Autor |
Poruka |
Mladjo
Ukupno postova: 2890 Lokacija: Madrid Spol:  Muško
|
Pošto živim u prigradskom naselju, bus mi je neizbježan!!!Ako hoću preko dana biciklom do grada, to tek mogu od nedavno, jer nismo imali ni stazu! Ako se vraćam navečer kući biciklom, ne vidim ništa pred sobom, jer je mrkli mrak doslovno zato što se županiji neda postaviti par lampi od bosutskog do brijesta. Zbog takvih banalnih problema sam isključivo vezana za autobus i onda baš ne volim kad vidim neke starce 5 puta u danu da se voze istim busom samo da bi ubili vrijeme. Uostalom, nikad mi nije bilo jasno zašto je umirovljenicima besplatna, a nezaposleni plaćaju 140 kn! I naravno nisu svi umirovljenici jadni i bijedni, ima tu i onih kojima je mirovina po 3000-4000 kn...i zašto bi njima onda bila besplatna???
|
tih 20 ili kolko već minuta koliko se voziš busem mislim da možeš istrpiti i smrad i gužvu i ostalo. jesam u pravu? uostalom ne zaboravi da ćeš i ti jednog dana biti stara |
|
|
 |
Heroina9
Ukupno postova: 468 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Kad ja budem stara, prijevoz sigurno neće biti besplatan!  Nemam ništa protiv da se stari ljudi vozaju, al šta je previše, previše je, nema potrebe za pretjerivanjem. I oni su građani i oni imaju pravo gradskog prijevoza, samo mislim da bi teški socijalni slučajevi (što umirovljenika, što nezaposlenih) trebalo imat bespla kartu, a ne svi! I naravno umirovljenici bi trebali malo imati razumijevanja, pa da se ne vozaju u vrijeme špica kad ljudi idu na posao ili djeca u školu. |
|
 |
Mladjo
Ukupno postova: 2890 Lokacija: Madrid Spol:  Muško
|
Kad ja budem stara, prijevoz sigurno neće biti besplatan!  Nemam ništa protiv da se stari ljudi vozaju, al šta je previše, previše je, nema potrebe za pretjerivanjem. I oni su građani i oni imaju pravo gradskog prijevoza, samo mislim da bi teški socijalni slučajevi (što umirovljenika, što nezaposlenih) trebalo imat bespla kartu, a ne svi! I naravno umirovljenici bi trebali malo imati razumijevanja, pa da se ne vozaju u vrijeme špica kad ljudi idu na posao ili djeca u školu.
|
ne zaboravi da recimo njima nije normalno nešto što mi radimo a usput imaju puno više iskustva od nas. vjerojatno njima nije jasno zašto naše generacije sve više vremena provode pred kompjuterom. uostalom ovim podebljanim samo dokazuješ da penzionere smatraš građanima drugog reda |
|
|
 |
dino_bno
Ukupno postova: 1157 Spol:  Muško
|
ako medic ukine butru onda je stvarno budala |
|
|
|
|
 |
petrusijan
Ukupno postova: 66 Spol:  Muško
|
To je tvoje mišljenje i ja ga poštujem, ali iskreno mi je žao što se moja poruka za hodanje ili vožnju biciklom možda stavila u krivi kontekst, ali činjenica je da jednostavno i mladi ljudi danas su se toliko ulijenili i sve im je teško... niti meni nije do gužvanja u autobusima i tramvajima, ali ako je gužva i lijepo vrijeme izađem i odem pješke ( opet govorim za građane iz Osijeka ne iz prigradskih naselja) i treba mi malo duže ali stignem... a mi mladi u zadnje vrijeme kao da smo se rodili u tramvaju i autobusu... |
|
|
|
|
 |
Honey3D Ukupno postova: 14 Spol:  Nebitno
|
A neka vam. Vi bi sve besplatno. Nek jednom i vas u gradu ožežu po džepu pa da vidite kako je ostalima  |
|
|
|
|
 |
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol:  Nebitno
|
Baš i ne znam gdje je to 'svugdje drugdje', al' ajde, ostavit ćemo te da živiš u tom uvjerenju  |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
 |
Heroina9
Ukupno postova: 468 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Ne smatram ih građanima drugog reda, već nije istina da se jutarnji šoping ne može obaviti bar sat vremena kasnije ili vraćanje s groblja u 7 ujutro kad svi idu na posao ili školu...??? |
|
 |
dino_bno
Ukupno postova: 1157 Spol:  Muško
|
Ne smatram ih građanima drugog reda, već nije istina da se jutarnji šoping ne može obaviti bar sat vremena kasnije ili vraćanje s groblja u 7 ujutro kad svi idu na posao ili školu...???
|
naravno da se moze, al onda nece bit prvi  |
|
|
|
|
 |
akis
Ukupno postova: 73 Spol:  Nebitno
|
Meni je i prije 20 godina bio besplatan prijevoz, iako su starci uredno davali lovu za mjesecnu. Vidis koliko sam bio ispred svog vremena... |
|
_________________ Daj meni Beck´s i njima šta će  |
|
|
 |
vlale
Ukupno postova: 392 Lokacija: os Spol:  Žensko
|
čekaj šališ se...pa Elektromodul još uvijek ubire lovu od parkinga (ili je grad raskinuo štetan ugovor od još jedne prijašnje vlasti, a da ja to ne znam)
inače, kako se pričalo još kod uvođenja besplatnog prijevoza, besplatno ne postoji...uvijek to netko plati...
treba uvesti nekakve socijalne razrede (npr. nezaposleni i umirovljenici koji imaju mirovine manje od 2000kn besplatno), neka studenti i učenici plaćaju nižu cijenu i to je to... |
|
_________________ I've got plenty of common sense!
I just choose to ignore it. |
|
|
 |
freedom.fighter Ukupno postova: 199 Lokacija: OS Spol:  Muško
|
Balkanski mentalitet: Ako nešto nevalja odmah ruši do temelja- ni slučajno ne popravljaj!
Stotine gradova u EU ima projekt sličan Butri. Dok sam živio u Aalborgu [Danska] takav sustav su uveli prije 5 godina i funkcionira. Grad je nešto veći od OS i gradski prijevoz samo autobusima je riješio na taj način. Da ne spominjemo London, Barcelonu, Malmo, Kobenhavn...Uz sve to, papir je materijal prošlosti.
Medić je mali nafurani menadžerčić koji misli da će nekakvim opasnim mjerama od GPPa napraviti firmu koja će zarađivati milijarde. GPP (netko je gore rekao) treba služiti građanima, a ne nekakvom direktoru da se folira svojim idejama!
Neka smisli marketinški kako privući novac u GPP, a neka ne dira rješenja koja napokon Osijek stavljaju na kartu gradova budućnosti. Nekim ljudima je prošlost stalno na pameti...i zato smo tu gdje jesmo. |
|
|
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
FFighteru, koliko sam skuzio tekst, nije najavio ukidanje butri, vec samo promjenu obracuna. Doduse, i to je korak unazad, ali ne vjerujem da bi itko iole pismen zelio ukinuti napredan sustav naplate i pracenja prometa.
Protiv sustava iza butri mogu biti samo babe iz pijacarskog kruzooka, stranacki vojnici [ove ili one stranke] i ljudi kojima su zlica i vilica vrhunac civlizacijskog dosega. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
MissTake
Ukupno postova: 8773 Lokacija: Somewhere over the Rainbow Spol:  Nebitno
|
Doduse, i to je korak unazad, ali ne vjerujem da bi itko iole pismen zelio ukinuti napredan sustav naplate i pracenja prometa.
|
a čuj i nogom u dupe je korak unaprijed ?jel'?
sama koncepcija butri je dobra, ali pregrozno provedena... još uvijek imaju kvarove (npr.kolegi i meni je u 00h prijavljivalo da smo već prijavili, a tek smo ušli u tramvaj, a pri izlasku smo redovno odjavili)
tak' da mi već jako živcira ta neefikasnost. samo butre su ajmeeee usporile vožnju zbog prijave koja dosta često ne prođe i samog čina nadoplaćivanja, ali sve u svemu sustav je dobro zamišljen, a loše proveden
p.s. npr. Zagreb ima sustav naplate putem sms-a kojeg redovno ne-koristim i baš me zanima kolike oni imaju gubitke od kada su to uveli |
|
_________________ ► Play ♫♫♫ ılılllıllıı ♫♫♫ ılılllıllıı Pause ll
SVI SMO MI VUCO |
|
|
 |
AlkicOs
Ukupno postova: 82 Lokacija: ZP Ghetto Spol:  Muško
|
butra je ok sustav, samo trebalo je naštimat da maksimalan iznos staje na onih 8 kuna za 1 zonu, te da se prijavit može na svim vratima |
|
|
|
|
 |
 |
|