Jeste li ljubomorni?
Međuljudski odnosi - Razgovori ugodni
Ako i jesam, prije ću si ruku odgrist nego to pokazat
Marisabel
evo to me zanima, po prirodi sam ljubomorna i to mi u par navrata skoro uništilo vezu, iako mi dečko sve kaže kako je, mene uvijek uhvati strah da me neće ostaviti ako s frendovima izađe van? što vi mislite o tome.... i frendice mi vele, pa on da te hoće prevariti, nebi baš čekao taj dan, učinio bi to bilo kad,... ali ja nikako to shvatiti... kako da se riješim ljubomore i počnem NAPOKON vjerovati svom dečku do kojeg mi je stalo??'?????????? već su ga par Puta njegovi frendovi pitali zar ja njemu toliko nevjerujem,... stvarno neznam što da radim.....![]()
ljubomora je samo pokazatelj tvoje vlastite nesigurnosti i to ne u dečka, nego u sebe samu...
normalno je osjetiti nekada, u situacijama u kojima to ima smisla, da ti nije svejedno, ali biti ljubomoran...a joooj...
postoji razlog zašto se zove ljubo - mora...
i na kraju, svojim ljubomorenjem napravit ćeš upravo ono čega se bojiš - otjerat ćeš ga od sebe
e, sad, naravno, ako si po prirodi takva, to je teško promijeniti, ali pokušaj, za svoje dobro
...isto tako ne volim da me se ispituje gdje sam i s kim sam....
...................
uvijek kažem..imam jednu curu...druga mi ne treba....i u vezi držim do dva važna pravila....nema varanja i nema laganja....sve ostalo se može riješiti...
Re: Jeste li ljubomorni?
a i mrzim ljubomorne ispade..
On mi kaže Ti nemaš pojma kako je meni kad ti sve kažem kako je, ne tajim ti s kim sam i gdje sam , a ti meni kažeš nevjerujem ti... ja da te hoću prevariti nebi bio s tobom, tražio bi okolo curu,... reko mi je da su mu frendovi u par navrata rekli da je (papučar) kad sluša sve što mu cura kaže!!! ali ja i dalje budem nesigurna,... i nemrem nikako se opustiti i vjerovat mu,...
...razočarala sam se prije kad sam se najmanje nadala i sad mi je sve ....'nemoguća misija' ....
Marisabel
hvala, na odgovorima... jesam nekad sam nesigurna toliko i bojim se da će mi se dogoditi isto ko i s bivšima kojima sam dozvoljavala da idu van bez mene... neki mi kažu vjeruj mu, drugi mi kažu prevarit će te kad izađe i sve to ubije me u pojam....
On mi kaže Ti nemaš pojma kako je meni kad ti sve kažem kako je, ne tajim ti s kim sam i gdje sam , a ti meni kažeš nevjerujem ti... ja da te hoću prevariti nebi bio s tobom, tražio bi okolo curu,... reko mi je da su mu frendovi u par navrata rekli da je (papučar) kad sluša sve što mu cura kaže!!! ali ja i dalje budem nesigurna,... i nemrem nikako se opustiti i vjerovat mu,...
...razočarala sam se prije kad sam se najmanje nadala i sad mi je sve ....'nemoguća misija' ....
Ajde ti lijepo prekini onda s njim i pusti ga nek sam uživa u životu, kad isto očito ne može s tobom.
Opusti se, pobogu
Frost
Ne.
Ako i jesam, prije ću si ruku odgrist nego to pokazat![]()
slažem se...
ljubomora je teška pizdarija koja samo može sjebat vezu u velikim količinama naravno, u malim je lijepo...
no to kakva si ti prema tom tvom, sranje... moja bivša je isto bila preljubomorna pa je napravila glupi potez s kojim je sve okončala...
Marisabel
ja da te hoću prevariti nebi bio s tobom, tražio bi okolo curu,...
ovog sam se naponavljao al isto nije pomagalo, el ti imaš 16-17 i bivši te varao okolo pa sad nemaš povjerenja u ovog mučenika??
Marisabeljesam nekad sam nesigurna toliko i bojim se da će mi se dogoditi isto ko i s bivšima kojima sam dozvoljavala da idu van bez mene...
halo!nemoj me krivo shvatiti, ali ne bode li te nešto u ovoj konstrukciji???
DOZVOLJAVALA??? ne možeš ti nikome ništa ni braniti ni dozvoljavati...a, kao što rekoh, samim tim učinit ćeš upravo suprotno...
sama sam nekada bila ljubomorna, onako malo više nego malo, ali ništa strašno..
a onda sam imala sam ljubomornog lika - izgubila sam sve prijatelje, nisam išla u školu i svašta nešta jer je on ljubomorio i pravio mi drame...i znaš šta sam na kraju napravila? upravo ono čega se bojao - ostavila ga...
krajnji rezultat njegove ljubomore?
a meni ljubomorenje ne pada više na pamet
Marisabel
neki mi kažu vjeruj mu, drugi mi kažu prevarit će te kad izađe i sve to ubije me u pojam....
nema to "kažu mi" - ili vjeruješ ili ne...i to ne njemu - tako će ti biti sa svakim...pa sad ti vidi u kome je problem...
meni da netko nešto brani i zvoca - otišla bih
moram i ja sada postaviti pitanje godina...koliko ti je?
razočarat ćeš se još bezbroj puta, ali to nije razlog da ne probaš iznova...
sretno!
.... što se mojih godina tiče? imam 23 godine,... znam da su sada 'neki' u šoku, ali je,...
....i kad razmišljam o nekim stvarima mogu reći da nekad gledam unatrag više nego unaprijed...
...samo neznam jednu stvar, kako se riješiti ljubomore? nekad pizdim sama na sebe što mi se to dešava, ali nekad si nemrem pomoći i kažem ono što nebi htjela umjesto da prvo jezik pregrizem i prešutim....
.....
Marisabel...samo neznam jednu stvar, kako se riješiti ljubomore? nekad pizdim sama na sebe što mi se to dešava, ali nekad si nemrem pomoći i kažem ono što nebi htjela umjesto da prvo jezik pregrizem i prešutim....
.....
A čemu biti ljubomoran uopće? Oni koji kažu da je ljubomora samo dobar začin za vezu su ili budale ili ne znaju kako ona zapravo izjeda iznutra.
Stvar je u uzajamnom POVJERENJU. Ako ti svom momku ne vjeruješ ili on ne vjeruje tebi da ćete odvojeno izaći van i da nećete raditi gluposti, onda stvarno ne znam na čemu temeljite tu svoju vezu.
Ako, pak, ti vjeruješ njemu, a on vjeruje tebi, ljubomori ovdje nema mjesta. Osobno mislim (iako moje mišljenje ne znači ništa) da bi ti prvo malo trebala poraditi na sebi i svom samopouzdanju, pa će te i ljubomora polako napustiti.
Marisabel...i kad razmišljam o nekim stvarima mogu reći da nekad gledam unatrag više nego unaprijed...
Zašto gledati unatrag? Ili unaprijed? Što je bilo, bilo je i ne može se više promijeniti. Ono što dolazi ne možeš vidjet, jer još nije došlo. Uživaj u trenutku, uživaj u životu, skuliraj se malo i bit će ti super
the past is history, tomorrow is a mystery, today is a gift. That's why they call it the present...
kao što je on rekao, poradi malo na svom samopouzdanju pa ćeš se možda korak po korak riješiti i ljubomore
činjenica da ti svoju ljubomoru prepoznaješ i vidiš kao problem, a ne negiraš ju ili ne vidiš problem u tome već je dobar početak...sretno!
Jeste li ljubomorni?
Monstrum
jesam. ljubomoran sam al to po meni sam pokazuje da mi je stalo. mislim nisam bolesnik da čitam njene poruke na mobitelu, mail i te take spike. da u svakom trenutku moram znat di je. ne takav bolestan tip ljubomore al da mi je stalo je i da mi smeta kad ju netko pohotno gleda smeta mi i najrađe bi tom nekom zube počupo istog trena![]()
mlad si da bi bio ljubomoran, ali ako ona to pokazuje na neki svoj način i da te izaziva, makni se od nje, traži neku drugu, koja sa svojim ponašanjem neče dati povoda nekome za poglede, za dobacivanje....ili mjenjaj sebe
Marisabelevo to me zanima, po prirodi sam ljubomorna i to mi u par navrata skoro uništilo vezu, iako mi dečko sve kaže kako je, mene uvijek uhvati strah da me neće ostaviti ako s frendovima izađe van? što vi mislite o tome.... :
Koji je smisao veze ako si ne vjerujete i nemate povjerenja? Ženo božija, pa daj čovjeku prostora da diše. Ako želi prevariti učinit će to ovako ili onako...nema smisla da mu glumiš popa i ispovjednika...
slažem se s monstrumom... u svakoj vezi treba biti barem malo ljubomore ( ne one freak ljubomore ) već tek toliko da suprotna strana vidi da ti je stalo... jer ako nema ljubmore to može značiti da ti nije stalo do osobe... ljubomora ne mora uvijek biti, kao što je autorica posta navela, da se brineš hoće te prevariti, da se brineš gdje je sada, šta radi, s kim je...
Monstrumne takav bolestan tip ljubomore al da mi je stalo je i da mi smeta kad ju netko pohotno gleda smeta mi i najrađe bi tom nekom zube počupo istog trena
i ovo je bolestan tip ljubomore
kako ti znaš da ju netko pohotno gleda?znači promatraš tipove okolo i tražiš te pohotne poglede?
ako ti cura nije atention whore, tj ako ne provocira te pohotne poglede, onda je meni sasvim ok da ju netko gleda...to je kopliment njoj, ali i tebi
Kad je bez razloga trudim se da to ne pokažem da izbjegnem bespotrebnu buku.
Sve je to ljudski.
...
slažem se s monstrumom... u svakoj vezi treba biti barem malo ljubomore ( ne one freak ljubomore ) već tek toliko da suprotna strana vidi da ti je stalo... jer ako nema ljubmore to može značiti da ti nije stalo do osobe...
možeš na 1000 načina pokazati nekome da ti je stalo, ljubomora nije jedan od tih načina.
Nedostatak ljubomore može značiti uzamajno povjerenje i opuštenost u vezi..
ja se slažem da je to ljudski i ne osuđujem nikog tko je malo ljubomoran ali su mi glupe tvrdnje da u vezi mora biti malo ljubomore kako bi pokazao drugoj strani da ti je stalo...
ma svinganje će baš izazvati ljubomoru!
ja sam 100 % ljubomorna!
ali sa svakim je to drukčije..uglavnom znaš kakav je dečko/cura prije nego se razvije veza, i znaš što možeš očekivati...
ja neću vezu sa ženskarošem i šarmerom jer znam da ću šiznuti od ljubomore i vrlo brzo privesti kraju..ljudi se ne mijenjaju preko noći..
tako da ako ste ljubomorni kada cura/dečko ide van sa ekipom, najvjerojatnije da postoji i opravdani uzrok...tj cura/dečko ti švrlja..
80% mojih prijatelja švrlja, a to znaju svi osim one druge strane..
fuj, ali je tako...sorry
nicoll
simo?!![]()
ma svinganje će baš izazvati ljubomoru!
ja sam 100 % ljubomorna!
ali sa svakim je to drukčije..uglavnom znaš kakav je dečko/cura prije nego se razvije veza, i znaš što možeš očekivati...
ja neću vezu sa ženskarošem i šarmerom jer znam da ću šiznuti od ljubomore i vrlo brzo privesti kraju..ljudi se ne mijenjaju preko noći..
tako da ako ste ljubomorni kada cura/dečko ide van sa ekipom, najvjerojatnije da postoji i opravdani uzrok...tj cura/dečko ti švrlja..
80% mojih prijatelja švrlja, a to znaju svi osim one druge strane..
fuj, ali je tako...sorry![]()
Velika je razlika između onog što osjećaš sa 20 godina i onog što osjećaš sa 40 godina prema partneru i vezi u kojoj ste. Veza je u međuvremenu sazrila a i ljudi u njoj.
Ono za svinganje sam se šalio naravno !
nicolltako da ako ste ljubomorni kada cura/dečko ide van sa ekipom, najvjerojatnije da postoji i opravdani uzrok...tj cura/dečko ti švrlja..
evo bit ću drzak pa predložit i ovu ideju:
evo nešto vrlo nečuveno i nadasve stravično: šta ako ti cura/dečko ide van s ekipom zato što su joj/mu oni - ekipa? prijatelji? dugogodišnje najbolje društvo koji su uvijek bili u blizini i kad je bilo veselje i kad je bilo sranje? koji su te spustili na zemlju kad god odletiš previsoko, i digli te kad god padneš?
ako ste ljubomorni kada cura/dečko ide van s ekipom... ili ste mentalno nestabilni ili nemate povjerenja u svog partnera, a to kad se dogodi... od te veze neće biti ništa.
Frost
ako ste ljubomorni kada cura/dečko ide van s ekipom... ili ste mentalno nestabilni ili nemate povjerenja u svog partnera, a to kad se dogodi... od te veze neće biti ništa.
slažem se...dodajmo tome da oni opsesivno ljubomorni UVIJEK imaju razlog za ljubomoru, tj oni ga sami nađu..možeš bit najbolja cura/dečko na svijetu, nema pomoći...
nicoll
uf nicoll, rekao bi čovjek da si malo iskusnija, ipak ti 24
Ne možeš NIKAD znat šta možeš očekivati..
maniche
nicoll
uf nicoll, rekao bi čovjek da si malo iskusnija, ipak ti 24![]()
Ne možeš NIKAD znat šta možeš očekivati..
hehe..baš tako ja mislim za tebe..26 ti je i valjda si naučio pročitati ljude...
uostalom i za sebe ne mogu garantirati da neću varati
ne kažem ja da treba biti ljubomoran i ne puštati dečka iz kuće, jer jedino tako možeš biti siguran..ili oduzmi mu i net i imaj kontrolu nad njim, i tamo može nekog upoznati..ma koma..iako ima i takvih..
ne mora se prevara desiti vani, u gradu, navečer, kad su svi pijani.....iako je tada najčešća...ak te želi prevarit prevarit će te bilo kada, bilo gdje, i konstantno..
ali ne želim razmišljati o tome..to je crnjačenje..ne želim o tome razmišljati dok se ne desi, ako se desi..e onda ćemo o tome...fajt... ;-)
nicoll
hehe..baš tako ja mislim za tebe..26 ti je i valjda si naučio pročitati ljude...
koliko si ti imala ozbiljnih veza u životu?!
neki ljudi jednostavno brže prepoznaju tko je kakav, neki sporije a neki nikako...
u ovu prvu kategoriju uglavnom spadaju žene..ali to je majka priroda odredila, ne mi sami...tak da nije to tvoj bad..to je jednostavno tako..
u muško-ženskim odnosima neke stvari ne mogu predvidjeti..i ne mogu se čitati osobe tako kako ti misliš..
Ljudi se mjenjaju, u ovim vremenima jako brzo.
A ženska intuicija je naveliko poznata...
Znam za malo više veza di tip vara curu a ova u isto vrijeme priča kako ima najboljeg dečka na svijetu i spremna je ruku u vatru staviti da ju ne vara.
nicoll
vidim da se smatraš expertom za ljudske odnose...
neki ljudi jednostavno brže prepoznaju tko je kakav, neki sporije a neki nikako...
u ovu prvu kategoriju uglavnom spadaju žene..ali to je majka priroda odredila, ne mi sami...tak da nije to tvoj bad..to je jednostavno tako..
Ne vjerujem.
Ako ste tako silno pronicljive i pametne kako to da toliko vas završi sa totalnim kretenima koji vas varaju i omalovažavaju?
Ženska intuicija je notorna glupost i najobičniji mit.
kakavu agresivu i nasilje vi spominjete?!
kakve to veze ima...
joj ej kako vam se da filozofirati i izvrtat svaku riječ.....tumačite si kako vam odgovara....
nicoll
vidim da se smatraš expertom za ljudske odnose...
Generalizirati o međuljudskim odnosima ne valja - ako igdje pokazujemo svoju raznolikost kao ljudi, to je onda upravo na ovom području
Dok šećemo gradom
ili sjedimo u kafiću
radujem se tebi
meni najdražemu biću.
Dok pružam tebi ruke
željna da me tvoje grle,
tvoj pogled i misli tvoje
drugim ženama hrle.
Možda zamišljaš sebe
da si kao Casanova
pa ti ne treba ljubav
strpljiva kao moja.
Ti znaš da ja te čekam
sate bez tebe brojim
jer ti me usrećuješ silno
samim prisustvom svojim.
Dok tužnim pogledom pratim
osmjehe što okolo dijeliš
ti tako naivno pitaš:
Zar mi se ne veseliš?
Ljubomorna jesam li,
odgovor ti ne znam dati,
mogu ti samo reći
kako srce bolno pati.
azra
Ženska intuicija..??? Ma umirem od smijeha... Ništa od toga, najčešče su baš žene te koje su prevarene i kada su prevarene opraštaju jer se nadaju da če se to kao promijenit i bla bla... a šta frajeri, njih jednom prevariš i oni se odmah okrenu i odu, nema priče, a žena je u stanju kopat po tome, analizirat to, a onda vse to na kraju nema smisla... Ko jednom prevari uvijek će. A svaka ljubomora je znak da je u vezi netko šarao i da više nema povjerenja!! Zato kada se ti jednom dogodi bolje svako na svoju stranu, i nećete imat problema s ljubomorom!! ;-)
vrlo zrelo, a i hladno razmisljanje.......sigurno je to posljedica necega....
ebga, nadam se da sve nije tako crno......
Kao, jel meni nije stalo, kad tako nisam nimalo ljubomorna...?

Froststrah me reć
reci reci, znamo šta misliš
Froststrah me reć
pa jel' nije malo prerano?