W.M. Felt
Osvrnuo bih se i na promašenu ideju o tome kako je možda bolje imati na vlasti Hdz, jer je ta stranka na vlasti i u državi. Evo nam rezultata. Hdz je na vlasti konstatno u nejsiromašnijim i najprimitivnijim sredinama u Hrvatskoj. U najnaprednijim i najbogatijim gotovo nikad nije bio na vlasti. Izgleda da ta činjenica polako dolazi do ušiju i građanima tih područja, primjerice Vukovara, B. Manastira, dok još Hdz čvrsto drže u Lici i Dalmatinskoj zagori. Oni navodno "izvrsno" surađuju s centralnom vlašću?
Ta floskula o suradnji sa državnom vlašću najbolje će se osjetiti ove i slijedeće godine. Državna vlast više nema ni kune u proračunu, državne firme upropaštavaju jadno hrvatsko gospodarstvo neplaćanjem, slijedi nam (očito) velika frka zbog nesuradnje sa Haagom, na jesen misija MMF-a, nedaj Bože malo jača inflacija. Mole nas iz Svjetske banke da prestanemo sa idiotskim gradnjama bespotrebnih cesta ("podravski ipsilon, pelješki most, i još štošta), i svi u Hrvatskoj trebali bi upregnuti snage na rušenje ove dosad najgore vlade od pada Tuđmanove diktature. Kakva suradnja će tu biti moguća?
Sve si ti to ljepo nabrojao, medjutim zaboravljaš sada namjerno ili slučajno prešućuješ da svi ti gradonačelnici, tkz. bogatih gradova jakooooo dobro suradjuju sa središnjom vlašću. Eto ti samo nekoliko primjera... Bandić, Obersnel, Čehok, pa i sam Kramarić i Đapić su relativno OK suradjivali sa centralom koja god da to bila tada.....
"Odličnu" suradnju kao što ima Zadar i u kojem smjeru taj grad ide, uopće ne bi želio komentirati jer MI jednostavno takvog čovjeka za takav nivo lobiranja niti imamo niti nikada nećemo imati....
A još žalosnije je sve to što već desetak godina imamo domaće ljude, Slavonce, kao drugog i trećeg čovjeka u državi, ili ako hoćeš prvog i trećeg....
I šta misliš u čemu je problem, ili
u kome?
I šta misliš kako će sada biti???
Moje je mišljenje.... žestoki u obrani, u napadu nikakvi, i bez ideje u sredini!!! Ni tamo ni vamo.... pogledat ćemo i tu tekmu i otići kući i razmišljati što smo i gdje smo mogli biti u tih 90tak minuta... Medjutim ovi izbori nisu nogomet i sljedeće kolo je za 4-5 godina....
Samo me zanima koga će se onda kriviti??? I skime ćemo se onda inatiti??
A što se tiče B. Manastira, Vukovara i Djakova...... zašto isto tako zaboravljaš i Vinkovce, Županju, D. Miholjac, Valpovo, Našice, Belišće.....itd. Zar to nisu Slavonski gradovi?