgovor,jer u moje vrijeme nazi-skinsi nisu bili folklorno društvo.
i ovo uopće nema veze s nikakvom slikom (zaboli me što je netko slikao onog malog klempu iz donjike,taj dečkić je i ok) |
|
_________________ "AVNOJ je preteča Al-Qaede" Ivan Pandža-ex predsjednik Zagrebačke HVIDRE |
|
|
 |
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
@centurion da je nešt pitam,dali su ti dečki nazi-skinsi ili koji k.???
ili su samo napaljeni mladići kojima još nije stiglo iz guzice u glavu?
|
mozda ogranak ovog skin pokreta ?
http://www.oi-skinhead.com/ |
|
|
|
|
 |
 |
|