Portanova - počinje gradnja najvećeg shopping centra u istočnoj Hrvatskoj

Osijek

Portanova - počinje gradnja najvećeg shopping centra u istočnoj Hrvatskoj

Portanova, dosad najveći shopping centar u istočnoj Hrvatskoj, počet će se graditi vrlo brzo, jer je investitor, osječka tvrtka Amplitudo u vlasništvu Željka Biloša, dobila građevinsku dozvolu 30. travnja. Vrijednost projekta je 80 milijuna eura, a u lokalima Portanove posao bi trebalo naći više od tisuću ljudi, što je otprilike 16 posto nezaposlenih u gradu. Posjetitelje će čekati i 1.600 parkirnih mjesta u podrumu, pored zgrade, a automobili će se moći parkirati i na krovu objekta.

Pročitajte i:
[23.03.2011.] Portanova otvorenje: Otkrijte čari Portanove već danas! [galerija 031]

Klik na slike za uvećanje!

Otvorenje centra predviđeno je za kraj 2010. godine, a ugovor s međunarodnim partnerom jamči popunjenost prodajnih prostora. Osim na Osječane, investitor računa i na komitente iz ostatka Slavonije i Baranje, Srbije, Mađarske i sjeverne Bosne.

Centar će se prostirati na 79.000 četvornih metara u zapadnom dijelu Osijeka, uz južnu obilaznicu, a na polovici površine bit će prostori za iznajmljivanje i prodaju, dok će ostatak činiti kulturni, zabavni i uslužni sadržaji. Najavljen je dolazak više od stotinu poznatih svjetskih brendova, među kojima će se mnogi prvi put pojaviti u Hrvatskoj, a većina prodajnog prostora već je rezervirana.

- Ovo nam je prvi projekt u Hrvatskoj, rekla je na današnjem predstavljanju u Hotelu Osijek Jelena Vitasović u ime britanske kompanije Mace, koja u Beogradu od 2004. godine ima zastupništvo za regiju, a u svijetu više od 30 ureda.

Arhitektonsko rješenje izradila je britanska kuća Chapman Taylor Architetti, s više od 500 zaposlenih, a predstavnik njezinog milanskog ureda, Alessandro Stroligo rekao je da su dosad projektirali više od 40 sličnih objekata u svijetu.

Projekt Portanove izradili su u suradnji sa zagrebačkom tvrtkom XXL, rukovodeći se urbanističkim izgledom grada. Ideja je bila načiniti monumentalnu zgradu koja podsjeća na veliku stijenu, podijeljenu u tri dijela s dva glavna ulaza, a povezuje ih hipermarket centar. Zgrade će imati tri etaže i potkrovlje u kojem će biti multiplex kina.

Portanova će se graditi u suradnji sa CB Richard Ellis, najvećom svjetskom kućom za usluge u komercijalnim nekretninama iz Londona s 34.500 zaposlenih i 416 ureda u 60 zemalja, te britanske kuće Mace za project management, koja je zbog toga otvorila podružnicu u Osijeku.

Autor: Goran Flauder

Povijesni medij

Pročitajte i...
[28.05.2008.] Ekskluzivno: Željko Biloš gradi gigantski shopping centar na 40.000 kvadrata
Još malo pa će sam grad postat najveći shopping centar u državi.
Frost

Još malo pa će sam grad postat najveći shopping centar u državi.

Sve u svemu ionako slabo posjećujem te mega-lega objekte,a ovo ću možda nekad..
biloš gradi najveći trgovački centar u ovom dijelu europe a ne moze zadrzati par radnika i čistačicu u Oltu nego ih otpušta.
Toliko o predizbornim oberčanjima kako nije kupio Olt zbog zemljišta nego zbog širenja proizvodnje.Lijepo je počeo širiti proizvodnju.A od nečeg mora sagraditi to čudo od trgovine pa ć uštedjeti koju kunu na radnicima Olta ionako firma propada.
jel se u gradu ima gdje zaraditi pare koje će se trošiti u tom shopping centru ili ćemo i mi morati izvršiti pljačku?
napravi pljačku pa će te biloš naći jer je sve njegovo
sweet,novi kool objekt u gradu!!! sweet.. samo naprijed

Portanova??

biloš gradi najveći trgovački centar u ovom dijelu europe a ne moze zadrzati par radnika i čistačicu u Oltu nego ih otpušta.
Toliko o predizbornim oberčanjima kako nije kupio Olt zbog zemljišta nego zbog širenja proizvodnje.Lijepo je počeo širiti proizvodnju.A od nečeg mora sagraditi to čudo od trgovine pa ć uštedjeti koju kunu na radnicima Olta ionako firma propada.

Toliko o osječkom poduzetniku
noj u bemveu

jel se u gradu ima gdje zaraditi pare koje će se trošiti u tom shopping centru ili ćemo i mi morati izvršiti pljačku?

hahhahaha doobra !!!!
U OVOM GRADU POSTEN LOPOV NEMERE KRUHA DA SE NAJEDE :D:D
opet kukate,dao bog da se ova izgradnja i obistini.privatnik ulaže svoje novce i ako je tako nevidim uopče u čemu je problem.pa čak i ako su sve to novci sumnjivog podrijetla .po meni je bolje da se legaliziraju ovakvom i sličnom gradnjom.po svemu sudeči podiči če estetski i urbano jedan dio grada .na razinu kako i pristoji gradu koji hoče imati primat metropole slavonije i baranje.naravno svaki pojedinac ima mogučnost gdje če potrošiti svoje kune. u konačnici lijepo vam piše u tekstu kako mu potencijalni kupci nisu samo iz osijeka.nebudite ljubomorni i zlobni.kamo sreče da su svi lopovi ovoga grada svoje ukradene pare uložili u nešto što če imati korist i šira zajednica a ne samo oni . valjda ovo nije samo od jednih predizbornih trikova
obećao je da i nece olt zatvoriti pa je krenuo tim smjerom
hehe
a sta ce nam
ionako je ruglo
treba nam i tamo jedan trgovački centar
ako če arhitektonski uljepšati taj dio grada ,zašto ne ?
hihmih

ako če arhitektonski uljepšati taj dio grada ,zašto ne ?

Ma definitivno svaka nova gradjevina koja ce kulturno urbano ili na bilo kojii drugi nacin pojacat ponudu grada u mom svijetu je super ideja...
"Hihmih" je sve to kvalitetno objasnio i djeliim njegovo misljenje definitivno
pa dobro bi došlo ovako nešto, od toliko trgovina još uvijek u osijeku nema pravog shoping centra (dapače niti jednog) sve sami hipermarketi
a jesi naporan vise s tim oltom bokte mazo!

olt olt olt olt olt olt olt olt olt
kyx

a jesi naporan vise s tim oltom bokte mazo!

olt olt olt olt olt olt olt olt olt

:) :) Predobro...
kruha i igara.
zapravo
igara.
Iz Osijeka i cigani izlaze nezadovoljni. :D
definitivno Osijeku treba još jedan takav objekt ne bi li ljudi utažili glad za buljenje u izloge i trošenje mizernih plaća. Ja bi i do tamo napravio tramvaj kako bi svi lakše mogli doći do tamo.

Jedino mi je drago ako se stvarno zaposli toliko ljudi!
a kad su ljudi dobili otkaz
mozda tebe to ne dira
al ako bude srece neg neko od tvojih dobije otkaz i tebi ce biti zanimljivo u zivotu
rockeros

a kad su ljudi dobili otkaz
mozda tebe to ne dira
al ako bude srece neg neko od tvojih dobije otkaz i tebi ce biti zanimljivo u zivotu

definitivno je sranje što su ljudi dobili otkaz ali mislim da bi svakako dobili ako se firma raspada i ako radi loše.. došao bi neki drugi biloš i iskoristio ju najbolje kako može.

primjetio sam da se tu po ovom forumu konstantno pljuje po 2-3 poduzetnika i ima dosta ljudi koji znaju "sve" o tim poduzetnicima. da je došao pero perić, neka pobjegulja koji je radio zadnjih 30 godina u austriji i americi i on napravio tako što, to bi se hvalilo..

ostavite ljude na miru, dobro je da se išta radi tu na kraju svijeta bez ikakve perspektive i ovakve projekte se treba podržati u svakom slučaju i ne pljuvat jer svaki ovakav projekt donosi hrpu radnih mjesta.. u oltu je eto dobilo nekoliko ljudi otkaz, ovdje će ih možda 1000 dobiti posao jel?

živili.
Sve to ok,al' ne znati prodati plugove,sijacice ili tanjurace po starom trzistu kojima nedostajes (bivsa juga,zemlje regije,nesvrstani) dokaz je lijenosti i idiotizma.
Najlakse otvorit trgovinu ili birtiju,sjedit na rukama i cekati da musterije dodju ostavit pare... Ovdje bi se neki uvrijedili da cuju od starih ljudi kakvo je misljenje prije bilo o trgovcima i birtijasima...
sad će propasti kinezi, arizona i schoping u mađi
hihmih

opet kukate,dao bog da se ova izgradnja i obistini.privatnik ulaže svoje novce i ako je tako nevidim uopče u čemu je problem.pa čak i ako su sve to novci sumnjivog podrijetla .po meni je bolje da se legaliziraju ovakvom i sličnom gradnjom.po svemu sudeči podiči če estetski i urbano jedan dio grada .na razinu kako i pristoji gradu koji hoče imati primat metropole slavonije i baranje.naravno svaki pojedinac ima mogučnost gdje če potrošiti svoje kune. u konačnici lijepo vam piše u tekstu kako mu potencijalni kupci nisu samo iz osijeka.nebudite ljubomorni i zlobni.kamo sreče da su svi lopovi ovoga grada svoje ukradene pare uložili u nešto što če imati korist i šira zajednica a ne samo oni . valjda ovo nije samo od jednih predizbornih trikova

Tipican primjer, kakve su ljudi ovce..."pa nema veze sto je Pablo Escobar najveci diler droge u svemiru...neka dodje samo u nas i neka sagradi par trgovackih centara...a to sto je malo prodilao par tisuca tona kokaina...pa necemo sad sitnicarit." Covjek moze samo zalit sto nije docekao nezavisnu Hrvatsku, stvarno mu moze bit zao.
Reci, jel osjecas kakve gluposti pricas o legaliziranju pokradenog? Reci to ljudima koji su zbog Biloša, Kutli, Gucića i njima sličnih ostali bez posla, bit ćeš sretan ako se izvučeš samo sa prijelomima i šavovima. Tko je jamio - jamio, ha?
Zeljko Bilos je [uklonjeno] koja je kupila nekolicinu lokalnih politicara (Antu, Gordana i ekipu) i sad uzima kamate...a vi, ljudi moji izadjite na ulice i pozdravite naseg mecenu Bilosa...na kraju krajeva, sve ste to vi platili i jos cete platiti, u to ne sumnjajte.
jeste vi sigurni da je to biloševa lova? samo treba malo mozgić uključiti... btw. ovom gradu treba proizvodnja, a shopping dolazi poslije
jeb. vas biloš, ljudi otvaraju se nova radna mjesta i treba biti zahvalan za to, ako nećete tamo kupovat nemojte i to je to, al svako od vas će bar jednom otići tamo i kupiti neku sitnicu.
Nemreš vjerovati u što se sve pretvorilo,grad pun trgovačkih centara, grad bez zelenila, ljudi koji rade u tim centrima ili slično za minimalac, (pa ti živi od te crkavice i kao moraš biti još sretan), ma najbolje da sve sruše i naprave još veće centre a gore na krovovima istih naprave krletke i tamo da žive građani i samo se spuste liftom u šoping. E moj lega ma sve bih vas postrojio da barem mjesec dana radite za minimalac....
saba

jeb. vas biloš, ljudi otvaraju se nova radna mjesta i treba biti zahvalan za to, ako nećete tamo kupovat nemojte i to je to, al svako od vas će bar jednom otići tamo i kupiti neku sitnicu.

e bas to!
cim se pocne gradit nesto novo u gradu,odma pocinju komentari- to su lopovi bla bla bla... ma jebe mi se ko gradi,ako to pomaze gradu da lici na grad, nek se pravi.... + 1000 radnih mjesta
eheh ne vjerujem
dugo nek nam zivi zivi rad
ja mislim da će sad zagrebčani doći kod nas kupovat, šta, sjednu u auto pa autocestom za sat i po malo na izlet u osijek, tu će možda proć i jeftinije u šoping centru nego u metropoli
Portanova!! toooooooooooooooo presretna sam :) :) jedva čekam!!
općina/grad/država bez bazne industrije je ku*rac od ovce osuđen na vječnu impotenciju, samo što to ovce ne vide pa se vesele trgovinama, šarenilu, svjetlucavim papirićima i sve ostalo.
još! još! samo malo još!
kyx

saba

e bas to!
cim se pocne gradit nesto novo u gradu,odma pocinju komentari- to su lopovi bla bla bla... ma jebe mi se ko gradi,ako to pomaze gradu da lici na grad, nek se pravi.... + 1000 radnih mjesta

nema veze što je to sve šuplje, jelde? samo neka fino izgleda.
muvifrik

ja mislim da će sad zagrebčani doći kod nas kupovat, šta, sjednu u auto pa autocestom za sat i po malo na izlet u osijek, tu će možda proć i jeftinije u šoping centru nego u metropoli

jep istina, a tek mađari,srbi,bosanci.... i sad ih ima puno po trgovinama,samo neka dolaze!!!
muvifrik

baaaa,moš misliti što će netko iz zg dolaziti ovdje,imaju hrpu shoping centara i outleta,da negovorim za blizinu Slovenije ili Graza
a bosna i srbija su inače sinonimi za države sa stanovništvom jake kupovne moći.

a plus
što mi imamo od toga da dođe i čitav svijet kad u tim trgovinama na policama imamo 3 svoja (osječka) proizvoda? ako i toliko.

proizvodnja rest in peace.
muvifrik

1000 radnih mjesta.. weeeee..... proizvode što??? klinac, rade za crkavicu....
audiworld

muvifrik

1000 radnih mjesta.. weeeee..... proizvode što??? klinac, rade za crkavicu....

ostavite se tog socijalistickog razmisljanja

drzava nije ta koje treba garantirati visoke place, niti je ta koja ce otvarati nova radna mjesta.

oni su tu da ubiru poreze i doprinose

ako hocete vecu placu, pocnite kapitalisticki razmisljati, ulozite novce, prihvatite rizik i pokrenite proizvodnju.

i bill gates je poceo svoju karijeru u garazi pa sad ima milijarde ... istina, i glavas je poceo svoju u garazi, pa sad ima placu od 26.000 kn i osiguranu povlastenu saborsku mirovinu.

dakle, zasucite rukave i u garazu :)
zla_tratinčica

ostavite ljude na miru, dobro je da se išta radi tu na kraju svijeta bez ikakve perspektive

ccc...
Papa Strunf

hihmih

Tipican primjer, kakve su ljudi ovce..."pa nema veze sto je Pablo Escobar najveci diler droge u svemiru...neka dodje samo u nas i neka sagradi par trgovackih centara...a to sto je malo prodilao par tisuca tona kokaina...pa necemo sad sitnicarit." Covjek moze samo zalit sto nije docekao nezavisnu Hrvatsku, stvarno mu moze bit zao.
Reci, jel osjecas kakve gluposti pricas o legaliziranju pokradenog? Reci to ljudima koji su zbog Biloša, Kutli, Gucića i njima sličnih ostali bez posla, bit ćeš sretan ako se izvučeš samo sa prijelomima i šavovima. Tko je jamio - jamio, ha?
Zeljko Bilos je [uklonjeno] koja je kupila nekolicinu lokalnih politicara (Antu, Gordana i ekipu) i sad uzima kamate...a vi, ljudi moji izadjite na ulice i pozdravite naseg mecenu Bilosa...na kraju krajeva, sve ste to vi platili i jos cete platiti, u to ne sumnjajte.

o bože evo meni prosvjetitelja,hvala što si mi otvorio oči...zbilja si smiješan ,idi van na ulicu i daj potporu "meceni ",osuđenog ratnog zločinca . očito da se dvije suprostavljene strane polako i preko ovakvih benignih foruma osječaju ugroženim. a kao što vidim iz priloženog broja postova dotične osobe koja mi pametuje i progovaraju ,rat do istrebljenja je počeo nebiraju se sredstva ni mjesta, ha,ha...
o bože evo meni prosvjetitelja,hvala što si mi otvorio oči...zbilja si smiješan ,idi van na ulicu i daj potporu "meceni ",osuđenog ratnog zločinca . očito da se dvije suprostavljene strane polako i preko ovakvih benignih foruma osječaju ugroženim. a kao što vidim iz priloženog broja postova dotične osobe koja mi pametuje i progovaraju ,rat do istrebljenja je počeo nebiraju se sredstva ni mjesta, ha,ha...

Da te razocaram, politicki nisam opredijeljen, a na izborima sam naklonjen lijevo - toliko sto se tice tvog HDZ-HSP etiketiranja. Bilos je za mene kriminalac ni manje ni vise od Glave, kad si ga vec spomenuo (samo sto je Bilos, vjerojatno, '91 branio autoput Frankfurt-Munchen). Potpuno si fulao poantu mog posta ali evo, nacrtat cu ti: Lopov je lopov, ubojica je ubojica, zlocinac je zlocinac, pokraden novac je POKRADEN NOVAC ma tko ga posjedovao u kojoj stranci bio i kako se nazivao. Ti si, da te podsjetim, pravdao Bilosa "pa kao evo, covjek radi i otvara mjesta, a to sto vas je pokrao, nemojte se sad buniit".
Takva dvostruka mjerila u ovom drustvu su dovela do ovoga sto se danas dogada. Ono sto je tebi "normalno i opravdano" meni je ljigavo i gadi mi se.
justice

muvifrik

baaaa,moš misliti što će netko iz zg dolaziti ovdje,imaju hrpu shoping centara i outleta,da negovorim za blizinu Slovenije ili Graza

khm...sarkazam?
noj u bemveu

zla_tratinčica

ostavite ljude na miru, dobro je da se išta radi tu na kraju svijeta bez ikakve perspektive

ccc...

ne znam šta si mislio ovim ali hajde mi reci trenutnu perspektivu slavonije i baranje.. znači u trenutnom stanju, na to sam mislio kad sam rekao bez perspektive. sve propada..
zla_tratinčica

noj u bemveu

zla_tratinčica

ccc...

ne znam šta si mislio ovim ali hajde mi reci trenutnu perspektivu slavonije i baranje.. znači u trenutnom stanju, na to sam mislio kad sam rekao bez perspektive. sve propada..

pročitaj papa štrumpfov prethodni post i sve će ti se samo kasti.
ma pametna stvar,meni bas drago,napokon ce biti radnih mjesta otvorenih i ljudi moci negdje i zaposliti
zla_tratinčica

noj u bemveu

zla_tratinčica

ccc...

još uvijek ne kužim kakve to veze ima sa mojim postom prije.. ili si pokušao moje riječi izvući iz konteksta, al nebitno..
ne vidim kako se iz konteksta može izvući "ostavite ljude na miru"?
pa još u kombinaciji s krajem svijeta bez perspektive

pogotovo kad se uzme da su isti ti ljudi (igrom slučaja baš glavaševa ekipa) i doveli taj kraj svijeta u besperspektivnu situaciju.
a sad su kao odjednom veliki dobrotvori
wow, otvara trgovački centar!
ajmo mu se klanjati!

zaposliti će ljude na minimalac i omogućiti da se (netko reče) "arhitektonski uljepša taj dio grada"..
hahaha
bože.
I Biloševa kuća je velika. Oličenje kiča, primitivizma i skorojevićstva. Ima prekrasne stupove i strane turiste bi iz Tvrđe trebalo preusmjeravati u Prenjsku ulicu da se dive toj kući iz vremena antičke Grčke.
kome treba popusiti ili dati pare da se tam posao dobije :):):):)
hengl

I Biloševa kuća je velika. Oličenje kiča, primitivizma i skorojevićstva. Ima prekrasne stupove i strane turiste bi iz Tvrđe trebalo preusmjeravati u Prenjsku ulicu da se dive toj kući iz vremena antičke Grčke.

Možda će cijeli shopping centar biti kopija Zeusovog hrama? ;)
hengl

:)

Tagovi