Osječanka Marina Mužar našla torbicu s novcem i predala je policiji

Osijek

Osječanka Marina Mužar našla torbicu s novcem i predala je policiji

Vjeru u temeljne moralne vrline, prije svega u poštenje, svojim primjerom vraća i jača vedra dvadesetsedmogodišnja Osječanka, djelatnica u mjenjačnici Marina Mužar koja je pronalazak tisuću kuna na cesti prijavila policiji. Vozeći se u utorak na posao, pronašla je žensku sportsku torbicu s oko 1000 kuna te ju odmah predala policiji.

To je bio test sudbine

– Igrom slučaja prolazila sam Vukovarskom ulicom oko 14 sati kod Vijenca I. Meštrovića i zapazila torbicu preko koje su prelazili automobili. Nakon dvjestotinjak metara, vratila sam se automobilom, nakratko zaustavila i druga vozila u toj prometnoj ulici te mobitelom pozvala policiju. Onda sam nazvala gradske radiopostaje i tek tada pogledala što ima unutra – opisala je Marina dodajući kako je, prema ženskim sitnicama koje su se u torbici nalazile, jer dokumenata nije bilo, procijenila da je riječ o mlađoj osobi. Marina je događaj duboko proživjela smatrajući ga testom sudbine.

– Moj mir nema cijenu i nisam se željela igrati time. Premda nije riječ o velikom iznosu, u današnje se vrijeme ljudi i te kako narade za taj novac. I ja se naradim. Pošteno. I zato se nisam željela veseliti nečijoj nesreći kao što ne bih voljela da bude i sa mnom – kazala je Marina ne dvojeći što treba učiniti.

Dobro se vraća dobrim

Vijest o dobru djelu, što ga je Marina stavila na Facebook, raširio se brzo. Svi su imali riječi hvale. Podršku su joj dali mnogi, a tako i njezine prijateljice, Marina Kaplan iz Osijeka i Tamara Radich iz Australije. I one su pronašle i vratile novac, mobitel i kreditne kartice.

– Dobro se dobrim vraća – zaključuje Marina koja je u Osijeku poznata i po svom volonterskom radu u udruzi
, koja liječi i zbrinjava napuštene kućne ljubimce.

Autor: Ivo Šibalić/Vecernji.hr
aha,dobro se dobrim vraća,za par dana će joj neki kreten uletiti s pljucom u mjenjačnicu pa nek mu kaže kak je ona vratila lovu...

Re: Osječanka Marina Mužar našla torbicu s novcem i predala je policiji

svaka čast kolegici marini, malo je onih koji bi to učinili danas, nažalost

:worship:
:D
cheers za Marinu!
Svaka čast Marini!

pih.... skoro lančani sudar zbog tisuću kn, aj da je 1000 eura.
trebala si si barem refundirati za tel račun, ovako si na minusu završila.
Svaka čast Marini. Ja sam jednom pokušala ne vratiti novčanik koji sam pronašla u Kauflandu, :whistle: ali je taj moj pokušaj trajao svega 3 minute. Nemoš protiv sebe i gotovo. :batman:
a cuj i ja sam nedavno ostao bez torbice u Beliscu. U njoj je bilo 2000 kn, sluzbeni mobitel, putovnica, svi osobni dokumenti i bankovne kartice, karta za vlak za Rijeku...

Sve je nadjeno, sacuvano i kad sam se vratio uredno vraceno.

Da se razumijemo, ispala je negdje putem na cesti.
Naravno, predobrim deckima koji su ju nasli ostavilo se par sto kuna za pijacu. ;) Takav je red!
To je bio test sudbine

Ma zlato moje malo, kako je ono samo pažljivo, dobro , pristojno, (bla-bla-bla) čeljade koje je uvjereno u papke sudbine.

dobri ljudi još postoje! :D

Svaka čast! Poštena i odgojena osoba!

GG Marina!
pa hvala bogu da je vratila...
samo mi nije jasno zašto je to sad tak super vijest? ili smo očito toliko nisko na ljestvici poštenja da se ovakve stvari moraju doživljavati senzacionalno....
josephine01

samo mi nije jasno zašto je to sad tak super vijest? ili smo očito toliko nisko na ljestvici poštenja da se ovakve stvari moraju doživljavati senzacionalno....

Blizu smo dna.
kopile

josephine01

Blizu smo dna.

A izgleda ... Samo mi nije jasno zašto se reklamira sama? Ili mi je jasno...
josephine01

kopile

josephine01

Blizu smo dna.

Nisam se sama reklamirala...čovjek je jednostavno u mom statusu na profilu vidio priliku da napiše članak i to je to...
justice

aha,dobro se dobrim vraća,za par dana će joj neki kreten uletiti s pljucom u mjenjačnicu pa nek mu kaže kak je ona vratila lovu...

Jezik pregrizo! :wink:
PEGY

A šta je policija napravila s lovom? he he he

Danas sam zvala kolegu koji radi u 2.Policijskoj postaji i rekao je da se danas jedna osoba javila u vezi izgubljene torbice.Što god bilo s tim novcima,mene ne bi obogatili...
Marinoš

josephine01

kopile

josephine01

Blizu smo dna.

Nisam se sama reklamirala...čovjek je jednostavno u mom statusu na profilu vidio priliku da napiše članak i to je to...

...aaaaa, znala sam sam da si to ti....ja ću ti samo reći da se dobro dobrim vraća.... :D
meskalin

pih.... skoro lančani sudar zbog tisuću kn, aj da je 1000 eura.
trebala si si barem refundirati za tel račun, ovako si na minusu završila.

Taman se spustila rampa i nije bilo puno auta...a pozi na 92 je besplatan :wink:
anakonda

Marinoš

josephine01

kopile

josephine01

Blizu smo dna.

...aaaaa, znala sam sam da si to ti....ja ću ti samo reći da se dobro dobrim vraća.... :D

teta,hvala ti...what goes up,must come down.... :D
Marinoš

josephine01

kopile

josephine01

Blizu smo dna.

A fotografija?
Svaka čast na dobrom djelu.. ali mi ovo djeluje kao reklama...
Viđer bolak kak mala odgovara!

Nisi nikog ubila da se moraš ispričavati, dokazivati, ili skidati krivnju s sebe.

Ipak trebala si uzeti pare!
davorccc

To je bio test sudbine

Ma zlato moje malo, kako je ono samo pažljivo, dobro , pristojno, (bla-bla-bla) čeljade koje je uvjereno u papke sudbine.

pusti budalu da umre u uvjerenju... :wink:
davorccc

Viđer bolak kak mala odgovara!

Nisi nikog ubila da se moraš ispričavati, dokazivati, ili skidati krivnju s sebe.

Ipak trebala si uzeti pare!

e,jbg,kad mi je savjest takva.... budala ili dobra duša - vama na izbor ....ja znam što sam.... :hypocrite:
josephine01

Marinoš

josephine01

kopile

josephine01

Blizu smo dna.

A fotografija?
Svaka čast na dobrom djelu.. ali mi ovo djeluje kao reklama...

pogledaj kraj članka - to je bila mala reklama za Udrugu Maca..ne vidi se da na slici i mačaku transporteru- koji je btw,bio otrovan, (al sad se oporavlja),a kako mi je novinar upao u tom trenutku dok sam išla k veterinaru,eto reko prilike da malo i udrugu promoviram...nadam se da mi to ne uzimate za bed?
Sljedeći puk kad nađeš pare, zavrni rundu.
edd_

GG Marina!

wtf? nadam se da je u dobrom kontekstu.... :wink:
davorccc

Joj,kolika je vjerovatnost...al ajd,ajd...kava u Excaliburu,valja? :D
Ko još nosi milju kuna u torbici okolo? I kako to nekom 'ispadne' nasred ceste?
ako te baš zanima,bio je to polog gotovine ili tako nešto...i nije bilo točno 100o kuna i bila je vrečica od FINA-e...eto
:D
PEGY

I ja bi vratila 1000 kn, možda i 10.000, al ....

čuj,nikad ne reci nikad...u bilo kojem kontekstu..
josephine01

pa hvala bogu da je vratila...

Heh, to je i moja reakcija biLa. Super što je vratiLa, to bi svi trebaLi i ja osobno znam da bih. ŽaLosno je što je to danas veLika vijest a ne nešto normaLno.. Di su Ljudi savjest izgubiLi?! :roll:
i ja bi vratio da sam našao nešto tuđe.
Svaka čast!! I nedaj se provocirati pitanjima i upadicama.
Mother Earth

Di su Ljudi savjest izgubiLi?! :roll:

Kapitalizam popapao. Skupa s krizom i državom i svime. I lošim kućnim odgojem.
bila bi to senzacionalnija vijest da nije vratila pare a da su ju pronašli.prljave stvari se bolje prodaju
Marinoš svaka čast.
Marinoš

davorccc

Joj,kolika je vjerovatnost...al ajd,ajd...kava u Excaliburu,valja? :D

Ne, ne Marina. Ti imaš kavu na račun kuće kad dođeš u Excalibur. Svaka čast!
Iz priloženih komentara se vidi da su dobrota i poštenje danas izumiruće karakteristike ljudi.
I da, svako dobro se dobrim vraća. To je istina a ne samo puko naklapanje.
fuldstændigamok

Ko još nosi milju kuna u torbici okolo? I kako to nekom 'ispadne' nasred ceste?

avantgarde:"a cuj i ja sam nedavno ostao bez torbice u Beliscu. U njoj je bilo 2000 kn, sluzbeni mobitel, putovnica, svi osobni dokumenti i bankovne kartice, karta za vlak za Rijeku...

Sve je nadjeno, sacuvano i kad sam se vratio uredno vraceno.

Da se razumijemo, ispala je negdje putem na cesti.
Naravno, predobrim deckima koji su ju nasli ostavilo se par sto kuna za pijacu. Wink Takav je red!"

napisano je to na prvoj stranici ovih komentara...

I rest my case :wink:
Nosi onaj koji ima i kojem treba u tom trenutku toliko novaca! Sta je tu cudno?
@Deez - DE FURAJ
samo da vas obavjestim da sam jučer i danas kontaktirala 2 Policijsku postaju u Osijeku i eto vlasnik torbice se pojavio, opisao je torbicu i sadržaj u njoj i ona mu je skupa s time vračena...koliko sam uspjela doznati,radi se o muškoj osobi, '88.godišta,poštar po zanimanju...što reći osim - dobro da nije nosio penzije :wink:
avantgarde

Nosi onaj koji ima i kojem treba u tom trenutku toliko novaca! Sta je tu cudno?

right..i ja kažem.... (y)
treba joj spominik dignit
I dat orden kneza Domagoja sa zlatnim pleterom.

Jebala vas tema više, skupa sa svijetom u kojem se ovakve normalne stvari moraju medijski pokrivat.
ruana

treba joj spominik dignit

:puke:

Tagovi