Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

KBO uveo i čekanje za upis na listu čekanja za pretrage?!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
tomi

Ukupno postova: 205
Spol: Muško Muško
Post Postano: 03.07.2009. 0:22 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

studenac je napisao/la:
barakn je napisao/la :
studenac je napisao/la:
E vidite ja sam radi toga što naši pametni doktori nisu vjerovali kad sam im govorio da nešto nije u redu i da dalje boli nisu odmah slali na magnet nego na rehabilitaciju i sada sam već 16 MJESECI na bolovanju. I nakon 1 godine pretrpljenih bolova i uzaludnih vježbi na rehabilitaciji pokidao tetive jer "NISU" na rengenu vidjeli da kost nije dobro zarasla, te sam morao na operaciju. Pa vi sad izačunajte koliko sam ja koštao uvu državu. Koliko košta slikanje magnetom a koliko 16 mjeseci bolovanja + 2 x 7 dana ležanja u bolnici + 2 x 14 dana ležanja na rehabilitaciji + 9 x 14 dana ambulatne rehabilitacije + pregled u Vukovaru + pregled u Zagrebu. A već bi odavno zaboravio na to.
Kad govorimo o tome "magnetu" imam nalaze iz KBO koji su napisani u 5 ( PET ) velikih REDOVA, a imam i od poliklinike SUNCE na A4 STRANICI sitno pisano + slika + CD na kome se nalazi nalaz i slika.
Toliko o našem zdravstvu i magnetu. I to samo radi 1 pregleda ( čekanja) njihovog j***nog magneta.

Znači,pouka je: idite u Sunce,tamo se dobije i cd,ovo,ono...Ljudi,shvatite.Obraćate se na krivu adresu. Pa nisu krivi liječnici ili djelatnici KBO-a već cijeli sustav i organizacija zdravstvene zaštite u RH. Uređaji u KBO rade svakodnevno skoro pa i 24 sata što je iznad svih standarda. Sve u svrhu smanjenja liste čekanja,ali isto je nemoguće sa ovolikim brojem magneta,CT-a...Nedostatak love i krivi sustav,glavni su razlozi podugih listi čekanja.Većina se liječnika u današnje vrijeme ne oslanja samo na anamnezu ili klinički pregled kod utvrđivanja dijagnoze nego radi točne dijagnoze koristi suvremene uređaje iako za to ponekad nema opravdanja. Ali zašto ih ne koristiti kad su nam dostupni (manje,više). Pa da ih pacijent tuži za nesavjesno liječenje.Danas ima previše stoke koja se želi obogatiti tužbama protiv liječnika ( čast iznimkama koje su se stvarno susrele sa liječ pogreškama,nažalost).Prema tome,zašto da riskiraju....zato što se čeka ili skupo plaća??

Ne pričaj gluposti..., magnet u KBO..., NE radi poslije 14 sati za pacijente osim onih na stacionaru ili urgentnih. Ima ih toliko na radiologiji da bi nekoliko magneta moglo raditi, a ne da preko nas pacijenata dolaze do neke "pravde". I treba ih tužit, i ja ću kad mi završi liječenje.
A ono o nalazima je posebna priča. Nedao bog da ti se dogodi ovo što i meni ili sličnima.

Malo se bolje informiraj. U KB Osijek postoje 2 magneta. Shimadzu Epios 5 (0.5T) i jedan noviji Siemens Magnetom Avanto 1.5T. Oba aparata rade cijelu jutarnju smjenu, dok ovaj Siemens radi i popodnevnu. U obije smjene se rade i bolnički i ambulantni pacijenti, te oni hitni. 7. i 8mj. popodnevne ambulante ne rade radi godisnjih odmora. Druga stvar, koliko god ti se cini da ih na radiologiji ima "toliko", varas se. Ima manjka. Obim posla se povecava, povecava se broj aparature, ali osoblja i dalje ima jednako. No to je problem onih "gore" a ne Odjela za radiologiju i njegovih zaposlenika. Treca stvar, aparature i dalje nema dovoljno, zgrada je kolika je i tesko da se vise od igle moze u nju smjestiti. Planiranje kata gore a i nabavka nove aparature zasad moze biti samo san (čitaj: nema se para).

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
cane

Ukupno postova: 2460
Post Postano: 03.07.2009. 0:59 
Naslov:  

Redakcija 031 je napisao/la:

Naime, pacijenti nakon pet mjeseci zaborave da su naručeni ili u međuvremenu odu kod privatnika ili preko veze ranije na pregled i to nikome ne jave.

Piše: Nefreteta Zekić/Glas-Slavonije.hr
Foto: Goran Flauder/arhiva 031

Ili umru za 5 mjeseci ako se recimo sumnja na tumor a nisu otišli na pregled, jerbo nemaju novaca za privatnika...

Ukupno postova: 2078
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 03.07.2009. 9:11 
Naslov:  

MissTake nisam ja rekao da je ok cekat 3 mj... ja sam na tvojo strani:-D

Ukupno postova: 66
Post Postano: 03.07.2009. 12:34 
Naslov:  Re: KBO uveo i čekanje za upis na listu čekanja za pretrage?!

Tako će i biti dok svi imaju pravo na sve! Država bi bila kapitalistička sa svim čarima toga "preljepog" kapitalizma a vuku se kao na neki socijalizam i socijalnu osjetljivost... Eeee to ne ide tako... Jbg....

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  

Skoči u forum: