Drugi pokušaj
Kakva su vaša iskustva? Hvala svima
Međuljudski odnosi - Razgovori ugodni
bondgirlPitanje svima koji su iz nekih razloga prekidali veze (nevjera partnera,zasićenje u vezi i sl.) i onda dali partnerima i sebi drugu šansu tj. pokušali ponovno. Koliko često takve veze opstanu i može li se spasiti nešto što je jednom puklo? Kako ponovno uspostaviti prokockano povjerenje?

Elena_OsbondgirlPitanje svima koji su iz nekih razloga prekidali veze (nevjera partnera,zasićenje u vezi i sl.) i onda dali partnerima i sebi drugu šansu tj. pokušali ponovno. Koliko često takve veze opstanu i može li se spasiti nešto što je jednom puklo? Kako ponovno uspostaviti prokockano povjerenje?
mani se ćorava posla...kad nije išlo 1. put, neće ići ni 2.
takve veze ne opstaju...a pući će čim dođe do zasićenja (a dođe vrlo brzo) ili do prvog problema koji će bar jednim dijelom povlačiti korijene iz prošlosti...
Heroina9
Da, mislim da svako zaslužuje drugu priliku. E sad dali će to ići, ovisi od oba partnera. U svakom slučaju ako i drugi put partner izigra povjerenje, onda je to stvarno znak da se treba nastaviti dalje bez njega.
Ukoliko mu možda uopće ne pružiš drugu priliku, uvijek te može mučiti ono pitanje- a šta bi moglo biti?
Frost
Sve ovisi o razlozima razlaza u prvotnom slučaju.
Mother Earth
Frost
Sve ovisi o razlozima razlaza u prvotnom slučaju.
Pa da, ne prekidaju svi zbog prevare.
bondgirldobro tumačiš
Svi ste u par navrata spominjali povjerenje,bez kojeg doista nema ničega.
Ne znam kako bih ikada mogla ponovno sjesti kraj osobe koja me izdala i iznevjerila i opet joj povjerovala? Pogotovo ako bih se ranije recimo na svoje oči uvjerila da laže i na drži vodu!! Morala bih ići protiv sebe i biti u fazi teškog poricanja činjenica i stvarnosti...a to bi značilo da baš i nisam sva svoja...barem si ja to tako tumačim
cane
Podgrijano jelo nikad ne šmeka dobro kao kad je friško!
~indestructible~znači da prekinem?tj.i meni događa predstava,volio bih znati kako si to skužio?
Dogodila mi se prevara,ali vezu nisam prekidao.Ne zbog velike ljubavi ili zato što sam mislio da se više neće ponoviti...čisto zbog sebe sam ostao još neko vrijeme da vidim kako to poslje izgleda.Nije bilo povjerenja,bila je to više predstava ubrzo prekinuta.
~indestructible~ali ja jesam još uvijek,ona kaže da joj je žao da je uništila mnogo života,da se neće ponoviti itd,ljubav kod mene nije problem nego povjerenje.volio bih joj bezrezervno vjerovati kao prije,i jedan dva dana idu ali u globalu joj ne vjerujem i sve mi je teže,ne znam što da radim.nekako bih htio prekinuti sve to i dalje nastaviti sam,znam da bi mi bilo teško i da bih ju i dalje volio ali nekako bih možda bio sretniji,međutim tu je još jedan veliki faktor....]
Ona mi je sama rekla da ima jedan dečko zaljubljen u nju,ali nisam baš obraćao pažnju na to.Kada sam shvatio da se nešto čudno događa,znači bila je cijelo vrijeme zauzeta i čudno je razgovarala sa mnom pitao sam je što se događa i priznala mi je da se dogodilo nešto s tim likom.Nisam gotovo ni reagirao...i inače sam flegma u životu,a mislim da je toj hladnoći pridonjelo i to što sad vidim da nisam bio zaljubljen.
~indestructible~
Ona mi je sama rekla da ima jedan dečko zaljubljen u nju,ali nisam baš obraćao pažnju na to.
">
six
znam da bi mi bilo teško i da bih ju i dalje volio ali nekako bih možda bio sretniji,međutim tu je još jedan veliki faktor....
~indestructible~dijete,ne želim da dijete pokupi bilo kakvu traumu zbog tuđe gluposti (jer njega smo držali podalje od te priče)
a taj faktor je...
six~indestructible~dijete,ne želim da dijete pokupi bilo kakvu traumu zbog tuđe gluposti (jer njega smo držali podalje od te priče)
a taj faktor je...
~indestructible~kako da to objasnim,možda sam i ja dijelom kriv za tu prijevaru,volim ju još uvijek i vjerojatno zauvijek,ali se bojim da moje povjerenje u nju se neće nikada vratiti,i imam onaj odvratan osjećaj kada nekoga voliš a zatim u jednom trenutku jednom djeliću sekunde osjetiš nekakvo gađenje a ne mogu ga definirati.za to dijete ću napraviti sve i nikada neću dozvoliti da pati,nagledao sam se patnje baš tu u Osijeku za rata i to svom djetetu ne mogu priuštiti,ne znam prošla je godina i nešto više,a ja sam još uvijek zbunjen i misli su mi jako,jako zbrkane.možda tek sada izlazim iz nekakve vrste mraka.
Dijete će primjetiti kasnije ako je vaša veza loša,vjeruj mi iz takve sam obitelji.Roditelji ostanu zajedno zbog djeteta,ali se to na kraju odrazi na cijelu obitelj.Ostani sa ženom zbog djeteta samo ako si siguran da ćeš moć prijeći preko te prevare.
MacaPapucharicamožda sam krivo shvaćen koliko to god čudno bilo,ali još uvijek ima obostrane ljubavi,i sad se moram ponovo vratiti na povjerenje.to što je ona napravila mogao sam ja 1000 puta prije,ona u zgb ja u osk,dijete s njom,radio sam u vojsci dobra plaja,vremena koliko hočeš i nikada nisam niti pomislio na takvo nešto,uvijek sam tražio otvorene razgovore oko svih problema kao i zajednička riješenja,pa zbog nje sam i otišao u mirovinu i ostavio posao koji mi se sviđao i u kojem sam mogao napraviti karijeru i dogodi se nešto što je trajalo 6 godina dakle nije riječ o1-2 godine nego 6-7 i zato nemam više povjerenja ali ću opet ponoviti da ju jako puno volim i nakon nje nebi bilo biti jedne žene više u mom životu
six~indestructible~dijete,ne želim da dijete pokupi bilo kakvu traumu zbog tuđe gluposti (jer njega smo držali podalje od te priče)
a taj faktor je...
mojima se dogodilo prije mog rođenja - prevara, klasika...
ja sam dijete pomirbe, nakon što se moj otac pokušao ubiti...nakon 18godina ista stvar, ode on s drugom...
a o tom braku i djetinjstvu bolje da ne pričam...
bolje da su se rastali puno ranije i da sam imala i majku i oca pa makar na različitim stranama, nego što sam morala stalno birati stranu
ljudi griješe kad ostaju u braku zbog djece - djeca pate, možda još i više
seven-of-ninekada bih imao 25 godina možda i bih,za neke stvari je i kasno,ultimativan u čemu?
Jebote,koja situacija....pronađi sebe i upoznaj sebe bez nje. A onda vidi šta ćeš s njom. I prestani biti tako ultimativan( ovo je savjet, ne kritika).
PowerPuffne slažem se,mada mi je komplicirano malo objasniti i zašto
Drugi pokušaj je samo razvlačenje agonije..
Ako od početka ima međusobnog poštovanja, do rastanka ne dolazi...
sixPowerPuffne slažem se,mada mi je komplicirano malo objasniti i zašto
Drugi pokušaj je samo razvlačenje agonije..
Ako od početka ima međusobnog poštovanja, do rastanka ne dolazi...
1step2far
Vjerovala sam u drugi pokušaj, jako dugo. Ali, ispostavilo se da ipak nije vrijedilo još jednom biti sa istom osobom koja te već povrijedila.
ženaslazem se s ovim u potpunosti. ne vjerujem vise u nove pokusaje s istom osobom, jednom kraj, zauvijek kraj, jer nista se nece promjeniti ako do sada nije islo. pogledaj kako nakon svake kise dode sunce...
Frost
ženaslazem se s ovim u potpunosti. ne vjerujem vise u nove pokusaje s istom osobom, jednom kraj, zauvijek kraj, jer nista se nece promjeniti ako do sada nije islo. pogledaj kako nakon svake kise dode sunce...
A šta ako ste se morali rastat jer je on, recimo, dobio posao u gradu 2000 kilometara dalje? Ili mogućnost da ostvari neku životnu priliku...
Jel i onda zauvijek kraj?
Frost
Svaka tebi čast ako misliš da je to tako lako i jednostavno održati...
žena
Frost
ja sam trenutno u vezi na daljinu i ne vidim razlog zasto bi prekidala, a ta osoba se kuci vraca tek za 5 god i ja mislim da je vrijedan da ga cekam
nake_rado
žena
Frost
ja sam trenutno u vezi na daljinu i ne vidim razlog zasto bi prekidala, a ta osoba se kuci vraca tek za 5 god i ja mislim da je vrijedan da ga cekam
I sigurna si da on tako misli?
žena
nake_rado
žena
Frost
I sigurna si da on tako misli?
da
1step2far
Moja je veza trajala tri godine i istrpila udaljenost od tri države, iako kilometraža nije bila prevelika. Ovdje je bilo pitanje tko se više trudio održati tu vezu. To sam bila ja, i umorila sam se.
bondgirla obratno,šta kažu studije kad žena vara?
Nedavno sam čitala neku studiju na temu nevjere u kojoj stručnjaci tvrde da udana žena u prosjeku 7 puta pokuša napustiti muža koji ju vara dok se ne dogodi ona konačna odluka...i sama sam pokušavala izaći iz takvog odnosa x puta dok se nije dogodio onaj čuveni KLIK u glavi nakon kojeg mi je sve bilo jasno i više me nitko nije mogau uvjeriti u suprotno.
Ista ta studija uspoređuje ostanak s partnerom koji vara sa tzv. stockholmskim sindromom u kojemu se žrtve otmice emotivno vežu za osobu koja ih je otela,a ovdje se emotivno i mentalno vežu za osobu koja im svejsno i namjerno nanosi bol. zanimljiva analogija...
bondgirl