Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Jeste li vidjeli nove boce Osječkog piva?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
kurbla

Ukupno postova: 230
Spol: Muško Muško
Post Postano: 22.05.2009. 17:57 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

PreacheR je napisao/la :
činjenica je da kvaliteta osječkog piva nije u rangu ostalih domaćih lagera. Uostalom, to možete pitati i tehnologe u pivovari, pa će vam i sami potvrditi. Kum mi je donedavno radio u pivovari, pa mi je eto dao neke informacije. Uglavnom, pivovara bi morala uložiti veliku pinku u modernizaciju tehnološkog procesa, a oni to za sada nemaju.

Tako je! I kvaliteta ličke izvorske vode se drastično poboljšala otkad su uveli napredniju tehnologiju!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
kyx

Ukupno postova: 1524
Post Postano: 22.05.2009. 18:07 
Naslov:  

i vi sebe nazivate ljubiteljima piva? de šamar!

ko neki peškani...uuu necu pit ako nema barem 5% ciste ličke vode...

aj u kurac

Post Postano: 22.05.2009. 18:12 
Naslov:  Re: Jeste li vidjeli nove boce Osječkog piva?

Shocked Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

bazooka_joe

Ukupno postova: 3237
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.05.2009. 21:51 
Naslov:  

Ne kuzim kolike su to silne pare koje se trebaju uloziti za dobivanje kvalitetnijeg najstarijeg covjeku poznatog alkoholnog pica.
.. Pio sam piva iz nekih mini pivovara koja su kvalitetnija od bilo kojega piva velikih pivovara pa me zanimalo jesu li vlasnici tih pivovara ekscentricni bogatasi ili samo losi poduzetnici?

"We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan
Fidro

Ukupno postova: 24
Post Postano: 23.05.2009. 9:05 
Naslov:  

ja vas ne kontam šta toliko serete da ne valja osječko, pivo je odlično, gorko, al odlično
sjećam se kad sam prvi put probo pivo, sa nekih 15 god, tad se još nisam oblokavo ni ništ, dakle nisam imo pojma kakva su ostala piva, probo sam gutljaj i bilo mi je dobro, odma mi se svidilo, drugi put je bilo još bolje... cijela moja ekipa je tada pila zato da se napije i pili su iako im nije bilo fino, kontam da je to razlika u ljudima, znate ono: na svijetu postoje dvije vrste ljudi, oni koji vole pivo i oni koji ne vole
svi ste navikli na razvodnjena piva koja su napravljena da bi se privukla šira publika, da se dobro proda, da bi svima bilo "fino" i da bi se mamini sinčići izgledali kolko tolko cool vani s "pivom" u ruci, onda probate osječko i serete da ne valja, plus vas kao boli glava, normalno da te boli glava jer u njemu ima alkohola, ja kad pijem bilo koji alkohol, ako se napijem mene sutra dan boli glava i to je normalno
srat po osječkom što je gorko je isto ko i pit kavu a očekivat okus od voćnog soka
svi stariji građani piju pravu kavu i vole ju kao takvu i piju ju zato štoe gorka, a ne ova sva današnja mladež piju instant sranja i kapučino i isto tako seru po pravoj kavi, kako je to odvratno, gorko i šta ti ja znam, ista je stvar s pivom, ak ti se ne sviđa, nemoj pit i nemoj srat da ne valja, jer to je PIVO i napravljeno je da ima takav okus, gorak

živjeli

P.S. premoćnae nova ambalaža

bazooka_joe

Post Postano: 23.05.2009. 9:13 
Naslov:  

Fidro je napisao/la:
ja vas ne kontam šta toliko serete da ne valja osječko, pivo je odlično, gorko, al odlično
sjećam se kad sam prvi put probo pivo, sa nekih 15 god, tad se još nisam oblokavo ni ništ, dakle nisam imo pojma kakva su ostala piva, probo sam gutljaj i bilo mi je dobro, odma mi se svidilo, drugi put je bilo još bolje... cijela moja ekipa je tada pila zato da se napije i pili su iako im nije bilo fino, kontam da je to razlika u ljudima, znate ono: na svijetu postoje dvije vrste ljudi, oni koji vole pivo i oni koji ne vole
svi ste navikli na razvodnjena piva koja su napravljena da bi se privukla šira publika, da se dobro proda, da bi svima bilo "fino" i da bi se mamini sinčići izgledali kolko tolko cool vani s "pivom" u ruci, onda probate osječko i serete da ne valja, plus vas kao boli glava, normalno da te boli glava jer u njemu ima alkohola, ja kad pijem bilo koji alkohol, ako se napijem mene sutra dan boli glava i to je normalno
srat po osječkom što je gorko je isto ko i pit kavu a očekivat okus od voćnog soka
svi stariji građani piju pravu kavu i vole ju kao takvu i piju ju zato štoe gorka, a ne ova sva današnja mladež piju instant sranja i kapučino i isto tako seru po pravoj kavi, kako je to odvratno, gorko i šta ti ja znam, ista je stvar s pivom, ak ti se ne sviđa, nemoj pit i nemoj srat da ne valja, jer to je PIVO i napravljeno je da ima takav okus, gorak

živjeli

P.S. premoćnae nova ambalaža

Svejedno ne valja! Very Happy

"We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan
Mladjo

Ukupno postova: 2890
Post Postano: 23.05.2009. 9:19 
Naslov:  

slažem se. o ukusima se ne raspravlja, ali svima u mom društvu (znači nas 20-ak) je osječko bolje od bilo kojeg domaćeg piva osim izuzev možda tomislava ili velebitskog. ožujsko je od davnina bilo i ostalo bljutavo smeće koje je vrlo blizu najgoreg piva u hrvata - kaltenberga (jedino pivo koje smrdi po govnima, vjerovali ili ne). karlovačko mi je prije par godina istina bilo bolje od osječkog ali se u međuvremenu strahovito pokvarilo. ove vodice koje se uglavnom toče i piju u dozi kapi za oči tipa bavaria, heineken prodaje reklama. od tih stranih a razvikanih piva čak mi najviše paše becks. ali moj prvi izbor su, kad se želim počastiti, definitivno carlsberg (idealno osvježenje nakon nekih nogoša ili za cjelodnevnu pijanku na sunjari za recimo prvi maj) i erdinger (mislim da ne postoji istinski pivopija kojem ovo pšenično pivo nije pri vrhu najdražih piva)

osijek031.com smile" Bolje jedno vruće pivo nego četri ladna, bolje jedna stara baba nego djeva mlada!" osijek031.com smile
Motor"Whose bike is it baby? It's Zeds. Who is Zed baby? Zed's dead."Motor
osijek031.com smile"Važno je zvati se Mladen!" osijek031.com smile
toni

Ukupno postova: 2180
Post Postano: 23.05.2009. 10:53 
Naslov:  

Jesam ja jedini kome se ne svidja nova boca/etiketa !?

Osječanin
Ukupno postova: 2492
Post Postano: 23.05.2009. 11:05 
Naslov:  

toni je napisao/la :

Jesi Laughing

kurbla

Post Postano: 23.05.2009. 11:32 
Naslov:  

bazooka_joe je napisao/la :
Ne kuzim kolike su to silne pare koje se trebaju uloziti za dobivanje kvalitetnijeg najstarijeg covjeku poznatog alkoholnog pica.
..

Ne kužim ni ja osijek031.com smile

nake_rado

Ukupno postova: 5684
Upozorenja : 1
Post Postano: 23.05.2009. 11:41 
Naslov:  

Osječanin je napisao/la:
toni je napisao/la :

Jesi Laughing

Meni nije baš da se ne sviđa, zgodno to sve izgleda. Ali ona zidarska je majka bila. nemože bolje od toga. Smile

be strong be happy and don't let anyone to make you angry
_Jimmy_

Ukupno postova: 1375
Upozorenja : 1
Post Postano: 23.05.2009. 11:45 
Naslov:  

gaap je napisao/la:
_Jimmy_ je napisao/la :
@gaap jesi li ti razmišljao da se preseliš iz osijeka ??
pa ti sve osječko mrziš, prezireš i daješ negativne komentare

nisi u pravu... ne mrzim osječko, mrzim loše pivo

na sve osječko imaš loš komentar i stav
pa je jednostavno za zaključiti kako sve mrziš

Post Postano: 23.05.2009. 12:10 
Naslov:  

toni je napisao/la:

Nisi, meni je ovako na slici isto za kurac. Morat ću naručiti čim dođem u os.

fuldstændigamok

Ukupno postova: 711
Post Postano: 23.05.2009. 17:10 
Naslov:  

bazooka_joe je napisao/la:
.. Pio sam piva iz nekih mini pivovara koja su kvalitetnija od bilo kojega piva velikih pivovara pa me zanimalo jesu li vlasnici tih pivovara ekscentricni bogatasi ili samo losi poduzetnici?

Svaka pivovara mora imat svoj bunar. A voda je dakako, najvazniji sastojak. Osjecka je voda tvrda (što je loše za pivo) pa treba prolazit kroz razne kemijske procese da bi se omekšala.
Pretpostavljam da novac treba za sve te strojeve/procese i slično.

Ukupno postova: 511
Post Postano: 23.05.2009. 17:19 
Naslov:  

svi sad nešto pričaju, a jeste li pogledali zadnju etiketu. postoji vrlo važna razlika u odnosu na staru. na novoj etiketi ne piše da se u proizvodnji koristi ekstrakt, a na staroj je pisalo da pivo sadrži 11.8% ekstrakta (sva hrvatska piva piva sadrže ekstrakt, npr. Karlovačko ima 12%, te se ne bi mogla prodavati recimo u njemačkoj jer ne bi mogla proći zakon o čistoći piva. Da, Velebitsko nema ekstrakt!). e sad, zanima me jel to samo marketinški trik ili su stvarno primijenili postupak proizvodnje?

Skoči u forum: